Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Представяне /
« Last post by PetkoPetkov on April 28, 2018, 21:11:28 PM »
Здравей simeon,
току що проверих кутията си и видях че нямам получени съобщения от теб (дори от никого до момента).
2
Представяне /
« Last post by simeon on April 28, 2018, 19:31:09 PM »
Здравей Петко,добре дошъл във форума. Писах ти на лични преди около седмица,но явно нещо е станало. Аз живея в твойте географски ширини и може да се видим по някое време.
3
Представяне /
« Last post by PetkoPetkov on April 28, 2018, 19:02:01 PM »
Добре дошъл сред нас и дано намериш спокойствие и близост.

Здравей Nikolay, добре заварил.

Здравей Петко,
Добре дошъл в тоя форум. Радостно е когато срещнеш човек, който вярва в Божията истина за плоската земя.

Здравей 7ivan,
наистина е радостно да срещна хора, които разбират истината за земята такава каквато Бог я е създал. Общувал съм с хора, които не четат Библията и съм им препоръчвал да проверят за лъжите, които бълва науката и да се доверяват на собствените си сетива, дадени от Бога, а не какво са казали някои "авторитети". Говорил съм също и с хора, които четат Библията, даже и с пастори, и като им покажа текстове от Писанията, получавам само отговори целящи да ме оборят, но не и да размишляват над написаното в Библията. Познавам лично само един човек, който разбира истината за земята, който е бил пастор но напуска поради разни причини и в момента си живее извън града и си работи из градината.

Още по-важно от приемането/вярването на думи в една Истина е: какво ще направиш с нея. Дали ще си я сложиш в рамка и ще я повесиш на стената в стаята или ще започнеш да я живееш. Много повече са хората, включително и тук, които са от първия тип. Те са 'експерти' в Словото, но когато въпроса опре до дрилагане на Евангелието в живота .... ооо .... Тези същите хора, от същото това Слово ще си намерят куп оправдания да не помръдват и пръста си, за да приложат/живеят според Истината.

Разбирам зависимостта си от системата и много желая някой ден напълно да изляза от нея но на този етап съм сам в това разбиране от хората в моето обкръжение. Нямам знанията нужни за препитанието си извън системата но нямам проблем да работя селскостопанската работа нужна за отглеждането на каквото и да е (имам желанието но няма кой да ми покаже) понеже още от дете ходих на село и помагах на баба и дядо като копаех и нито са ме карали, нито ми е било неприятно или в тежест.
Не бих се причислил към някоя от категориите, които си посочил но няма да окача истината в рамка а ще съхраня в сърцето си.
4
Представяне /
« Last post by Watchman on April 28, 2018, 14:42:37 PM »
7ivan, виждам, че не си се покаял от клеветническия си дух, продължавайки да хвърляш голословни обвинения, докато ти самия говориш едно а вършиш друго. Уж говориш за скъсване със системата, а ходиш да се храниш на социалните кухни, които са съществена част от системата. Или както обикновено крадеца вика дръжте крадеца.

Ако искаш човека да се запознае с реалността тук, може би ще му разкажеш и за твоя пророк изнасилвач, който плаща по 1 милион долара от парите дарени за "Божието дело" за да си наема мастити адвокати?

Ето защо не мисли, че ще търпим повече твоето лицемерие. Даде ти се достатъчно шанс и благовремие за покаяние.
5
Представяне /
« Last post by 7ivan on April 28, 2018, 12:32:54 PM »
Здравей Петко,
Добре дошъл в тоя форум. Радостно е когато срещнеш човек, който вярва в Божията истина за плоската земя. Още по-важно от приемането/вярването на думи в една Истина е: какво ще направиш с нея. Дали ще си я сложиш в рамка и ще я повесиш на стената в стаята или ще започнеш да я живееш. Много повече са хората, включително и тук, които са от първия тип. Те са 'експерти' в Словото, но когато въпроса опре до дрилагане на Евангелието в живота .... ооо .... Тези същите хора, от същото това Слово ще си намерят куп оправдания да не помръдват и пръста си, за да приложат/живеят според Истината.
Ще ти дам пример с хора от форума. Всичко това мисля е все още записано тук. Въпросът беше дали това, което християнина прави трябва да е открито или да е скрито/тайно. Намери се човек, който използва думите на Исус в Мат. 6гл. 'да не знае лявата ти ръка какво прави дясната'. Това извадено от контекста на Мат. 6гл. той използва за да прикрие (може би само за себе си, защото кой ли ще му повярва?) егоизма си и нежеланието си да изпълнява Христовия Закон. Друг 'експерт' го защити като цитира думите от Евангелието пак извадени от контекста му, които казват че Исус не се доверяваше на човеците. Това е така за:
1.Човеците, но не и за Божиите синове.
2. Исус имаше Божия Дух и чрез Него само може да се разбере какво има в човека. Но 'експертът' нямайки Духа приема за по-сигурно, че всички са човеци.

Това е реалността тук. Това ти написах по-горе за да ти помогна да отсееш плявата от житото. Има много говорене (говоряни, седящи на седенкя или изпълнени с различни страхове) и твърдения/претенции за действие/велики-дела в скришно.
6
Последни времена /
« Last post by Nikolay on April 27, 2018, 17:31:46 PM »
Откр. 13:3  И видях една от главите му като-че-ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя очудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;

Думата "като-че-ли" е много показателна и говори за това, че ще ИЗГЛЕЖДА, че една от главите на звяра е ранена смъртоносно. Текста не казва, че главата е била смъртоносно ранена, а като-че-ли е ранена, т.е ще изглежда по този начин.

Напълно е възможно още тази година да започнем да виждаме разпада на Западната система. В целия свят ще настъпи хаос, но това ще бъде контролиран хаос. В момента технологиите на контролирания хаос се експериментират в близкия изток, където чрез програмата наречена "арабска пролет" се започна привеждането на близкия изток в състояние на хаос. Да не забравяме, че тези, които планират и задвижват всичко това имат за девиз "Ordo ab Cao" - "ред изсред хаоса" - т.е чрез хаос те се надяват да въведат новия световен ред, иначе казано царуването на Антихриста. И действително когато първо настъпи хаоса и после се появи световен лидер със своите "решения", които привидно ще "оправят" нещата. Тогава ще знаем, че Антихрист вече е открито на световната сцена.

Тези ти думи са много интересни на фона на случващото се в момента на геополитическата сцена.
7
Представяне /
« Last post by Nikolay on April 23, 2018, 16:46:41 PM »
Добре дошъл сред нас и дано намериш спокойствие и близост.
8
Последни времена /
« Last post by PetkoPetkov on April 22, 2018, 23:57:15 PM »
Възможно е тогава да е имало огромно земетресение, което да е разцепило земята на множество части обградени от вода. Въпреки, че Писанието не казва нищо подробно за подобно колосално събитие, нито защо то се е случило, загинали ли са хора.

Да, прав си, наистина е така. Направи ми впечатление това че докато търсих преди малко дали има други думи използвани за земетресение, открих че думата, която се употребява е (ra‛ash / H7494) вибрация, отскачам, шум: - земетресение. Относно думата (peleg / H6389), в цялото Писание е употребена само и единствено за това, което се е случило по времето на Фалек.
9
Представяне /
« Last post by PetkoPetkov on April 22, 2018, 23:01:39 PM »
Здравей Watchman, добре заварил.

Направи ми впечатление, когато гледах клипчета в youtube как дори атеисти се обръщат и стават вярващи в Исус Христос, поради разбирането за формата на земята. Интересно е как не се дава гласност по телевизиите и да се направи дебат с "учените" за да обяснят на "глупавите" хора които смятат земята за плоска, понеже бройката им расте.

След като от известно време чета темите и споделям същите виждания като повечето от вас, знам че съм попаднал на точното място.
10
Последни времена /
« Last post by Watchman on April 22, 2018, 20:51:21 PM »
Изследвах значението на думите в Битие 10:25 и наистина има основание да се смята че там може да става въпрос за разцепването на континентите.

Самото име Фалек и думата за "разделям" са с един и същ корен. И единия от нюансите на тази дума е да разделя чрез водна ивица.

Възможно е тогава да е имало огромно земетресение, което да е разцепило земята на множество части обградени от вода. Въпреки, че Писанието не казва нищо подробно за подобно колосално събитие, нито защо то се е случило, загинали ли са хора. Божий съд ли е било или каква точно е причината на подобно епохално събитие.
Pages: [1] 2 3 ... 10