Author Topic: Последната империя на мрака - кой е петия звяр?  (Read 24143 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 863
http://www.gotquestions.org/Barack-Obama-antichrist.html

The name “Barack” is etymologically unrelated to “Buraq” and is the African form of the Hebrew name “Baruch” (Jeremiah 32:12). Baruch means “blessed.”

Интересното в случая е, че по майчина линия той е от Африка.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3129
Общо взето американците излизат с теории, че Антихриста е всеки нов президент. Обама определено е антихрист, но няма никакви шансове да бъде Антихриста, защото той няма никаква реална власт или влияние, нито пък има някаква негова мъдрост или умения. Той е обикновен имигрант, когото службите са наели за целите си, обучили са го да изпълнява ролята на POTUS и лансират чрез него плановете и намеренията си. Днеска чрез един, утре чрез друг.

Иначе е вярно, че Обама е роднина на британската кралица, както са и почти всички американски президенти (без един). Тръмп и Хилъри също са роднини на кралицата. Това само по себе си показва кой дърпа конците и накъде трябва да се гледа за Антихриста.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 863
Ако наистина остават броени години до края то би трябвало да имаме поне мъгляви представи кои може да е Антихрист. Поне до такова разбиране съм стигнал аз.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Георги-земеделец

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 54
Разбира се трябва да се молим и срещу цялостните намерения...
Матей 25:53Или мислиш, че не мога да се помоля на Моя Отец и Той да Ми изпрати още сега повече от дванадесет легиона ангели? 54Но как биха се сбъднали Писанията, че това трябва да бъде така?
 
Да се молим за национално отговорно правителство и управление е лукс, който аз лично не виждам реалистично да се получи.
Еремия 51:7Вавилон беше златна чаша в ръката на ГОСПОДА, която опиваше цялата земя. Народите пиха от виното му, затова народите обезумяха.

Матей25:5И докато се бавеше младоженецът, додряма се на всичките,
...или да отворя тема за молитвата (не желая да откланям от темата за петата империя)?

Георги-земеделец

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 54
Разбирам, че не е корекно да се режат и лепят стихове, но ко се погледне като принцип -как биха се сбъднали писанията и че народите са пили от виното (евентуално за отговор на призива за молитва)

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3129
Това, че някой е пил не означава задължително, че трябва да си потроши главата. Последствията от пиенето не са еднакви при всички. Така не е задължително да са еднакви при всички народи.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Георги-земеделец

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 54
Да. Йосиф несе опи нито от шарена дреха, нито от вино, а стоеше с оръжията на правдата в дясната ръка и в лявата.
Благодарим, че ни припомняте да стим "буди" поне (на форума и учасниците).

Георги-земеделец

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 54
Призоваването за застъпване/молитва разбирам като заръка за непасивно (не стоене) подържане на светилника с масло, за да видим последната империя на мрака, в тъмнината.

Георги-земеделец

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 54
Езекиил 33
2 Сине човешки, говори на синовете на народа си и им кажи: Когато докарам меч върху някоя земя и народът на онази земя вземе някой човек от себе си и си го постави за страж,
3 и той, като види, че мечът идва върху земята, затръби тръбата и предупреди народа,
4 тогава, ако някой чуе добре гласа на тръбата и не се пази, и мечът дойде и го постигне, кръвта му ще бъде на главата му.
5 Той е чул гласа на тръбата, но не се е пазил — кръвта му ще бъде на него; а който се пази, ще избави живота си.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3129
Ето една адекватна статия за същността на Британската империя и нейните методи:

https://bgr.news-front.info/2017/04/27/andre-vlchek-nabutajte-angliya-v-zatvora-ili-pone-v-ludnitsa/
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 863
Откр. 13:3  И видях една от главите му като-че-ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя очудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;

Думата "като-че-ли" е много показателна и говори за това, че ще ИЗГЛЕЖДА, че една от главите на звяра е ранена смъртоносно. Текста не казва, че главата е била смъртоносно ранена, а като-че-ли е ранена, т.е ще изглежда по този начин.

Напълно е възможно още тази година да започнем да виждаме разпада на Западната система. В целия свят ще настъпи хаос, но това ще бъде контролиран хаос. В момента технологиите на контролирания хаос се експериментират в близкия изток, където чрез програмата наречена "арабска пролет" се започна привеждането на близкия изток в състояние на хаос. Да не забравяме, че тези, които планират и задвижват всичко това имат за девиз "Ordo ab Cao" - "ред изсред хаоса" - т.е чрез хаос те се надяват да въведат новия световен ред, иначе казано царуването на Антихриста. И действително когато първо настъпи хаоса и после се появи световен лидер със своите "решения", които привидно ще "оправят" нещата. Тогава ще знаем, че Антихрист вече е открито на световната сцена.

Тези ти думи са много интересни на фона на случващото се в момента на геополитическата сцена.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Lacho

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 8
Разгледах тази тема и я намерих интересна. И смятам че има какво да допълня-с цел всички тук, и когото чете, да има по ясна "картинка" за това което се случва около нас. Не казвам че това което пиша е точно, но то да помогне да усетим ние човеците за всеобхватната мрежа от зли сили които са куклеводите дърпащи конците на "световните събития."

Всички хора от различните народности/държави/империй поради невярата си в Господа Сътворителя, са се отрекли от знание и разум Притчи 1:7 'Страх от Господа е начало на мъдростта; Но безумните презират мъдростта и поуката.' Това е обяснено пак, и важи не само за Еврейте (нали Бог ги избра за пример пред народите-таке че за всички се отнася) в Осия 4:6 '6 Людете Ми загинаха от нямане знание; Понеже ти отхвърли знанието, То и Аз отхвърлих тебе да Ми не свещенодействуваш; Понеже ти забрави закона на твоя Бог, То и Аз ще забравя твоите чада.' Поради тази пречина тези "тайни общества" като масонство, йезуити, рицари на "х", Ротшилди, сатанизираните аристокраций и така нататък, могат да действат без хората да знаят какво става. Но там е работата че те действат по законен начин-както са направени всичките закони за търговия, корпораций, системата за акт за раждане, въобще цялата им система-вавилон.

От това което виждам да се развива в света е че всичките сегашни сили на най високото ниво на контрол действат заедно. Цялата система навсякъде е една и съща. Дявола така прави че настройва народите един срещу друг за да се самоунищожават. А елита на тези държави/империй стоят зад "завесата" и сигурно се смеят на безумието ни. Руснаци мислят че Американците ще ги унищожат и обратно. Един народ протоив друг. Араби против Британия и Америка и Европа примерно. То е повече ясно че наистина света се тлъска към трета световна война, и има истинско въоражение и възход на някой държави над други. Но това се прави без знанието на множеството в единичните държави.

И целта е тотален световен контрол от Антихриста, и въвеждането на белега на звяра. Всяка една държавна власт в момента усилено работи към това. Факт е че реално Римската империя не е "паднала" а се е преобразувала във Ватикана, и Западните сили и САЩ. Сатана ги ръководи. Но той ръководи и същите така зли сили в Русия, Китай, Иран, Северна Корея и прочие. Когато дойде това време което е описано в Откровение, и едни държави се бият с други, хората в тези отделни държави преди това явно няма да се усетят че дявола ръководи всичките им царе и действа в синхрон.

Но още нещо не ми е ясно в Откровение. Коя е точно Вавилон в последните дни на Откровение? Замислям се за тези стихове:  Еремия 50:13-14 '13 Поради гнева Господен тя няма да бъде населена. Но цяла ще запустее; Всеки, който минава през Вавилон, ще се учуди, И ще подсвирне за всичките негови язви.14 Опълчете се против Вавилон отвред, Всички, които запъвате лък; Стреляйте против него, не жалете стрели, Защото той съгреши на Господа.' Да не би това да са ракети, уръжия от Русия и Китай към САЩ? В Писанието четем че врагът на Вавилон ще дойде от север. От Север на САЩ е Русия. Също и пак в Еремия 50:12 '12 Пак майка ви ще се посрами много, Родителката ви ще се смути; Ето, тя ще бъде последна между народите Земя пуста, суха и непроходима.' САЩ е сравнително нова държава. И е дъщеря на Ватикана. Ватикана пък е дъщеря на Вавилон.

Виждаме че в наши дни тези сили/елитите въоражават Русия и Китай. Защото реално комунизма никога не падна в Русия (пък и то в България,и И. Еврова като цяло). Китай е пълна марионетка на Ротшилд също. САЩ и Русия я въоражават. Тези елити/банкери от Ватикана/Британската Империя направиха Нацистка Германия и СССР, да разрушът и двете държави едновременно. И Германия и Русия бяха мощни икономики и индустриални държави преди Хитлер и комнистическата революция в Русия. И какви са резултати от това за двете държави?

И двете имат централни банки, които са частни (като Федералния Резерв на САЩ е частен) и собственост на Ротщилд-Ватикана. Днес в Русия цари разврат. Русия е държава с един от най високите проценти на развод, самотни майки, болни от спин, и трайно бедни хора. Също с много нисък приръст на населението. И е напълно безбожна държава отвсякъде. Също е и държава с много голям процент на аборти, и "семейста" които живеят като "партнъори." В Германия е подобно, само че финансово са сега са по заможни хората. Но в момента там неможеш дори и да критикуваш и кажеш че бежанците изнасилват немски момичета.

Ето това бе целата на тези 1 и 2 световни войни-да се оголеми контрола на злите сили на света, и да се мачкат народите. Русия също е една от най бруталните държави. През този комунизъм, са избити над милиони милиони хора. Русия все още е една колония. И този Путин, аз мисля че е една кукла поставена, или ако не, без значение, той също работи усилено към Новия Световен Ред. Пример- той подписа (до колкото знам) UN Agenda 30 - Русия е част от този зловещ план. Ако той е истинкси "патриот" както се вика, ще даде на народа си да диша, след като Русия има огромни природни богатсва. А пък виждаме, там намя предприемачество, "средна класа" и прочие. Нищо не се е променило. Ако той е истинен към народа си, защо не ликвидира централната банка, и направи национална валута, безлихвена?

Пиша го това защото искам да разбера как Бог ще издигне враговете на Вавилон, и кои ще бъдат те. И за да можем ние светиите да сме умни като змии, и бдителни. Защото аз мисля че елитите в Русия и Китай и навсякъде приготвят овцете за белега на звяра. Жалко е защото народите по света, а и ние в България като народ си викаме "еми някой трявбва да оправи нещата." И след тези катаклизми в Откровение, виждам колко лесно народите ще приемат белега за едното парче хляб.

Ето тук събрах материал който добре показва със снимки кой е Путин и от кого се контролира и Русия. Ясно е от символите и знаците, че господаря им е сатана. Знам че са много линковете и има статии в тях но снимките са важни (между другото Henry Makow не е християнин, но има информация която е истина, но не казвам въобще че подкрепям неговия възглед са това какво е Бог, нито имам нещо общо с него).

https://new.euro-med.dk/20140320-is-putin-still-a-freemason.php
https://www.henrymakow.com/2018/04/cull-the-goyim%20.html
https://www.henrymakow.com/2018/03/Brendon-OConnell-Dont-be-Fooled.html
https://www.henrymakow.com/mi-5_and_mi-6_wreak_havoc_for.html
https://www.henrymakow.com/2018/07/tim-fitzpatrick-putin-deception.html

Ето и един линк към видео (отвратителна музика има, знам), също доста интересно:
https://www.youtube.com/watch?v=3E-DUpwVTq8

Тук искам и да поставя видео на един архитект/математик, който показва че много сгради в столиците на света са свързани със числа, линий, и неща от "науката" на тайните общества. Изключително важно, и намя как това да е съвпадение. Както Писанието казва, нищо ново под слънцето. Сатана ходи от поколение на поколение:
https://www.youtube.com/watch?v=NABioDZ6ydI

Ние светиите имаме утехчение, от нашия Отец Небесен. Иде Скоро Спасителя Господа Исуса Христа. Ей дойди, Господи Исусе. Амин

Авраам се обърна към Господа Вечния Бог. И Господ направи завет със него. И като Господ изпита Авраам, като му каза да донесе за жертвоприношение сина си Исаак, Бог видя че Авраам наистина се Бой от Бога. нека и ние не бъдем заблудени и измамени от злите в света, и това което предстои да връхлети върху нас. Защото Писанието казва, Откровение 13:16-17 '16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.'

Всички тия държавни власти към това се стремят- тотален конрол и безкрайно зло. Господ е казал, Исая 40:17 '17 Всичките народи са като нищо пред Него, Считат се пред Него за по-малко от нищо, да! за празнота.' Земните началства са едни смехотворци в очите на Господ, мислейки че ще го надсилят. Аз ще се моля на Господ да ми дава яснота и да разбирам събитията около мен, за да не се излъжа, и да се намера че не спазвам заповедите Му- поради страх от света или за едното парче хляб. Защото виждаме какво земнте царства гласят за собствените си хора.

Нека се молим за България, да прати Господ покаяние в сърцата на народа и те да погледнат. Нека направим това което Господ казва в 2 Летописи 7:14 '14 и людете Ми, които се наричат с Моето име, смирят себе си та се помолят, и потърсят лицето Ми, и се върнат от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха им и ще изцеля земята им.'

Надявам се България наистина да стане обежище на светиите в такива дни. Но за сега виждам че и нашият безбожен народ лесно ще приеме белега на звяра. Няма страх от Бога обществото ни. Всеки казва някой друг да управи държавата. Не си чистим и снега дори пред вратите, чакаме някой да го направи. И така, като дойде срива, и като Антихриста с власта си в България каже вземи белега за да ядеш, пише в Открвение че народите ще го приемат.

Господ казва на всички народи по земята в Еремия 16:21 '21 Затова, ето, ще ги направя тоя път да познаят - Ще ги направя да познаят ръката Ми и силата Ми; И те ще познаят, че името Ми е Иеова.'

Господ Вечния Бог да ни помага да бъдем бдителни, и да разбираме словото Му, и да знаем в кое време живеем. Да се молим да прати Господ покаяние и възраждане на вяра в Него, и народа ни да търси Него, и да се бои от Него, както Арваам. И повече хора от народа ни да станат деца потомци на Авраам. Амин.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3129
Внимавай с Хенри Маков, защото имам основания да мисля, че той може да е йезуитски агент и подмолно рекламира католицизма.

Има много фалшиви снимки и информации в Интернет които се опитват да изкарат Путин част от сатанинския елит. В момента силите на Антихриста нямат пълен контрол над всички народи. Първо трябва да бъде свален сатана на земята. Това се случва в Откровение 12-а глава, а едва в Откровение 13-а глава имаме издигане на царството на Звяра, явлението на Антихриста и белега на звяра.

Мисля, че започнах да разбирам по-добре стиха от Откр. 12:11

А те го победиха чрез кръвта на Агнето и чрез словото на своето свидетелствуване; защото не обичаха живота си до толкоз, щото да бягат от смърт

Сега разбирам, че светиите успяват да свалят сатана на земята, имайки пълно съзнание за това, че слезе ли той на земята, тях ги чакат събитията от Откровение 13-а глава, които включват смъртта на много от светиите.

Тази готовност да се премине през това УЖАСНО време на гонение и смърт, е основен компонент в тази победа над сатана в Небесни места и аз мисля, че това само по себе си ще бъде свидетелство за достигането от църквата на онази зрялост, онази пълнота на благочестието и вярата, която Бог очаква.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.