Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Последни времена /
« Last post by ivaivanova on March 20, 2018, 14:25:00 PM »
Амин! Това жадува духът ми.
2
Последни времена /
« Last post by dodai on March 20, 2018, 07:00:41 AM »
Амин напълно съм съгласен нека да съборим ерихонските стени който са издигнали тези демонични сили.
3
Последни времена /
« Last post by Watchman on March 19, 2018, 22:12:15 PM »
През изминалите десетилетия на така наречените "промени" следващи пропадането на социалистическия строй, се случиха много събития които тласнаха България в определена посока. Определени сили заеха позиция и започнаха да развиват своето пъклено дело, плетейки примка около врата на нашия народ.

През това време ние се занимавахме с тичане след поредното християнско нововъведение от Америка, тичахме да правим конференции, евангелизации, да строим църковни сгради, да се пробваме на мисионерското поприще и въобще бяхме като едни развързани деца, които без водач и без яснота какво се случва тичат накъдето им видят очите.

През това време тъмни сили, бавно, подмолно, методично и с демонично усърдие започнаха да плетат своите мрежи, да утвърждават своята власт, да разпространяват своите отрови и да работят неуморно за нашето унищожение. България беше буквално блъсната и натирена по пътя на демоничното "развитие". Разрухата, която виждаме сега - обезлюдяването на селата, стопяването на населението, развращаването и оглупяването на децата, икономическото и политическото изнасилване на народа, ограбването на националните ни ресурси и вкарването ни в заробващи съюзи и алинаси - това не се случи за един ден. Това е следствие от усърдна, неуморна и планирана работа на нашите врагове.

Но враговете не биха имали такъв успех, ако присъстваше възпиращия фактор на молитвата на праведните. Исус нарече своите ученици "солта на земята". Солта не позволява развитието на патогенни организми, съпротивлява се на процесите на гниене и развала, има консервиращ и стабилизиращ ефект, като същевременно позволява действието на благотворните микроорганизми да подобрят и облагородят средата.

Но през изминалите 27 години в България сол нямаше, защото солта беше обезсоляла и изгубила своите скъпоценни функции. Затова нашия народ пое по пътя на гниенето и развалата, по пътя на демоничното и деструктивното, по пътя на изчезването в небитието.

Но днес е нов ден, днес е ден в който солта да върне своята соленост, ден в който малкия остатък от верни светии да започне да соли и да противостои на тъмнината.

Днес е деня в който да извикаме към Бога да обърне курса на малка България от демоничното към органичното, към пътя на нормално, естествено развитие при което според Писаното на народите е заложено да търсят Бога, за да могат да го намерят и напипат.

Деян. 17:26  и направил е от една кръв всички човешки народи да живеят по цялото лице на земята, като им е определил предназначени времена и пределите на заселищата им;
Деян. 17:27  за да търсят Бога, та дано биха го поне напипали и намерили, ако и да той не е далеч от всеки един от нас;


Този процес на търсене и напипване на Бога от народите дефинира техния органичен път на развитие. Точно този процес е отговорен за всички добри традиционни неща, които народите имат. Хубавите народни носии, изразяващи благоприличие и добри нрави. Истинската естествена храна, с уникалните за всеки народ ястия. Добрата народна мъдрост изразяваща истини близки до библейските, големите многодетни семейства и патриархалния ред в обществото. Точно както един органично отгледан зеленчук съдържа всички прекрасни съставки, които Бог е заложил да се проявят в него, така един народ, който се развива по органичен начин се изпълва с добри неща, които е намерил и напипал от Бога.

Нищо от това, което виждаме, че се случва с България през последните 27 години не е органично. На нас ни беше натрапен демоничен модел на саморазруха. Като ракови клетки в плътта на народа се впиха всякакви сатанински тайни общества, подпомагани от мутри и политици предатели, и като че това беше малко, че започнаха да ни инжектират и с всякакви явни НПО бацили, които под претекста за борбата за "човешки права" усилиха дозите отрова, която наливат във вените на народа.

А ние спяхме, спяхме и сънувахме сънища породени от всякакви лъжеучения, ереси и заблуди, които под всякакви лъжливи претексти от рода на "последно време е няма как иначе, трябва да стават все по-зле нещата." ни казваха как демоничното развитие на нещата е напълно нормално, библейско и другояче не може.

Но аз чета в моята Библия, че Христос се яви, да съсипе делата на дявола/1Йоан 3:8/. И чета че ако солта обезсолее (т.е спре да възпира развитието на злото), то тя "вече за нищо не струва, освен да се изхвърли вън и да се тъпче от хората"/Мат 5:13/.

Не е ли това причината за жалкото състояние на днешното християнство? Не приличат ли черковните посетители на едни парцали, които се събират два пъти седмично и си говорят едно, а после излизат и живеят досущ като света, контролирани и завличани от неговата система и вървеж?

Ние сме забравили силата на молитвата.

Йоан 15:7  Ако пребъдете в Мене и думите Ми пребъдат във вас, искайте каквото и да желаете, и ще ви бъде.

Наистина ли пребъдваме в Христовото намерение за нашия народ? Пребъдваме ли в това, което Той иска за този народ, или пребъдваме в човешките си страхове и съмнения? Не желае ли Той делата на дявола в този народ да бъдат разрушени? Не са ли делата на дявола, които гледаме през последните 27 години, които ни доведоха до това жалко състояние като народ?

И сега ако пребъдваме в Неговото намерение, ако искаме няма ли да получим? ИСКАЙТЕ КАКВОТО И ДА ЖЕЛАЕТЕ И ЩЕ ВИ БЪДЕ!

Ето защо аз искам! Искам да бъда сол, да бъда светлина и да възпра злото, което се е нароило като змии, плъхове и всякаква зловредна твар, която ръфа и изяжда плътта на този народ. Искам този народ да преобърне своя курс, от демоничното към органичното, от разрухата към градежа, от погублението към изпълнението на Божието намерение и цели.

Искам да видя този народ възстановен и използван от Бога за добро. Искам да видя тази малка, но прекрасна земя, която Бог ни е дал да бъде прибежищно място за светии, евреи и нормални хора. Искам да видя Бог прославен, а не опозорен всред земята българска!

Без ако, може би и дано. Искайте каквото и да желаете, и ще ви бъде!

Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори.
Защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на онзи, който хлопа, ще се отвори.


И ако за вас това е знаме, под което е достойно да се застане с вашите молитви и вяра, то ще знаете, че няма да сте сами. Време е солта отново да започне да соли и светлината отново да свети, и заедно ще видим великите Божии дела.
4
Давид остави отплатата за Семей на сина си.

Първоначално Михала беше дадена, като примамка, за кръвта на сто филистимци. Давид плати с двеста. По-късно, връщането и беше съпроводено с обръщане на Израил, чрез договора с Авенир.
5
Последни времена /
« Last post by Watchman on March 16, 2018, 21:08:35 PM »
Ето следващия ход на врага. По всички личи, че това е опит да се вкарат основните концепции на Истамбулската Конвенция през задната врата.

Отново под благовидна борба за "защита" се подготвя узаконяването на поредната доза намеса на правителството в семейството. Например традиционната роля на жената да стои у дома и да се грижи за децата в този нов законопроект се дефинира като форма на "домашно насилие" поради поставяне на жената под "финансова зависимост".

Нямам съмнение, че ще се опитат в този закон да вкарат и криминализирането на непускането на децата на училище.

Още един фронт за духовно воюване на Божиите хора.

Крайно време е това правителство от измислители на злини с демонично упорство да бъде отсечено от Бога, и ние не трябва да си правим илюзии че те ще спрат да измислят нови и нови злини докато са на власт.
6
Изследване на Библейски термини и думи /
« Last post by Watchman on March 16, 2018, 11:51:50 AM »
Това не е добър пример, защото първо Семей нищо не му взе на Давид, а просто го кълнеше. Също така на смъртния си одър Давид не беше забравил злото на Семей и поръча на Соломон да му отмъсти.

От друга страна когато бяха отнети жените на Давид, той направи всичко възможно да си ги върне. Дори направи нужното да си върне Михала, която също му беше отнета.

Един от проблемите на този стих 6:30 е в лошия превод, който изваден извън контекста може да придобие превратни значения. Самия стих буквално би трябвало да се преведе така:

Бъдете даващи към всички които искат, и не бъдете искащи към тези които вземат.

Тук се вижда, че става въпрос за отношение, отношение на даване от една страна и отношение на неизискване от друга. Точно този смисъл на такова отношение е добре изяснено в целия контекст на пасажа, където същата концепция е утвърдена с примера за даване на заем, без да очакваш да ти върнат.

Бог е нашия източник на живот и снабдяване и дори някой да ни отнеме нещо, или да не ни върне нещо, това няма да ни направи по-бедни, защото Бог не е обеднял от това, а Той е нашето богатство. Ето защо с тези си думи Исус затвърждава отношението на това нашите очи да са насочени към Бога, а не към онова, което имаме или нямаме на земята. Ако сме богати в Бога, никога няма да обеднеем.
7
Да не изискваш нещата си от този, който ги отнема е както Давид остави Семей, сина на Гира от Сауловия дом, да кълне и хвърля камъни. Надявайки се Господ да погледне благосклонно и да му върне.
8
Изследване на Библейски термини и думи /
« Last post by Watchman on March 14, 2018, 23:10:51 PM »
Тези думи трябва да се разбират в контекста на целия пасаж, където Исус говори за отношението към неприятелите:

Лука 6:27  Но на вас, които слушате, казвам: Обичайте неприятелите си, правете добро на тия, които ви мразят,
Лука 6:28  благославяйте тия, които ви кълнат, молете се за тия, които ви правят пакост.
Лука 6:29  На този, който те плесне по едната буза, обърни и другата; и на този, който ти вземе горната дреха, не отказвай и ризата си.
Лука 6:30  Дай на всеки, който ти поиска; и не изисквай нещата си от този, който ги отнема.
Лука 6:31  И както желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях.
Лука 6:32  Понеже ако обичате само ония, които обичат вас, каква благодарност ви се пада? Защото и грешниците обичат ония, които тях обичат.
Лука 6:33  И ако правите добро само на ония, които на вас правят добро, каква благодарност ви се пада? Защото и грешниците правят същото.
Лука 6:34  И ако заемете само на тия, от които се надявате да вземете, каква благодарност ви се пада? Защото и грешни на грешни заемат, за да вземат назад равното.
Лука 6:35  Но вие обичайте неприятелите си, правете добро, и заемайте, без да очаквате да приемете назад; и наградата ви ще бъде голяма, и ще бъдете чада на Всевишния; защото Той е благ към неблагодарните и злите.
Лука 6:36  Бъдете [прочее] милосърдни, както и Отец ваш е милосърден.


Тук е важно да се отбележи, че под "неприятели" се има предвид хора враждебно настроени към нас самите, поради една или друга причина. Но тази категория хора не трябва да се бърка с Божиите врагове, които активно работят против Божиите цели и намерения на Земята.

Като се вземе предвид това, както и да го се погледнат думите от 6:30 в контекст - мисля, че смисъла им става значително по ясен. А ако се вземат сами по-себе си, извадени от контекст, човек би могъл да им предаде всякакви повратни значения, които не са част от замисъла им.
9
Как разбирате тези библейски стихове? И по-точно втората част.

 Дай на всеки, който ти поиска; и не изисквай нещата си от този, който ги отнема.
Лука 6:30
10
Работа и занаяти /
« Last post by simeon on March 13, 2018, 10:24:52 AM »
Явно в Румъния нещата са доста по- свободни за хората. Защото помня,че двама юнака деряха пред клиентите току-що заклано агне. Тук на ХЕИ то ще му настъхне косата.
Pages: [1] 2 3 ... 10