Author Topic: Последната империя на мрака - кой е петия звяр?  (Read 33502 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 969
http://www.gotquestions.org/Barack-Obama-antichrist.html

The name “Barack” is etymologically unrelated to “Buraq” and is the African form of the Hebrew name “Baruch” (Jeremiah 32:12). Baruch means “blessed.”

Интересното в случая е, че по майчина линия той е от Африка.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3407
Общо взето американците излизат с теории, че Антихриста е всеки нов президент. Обама определено е антихрист, но няма никакви шансове да бъде Антихриста, защото той няма никаква реална власт или влияние, нито пък има някаква негова мъдрост или умения. Той е обикновен имигрант, когото службите са наели за целите си, обучили са го да изпълнява ролята на POTUS и лансират чрез него плановете и намеренията си. Днеска чрез един, утре чрез друг.

Иначе е вярно, че Обама е роднина на британската кралица, както са и почти всички американски президенти (без един). Тръмп и Хилъри също са роднини на кралицата. Това само по себе си показва кой дърпа конците и накъде трябва да се гледа за Антихриста.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 969
Ако наистина остават броени години до края то би трябвало да имаме поне мъгляви представи кои може да е Антихрист. Поне до такова разбиране съм стигнал аз.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Георги-земеделец

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 81
Разбира се трябва да се молим и срещу цялостните намерения...
Матей 25:53Или мислиш, че не мога да се помоля на Моя Отец и Той да Ми изпрати още сега повече от дванадесет легиона ангели? 54Но как биха се сбъднали Писанията, че това трябва да бъде така?
 
Да се молим за национално отговорно правителство и управление е лукс, който аз лично не виждам реалистично да се получи.
Еремия 51:7Вавилон беше златна чаша в ръката на ГОСПОДА, която опиваше цялата земя. Народите пиха от виното му, затова народите обезумяха.

Матей25:5И докато се бавеше младоженецът, додряма се на всичките,
...или да отворя тема за молитвата (не желая да откланям от темата за петата империя)?

Георги-земеделец

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 81
Разбирам, че не е корекно да се режат и лепят стихове, но ко се погледне като принцип -как биха се сбъднали писанията и че народите са пили от виното (евентуално за отговор на призива за молитва)

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3407
Това, че някой е пил не означава задължително, че трябва да си потроши главата. Последствията от пиенето не са еднакви при всички. Така не е задължително да са еднакви при всички народи.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Георги-земеделец

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 81
Да. Йосиф несе опи нито от шарена дреха, нито от вино, а стоеше с оръжията на правдата в дясната ръка и в лявата.
Благодарим, че ни припомняте да стим "буди" поне (на форума и учасниците).

Георги-земеделец

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 81
Призоваването за застъпване/молитва разбирам като заръка за непасивно (не стоене) подържане на светилника с масло, за да видим последната империя на мрака, в тъмнината.

Георги-земеделец

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 81
Езекиил 33
2 Сине човешки, говори на синовете на народа си и им кажи: Когато докарам меч върху някоя земя и народът на онази земя вземе някой човек от себе си и си го постави за страж,
3 и той, като види, че мечът идва върху земята, затръби тръбата и предупреди народа,
4 тогава, ако някой чуе добре гласа на тръбата и не се пази, и мечът дойде и го постигне, кръвта му ще бъде на главата му.
5 Той е чул гласа на тръбата, но не се е пазил — кръвта му ще бъде на него; а който се пази, ще избави живота си.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3407
Ето една адекватна статия за същността на Британската империя и нейните методи:

https://bgr.news-front.info/2017/04/27/andre-vlchek-nabutajte-angliya-v-zatvora-ili-pone-v-ludnitsa/
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 969
Откр. 13:3  И видях една от главите му като-че-ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя очудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;

Думата "като-че-ли" е много показателна и говори за това, че ще ИЗГЛЕЖДА, че една от главите на звяра е ранена смъртоносно. Текста не казва, че главата е била смъртоносно ранена, а като-че-ли е ранена, т.е ще изглежда по този начин.

Напълно е възможно още тази година да започнем да виждаме разпада на Западната система. В целия свят ще настъпи хаос, но това ще бъде контролиран хаос. В момента технологиите на контролирания хаос се експериментират в близкия изток, където чрез програмата наречена "арабска пролет" се започна привеждането на близкия изток в състояние на хаос. Да не забравяме, че тези, които планират и задвижват всичко това имат за девиз "Ordo ab Cao" - "ред изсред хаоса" - т.е чрез хаос те се надяват да въведат новия световен ред, иначе казано царуването на Антихриста. И действително когато първо настъпи хаоса и после се появи световен лидер със своите "решения", които привидно ще "оправят" нещата. Тогава ще знаем, че Антихрист вече е открито на световната сцена.

Тези ти думи са много интересни на фона на случващото се в момента на геополитическата сцена.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Разгледах тази тема и я намерих интересна. И смятам че има какво да допълня-с цел всички тук, и когото чете, да има по ясна "картинка" за това което се случва около нас. Не казвам че това което пиша е точно, но то да помогне да усетим ние човеците за всеобхватната мрежа от зли сили които са куклеводите дърпащи конците на "световните събития."

Всички хора от различните народности/държави/империй поради невярата си в Господа Сътворителя, са се отрекли от знание и разум Притчи 1:7 'Страх от Господа е начало на мъдростта; Но безумните презират мъдростта и поуката.' Това е обяснено пак, и важи не само за Еврейте (нали Бог ги избра за пример пред народите-таке че за всички се отнася) в Осия 4:6 '6 Людете Ми загинаха от нямане знание; Понеже ти отхвърли знанието, То и Аз отхвърлих тебе да Ми не свещенодействуваш; Понеже ти забрави закона на твоя Бог, То и Аз ще забравя твоите чада.' Поради тази пречина тези "тайни общества" като масонство, йезуити, рицари на "х", Ротшилди, сатанизираните аристокраций и така нататък, могат да действат без хората да знаят какво става. Но там е работата че те действат по законен начин-както са направени всичките закони за търговия, корпораций, системата за акт за раждане, въобще цялата им система-вавилон.

От това което виждам да се развива в света е че всичките сегашни сили на най високото ниво на контрол действат заедно. Цялата система навсякъде е една и съща. Дявола така прави че настройва народите един срещу друг за да се самоунищожават. А елита на тези държави/империй стоят зад "завесата" и сигурно се смеят на безумието ни. Руснаци мислят че Американците ще ги унищожат и обратно. Един народ протоив друг. Араби против Британия и Америка и Европа примерно. То е повече ясно че наистина света се тлъска към трета световна война, и има истинско въоражение и възход на някой държави над други. Но това се прави без знанието на множеството в единичните държави.

И целта е тотален световен контрол от Антихриста, и въвеждането на белега на звяра. Всяка една държавна власт в момента усилено работи към това. Факт е че реално Римската империя не е "паднала" а се е преобразувала във Ватикана, и Западните сили и САЩ. Сатана ги ръководи. Но той ръководи и същите така зли сили в Русия, Китай, Иран, Северна Корея и прочие. Когато дойде това време което е описано в Откровение, и едни държави се бият с други, хората в тези отделни държави преди това явно няма да се усетят че дявола ръководи всичките им царе и действа в синхрон.

Но още нещо не ми е ясно в Откровение. Коя е точно Вавилон в последните дни на Откровение? Замислям се за тези стихове:  Еремия 50:13-14 '13 Поради гнева Господен тя няма да бъде населена. Но цяла ще запустее; Всеки, който минава през Вавилон, ще се учуди, И ще подсвирне за всичките негови язви.14 Опълчете се против Вавилон отвред, Всички, които запъвате лък; Стреляйте против него, не жалете стрели, Защото той съгреши на Господа.' Да не би това да са ракети, уръжия от Русия и Китай към САЩ? В Писанието четем че врагът на Вавилон ще дойде от север. От Север на САЩ е Русия. Също и пак в Еремия 50:12 '12 Пак майка ви ще се посрами много, Родителката ви ще се смути; Ето, тя ще бъде последна между народите Земя пуста, суха и непроходима.' САЩ е сравнително нова държава. И е дъщеря на Ватикана. Ватикана пък е дъщеря на Вавилон.

Виждаме че в наши дни тези сили/елитите въоражават Русия и Китай. Защото реално комунизма никога не падна в Русия (пък и то в България,и И. Еврова като цяло). Китай е пълна марионетка на Ротшилд също. САЩ и Русия я въоражават. Тези елити/банкери от Ватикана/Британската Империя направиха Нацистка Германия и СССР, да разрушът и двете държави едновременно. И Германия и Русия бяха мощни икономики и индустриални държави преди Хитлер и комнистическата революция в Русия. И какви са резултати от това за двете държави?

И двете имат централни банки, които са частни (като Федералния Резерв на САЩ е частен) и собственост на Ротщилд-Ватикана. Днес в Русия цари разврат. Русия е държава с един от най високите проценти на развод, самотни майки, болни от спин, и трайно бедни хора. Също с много нисък приръст на населението. И е напълно безбожна държава отвсякъде. Също е и държава с много голям процент на аборти, и "семейста" които живеят като "партнъори." В Германия е подобно, само че финансово са сега са по заможни хората. Но в момента там неможеш дори и да критикуваш и кажеш че бежанците изнасилват немски момичета.

Ето това бе целата на тези 1 и 2 световни войни-да се оголеми контрола на злите сили на света, и да се мачкат народите. Русия също е една от най бруталните държави. През този комунизъм, са избити над милиони милиони хора. Русия все още е една колония. И този Путин, аз мисля че е една кукла поставена, или ако не, без значение, той също работи усилено към Новия Световен Ред. Пример- той подписа (до колкото знам) UN Agenda 30 - Русия е част от този зловещ план. Ако той е истинкси "патриот" както се вика, ще даде на народа си да диша, след като Русия има огромни природни богатсва. А пък виждаме, там намя предприемачество, "средна класа" и прочие. Нищо не се е променило. Ако той е истинен към народа си, защо не ликвидира централната банка, и направи национална валута, безлихвена?

Пиша го това защото искам да разбера как Бог ще издигне враговете на Вавилон, и кои ще бъдат те. И за да можем ние светиите да сме умни като змии, и бдителни. Защото аз мисля че елитите в Русия и Китай и навсякъде приготвят овцете за белега на звяра. Жалко е защото народите по света, а и ние в България като народ си викаме "еми някой трявбва да оправи нещата." И след тези катаклизми в Откровение, виждам колко лесно народите ще приемат белега за едното парче хляб.

Ето тук събрах материал който добре показва със снимки кой е Путин и от кого се контролира и Русия. Ясно е от символите и знаците, че господаря им е сатана. Знам че са много линковете и има статии в тях но снимките са важни (между другото Henry Makow не е християнин, но има информация която е истина, но не казвам въобще че подкрепям неговия възглед са това какво е Бог, нито имам нещо общо с него).

https://new.euro-med.dk/20140320-is-putin-still-a-freemason.php
https://www.henrymakow.com/2018/04/cull-the-goyim%20.html
https://www.henrymakow.com/2018/03/Brendon-OConnell-Dont-be-Fooled.html
https://www.henrymakow.com/mi-5_and_mi-6_wreak_havoc_for.html
https://www.henrymakow.com/2018/07/tim-fitzpatrick-putin-deception.html

Ето и един линк към видео (отвратителна музика има, знам), също доста интересно:
https://www.youtube.com/watch?v=3E-DUpwVTq8

Тук искам и да поставя видео на един архитект/математик, който показва че много сгради в столиците на света са свързани със числа, линий, и неща от "науката" на тайните общества. Изключително важно, и намя как това да е съвпадение. Както Писанието казва, нищо ново под слънцето. Сатана ходи от поколение на поколение:
https://www.youtube.com/watch?v=NABioDZ6ydI

Ние светиите имаме утехчение, от нашия Отец Небесен. Иде Скоро Спасителя Господа Исуса Христа. Ей дойди, Господи Исусе. Амин

Авраам се обърна към Господа Вечния Бог. И Господ направи завет със него. И като Господ изпита Авраам, като му каза да донесе за жертвоприношение сина си Исаак, Бог видя че Авраам наистина се Бой от Бога. нека и ние не бъдем заблудени и измамени от злите в света, и това което предстои да връхлети върху нас. Защото Писанието казва, Откровение 13:16-17 '16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.'

Всички тия държавни власти към това се стремят- тотален конрол и безкрайно зло. Господ е казал, Исая 40:17 '17 Всичките народи са като нищо пред Него, Считат се пред Него за по-малко от нищо, да! за празнота.' Земните началства са едни смехотворци в очите на Господ, мислейки че ще го надсилят. Аз ще се моля на Господ да ми дава яснота и да разбирам събитията около мен, за да не се излъжа, и да се намера че не спазвам заповедите Му- поради страх от света или за едното парче хляб. Защото виждаме какво земнте царства гласят за собствените си хора.

Нека се молим за България, да прати Господ покаяние в сърцата на народа и те да погледнат. Нека направим това което Господ казва в 2 Летописи 7:14 '14 и людете Ми, които се наричат с Моето име, смирят себе си та се помолят, и потърсят лицето Ми, и се върнат от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха им и ще изцеля земята им.'

Надявам се България наистина да стане обежище на светиите в такива дни. Но за сега виждам че и нашият безбожен народ лесно ще приеме белега на звяра. Няма страх от Бога обществото ни. Всеки казва някой друг да управи държавата. Не си чистим и снега дори пред вратите, чакаме някой да го направи. И така, като дойде срива, и като Антихриста с власта си в България каже вземи белега за да ядеш, пише в Открвение че народите ще го приемат.

Господ казва на всички народи по земята в Еремия 16:21 '21 Затова, ето, ще ги направя тоя път да познаят - Ще ги направя да познаят ръката Ми и силата Ми; И те ще познаят, че името Ми е Иеова.'

Господ Вечния Бог да ни помага да бъдем бдителни, и да разбираме словото Му, и да знаем в кое време живеем. Да се молим да прати Господ покаяние и възраждане на вяра в Него, и народа ни да търси Него, и да се бои от Него, както Арваам. И повече хора от народа ни да станат деца потомци на Авраам. Амин.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3407
Внимавай с Хенри Маков, защото имам основания да мисля, че той може да е йезуитски агент и подмолно рекламира католицизма.

Има много фалшиви снимки и информации в Интернет които се опитват да изкарат Путин част от сатанинския елит. В момента силите на Антихриста нямат пълен контрол над всички народи. Първо трябва да бъде свален сатана на земята. Това се случва в Откровение 12-а глава, а едва в Откровение 13-а глава имаме издигане на царството на Звяра, явлението на Антихриста и белега на звяра.

Мисля, че започнах да разбирам по-добре стиха от Откр. 12:11

А те го победиха чрез кръвта на Агнето и чрез словото на своето свидетелствуване; защото не обичаха живота си до толкоз, щото да бягат от смърт

Сега разбирам, че светиите успяват да свалят сатана на земята, имайки пълно съзнание за това, че слезе ли той на земята, тях ги чакат събитията от Откровение 13-а глава, които включват смъртта на много от светиите.

Тази готовност да се премине през това УЖАСНО време на гонение и смърт, е основен компонент в тази победа над сатана в Небесни места и аз мисля, че това само по себе си ще бъде свидетелство за достигането от църквата на онази зрялост, онази пълнота на благочестието и вярата, която Бог очаква.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Така е относно Хенри Маков. Гледам да пресея информацията от него. Аз за сега не мога напълно да го разбера. Но клоня към това, че просто е човек, загубен относно истината за Господ. И си вярва в някаква негова "ню ейдж" религия, като казва бог е добро-това е неговият бог. Преди даже си мислех че може да е скрит агент/досадник и да следи и издава тези които гледат сайта му или му пишат и прочие. За да може като дойде времето (както е било при фашизма и комунизма) да се съберат "неудобните" и не-заспалите хора, пък и светиите също. Вече в Англия и Швеция знам за такива неща. Такива сайтове като неговия, и тези които ги гледат биват издирвани. И "властите" се "оправят" с тях по еди или друг начин. Почти пълна сензора.

Избрах неговите статии защото имаха ясни картинки, и мога да поставя линк тук, без да питам някой дуг да ли имам право, пък чак след това да пиша.

Но за Путин, достатъчно ми е да вида само символите, като триъгълник с око и слънчеви лъчи, и символите в олимпиадата в Сочи, за да разбера кой е шефа му, и какви са им крайните цели. Уж говори че САЩ и НАТО ги заплашват (което е така, но за мен това е извинение и маска пред народите, да се въведе един ден световният диктаторкси деспотизъм Антихриста). Пък Shell и други западни (Вавилонски) компаний и корпораций вадят нефт от Руска земя. И много от рядките им железа и полезни изкопаеми са в ръцете на Ротщилд и разни техни компании.

Но сам факта че Русия има централна банка контролирана от Ротшилд показва че Путин е марионетка. Ако не, защо не ги изпъди? И да направи Руска банка да издава безлихвена валута? И той е маниакален деспот като другите земни царе. Държавата му е потънала в алкохолизъм и наркомания, и всякакъв разврат. Никакви мерки не предприема. А обратното, и той е съучастник един вид в национален геноцид, защото не е забранил със закон абортите. Всичките тези неща подпомагат за демонизацията и приготването за народа си да бъдат душевни роби. Какъв мъж е той, и мнозината мъже в Русия? Същност, тези въпроси се отнасят за всяка държава. Но особено тези в Източна Европа. И ние сме дълбоко феминизирани страни тук. Децата израсват без всякакъв Библейски модел за семейството. Колко домакинства в България и Русия имат нормално семейство където майката е домакиня, а не нает работник която постоянно кракя колко е изморена на мъжъ си? Ето тези неща ще иска да управи Путин ако е легитимен.

Нашият Господ Исус Христос ни каза в Матей 7:16 ' 16От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3407
Хенри Маков говори само против евреите, но никога не споменава йезуитите, което е повече от показателно.

Quote
Но за Путин, достатъчно ми е да вида само символите, като триъгълник с око и слънчеви лъчи, и символите в олимпиадата в Сочи, за да разбера кой е шефа му, и какви са им крайните цели. Уж говори че САЩ и НАТО ги заплашват (което е така, но за мен това е извинение и маска пред народите, да се въведе един ден световният диктаторкси деспотизъм Антихриста). Пък Shell и други западни (Вавилонски) компаний и корпораций вадят нефт от Руска земя. И много от рядките им железа и полезни изкопаеми са в ръцете на Ротщилд и разни техни компании.

Аз не виждам нищо особено в емблемата на олипиадата в Сочи. Там символиката е повече социалистическа - петолъчка и другото е снежинка (все пак е зимна олимпиада).

Русия не е свободна страна, те са заробени на ниво конституция. Путин няма как да излезе и да промени конституцията. На всяко ниво в системата им има западни агенти и ръцете на Путин са вързани в много отношения.

Това, което правят в момента е че печелят време за да се подготвят. За мен заплахата за Русия не е Путин, а православието. Тия хора ако вземат власт ще бъде много зле за всички. Те са по-лукави и от католиците.

Quote
Но сам факта че Русия има централна банка контролирана от Ротшилд показва че Путин е марионетка. Ако не, защо не ги изпъди? И да направи Руска банка да издава безлихвена валута? И той е маниакален деспот като другите земни царе. Държавата му е потънала в алкохолизъм и наркомания, и всякакъв разврат. Никакви мерки не предприема. А обратното, и той е съучастник един вид в национален геноцид, защото не е забранил със закон абортите. Всичките тези неща подпомагат за демонизацията и приготването за народа си да бъдат душевни роби. Какъв мъж е той, и мнозината мъже в Русия? Същност, тези въпроси се отнасят за всяка държава. Но особено тези в Източна Европа. И ние сме дълбоко феминизирани страни тук. Децата израсват без всякакъв Библейски модел за семейството. Колко домакинства в България и Русия имат нормално семейство където майката е домакиня, а не нает работник която постоянно кракя колко е изморена на мъжъ си? Ето тези неща ще иска да управи Путин ако е легитимен.

Ти хем наричаш Путин диктатор, хем се оплакваш, че не действал като диктатор. Политическата система в Русия е много сложна и там диктатура е почти невъзможна. Дори Сталин не е бил диктатор, защото политическата система не му е позволявала и решенията да се вземали колективно. Не познаваш добре руската държава и какво се случва там. Нещата които се случват са многопластови и има много неща, които не знаем. Но това, което знаем е че вече имаме полза от това, което се случва там. Путин успя да спре превръщането на близкия Изток в баруен погреб и от там да спре стотици милиони мигранти да залеят Европа, почвайки от нас (понеже сме директно на пътя).

Едно е да гледаш шарени картинки с обяснения в Интернет (писани от западни драскачи), друго е да осъзнаеш, че главата ти все още не е отрязана от група подивели акбаровци от близкия изток благодарение на Русия.

Путин може да се окаже, че има подмолна роля, но дори да има такава, тя все още не е излязла на преден план. Аз внимавам особено за православието, защото тия хора са избили поне толкова хора колкото католиците (ако не и в пъти в повече), но за разлика от тях са успели да се укрият и да заличат историята. Което ги прави още по-коварни и опасни.

Ние имаме огромна вина спрямо руския народ (че съучаствахме в това да им се натресе православието). Заради това зло ние страдахме 500 години под турско робство. Но руския народ е от същото цивилизационно семейство като нашия народ. И ние и те имаме древна християнска история датираща от времето на апостолите, която е била заличена и унищожена от византийското псевдохристиянство.

Ти вероятно не си наясно с този факт, но запада воюва от 1000 години с Русия и не може да я победи. Не можеш да гледаш на Путин и да си мислиш той какъв бил или не бил, без да поставиш случващото се сега в контекста на този хиляда годишен конфликт.

Винаги когато Запада е бил на косъм да унищожи Русия, се издига човек, който да провали плановете им и да възстанови силата на Русия. Когато комунистите финансирани от Уолстрийт превземат Русия, се издига Сталин и променя напълно комунистическия код на заложената от Запада програма на унищожение. И вместо да Русия на парчета, се създава нова Руска империя под формата на СССР. След това тъкмо да разпарчедосат Русия при Елцин, пак се появява човек, който връща Русия на крака. Да, не толкова бързо колкото при Сталин, но сега Путин има много по-малко власт и механизми за въздействие отколкото е имал Сталин.

Бог винаги е използвал Русия за сдържане на непрестанно буйстващото зло на Запада. Силите на Антихриста и престола на Антихриста са на Запад (Ватикана-Лондон-Уошингтън, ДС), не са в Русия. Проблема на Русия ще бъде ако реши да се идентифицира с Византия, и да се стреми да се превърне във възстановената Византийска империя. Тогава ще имаме двата крака на Рим възстановени и съединени под духа на Антихриста.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.