Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Последни времена / Re: Re: Битка за България
« Last post by Nikolay on January 13, 2020, 16:37:44 PM »
@Watchman
Амин !
2
Последни времена / Re: Битка за България
« Last post by Анко on January 08, 2020, 16:06:18 PM »
Най-вероятно си абсолютно близо до истината по тези тежки теми.
Много пъти съм размишлявал за лошотията след 1878 г. Тогава когато сме получили глътки чист въздух след 5 века угнетяване се случват братски кръвопролития толкова скоро след бленуваната независимост. Кървави събития - първо едните преследвали другите през 20-те години на 20 век. Жестоки убийства. След двадесетина години обратното. Пак кръв. Репресии, страх, лъжи. Идолопоклонство. А междувременно сме от постоянните губещи след 2 световни войни с големи последици след тях...
Сещам се и за съдбата примерно на един Петко войвода. Съсипан пак заради политика. От сънародници.

Няма друг изход освен вършене на правдата. От вършене на Божията воля. От народа ни. Не програми, стратегии и политически партии ще донесат мирен и благодатен живот от Бога. А вършенето на правдата.
Дано си прав Watchman докрай и е дошло времето.

Господи послушай нашият зов!
Направи ни истински слуги на правдата според Твоята безкрайна мъдрост!
Върни радостта по земите ни!
Молим те за това в името на Исус Христос!
3
Последни времена / Re: Битка за България
« Last post by Watchman on January 07, 2020, 11:10:15 AM »
Според Писанието, светия е всеки човек, който се е обърнал от греха към Бога и е приел прощение на греховете си чрез вяра в жертвата и възкресението на Божия Агнец - Исус от Назарет. Такъв човек е светия не по свои дела и заслуги, но чрез силата на Божието спасение изработено за нас на кръста от Христос.
4
Последни времена / Re: Битка за България
« Last post by dodai on January 06, 2020, 08:53:01 AM »
Напълно съм съгласен с теб Watchman макар да не се имам за светия ще се моля за България.
5
Последни времена / Re: Битка за България
« Last post by Watchman on January 06, 2020, 00:47:58 AM »
Когато четях Пс. 109 ме порази това, че проклятията, които са описани в този псалом много наподобяват съдбата на българския народ. Псалома показва също и причината за тези проклятия:

Пс. 109:1  Недей мълча, Боже, хвало моя; 
Пс. 109:2  Защото нечестиви уста и уста коварни се отвориха срещу мене, Говориха против мене с лъжлив език; 
Пс. 109:3  Обиколиха ме тъй също с думи на омраза, И воюват против мене без причина. 
Пс. 109:4  За отплата на любовта ми те ми станаха противници; Но аз все съм на молитва. 
Пс. 109:5  И въздадоха ми зло за добро, И омраза за любовта ми. 
Пс. 109:6  Господи, постави нечестив човек над него. И противник нека стои отдясно му
Пс. 109:7  Когато се съди, нека излезе виновен. И молитвата му нека стане грях
Пс. 109:8  Дните му нека бъдат малко; Друг нека вземе чина му. 
Пс. 109:9  Децата му нека бъдат сираци, И жена му вдовица
Пс. 109:10  Децата му нека се скитат винаги и станат просяци, И далеч от развалените си жилища нека просят хляб. 
Пс. 109:11  Лихварят нека впримчи целият му имот, И чужденци нека разграбват трудовете му
Пс. 109:12  Да няма кой да простре милост към него, Нито кой да пожали сирачетата му. 
Пс. 109:13  Внуците му нека бъдат отсечени, В идното поколение нека се изличи името им
Пс. 109:14  Нека се помни пред Господа беззаконието на бащите му, И грехът на майка му нека се не изличи; 
Пс. 109:15  Нека бъдат винаги пред Господа За да отсече помена им от земята
Пс. 109:16  Защото той не си науми да показва милост, Но преследваше немотния и беден човек, И съкрушения в сърце, за да ги умъртви. 
Пс. 109:17  Да! той обича да проклина, и проклетията го стигна; Не му беше драго да благославя, и благословението се отдалечи от него. 
Пс. 109:18  Да: той обичаше проклетията като своя дреха; И тя влезе като вода във вътрешностите му, И като масло в костите му. 
Пс. 109:19  Нека му стане като дрехата, в която се увива, И като пояса, с който постоянно се опасва. 
Пс. 109:20  Това нека бъде въздаянието на противниците ми от Господа, И ония, които говорят зло против душата ми. 


Поставения в курсив текст удивително напомня съдбата на българския народ през последните 1000 години. Какво са сторили бащите ни тогава, че да се разгневи Бог толкова много към нашия народ? Гнева му не угасва вече 1000 години.

Очевидно, че народа ни е подложен на непрестанно зло от векове, очевидно е че тежки проклятия тегнат върху него. И ако ние искаме да видим някаква промяна, то ние трябва да е върнем назад във времето и да разберем каква е причината за тези проклятия, какво се е случило, че народа ние  изпаднал в такава беда? Без това разбиране всичките ни молитви и усилия ще бъдат напразни.

От една страна имаме стари свидетелства за благоуспяването и силата на българския народ, затова че се е считал за "най-справедливия измежду всички народи", затова, че е постигал с лекота всичките си желания и че нищо не е в състояние да го спре. Но в един момент всичко се обръща точно на обратно. Първо изпадаме 200 години под византийско владичество, а след това 500 години под турско, следват две национални катастрофи, а след това комунизъм заменен от англосаксонски колониализъм и геноцид. Хиляда години ние носим това проклятие върху себе си. Но какво точно се е случило и защо това проклятие е дошло върху нас?

Аз от много време изследвам този въпрос и мога без всякакво съмнение да кажа, че събитието предизвикало проклятието и преобръщането на съдбата на българския народ наопаки това е така нареченото - покръстване на българите. Точно от този момент нататък всичко тръгва на обратно и от "най-справедливия" и "неудържим" народ се превръщаме в онова, което Славейков нарича "не народ, а мърша."

Какво представлява въпросното "покръстване"? Виновниците за него са се постарали да скрият престъпленията си зад лъжи, измами и исторически фалшификации. Векове наред се изгарят ръкописи, и се унищожават историческите свидетелства и артефакти. Тази историческа фалшификация наречена "покръстване" е съградена върху два стълба, а именно две фундаментални лъжи:

- първата е че българския народ е бил езически
- и втората, че покръстването е било мирно и доброволно

Още от времето на апостолите нашия народ, който още тогава живее по тези земи е отворен за благовестието и мнозина го приемат. Останалите изповядват ведическа вяра, която е неагресивна към инакомислещите и новосъздалите се християнски общности се радват на мирно съжителство с останалите си родственици. Възприетата от народа ни култура на справедливост, ценене на семейството и рода и незачитането на материалните богатства като важна ценност, традиционната чистота в семействата и в отношенията между мъже и жени, търсенето на сътрудничество вместо конфронтация прави българския народ уникална среда за процъфтяване на християните и християнските общности.

Тази ситуация се запазва в продължение на векове. Християните обичат своя народ и се молят за него и Бог показва милост и благославя и избавя народа от зло. Нашия народ и нашата земя са били истинско прибежище за гонените сред други народи християни. И така докато не настъпи времето на печалното за всички нас "покръстване". Княз Борис заигравайки се политически с Византия избира да приеме византийското политическо християнство като държавна религия. Никой от народа не приема тази стъпка радостно. Ведическите българи и свободните християнски общности са твърдо против. Започва налагане на новата религия с огън и меч. Избити са 52 боили и целите им родове. Това е цвета на българския военен, икономически и интелектуален елит. Страната потъва в кръв. Истинските християни започват да бъдат демонизирани, зли слухове се пускат против тях. Изпълнява се онова, което Давид пострадва от враговете си описано в 109-ти псалом. Най-лошото е че нашия народ се огъва и вместо да подкрепи невинните и да се възпротиви на гонителите, той дава глухо ухо и сляпо око за страданията на Божиите хора. Не си мислете, че това са били някакви дребни гонения подобни на тези, които комунистите са правили против християните в България след 9-ти септември. Става въпрос за нечувани кървави репресии извършени от православните. Всичко, което следва в нашата история е следствие от действията на царете и народа ни в онова печално време. По-късно същия сценарий се изпълнява и в Киевска Русь. Говори се, че там избухва 30 годишна гражданска война в следствие на насилственото покръстване. Държавата се разделя на две. Това сега щателно се крие. Втората държава, която не приема православието е изтрита от историята, ако и да е била една от най-големите империи съществували някога. Руския народ става съучастник в същите престъпления срещу своите си и наследява същите проклятия като нас. Днес мнозина се възмущават от католическите престъпления на "светата Инквизиция", но ни е трудно да си представим ужаса, който ще изпитаме когато узнаем истинските факти за престъпленията на православните. Политическото християнство не може да съществува без огромни количества кръв и ужасяващи престъпления върху ръцете си.

Но какво можем да направим от тук нататък, какво е онова, което следва? Такъв народ, който носи такова проклятие върху себе си е обречен на пълно изтребление и ние никога в историята си не сме били толкова близко до пълно изтребление и заличаване.

Мнозинството спи и си гледа своя живот и своите проблеми живеейки в пълно неведение относно това в каква ситуация се намира. Има малцина, които повече или по-малко осъзнават колко е тежко положението ни, но никой от тях не търси корена на проблема, не търси причините за това състояние на нещата, но търсят повърхностно да разрешат проблема нищейки политически, икономически и псевдо-духовни изходни пътища.

Никой освен Христовите светии, нямат капацитета и средствата да пречупят тези проклятия и да преобърнат съдбата на България и българския народ, чието състояние е описано в Псалом 102:

Пс. 102:1  Господи, послушай молитвата ми, И викът ми нека стигне до Тебе. 
Пс. 102:2  Не скривай лицето Си от мене; В деня на утеснението ми приклони ухото Си към мене; В деня, когато Те призова, послушай ме незабавно. 
Пс. 102:3  Защото дните ми изчезват като дим, И костите ми изгарят като огнище. 
Пс. 102:4  Поразено е сърцето ми и изсъхнало като трева, Защото забравям да ям хляба си. 
Пс. 102:5  Поради гласа на охкането ми Костите ми се прилепват за кожата ми. 
Пс. 102:6  Приличам на пеликан в пустиня, Станал съм като бухал в развалини. 
Пс. 102:7  Лишен от сън станал съм като врабче Усамотено на къщния покрив. 
Пс. 102:8  Всеки ден ме укоряват неприятелите ми; Ония, които свирепеят против мене проклинат с името ми. 
Пс. 102:9  Защото ядох пепел като хляб, И смесих питието си със сълзи, 
Пс. 102:10  Поради негодуванието Ти и гнева Ти; Защото, като си ме дигнал, си ме отхвърлил 
Пс. 102:11  Дните ми са като уклонила се сянка по слънчев часовник, И аз изсъхвам като трева. 


Такова е следствието от Божият гняв и негодувание върху нас. Но следващите думи в този Псалом показват изходния път, и аз ще си позволя да поставя името на България в тях, за да станат те наша молитва и ходатайство:

Пс. 102:12  Но Ти, Господи, до века седиш Цар, И споменът Ти из род в род. 
Пс. 102:13  Ти ще станеш и ще се смилиш за България; Защото е време да ни покажеш милост. Да! определеното време дойде. 
Пс. 102:14  Защото слугите Ти копнеят за камъните му, И милеят за пръстта му. 


Кога ще стане Бог да се смили за България? Кога ще дойде определеното време ни покаже милост? КОГАТО слугите Му закопнеят за камъните на тази земя и започнат да милеят за пръстта й. С други думи когато съдбата на тази земя и на този народ спре да бъде безразлична на Неговите светии и те започнат да викат към Бога за тях.

Тогава и само тогава ще се изпълнят следващите стихове, сред които се казва:

Пс. 102:19  Защото Той надникна от Своята света височина, От небето Господ погледна на земята, 
Пс. 102:20  За да чуе въздишките на затворените, Да освободи осъдените на смърт; 


И ако й проклятието за греховете на този народ да включва поробване, заграбване и смърт, то пак Бог е силен да преобърне съдбата ни, да прости греховете ни и да ни покаже милост.

Затова и следващия псалом казва:

Пс. 103:8  Жалостив и милостив е Господ, Дълготърпелив и многомилостив. 
Пс. 103:9  Не ще изобличава винаги, Нито ще държи гняв до века
Пс. 103:10  Не е постъпил с нас според греховете ни, Нито е въздал нам според беззаконието ни
Пс. 103:11  Защото колкото е високо небето от земята, Толкова голяма е милостта Му към ония, които Му се боят, 
Пс. 103:12  Колкото отстои изток от запад, Толкова е отдалечил от нас престъпленията ни. 
Пс. 103:13  Както баща жали чадата си, Така Господ жали ония, които Му се боят. 


В проклятията от Псалом 109 се казва, че и спомена на такъв народ ще бъде изличен, но ето че нас все още ни има. Затова Писанието казва, че Бог не е постъпил с нас според греховете ни, и не ни е въздал според беззаконието ни, защото ако беше така, вече и спомена за нас щеше да бъде изличен.

И сега ако Неговите светии закопнеят отново за Неговата слава в тази земя, ако милеят за това върху тази пръст, наречена българска земя, отново да се върши правда и справедливост и отново съда да се върне при правдата, то времето да се простят греховете на бащите ни и да се разчупят проклятията върху този народ е дошло, и Божието благоволение и милости ще се върнат върху нас, за да служим на Неговото намерение в това поколение и в идните които следват.
6
Ето един подробен материал, който ще допринесе към общата картина на тази така важна за всеки християнин тема:

https://imadrugpat.org/jews-bg.html

Дали всичко описано в горния материал е факт, или има измислени и пресилени неща, няма голямо значение. Това, което има значение е че без всякакво съмнение, юдейските водачи са мотивирани да работят не само против интересите на народите, които са ги подслонили, но активно действат за тяхното унищожение и пълно подчинение.

В никакъв случай не може да се твърди, че основната маса от обикновени евреи са съучастници с тези зли дела.
Но съществува един юдейски картел мотивиран от расовата омраза, която бива засята в юдейските умове от Талмуда, и изкривения от плътта месиански призив, който се старае да сбъдне месианските обещания не чрез Божията благодат и свръхестествена намеса, но чрез човешки кроежи, заговори, коварни методи и демонично лукавство.

В момента имаме три основни клона, които действат на същия принцип - "целта оправдава средствата", т.е ако целта е толкова възвишена като това да се установи Божието царство на земята, то няма ограничение в използваните методи, ако и да са абсолютно сатанински по своето коварство и естество.

1. Едомския клон. Исав до ден днешен не може да преглътне огорчението, че беше избран не той, а брат му Яков за наследник на месианските обещания. Затова днешните синове на Едом имат две основни цели - едната е да се докажат като месиански народ, който ще доведе Божието царство на земята, и другата е да избие потомците на Яков, които са основния претендент за месианската роля.

2. Юдейския клон. След като юдеите отхвърлиха Исус от Назарет, и не повярваха в Него като в свой Месия, юдеите бяха отхвърлени като носител на месианското призвание. Това отхвърляне е само за определен сезон и време и остатък избран по благодат отново ще бъде присаден и възстановен в своето оригинално призвание. Но днешните юдеи бидейки в състоянието си на отсечени клони продължават подобно на едомците да напират са своята месианска роля, само че вече чрез силата на плътските напъни, което води до всякакви зли и коварни дела.

3. Християнския клон. Това е най-коварния за нас клон, защото ние самите можем да изпаднем в неговите похвати и методи. Това е клона на политическото християнство. Политическото християнство има за цел да постигне обещанията за Божието царство, което трябва да владее над цялата земя с политически методи, или иначе казано с плътски напъни и човешки усилия. Такива християни са забравили библейския принцип "Не чрез сила, нито чрез мощ, но чрез Духа Ми казва Бог" В този клон спадат католиците (особено йезуитите), православните (които винаги са се стремели към политическа власт), доминионистите евангелисти(които са възприели католическия и йезуитския мироглед) и привържениците на християнския ционизъм (които са приели смесен квас от този и от предния клон).

Тези три клона действат повече или по-малко заедно и съвместно образуват Вавилонската блудница. Това е тайната на вавилонската блудница, че тя събира в себе си всички разклонения формирани от духа на Антихриста. По своята същност Антихрист означава, някой който действа вместо Христос, поставя се на мястото на Христос, и се опитва да постигне онова, което само Христос може да постигне. Точно това е същността, сърцевината и ядрото на всеки един от тези три клона.

И ако във физически план всички тези клонове да имат различен етнически състав, всички те могат да се определят като духовни едомци, както и всички верни ученици на Исус от Назарет, могат да се определят като духовни юдеи.
7
То и в момента можеш да си купиш кисело мляко, оцет и олио в стъклени опаковки, но цената е значително по-висока. Затова и навлязоха масово пластмасовите опаковки. Защото са изключително евтини, много леки, по-здрави и не се чупят като стъклото. Проблема е в това, че се ползват токсични пластмаси, докато има начини пластмаси (буквално означава пластична за формоване маса) да се правят изцяло от естествени материали. Дори в youtube има видео как можеш сам да си направиш пластмаса от прясно мляко.
8
Много бързо след 1990 г. замениха стъклото с пластмасите. Преди прехвалената демокрация всичко в България беше в стъклени бутилки: олиото, оцетът, киселото и прясно мляко, боза, минерална вода, безалкохолните...
9
Продължаваме темата с 3-ти псалом:

Пс. 3:1 Господи, колко се умножиха противниците ми! Мнозина въстават против мене. 
Пс. 3:2  Мнозина думат за моята душа: Няма за него помощ в Бога. (Села). 
Пс. 3:3  Но Ти, Господи, си щит около мене, Слава моя и Тоя, Който възвишава главата ми. 
Пс. 3:4  С глас извиках, към Господа; И Той ме послуша от светия си хълм. (Села). 
Пс. 3:5  И аз легнах и спах; Станах; защото Господ ме поддържа. 
Пс. 3:6  Няма да се боя от десетки хиляди от людете, Които навред са се поставили против мене. 
Пс. 3:7  Стани, Господи; спаси ме, Боже мой; Защото Ти си поразил в челюстта всичките ми неприятели; Строшил си зъбите на нечестивите
Пс. 3:8  От Господа е спасението. Върху Твоите люде нека бъде спасението Ти. (Села).


Трябва ли нечестивите да бъдат поразени в челюстите си и всичките им зъби да бъдат строшени, или трябва да се оставят да си правят каквото искат "защото е последно време"?

Това, което се вижда в Писанието отново и отново, е че праведните непрестанно са воювали с намеренията и кроежите на нечестивите. Не по плът, и чрез физическа саморазправа, но чрез призоваване на Божието Име, чрез оръжията на правдата, чрез силата на молитвата и ходатайството, и чрез вяра в Божиите обещания.
10
16 Защото те не заспиват, ако не сторят зло, И сън ги не хваща, ако не спънат някого.   

На християните е внушено,че нечестивите са някакви дребни бандити, които седят по затворите и вършат дребни престъпления. Но истината е че истинското нечестие е по върховете на властта. Те са онези които кроят зло чрез закон, според написаното:

Пс. 94:20  Ще има ли съобщение с Тебе седалището на беззаконието, Което е хитро да върши зло чрез закон?

И докато ние спим или се занимаваме тихо със собствените си дела, те не дават сън на очите си докато не измислят зло, разруха, грабителство, развращение и всякакъв зъл кроеж против обикновените хора. Тези хора съществуват и те са заели най-висшите етажи на властта в световната йерархия. И кой е в състояние да ги спре? Има само една единствена група от хора на земята, която има капацитета да ги спре и начина за това е описан най-концентрирано в Псалмите и по-конкретно в молитвите на цар Давид, чийто живот преминава в непрестанно противопоставяне със силите на нечестието.
Pages: [1] 2 3 ... 10