Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Ръката това са човешките действия, човешките дела. Десницата в Библията е образ на силата и властта. Т.е човек със своите дела ще предаде силата и властта си на звяра. Типичен пример за предаване на силата и властта на някой друг е гласуването. А онези, които приемат белег на челото са тези които приемат белега с убеждение, докато другите, които приемат белега на ръката са тези които го приемат с действия, без да е необходимо да са убедени от сърце в това, което правят.

И в двата случая става въпрос за съзнателни и доброволни убеждения и действия от страна на човеците.
2
За мен Бог е достатъчно силен за да направи нужното, че да остави избора свободен, а и текста го потвърждава.

Мога и друго да попитам, как се слага духовен белег на ръката... при това не на коя да е или двете, а точно на дясната.
Хайде челото да кажем, че е умът на човек, ама ръката какво е ?
3
Quote
Отделно, имаме Ангел който минава да предупреди ! Че от дадения момент нататък хората ще трябва да избират, дали да се поклонят или ако е нужно да умрат, за да се спясят !

Щом хората могат да избират, това само по себе си доказва, че белега не е физически, защото ако беше такъв би могъл да се постави върху тялото на всеки заловен без да им искат съгласието.

А заловени явно ще има, щом ще има обезглавявани. Но от тези текстове става ясно, че ако и врага да има физически достъп до светиите, до степен че да ги лиши от живот, той няма да е в състояние да им постави белега на звяра. А ако беше чип за 10 секунди можеха да им инжектират чипа или да им сложат някаква лазерна татуировка.

В момента в Русия върви истерия че незнайно за хората властите тайно им правели лазерни татуировки на челата. Даже някой беше пуснал в този форум видеа по въпроса. Това показва до какво води подобно невежество.

Quote
Във времена където смъртта и войната ще са навсякъде по света, не знам как се очаква, някой да се е прибрал и да работи спокойно някъде било то на село и да си чака края, щото видиш ли има как да си изкарва прехраната сам.

Смисъла на живота на село не е човек да избегне гоненията, а да избегне съдбата на Лот, чийто дом беше осквернен от градската среда. Лот е пример за падението на вярващия, избрал да се присламчи към светската система, вместо да се научи да живее чрез Божиите ресурси.

Ето сега в Китай в град Ухан е обявена карантина, защото там е епицентъра на вируса, затова никой няма желание да ходи там, защото разбира че това е една заразна и опасна среда.

По същия начин християните разбират, че градската среда е токсична, носител на всякакви вируси за развращение на духа, душата и тялото. Това е болестотворна и мутогенна среда. Затова градовете подлежат на унищожение подобно на Содом и Гомор (Откр. 16:19). Но тези въпроси ние сме ги разгледали подробно в съответните теми.

4
16 И правеше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;

Тук изброяването е с уточнение което не е нужно, но е направено, за да се види, че всеки който не обича живота си дотолкова, че да умре за божието царство, ще му се тури белег. Аз това го разбирам, като принуда, как ще бъде постигната, се надявам да чуем, но не и да видим.

В случая текста казва нещо по-страшно, че се дава такава власт на единия звяра, че да принуди хората да се поклонят и да изпълняват желанията на другия звяр.
Отделно, имаме Ангел който минава да предупреди ! Че от дадения момент нататък хората ще трябва да избират, дали да се поклонят или ако е нужно да умрат, за да се спясят ! Текста е пределно ясен относно това. Също се казва, че ако Бог не прекрати всичко, ни една твар няма да се спаси, но пък блаженни ония които успеят да доживеят до края. Т.е. ще имаме някъде прибежищно място където властта на звяра няма да е достатъчно силна, че да хване светиите и там, и малцина ще се спасят.

Във времена където смъртта и войната ще са навсякъде по света, не знам как се очаква, някой да се е прибрал и да работи спокойно някъде било то на село и да си чака края, щото видиш ли има как да си изкарва прехраната сам.
5
То ако ти е прегоряла съвестта и с чип и без чип ти си 100% собственост на дявола.

Освен това никой не може да обори аргумента, че ако белега на звяра е физически, то той би могъл да бъде поставен на сила без съгласието на човека. Т.е спасението на хората ще зависи от нечий друг избор не от техния собствен, което е 100% несъвместимо с библейските учения за спасението.
6
Да изобразим Христос в нас е точно това, ако не беше нужно да се променяме, то нямаше да има нужда и да се извайваме по образа на Христос.
7
Отговора на това което питаш се крие в 29 стих и дали е възможно на всяко ядене.
8
Аз пък не виждам особена разлика между двете принуждавам/правя точно в тази връзка затова и съм на мнение, че нещо от рода на чип ще има.
А за електронните разплащания трябва електронен(някакъв) носител за да се знае кои плаща, но съм съгласен и с прегорялата съвест, че е необходимата крачка за приемането на чипа.
9
Да темата е интересна, Анко, благодаря за клипчето !
10
Що се отнася до така нареченото "раздаване на Господна вечеря", то това е поредния религиозен ритуал, който замъглява Господното учение. Никъде Писанието не учи, че Господната вечеря (по-правилно е да се каже трапеза) се раздава от някой човек. Исус вече раздаде своето тяло и кръв за нашето изкупление, и от нас се очаква да приемем с вяра, а не да чакаме някой "ръкоположен" да я "раздава":

Mат. 26:26-28  И когато ядяха, Исус взе хляб, благослови, и го разчупи и като го даваше на учениците, рече: Вземете яжте; това е Моето тяло. Взе и чашата, и, като благодари, даде им, и рече: Пийте от нея всички! Защото това е Моята кръв на [новия] завет, която се пролива за прощаване на греховете.

Исус вече е раздал тялото и кръвта си, и никой човек не може да твърди, че сега той раздава вместо Него. Ето защо от нас се очаква да приемем, с вяра, с разпознаване на Неговото тяло, а не да си измисляме ритуали на "раздаване" от титлувани хора.
Когато имаш възможност би ли разгледал този текст в 1 коринт. 11 гл.
Предполагам това е един от текстовете на който се опират тези, които практикуват ритуал с Господна вечеря.
----------
20 когато така се събирате заедно, не е възможно да ядете Господната вечеря;
21 защото на яденето всеки бърза да вземе своята вечеря преди другиго; и така един остава гладен, а друг се напива.    
22 Що! къщи ли нямате, гдето да ядете и пиете? Или презирате Божията църква и посрамяте тия, които нямат нищо? Що да ви кажа? Да ви похваля ли за това? Не ви похвалвам.    
23 Защото аз от Господа приех това, което ви и предадох, че Господ Исус през нощта, когато беше предаден, взе хляб,    
24 и, като благодари, разчупи и рече: Това е Моето тяло, което е [разчупено] за вас; туй правете за Мое възпоминание.    
25 Така взе и чашата след вечерята и рече: Тая чаша е новият завет в Моята кръв; това правете всеки път, когато пиете, за Мое възпоминание.    
26 Защото всеки път, когато ядете тоя хляб и пиете [тая] чаша, възвестявате смъртта на Господа, докле дойде Той.    
27 Затова, който яде хляба или пие Господната чаша недостойно, ще бъде виновен за грях против тялото и кръвта на Господа.    
28 Но да изпитва човек себе си, и така да яде от хляба и да пие от чашата;    
29 защото, който яде и пие без да разпознае Господното тяло, той яде и пие осъждане на себе си.    
30 По тая причина мнозина между вас са слаби и болнави, а доста и са починали.    
31 Но, ако разпознавахме сами себе си, не щяхме да бъдем съдени.    
32 А когато биваме съдени от Господа, с това се наказваме, за да не бъдем осъдени заедно със света.    
33 Затова, братя мои, когато се събирате да ядете, чакайте се един друг.    
34 Ако някой е гладен, нека яде у дома си, за да не бъде събирането ви за осъждане. А за останалите работи, ще ги наредя, когато дойда.


Прочетох отново, след като винаги съм мислел,че посочения ритуал наистина е за възпоменание за Христа.
Но сега четейки отново внимателно виждам,че това е когато вярващите се хранят заедно, а не някакъв ритуал с хапка и глътка, както се практикува масово. Да знаят вярващите, че всяка храна и питие отново идват от Бога. Да не забравят и да бъдат благодарни и смирени. Иначе защо намеква Павел, да се хранят у дома си, за да не се нахвърли човек лакомо когато се съберат, да не се бута напред като невидял, да прережда и да създава хаос. Да преяде,а друг да остане гладен... Павел говори,че някои оставали гладни а някои се напивали. Кой може да се нахрани от хапка или напие от глътка, ако предположим че ритуала е истински и днешното практикуване е според Писанието.

Мисля,че ми се поизясни.
Благодарен съм.
Ще потърся и други текстове.
-------------
Всеки път когато се храним заедно ли означава,че възвестяваме смъртта на Господа, докле дойде Той? От 26 стих.
Pages: [1] 2 3 ... 10