• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Новини - Феминизъм

Започната от mak, Август 04, 2007, 12:56:17 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

Владо

ЦитатБитие 3:16. На жената рече: Ще ти преумножа скръбта в бременността; със скръб ще раждаш чада; и на мъжа ти ще бъде подчинено всяко твое желание и той ще те владее.
- благодариме на Благият Бог, че жена ми ражда ДВА ПЪТИ БЕЗ БОЛКИ, ЗАЩОТО Е ИЗКУПЕНА ОТ ПРОКЛЯТИЕТО ЧРЕЗ ЖЕРТВАТА НА ИСУС НА КРЪСТА!
Тишо, ясно- жената е равносилно на магаре, като я използва Бог- ?!!!
Ще го напиша още веднъж : -1-добре, Девора е съдела Израил, така, както Бог би използвал магаре- цитирано от Тихомир. Аз имам въпрос:  -2-защо жена ми РАЖДА БЕЗ БОЛКИ- и тя ли , като магаре е повярвала в Галатяни 3 гл.- това вече звучи обидно?! -3- какво става с въпросите ми относно :
ЦитатДеяния 21:9 - дъщерите на човека бяха с "пророчески дар".
Съдии 4: Девора съдеше и чрез нея Бог говореше, защото беше и пророчица - за мен споменаването, че това е време на "укор", защото жена е съдела е неправилно и не е споменато.
Мариам е наречена пророрчица- също.
Олда, от 4царе- пророчица, не пише това да е било "укор" за Израиля. Но може и да греша.
- според логиката на някои хора- много "магарета" се нароиха.......
В ГАЛАТЯНИ ПАВЕЛ НЕ ПИШЕ, че, видите ли И ЖЕНИТЕ МОГАТ (колко мило...) ДА СПАСЯВАТ ДУШИТЕ СИ, НО И ЧЕ ТЕ СА НАСЛЕДНИЦИ/ОБЛЕКЛИ СЕ В ХРИСТОС!!! Христос разчупи проклятието на закона!! ВСИЧКИ СМЕ БОЖИИ СИНОВЕ!!! НЕКА ЧЕТЕМ ТРЕЗВО.
И, Мак, написал съм "вярващи", защото и те са мислели, ЧЕ ПРОСЛАВЯТ БОГА И ЧЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ИСТИНСКИ ВЯРАВЩИ (това не е насочено персонално към никой)- тук:
ЦитатЕ, като се "обърнем", можем да видим как в историята на вярващите, е имало дълги спорове за това дали жената притежава душа, жените са били изгаряни и убивани по различни начини от католическата църква и т.н.
- ИСТИНАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТДЕЛЯ ОТ  БОЖИЯТ ДУХ, ЗАЩОТО ВИНАГИ ЩЕ НОСИ РАНИ И ОБИДА НА КРЪСТА.

27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Watchman

Владо, аз да те попитам - ти НИКОГА ли не се изпотяваш докато работиш, защото това е част от същото проклятие за което говориш.

За пророчиците ние отговорихме по-рано след постинга на Siegeszug, който беше повдигнал същия въпрос.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Siegeszug

Watchman,
oтносно определението за пророк сте в грешка!
ЦитатНапълно си в грешка тука. Съдиите престанаха да съществуват след като бяха въведени царете в Израел. След това царете бяха тези които съдеха народа. Цар Давид например, беше и пророк и съдия. Соломон също.
Сам отговаряте: Цар Давид т.е цар,съдия и пророк или ще кажете:цар = съдия.Царят не е само съдия има и други функции.Или трябва по-подробно да обяснявам функциите на царя или човека с най-големи правомощия в царството?Девора и Самуил са съдии и пророци.Една жена и един мъж в Старият Завет с еднакъв ранг.
ЦитатДиаконос означава прислужник, или буквално "човек който тича да прави услуги
Дяконите раздават Господна трапеза позволявате ли това на жени?
1Ti 2:12  ,,А на жената не позволявам да поучава, нито да владее над мъжа, но нека бъде мълчалива."
,,Прискила и Акила  изложиха по-точно Божия път" или го поучаваха, не е необходимо да се съгласявам с мнението Ви,че ,, се е включила в разясняването".Ап.Павел казва:
Жената-,,нека бъде мълчалива" – как ще разяснява нещо на ,,учения и силен в писанията Аполос" като трябва да мълчи?
А,дали е била апостол:
1 Коринтяни: 16:19 ,,Поздравяват ви църквите, които са в Азия. Нарочно ви поздравяват в Господа Акила и Прискила с домашната си църква." Май се говори за семейство апостоли.
1 Коринтяни: 16:19" Църквите в Азия ви поздравяват. Сърдечно ви поздравяват в името на Господа Акила и Прискила заедно с църквата, която се събира в техния дом" Съвременен превод на Новият завет
Кол 4:15"Поздравете братята, които са в Лаодикия и Нимфана с домашната й църква."

Кол 4:15. Поздравете братята и сестрите в Лаодикия, а също Нимфана и църквата, която се събира в нейния дом." Съвременен превод на Новият завет-или тези преводачи искат да внушат  лъжи?Защо не е посочен водача на църквата,а домакинята?Сравнете 1 Коринтяни: 16:19 и Кол 4:15.
ЦитатТя просто е отворила дома си, а не че имала своя църква.
как можете да го твърдите имате ли автентични исторически факти?
И църквата е на Господа не е моя или твоя.
Тихомир.
ЦитатФактически на гръцки няма разлика между "домашната МУ църква" и "домашната Й църква.
Ако,това е точният превод на гръцки,не са изопачени преводите,които ползвах.
Мак,
ЦитатСилно се възмутих като разбрах, колко този превод е изопачен.
За какво сте се възмутили като няма разлика?Или да има такъв пост – Фалшиво учение!
Римляни: 16:7 ,,Поздравете Андроника и Юния, моите сродници и някога заедно с мене затворници, които между апостолите се считат за бележити и които още преди мене бяха в Христа. "За Юния също се казва,че е апостол служила е заедно с мъжа си.
Римляни: 16:7. ,,Поздравете Андроник и Юния, мои сродници, които бяха в затвора заедно с мен и са едни от най-видните сред апостолите. Те станаха християни още преди мен."
След мъченическата им смърт за мощите им се пише:,,Мощите разпръсквали голямо благоухание. От тях ставали много чудеса, изцелявали се всякакви недъзи и се прогонвали нечистите духове от хората."
Четох,че някои църкви,които забраняват жените да поучават са променили превода за Юния като апостол, за да потвърдят учението си.Може би Вие ползвате тези преводи!
,,Не престъпвайте границата на написаното!" 1Кор.4:6 – е валидно за Вас.

1 Петрово 4:14-15
14. " Блажени сте, ако ви опозоряват за Христовото име; защото Духът на славата и на Бога почива на вас от тяхна страна се хули, а от ваша страна се прославя.
15. Никой от вас да не страда като убиец или крадец, или злодей, или като такъв, който се бърка в чужди работи."

mak

Цитат на: Siegeszug - Февруари 05, 2009, 22:03:18 PM
След мъченическата им смърт за мощите им се пише:,,Мощите разпръсквали голямо благоухание. От тях ставали много чудеса, изцелявали се всякакви недъзи и се прогонвали нечистите духове от хората."

Това къде го пише?
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Watchman

Siegeszug,

Сам цитираш, че в дома на Нимфан е имало събрания, а не че са били негови или нейни събрания.

Пъвро не можеш да докаже че Нимфан е жена, също не можеш да докашеш, че Юний е жена. Това че в българския превод се казва Юния или Нимфана, и на теб ти звучи като женски имена не значи че те са женски. Юния и Нимфана са членувани имена, като в стария български език на който са тия преводи имената са се членували (което вече не се прави), затова на много места вместо Исус пише Исуса, това не означава че Исуса е женско име, ако и да звучи като женско.

Баба ми и дядо ми, които са учили граматика по времето когато са правени тия преводи и редакции са учили същия вид членуване на имена, затова често ми членуваха името и то звучеше като женско, аз чак като пораснах и започнах да изучавам Библията и езика, разбрах защо са ме наричали така.

Относно другите неща ти отговорих подробно, но ти си знаеш своето без да вникнеш в отговорите, е аз не смятам да се повтарям.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Владо

Уочман, за който вярва- жена му ще е благословена , а за потта -...е, първо ти ми оговори на въпросите, пък тогава ще ти кажа- ДАЛИ СЕ ПОТЯ, ИЛИ НЕ!!!

А  ти- не вярваш, разбирам в реалността на Глатяни 3, или тълкуваш по-особено/различно ?
Да, така, ще виждаме това, което искаме.
Христос не живее в жената, - "Той от Моето ще вземе и Мене ще прослави -...  "
  Специфично, по темата за жената хич и не исках да се включвам, но твърденията, че тя е склонна към демонични заблуди, както и цялата пледоария ИЗВЪН определените и благословени рамки на писанията, по които тя е Христово чудно ново творение, ме предизвика.

Освен добрите цитати и забележката, че някои от нас БЪРЗАТ с "възмущението", бих добавил и - домът на Стефанин, от 1Кор.15:15 : "...те са посветили себе си да служат на светиите;" - аз разбирам ЦЕЛИЯТ ДОМ НА СТЕФАНИН, сега и тук ли има "МАГАРЕТА", по Тихомировото определение?!!!

Е, като всеки човек, разбира се, може и да греша (КАКТО ЛИПСА В КОНТЕКСТА КРАЕСЛОВИЕТО НА НЯКОИ ПИШЕЩИ СЪ-ФОРУМНИ БРАТЯ), но като човек, знаещ и воден в истината от Духа на истината - ....
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.

johnny

Аз ще предложа да се забави писането по темата, да се изчете наново от начало, и да се обмисли хубаво. Нямаме бърза работа, а и няма нужда от n на брой страници с повторения.

Относно властта и водачеството има тема: http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=48.0, насочете се натам.

Последно моля да намалите излишното форматиране и визуална шарения, защото дразни и не способства с нищо за четливостта и разбираемостта, по-скоро вреди.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

Владо

ЦитатПоследно моля да намалите излишното форматиране и визуална шарения, защото дразни и не способства с нищо за четливостта и разбираемостта, по-скоро вреди.
- тогава го махнете като опция- на мен ми харесва.
хх

Watchman

Владо,

ЦитатА  ти- не вярваш, разбирам в реалността на Глатяни 3, или тълкуваш по-особено/различно ?

ти прочете ли аз какво по-напред в темата бях писал по въпроса за Галатяни 3, та ме питаш пак за същото нещо. Аз много подробно вече писах по този въпрос.

ЦитатХристос не живее в жената, - "Той от Моето ще вземе и Мене ще прослави -...  "

Аз никъде не съм казвал или писал, че Христос не живее в повярвалите жени. Но когато Христос и Духа Му живее в един мъж, той ще го прави да бъде истински мъж, верен на своя дял като мъж, както и когато живее в една жена, ще я прави да бъде истинска жена, вярна на своя дял като жена. Това е което съм повярвал на основание на Писанията.

В крайна сметка трябва да признаем, че мъжа и жената са създадени различни и НЕ СА взаимозаменяеми!

По отношение на дома на Стефанин, няма нищо противоречиво на това че мъжа и жената имат различни функции, когато служат на светиите всеки служи според своята си функция (колко пъти се налага да г повтаряме това?), а не като жената изземва функциите на мъжа. Например за жените се казва - да са измивали нозе на светии, не се казва да им проповядват. Така всеки може да служи на светиите според своя дял в Господа.

Svetla

Задавам последен въпрос и се оттеглям.
Според този стих в Галатяни 2:20:
Съразпънат съм с Христос; и вече не аз живея, а Христос живее в мен; и животът, който сега живея в плътта, го живея с вярата в Божия Син, който ме възлюби и предаде Себе Си заради мен.
Христос живее в мен. За мен е логично да вярвам, че Той в мен има власт и сила да изгонва демони. Т.е. не ми изглежда логично Исус в мен да е с ограничени възможности. Той е Исус и е в мен! Властта и силата са от Него, не са от мен. Той се проявява, не аз.

Watchman

Svetla,

Аз не видях въпрос в изказването ти, по-скоро твърдения, на които аз бих отговорил така:

Отиди при един луд човек за да му изгониш демоните и го направи нормален човек, както Исус правеше. Ела и напиши какво се е случило.

И ако не се случи НИЩО това означава ли, че Исус не живее в теб? Или означава нещо друго, това, което писах в предния си постинг.

Svetla

Watchman, ще ида, когато бъда изпратена и ще ти кажа!

Watchman

Аха, КОГАТО бъдеш изпратена. Добър отговор. Кажи ми сега къде в Писанието Исус изпрати жена за подобно нещо?

Владо

Цитатняма нищо противоречиво на това че мъжа и жената имат различни функции, когато служат на светиите всеки служи според своята си функция (колко пъти се налага да г повтаряме това?), а не като жената изземва функциите на мъжа.
- добре, къде е границата? Нали написахте, че жената не може да служи пророчески, да поучава НЕ САМО жените как да са покорни на мъжете си как да гледат децата си (въпреки, че за последното ни е даден специфично Духа!) и т.н.-??

Вече каза, Уочмен : ...склонността на жената към демонична заблуда... - как една склонна да се заблуждава особа ще служи на когото и да било? Та нали вече стигнахме до извода, че Бог употребява толкова често жената, колкото и ГОВОРЯЩО МАГАРЕ?! А, да- мъжа и да я покива.  На мен това не ми прилича на Христово ново създание, но на нещо доста неприятно...!!!
Днес си говорихме със съпругата ми по тази тема и тя ми каза това : - Ти знаеш, че аз нямам проблеми да ти се покорявам. Дори съм го правила  когато си бъркал (това го пиша специфично защото имам стандарт на откритост, където и да постя! ) , но когато си в Божиято воля  и когато си покорен на Бог и ходиш в пълнотата на Духа за себе си, за мен е особена радост да го правя. Така че, скъпи съфорумници, аз съм убеден, че има неща, които трябва да правим ЧРЕЗ БЛАГОДАТТА И ДУХА НА БОГ; извън това писанията придобиват статут на един деградивен сам по себе си, закон. 

А относно изпращането на жена от Бог-...ами - ЖЕНА МИ БЕШЕ ИЗПРАТЕНА ДО МОЯТ ЖИВОТ, ЗА ДА СЕ СПАСИ ЕДИН ПОКЛОННИК НА САТАНА И БОГ ДА СЕ ПРОСЛАВИ, СЛАВА НА СВЯТОТО МУ ИМЕ!!!!

ЕТО, ЖЕНА МОЖЕ ДА БЪДЕ "АПОСТОЛОС" - :-) или и това е субективизъм?
хх

Владо

А относно споменатите екзортистични изпълнения, от Уочмен спрямо луди- ИСУС ДА КАЗА ПОДОБНО НЕЩО? Това не е ли поредното субективно тълкуване? Исус каза : "Демони ще изгонват" - НЕ ПИШЕ : "И ЛУДИ ЩЕ ОПРАВЯТ", или "И ДЕМОНИ ОТ ЛУДИ ЩЕ ГОНИТЕ". За мен това е субективно тълкуване.
Напротив, зли духове имат и редица  с "благочестиви фасади". Но това е друга и май че- пак спорна тема (:-) ). А иначе- слава на Бога за това че ни е отворил очите и разпознаваме демони .
хх