Author Topic: Божиите синове  (Read 33420 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3273
Re: Божиите синове
« Reply #30 on: June 15, 2008, 23:30:11 PM »
Не че считам любопитството за добродетел, но понеже е полезно да са наясно хората накъде се движат нещата ще спомена само следното:

Генното инженерство, манипулирането на ДНК-то, клонирането на животни и хора, кой стои зад всичко това и защо? И още: чрез манипулиране на ДНК-то може ли да се "произведе" великан или нещо различно от великан по желание на "генния инженер" или не може? Също така: Кой стои зад идеята за създаване на "свръхчовека" и чии интереси обслужва тя?

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Valipeti

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 343
 • Аз Съм именно това, което ви казах че Съм!
  • Приятели в Христа
Re: Божиите синове
« Reply #31 on: June 15, 2008, 23:54:22 PM »
Не че считам любопитството за добродетел, но понеже е полезно да са наясно хората накъде се движат нещата ще спомена само следното:

Генното инженерство, манипулирането на ДНК-то, клонирането на животни и хора, кой стои зад всичко това и защо? И още: чрез манипулиране на ДНК-то може ли да се "произведе" великан или нещо различно от великан по желание на "генния инженер" или не може? Също така: Кой стои зад идеята за създаване на "свръхчовека" и чии интереси обслужва тя?Това е ясно! Но не ми отговори на въпроса - вече на падналите ангели не им ли харесват хубавите жени да си ги взимат както искат и да им раждат великани? Да не би нещо хормоните им да са се променили? :)
Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3273
Re: Божиите синове
« Reply #32 on: June 16, 2008, 00:17:47 AM »
Явно далеч не ти е ясен отговора ми, който има разум ще го разбере!
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

IvanQS

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 149
Re: Божиите синове
« Reply #33 on: June 20, 2008, 00:17:27 AM »
- Елате до края !
- Не можем , страх ни е !
- Елате до края !                 
- Не можем, ще паднем !
- Елате до края... И те дойдоха.
  И той ги блъсна. И те полетяха...
  Аполинер

За тези които незнаят искам да кажа,че има  демони в днешно време,които са отговорни за сексуалните грехове.
Един от тях е Л И Л И Т
Този известен суккуб има много дълга собствена история, която води началото си от могъщия асирийски демон, известен в много древни времена като Лилит.
сукуби и инкуби - Дъщерите на Лилит(сукуби), както и техните братя (инкуби), били дотолкова изкусни в любовта, че преданието гласи, че след любовните удоволствия с тях, мъжете или съответно жените не можели вече да се задоволяват с любовта на земните жени или съответно мъже и си имали куп неприятности със здравето, като капак на всичко.

Могат да се приложат многобройни съвременни свидетелства на сексуални контакти с демони,които представяйки се като жени са (сукуби) ,а като мъже(инкуби).

Ето и едно кратко такова:

,,Когато стана това изобщо не съм имала и малка представа,че съществуват такива същества.За мен до вчера беше един реален сън,един от многото реални след това,но никога като този.Все още не съм сигурна дали става въпрос за инкубис 100%,тъй като както казах усещането беше,че ''познавам'' този,който е.Под познавам нямам предвид човек от тук и този ми живот.Все пак страното е,че по никакъв начин не можех да се съпротивя въпреки,че знаех какво ще стане.Ох не е лесно за обяснение......хем става наистина,хем спиш.Може да е  било нещо друго и изобщо да не става въпрос за инкубус. Ъ?,,

Ето такива неща се случват и днес с хора ,които не са познали Истината и нямат Исус Христос  като Господ на сърцата си.

Ето и едно обяснение по темата "Божиите синове"и човешките дъщери.
KНИГА НА ЕНОХ

ЕТИОПСКА ВЕРСИЯ
VII. В началото на света, когато децата на човешкия род се умножиха, родиха се момичета стройни и красиви.

2. Ангелите, деца на небето, ги видяха и се влюбиха в тях. Тогава си казаха: Хайде да си изберем жени измежду хората и да имаме деца от тях!

3. Семиаз, техният началник, ги предупреди, че това е неизпълнимо и не бива да се прави.

4. Той беше уплашен, че ще бъде наказан за техните престъпления.

5. Но те му отвърнаха: “Ние се заклеваме, че ще се обвържем помежду си с взаимна омраза, без тебе. Не желаем да променим намерението си и ще изпълним онова, което сме замислили.’

6. И те наистина се заклеха и се обвързаха с ненавист към небето. Те бяха двеста на брой паднали ангели, които слязоха в Ермонската планина, на мястото, наречено Арадис.

7. Тази планина бе наречена така, защото там се заклеха и се обвързаха взаимно с омерзение.

8. Ето имената на последователите им: Семиаз, Уракабарамеел, Акибеел, Тамиел, Рамуел, Данеел, Азакеел, Саракмиал, Азазел, Армерис, Ватраал, Ананес, Завебес, Самсавеел, Ертзел, Турел, Йоамяел, Аразеал. Това бяха водачите на тези 200 ангели.

9. Всеки от тях си избра по една жена и заживя с нея. Те научиха жените си на магии и чародейства, разкриха им тайните на различните храсти и дървета.


10. Жените човешки заченаха и родиха исполини.

11. Ръстът на исполините достигна до 300 лакти (около 20 метра). Те започнаха да изяждат всичко, което хората произвеждаха, но въпреки това не можеше да бъдат изхранени.

12. Тогава те се обърнаха срещу хората и започнаха да ги разкъсват и да пият кръвта им.

13. Започнаха да изтребват и птиците, животните, влечугите и рибите, за да се наситят с месото им и да утолят жаждата си с кръвта им.

14. Тогава земята осъди престъпните люде.

VIII. Азазел освен това научи хората да произвеждат оръжие – саби, ножове, щитове, ризници и огледала. Той ги посвети и в изкуството да изработват всякакви украшения, да си боядисват веждите и клепките, да използват скъпоценните камъни и всякакви те багрила така, че да изглеждат порочни и покварени.

2. Беззаконието растеше; прелюбодеянието се умножи; човеците престъпиха божиите заповеди и опорочиха целия си живот.

3. Амазарак пък научи хората на всякакви магии и чародейства; разкри им всички тайни на билките.

4. Армерис им предаде изкуството да разплитат всяка магия.

5. Баркаял им показа как да наблюдават движението на звездите.

6. Акибеел ги посвети в тайните на знаците.

7. Тамиел ги въведе в астрономията.

8. Азарадел им разкри движението на луната.

9. Тогава хората навириха глави, не знаейки че отиват към гибел, надигнаха глас и гласът им достига до небето.
.......

16. Тогава те ще бъдат хвърлени в дълбините на един пожар, който ще ги измъчва непрестанно; и ще останат там за вечни времена.

17. С тях в пламъците ще гори и техният водител; и ще останат там оковани във вериги, докато изтекат голям брой поколения.

18. Изтреби заедно с тях и грешниците, пристрастени към порочни забавления; унищожи потомството на наблюдателите; твърде дълго време са гнетили човешкия род.

19. Нека потисниците да бъдат изтребени от лицето на земята.

20. Да бъде унищожено злото!

.....
XV. Тогава, обръщайки се към мен, той ми каза: Слушай! Слушай ме без страх о, праведни Еноше, о писарю на справедливостта. Приближи се и чуй моя глас. Иди и кажи на наблюдателите, които те изпратиха да се застъпиш за тях: Вие трябваше да се молите за хората, а не хората да се молят за вас!

2. Защо се напуснали свещените небесни висини, ваше вечно обиталище, за да отидете да се скверните с жени? Защо се увлякохте по дъщерите человечески, направихте ги свои съпруги и вършехте с тях онова, което вършеха децата на земята, и народихте едно нечестиво поколение?

3. Вие, които бяхте небесни духове, свети и вечни, се осквернихте с жени, поддадохте се на плътта; вие направихте да се зачева в кръв, и се уподобихте на онези, които са от плът и кръв.

4. Те бидоха създадени, за да умират.

5. Ето защо аз им бях дал жени, за да могат да живеят с тях и да раждат деца, които да продължат техния род на земята.

6. Но вие, вие бяхте създадени още от начало от чисти духове и имахте вечен живот и съвсем не бяхте подвластни на смъртта.

7. Не ви дадох никакви жени, защото като чисти духове трябваше да обитавате небето.

8. Сега великаните, които са цената на връзката между духа и плътта, ще бъдат наричани земни зли духове и тяхно обиталище ще бъде земята. На свой ред те ще родят зли духове, понеже са свързани с небето с една част от естеството си, тъй като произлизат от наблюдателите. Те следователно ще бъдат злите духове на земята и ще ги наричат духове на злото. Обиталище на небесните духове е небето; но земята ще да бъде обиталище на земните духове, тъй като там са родени.

9. Духовете на великаните ще донасят на земята всякакъв вид напаст – чумата, войната, гладуването и скръбта.

10. Те нито ще ядат, нито ще пият, невидими за всеки поглед. Ще бунтуват мъжете и жените, защото са били заченати в дни на разруха и сеч.

XVI. Когато умрат исполините, където и да отидат техните души, когато напуснат телата им, постарай се това, което е плът у тях да загине преди Страшния съд. Да бъдат изтребени до деня на свършека на света; а наблюдателите и нечестивите ще бъдат унищожени завинаги.

2. Сега за наблюдателите, които те изпратиха да се застъпиш за тях.

3. Кажи им на тези небесни разуми: Вие имахте за жилище небето; но върховните тайни не ви бяха разкрити; затова узнахте тайната на несправедливостта.

4. И вие я доверихте на жените с трепета на своето сърце и с това умножихте злото на земята.

5. Кажи им прочее: Никога вие не ще получите милост, нито някога мир.

XVII. После ангелите ме отнесоха на едно място, където имаше нещо, подобно на унищожителен огън и където по желание приемаха човешки образ.

Всичко това е епос,от който има цитати в Божието Слово.
Публикувам всичко това с условието,че това писание не е част от Библията,а е  версия от книгата на Енох.

Бъдете благословени и се съобразявайте само с БОЖИЕТО СЛОВО,ако нещо не разбираме един ден ще ни стане ясно.

Колосяни 2:8
Внимавайте да ви не заплени някой с философията си и с празна измама, по човешко предание, по първоначалните учения на света, а не по Христа.

Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Божиите синове
« Reply #34 on: June 20, 2008, 09:02:33 AM »
Quote
Колосяни 2:8
Внимавайте да ви не заплени някой с философията си и с празна измама, по човешко предание, по първоначалните учения на света, а не по Христа.

IvanQS,

Парадоксално е, че заедно с този стих от Словото си цитирал измамна книга. Не знам дали си я чел цялата, но тя няма нищо общо със Словото, та даже си противоречи изключително много с него (Ето малко информация на английски по въпроса:  http://www.jesus-is-savior.com/Wolves/book_of_enoch.htm)

90% от поста ти няма общо със Словото, и накрая цитираш Колосяни 2:8, което като цяло не говори добре.

Отвърни се от тези философии, за да не се погуби душата ти.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

IvanQS

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 149
Re: Божиите синове
« Reply #35 on: June 22, 2008, 21:46:53 PM »
"Всичко това е епос,от който има цитати в Божието Слово.
Публикувам всичко това с условието,че това писание не е част от Библията,а е  версия от книгата на Енох.

Бъдете благословени и се съобразявайте само с БОЖИЕТО СЛОВО,ако нещо не разбираме един ден ще ни стане ясно."

Tihomir, това видя ли го?

Още веднъж предупреждавам,тези,които не са разбрали правилно
Tihomir е прав  .Книгата на Енох не е Боговдъхновена книга.

Цитирах я защото пише нещо по темата ,който я вземе на сериозно ,ще сбърка.
Другото си е така!
Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Божиите синове
« Reply #36 on: June 22, 2008, 22:12:26 PM »
Всичко това е епос,от който има цитати в Божието Слово

По-точно е обратното. Богопротивна книга, която има цитати от Божието Слово, за да бъде отъждествена като "достоверна".

Днес това е широко използван похват у много вълци в овчи кожи и затова нека бъдем внимателни с всички, които казват "Господи, Господи..." или цитират от Словото, за да си покрият/оправдаят нечестивите дела.

И както Господ Исус каза - Защото няма добро дърво, което дава лош плод, нито пък лошо дърво, което дава добър плод. Понеже всяко дърво от своя плод се познава; защото не берат смокини от тръни, нито късат грозде от къпина.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

IvanQS

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 149
Re: Божиите синове
« Reply #37 on: June 22, 2008, 22:21:12 PM »
Явно каквото и да пиша ,всичко се тълкува както ви е удобно.
При цялото ми уважение към администраторите съм принуден да прекратя участието си в този форум.
Бъдете благословени!
Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.

byFaith

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 205
Re: Божиите синове
« Reply #38 on: June 22, 2008, 22:42:37 PM »
Още веднъж предупреждавам,тези,които не са разбрали правилно
Tihomir е прав  .Книгата на Енох не е Боговдъхновена книга.

Цитирах я защото пише нещо по темата ,който я вземе на сериозно ,ще сбърка.
Другото си е така!

IvanQS,

То уточнението добре, но ти не разбираш ли, че като се позоваваш на тази книга на практика я одобряваш? Все едно аз да взема да цитирам от Корана някои пасажи, които имат общо с написаното по темата? Аз имах възможност да почета от книгата на Енох и видях, че това е една богохулна книга. Как си представяш ти, че използването на текстове от нея може да послужи за назидание на братята и да е угодно на Бога? Ние трябва всячески да се дистанцираме от подобни писания. Това че сатана може да каже една трета истина примесена с две трети лъжи съвсем не означава, че ние можем свободно да цитираме от тази истина. Напротив, облягайки се на нея ние оплитаме себе си, а рискуваме да оплетем и другите, в още повече в лъжи.

Може би не си помислил за тези неща като си публикувал пасажите от Книгата на Енох. Има интересни и бих казал сензационни неща в нея, от които някои слаби във вярата хора може да се впечатлят и в последствие дори да отпаднат. Именно защото виждат примера, който си оставил, добавяйки горецитирания "disclaimer":

Quote
Всичко това е епос,от който има цитати в Божието Слово.
Публикувам всичко това с условието,че това писание не е част от Библията,а е  версия от книгата на Енох.

Бъдете благословени и се съобразявайте само с БОЖИЕТО СЛОВО,ако нещо не разбираме един ден ще ни стане ясно.

Това е същото като да кажеш: "Не ме гледайте какво правя, а ме слушайте какво ви приказвам." Или: "Аз може да съгрешавам, но нали ви предупреждавам да внимавате и да не правите като мене? Тъй че проблем няма." И това за назидание! Не разбираш ли, че когато един човек смесва вода и отрова и ги пие, а и ги дава и на другите, тогава колко хубава е била водата, и пречистена, и колко богата на минерали и т.н. няма никакво значение. От един извор не може да тече и добра, и лоша вода.

В заключение, Иван--вместо да се опитваш да се оправдаваш, ти би трябвало да разбереш и да поемеш своята отговорност.

(Забележка: Бях написал всичко това преди да съм видял последната публикация на Иван.)
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3273
Re: Божиите синове
« Reply #39 on: June 22, 2008, 23:19:27 PM »
Здравей IvanQS,

Апокрифа наречен "Книга на Енох" е писан няколко века по-късно от първи век, а Енох живее поне 4 хиляди години преди първи век. Книгата не е автентична и е откровено еретична. Някой човек с нечист разум се е въодушевил от думите на Посланието на Юда (където не се споменава за книга на Енох, а се говори за нещо казано от Енох и вероятно предавано устно през вековете). Та въодушевявайки се от този текст в посланието Юдово той е съчинил изцяло текста като е прилепил думите от Юда към своя измислен и еретичен текст.

Ти може би не си бил наясно с тези исторически факти и си мислил, че Юда цитира от "Книгата на Енох" докато точно обратното е вярно, еретика писал апокрифа е цитирал посланието на Юда, като е мислил, че ще предаде  авторитетност на съчиненото от него и вероятно е успял да го постигне постигне донякъде спрямо простодушните.

Ти също наивно си повярвал на тази хватка и Тихомир е помислил, че лансираш някаква заблуда ти е писал по-строго. Искам да знаеш за Тихомир, че той е кротък човек и когато говориш на живо с него едвам се чува гласа му, но е ревностен и безкомпромисен за истината и затова те умолявам като брат да не го съдиш прибързано.

Ние ценим твоето участие във форума и вярваме, че можем да имаме ползотворно общение. Но не намираш ли за скъпоценно това, че във форума можеш да намериш обосновано изобличение за нещо, което не е вярно и истинно, и така да се предпази душата ти от гибелен път?

Ние винаги сме внимателни да се обосноваваме за това, което казваме ако и понякога със строг тон, както и да не съдим несправедливо, но да постъпваме праведно, като верни настойници. И имайки това предвид, кажи в какво си бил онеправдан? И ако в нещо сме сбъркали изобличи ни явно и ние ще търсим поправление, както се надяваме, че и ти ще търсиш да простиш.

Поздрави в Господаря,
Watchman

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 652
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Божиите синове
« Reply #40 on: June 23, 2008, 00:20:07 AM »
Здравей Иване, искам и аз да се включа и да застана зад думите на Watchman и това което той свидетелства за Тихомир. Наистина ако тези думи/разговор беше на живо въобще нямаше да дойде до това неразбирателство, но това е част от отрицателните неща от комуникацията в интернет. Но целта на форума не е да остане общуването само на този етап, но в бъдеще да се развият богоугодни братски отношения, според както Бог даде. Също искам да повторя и тези думи:

Quote
Ние ценим твоето участие във форума и вярваме, че можем да имаме ползотворно общение.

Поздрав в Христос.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 909
Re: Божиите синове
« Reply #41 on: December 25, 2010, 20:15:05 PM »
Извинявам се, че се пиша по-малко стара тема.
Кои са Божиите синове?

В Новия завет съчетанието "Божии синове" се използва за вярващите в Исус.
А във Стария?

Произлезлите от Адам, с други думи тези които са ходели в пътищата на Бог.

Сега ясно е че няма женски ангели, или поне никъде не се говори за такива. Въпроса защо Бог би създал ангелите в мъжки пол като не се има предвид да имат жени е валиден въпрос, но на нас не ние дадено такова пояснение. Това защо Бог е направил нещо по начин, който на нас не ни изглежда логичен, не е основание да оспорваме това, което е ясно написано.

Битие 1.2
20 Така човекът даде имена на всеки вид добитък, на въздушните птици и на всички полски зверове. Но помощник, подходящ за човека, не се намери.   
21 Тогава Господ Бог даде на човека дълбок сън, и той заспа; и взе едно от ребрата му, и изпълни мястото му с плът.   
22 И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека.


Жената бе създадена не за друго, но за помощник на мъжа. Т.е. жената е създадена като нещо ново за специални нужди, но и като част от мъжа (затова се женят и стават едно цяло). Ангелите са създадени преди човека (ако правилно си спомням) за да служат, на тях не им е било необходимо да имат помощници, за това и не са споменавани женски ангели. Няма как да знаем, но дефакто вероятно няма.

Искам да ви питам...
Една моя приятелка ми каза,че преди Адам, Бог бил създал други хора на земята,които нямали дух,били само душа и тяло и те са населили земята ,след това специално за Едемската градина Бог създал Адам,който вече бил освен душа и тяло и ДУХ.Така когато Каин си тръгнал от Божието присъствие се оженил за жена,от онези,които не били с дух,а човек,но без интелект.Хората,които имали Божия Дух (дихание) в себе си,били онези божии синове,които имали деца от човешките дъщери(такива,които нямат дух).
Аз не съм се молила по въпроса,нито съм отворила Библията специално за това да проверявам и да изследвам.Някакси не бих искал да го правя за момента.
Приятелката ми ,ми каза че е слущала проповеди на проповедник,който бил казал всичко това.
Малко съм объркана и в същото време мисля ангажирано по въпроса,дали това би могло да е така,но не мога да се съглася до сега с нейните обяснение,освен,ако някой не ми го обясни правилно,иначе не го считам за вярно.
Кажете вие нещо по въпроса,питам ви първо вас,без сама да търся,защото може да се объркам и забатача,ако търся сама нещо,което ми е напълно непознато,дефакто се страхувам да не би да приема за вярно нещо грешно и си стоя на страна,а ако е вярно,обяснете ми го,както трябва ,моля ви.

Много време се чудих и аз, чувал съм за тези еврейски митове. Но, след като не са включени в Словото значи не ни е необходимо да ги знаем. От друга страна ни е дадено това което ни е необходимо да знаем. Наскоро докато слушах Битие се замислих над това:
Битие 1.3
16 На жената каза: Ще преумножа скръбта ти в бременността, с болки ще раждаш деца; и към мъжа ти ще бъде желанието ти, и той ще те владее!

За да и бъде увеличена скръбта при раждането трябва да е раждала и преди това, иначе щеше да е казано че ще трябва да ражда вече деца с болки.

Битие 1.1
22 И благослови ги Бог, казвайки: Плодете се, размножавайте се и напълнете водите в моретата; нека се размножават и птиците по земята.

Бог е казал на всичко което е създал да се плоди, защо след като е създал мъжа и жената тях да остави без да се множат? Не е описано защото така е преценил Бог. Иначе, след като ги изпъдил от Едемската градина, човека изведнъж почна да се множи, ако не е можел преди това да го прави и Бог не е казал че му дава да се плоди при изгонването как би могъл да го направи ?

17 И Каин позна жена си, която зачна и роди Еноха: и Каин съгради град, и наименува града Енох, по името на сина си.

Каин си намира жена при положение, че никъде не е писано, че има други хора. Явно не е спомената защото не ни е нужна тази информация.

Отностно Божийте синове аз го разбирам всички произлезли от Адам.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

zachi

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Божиите синове
« Reply #42 on: January 20, 2011, 18:30:28 PM »
в най-общия смисъл "божиите синове" са разни духовници.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Божиите синове
« Reply #43 on: January 20, 2011, 19:41:40 PM »
в най-общия смисъл "божиите синове" са разни духовници.

В най-общия смисъл не е вярно, най-малкото поради това, че това е голо твърдение без нито едно доказателство — нито от теб, нито от Писанията.

Между другото ти кой си и няма ли да се представиш според правилата на форума?
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

zachi

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Божиите синове
« Reply #44 on: January 20, 2011, 20:18:40 PM »
В най-общия смисъл не е вярно, най-малкото поради това, че това е голо твърдение без нито едно доказателство — нито от теб, нито от Писанията.

Между другото ти кой си и няма ли да се представиш според правилата на форума?

Как да се докаже само чрез писанията или от мен, ако не Вярваш в истинският Господ Бог и Той не ти дава Увереност?!, къде е гаранцията че ще намериш доказателства в писанията?!, например: след като там повечето неща са засвидетелтвувани само с по едно или няколко старовременни изречения?!

Как кой съм?! В случай че някой го интересува това: вярвам само в Онзи, Който наистина е истинският Исус Христос и в Неговият Небесен Отец.