Author Topic: Новини - Последни времена  (Read 44170 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Новини - Последни времена
« on: November 26, 2007, 19:28:50 PM »
Какво може да замести плащането с кредитна карта?
Източник: http://news.bpost.bg/story-read-15346.php

Bulgarian Post
25.11.2007 г.

Плащането с кредитна или дебитна карта е един от най-удобните начини да пазаруваш. Единственото, което трябва да направиш е да носиш картата със себе си и да помниш PIN кода. В Германия обаче вече има още по лесен начин – плащане чрез пръстов отпечатък.


В Германия все повече супермаркети и магазини имат специално устройство, което разчита био-метричните данни на клиентите си. На тях вече не им е необходимо нито пари в брой, нито кредитни карти. Те просто слагат пръст в устройството, което веднага разпознава самоличността на клиента по отпечатъка му.

След като той вече е идентифициран, специална система се свързва с банката му и изтегля сумата покриваща стойността на покупката.

За да може даден клиент да пазарува по този начин трябва единствено да отиде до банката си и да разреши използването на био-метричните му данни за разплащане от сметките му. Транзакциите от този вид се третират от банките, като нормални картови разплащания.

Според банковите експерти тази система е по-сигурна от картовите разплащания, тъй-като био-метричните данни няма как да бъдат фалшифицирани или подменени.

Самата информация за данните се съхранява на локални сървъри, до които достъпът е силно ограничен и е изключително трудно да бъдат пробити.

За разлика от германците, американските учени не бързат да пратят кредитната карта в миналото. Те разработват система, която ще повиши сигурността на картите и ще улесни тези, които ги използват. Тази система е основана на улавяне и запаметяване на специфични човешки движения.

Според изобретателите на системата в близко бъдеще, когато плащаме с кредитни карти няма да се налага да се подписваме на касовата бележка или пък да въвеждаме PIN кодове. Вместо това специален четец на самата карта ще ни разпознава чрез специфично движение, което правим.

Изследователи от  Масачузетския технологичен институт заявяват, че съвсем скоро вграден в кредитните карти четец ще измести досегашните видове персонална легитимация на кредитните карти.

Този четец ще работи на принципа на радиовълни, които ще отчитат специфични движения. Така, ако дадено движение бъде запаметено предварително, то ще бъде разпознавано от картата като разрешение за използване.

Такова движение може да бъде просто плъзгане на пръста по картата, вит жест или каквото потребителя пожелае.

Въпреки, че изглежда невероятно, някои компании издаващи кредитни карти вече са стигнали доста напред в развитието на този тип технология.

MasterCard  например от 2005 г. насам експериментират с подобна система за разпознаване чрез жестове наречена Радио честотна идентификация (RFID).

RFID са микроскопични устройства, които запаметяват определени движения и въз основа на това изпращат информация, по която се определя, дали този който използва картата е нейния истински съдържател.

MasterCard вече са изпробвали технологията, като са вградили новата система на над 15 000 свои клиенти в САЩ.

Ръководителят на проекта професор Селкър твърди, че техния проект е крачка напред в използването на радиовълни при осигуряването на сигурността на потребителите на кредитни карти.

“Хората трябва да знаят, че една обикновена радио антена може да отчете и най-простото движение около нея. Ако дадено специфично движение бъде запаметено от нашето устройство на кредитната карта, няма никакъв шанс то да бъде повторено по същия начин освен от съдържателя на картата. Устройството е толкова чувствително, че практически не може да бъде излъгано”, категоричен е Селкър.

Независимо дали чрез пръстов отпечатък или чрез специфично наше движение, тенденцията за вбъдеще е плащанията да стават все по-персонализирани.  Повечето банкови експерти по сигурността са категорични, че по този начин измамите и кражбите от кредитни карти драстично ще намалеят.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

goodwill

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 14
Re: Новини - Последни времена
« Reply #1 on: June 11, 2008, 02:12:42 AM »
Тази вечер гледах филма "Третата световна война" по БТВ.
Като цяло усещането ни вече е че живеем в последни времена.Накрая на филма беше споменато,че много страни имат биологично оръжие,което могат да излозват,но незнайно кога.
Един въпрос чисто ежедневен: По какъв начин може да бъде използвано биологично оръжие,освен по показания във филма чрез разпръскване на заразен прах ,съдържащ вирус над градовете,който се вдишва от населението?
И още един такъв: Какво представлява психотронното оръжие?

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Новини - Последни времена
« Reply #2 on: June 11, 2008, 10:06:57 AM »
Лично моят съвет е да не се съобразявате с това, което казват по медиите, защото 99% от това, което виждате не е истина или е просто част от истината. По-практичен съвет: Изключете си телевизора, продайте го и си покрийте част от заемите (ако имате такива).

В момента живеем във времена, когато дори и болшинството от църковните посетители не мислят, че времената имат нещо общо с последните времена. Тук там се говори за идването на Христос, но често е по начин, който не е според Словото.

В Библията четем за времена, които ще дойдат, където ще се говори вече, че Христос бил дошъл и, че е тук и там, на което не трябва да вярваме, защото Христос ще дойде като светкавица в миг на око и всички ще го видят и ще заридаят за него. Няма да има нужда някой да ви казва "тук е" или "там е".

Словото ни съветва да внимаваме да не бъдем измамени. Медиите са един от начините да бъдете подведени, затова бъдете много внимателни с всичко, което се казва там и изпитвайте всичко и дръжте доброто.

В Словото се говори за много катаклизми, които ще станат и те ще станат. Трета световна война дали ще има - не знам, но това, което знам е, че църковни посетители ще убиват Божии хора като мислят, че така служат на Бога. Ще има убийства и гонения на Божиите хора. Христос казва да не се боим от нещата, които ще станат (говореше на Божии хора, а не на плевели), но да внимаваме да не бъдем заблудени, а за заблуждението Господ казва откъде идва:

Не за това ли се заблуждавате, понеже не знаете писанията нито Божията сила?Относно сегашните оръжия на човеците - биологичните оръжия са отживелица. В момента плашат хората с тях и сигурно тук там ги използват. Нещата са доста напреднали, но не се говори много за тях, за да могат да учудят всички в бъдеще.

Тези, които не са вкоренени в Христос и не слушат Словото, ще бъдат отнесени като плява от реките. Под "слушат Словото" имам предвид - поглъщане на Словото. Тъй като по църквите се четат по 3 стиха и после се говори 40мин явно е, че под "слушане на Словото" нямам предвид това, а личното задълбочено поглъщане на Божиите думи и тяхното пазене.

И тъй, всеки, който чуе тия Мои думи и ги изпълнява, ще се оприличи на разумен човек, който е построил къщата си на канара; и заваля дъждът, придойдоха реките, духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; но тя не падна, защото бе основана на канара

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

goodwill

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 14
Re: Новини - Последни времена
« Reply #3 on: June 12, 2008, 13:36:16 PM »
Ами,не съм запозната с това,дали биологичните оръжия са отживелица.
Искаше ми се да ми отговорите и на въпроса,какво предствлява психотронно оръжие и как действа?
Обикновен въпрос си е,зададен от някой,който няма представа за това,но...само съм чувала.
Та...може ли някой да ми обясни.
Не се интересувам принципно от оръжия,нито пък бих се интересувала,но напоследък се говори за тях,оттук- оттам чувам,а незная за какво говорят.
Мерси!

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Новини - Последни времена
« Reply #4 on: June 12, 2008, 14:00:55 PM »
Психотронните оръжия работят с електричество на определена честота, които влияят върху мозъка на човека, а оттам и върху емоциите и т.н.

Прочетете повече за проекта HAARP, който в момента се разработва и е почти (може би напълно) готов. Той е разположен в Аляска. Той е предназначен за такива неща, въпреки, че отричат. Дори не знаят какво точно ще стане. Опитват с него да правят "промени във времето" (като метеорологичен термин), но всъщност правят и експерименти върху хората. Той може да се използва също за смущаване на всякакви комуникации по света от една точка на света. Тези неща сигурно доста са се разраснали вече.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3413
Re: Новини - Последни времена
« Reply #5 on: June 12, 2008, 14:41:02 PM »
Ядрените, биологичните и другите оръжия, които са официално известни и с които се борави по медиите са нещо като лъкове и стрели в сравнение със реалните военни технологии, които са на разположение и се доразвиват в момента.

Още по времето на Хрушчов руснаците разработват скаларни оръжия, които са толкова мощни, че могат да разрежат земята като кашкавал със нож. Самите руснаци са били толкова уплашени от наличието на такива оръжия, че мислейки че ответната страна също ги притежава свикват международна среща призовавайки за замразяване и неизползване на тези технологии, защото няма известна защита от тях. Американците от своя страна са се пулили и чудили за какво говорят руснаците защото те по това време не са имали такава технология.

Споменатата от Тихомир HAARP система е разработена десетилетия по-късно и е на ниво първо поколение, каквото руснаците са имали по времето на Хрушчов. Сега руснаците имат поне 4-то поколение такива оръжия, а установки от първо и вероятно второ поколение отдават под наем на японската Якудза срещу милиарди долари на година.

Може би мнозина са чували на прословутата книга на Оруел "1984" която показва система на контрол на света базирана на комунистическата политическа машина. Има обаче една друга книга "Brave New World" на Aldous Huxley, която показва една много по еволюирала система за контрол на света базирана на новите технологии. Именно там се говори за тези технологии и какво може да се постигне с тях. Книгата на Хъксли изглежда като фантастика, но като се има предвид, че братът на автора е висш функционер на новия световен ред, той е имал достъп до поверителна информация и е базирал книгата си на реален план и технологии, а не на фантастични. Както виждаме комунистическите режими бяха премахнати, т.е системата на Оруел 1984 е бракувана, за да се замени с тази на Хъксли. На стари години във своя реч Хъксли заявява открито (знаейки че вече няма какво да губи), че книгата която е написал не е фантастика, а реалност към която ни водят управляващите сили.

Едно от нещата, което тези технологии могат да правят е да фалшифицират сетивната реалност. Т.е те могат да "прожектират" възприятия на 5-те сетива на човека и никой не можа да направи разликата между това дали е реално или "прожектирано". Да си припомним 5-те сетива са зрение, слух, обоняние, вкус и допир. Също така това прожектиране може да се извършва на големи маси от хора не само на отделни жертви. На базата на тях Хъксли говори за "fellers" кино салони, при които човек не само вижда, но и чувства, мирише допира и дори усеща мислите на актьорите в тази пълна виртуална реалност на това което става във "филма".

Знам също че има усилени експерименти за постигане на ефекта "преживяване на Бога" с помощта на подобни технологии.

За военните способности на технологията не искам да говоря много само ще спомена че тя превръща атомните бомби в метални гюлета, при което атомната бомба може да причини само толкова вреда колкото падането на физическото тяло може да причини. Ето защо да се говори за ядрени, биологични и прочие много остарели технологии като заплаха за света е просто манипулация. Атомната бомба е технология на над 60 години, а те все още ни обясняват, че е най-опасното оръжие. Всичко това е лъжа и манипулация.

Ако някой иска да научи повече по въпроса може да потърси в google и youtube за "scalar weapons".
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Новини - Последни времена
« Reply #6 on: June 12, 2008, 15:34:59 PM »
Нещо интересно за скаларните оръжия е това, че могат да предизвикат трусове и странни неща в небето (като Аурора Бореалис, т.е. северно сияние)

Ето видео 10мин преди земетресението в Китай, което стана скоро:
http://youtube.com/watch?v=SQHY-0c1hYE&feature=related

Видяхте ли небето. След това знаете какво стана. Земетресенията през последните 20 години се увеличиха значително.

Възможно е да е от скаларни оръжия, може и да е знамение на небето, нещо, което ми напомня думите на Господ Исус, който каза, че ще има знамения на небето горе и ще има слухове за войни.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

goodwill

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 14
Re: Новини - Последни времена
« Reply #7 on: June 13, 2008, 02:17:50 AM »
Т.е. изобщо не познаваме реалния свят ,в който живеем,знаем само това,което виждаме.
Един въпрос възниква в мен: Казвате, че оръжията ще променят сетивата ни,тогава как да противостоим на нещо,което би могло напълно да ни управлява?Ще ме извините,ако съм задала глупав въпрос,но така ми изглежда.Тогава,как можем да изберем да не следваме определени каузи или личности ,след като едва ли не, ще ни управляват като машини? Дори сега го правят,само че не толкова личностно,просто си пренареждат света в тяхна полза за всичко.Прилича на сюжет от анимационните филмчета,които гледат децата,където един зъл или няколко зли искат да владеят света,не просто една нация,а света.Не са толкова "само рисувани" "безобидните" анимации...
Само Божия Дух може да ни научи как да бъдем винаги след Исус за всяко нещо!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3413
Re: Новини - Последни времена
« Reply #8 on: June 13, 2008, 03:33:19 AM »
Технологиите могат напълно да заблудят физическите сетива, а още и душевните усещания, но те не могат да влияят на духа на човека и на духовните възприятия. Ето защо в тия последни времена ходенето по дух а не по плът, с вяра а не с виждане е крайно наложително и неизбежно. Това, което досега някои са считали за връх в духовния живот ще трябва да бъде положено като минимума от който не можем да си позволим да слезем надолу.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

strong_voice

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 41
Re: Новини - Последни времена
« Reply #9 on: June 13, 2008, 09:48:13 AM »
А какво ще кажете за "технологиите" на сатана наречени спиритизъм те не са ли по-опасни и по-реални от най-модерните човешки оръжия. Християни сме и вярваме - да има Бог има и Дявол. Словото дава много предупреждения за такива "оръжия" които сатана ще използва в последното време.
примери:
Марк 13:22. "защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат знамения и чудеса, за да подмамят, ако е възможно и избраните."
2 Солунци 2:9. "тогава, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса"
Откровение 13:13. И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците.
Истината е, че сатана не се нуждае от нашите човешки технологии. За това опасността  е много по-голяма понеже той ще дава на хората от собствените си сили и средства за да заблуждава ВСИЧКИ (ако е възможно и избраните)
НАШАТА НАДЕЖДА е САМО в Христос и Неговото Слово:
Откровение 13:8. "И ще му се поклонят всички, които живеят на земята, всеки, чието име не е било записано от създанието на света в книгата на живота на закланото Агне."
Даниил 12:1 "и в онова време твоите люде ще се отърват, - всеки, който се намери записан в книгата"
НАШЕТО ОРЪЖИЕ:Оръжието на Христос-"Писано е"
Господ с вас
"Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете и"

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Новини - Последни времена
« Reply #10 on: June 13, 2008, 10:31:02 AM »
Много християни тръгват да воюват срещу дявола, но в Словото никъде нямаме такова свидетелство. Напротив, дяволът воюва срещу вярващите. Пише, че те го побеждават с кръвта на Агнето и със силата на тяхното свидетелство (не свидетелство, че били болни и Бог ги излекувал, а свидетелството за Божия Син).

Издигането на дявола и приравняването му към Бога (само, че със знак минус) е нещо, което е равно на богохулство.

Всеки, който е чел Словото ще види ясно, че Бог прави каквото си иска и в последните дни Бог пресява неговите от чуждите.

Прочети 2 Солунци 2. Там също има малко информация. Дяволът нищо не може да направи, защото той не владее земята (както лъже на едно място и цитира Божиите думи: Защото на мен е дадена и аз я давам, на комуто ща - и мнозина християни са му повярвали и мислят, че той владее земята, което е лъжа).

Изповядва се, че Христос е Царят на вселената, обаче и се продължава да се говори колко страшен бил дявола и т.н. Той нищо не може да направи, освен ако Бог не заповяда (в Словото не пише "допусне", а "заповяда") - Плач на Еремия 3.

Не сте ли чели в Псалмите, където пише:
Псалм 125 Защото нечестието няма да налага скиптъра си върху участта на праведните, Да не би праведните да простират ръце към беззаконието.

Още в Псалм 23 пише Твоят жезъл и Твоята тояга, те ме утешават.

Отново ще го кажа (както писах в друга тема) - масово се обръща повече внимание на познаването на дявола и неговите тактики, отколкото на познаването на Бога. И това е голяма заблуда, защото говори за един друг бог, а не Бог от Словото.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

zearendil

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 18
Re: Новини - Последни времена
« Reply #11 on: June 13, 2008, 10:38:48 AM »
Значи аз не съм сигурен, че Сатана може да дава сили на някого. Що чудо е станало всичко е по божията воля, поне в Библията е така. В смисъл силите не идват от Сатана, а когато Господ реши нещо, то става - тука няма сила в смисъла на изначално гориво у Сатана или у хората. Изобщо не е ясно дали Сатана може да ни навреди някак си по своя воля, не бива да се плашим от това.

От друга страна аз също очаквам някакви нетехнологични чудеса - съвременните хора трудно можеш да впечатлиш с технологии. За да повярва днешното общество дотам, че да почне да преследва християните, трябва да му покажат чудеса в някакъв окултен вид - хем да е красиво, хем да е по сатанински.

Но това е доста свободна интерпретация, мисля, че като дойде времето ще разберем и апокалипсиса, сега още, поне на мен, ми е рано.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Новини - Последни времена
« Reply #12 on: June 13, 2008, 11:18:29 AM »
В момента има технологии, чиито принципи не са описани в учебниците по физика и химия. Това ще учуди хората, защото в момента това, което се представя за "технология" е на принципи, които сме виждали и чували, докато тези другите технологии се пазят "за десерт". Неща като 1 принцип на термодинамиката, закон на Ленц и други са вече показани практически като погрешни теории, но тъй като "учебниците и учените го казват", то хората са приели, че има определена граница на принципи в природата, които Бог иначе е създал.

Пример1: Представи си тяло как се вдига във въздуха вертикално и се движи по-бързо от скоростта на звука без да има БУМ при преминаване на звуковата бариера (за справки - Тесла, НЛО, високо волтово напрежение, йонен вятър, каскадни генератори).

Пример2: Представи си как виждаш как Христос слиза от небето и имаш радостно усещане в тялото си (за справки - проектът Blue Beam на НАСА, проектът HAARP).

Има още много много много примери. Тези двата са вече изтествани (точно по този начин) и дават точно резултатите, които ви пиша.

За много хора е чудно и странно даже колите да вървят на вода или да се захранват с електричество от въздуха. Какво остава за по-високо технологичните неща. В момента "високите технологии", които виждаме са детски играчки. Електромобилът е измислен още около 1920-та година, а чак сега се говори за "революция в автомобилостроенето", а още караме коли с двигатели с вътрешно говрене (странно нали?... все пак петролната индустрия трябва да се храни и тя). Тези скаларни оръжия са измислени също в началото на 20-ти век и вече има опит от около 100 години, но в момента все още се говори за ядрени и биологични оръжия (странно нали?). Първата моторна лодка с дистанционно управление и някакъв вид "изкуствен интелект" е направена в началото на миналия век. Сега чак се говори за роботи с дистанционно управление, използвани във военното дело (странно нали?).

Както виждате, днешните публично показани технологии са с около 100 години назад. А какво ли ще е това, което не е показано?

Бих искал да спомена и нещо, което strong_voice спомена, а именно за спиритизма.

Много християни днес мислят, че окултизма и чародейството са неща, които се заключават в тъмна зала със свещи, пентаграми и заклани животни и хора.

Днес в църквите масово се практикува окултизъм и чародейство.

Как? Словото казва така: ...защото непокорството е като греха на чародейството.... Малцина биха се втурнали да "служат на Бога" използвайки методите на тъмните зали със свещи и т.н. Но за мнозина "служенето на Бога" в непокорство е нещо, което е добра алтернатива - да са хем "християни", хем да изглеждат външно добре, хем да си живеят техния живот. Това е една голяма заблуда, защото Бог вижда вътрешностите на хората и познава мислите на всяка душа. Непокорството на Божиите думи е равносилно на магьосничество или окулстизъм. За Бог няма разлика.

А относно това какво може да направи дявола - нищо не може да направи ако Бог не заповяда (за справка - книгата Йов първите 3 глави). Да, ще има гонения и убийства на християни. Някои от разумните ще паднат, за да бъдат избелени до края на дните (Даниил 11).

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3413
Re: Новини - Последни времена
« Reply #13 on: June 13, 2008, 12:24:30 PM »
Спиритизма не е нищо повече от призоваване на духове на "мъртъвци" и евентуално на такива от "други планети и измерения". Това е доста древен и стар трик и няма нищо силно или велико относно него, че да счетем че в последните времена чудесата ще са спиритически. Те имат нужда от тъмни стаи, свещи и една камара реквизит, и няма как да впечатлят огромни маси от хора, при това безапелационно.

Еврейската дума за "змия" с която е описан сатана означава "учен, изследовател". С други думи сатана се занимава с наука, и фалшивото чудо е именно това, което се представя за Божие знамение, докато в същото време се постига по технологичен начин. Както имаше един американски пастор с български произход (Peter Popoff), който през 80-те години използвал безжична слушалка през която жена му му диктувала имената, адресите и молитвените нужди  на посетителите, които те попълвали в бланка за молитвени нужди, а той го представял като "слово на знание".
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

goodwill

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 14
Re: Новини - Последни времена
« Reply #14 on: June 13, 2008, 15:07:58 PM »
Коя точно дума за змия, означава изследовател? Тази, която е използвана в Битие, когато змията измами Ева или на друго място? Защото ако е в Битие, тогава нещата стават доста различни...