• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Божиите синове

Започната от johnny, Октомври 26, 2007, 14:13:37 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 5 гости преглеждат тази тема.

Tihomir

Цитат на: zachi - Януари 20, 2011, 20:18:40 PM
Цитат на: Tihomir - Януари 20, 2011, 19:41:40 PMВ най-общия смисъл не е вярно, най-малкото поради това, че това е голо твърдение без нито едно доказателство — нито от теб, нито от Писанията.

Между другото ти кой си и няма ли да се представиш според правилата на форума?

Как да се докаже само чрез писанията или от мен, ако не Вярваш в истинският Господ Бог и Той не ти дава Увереност?!, къде е гаранцията че ще намериш доказателства в писанията?!, например: след като там повечето неща са засвидетелтвувани само с по едно или няколко старовременни изречения?!

Как кой съм?! В случай че някой го интересува това: вярвам само в Онзи, Който наистина е истинският Исус Христос и в Неговият Небесен Отец.
В Словото четем, че трябва да следваме примера на Христос, апостолите и пророците. Те винаги доказваха твърденията си чрез Писанията. Когато сатана изкушаваше Христос, Месията му отговори чрез Писанията. Когато апостолите бяха изправени пред свещениците, те им отговаряха според Писанията и цитираха Писанията. Когато Петър говореше на множествата на 50-ница, той говореше и доказваше като цитираше постоянно от Писанията.

Редно е и ти да следваш този пример. Това се очаква от теб.

По повод на представянето, явно не си чел правилата на форума, а си бил нетърпелив да пишеш. Всеки, който пише в този форум е редно да представи себе си.

Ето и правилата:
http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=28.0
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

zachi

Виж, доказателството е че невярващия(недуховника) няма как да докара речената от Пророк Данал мерзост стояща на святото място, защото просто не седи на святото място, понеже е невярващ/недуховник, докато неправедните духовници много лесно могат да докарат такава духовна мърсотия("мерзост") -

"На Моисеевото седалище седят книжниците и фарисеите;"(Матей 23: 2).

Tihomir

Доколкото чета, в темата говорим за съвсем друго нещо и твоето т.нар. "доказателство" звучи доста объркано.

Виждам, че и "Представянето" си го игнорирал още веднъж.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

zachi

Относно "доказателството" ти препоръчвам да прочетеш внимателно цялата 23 и цялата 24 глава на Матей, и ще видиш че не те лъжа.
Гледах целия текст на правилата на форума и никъде не видях за какво "представяне" ми посочваш?!
Можеш ли направо да извадиш текста за "представянето" като цитат?

Tihomir

В секцията "Правила на форума", която можеш да видиш още в началото на форума http://www.fellowshipbg.org/ има няколко теми. Едната е това, което ти дадох, в която пише неща, които са важни относно поведението ти тук. В нея наистина не пише конкретно за представянето, но можеш да видиш правилата относно представянето в същата подсекция — "Правила на форума". За да е по-лесно можеш да щракнеш на този линк:
http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=27.0

zachi

Вие да не би да сте нещо като масони?, питам защото само секти от рода на масоните имат такива йерархични правила - все пак няма да е зле да съм наясно от каква секта сте?

Tihomir

Не сме секта. Ако познаваше дефиницията на думата "секта", нямаше да твърдиш това.

Прилично ли е да дойдеш във форум и да започнеш да пишеш във всякакви теми, след като е нормално и съвсем прилично да кажеш две думи за себе си.
Това го има в много форуми. Не виждам какво те учудва.

Нима като отидеш на гости в непознати започваш да проповядваш без дори да си ги поздравил?

mak

zachi, преди изобщо да продължиш да пишеш било какво в този форум, трябва да спреш тука -

Правила на форума
задължителни за прочитане и спазване

Представяне
правилата изискват преди да пишете във форума да спрете тук и да се представите с няколко думи

Също е препоръчително като за начало да прочетеш малко от старите теми във форума, да отделиш време да вникнеш в целите и посоките, и чак тогава да пишеш. Ние смятаме че е редно някой гост който идва за първи път в къщата ни, като за начало е добре да вникне в реда на къщата, а не веднага да започне да им 'проповядва' без даже да каже кой е и защо е дошъл.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

blossom

Цитат на: zachi - Януари 20, 2011, 20:18:40 PM
Цитат на: Tihomir - Януари 20, 2011, 19:41:40 PMВ най-общия смисъл не е вярно, най-малкото поради това, че това е голо твърдение без нито едно доказателство — нито от теб, нито от Писанията.

Между другото ти кой си и няма ли да се представиш според правилата на форума?

Как да се докаже само чрез писанията или от мен, ако не Вярваш в истинският Господ Бог и Той не ти дава Увереност?!, къде е гаранцията че ще намериш доказателства в писанията?!, например: след като там повечето неща са засвидетелтвувани само с по едно или няколко старовременни изречения?!

Как кой съм?! В случай че някой го интересува това: вярвам само в Онзи, Който наистина е истинският Исус Христос и в Неговият Небесен Отец.

zachi, Ти вярваш в триединството на Бог или ?
Праведният ще цъфти като палма, ще расте като кедър в Ливан, насадените в дома Господен ще цъфтят в дворовете на нашия Бог.Пс.92:12-13
"All worshipping, honoring, or service invented by the brain of man in the religion of God, without His own express commandment, is idolatry."  John Knox

zachi

Цитат на: blossom - Януари 21, 2011, 13:58:02 PMzachi, Ти вярваш в триединството на Бог или ?

Какво "триединство"?!, къде в Библията се говори за "триединство"?!, не намирам такава дума там!?
Но ако питаш дали Вярвам в, и Приемам, Св. Дух от Онзи, Който наистина е истинският Господ Исус Христос, то отговора ми е: Да - Именно Той е Моят Господ Бог - сиреч: за мен не съществува друг Господ Бог освен Исус и Отца.

Подсети ме за една от големите духовни лъжи, и това е именно лъжата че имало някакъв отделен (уж) "св. дух", наричан "вибрационен двигател" "аум", но това е голяма сатанинска лъжа, и този вибриращ дух определено е сатанински - "кундалини", "чакрите" и "аум" са едни от най-големите сатанински духове.

blossom

Цитат на: zachi - Януари 21, 2011, 14:03:34 PM
Цитат на: blossom - Януари 21, 2011, 13:58:02 PMzachi, Ти вярваш в триединството на Бог или ?

Какво "триединство"?!, къде в Библията се говори за "триединство"?!, не намирам такава дума там!?
Но ако питаш дали Вярвам в, и Приемам, Св. Дух от Онзи, Който наистина е истинският Господ Исус Христос, то отговора ми е: Да - Именно Той е Моят Господ Бог - сиреч: за мен не съществува друг Господ Бог освен Исус и Отца.

Подсети ме за една от големите духовни лъжи, и това е именно лъжата че имало някакъв отделен (уж) "св. дух", наричан "вибрационен двигател" "аум", но това е голяма сатанинска лъжа, и този вибриращ дух определено е сатанински - "кундалини", "чакрите" и "аум" са едни от най-големите сатанински духове.

Понеже темата е за "Божиите синове", според определението по напред, което си дал за това, ти си най общо казано някакъв духовник, нали? 
Вярата ти в Бог, в Неговия Син, вероятно те отделя от изредените сатанински лъжи, сатанински духове.
Ти как по точно се определяш  като Божий син и според теб какво е значението на "Божии синове" в тази тема?
Праведният ще цъфти като палма, ще расте като кедър в Ливан, насадените в дома Господен ще цъфтят в дворовете на нашия Бог.Пс.92:12-13
"All worshipping, honoring, or service invented by the brain of man in the religion of God, without His own express commandment, is idolatry."  John Knox

Tihomir

Човекът има доста неотговорени въпроси, на които трябва да отговори. Забелязах, че като му се зададе конкретен въпрос го заобикаля и опитва да избегне отговора.

По същия начин пропусна "доказателството" за "духовниците", за които говори.

А между другото аз лично не съм чувал и за "духовници" в Библията.

Добавянето на нова терминология помага за изключително голямата възможност за жонглиране с нови значения, само и само да се извъртят нещата в нечия полза. Ще ми е интересно да чуя повече доказателства на неговите твърдения, но той така и не пожела да продължи конкретно и ясно.

Tihomir

Цитат на: zachi - Януари 21, 2011, 14:03:34 PM
Тогава явно си объркал форума или някой те е объркал с някакви "вибриращи духове", за които ти е казал, че са "святи дух".

В Божието Слово ясно се говори за Святи Дух, което означава "ОТДЕЛЕН" Дух.

Ако не си наясно с думата "свят", която използваш за щяло и не щяло, означава "отделен" и няма никакъв религиозен смисъл, който (предполагам) й придаваш. Та отделеният Дух е отделен, но е в единомислие с Отец и Сина. Не случайно Христос говори за хула към Святия Дух, която не е същото като хула към Сина.

Но да се върнем на темата за "духовниците", за които говореше — първо да изясним там нещата.

zachi

Цитат на: blossom - Януари 21, 2011, 15:00:04 PMПонеже темата е за "Божиите синове", според определението по напред, което си дал за това, ти си най общо казано някакъв духовник, нали? 
Вярата ти в Бог, в Неговия Син, вероятно те отделя от изредените сатанински лъжи, сатанински духове.
Ти как по точно се определяш  като Божий син и според теб какво е значението на "Божии синове" в тази тема?

Не, не съм духовник, нито съм Божият Син, но самият истински Исус Христос е Божият Син.
Истинският Господ Бог е Който Спасява, а Правилната вяра в Него, може да Спаси, не само Вярващия в Него, но и много други "човеци".
Значението на "божии синове" е най-общо: духовници, но както досега е могло да има Добри духовници, така е могло да има и сатанински.

Тихомире, нищо на Вселената не може да се случи без духовна активност, но има два вида дух, Свят/Божий и тъмен/сатанински, и именно духовниците са, които служат на съответния(-те) дух(-ове). Например, има разлика между, човеците, които ремонтират компютри, и, човеците, които са само компютърни потребители, едните бъркат вътре в компютрите, а другите боравят с тях само отвън. Подобна е и разликата между духовниците и невярващите("езичниците"), едните действат вътре в духовното, а другите само отвън.
Ако Господ Бог прави в духовната сфера да има само Мир и Хармония, то духовниците на "тъмнината" могат да правят обратното, т.е. да докарват речената от Пророк Данаил "мерзост" на "запустението" "стояща на светото място" - духовното е в основата на всяко нещо (в Вселената), и затова духовните неща са много деликатни.
В Матей 23 и 24 гл., които вече посочихме по-горе, Исус обяснява относно точно тези неща.

blossom

А Божиите синове и също исполините ли са светотатствували, че са се докарали  Бог да ги унищожи, тъй като са проявявали твърде голяма духовност?