Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Градът трудно изализа от нас, но и селото трудно излиза от нас.

За мен преместването "на село" ще е просто локация защото като малък много често си бях на село при баба, и сега си живея "като на село" е нямам много продукция, даже почти никаква, умират краставиците щом ги насадя, а пипера не разсте, вероятно защото е хладно или е доста кисела земята, не знам. Но пък доматите стават, трябваше и боб да си насадя, но не се сетих, а вече е късно.
Срещу къщата ни живеят други християни които ходят на църква. Да би било добре да се преместим някъде покрай вас поради ред причини, но не се случва. Дали е заради жена ми, възможно е, но напоследък си мисля, че по-скоро Бог е този който ме задържа тук.
Относно потомството, ще има да изгори, но ако е рекъл Бог, ще има и да остане. А за жената е писано:

1 Тимотей 2:15
Но пак тя ще се спаси чрез чадородието, ако пребъдат във вяра, в любов и в светост с целомъдрие.


Не мога да наложа насила на никой нищо, или ще си намерят разум или ще си останат прости. Поучавам до втръсване, и разни неща попиват, но за преместването ако Бог прецени, че трябва да се преместим, то той ще ни отвори път и през блокади.
Че идват доста трудни време - така е, коментирали сме го вече.

Но да се върнем на коронавируса, чета, че почват протести вече срещу мерките, хората почнаха да изтрезняват, да видим до къде ще доведат тия протести.
Защото както и ти каваш, само чрез Бог може да стане истинска промяна.
2
Nikolay, ние не съдим чужди слуги, а утвърждаваме определени принципи на основание на Писанието. Ако човек сам вижда за себе си осъждение в тези принципи, то това не означава, че другите го осъждат.

Принципите имат за цел да помогнат на хората не да ги осъдят. Истината ни прави свободни. Лъжите ни поробват.

Аз знам за твоята борба и агония във връзка с тези въпроси. Познавам много хора на които именно жените им правят спънки да напуснат градовете, защото жените са силно привързани към градските идоли. Коронавируса обаче помогна на много хора да прогледнат и на жените им да се стреснат и да започнат да търсят изход. С мен почват да се свързват все повече хора, в това число и невярващи, които казват че коронавируса им е отворил очите и че са готови да продадат градската си собственост и да се махнат от града. Това са невярващи хора, които не знаят нито Бога, нито Словото Му. Не е ли това удивително.

Първата вълна имаше за цел точно това, да даде последен шанс за по-безпроблемно напускане на града. След това вече напускането ще става с цената на огромни загуби, точно както стана при Лот. Той не само загуби всичкия си имот, но загуби и членове на семейството си. Загуби и призванието си, и послужи за създаване на нечестиво потомство, което беше враждебно на Бога и Неговия народ в продължение на векове.

Много хора не разбират, че излизането от града е по-лесната част. Излизането на града от нас е трудното, особено от децата ни. В крайна сметка Лот излезе от Содом, но Содом остана да живее в сърцата и умовете на дъщерите му и това даде своя зъл плод. А какво пречеше Лот да си вземе нова жена с която да има праведно потомство, а дъщерите му да си вземат праведни мъже от Авраамовия род? Тогава си представете какво благословение би било около Израел да живеят народи, които се боят от Бога, и обичат правдата!

Битката за следващото поколение е изключително важна, не случайно Писанието прави връзка между благочестието на децата и спасението на жените. На същите тези жени, които сега се противят и си искат градските удобства, а не разбират че с това извършват предателство спрямо своите деца и по този начин подлежат на осъждение, а не на спасение в съдния ден. Точно както Лотовата жена загина. Защото Лот в началото се беше заселил не в Содом, а в тучните земи наоколо, и аз няма да се учудя ако именно жена му е настоявала да се преместят в града. Лот през цялото време измъчваше душата си, както споменава и апостол Петър, но се е поддавал на манипулациите на жена си.
3
Нямам нищо против от това което казвате и то е право, много добре разбирам и това което казвате и съм съгласен, че живота в праведност е по-добър и дава много по-добър плод.

Но на първо място ще ви препоръчам да си прочетете Римляни 14 глава (цялата) като ще наблегна на това от нея:

4 Кой си ти, що съдиш чужд слуга? Пред своя си господар той стои или пада. Но ще стои, защото Господ е силен да го направи да стои.

На второ място ще добавя и това:

Матей 5
16 Също така нека свети вашата виделина пред човеците, за да виждат добрите ви дела, и да прославят вашия Отец, Който е на небесата.
17 Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня.Отделно, ще засегна нещо което вероятно си е за собствена тема, но пък все трябва да има начало.
Греха и прощаването на греха са нещо което Бог можеше да премахне още на ниво Адам, но той не го направи, защото промисли, че чрез това ще направи нещо още по-добро !
Защо се прощава греха ?
По църквите казват, че прошката е подарък или милост - което е далеч от това което всъщност е.
Човека който е съгрешил и се е покаял има опит и осъзнава какви са последствията от извършеното деяние и ако продължи да греши то такъв човек е за осъждане, а ако се покае той ще разбира доста добре защо закона казва не съгрешавай !
На друго място се казва, че ако праведника съгреши всичките му добрини ще се забравят и те ще се забравят, защото съвестта на този човек е започнала да прегаря и на такъв не трябва да се прощава защото той ще поквари и други.

Бог работи чрез хората за хора, не е случаен и стиха по-горе за светилника. Мислите ли, че Павел или Исус не им се искаше да не минават през трудностите които им бяха определени ? Но знаеха, че вършат Божията воля за промяна в света в посока която Бог е промислил още от времето на Адам и поради което нямаме Адам версия 2.0. Или се съмнявате, че Бог можеше да премахне Адам и да направи нов несъгрешил ?

Псалми 53:2
Бог надникна от небето над човешките чада, За да види, има ли някой разумен, Който да търси Бога.

Разумния размишлява и търси взаимовръзките на всичко в света около него и търси кое е добро, такъв заслужава вечен живот защото осъзнава, какво се случва около него и най-вече защо се случва, а не да спазва сухо заповеди без да разбира смисъла им, и това разбиране идва от опита който придобива. (Да, чрез четене също се придобива опит, но е друго като се удариш с чука, после се пазиш повече.)

И понякога опита е свързан с физическа смърт в този свят, и Павел и Исус, и много други умряха за да могат други, да се научат, и ние няма как да знаем всичко което се случва около нас. Да можем да виждаме някои неща, но не можем да видим цялостната картинка която става около нас, и как Бог работи чрез всеки човек който върши волята Му.
Бог наскоро ми каза докато бях в събрание да спра да се моля, да стана и изляза от там и това стана десетина дена преди да започне "пандемията". Убеден съм, че ако Бог иска да изляза от града и да отида някъде другаде ще ми каже/покаже както го е правил не веднъж.

Не съдете чужд слуга, съветите са нещо добро и нужно, но Бог знае къде кого е поставил и защо !

Ако е нужно дома ми да мине през огън и да изгори защото това ще е добро за Божиите намерения, така да бъде, амин !
Ако Бог е допуснал двете дъщери на Лот да направят тая мерзост, то Той е имал нещо в предвид от което да излезе нещо много по-добро - поучение за целия свят (примерно). Или мислите, че Бог не можеше да му изпрати ангел и да осуети техния план който после беше тежък за цялото потомство на Израел ?
Петър искаше да спаси Исус от кръста, но Исус му каза, че това е против Божия план.

Примери има много, но трябва да разберем, че има неща които трябва да се случат, колкото и да си мислим, че ще е по-добре да не се случват и в такива моменти ние трябва да се осланяме на Бог, а не на нашия разум който се опитва както Петър да ни "предпази" от нещо лошо. Защото понякога от една лоша случка се раждат много добрини.
4
Quote
Едни си мислят, че знаят какво правят, други се осланят на Бог, всеки ще му бъде отплатено каквото е заслужил. За едни пише, че ще се спасят само с дрехата на гърба си, а за други друго пише, не виждам защо всички трябва да сме еднакви. Ако/когато Бог прецени, ще направи нужното да не съм тук, а другаде.

Пътеката е тясна, дори и тази която минава през блатото.

А Лот не се ли осланяше на Бога? Или Бог не беше преценил много отдавна, че Лот няма място в Содом, само че Лот си стоеше там, защото така му беше удобно и не искаше да плати цената да се махне от там? Накрая Бог избави Лот от Содом, не заради него, а заради ходатайствата на Авраам, който не живееше в блатото, а живееше отделено от градската система и култура. При все това какво се ползваше Лот от това? Жена му загина, защото сърцето й беше в града, а пък града беше в сърцето на дъщерите му и те понесоха покварата извън града заедно с Лот. Накрая Лот стана родоначалник на два от най-враждебните народи спрямо Божия народ. Може би по-добър плод Лот щеше да има ако беше загинал в Содом.

Давид говори за долината на мрачната сянка, а не за блатото. И преминаването и заселването не са едно и също нещо. Лот не беше преминал през Содом, той се беше заселил там и смяташе, че там му е добре.

Удобствата водят до зависимост,а зависимостта до робство. Няма нищо по покваряващо от удобствата и лесния живот. Именно това беше греха на Содом, безгрижие, хомосексуализма беше само следствие от безгрижието и лесния живот. Както и всякакви грехове и поквара произлизат от лесния, безгрижен живот, който предлагат градовете. Да не говорим, че една разходка из града само може да се сравни с гледане на голотии от които и содомците биха се засрамили. Да позволиш на децата си да живеят в такава среда е крайно безотговорно и ще създадеш точно подобие на дъщерите на Лот.
5
Quote from: Nikolay
Quote from: Георги-земеделец
Николай, в града не си за нечие спасение, а свидетелство за осъждане.
Мислиш, че едното може да върви без другото ?

Когато е неосъзнато е за свое, а при осъзнаване за чуждо осъждение.

И дъщерите на Лот го изнасилиха, като добавка, а пак словото го нарича праведник. Бил е осъзнат, не и когато е напит.
6
Николай, в града не си за нечие спасение, а свидетелство за осъждане.
Мислиш, че едното може да върви без другото ?

Quote
Всеки човек тежи на мястото си.
Освен да мислим за нашето собствено спасение, трябва да мислим и за другите хора, били те вярващи или такива, на които им предстои да се спасят.

И как човек решава къде му е мястото? Лот беше решил, че мястото му е в Содом, колко човека той спаси там? Дори жена си не успя да спаси. За да спасиш някого от блатото трябва първо ти да си излязъл от него и да си стъпил на здрава основа.

Едни си мислят, че знаят какво правят, други се осланят на Бог, всеки ще му бъде отплатено каквото е заслужил. За едни пише, че ще се спасят само с дрехата на гърба си, а за други друго пише, не виждам защо всички трябва да сме еднакви. Ако/когато Бог прецени, ще направи нужното да не съм тук, а другаде.

Пътеката е тясна, дори и тази която минава през блатото.

Псалми 23 глава
1 Давидов псалом. Господ е Пастир мой; Няма да остана в нужда.
2 На зелени пасбища ме успокоява; При тихи води ме завежда.
3 Освежава душата ми; Води ме през прави пътеки заради името Си.
4 Да! и в долината на мрачната сянка ако ходя Няма да се уплаша от зло; Защото Ти си с мене; Твоят жезъл и Твоята тояга, те ме утешават.
5 Приготвяш пред мене трапеза в присъствието на неприятелите ми, Помазал си с миро главата ми; чашата ми се прелива.
6 Наистина благост и милост ще ме следват През всичките дни на живота ми; И аз ще живея за винаги в дома Господен.


Давид живя и сред неприятелите и враговете си, когато бе нужно и Бог не го изостави поради това, защото сърцето му търсеше Бог.
7
Quote
Всеки човек тежи на мястото си.
Освен да мислим за нашето собствено спасение, трябва да мислим и за другите хора, били те вярващи или такива, на които им предстои да се спасят.

И как човек решава къде му е мястото? Лот беше решил, че мястото му е в Содом, колко човека той спаси там? Дори жена си не успя да спаси. За да спасиш някого от блатото трябва първо ти да си излязъл от него и да си стъпил на здрава основа.
8
Николай, в града не си за нечие спасение, а свидетелство за осъждане.
9
Всеки човек тежи на мястото си.
Освен да мислим за нашето собствено спасение, трябва да мислим и за другите хора, били те вярващи или такива, на които им предстои да се спасят.
Смъртта в този свят е билет за онзи, който в според зависи от крайната дестинация може да е и доста по-добър от този поради което е и писано, да не се страхуваме от смъртта в този свят.

_________________
На мен е допуснато да научавам за Българския народ. А за комшията ми не.

Да това е и моята идея.

Не са готови с технологията на квантовия компютър. Не им достига компютърна сила. Може да бие Каспаров на шах, но не и на дама едновременно.

Доколкото знам има вече работещи, но надали ще ги пуснат скоро за масово ползване, ако въобще го направят.

Работи и се ползва защото се базира на регламентирани принципи. "Сигурни" докато се разбие кода на работа от квантовия компютър или ако спре тока преди това.

Блок-чейна може лесно да се подправи, но веднага се чупи и се разбира, че е сторено. Той за това се води, че сигурен и надежден.
10
Какво по-конкретно очакваш да има за България? Това са събития, които обхващат целия свят. Има няколко практични неща, които всеки човек трябва да направи преди септември-ноември 2020:

1. Да се махне от града и да си осигури поминък не свързан с финансовата система.
2. Да събере храна, която да го прекара през турбулентния период. Говорим за хранителни запази поне за половин година.
3. Да се създадат групи за взаимопомощ по места.
4. Да спре да ползва социалните мрежи, да си закрие всичките акаунти и да спре да чете каквото и да е в тях. Това е система за манипулиране на съзнанието и промяна на представите за реалността. Тя ще бъде мощно използвана за програмиране на масите в идващите събития. Няма значение дали сте в християнски групи или други, които ви се струват полезни. Социалните мрежи ползват много изтънчени технологии, които ви въздействат без дори да го разбирате.
5. Ако имате стари родители помислете да ги вземете при вас, и им подгответе място, за да можете да се грижите за тях. В града те ще бъдат бърза плячка и може да не оцелеят.

Това са практични насоки. Точка 1 е най-трудна, особено за хора, които само са отлагали тази стъпка. Бог ни даде поне 12 години  да я предприемем тази стъпка, но повечето хора нехаеха и още нехаят. Сега ще бъдат форсирани да я направят и ще платят много по-голяма цена.

В духовно отношение има не малко стъпки, които трябва да се направят, но за тях ще пиша на следващ етап.
Pages: [1] 2 3 ... 10