Author Topic: Практически изисквания за реда във форума  (Read 7091 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

  • Administrator
  • Слугуващ
  • *****
  • Posts: 3352
1.Представете се:

- Преди да започнете да пишете във форумите моля спрете се в форума за Представяне намиращ се тук: http://www.fellowshipbg.org/index.php?board=27.0
- Напишете няколко думи за себе си, с което да се представите в основни линии пред останалите потребители.
- Не е задължително да откривате истинското си име. Излизането от анонимност не се изисква от правилата. Въпреки че анонимността не може да присъства в истинското общение на светии, ние взимаме предвид злите времена в които живеем и в светлината на очакваните гонения, ние не бихме искали форума да стане средство за домогване на враговете на вярата до лична информация за потребителите с която да се злоупотребява.
- Желателно е да дадете достатъчно представа за своята личност за да могат потребителите да са наясно дали говорят с мъж, жена, дете или възрастен човек.
- Пол, възраст и местонахождение (държава, град, село) са предпочитана информация но отново не задължителна.


2.Аватари:

- Задължително е ползването само на аватарите които са налични в галерията на форума.
- Погрижили сме се да има над 200 аватара на разположение и ще добавяме още.
- Нагледали сме се на лигави и неприлични картинки на аватари в 'християнски' форуми и това тук няма да бъде толерирано.
- Ако имате все пак желание да се сложи нещо по ваш избор, свържете се с администратор, и изпратете линк към дадената картинка, ако бъде одобрена ще бъде форматирана на 65х65 пиксела и ще бъде поставена в наличната галерия откъдето ще можете да си я поставите.
- Желателно е да си слагате уникални аватари и да не ползвате такива които са вече използвани от потребителите.
- Разгледайте наличните аватари за да схванете духа и идеята с която са избрани, и ако имате предложения за нови аватари в този дух, свържете се с администратор и той ще прегледа предложенията ви.
- Аватарите които са в нарушение на тези правила ще бъдат изтривани и нарушителите подканвани към спазване на правилата. Тези които отказват да се поправят ще бъдат изтривани и блокирани от форума.


3.Пишете само на кирилица:

- Писането на кирилица е абсолютно задължително. Мнения и постинги на shliokovica (шльоковица) ще се изтриват веднага и без предупреждение.
- Ако нямате инсталирана кирилица на компютъра използвайте онлайн конвертора от латиница на кирилица и конвертирайте мненията си преди да ги пуснете. Конвертора е безплатен и се намира тук: http://2cyr.com/
- Конвертора може да се настройва според вашия начин на писане на латиница, настройте го така, че да няма правописни грешни и несмислени думи.


4. Внимавайте да пускате новите си теми в правилния раздел на форума:

- Ако темата ви не съответства на описанието на дадения раздел не я пускайте там.
- Пускането на темите в правилния раздел помага на форума да бъде добре организиран и темите лесни за намиране.
- Темите пускани в погрешния форум ще бъдат премествани от модераторите, а нарушителите предупреждавани.
- Учете се да внимавате на това което правите и кое къде пускате. Вниманието и бдителността са съществена част от характера на Божия човек.


5. Указания за писане по форумите:

- Когато отговаряте по дадена тема придържайте се максимално към самата тема.
- Преди да пуснете нова тема по даден въпрос, проверете първо дали този въпрос не е дискутиран вече досега. Използвайте функцията за търсене, открийте миналата тема засягаща този въпрос (ако има такава) и пишете в нея.
- Не използвайте директни линкове към картинки от други сайтове, защото това е кражба на техния трафик, вместо това дайте линк към самия сайт съдържащ картинката, за да може тя да бъде видяна в оригиналния контекст на сайта.
- Не пускайте произволно линкове към материали и статии които може да съдържат лъжеучения. Ако екипа прецени че дадени линкове водят към материали съдържащи лъжеучения, ще бъдат изтривани без предупреждение.
- Не се заяждайте с другите потребители и не се изказвайте унизително на базата на възраст, пол, раса, етническа принадлежност, религия, националност и прочие. На базата на подобни нарушения ще бъдете изгонени и блокирани от форума незабавно.


6. Ако искате да пуснете линк някъде към този форум използвайте: http://www.fellowshipbg.org


7. Рекламиране:

- Забранено е да рекламирате самоцелно бизнес сайтове, стоки и услуги. В раздела за бизнес и работа това е възможно, но само от хора които са част от форумната общност, и правят това във връзка с обявените цели и визия на форума.
- Забранено е са спамите форума с реклами, с безсмилени и многократно повтарящи се постинги. Тези ще бъдат незабавно изтривани а нарушителите блокирани от форума.


8. Смайли иконките са изключени. Не използвайте прекомерно техните символни комбинации:

- Емотикони (например :#, :), or :8 )
- Внимавайте с използването на ГЛАВНИ букви. Използвайте ги за да наблегнете на някоя дума или израз, но не прекалявайте.
- Не използвайте твърде малки или твърде големи шрифтови размери, както и натрапващи се или трудни за четене цветове.


9. За езика:

- Не псувайте и не кълнете.
- Положете всяко усилие да се изразявате ясно и разбираемо. Не използвайте жаргон и лигавщини във форума. Жаргона не бива да е част от Християнския речник; Библията е написана на един много величествен език, но много днеска се унижават до 'Ко стаа бе', 'Ха ва рю френд' итн.


10. Забранено е да тормозите и да се натрапвате на потребителите на форума използвайки ел. поща, ICQ, Skype или лични съобщения. Подобни нарушения ще бъдат преследвани и тези които не се поправят изгонвани и блокирани от форума.


11. Подписи:

- Подписите трябва да се пазят кратки, лесни за четене, и ненатрапчиви.
- Максималния брой на букви и символи е 300.
- Забранено е да се пускат картинки и URL линкове в подписите. Целта на форума е вниманието да бъде върху постингите и темите, без да се разсейва от шарени, често дразнещи и отвличащи вниманието картинки и линкове. Линкове към лични сайтове можете да поставите в своя профил, които да бъдат видени и посетени при желание от потребителите.


12. Спорене с Модераторския екип по отношение на изпълняване на тези правила няма да ви доведе до никъде:

- Модерацията на форума е строга и безкомпромисна относно правилата.
- Ако ви е казано да промените начина си на държание тука, трябва да се покорите или да си заминете.
- Повтарящи се нарушители ще бъдат изтрити и блокирани.
- Ако считате че има несправедливост в дадено правило и то е в нарушение на Божията правда, пишете на администратор и той ще представи аргументите ви пред екипа на форума. След което екипа ще вземе решение по въпроса. Това че някой е подал оплакване от справедливостта на дадено правило, не го освобождава, него или останалите от спазването на това правило.

13. Изтриване на акаунти и на стари съобщения.

- Понякога получаваме искане от хора да им се изтриели някои съобщения или въобще целите акаунти. Изтриването на стари съобщения и на акаунти не се практикува в този форум. Преди да пишете мислете внимателно и не пишете неща от които после ще се срамувате, защото нищо няма да бъде изтрито. Не забравяйте, че пред Бога всяка ваша дума и действие се записва и няма как да се изтрие.

- Акаунти не се изтриват, защото каквото сте казали, каквото сте направили то вече се случило и няма как да се заличи. Ако не искате повече да участвате във форума - просто спирате да го четете и посещавате. Това е начина да се напусне форума. Изтриването на акаунт не е напускане на форума а някакъв своеволен опит за затръшване на вратата в каквото ние нямаме намерение да участваме.


14. Ако имате било какви проблеми, свържете се с някой от Администраторите или направете тема в подходящия форум, търсейки помощ. Със сигурност някой ще се радва да ви помогне.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.