Author Topic: Демонология  (Read 53808 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3416
Re: Демонология
« Reply #15 on: October 20, 2007, 21:29:17 PM »
Здравей tmj, създаването на този форум, където може спокойно и задълбочено да се дискутират въпросите на вярата и където Библията е основа на дискусиите е едно от нещата, които правим.

Разбира се това далеч не е достатъчно, но с помоща на форума може да се създаде братско общение и връзки със светии в цяла България с които заедно да порастваме във вярата и да даваме пример, да бъдем светлина и сол сред останалите. Ако Бог даде благодат да се създаде реална среда, където другите могат да дойдат и преживеят реалностите на вярата и на Христовото тяло и по този начин да изтрезнеят от заблудите на лукавия.

Нека не забравяме, че това, което става по църквите на статуквото е единственото което повечето хора са виждали и те имат нужда да видят нещо истинско и реално, за да могат да преосмислят своето стоене.

С други думи - личния пример е най-доброто което можем да дадем на заблудените овце изсред братята ни, не просто индивидуално, но много повече като тяло. Това е решението в което аз вярвам и за което работя. Пътя е дълъг и работата е много.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

VPP

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 14
 • Преди всичко обичайте се един друг
  • www.vasilpetrov.org
Re: Демонология
« Reply #16 on: November 24, 2007, 12:16:12 PM »
Искам да се включа в тази дискусия защото виждам че или някой хора нямат никакъв опит или ги е страх че когато се молят нищо не се случва. Първо да отговоря на tmj70. Не излизай срещу нещо което не познаваш. Защото сам не знаеш дали е от Бог или не! Не хули неща които неразбираш и служения с които не си се срещал. Това го казвам като грижа за теб! Относно демоните, злите духове, и т.н. първо трябва да си добре запознат второ трябва Бог да те е водил в различни области на освобождение и тогава да приказваш. Питам, човек който е кръстен със Святия Дух на Бог може ли да съгрешава. НЕ! Какво става когато човек стои във грях Святия Дух на Бог живее ли във Него? Библията ни казва, че няма нищо общо светлината с тъмнината. Ако живота ти е тъмнина, имам в предвид - Гал. 5:19 "А делата на плътта са явни; те са: блудство, нечистота, сладострастие, идолопоклонство, чародейство, вражди, разпри, ревнувания, ярости, партизанства, раздори, разцепления,  зависти, пиянства, пирувания и тям подобни; за които ви предупреждавам, както ви и предупредих, че които вършат такива работи, няма да наследят Божието царство." Не е ли отворена врата това към пътя на тъмнината. Библията ни казва 1Ин. 3:8 "Който върши грях, от дявола е; защото дяволът отначало съгрешава. Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола." Погледнете хората в църква които вършат умишлен грях Светии ли трябва да ги наречем, след като словото ни казва обратното! Не станахме ли милосърдни към греха и човешката природа! За какво се яви на тая земя Исус само да спаси човечеството! Не вярвам ако беше така всички щяха днес да бъдат спасени. по - скоро за да разруши делата на дявола. Бог ме постави в такива ситуации в които никога не съм си и представял че мога да видя. Думите ми са подкрепени със ежедневна практика а не думи лишени от сила. Свидете ли сме на това че има хора в църкви които си мислят че са християни и там се крие целият проблем. Никога не гоня демони там където няма. Но не аз разпознавам демоните а те разпознават Божия Ду във мен. Това е библейско. За уверения на тия които пишат от собствените си размишления ще кажа гонил съм демони и от луди и днес те са свободни за слава на Бог. Така че вместо да се чудите има ли демони в християни или не по добре освободете вързаните и пуснете на свобода угнетените от дявола. Ако това не е във вашата сила повикайте някой който ще ви помогне и научи. Дните са последни и ние трябва да проповядваме живото слово а не догми. Не съм проповедник на демони а на царството. Правете разлика в църква между християни и лъжехристияни. Вижте живота им и ако не отговаря на Божият стандарт по добре ги изобличете за да стигнат до покаяние и да познаят истината. Бог да ви благослови.

 
1Ин. 3:8 Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Демонология
« Reply #17 on: November 24, 2007, 20:46:02 PM »
"Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола"
Да , затова се яви Божият Син!!!И Той го стори , съсипа ги!
Един истински смисъл - те са съсипани , унищожени .Победата на кръста  , триумфът на този кръст , това е изумително!!
В друг смисъл дяволът все още действа и делата му са явни , ние ги виждаме наоколо.Аз мисля че всеки светия воюва на страната на Божия Син , както Бог е дал на всеки , според силата и вярата.
Целта на Павел беше разпространението на благовестието.Това беше прицелната му точка , като гонеше наградата на горното от Бога призвание.Бог дойде да спаси погиналото.Ако трябва да  наблягаме на нещо , нека е по скоро на спасението .
Но ако изцеляваш и гониш демони ..... заради спасението , любовта и прославата на Исус в тези нещастни хора  тогава дерзай!!!
Поздрав!

VPP

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 14
 • Преди всичко обичайте се един друг
  • www.vasilpetrov.org
Re: Демонология
« Reply #18 on: November 25, 2007, 16:58:16 PM »
small axe - Аз ли съм с грешно впечатление или наистина ми говориш сърдито. Нали всеки може да си каже мнението. Затова е форум. Ако е агитка да спра да пиша. Случайно попаднах в този форум и ми направи хубаво впечатление че хората са в братско отношение. Казах две неща които мисля и вече двама ми се нахвърлиха като враг. Врагът е дявола не аз! Аз също искам всички да се спасят. Дал съм живота си за това. Не ме познаваш момче за да ми говориш по този начин. Съжалявам.
Една важна подробност - АЗ НЕ ИЗЦЕЛЯВАМ НИТО ГОНЯ ДЕМОНИ НИТО СПАСЯВАМ ТОВА ПРАВИ ДУХЪТ НА БОГ КОЙТО ЖИВЕЕ В МЕН.
1Ин. 3:8 Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Демонология
« Reply #19 on: November 26, 2007, 23:51:10 PM »
Хм!Много странно.Нито съм искал да те нападам , нито ти говоря сърдито.Честно го казвам.Дори напротив!Ти иначе как разбираш думата дерзай??
Прочети пак поста ми , той изобщо не е негативен.Това че имам резерви към гоненето на демони/ въпреки че не го отричам защото Бог е суверен/ итн. е разбираемо с оглед на измамниците и мошениците в наши дни , спекулиращи с Божието слово и изкривяващи писанията , но аз никъде не твърдя че ти си такъв , та аз не те познавам , как бих могъл да твърдя такова нещо.
Прочети ми пак поста.

VPP

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 14
 • Преди всичко обичайте се един друг
  • www.vasilpetrov.org
Re: Демонология
« Reply #20 on: November 27, 2007, 08:23:49 AM »
Както искаш така го разбирай, можем да го наречем и подигравателен дух. Няма значение от името му. Така или иначе бях във този форум съвсем за малко и целта ми беше да проверя сърцата на хората в него а не толкова правотата. Винаги го правя преди да нарека някой мой приятел. Изпитвам духовете! Едно нещо не намерих за жалост и то беше любов за която дори и не говорите а камоли да изграждате в себе си. Не забравяйте Бог е любов! Всичко друго ще отпадне дори дарбите които са ни дадено от Него, и накрая ще се види кой колко е обичал. Какво всъщност има в сърцето си! Това е нещо важно! Не обвинявам никого във нищо и нямам тази цел. Казвам това което мисля и то без да се крия зад друго име. Още нещо братя ако сте истинни запознайте се със истинските си имена и се насърчавайте да се обичате един друг а не да променяте света със човешки философии. Говоря само към тези с които имах някакъв спаринг. Понеже това не беше разговор. Говорих с един от хората в този форум лично и не скрих нищо от това което казвам и сега. Знам кои сте и ми е болно за вас. Той ще ви каже ако иска кой съм аз и дали съм такъв за какъвто ме взеха някой от вас. Там е другата причина за вашето несмислено говорене. Не можете да разпознавате духовете. Защо? Защото не го вярвате! Кой дух е от Бог и кой не е! За да стане това трябва първо човек да копнее за духовните дарби. За тази цел пък трябва да се изпълва със Святия Дух. Колко от вас го правят всеки ден! Това не е упрек а въпрос. Колко от вас четат библия всеки ден? Колко от вас се молят на езици всеки ден? Поне за някой знам че и езиците ще отхвърлят! Молите ли се тогава за страдашия свят. Имате ли състрадателно сърце такова каквото беше във Исус. Колко време отделяте за това. Давате ли според както ви говори Бог или си измивате съвестта като казвате - Трябва да давам само тогава и там където Бог ми говори. Как ще ти говори Бог като сърцето ти е вързано във финансите! Имате ли общение за което толкова претендирате. Или само си чатите и се гъделичкате със словото като нападате светиите и се подигравате със Божия святост. Аз съм сигурен че ако вие се съберете на едно място и започнете да си говорите в една стая за три седмици ще се изпокарате и няма да може и да се погледнете после! Това ще стане от скритото лицемерие което е заровено зад красиви думи. Колко от вас претендират че са християни а не са благовествали и на една душа да се спаси! Или трябва да бъдете пратени първо! Задайте си въпроса -  Колко обичм Исус! Всичко останало няма да има значение! Мт. 23:13 Но горко вам книжници и фарисеи, лицемери! защото затваряте небесното царство пред човеците, понеже сами вие не влизате, нито влизащите оставяте да влязат. Искате освобождаващо слово аз заставам зад всяка дума която съм казъл - www.vasilpetrov.org Е няма повече да ви досаждам на божиите хора които са попаднали по една или друга причина в този форум ще кажа простете ми за държанието, но трябваше да разбутам духовете. Повярвайте ми ще се моля здраво! А на лицемерите ще кажа и то не аз а Господ Исус - Мт. 4:16 Людете, които седяха в тъмнина. Видяха голяма светлина
И на ония, които седяха в страната на мрачната сянка,
На тях изгря светлина". От тогава Исус започна да проповядва, казвайки: Покайте се, защото наближи небесното царство. Успех!
1Ин. 3:8 Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола.

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Re: Демонология
« Reply #21 on: November 27, 2007, 11:51:54 AM »
Говорих с един от хората в този форум лично и не скрих нищо от това което казвам и сега. Знам кои сте и ми е болно за вас. Той ще ви каже ако иска кой съм аз и дали съм такъв за какъвто ме взеха някой от вас.

Боя се, че хората правилно прецениха и ако тръгна да разказвам неща от първа ръка, това изобщо няма да е в полза на vpp.
Разумните ще разберат само от изказванията, що за човек е vpp. Няма нужда от конкретизиране.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

Gerard

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 182
Re: Демонология
« Reply #22 on: November 27, 2007, 12:54:51 PM »
Не бях виждал такова нещо, как може да вземеш на сериозно човек който се опитва да противопостави едно и също нещо?!

"Давате ли според както ви говори Бог или си измивате съвестта като казвате - Трябва да давам само тогава и там където Бог ми говори."

Някой може ли да ми обясни каква е разликата между "според както ви говори Бог" и "там където Бог ми говори"? Защо второто се счита за измиване на нечиста съвест при условие че е еднакво на първото по смисъл? Що за абсурди?!
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Демонология
« Reply #23 on: November 27, 2007, 15:53:09 PM »
VPP , казваш че изпитваш духовете .Четох си поста отново и отново и се замислих над себе си , какво исках да ти кажа в моя пост по горе , не мисля че се подигравам ама ни най малко , дори напротив , подхождам съвсем сериозно и искренно към думите ти , защото  е добре да се довериш на някой който се нарича - брат , докато не стане така че той докаже обратното.
За мен , ти си брат в Христос. Едно ще ти кажа , ако разпознаваш духовете , то ти не ще бъркаш.В моя пост , няма НИЩО подигравателно , така че се моли Господ да ти даде НАИСТИНА тази дарба , и да унищожи в нас всяка гордост.Явно доста народ те напада и се защитаваш , дори от там откъдето не трябва .

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3416
Re: Демонология
« Reply #24 on: November 27, 2007, 20:11:38 PM »
VPP нямаше доблестта да отговори в оригиналната тема, където неговата истинност, чест и достойнство са поставени на везните.

Вместо това пуска недомлъвки в друга тема, което не само е проявление на непочтеност, но и на страхливост! В същото време като мантра продължава да повтаря, че щял да застане зад всяка своя дума (и междувременно използвайки случая - рекламира сайта си, или може би според него да си даде адреса на сайта означава да застане зад всяка своя дума?), а на практика напълно отказва да застане зад думите си, които бяха разобличени в оригиналната тема!

Освен абсурдните твърдения характерни за умопомрачено съзнание, които изобличи Girard, той продължава да обвинява хората, които дискутират ясно, логично и открито по Библията, продължавайки да повтаря мантрите си за финансите, човешки философии, и даже сега имаме нов термин "гъделичкане със словото".

Или с други думи да се изобличи ереста, която VPP проповядва и от която се възползва е "гъделичкане със словото", а да проповядва ереси с които да ограбва християните за лична облага е нещо за което той категорично отказва да отговаря.

И не знам small axe на какво основание считаш че VPP бил брат. Понеже за да е брат някой трябва да е роден от Бога! Ако човек е роден от Бога, Той ще обича Словото на Истината, и ще бъде внимателен да не говори глупости, но дори да каже глупост, ще се смири и покае когато бъде изобличен според Словото.

Вместо това VPP действа като измамник, опитвайки се да прикрие непочтеността си със лозунги, без да обръща внимание на темата, аргументите, въпросите и конкретното изобличение. Никой Христов ученик не би постъпил така, дори и да е младенец във вярата и все още плътски. Обаче схемата "мижай да те лъжем" по която работи VPP не може да мине сред будни християни, които внимават на Словото и реалността. А още и очакват човек да отговаря за онова, което твърди.

Ние му дадохме шанс след шанс да се осъзнае и да защити честта си. Вместо да се препаше като мъж и да отговаря на въпросите произлизащи от собствените му твърдения, той подхвърля реплики от една тема към друга и се опитва да се изнесе по терлички. В същото време в частност твърди че сме хлапета, които щял да скъса на по-дълбоки теми, а той самия на два преки въпроса не можа да отговори и бяга от логиката на дискусията в оригиналната тема.

Подобно поведение не подобава дори на един що годе честен светски човек, камо ли на християнин, а да не говорим за проповедник! Ето защо VPP доказа себе си като измамник и лъже християнин, поради, което ще бъде и позорно изгонен от този форум и направен пример за останалите лъжехристи, които биха демонстрирали подобна несмисленост.

Надяваме се и се молим за Божията милост да напомня на VPP непрестанно срама и позора и изобличението които преживя на това място, за да може това напомняне като чук да удря по окаменялото му сърце докато пропука и разтроши скалата, за да се опомни и потърси спасително покаяние. Ако и след като това се случи той ще бъде добре дошъл при нас.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Демонология
« Reply #25 on: January 06, 2008, 20:30:28 PM »
Здрвейте, колкото и да не ви се вярва но има демонична опресия върну християните.Това означава натиск  в областа на душата и тялото без духа.Разбирасе немога да не се съгйася

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Демонология
« Reply #26 on: January 06, 2008, 20:45:43 PM »
Здрвейте.Прочетох разсъжденията ви  относно демонолодията и искам да изразя своето мнение.Наистена може християнин да бъде опресиран в душа итяло без духа.Дори аз бих казал нещо по вече че на всеки новороден веднада трябва да се послужи с освобождение.   Може би в този момент някой ми се ядосва но нека да не действаме  емоционално защото емоциите не са добър съветник на християнина. Има наследствени проклятия които деистват, има самонанесени проклятия иоще много други.Ако проявите интерес ще ги обясня.  Например в старият завет има изречено проклятие което е имало сила 3000 г.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Демонология
« Reply #27 on: January 06, 2008, 22:29:17 PM »
Аз лично нямам никакъв интерес , към тези проклятия за които става въпрос.Защо? Не за друго , ами защото от тези неща няма полза. Фокусът на Словото не е това , а и в Него не става въпрос за такива проклятия и обсебване на вялващи и тн. , както се мъчат някой да изкарат.

Прави ми  впечатление голямата толерантност към разни лъжеучители и тн. пророци /като Бени Хин/ , ако един пророк има несбъднали се пророчества , той не е пророк.Словото казва да не се страхуваме или слушаме такъв човек.

Обсебени от демони и духове вярващи в Писанието аз не съм забелязвал.

Joyssie

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 48
Re: Демонология
« Reply #28 on: January 07, 2008, 09:31:44 AM »
Quote from: small axe
Словото казва да не се страхуваме или слушаме такъв човек.

Ми то не точно страхуват (аз лично не се страхувам от Бени Хин ;) ).
Но толкова много (хиляди) заблудени овци има по събранията им, като хипнотизирани. "Нормален" човек не би имал такова хипнотизиращо влияние към такива големи тълпи.

Или хората са много повърхности и оглупели (не критикувам интелигентността на американците), или са лесно податливи на тъмни сили.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3416
Re: Демонология
« Reply #29 on: January 07, 2008, 11:26:54 AM »
Когато Писанието казва "да не се боиш (страхуваш)" от такъв пророк, това означава - да нямаш никакъв респект към думите му, защото те не са от Бога и Бог не го е пратил. Това се има предвид.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.