Author Topic: Последната империя на мрака - кой е петия звяр?  (Read 30674 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Господ ни казва да не гледаме на лице.  Господ ни е заповядал да се молим за хората на власт, защото те, както всички хора трябва да вярват в Добрия Пастир.

В днешно време гледането на лице е като епидемия-до такава степен че преминава в идолопоклонство. Павел признаваше властите но проповядваше Словото, за да се покаят хората защото наближава Божието Царство. Той не ходеше да дига бунт/въстания против власта. Не ходеше да насърчава хората да не плащат данъци. Защото Божията заповед относно тези неща е да се покоряваме на земните власти. Това е уважение към власта.

Признаването и уважението към власта от странна на християните не означава че не може да се посочва грях или зло правено от управляващите. Сам Павел се възползваше от това,като казваше че е Римкси гражданин. Ние пък, по Божията милост и благодат живеем в такова време и място което не е пълен тоталитаризъм. Ние можем да правим критика към власта и управляващите.

Това че в Стария Завет Бог използва един цар/народ да накаже друг не означава че делата им са били добри. А показва че Господ чрез грехът на двата народа ги наказва. Както примерно въздига Вавилон, и след това друго царство /империя е разрушава. Не може да се взима пример че защото някой  цар е бил Бого-помазан в Стария Завет, и сега да се каже примерно че Путин е такъв.

Християните трябва да виждат като се върши зло от политиците, и да не стават жертва и стадо загубени овце което се води от театъра на ''политически пренадлежности'' и тяхните лидери. Ето тук се вижда как Сталин  се целува уста-в-уста със друг мъж.

https://www.youtube.com/watch?v=pXCztpqOuPI

Хората сега имаме свобода да критикува власта. Това не е СССР.

Термина генетично увреден не е подходящ за това че Господ наказва до 3то 4то поколоение тези който не обичат Бога. В днешната динамична световна обстановка няма как де се разбере за кои народи/групи се отнася това. Словото ни посочва да не си правим такива опити защото е безмислено.

Тит 3

9А от глупави предирвания, и родословия, и препирания, и карания върху закона отдалечавай се; защото са безполезни и суетни.

1 Тимотей

4нито да внимават на басни и безконечни родословия, които произвождат повече препирания, а не назидание Божие във верата, така прави.

Ето още една книга която посочва че СССР и Сталин са били подпомагани от запада, защото строй като комунизъм не може да има нормална икономика. Това показва че Сталин не се е ''бил'' против ''запада'' както хората мислят.

Книга----Russia's Life-Saver:Lend-Lease Aid to the USSR in World War II. Автор Albert L. Weeks

Ето линк към документален филм,  с продуцент Алехандър Иванин. Има интервю с Руския историк (бивш политичест затворник в СССР) Антон Антонов Овсеенко---който показва как Сталин и СССР умишлено са изморили милиони хор от глад, и какво точно са направили със селяните в Русия и Украйна:

https://www.youtube.com/watch?v=87KQfyLFhDU

Достатъчно е само от тази информация да разберем че Сталин е бил един кръвожаден човек. Няма как тези неща и злини да са станали без той да е знаел за това. Той е бил държавен глава, и като такъв поема цялата отговорност за случилото се.

Владимир Буковски е Руснак който показва за илюзията в СССР и Русия сега. През времето на СССР е бил считан от власта за ''луд'' и е бил в затвора за ''политически'' причини. Той е автор на няколко книги:

Книги--- Един Дисидент След Архивите на Кремъл, Измамата на Века: Операция Перестройка,
и Judgment in Moscow: Soviet Crimes and Western Complicity


Сайта на Владимир Буковски   https://www.vladimirbukovsky.com/

Този човек е поредният който показва злините и истините за СССР и политическата елитна класа там.

Достатъчно е да осъзнаем елементарна реална инфомрмация и ще разберем че Путин не върши дела полезни за хората си, нито пък християнски такива. Нека размилсли човек над тези неща:

Алкололизма е епидемия в Русия. Насърчава и облекчава се продажбата му.
Разводите са нещо нормално, и населението ги приема като нормално.
Ниска раждаемост
Държава със голям брой изоставени деца от самотни майки
Держава с голям брой сираци
Ниска продължиност на живот за мъжете поради алкохол и несъществуваща икономика
Населението не  се възползва от благата на природните ресурси на Росия, нефт, газ, и т.н.
Висок брой аборти
Дълбоко феминизирана Държава


Ако вземем предвид тези точки от горе, почти няма разлика между ''запада'' и Русия. И ако Путин се ''бие'' против ''запада'' той ще вземе мерки всичко горе да се оправи. Но това не се вижда в Русия, а обратното.

Има ли значение че филма от PBS за Путин е правен от тях-когато ясно се вижда че е сниман в Русия, и музикалната група е същата като тази в по ранните клипове. Нали Руското посолство/правителство е дало виза/документи на тези снимали документалния филм. Властите там са го знаели това. Искам с клиповете просто да покажа че Путин подкрепя младежки разврат-това не е Бого помазано дело. И Путин още явно не е познал Господа Исус Христос, и се нуждае от благовестието.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Георги-земеделец

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 74
Лъчо, тези двамата руснаци по големи от хляба ли са?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3336
 Lacho, очевидно си се нагълтал с "конспиративни теории" на общо основание и не можеш да пресееш скъпоценното от нищожното.

Нямаш и разбиране какво означава власт и как функционира законната власт (която Бог признава). Има тема по този въпрос, прочети и вникни по-дълбоко в нещата.

Относно Русия, нещата които си изредил с удебелен шрифт не отговарят на истината или ако има нещо вярно, то са поражения от политиката на Елцин и инсталирането на написаната от американците конституция. Това е картината, която антируската пропаганда описва. Не можеш да черпиш информация за един народ от враговете му. Буковски има попадения относно пропадането на Запада под неокомунизма на Маркузе, но не трябва да се пропуска факта, че той от години живее удобно не някъде другаде а в Англия, извечния враг на Русия. И нека човек сам прецени какво доверие може да се има на човек, който живее комфортно сред враговете на народа си.

А и още нещо, на собствения си сайт Буковски цитира следната препоръка за себе си:

Quote

    “A human rights champion undeterred by fear”

— Pussy Riot's Nadezhda Tolokonnikova

Ти наясно ли си коя е тази жена и с какво се занимава? Да вземеш на сериозно човек, който е препоръчван от такива личности е меко казано безумно.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
За мен авторите на книгите които поставих в тази тема не са някакви светци на истината или подобие. Те са просто свидетели и източник на информация за тези неща написани в темата. Част от тях са живяли в СССР, и имали житейски опит там. Или пък са били репресирани по някакъв начин. Не знам личните мотиви на Владимир Буковски. Ако на някого не му харесва неговата информация, има другите източници които посочват подобни неща.  Информация като неговата ми помага да видя че в общ мироглед страните и ''строя“ в изток и запад (завадния свят и Русия) са един вид комунизъм и почти еднаква вавилонска система.

Не знаем и също точно всичките взаимотношения между сегашните държави и сили, и как те/целият свят ще се преобразуват в царете, силите, лъже пророка, и антихриста в последните времена описани в Откровение. От информацията която знам и случващото се по света виждам как държавите се преобразуват в една и съща безбожна сила против Господ Христос. Всяка уж е различна пък едни и същи дела вършат. Както е писано в Откровение че антихриста ще воюва с мир. Всяка държава по нейния спесифичен начин издига почти идентични закони. Ето пак примери с Русия:

Забрана за евангелизиране  (може би под претекста че има много секти, което наистина е така, но може би това е тяхната роля--или една от ролите им-- да има пречина да се въведе такъв закон?     
http://www.evangelsko.info/rusiya-zabrani-evangeliziraneto/

Задължително религиозно образование
http://pastir.org/v-rusiya-e-priet-nov-zakon-za-zadalzhitel/

Big Brother закони за интернет свобода
https://www.dnes.bg/technology/2016/07/08/rusiia-prie-big-brother-zakon-sledi-vsichko-v-neta.308286

https://www.stopfake.org/bg/rusiya-edin-klik-i-vlizash-v-zatvora/

И още един клип. Вижда се как Путин се целува уста-в-уста с мъж към 07:35 минути.
https://www.youtube.com/watch?v=FEmQ1o_62eQ

Путин не ми е някаква лична мишена за клевета или атака. Виждаме че той затяга контрола в Русия над речта и личната свобода. Той не е единственият който прави това в света. Целият свят е така. Изключение е САЩ, където все още има свобода на събрание, реч, и евангелизация. Но и там лека по лека се променя това.

Не знаем каква а точната роля на всички държави или сегашните мощни и велики сили в Откровение. Само знаем че един ден всичките държави ще се кланят на звяра и антихриста за определено време. Можем да видим как стъпка по стъпка това се изгражда в сегашното време.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3336
За един човек може да се съди по приятелите и враговете му. Ако приятелите на Буковски са Пуси Райът това говори повече от достатъчно. А той очевидно не се срамува да ги цитира на сайта си.

За Путин също е достатъчно да се видят кои са му враговете. Най-големите злодеи на земята са му врагове в момента.

Quote
Забрана за евангелизиране  (може би под претекста че има много секти, което наистина е така, но може би това е тяхната роля--или една от ролите им-- да има пречина да се въведе такъв закон?     
http://www.evangelsko.info/rusiya-zabrani-evangeliziraneto/

Това е повече от добра стъпка, защото ще се спрат много псевдо проповедници. А ако има Христови апостоли, тях никой не може да ги спре, без значение какви закони има или няма.

Quote
И още един клип. Вижда се как Путин се целува уста-в-уста с мъж към 07:35 минути.
https://www.youtube.com/watch?v=FEmQ1o_62eQ

Тази снимка е повече от очевиден фото монтаж и това видео е пълно с лъжливи внушения. Като например където показват Путин в традиционно китайско облекло на което уж има масонски символи, докато на практика на облеклото има традиционен китайски декор и няма никаква масонска символика. Затова човек трябва да се научи да пресява нещата а не да поглъща всичко наред без да изпитва.

Quote
Путин не ми е някаква лична мишена за клевета или атака. Виждаме че той затяга контрола в Русия над речта и личната свобода. Той не е единственият който прави това в света. Целият свят е така. Изключение е САЩ, където все още има свобода на събрание, реч, и евангелизация. Но и там лека по лека се променя това.

В Русия има много по-голяма свобода понастоящем от повечето държави в света и особено повече от западните държави. Такова нещо като "евангелизация" в Библията не съществува. Има апостолско прогласяване на Благовестието (kerygma) , което никой под никакви обстоятелства не може да спре.

Аз не считам Путин за чиста монета. Няма чист и неопетнен политик, но не мога да не забележа ползите които Русия допринася на света. Ако Путин не беше дошъл на власт и беше продължена политиката на Елцин, света днес щеше да е много по-мрачно и поробено място отколкото е.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Допълнителна информация за Русия, и какво се случва с обществото там. Тези факти ни карат да видим че Русия въобще не е Християнска държава, и реално там истински такива ценности няма в повече от хората в обществото. Русия е пред обществен разпад както целият запад.

Изглежда също че Русия се ислямизира с висококо темпо. Поне се вижда че Путин постоянно ходатайства с мюсюлмански лидери. Ето вижте тези долу видеа. В първото се вижда дрон-видео за Ислямския празник Рамадан в Москва. Забележете множеството хора и лъскавата джамия там. В другото видео се вижда Путин с Ердоган и други Ислямски лидери, към 52-53 мунити и нататък. Путин е присъствал при отвaрянето на тази нова и грамадна джамия в Москва. Представете си как сигурно се ислямизират крайнитине територий на Кавказка Русия, покрай Чечня и региона? Забележете също че източника на видеата е RT- Russia Today на Български- Русия Днес. Със седалище Москва, и се финансира от Руското правителство. Така че това не е западана пропаганда. Линк за Русия Днес     https://bg.wikipedia.org/wiki/RT

Дрон видео Рамадан в Москва
https://www.youtube.com/watch?v=xfKq57aBqac

Путин на Рамадан и откриване на джамия видео
https://www.youtube.com/watch?v=5JU_pCy2N10

Малко повече за статистиката относно обществото в Русия.
Линк към употреба на алкохол:    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumption_per_capita
Забележете че Русия е на 4 място след други страни около нея, но по брой спиртов алкохол е на второ място след Молдова. Това означава че 51% от употребявания алкохол е тежък спирт.

Този линк https://qz.com/403307/russia-is-quite-literally-drinking-itself-to-death/   показва че през 2012 г. Примерно, 30% от смъртните случай в Русия са поради алкохол, на първо място в света е по този показател за тази дадена година.

Русия е на 2 място след Литва по самоубийства към 2019 г.    http://worldpopulationreview.com/countries/suicide-rate-by-country/
Още информация за самоубийства в Русия, в сравнение с други страни:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE

Също в Русия СПИНът е епидемия:
https://trud.bg/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B4%D1%8C%D0%BE%D1%80-%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D0%BD/

https://www.puls.bg/novini-i-sbitiia-c-2/epidemiiata-ot-spin-v-rusiia-izliza-ot-kontrol-n-2970

По всички тези показатели виждаме че Руското общество дълеч не е библейско. Виждаме епидемия от пиянство, наркомания (със СПИН проблема), и депресия която води до самоубийство. И двете са грях. Едното е огорчение на душата поради неверие в Бога, а другото убийство над себе си. Господ Бог казва да не убиваш. Аз не виждам никак как Путин и Русия помагат на Христовото тяло.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3336
Много ти е объркан мирогледа. Християнски държави не съществуват. Нито има такова нещо като "библейско общество". Те църквите не са библейски общества, ти си седнал да очакваш цяла многонационална държава да бъде "библейско общество".

Повечето от линковете които си пуснал са чиста пропаганда. А за исляма в Русия - нормално е един държавник да поддържа населението си, било то и мюсюлманско. Това, което руснаците правят е че полагат усилия да облагородят исляма и да неутрализират дивашките версии на исляма създадени и поддържани от Запада. Но за да се вникне в тези неща, човек трябва да погледне отвъд плитката пропаганда и неадекватните си очаквания.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Не можеш да облагородиш исляма, като той самия отрича че Исус Христос е Господ и нашият Спасител? Исляма е анти-Христова религия от дявола, и Путин ходи да ходатайства с него, също като запада. Виждаме че и запада се ислямизира.

Или, какво общо може да имат светлината с тъмнината? Или може ли ново вино да се сипе в стари мехове? Исляма е една Сатанинска религия на смъртта. На мюсюлманите бога им е смърт. Това е един култ на смъртта. И всеки един който вярва в исляма в сърцето си е убиец. Защото тяхния коран казва че е разрешено да убиваш. Това не може да се облагороди.

Както Свещеното Писание ни казва:

2 Коринтяни 6
14 Не се впрягайте заедно с невярващите; защото какво общо имат правдата и беззаконието или какво общение има светлината с тъмнината? 

Матей 9
17 Нито наливат ново вино във вехти мехове; инак, меховете се спукват, виното изтича, и меховете се изхабяват. Но наливат ново вино в нови мехове, та и двете се запазват. 

Докато някой е в тъмнина, виделина не може да види. Единственият начин да се облагородиш от исляма е да се покаеш и вярваш в Христовото Слово.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3336
Lacho, много ти е примесено всичко в главата. Когато един земеделец облагороди една къпина, като успее да селектира вариант при който няма бодли, това означава ли че къпината трябва да повярва в Христос, иначе земеделеца нищо не е постигнал?

Исляма е политическа идеология, чието облагородяване означава да се премахне от нея дивашкото избиване на инакомислещите и духа на насилствена експанзия. С други думи да се премахнат бодлите от него. Това не го прави истинска религия или учение, но от държавническа гледна точка го прави безопасен за съжителстване.

Ти какво искаш, Путин насилствено да покръсти милиони мюсюлмани в Руската федерация, а които откажат да ги избие? Или да ходи да им проповядва Евангелието и после да избие онези, които не приемат? В твоята глава всичко е толкова омесено, че ти очакваш президента да бъде някакъв проповедник и пастор. И такива времена е имало и те се наричат мрачните векове на "светата" Инквизиция. Теб явно в тази посока те дърпа, щом не можеш да разделиш държавническата работа от проповедническата.

Quote
Защото тяхния коран казва че е разрешено да убиваш. Това не може да се облагороди.

Библията също казва, че е разрешено да убиваш, а дори в някои случаи го прави задължително. Ама човек като не познава Писанията, живее в някакъв измислен свят.

Да си чул традиционни мюсюлмани от Русия, или дори от България да са правили терористични атентати? Да са рязали глави с викове Аллаху акбар? Това правят само и единствено поддържаните от Запада версии на исляма. Ето това е разликата между облагороден и див ислям. И руснаците много добре знаят какво правят, защото руските мюсюлмани са миролюбиви и сред тях християни могат да живеят в мир. Ето това означава облагороден ислям, ислям който не създава проблеми на хората които вярват в нещо друго. В света има близо (ако не и повече) от 1 милиард мюсюлмани и решението на проблемите с исляма са именно това, което Русия прави.

Ролята на управника е да наказва злотвореца и да похвали добротвореца. А ако има идеология, която превръща хората в злотворци, тя трябва да се модифицира по такъв начин, че да се премахне онова в нея което създава проблеми на околните хора. И това няма нищо общо със спасението на душата, а има всичко общо с мирното съжителство.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Ислямският коран казва на мюсюлманите да убиват неверниците, и че това е добро дело пред техния бог който е Сатана. Казва им да убиват ако не станат мюсюлмани.

Ние сме много добре запознати с истината за исляма. Знаем за кланета и зверства извършени от Османците над Българите. И като вече са установили исляма и техния ''закон'' в България, казват че са ''мирни'' което е една измама и маскирана лъжа. Както е всичкия ислям по целият свят.

Мюсюлманската стратегия е да се правят на мирни и добри граждани, докато станат достатъчно на брой, или множество. И тогава си показват истинското лице. Те са едни от най големите лицемери по земята.

Причината да са кротки мюсюлманите в България, и Русия, (и други страни където мюсюлманите са малцинство) е защото все още са малцинство.

Аз мога да кажа от личен опит че съм бил заплашван от мюсюлмани в България. Знам лично с каква омраза и  сатанинска психическа нагласа говорят. И провеждайки разговори с тях знам също че много то тях имат развратено мислене към жените.

За мюсюлманите е позволено от техния бог Сатана да изнасилват жени с които нямат брак, чужди жени. Това е и прелюбодействие. Това е една религия на смъртта и сексуалния разврат.

Путин чрез присъствието си и отварянето на джамий участва в издигането и подържането на една религия която хули и отрича Господа Всемогъщия Бог. Тези мюсюлмани може би един ден ще гонят и избиват хората на Господ Исус Христос. 

От това което се вижда, предполагам че Русия в момента си изпълнява ролята в световния екуменизъм. Знаем че един ден всички народи ще се кланят на звяра. И може би чрез тези джамий и срещи между католици, православни, мюсюлмани, и други в Русия и другаде, ние виждаме изграждането на това.

Русия прави подобно на това което папата/Ватикана прави, ето вижте:
http://news.bnt.bg/bg/a/znachenieto-na-sreshchata
Забележете усмивката на лицата на двамата и черепа между тях. На какво се радват тези хора които не за познали Спасителят?

Екумензъм с Ватикана:
http://amredeemed.com/end-times-news/pope-francis-christians-and-muslims-are-brothers-and-sisters/

https://www.breitbart.com/faith/2019/05/10/vatican-wishes-happy-ramadan-to-muslim-brothers-and-sisters/

Франциск с исляма:
https://www.nowtheendbegins.com/end-times-covenant-pope-francis-antichrist-signed-islamic-leader-makes-no-reference-to-jesus-christ/

https://www.catholicworldreport.com/2019/02/04/pope-francis-signs-peace-declaration-on-human-fraternity-with-grand-imam/

На фона на всичко това, и какво се случва в сета, където мюсюлмани продължават да убиват в името на техния алах, как може някой да се вплита с друг който вярва в исляма? Всичките тези лидери насърчават и подкрепят кървавият ислям чрез действието си. Как може те да подкрепят тази убийствена и анти-Христова политеическа идеология, ако те самите не са анти-Христови.

Християните трябва да се молят за тях, за да стигнат до покаяние и да бъдат спасени от Господ Исус Христос.

Не ги виждам тези лидери и Путин като Бого- помазани. Като четем в Писанието за Вавилон, Навудходносор и после Цар Дарий за време издадоха заповед хората по земята да се плашат и треперят от Бога на Данаил. А какво прави Путин и други, правят така че ани-Христови маси да се издигат още повече чрез насърчаване и коленичене един вид на исляма.

Господ ние е казал че целият свят а лукав, както виждаме.
1 Йоаново
19Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят лежи в лукавия.

Ето и линк към коранът  и сура 9:5 и 9:11   https://koranbg.com/sura.php?trans=tf1&sura=9

Сура 9:5-- прочете и вижте че за мюсюлманите да избиваш в името на алах е позволено. Там пише колете и така нататък.

Сура 9:11 пак е описано клане на езичниците и насилие.

Няма такова нещо като облагороден ислям или цивилизован. Какъвто мюсюлманин да си свещената книга на исляма е коранът. Тези хора вярват и подкрепят кланета/касапници. И Путин и други ходат да издигат и откриват техни джамий на кръвта.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3336
Lacho, проявяваш незавидна повърхностност в разсъжденията си. Тези хора тези мюсюлмани, ТЕ СЪЩЕСТВУВАТ, те не могат да се изпарят във въздуха. Те са пълноправни граждани на съответните държави, и всеки държавник трябва да се отнася добре към народа си и да проявява уважение към техните вярвания. Президента не е проповедник, той трябва да поддържа мира и стабилността, а не да изобличава хората за грях и за заблудителни вярвания. Ако Путин започне да се държи враждебно към мюсюлманите той ще ги тласне към радикалния ислям и от това цяла Русия ще пламне и милиони хора ще загинат. Ти това ли искаш? Дори да не го искаш твоето късогледство (добре че Бог не ти е дал никакво влияние върху подобни процеси) би довело именно до това - кръвопролития и смърт.

Quote
Причината да са кротки мюсюлманите в България, и Русия, (и други страни където мюсюлманите са малцинство) е защото все още са малцинство.

Това не е задължително да е вярно и пример за това е Иран. В Иран мюсюлманите не само са абсолютно мнозинство, но дори имат ислямска власт, но не нападат нито евреите, нито християните. И да си нормален християнин в Иран е по-безопасно в момента отколкото да си нормален християнин в Канада. Същото важеше и за Ирак и Сирия преди Запада да ги разбута. Там християните са живеели хилядолетия в мир сред мюсюлманите. Но човек трябва да познава и малко география и история, а не да говори на изуст.

Quote
Няма такова нещо като облагороден ислям или цивилизован. Какъвто мюсюлманин да си свещената книга на исляма е коранът. Тези хора вярват и подкрепят кланета/касапници. И Путин и други ходат да издигат и откриват техни джамий на кръвта.

Това е много невежо съждение, което показва липса на всякакво разбиране за тия процеси. Исляма, като всяка религия е предмет на интерпретация. Народа следва това, което техните имами им казват, че написаното в Корана означава. Ако им кажат, тази сура означава - убивайте наред невярващите, те ще направят това, ако обаче им кажат, че тази сура е казана в определен исторически контекст и вече не е приложима, те ще го приемат по този начин.

Същото важи и за Библията. Преди години нима не с Библията са били насърчавани кръстоносните походи. Те по-малко хора ли са избили от ислямските нашествия? Избили са съизмеримо количество хора. А светата Инквизиция е избила по някои данни (ако не ме лъже спомена) близо 100 милиона души. И всичко това на базата на определени интерпретации на Библията.

И ако от Библията чрез интерпретации могат да се получи смъртоносно оръжие, то и от Корана чрез интерпретации може да се получи кротък, беззъб ислям, който не убива и не преследва инакомислещите. Нещо повече, Корана не изисква от християните нищо повече от това да плащат специален данък като "невярващи" наречен "джизия" и плащайки този (макар и дискриминационен) данък християнина може да живее мирно там където мюсюлманите са мнозинство и дори е въведен шериата. Разбира се чрез други интерпретации исляма може да се превърне в кръвожадно чудовище. В момента Русия поддържа миролюбивия ислям а Запада кръвожадния ислям.

Quote
Не ги виждам тези лидери и Путин като Бого- помазани

Това е много смешно. Кой ти каза, че лидерите "трябва" да са "богопомазани". Такова нещо имаше само в Израел. А за цялата история на Израел (хем беше Божият избран народ) пак само една шепа от царете им бяха помазани от Бога. А ти си тръгнал да очакваш на някакъв (неизбран) народ водачите да са помазани. Въобще не знам кой ти омеша нещата така, че да не можеш да направиш разлика между църква и държава.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Ето още един клип за нова джамия в Крим. В самия Крим, където се водеше Кримската Война. Не че Кримската Война е от някакво особено значение за Християните. Тези войни почти всичките са поради кръвожадието на езичниците.

https://www.youtube.com/watch?v=A6EydSGm7F4

Аз не казвам Путин да прави война срещу мюсюлманите, просто да не участва и насърчава в джамийте и  религията им. От една страна той забранява публичното благовестие, и от друга ходи да се харесва на исляма.

Само една интерпретация има за сурите от корана които показах. Думата убийство и клане има само едно значение. Както и Библията има само един начин на интерпретация. А поради закоравеното човешко сърце много хора възприемат Писанието както на тях им е удобно. Както пише в Писанието

2 Петрово 1

20И това да знаете преди всичко, че никое пророчество в писанието не е частно на пророка обяснение на Божията воля;
21защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух.

Не може да се използва Библията когато се обяснява инквизицията. Католиците и хората извършили това никога не са били Християни и познали Спасителя Господ Исус Христос. Римо католическата църква и ватикана са едно грамадно анти-Христово Тяло, и винаги са били такива.

Вижте тази книга: Vicars of Christ: The Dark Side of the Papacy, автор Peter De Rosa
Не знам дали я има преведена на Български.

Но даже и без други книги и материали, Писанието ни казва че Вавилон е пълна с кръвта на Християните. И всичките папи и Римо католическата църква са изглежда винаги били Вавилон и блудницата. Те са избили голям брой Християни и други хора. И може би те са измислили и финансирали исляма като религия от началото и.

За жалост няма много информация на Български език, но може да се разгледа този сайт. Не съм част от него и не подкрепям автора, но информацията там говори за се бе си. Не трябва тази информация да предхожда или умаловажава Библията, но ни помага да видим много символи и свързани неща.

https://holyromanempirerules.blogspot.com/2010/02/and-woman-church-which-thou-sawest-is.html

Watchman казвал си преди в тази тема, ако се върнеш назад по горе, че Цар Кир е бил помазаник на Бога. Пък сега казваш това което аз от началот казвам че само Израел е бил Бого помазаната държава в света.

Исляма има само една единствена интерпретация. Тя е култ на смъртта, и е една идолопоклонска религия която издига човешки дела и убийство. Нали разбираме че Господ в стария завет не казваше на Израел да облагороди религийте около тях и идолопоклонството.

Господ Исус Христос вече изкупи греховете на човеците. И Господ ще накаже един ден целият свят поради голямото зло и идолопоклонство в което е изпаднал. Това ще стане сравнително бързо, преди да дойде Господ Исус Христос да царува на земята за 1000 години. В това време на Божият гняв няма да има незасегната държава и народ. Страшно ще бъде на земята тогава. Всички народи ще бъдат наказани. Това включва и Русия, в каквато и форма тя да съществува тогава.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3336
Исляма е човешка религия, създадена от човеци за целите на човеци. Това позволява той да бъде интерпретиран от човеци и съответно да бъде насочван в една или друга посока. По този начин той може да бъде насочен в посока в която да бъде безопасен за околните хора. Именно това правят руснаците и то е похвално. И ако цената за това да бъдат държани руските мюсюлмани мирни, е Путин да посети откриването на джамия, то тази цена е добре платена. Путин не е християнин (по библейските стандарти) и от него не може да се очаква или изисква да живее като християнин.

Библията е Божие Слово, и пак хората я използват както си искат. Но поне тя идва заедно със Святия Дух, който може да разкрие истината на онези, които търсят Бога. Докато мюсюлманите са изцяло зависими от своите имами. И този факт може да се използва и за добро и за зло.

Мохаммед е говорил много противоречиви едно на друго неща в зависимост от ситуацията. На едно място казва - уважавайте християните (хората на Книгата) на друго място казва, убивайте неверниците, пак защото се е намирал в друга ситуация и това му е било изгодно или необходимо да каже. Това остава врата за всякакви интерпретации и позволява исляма да се канализира в безопасна за околните хора религия.

Quote
Аз не казвам Путин да прави война срещу мюсюлманите, просто да не участва и насърчава в джамийте и  религията им.

Ако Путин ходи на откриване на църкви, а не ходи на откриване на джамии, това ще се възприеме като враждебен акт от мюсюлманите и ще отвори вратата за кръвожадния ислям, който финансираните от запада емисари драпат със зъби и нокти да го разпространят в Русия. Но не им се отдава именно заради мъдрата политика, която Путин провежда спрямо мюсюлманите.

Quote
Watchman казвал си преди в тази тема, ако се върнеш назад по горе, че Цар Кир е бил помазаник на Бога. Пък сега казваш това което аз от началот казвам че само Израел е бил Бого помазаната държава в света.

Е как казваш, че само Израел е богопомазана държава (никъде в Библията не пише, че Израел е държава), а очакваш езически държави и техните водачи да бъдели "богопомазани". Цар Кир беше избран от Бога да върне юдеите обратно в земята и да се възстанови храма. Това означава,че той беше помазаник (сиреч избранник). Това не означава че той е бил праведен човек или че дори е вярвал в истинния Бог. Най-вероятно е бил езичник и идолопоклонник, но пак Бог го е употребил за целите Си.

Затова е напълно неадекватно човек да има очакване управниците да са някакви благочестиви хора, но това не пречи Бог да ги употреби за добро дело.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 934
Lacho, не знам от къде си се взел, ама пропагандата която разпространяваш е толкова плоска, че няма на къде. Искрено се надявам да не си платен трол (че са на "всеки километър"), а просто объркан човек.

Сега относно това което казваш. За начало тръгваш от логически грешното т.е. от разни неща намерени в Интернет почваш да си градиш разни теориики, така ще стигнеш точно до под кривата круша.

Тръгва се от пророчествата в Библията и ако събитията съвпадат с описаното там, то тогава можеш да продължиш в посока разучаване на пророчеството. В твоя случай трябва да определиш къде и защо Путин е описан в темата в която се опитваш да го вкараш, а именно настоящата.
Имаш описания в Стария завет за Северния цар и Южния цар, имаш описания в Откровение. Има много изписано във форума по тези теми, прочети преди да бързаш да пишеш.

Относно мюсюлманството, добре си забелязал, че се разпространява със сериозна подкрепа на задкулистните, така е. И какво от това ? Не пише ли в Библията ти, че в последните врема ще има глад за Божието слово ? Чел ли си изобщо тоя стих ?

Лука 21 глава
12 А преди да стане всичко това ще турят ръце на вас и ще ви изгонят, като ви предадат на синагоги и в тъмници, и ще ви извеждат пред царе и пред управители поради Моето име.

Със шаш и паника до никъде няма да стигнеш, Бог е Бог на силата, Той води твърдо и уверено вярващия. А тука какво представяш - олеле завладяват ни, ужасТ... Стегни се като мъж и стой на мястото си уверено, писано е:

Лука 21 глава
9 И когато чуете за войни и размирици, да не се уплашите; защото тия неща трябва първо да станат, но не е веднага свършекът.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Не знам от къде дойде тази идеа че ме е страх от времето в което живеем. Ако нещо което съм представил не е истина, нека се покаже кое. Както се вижда, почти за всичко което пиша поставям някаква референция.

Никога не съм твърдял че някой от световните лидери вършат Божието дело, нито пък имам претенция или очакване те да бъдат такива. Аз вярвам че от Възкресението Христово до ден днешен вече Бог не се оправя със света както в Стария Завет. Аз вървам че в момента всички власти по света до един са забъркани в голямо зло. И се изгражда звяра, анти-Христа, и лъже-пророка в Откровение. Точно на кой етап се развива, коя държава каква роля играе, и къде а сегашното време в пророчеството не знаем.

Това всичко обаче не означава че не може да видим истинското лице на дадени лидери/управляващи като Путин. И тъй като в тази тема беше писано че Путин върши дела да се противопоставя на злити сили, аз пък дадох, и давам доказателства и информация които показват че всъшност той изглежда е съучастник в това същото зло. Ако съм някакъв трол, едва ли ще си правя трудът да издирвам и поставям всичко това. Нещо което отнема доста време.

Ето как Руската държава с глава Путин се грижи за гражданите си. Ето линк със статия и видео на жени от едно Сибирско село близо до мина за въглища. Вероятно тези хора нито имат пари, или могат да си намерят друга работа, за да се преместят от там. Има дни когато не могад да дишат от мръсотия във въздуха, и вали там черен сняг. Те казват че това е нетърпимо вече, и търсят обежище като бежанци в Канада. Видеото е на Руски език. По долу в статията има снимка от Руски новинарски-телевизионен канал.
https://www.cbc.ca/news/world/russia-coal-environmental-refugees-trudeau-1.5169668

Същото това Руско правителство където се чуди къде да открива джамий, и какви арени и стадиони да прави за незначителни за човешкото съществуване олимпиади и стадиони. И Путин, който го имат издигнат като идол в Русия ходатайства със злото, а хората един вид гният в Сибир. Това показва че никакво зло не възпира Русия. А обратното, изглежда се издига пак в един модерен анти-Христов, деспотичен режим и звяр.

Същото описание и информация може да се даде за всичките големи и велики сили в нашето днешно време. Което показва че въобще не съществува никаква съпротива на злото в световен мащаб, освен Христовото тяло и Божията благодат чрез словото на Господ Исус Христос. Както пише за света в:
2 Коринтяни 4
4за тия, невярващите, чиито ум богът на тоя свят е заслепил, за да ги не озари светлината от славното благовестие на Христа, Който е образ на Бога.
1 Йонаво 5
19 Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят лежи в лукавия.

Християните трябва да знаем тези стихове и да виждаме че наистина властите в целият свят работат за тяхния господар сатана. И във двата стиха пише че сатана е богът на този свят.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105