Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Quote
Питал съм се как са съвместявали вярата и близостта с политици, било то и президенти.

По-добре да не знаеш. Аз лично видях във видео как Били Греъм нарече Бил Клинтън - най-добрия си ученик. Ако някой знае кой е Бил Клинтън ще си направи изводите и за учителя му.

2
Индиеца го знам отдавна, като цяло говори здрави неща, но има и някакви странности. Общо взето всеки си има някакви странности. И Дейвид Уилкерсън си имаше странности, като например че организираше поздравителни посрещания за американските военни, които се връщаха с невинна кръв по ръцете си за да обслужват имперски и корпоративни интереси.
Слушал съм негови преведени послания.

Преди много години бях чел книга на друг американски проповедник Били Греъм- Мир с Бога. След появата на интернет прочетох,че е бил съветник на няколко техни президенти...Питал съм се как са съвместявали вярата и близостта с политици, било то и президенти.
3
Други / Re: Лъжеучението "ПАСТОР"
« Last post by Анко on May 27, 2020, 17:02:41 PM »
Благодаря за отговора и вниманието.
Така го вярвам и аз.
4
Други / Re: Лъжеучението "ПАСТОР"
« Last post by Watchman on May 27, 2020, 16:55:17 PM »
Това е много типична и едва ли не букварна петдесятна практика и подход. Както молитвата, така и увещанието след това.

Аз лично вярвам в кръщението в Святия Дух, но не мисля, че тия неща се случват чрез някакви формули подобни на гореописаната. Исус е обещал Святия Дух на онези, които повярват в Него и ние трябва да искаме от Него това обещание. И ако човек действително желае да бъде Христов ученик, да Го следва с цялото си сърце, и иска от Бога дарът на Святия Дух, Бог ще го чуе и ще го изпълни с Духа Си.
5
Quote
Какво имаш впредвид под подготовка за Божиите хора защото срока който си написал е доста скоро? Пълно очистване и освещение, ревностно търсене на Бог или нещо друго?

Аз лично нямам нищо предвид, това го казва индиеца. Доколкото разбирам той има предвид духовна подготовка, но моето разбиране е че нещата не са никога само духовни или само материални. Духовната и материалната подготовка трябва да вървят ръка за ръка. Точно както човека е дух, душа и тяло, но никога само дух, само душа или само тяло, всички неща вървят и работят заедно като едно цяло.

Затова ние гледаме да се подготвяме всячески, особено да набавяме собствена храна и енергоизточници, за да може ако бъдем отсечени или ограничени от достъп до основни неща ако не се преклоним пред насилствената ваксинация, да имаме как да издържим, докато Бог не издуха нечестивите от сцената.
6
Други / Re: Лъжеучението "ПАСТОР"
« Last post by Анко on May 27, 2020, 12:08:05 PM »
Здравейте.

Watchman, би ли коментирал когато ти е възможно тази молитва за кръщение в Святия Дух и последвалите напътствия:

https://prorocheskiglas.org/kryshtenie-v-sviatia-duh/

Татко небесен, благодаря Ти, че греховете ми са простени заради смъртта на Исус, защото Той на кръста пое моето наказание.

Благодаря ти, че Исус Христос е вече мой Господ. Той обеща, че Ти ще дадеш Святия Дух на онези, които искат от Теб. Ето, Татко, сега аз искам Святия Дух!

Исусе, моля Те, кръсти ме в Святия Дух сега! Искам да бъда свидетел за Теб!

Святи Душе, моля Те, ела сега! Ела и ме изпълни! Изпълни всяка част на тялото ми! Искам да бъда храм за Теб! Благодаря Ти, че сега ме изпълваш. Святи Душе, искам да Те познавам. Разкрий ми се. Води ме. Бъди мой Приятел.

Святи Душе, дай ми способността да говоря на непознат език! Сега с вяра приемам тази способност! Умът ми няма да разбира този език – той ще извира директно от духа ми. Сега с вяра ще отворя устата си и ще говоря на непознат език, в името на Исус! АМИН! (Сега говори!)

Почти винаги започва със звук или сричка – просто я изречи!

Отвори устата си и я кажи! Давай! Говори! Вече имаш тази способност!

Ако имаш съмнение дали нещо е станало, моли се така:

Сега, в името на Исус, заповядвам на всяко съмнение и неверие да си тръгне от мен! Бог ме обича! Той даде Сина Си за мен! Той ми е дал и Святия Дух! Аз съм кръстен в Духа и сега с вяра ще говоря на непознат език! АМИН! (Сега говори!)

Не се отказвай, докато не се „отпуши“ – докато звуците не се превърнат в срички, сричките в дума, думата в две, три, повече…

За тези от вас, които проговорихте на непознат език, поздравления! Знайте, че колкото повече говорите на непознат език, толкова повече той ще се развива и ще се обогатява. Молете се с този език всеки ден – колкото повече, толкова по-добре!
---------------
Не ми изглежда сериозно. Но има християни, които вярват на това. Пастори им го поучават.
7
Като чета Liya и си припомням

Притчи 20:9 Кой може да рече: Очистих сърдцето си; чист съм от греховете си?
8
Quote
Индиеца казва още че тази лека ситуация с коронавируса е допусната от Бога като предупреждение за народите, и най-вече за Божиите хора за да могат да се подготвят. Срока за подготовка е края на тази година. От началото на следващата година според пророчеството ще дойде истинската язва.

Какво имаш впредвид под подготовка за Божиите хора защото срока който си написал е доста скоро? Пълно очистване и освещение, ревностно търсене на Бог или нещо друго?
9
Индиеца го знам отдавна, като цяло говори здрави неща, но има и някакви странности. Общо взето всеки си има някакви странности. И Дейвид Уилкерсън си имаше странности, като например че организираше поздравителни посрещания за американските военни, които се връщаха с невинна кръв по ръцете си за да обслужват имперски и корпоративни интереси.

Иначе това от линка го бях гледал, но там не се говори за световна пандемия, а за някаква икономическа криза касаеща главно Щатите.

Дейвид Уилкерсън казват че имал друго пророчество, което по-скоро съвпада с горните две за които написах, но това друго пророчество не е обявено публично, а е съобщено в някакъв частен разговор и няма как да бъде потвърдено. От наследниците на служението му казват, че не са чували за такова пророчество. Иначе в него се твърди,че Дейвид е говорил за затваряне на ресторанти, кръчми, барове, дори и църквите. Че това ще накара дори най-хладките християни да се молят горещо и че ще последва голямо пробуждане. Мисля,че mak беше издирил пълния текст.
10
Радвам се, че Бог ти е открил тези неща.
Ето тук David Wilkerson говори доста относно това пророчество и думите му са силни и смирени.
https://www.youtube.com/watch?v=cl-9WyAFcYQ

Но този индиеца, освен, че споменава Дейвид (ако правилно съм разбрал) и вероятно се базира на неговото пророчество, нещо много странен ми се вижда. Сега, ок може наистина Бог да му е дал видение, но начина на говорене е тотално противоположен на смирения Дейвид. Отделно, цялата тая мъгла около пророчеството му, в общи линии всява страх без реално да казва нищо съществено. Просто добре е да се провери дали е добър източник/ истински пророк.
Pages: [1] 2 3 ... 10