Recent Posts

Pages: 1 ... 8 9 [10]
91
Други / Re: Християните и завръщането към Тората
« Last post by dodai on October 24, 2019, 20:32:54 PM »
Това е лошо много лошо не знам какво е станало но е много лошо съжалявам
92
Представяне / Re: Здравейте! Представяне Анко
« Last post by Анко on October 24, 2019, 16:19:44 PM »
.. опитах да помогна на човек болен от множествена склероза/знаем се от години/ и е на инвалидна количка от години. Срещнах го с добър терапевт за раздвижване , но нещо не се спогодиха и остана всичко без резултат. После аз малко позакъсах здравословно и така останаха нещата.
...
Човекът е починал преди няколко дни. На 62.
Бяхме се запознали през далечната 1999 г.
Говорили сме за Бог доста пъти, но той все повтаряше: "Не вярвам". Снощи разбрах,че е починал...В една болнична стая бяхме през 1999г. Двамата с него и един католик, който се кръстеше през 5 минути и след това разказваше вицове за Бог...

Тези дни,четейки от книга на А.Кац стигнах отново до страданието. Което много църковни общности се стремят да избягват, дори не говорят за него.
1999 беше годината, която беше най-тежката за мен изобщо. През пролетта на 1999 се оказах със съсипано здраве в няколко направления. Много зле плюс проблеми с придвижването. 40 дни в болница, много лекарства...Не знаех какво ще се случи с мен. Нямах сили даже за молитви, да не говорим за четене...
В следващите години имах също много трудни за преодоляване семейни проблеми, много вътрешни борби,измъчване и изтърпяване, но вече имах повече вътрешна сила, понасях и вървях някак си по-силен във всичко, което беше като препятствия за духа ми... Накратко казано, но годините бяха много трудни. 1999 и сега стои в съзнанието ми като връх на някаква огромна планина, на който съм бил доведен от вяра и любов, но бях там като някой, който все още не е разбрал защо е там...и защо е толкова трудно за приемане всичко, което се случва.

Когато човек повярва той все още не знае цената на всичко в което навлиза. Нито е разбрал, нито е в състояние да оцени живота си, нито живота на другите, да не говорим за Христовата жертва. На теория лесно се говори - виждаме добре. Но не изпита ли голямото страдание от личен опит, човек не може да разбере Божието учение дълбоко и истински. Когато нямаш сили дори да говориш и единственото от което имаш нужда е Божият Дух и десница да те измъкнат от мястото и състоянието в което се намираш. Когато осъзнаеш,че без Бог нямаш дори и минута живот и дихание. Бог с голямата си милост показва на всеки, който сериозно търси лицето Му, през какво е преминал Синът Му...и всичко това не е просто нещо.
--------------

от книгата:

Не би било проява на студенина, ако кажем, че докато тайната на страданието не  се  е  врязала  дълбоко  в  съзнанието  ни  или  по-скоро,  ако  не  сме  били  запленени  от тази тайна, не можем с право да твърдим, че сме народ на Бога. Господ познава Своите Си и това познаване е съвършено свързано с проумяването на онова уникално събитие, което  повече  от  всичко  друго,  открива  Бога  такъв  какъвтоТой  Е,  а  именно  Неговото разпъване, страдание и смърт на Голгота.

Светът,  плътта  и  дяволът  дружно  са  се  постарали  да  изпразнят  Кръста  от значението  му,  да  го  разнежат  и  по  някакъв  начин  да  го  лишат  от  неговия  ужас.  В действителност няма начин умът ни да побере този ужас. Нужно е откровение. Ние не можем да достигнем до тая тайна със силата на ума или интелекта ни. Ако говорим за това с твърде голяма лекота, ако го изразяваме с много приказки, ако хубавичко сме го определили веднъж за винаги и жонглираме с цитати за Кръста, можем да сме сигурни, че  сме  изтървали  смисъла  му.  Славата  на  всичко,  което  принадлежи  на  Кръста –мъката,  смъртта,  кръвта,  и  страданието –е  нужно  да  бъде  по-скоро  почувствана  от сърцата ни, отколкото „разбрана‟ с умствените ни способности.

Откровението за тайната на страданието (Кръста) не може да бъде разпечатано, ако  не  попаднеш  и  ти  самия  в  подобен  мрак.  Бог  очаква  по-скоро  пронизителен  вик, отколкото евтина словоохотливост относно събитието, което е в сърцето на вярата ни и което  мнозина  от  нас  не  са  изпитали.  Затова  и  не  сме  носители  на  онова,  което  по необходимост следва Кръста, т.е. възкресен живот.Колкото по-бързо признаем това и бъдем предадени в ръцете на огорчението, което наистина е наш дял, толкова по-скоро ще  намерим  действителността.  Колко  малко  са  онези  от  нас,  които  са  я  доближили  и иронията  е,  че  нищо  не  се  бори  по-ефективно срещу тази  действителност  от  самата „религия‟. 

Няма  да  проумеем  реалността  на  Кръста,  докато  не  пожелаем  да  изпитаме чувството  на  пълна  изоставеност  от  Бога.  Кръстът  не  е  Кръстът,  докато  не  го преживеем като пълна изоставеност. Колко от нас се борят за да избегнат именно това? Колко от нас са разтълкували погрешно обстоятелствата, в които Бог ни поставя и са ги приписали на неприятеля? Колко от нас се борят със зъби и нокти да избегнат онова, което Бог желае да изпитаме всички в себе си –това чувство на пълна безнадеждност и изоставеност –където ни е отнето дори това, което сме мислели, че знаем и разбираме и където сладкодумните ни приказки и изповеди на вярата не струват нищо?

Голяма тъмнина покрила земята, когато Исус бил прикован на Кръста. Колцина са  готови  да  ни  застигне  голяма  тъмнина –душите ни  да  се  потопят  в  небитието, дотолкова, че дори нещата в които сме се вричали –жалките понятия с които боравим, доктрините в които сме толкова сигурни –да бъдат също стрити на прах всред пълна тъмнина?  Тъмнината,  която  покри  Исус  на  Кръста  трябва  също  да  засени  и  нас  като единвид отрицание на всички неща –дори на онова, което сме мислели, че разбираме относно Кръста.Бог  чака  душите  ни  да  достигнат  до  тази  нищета.  Той  се  ужасява  от “фразовитите”  християни,  защо  дори  и  това,  което казваме да  е  вярно,  то  още  не  е станало вярно за нас и не може да стане вярно, докато не позволим на тази тъмнина да ни сполети. Както беше при Исус, така ще бъде и за нас и докато не дойде същата тази “тъмнина”,  докато  не  изпитаме  същото  чувство  на  тотална  самота  и  изоставеност,  не можем  да  проникнем в  реалността  на  събитието,  което  е  в  центъра  на  вярата.

http://www.sviatost.info/arthur_katz/2_Books/ak_book---Istinskata_Cwrkva.pdf

93
Израел и Църквата / Re: Кои са евреите?
« Last post by small axe on October 24, 2019, 14:47:17 PM »
Децата по плът не са Божии деца, ако няма обрязване на сърцето чрез вяра. Така е било винаги от древността, до наши дни. Това е постулат. Апостол Павел го обяснява в посланието към римляните.
Затова и от Израил по плът ще спасят само онези, оито обрежат и сърцата си. Тоест от отсечени клони станат присадени клони. Апостол Павел е пример за това. Остатък има винаги и в онези дни и днес и в бъдеще, до пришествието ще се присаждат отрязани клони на маслината. Маслината е именно Христовата църква, която е реално Израел. Просто днес към този истински Израел се присадиха и езичниците чрез същата вяра, а тези които от тях  ако не стоят в нея ще бъдат отсечени.

На вторият ти въпрос бих казал, че тн. обещана земя принадлежи на Божиите хора с обрязани сърца. И сам Бог ще прецени какво, кога и как. Не смятам , че е наша работа на вярващите да се населваме някъде по наше решение. Ще дойде ден всичко ще се обнови, тогава ще видим нещата ясно. Знам това ясно, че в Новият Йерусалим, градът слизащ от Бога, който е невястата Христова, ще обитават Божии деца с обрязани сърца, родени от Бога преди Милениума. Те ще царуват с Христа, като царско свещенство. Това разбирам от писанията, това и пиша.
94
Други / Re: Християните и завръщането към Тората
« Last post by Watchman on October 24, 2019, 13:11:02 PM »
Ние ме сме имали караници. Имаше един единствен разговор(при това не на живо), при който го изобличихме за някои напълно основателни неща, и той реши че ще си ходи по неговия път и няма да се занимава с нас. Това беше всичко.
95
Израел и Църквата / Re: Кои са евреите?
« Last post by Watchman on October 24, 2019, 13:08:53 PM »
small axe, ако твоите деца не станат християни (сиреч са твои синове/дъщери само по плът, не и по дух), тогава ти ще ги лишиш ли от наследство? Ще се отречеш ли от тях, че те не са вече твои синове, или все пак силата на кръвта ще те накара да продължиш да ги считаш за свои синове/дъщери?

Това е един добър въпрос върху който да се замислиш.

Друг добър въпрос, ти направи следния коментар:

Quote
Признакът е само един, не два.

Като този коментар е направен в контекста на казаното вече в темата относно принадлежността на обещаната земя. С други думи от твоя коментар казан в този контекст логично произлиза следния въпрос:

Означава ли тогава, че християните имат право да претендират за обещаната земя? Говорим за територията от  Нил до Евфрат обещана на Авраам? И ако да, тогава трябва ли да почнем да ходим да се населваме там? Или ако не тогава НА КОГО принадлежат обещанията за земята и на КАКВО ОСНОВАНИЕ?
96
Нов световен ред / Re: Новини и дискусия около ЕС
« Last post by Watchman on October 24, 2019, 13:02:54 PM »
Аз дори не знаех какво точно се е случило, като написа Анко реших да проверя. Някакви футболни фенове направили някакви неща. Медиите решили да го раздухат в техен стил за отклоняване на вниманието от важните неща чрез фокусиране на махленски скандали.

Тук проблема наистина не е на англичаните, а на наднационалните структури които управляват медийния поток. Вчера слушах един човек в един клип и той каза нещо много мъдро. Проблемите не са в онези неща за които политиците се карат, а в онези за които не говорят. А те не говорят за истински важните неща. Не е важно кой е на власт, а важния въпрос е на кого трябва да служи властта? На народа или на транс националните структури.

Англичаните наистина са били исторически враг на България, от времето на турското робство насам, но причината е в това че самите англичани са управлявани от някой друг. Някой който иска да унищожи християнските нации и използва исляма за тази цел.

Аз дълго време не можех да разбера логиката на това защо ционистките организации подкрепят исляма и ислямската миграция? Най-после разбрах когато Ноадиховите закони попълниха пъзела. А именно според равинския (вавилонския) юдаизъм мюсюлманите са добри ноахидци, докато християните са идолопоклонници и трябва да бъдат унищожени, претопени или обърнати в ноахидово съвместима религия.
97
Нов световен ред / Re: Новини и дискусия около ЕС
« Last post by Анко on October 24, 2019, 08:45:04 AM »
Дори не се опитваш да вникнеш в това което ти се казва нали ? :)

Притчи 9 глава
8 Не изобличавай присмивателя, да не би да те намрази. Изобличавай мъдрия и той ще те обикне.
Всеки има върху какво да работи. Характер, обноски. Признавам,че понякога изпитвам вътрешно негодувание особено за въпроси, подобни като споменатия. Не ми е равнодушно. И мисля, и че не трябва.
Но ти повтаряш онова, което се случваше в други форуми преди години. Не се коментира темата, а се коментира даден човек.

Преди 20 дни бях съдия, вече станах и присмивател? Когато се говори за сериозни теми като например нашата история или настояще като народ...

Не смятам,че темата е плитка.
98
Други / Re: Християните и завръщането към Тората
« Last post by Nikolay on October 23, 2019, 22:56:57 PM »
Чудех се, защо Тихомир не съм го засичал да пише скоро. Тъжно наистина ако вече не е сред нас, в него имаш не малко мъдрост.

Иначе изолацията обикновено е следвана от фанатизъм, а фанатизма не е добър. Не случайно Соломон пише:

Еклесиаст 7 глава
16 Не ставай прекалено праведен, И не мисли себе си чрезмерно мъдър; Защо да се погубиш?    
17 Не ставай прекалено зъл, и не бивай безумен; Защо да умреш преди времето си?    
18 Добре е да се придържаш за едното, И да не оттегляш ръката си от другото; Защото който се бои от Бога ще се отърве от двете.


Че Watchman има тежък нрав, така е, но караниците сред братя, не са добри, нека всеки да помисли, да прости и да се помирите.
99
Нов световен ред / Re: Новини и дискусия около ЕС
« Last post by Nikolay on October 23, 2019, 22:45:54 PM »
Дори не се опитваш да вникнеш в това което ти се казва нали ? :)

Притчи 9 глава
8 Не изобличавай присмивателя, да не би да те намрази. Изобличавай мъдрия и той ще те обикне.
100
Нов световен ред / Re: Новини и дискусия около ЕС
« Last post by Анко on October 23, 2019, 16:33:53 PM »
Тези дни голяма истерия от британските лицемери. Надменни, надменни. Уж заради футбола, а замеси се и премиера им с коренното британско има Борис. Нападки към българите масово...В пресата. И нашите хънкащи мрънкалници мълчат и няма кой да подкрепи народа поне малко на международно ниво.

Мисля си добре ги е запратил Всемогъщият на мъгливия остров, да си стоят там. Не като дойдат тук лятото и да вандалстват пияни по улиците и да не броят другите за хора.

Толкова сбъркана политика. Истинските касапи и диваци наричат такива нас.

Интересно тип изказ на някой пишещ се за християнин.
А темата относно която е написано изказването, толкоз плитка, че няма на къде...
Съгласен съм,че е по-добре да прочетем твой коментар. За действията и кампаниите от наследниците на тези, които воюваха срещу дедите ни заедно с окупатора на България, във втората половина на 19 век и в първата половина на 20 век.
Самонарекли се "велико-британци".

Аз не съм интересен.
Pages: 1 ... 8 9 [10]