Author Topic: Утеснението в живота ни  (Read 2972 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ivaivanova

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 36
Утеснението в живота ни
« on: April 09, 2011, 22:48:26 PM »
От извество време се питам само при мен ли има утеснение.Сълзите чакат ли да бликнат от очите,тежеста в гърдите е голяма на моменти се питам как издържам?Някъде в Новия Завет пишеше че лукавия ще изморява светиите на последното време(за съжаление аз маи съм допуснала точно това).Сядам да се моля и няма промяна,отивам на работа и виждам проклетията която води лукавия в живота на хората.Знам за силата която имам/е в името на Исус Христос,но все едно се старая да се справя с моите сили човешки и за коили път се убеждавам че сама не мога да промена нещата.Казвам на хората за това че могат да бъдат освободени и спасени но само ако приемат Исус за личен спасител,но те си знаят техното,неим се плаща цена,ходят според традициите си и идолопоклонствата,не искат за оставят всичко онова което ги дърпа назад.Тежко ми е да гледам всеки ден как хора умират в грях и без да са извикали с все сили към Исус.Тежко мие да гледам как хора немогат и неискат да се откажат от нещата които ги отдалечават от Божиието пресъствие(аз спадам към това число)нека Господ да се смили над нас/мен и наистина да ме/ни събуди и отрезви.Нека всички Христови ученици да се подкрепяме в тези последни времена и да не губим прицелната точка.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Утеснението в живота ни
« Reply #1 on: April 10, 2011, 02:03:23 AM »
Ще ти помогне ако успееш да си отговориш на тези въпроси:

1) Каква е целта в живота ти и какво се стремиш да правиш всеки ден?

2) Къде в Словото някой е "приемал Исус за личен спасител", че ти (или други) карат хората да го правят?

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

ivaivanova

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 36
Re: Утеснението в живота ни
« Reply #2 on: April 10, 2011, 09:05:07 AM »
То никои човек не може да накара друг човек да приеме Исус,но свидетелстваме за Него и Господ да нарежда.

А за прицелната точка и аз вече незнам?


Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Утеснението в живота ни
« Reply #3 on: April 10, 2011, 11:20:23 AM »
В Словото нямаме никъде "приемане на Исус" нито "свидетелстване за приемане на Исус", нито Исус някъде е наречен "личен спасител". Това е важно. Ако ти тръгваш да правиш нещо, което е уж в името на Бога, но това го няма никъде в Словото, тогава ти следваш нечий чужд религиозен пример и вървиш по пътя на друг бог, който е заповядал подобни неща. Всемогъщият Бог на Авраам, Исаак и Яков никога не е заповядвал подобно нещо и никъде някой от неговите слуги не е правил подобно нещо.

Това следва да покаже, че трябва да изпиташ всичко това, което правиш и да видиш дали изобщо вървиш в Божия път или си въобразяваш и в резултат на това се чувстваш толкова объркана.

Днешното християнство обърква хората и ги води по такъв път, който няма цел или по-точно има цел, която се отличава от целта, която Бог е определил за човека. В днешното религиозно християнство целите, които се поставят пред хората е да ходят да "благовестват" или да ходят "да свидетелстват" и да казват на хората колко "Бог ги обичал" (което е напълно погрешно учение) и да правят още куп дейности, които да им успокоят религиозната съвест, че нещо правят и не стоят на едно място.

В крайна сметка резултатът е такъв, че човек стига до задънена улица и Бог не е с него. Но някой друг "доброжелател" вместо да се замисли какъв е проблемът казва на такива хора, че е "нормално да страдаш така" и "да се чувстваш без цел" и трябвало "да продължиш".

Думата "грях" и на гръцки и на еврейски има за корен дума, която означава "да не улучиш целта" или по друг начин казано — да имаш друга цел.

Та изводът от цялата работа е — заповедите, които следваш, делата които вършиш по чие изискване и по чий пример ги вършиш и каква е целта на една жена, която следва Божия път, в живота? Ако Божието Слово ги изисква, го намери и покажи ясно — ето това следвам, защото това е заповядано. Но ако не можеш да го намериш, тогава е редно да се разделиш с тези практики.

За момента ще спра до тук, за да можеш да изследваш сама и да разсъдиш.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?