Братско общение в тревожни времена

Дискусии върху Библейски и духовни въпроси => Последни времена => Topic started by: mak on November 26, 2007, 19:28:50 PM

Title: Новини - Последни времена
Post by: mak on November 26, 2007, 19:28:50 PM
Какво може да замести плащането с кредитна карта?
Източник: http://news.bpost.bg/story-read-15346.php

Bulgarian Post
25.11.2007 г.

Плащането с кредитна или дебитна карта е един от най-удобните начини да пазаруваш. Единственото, което трябва да направиш е да носиш картата със себе си и да помниш PIN кода. В Германия обаче вече има още по лесен начин – плащане чрез пръстов отпечатък.


В Германия все повече супермаркети и магазини имат специално устройство, което разчита био-метричните данни на клиентите си. На тях вече не им е необходимо нито пари в брой, нито кредитни карти. Те просто слагат пръст в устройството, което веднага разпознава самоличността на клиента по отпечатъка му.

След като той вече е идентифициран, специална система се свързва с банката му и изтегля сумата покриваща стойността на покупката.

За да може даден клиент да пазарува по този начин трябва единствено да отиде до банката си и да разреши използването на био-метричните му данни за разплащане от сметките му. Транзакциите от този вид се третират от банките, като нормални картови разплащания.

Според банковите експерти тази система е по-сигурна от картовите разплащания, тъй-като био-метричните данни няма как да бъдат фалшифицирани или подменени.

Самата информация за данните се съхранява на локални сървъри, до които достъпът е силно ограничен и е изключително трудно да бъдат пробити.

За разлика от германците, американските учени не бързат да пратят кредитната карта в миналото. Те разработват система, която ще повиши сигурността на картите и ще улесни тези, които ги използват. Тази система е основана на улавяне и запаметяване на специфични човешки движения.

Според изобретателите на системата в близко бъдеще, когато плащаме с кредитни карти няма да се налага да се подписваме на касовата бележка или пък да въвеждаме PIN кодове. Вместо това специален четец на самата карта ще ни разпознава чрез специфично движение, което правим.

Изследователи от  Масачузетския технологичен институт заявяват, че съвсем скоро вграден в кредитните карти четец ще измести досегашните видове персонална легитимация на кредитните карти.

Този четец ще работи на принципа на радиовълни, които ще отчитат специфични движения. Така, ако дадено движение бъде запаметено предварително, то ще бъде разпознавано от картата като разрешение за използване.

Такова движение може да бъде просто плъзгане на пръста по картата, вит жест или каквото потребителя пожелае.

Въпреки, че изглежда невероятно, някои компании издаващи кредитни карти вече са стигнали доста напред в развитието на този тип технология.

MasterCard  например от 2005 г. насам експериментират с подобна система за разпознаване чрез жестове наречена Радио честотна идентификация (RFID).

RFID са микроскопични устройства, които запаметяват определени движения и въз основа на това изпращат информация, по която се определя, дали този който използва картата е нейния истински съдържател.

MasterCard вече са изпробвали технологията, като са вградили новата система на над 15 000 свои клиенти в САЩ.

Ръководителят на проекта професор Селкър твърди, че техния проект е крачка напред в използването на радиовълни при осигуряването на сигурността на потребителите на кредитни карти.

“Хората трябва да знаят, че една обикновена радио антена може да отчете и най-простото движение около нея. Ако дадено специфично движение бъде запаметено от нашето устройство на кредитната карта, няма никакъв шанс то да бъде повторено по същия начин освен от съдържателя на картата. Устройството е толкова чувствително, че практически не може да бъде излъгано”, категоричен е Селкър.

Независимо дали чрез пръстов отпечатък или чрез специфично наше движение, тенденцията за вбъдеще е плащанията да стават все по-персонализирани.  Повечето банкови експерти по сигурността са категорични, че по този начин измамите и кражбите от кредитни карти драстично ще намалеят.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: goodwill on June 11, 2008, 02:12:42 AM
Тази вечер гледах филма "Третата световна война" по БТВ.
Като цяло усещането ни вече е че живеем в последни времена.Накрая на филма беше споменато,че много страни имат биологично оръжие,което могат да излозват,но незнайно кога.
Един въпрос чисто ежедневен: По какъв начин може да бъде използвано биологично оръжие,освен по показания във филма чрез разпръскване на заразен прах ,съдържащ вирус над градовете,който се вдишва от населението?
И още един такъв: Какво представлява психотронното оръжие?
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on June 11, 2008, 10:06:57 AM
Лично моят съвет е да не се съобразявате с това, което казват по медиите, защото 99% от това, което виждате не е истина или е просто част от истината. По-практичен съвет: Изключете си телевизора, продайте го и си покрийте част от заемите (ако имате такива).

В момента живеем във времена, когато дори и болшинството от църковните посетители не мислят, че времената имат нещо общо с последните времена. Тук там се говори за идването на Христос, но често е по начин, който не е според Словото.

В Библията четем за времена, които ще дойдат, където ще се говори вече, че Христос бил дошъл и, че е тук и там, на което не трябва да вярваме, защото Христос ще дойде като светкавица в миг на око и всички ще го видят и ще заридаят за него. Няма да има нужда някой да ви казва "тук е" или "там е".

Словото ни съветва да внимаваме да не бъдем измамени. Медиите са един от начините да бъдете подведени, затова бъдете много внимателни с всичко, което се казва там и изпитвайте всичко и дръжте доброто.

В Словото се говори за много катаклизми, които ще станат и те ще станат. Трета световна война дали ще има - не знам, но това, което знам е, че църковни посетители ще убиват Божии хора като мислят, че така служат на Бога. Ще има убийства и гонения на Божиите хора. Христос казва да не се боим от нещата, които ще станат (говореше на Божии хора, а не на плевели), но да внимаваме да не бъдем заблудени, а за заблуждението Господ казва откъде идва:

Не за това ли се заблуждавате, понеже не знаете писанията нито Божията сила?Относно сегашните оръжия на човеците - биологичните оръжия са отживелица. В момента плашат хората с тях и сигурно тук там ги използват. Нещата са доста напреднали, но не се говори много за тях, за да могат да учудят всички в бъдеще.

Тези, които не са вкоренени в Христос и не слушат Словото, ще бъдат отнесени като плява от реките. Под "слушат Словото" имам предвид - поглъщане на Словото. Тъй като по църквите се четат по 3 стиха и после се говори 40мин явно е, че под "слушане на Словото" нямам предвид това, а личното задълбочено поглъщане на Божиите думи и тяхното пазене.

И тъй, всеки, който чуе тия Мои думи и ги изпълнява, ще се оприличи на разумен човек, който е построил къщата си на канара; и заваля дъждът, придойдоха реките, духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; но тя не падна, защото бе основана на канара

Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: goodwill on June 12, 2008, 13:36:16 PM
Ами,не съм запозната с това,дали биологичните оръжия са отживелица.
Искаше ми се да ми отговорите и на въпроса,какво предствлява психотронно оръжие и как действа?
Обикновен въпрос си е,зададен от някой,който няма представа за това,но...само съм чувала.
Та...може ли някой да ми обясни.
Не се интересувам принципно от оръжия,нито пък бих се интересувала,но напоследък се говори за тях,оттук- оттам чувам,а незная за какво говорят.
Мерси!
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on June 12, 2008, 14:00:55 PM
Психотронните оръжия работят с електричество на определена честота, които влияят върху мозъка на човека, а оттам и върху емоциите и т.н.

Прочетете повече за проекта HAARP, който в момента се разработва и е почти (може би напълно) готов. Той е разположен в Аляска. Той е предназначен за такива неща, въпреки, че отричат. Дори не знаят какво точно ще стане. Опитват с него да правят "промени във времето" (като метеорологичен термин), но всъщност правят и експерименти върху хората. Той може да се използва също за смущаване на всякакви комуникации по света от една точка на света. Тези неща сигурно доста са се разраснали вече.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Watchman on June 12, 2008, 14:41:02 PM
Ядрените, биологичните и другите оръжия, които са официално известни и с които се борави по медиите са нещо като лъкове и стрели в сравнение със реалните военни технологии, които са на разположение и се доразвиват в момента.

Още по времето на Хрушчов руснаците разработват скаларни оръжия, които са толкова мощни, че могат да разрежат земята като кашкавал със нож. Самите руснаци са били толкова уплашени от наличието на такива оръжия, че мислейки че ответната страна също ги притежава свикват международна среща призовавайки за замразяване и неизползване на тези технологии, защото няма известна защита от тях. Американците от своя страна са се пулили и чудили за какво говорят руснаците защото те по това време не са имали такава технология.

Споменатата от Тихомир HAARP система е разработена десетилетия по-късно и е на ниво първо поколение, каквото руснаците са имали по времето на Хрушчов. Сега руснаците имат поне 4-то поколение такива оръжия, а установки от първо и вероятно второ поколение отдават под наем на японската Якудза срещу милиарди долари на година.

Може би мнозина са чували на прословутата книга на Оруел "1984" която показва система на контрол на света базирана на комунистическата политическа машина. Има обаче една друга книга "Brave New World" на Aldous Huxley, която показва една много по еволюирала система за контрол на света базирана на новите технологии. Именно там се говори за тези технологии и какво може да се постигне с тях. Книгата на Хъксли изглежда като фантастика, но като се има предвид, че братът на автора е висш функционер на новия световен ред, той е имал достъп до поверителна информация и е базирал книгата си на реален план и технологии, а не на фантастични. Както виждаме комунистическите режими бяха премахнати, т.е системата на Оруел 1984 е бракувана, за да се замени с тази на Хъксли. На стари години във своя реч Хъксли заявява открито (знаейки че вече няма какво да губи), че книгата която е написал не е фантастика, а реалност към която ни водят управляващите сили.

Едно от нещата, което тези технологии могат да правят е да фалшифицират сетивната реалност. Т.е те могат да "прожектират" възприятия на 5-те сетива на човека и никой не можа да направи разликата между това дали е реално или "прожектирано". Да си припомним 5-те сетива са зрение, слух, обоняние, вкус и допир. Също така това прожектиране може да се извършва на големи маси от хора не само на отделни жертви. На базата на тях Хъксли говори за "fellers" кино салони, при които човек не само вижда, но и чувства, мирише допира и дори усеща мислите на актьорите в тази пълна виртуална реалност на това което става във "филма".

Знам също че има усилени експерименти за постигане на ефекта "преживяване на Бога" с помощта на подобни технологии.

За военните способности на технологията не искам да говоря много само ще спомена че тя превръща атомните бомби в метални гюлета, при което атомната бомба може да причини само толкова вреда колкото падането на физическото тяло може да причини. Ето защо да се говори за ядрени, биологични и прочие много остарели технологии като заплаха за света е просто манипулация. Атомната бомба е технология на над 60 години, а те все още ни обясняват, че е най-опасното оръжие. Всичко това е лъжа и манипулация.

Ако някой иска да научи повече по въпроса може да потърси в google и youtube за "scalar weapons".
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on June 12, 2008, 15:34:59 PM
Нещо интересно за скаларните оръжия е това, че могат да предизвикат трусове и странни неща в небето (като Аурора Бореалис, т.е. северно сияние)

Ето видео 10мин преди земетресението в Китай, което стана скоро:
http://youtube.com/watch?v=SQHY-0c1hYE&feature=related

Видяхте ли небето. След това знаете какво стана. Земетресенията през последните 20 години се увеличиха значително.

Възможно е да е от скаларни оръжия, може и да е знамение на небето, нещо, което ми напомня думите на Господ Исус, който каза, че ще има знамения на небето горе и ще има слухове за войни.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: goodwill on June 13, 2008, 02:17:50 AM
Т.е. изобщо не познаваме реалния свят ,в който живеем,знаем само това,което виждаме.
Един въпрос възниква в мен: Казвате, че оръжията ще променят сетивата ни,тогава как да противостоим на нещо,което би могло напълно да ни управлява?Ще ме извините,ако съм задала глупав въпрос,но така ми изглежда.Тогава,как можем да изберем да не следваме определени каузи или личности ,след като едва ли не, ще ни управляват като машини? Дори сега го правят,само че не толкова личностно,просто си пренареждат света в тяхна полза за всичко.Прилича на сюжет от анимационните филмчета,които гледат децата,където един зъл или няколко зли искат да владеят света,не просто една нация,а света.Не са толкова "само рисувани" "безобидните" анимации...
Само Божия Дух може да ни научи как да бъдем винаги след Исус за всяко нещо!
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Watchman on June 13, 2008, 03:33:19 AM
Технологиите могат напълно да заблудят физическите сетива, а още и душевните усещания, но те не могат да влияят на духа на човека и на духовните възприятия. Ето защо в тия последни времена ходенето по дух а не по плът, с вяра а не с виждане е крайно наложително и неизбежно. Това, което досега някои са считали за връх в духовния живот ще трябва да бъде положено като минимума от който не можем да си позволим да слезем надолу.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: strong_voice on June 13, 2008, 09:48:13 AM
А какво ще кажете за "технологиите" на сатана наречени спиритизъм те не са ли по-опасни и по-реални от най-модерните човешки оръжия. Християни сме и вярваме - да има Бог има и Дявол. Словото дава много предупреждения за такива "оръжия" които сатана ще използва в последното време.
примери:
Марк 13:22. "защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат знамения и чудеса, за да подмамят, ако е възможно и избраните."
2 Солунци 2:9. "тогава, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса"
Откровение 13:13. И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците.
Истината е, че сатана не се нуждае от нашите човешки технологии. За това опасността  е много по-голяма понеже той ще дава на хората от собствените си сили и средства за да заблуждава ВСИЧКИ (ако е възможно и избраните)
НАШАТА НАДЕЖДА е САМО в Христос и Неговото Слово:
Откровение 13:8. "И ще му се поклонят всички, които живеят на земята, всеки, чието име не е било записано от създанието на света в книгата на живота на закланото Агне."
Даниил 12:1 "и в онова време твоите люде ще се отърват, - всеки, който се намери записан в книгата"
НАШЕТО ОРЪЖИЕ:Оръжието на Христос-"Писано е"
Господ с вас
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on June 13, 2008, 10:31:02 AM
Много християни тръгват да воюват срещу дявола, но в Словото никъде нямаме такова свидетелство. Напротив, дяволът воюва срещу вярващите. Пише, че те го побеждават с кръвта на Агнето и със силата на тяхното свидетелство (не свидетелство, че били болни и Бог ги излекувал, а свидетелството за Божия Син).

Издигането на дявола и приравняването му към Бога (само, че със знак минус) е нещо, което е равно на богохулство.

Всеки, който е чел Словото ще види ясно, че Бог прави каквото си иска и в последните дни Бог пресява неговите от чуждите.

Прочети 2 Солунци 2. Там също има малко информация. Дяволът нищо не може да направи, защото той не владее земята (както лъже на едно място и цитира Божиите думи: Защото на мен е дадена и аз я давам, на комуто ща - и мнозина християни са му повярвали и мислят, че той владее земята, което е лъжа).

Изповядва се, че Христос е Царят на вселената, обаче и се продължава да се говори колко страшен бил дявола и т.н. Той нищо не може да направи, освен ако Бог не заповяда (в Словото не пише "допусне", а "заповяда") - Плач на Еремия 3.

Не сте ли чели в Псалмите, където пише:
Псалм 125 Защото нечестието няма да налага скиптъра си върху участта на праведните, Да не би праведните да простират ръце към беззаконието.

Още в Псалм 23 пише Твоят жезъл и Твоята тояга, те ме утешават.

Отново ще го кажа (както писах в друга тема) - масово се обръща повече внимание на познаването на дявола и неговите тактики, отколкото на познаването на Бога. И това е голяма заблуда, защото говори за един друг бог, а не Бог от Словото.

Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: zearendil on June 13, 2008, 10:38:48 AM
Значи аз не съм сигурен, че Сатана може да дава сили на някого. Що чудо е станало всичко е по божията воля, поне в Библията е така. В смисъл силите не идват от Сатана, а когато Господ реши нещо, то става - тука няма сила в смисъла на изначално гориво у Сатана или у хората. Изобщо не е ясно дали Сатана може да ни навреди някак си по своя воля, не бива да се плашим от това.

От друга страна аз също очаквам някакви нетехнологични чудеса - съвременните хора трудно можеш да впечатлиш с технологии. За да повярва днешното общество дотам, че да почне да преследва християните, трябва да му покажат чудеса в някакъв окултен вид - хем да е красиво, хем да е по сатанински.

Но това е доста свободна интерпретация, мисля, че като дойде времето ще разберем и апокалипсиса, сега още, поне на мен, ми е рано.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on June 13, 2008, 11:18:29 AM
В момента има технологии, чиито принципи не са описани в учебниците по физика и химия. Това ще учуди хората, защото в момента това, което се представя за "технология" е на принципи, които сме виждали и чували, докато тези другите технологии се пазят "за десерт". Неща като 1 принцип на термодинамиката, закон на Ленц и други са вече показани практически като погрешни теории, но тъй като "учебниците и учените го казват", то хората са приели, че има определена граница на принципи в природата, които Бог иначе е създал.

Пример1: Представи си тяло как се вдига във въздуха вертикално и се движи по-бързо от скоростта на звука без да има БУМ при преминаване на звуковата бариера (за справки - Тесла, НЛО, високо волтово напрежение, йонен вятър, каскадни генератори).

Пример2: Представи си как виждаш как Христос слиза от небето и имаш радостно усещане в тялото си (за справки - проектът Blue Beam на НАСА, проектът HAARP).

Има още много много много примери. Тези двата са вече изтествани (точно по този начин) и дават точно резултатите, които ви пиша.

За много хора е чудно и странно даже колите да вървят на вода или да се захранват с електричество от въздуха. Какво остава за по-високо технологичните неща. В момента "високите технологии", които виждаме са детски играчки. Електромобилът е измислен още около 1920-та година, а чак сега се говори за "революция в автомобилостроенето", а още караме коли с двигатели с вътрешно говрене (странно нали?... все пак петролната индустрия трябва да се храни и тя). Тези скаларни оръжия са измислени също в началото на 20-ти век и вече има опит от около 100 години, но в момента все още се говори за ядрени и биологични оръжия (странно нали?). Първата моторна лодка с дистанционно управление и някакъв вид "изкуствен интелект" е направена в началото на миналия век. Сега чак се говори за роботи с дистанционно управление, използвани във военното дело (странно нали?).

Както виждате, днешните публично показани технологии са с около 100 години назад. А какво ли ще е това, което не е показано?

Бих искал да спомена и нещо, което strong_voice спомена, а именно за спиритизма.

Много християни днес мислят, че окултизма и чародейството са неща, които се заключават в тъмна зала със свещи, пентаграми и заклани животни и хора.

Днес в църквите масово се практикува окултизъм и чародейство.

Как? Словото казва така: ...защото непокорството е като греха на чародейството.... Малцина биха се втурнали да "служат на Бога" използвайки методите на тъмните зали със свещи и т.н. Но за мнозина "служенето на Бога" в непокорство е нещо, което е добра алтернатива - да са хем "християни", хем да изглеждат външно добре, хем да си живеят техния живот. Това е една голяма заблуда, защото Бог вижда вътрешностите на хората и познава мислите на всяка душа. Непокорството на Божиите думи е равносилно на магьосничество или окулстизъм. За Бог няма разлика.

А относно това какво може да направи дявола - нищо не може да направи ако Бог не заповяда (за справка - книгата Йов първите 3 глави). Да, ще има гонения и убийства на християни. Някои от разумните ще паднат, за да бъдат избелени до края на дните (Даниил 11).

Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Watchman on June 13, 2008, 12:24:30 PM
Спиритизма не е нищо повече от призоваване на духове на "мъртъвци" и евентуално на такива от "други планети и измерения". Това е доста древен и стар трик и няма нищо силно или велико относно него, че да счетем че в последните времена чудесата ще са спиритически. Те имат нужда от тъмни стаи, свещи и една камара реквизит, и няма как да впечатлят огромни маси от хора, при това безапелационно.

Еврейската дума за "змия" с която е описан сатана означава "учен, изследовател". С други думи сатана се занимава с наука, и фалшивото чудо е именно това, което се представя за Божие знамение, докато в същото време се постига по технологичен начин. Както имаше един американски пастор с български произход (Peter Popoff), който през 80-те години използвал безжична слушалка през която жена му му диктувала имената, адресите и молитвените нужди  на посетителите, които те попълвали в бланка за молитвени нужди, а той го представял като "слово на знание".
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: goodwill on June 13, 2008, 15:07:58 PM
Коя точно дума за змия, означава изследовател? Тази, която е използвана в Битие, когато змията измами Ева или на друго място? Защото ако е в Битие, тогава нещата стават доста различни...
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on June 13, 2008, 15:28:45 PM
Точно в Битие.

Думата за "змия" е следната:

5175 nachash naw-khawsh'
from 5172; a snake (from its hiss):--serpent.
see HEBREW for 05172


Коренът в речника е от думата с индекс "5172":

5172 nachash naw-khash'
 a primitive root; properly, to hiss, i.e. whisper a (magic)
 spell; generally, to prognosticate:--X certainly, divine,
 enchanter, (use) X enchantment, learn by experience, X indeed,
 diligently observe.


Взел съм го от речник на английски, но ето значенията на думата с индекс 5172 на български:
правилно, съскам, шепна (магическо) за клинание, предвестявам до известна степен, прелестен, омайвач, учейки се от опита, старателно наблюдаващ

Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: goodwill on June 13, 2008, 16:33:45 PM
Аз съм чела в Таргума,че змията имала крака и когато Бог я проклина, й казва,че ще й се отрежат краката.И след като тази "змия" е говорела,възможно ли е тогава,всъщност,това да е бил човек,а не животното змия.Но май изглежда доста невъзможно...поне за мен.
И все пак съм се чудила,защо в Битие на 2 места пише за създаване на човек.Едното е в Битие - 1:27,където се казва, че е по образ на Бога,а другото е в Битие - 2:7,където вече земята и небето,т.е. сътворението е било завършено.
Вероятно има много неща,които са пропуснати при българските преводи на Библията.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on June 13, 2008, 16:58:56 PM
Придържай се към чистото Слово само.

Същата дума за "змия" е ползвана и на мястото, където тоягата на Мойсей се превърна в "змия" и Бог му каза да я хване за опашката.

Същата дума се ползва и за медната "змия", която беше издигната в пустинята.

Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: strong_voice on June 13, 2008, 18:32:50 PM
Напълно съм съгласен, че не трябва да възвеличаваме сатана (това е и причината да не изписвам името с главна буква, както понякога се среща) и ако така е прозвучало написаното - извинявам се не това бе целта. Опитах се само да насоча вниманието към опасностите за които предупреждава Словото. Да Бог е господаря на всичко и добре, че е така. Все пак не е зле да бдим и да сме уверени, но само в Господа. За да не станем като Петър самоуверени - другите ако се отрекат, аз обаче не.

Исус е казал:

Лука 12:5. "Но ще ви предупредя от кого да се боите: бойте се от онзи, който, след като е убил, има власт да хвърля в пъкъла, Да! казвам ви, от него да се боите."

Колкото до властта на сатана - да, той няма власт, но ние можем сами да му се предадем като Адам и Ева.
Не забравяйте ние имаме свободен избор и избираме на чия страна да бъдем!

Иначе ако винаги избираме да се държим за Бога за нас ще важат думите:

"35. Кой ще ни отлъчи от Христовата любов? скръб ли, или утеснение, гонение или глад, голота, беда, или нож?
 36. (защото, както е писано: "Убивани сме заради Тебе цял ден; Считани сме като овце за клане").
 37. Не; във всичко това ставаме повече от победители чрез Този, Който ни е възлюбил.
38. Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили,
39. нито височина, нито дълбочина, нито кое да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христа Исуса, нашия Господ. " (Римляни 8 гл.)


Това е един от любимите ми текстове, който ми дава сила.
Моля се това да се отнася за всички ни.
Господ с вас.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on June 13, 2008, 19:13:05 PM
Исус е казал: Лука 12:5. "Но ще ви предупредя от кого да се боите: бойте се от онзи, който, след като е убил, има власт да хвърля в пъкъла, Да! казвам ви, от него да се боите."

Не стана ясно за кого беше писано в този стих - "бойте се от ОНЗИ".

Искам да поясня, че тук не става въпрос за дявола, а за Бога, защото единствен Той има власт да хвърля в пъкъла:

1 Царе 2:6 Господ умъртвява, и съживява; Сваля в ада, и възвежда.

Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: strong_voice on June 13, 2008, 21:56:27 PM
А това за кого се отнася и за какво предупреждава:

1 Петър 5:8. "Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне." (много важно е да следваме практичните истини в Словото)

Исках само това да кажа, това което Словото ни казва ДА ПРАВИМ - бъдете трезви и будни.

Няма по-опасен противник от подценения противник. Нашата сигурност е само в Господа. Не в знанието, опита, или нещо друго което бихме могли да поставим като наше упование.

Еремия 9 гл
"23. Така казва Господ: Мъдрият да не се хвали с мъдростта си, Силният да не се хвали със силата си, И богатият да не се хвали с богатството си;
24. Но който се хвали нека се хвали с това, Гдето разбира и познава Мене, Че съм Господ, Който извършвам милост, Правосъдие и правда на земята; Понеже в това благоволя, казва Господ"


Библията е дадена за да ни покаже пътя по който ДА ХОДИМ, затова е важно как живеем.

Лука 21:36. "Но бдете всякога, и молете се, за да сполучите да избегнете всичко, което предстои да стане, и да стоите пред Човешкия Син."

Господ с вас.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on June 13, 2008, 22:27:06 PM
Писано е да се боим от Бога, а не от дявола.

Когато Божиите хора бяха изкушавани (пример: Йосиф в Египет), те не казваха, че "ще ги изяде дявола", а казваха "как мога да направя такова нещо пред БОГА?".

Нарочно цитирах стиха от Псалм 123, който много добре показва чии слуги са Божиите хора и пред кого отговарят и кой няма да налага властта си над тях. Не случайно цитирах и Псалм 23, където пише, че Бог се оправя с Божиите хора, а не дявола.

В Исая 35 е писано ясно:
И там ще има улица и път и той ще се нарече път на светостта. Нечистият няма да мине по него, а ще бъде само за тях. Който върви по пътя, дори и глупавите, няма да се заблуждават. Лъв няма да има там и хищен звяр няма да се изкачи по него, няма да се намери там, а изкупените ще ходят по него.

Това за "подценения" противник го няма в Словото. Бог от словото и противникът в Словото са по-различни, отколкото се представят масово по църквите. Хората се боят от дявола, а не се боят от Бога. Проблемът е, че от амвоните се представя друг бог, а не Този, за Когото пише:
Второзаконие 32
Вижте сега, че Аз, Аз съм и освен Мен няма бог. Аз умъртвявам и Аз съживявам, Аз наранявам и Аз изцелявам и няма кой да избавя от ръката Ми! Защото вдигам ръката Си към небето и казвам: Жив съм Аз до века! Ако изостря блестящия Си меч и ръката Ми поеме съда, ще отмъстя на враговете Си и ще отплатя на онези, които Ме мразят.


Колко хора по църквите познават този Бог?

Стихът в 1 Петър 5:8 говори за дяволът, който търси "кого да погълне", защото не може да погълне, когото си иска. Само тези, които не са в пътя, те могат да бъдат погълнати, защото на пътя няма лъв и хищен звяр. Там е Божията тояга и Божият жезъл.

Quote
Библията е дадена за да ни покаже пътя по който ДА ХОДИМ, затова е важно как живеем.
И фарисеите правеха това, но Христос им каза, че това е погрешен подход, защото мнозина изследват Словото, защото мислят, че имат живот в него, но не разбират, че Писанията свидетелстват ЗА ХРИСТА. Важен е фокусът на Писанията. Фокусът не е за това как човека да достигне до бога, както е във всички останали религии, а фокусът е върху ВЕЧНИЯТ БОГ, който ще научи всеки и ще напише закона си върху сърцата на своите си, според Писанията.

Quote
Лука 21:36. "Но бдете всякога, и молете се, за да сполучите да избегнете всичко, което предстои да стане, и да стоите пред Човешкия Син."

Искам да поясня, че в контекста на този стих става въпрос за избягване на заблудите, а не на трудностите.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: strong_voice on June 13, 2008, 23:45:30 PM
Е добре хайде да опитаме пак:

1/Да господаря на всичко очевидно е Бог - Създателя на всичко (има ли нужда от конкретен стих за да го докажа? (да започнем с Битие1:1 и още ...)

2/Да имаме реален противник - писано е: "противникът ви дявола" (1 Петър 5:8) - защо е така ли, ами защото който служи истински на Бога очевидно не служи на сатана.
Но - НЕ споря за това, че понякога ние сме склонни да правим сатана по-реален от Този Който е Създателя на всяко реално съществуващо.
ДА прав си, че е лошо едва ли не да величаем злото като описваме силата му и забравяме да отдадем слава на Всемогъщия

3/борбата със злото е духовна и срещу духовни сили
Просто исках да посоча очевидното - говорим за силата на човешките оръжия и исках да напомня предупрежденията на Словото: "Бъдете трезвени, будни" ние имаме друг противник по-опасен от човеци затова е писано:
Ефесяни 6:12. "Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места."

4/колкото за това кой е Бог - чети с молитва книгата Йов има за какво да помислиш; (казвам ти го с уважение към това да което вече си достигнал и с идеята, че и аз се уча)

P.S. А за това, че почти ме наричаш фарисей - ще го подмина с идеята че не си ме доразбрал - случва се.
Яков 1 гл
  "21. Затова, като отхвърлите всяка нечистота и преливаща се злоба, приемайте с кротост всаденото слово, което може да спаси душите ви,
  22. Бивайте и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си.
  23. Защото, ако някой бъде слушател на словото, а не изпълнител, той прилича на човек, който гледа естественото си лице в огледалото;
  24. понеже се огледва, отива си, и завчас забравя какъв бе.
  25. Но който вникне в съвършения закон на свободата и постоянствува, той, като не е забравлив слушател, но деятелен изпълнител, ще бъде блажен в дейността си.
  26. Ако някой счита себе си за благочестив, а не обуздава езика си, но мами сърцето си, неговото благочестие е суетно."

Яков 4:7." И тъй, покорявайте се на Бога, но противете се на дявола, и той ще бяга от вас"
И тъй пожелавам на всички да познаят от опит силата на божието могъщество.

Господ с вас
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on June 14, 2008, 00:31:43 AM
Знанието за човешките оръжия не ползва изобщо. Нещата, които стават и, които се пишат тук като събития не са нищо повече от едно сверяване на часовниците с времената, описани в Словото. За съжаление е факт, че мнозина живеят в собствен свят на щастливо християнство и не искат да бъдат обезпокоявани с тревожните новини, че вече сме в края на дните. За жалост много християни живеят така, все едно днешните дни нямат общо с фактите описани за последните дни. Както в дните на Еремия хората казваха:
Видението, което той вижда, ще се изпълни след много дни, И той пророкува за далечни времена.

Продължава се с програмите за музикални сценки, концерти, записване на албуми, за да се изкара някой лев, забавления на християнска дискотека, конкурси за изява на таланти, а последните дни са надвиснали тежко над нас.

По повод на това, което пишеш: Не съм те нарекъл фарисей, но посочих място, където Христос показа на фарисеите, че са на погрешен път, колкото и да изглеждаше благочестиво (както и днес изглежда). За да си фарисей трябва поне да знаеш петокнижието наизуст и да отговаряш на още хиляди формални човешки изисквания.

Това, върху което наблягам е, че много църковни посетители днес са научени да са "войни", които да ходят да нападат, да се бият - нещо, което са го научили от филмите, а не от Словото. В Писанията виждаме, че заповедта е "стойте, прочее, твърдо".

Защо да стоим?

Защото умряхте и животът ви е скрит с Христа в Бога.

Следващото нещо, което се прави е отношението на християните да е като на една трета страна, която се бори тука на земята срещу злото. Липсва съработничеството с Христа. Липсва не аз живея, а Той живее в мен. Липсва пребъдващият в мен Отец върши Своите си дела. Всичко се опира до собствените сили. Молитвите са постоянно Дай ни сила. За какво ни е тази сила?

В тези последни дни хората, които познават Бог ще се укрепят и ще вършат подвизи. Всички останали опити за получаване на сила, за жалки "нападения над стана на врага" са обречени на провал, докато не оживее това:
Ето, Бог ми е спасение; Ще уповавам, и не ще се боя; Защото Господ Иеова е моя сила и песен, И Той стана мое спасение.

Христос стана всичко за нас. Няма нужда да искаме допълнителни "атрибути". Христос в нас надеждата на славата - това е чудната тайна, която ще се открие в последните дни чрез Църквата Му.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: strong_voice on June 14, 2008, 01:31:21 AM
Амин.
Е най-после дойде време за най-краткото ми участие :)
Благодаря.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: strong_voice on June 18, 2008, 00:23:12 AM
Quote
В тези последни дни хората, които познават Бог ще се укрепят и ще вършат подвизи
Един стих като подкрепа и допълнение на вече написаното
Исая 51:12-13
  " Аз, Аз съм, Който ви утешавам; Кой си ти та се боиш от смъртен човек, И от човешки син, който ще стане като трева; А си забравил Господа Създателя си, Който разпростря небето и основа земята, И непрестанно всеки ден се боиш От яростта на притеснителя Като че се приготвяше да изтреби? И где е сега яростта на притеснителя? "

Господ с вас
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: kristiyanstoilov on February 04, 2009, 13:57:04 PM
http://www.posledno-vreme.hit.bg/

Вчера ми изпратиха тази статия, мисля че е интересна.
Нека да бдим !

Той каза така: Четвъртият звяр ще бъде четвъртото царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши. А за десетте рога, те са десет царе, които ще се издигнат от това царство; и след тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите и ще покори трима царе. Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време. Но когато съдилището ще заседава, ще му отнемат владичеството, за да го изтребят и погубят до край. А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват. Тук е краят на това нещо. Колкото за мене, Даниила, размишленията ми ме смущават много, и изгледът на лицето ми се измени; но запазих това нещо в сърцето си.    Данаил 7:23-28
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Nikolay on September 29, 2010, 12:49:47 PM
Статията на този линк е много интересна, но ми направи впечатление докато слушах откровение, че има една неточност какво мислите вие:

...В предстоящото общество на електронна дебитна система без пари в наличност никой няма да може да купува или продава каквото и да е и където и да е без белега на звяра – биочипа на новия световен ред, поставен на дясната ръка или на челото на човека. Без него няма да бъдат разрешени сделки от какъвто и да е род; няма да има приходи, храна, подслон... Никой няма да бъде освободен от поставянето на този белег, без да рискува да се изправи пред заплахата от смъртно наказание.

 Докато в Писанията се казва това:

Откровение 13:17  17. за да не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име.

 В тази статия се казва, че числото на звяра е свързано с кредитните карти. Чудя се дали не е изпуснато умишлено. И ако е така дали трябва да махнем всичките си банкови карти ? И да пазаруваме само с пари в брой ?
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Watchman on September 29, 2010, 23:01:40 PM
Прогласяването на микрочипове като белега на звяра е стара уловка, която е замислена да плени умовете на плитките християни. Подобна постановка напълно противоречи на Писанието, и е напълно несъвместима със Божиите принципи и предупреждения за последните времена.

В този форум сме дискутирали не еднократно неадекватността на подобни "белези на звяра" като микрочиповете. Налага се да се повторя защото тази лъжа е толкова разпространена, че трябва да бъде разобличавана отново и отново.

Ето няколко насоки за размишление:

1. Белега на звяра НЕ Е И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ физическа технологична джаджа. Защо? Защото всяка физическа технологична джаджа може да бъде поставена насила ПРЯКО ВОЛЯТА на човека. Да вземем например микрочипа - властите залавят един верен Христов ученик и го завързват или упояват и му инжектират микрочип. Според тази теория този човек вече има белега на звяра и според Писанието - той ще бъде мъчен с Божиите язви (Откр. 16:2) и също ще бъде убит от Исус при пришествието Му (Откр. 19:20,21) и няма да участва в 1000-да годишното Царство (Откр.20:4) . Значи според тази теория човек трябва не само да разпознае и да отхвърли белега на звяра, но също така да може и да бяга много бързо и да умее да се крие виртуозно от властите. Ако това е така значи християните, които не искат да свършат извън Царството ще трябва незабавно да почнат да тренират лека атлетика, да се обучават в скоростно каране на автомобили и да се научат да се окопават в землянки и да екранират сателитни скенери с които могат да бъдат открити и заловени.

Сами виждате че подобен сценарий е напълно абсурден от Библейска гледна точка.

2. Ако разгледаме подробно Откр. 19:20 ще забележим следното:

Откр. 19:20  И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; та двамата бидоха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел.

Тук се вижда, че приемането на белега става в следствие на измама, сиреч не може да бъде положен на сила. Ето защо всяко нещо, което може да бъде сложено насила не може да бъде онова, което Библията нарича "белега на звяра". Това напълно елиминира всякакви микро-чипове, био-чипове и прочие физически белези.

3. Микрочиповете са отдавна техническа отживелица. Вече живеем във времената на нано-технологиите и нано-роботите. Нано робота е толкова малък, че е напълно незабележим за човешкото око. Той може да бъде поставен в спринцовка със ваксина, в най обикновена спринцовка с лекарство, в храната, дори да бъде впръскан във въздуха който дишаме. Нано роботите са в състояние да се позиционират на определени места в мозъка и да влияят на неговата дейност. Те обаче също са технология която може да бъде вкарана в човека насила или дори без знанието на човека и това ги декласира като възможен белег на звяра.

4. Ако белега на звяра е нещо физическо, което да кажем се слага под кожата на ръката или челото, то човек може да го изтръгне от там и така да се освободи от белега. Писанието обаче не дава никаква възможност човек да може да премахне белега. Защо? Защото белега е нещо, което човек приема с вяра, понеже е повярвал в лъжа, а не което приема по какъвто и да е физически начин. Физическия чип може да бъде изтръгнат от ръката с помощта на ножче с цената на малко кръв и болка. Или дори да си отсече ръката ако трябва. Да вземем една ситуация в която някой човек има "белега на звяра под формата на чип" на дясната си ръка. Човека обаче преживява катастрофа и изгубва дясната си ръка, заедно с нея си отива и белега. Това е логиката, която доказва абсурдността на мисленето за белега в посока на физически знак. Белегът на звяра обаче НЕ Е ФИЗИЧЕСКИ белег, а духовен белег, който се приема с вяра, както е писано:

2Сол. 2:11  И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа,
2Сол. 2:12  та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината.


Ето защо не бъдете толкова плитки да вярвате на подобни въдици за плитки човеци като микрочипове и подобни неща. Ако на толкова плитка лъжа се хващате, как ще избегнете свръх засуканите измами, които ще ви накарат с радост да приемете истинският белег на звяра?

Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on September 29, 2010, 23:54:47 PM
Аз се чудя как всички мислят само в насока на това, че ще се продава и купува само ако имаш нещо физическо.

Нека да дам пример — като си купувате от магазина нещо, не гледате ли какво пише? Ако видите някой да си купува пълна с аспартам напитка какво си казвате — този човек пие аспартам и това е доказано вредно. Този човек е решил, че ще бъде "белязан" с това мислене — да следва това, което му е угодно, виждате, че нямаме изобщо физически белег. Той ясно се разбира по действията му, че той е "белязан" с това мислене.

Ако всичко в магазина е пълно с боклуци (не сме далеч от тези времена), тогава как ще купуваш (например) ако знаеш, че това вреди на тялото ти и на мозъка ти? Ще ти трябва ли да имаш "чип", за да купуваш? Не, ще ти трябва да бъдеш излъган, че всичко е наред.

А ако продаваш и виждаш, че никой не купува стоката ти, защото тя няма определени токсични химикали, за които им е казано, че са "много полезни"? Тогава ще видиш, че няма нужда да имаш "чип", за да продаваш, но ще имаш нужда от измама, за да повярваш на лъжа и да продаваш и да ти върви бизнеса.

Ето два елементарни примера, в които се вижда, че белегът:
1. Не е физически
2. Получава се при повярване на лъжа
3. Не купуваш и не продаваш ако го нямаш

Има толкова още примери, които могат да се дадат, затова не мислете плитко.Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Nikolay on September 30, 2010, 00:05:13 AM
 Има логика.
 Но, този чип показва едно, че времето е наистина близо. Има неща които трябва да се изпълнят защото са писани.
 Иначе това за прегорялата съвест съм съгласен.

 В крайна сметка кой от вас ще си сложи този чип за да го ползва ?
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Watchman on September 30, 2010, 00:05:42 AM
Quote
Ако всичко в магазина е пълно с боклуци (не сме далеч от тези времена), тогава как ще купуваш (например) ако знаеш, че това вреди на тялото ти и на мозъка ти? Ще ти трябва ли да имаш "чип", за да купуваш? Не, ще ти трябва да бъдеш излъган, че всичко е наред.

Точно така. Това е правилната посока на мислене. Защото когато Писанието говори за белега поставен "на челото" и на "дясната ръка" - челото говори за убежденията, а дясната ръка за волята и практиките които човек живее. Нека не забравяме, че Писанието говори за още един белег, който е белега на Бога и се поставя само на челото. И Бог ли ще слага чипове? Ето защо всеки, който е разумен ще разбере, че белега на звяра е от СЪЩОТО ДУХОВНО ЕСТЕСТВО от каквото е и БЕЛЕГА НА БОГА. Сиреч това са ДУХОВНИ белези.

А това дето някой си мисли, че трябвало "да се вижда и да се разбира" кое и какъв е белега, Писанието говори нещо съвсем друго:

Дан. 12:10  Мнозина ще се чистят и избелят и ще бъдат опитани; а нечестивите ще вършат нечестие, и никой от нечестивите не ще разбере; но разумните ще разберат.

Единствено и само Божиите истински светии, ще разберат какво се случва в последните времена и кое е Божият белег и кое е белега на звяра, а нечестивите нищо няма да разберат, за тях се изпълнява Писанието:

Пр. 4:19  Пътят на нечестивите е като тъмнина; Не знаят от що се спъват.

Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Watchman on September 30, 2010, 00:10:07 AM
Quote
В крайна сметка кой от вас ще си сложи този чип за да го ползва ?

По отношение на чиповете аз мисля, че е твърде възможно да се случи следното:

Ще почнат да въвеждат слагане на чипове, ще има натиск, но няма да бъде много голям и мнозина просто няма да си го сложат, включително повечето плитки християни. Тогава последните ще си кажат - "ето избегнах белега на звяра, с Бога съм" - и ще лапнат като шарани въдицата за истинския белег и ще се дамгосат вовеки. Именно затова лукавия е вкарал тази лъжа за чиповете и се е постарал да се тиражира масово по църквите.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: mak on September 30, 2010, 00:49:17 AM
Из проповедта  Decade of nineties от Арт Кац, от преди най-малко 20 години, не съм във възможност да преведа текста, за това го пускам в оригинал:

8:40 мин. http://artkatzministries.org/decade-of-the-nineties/

"In a word, I am anticipating that we are going to see in this decade the alignment of the religious forces that will prevail until the end of the age, the age may end by the year of 2000, but if it goes on a little before that or a little longer than that, be assured that what happens between now and that time, this ten year period will cast the major and basic formation of the thing that will prevail until the coming of the Lord.

You are going to required to choose, you are choosing even now, but you are not conscience of that, where you are going to end up in terms of the church, as the great centrifugal and polarizing forces are going to move us into one camp or the other.

We are going to be radicalized and there is not going to be any neutral ground for those of us who don't have stomach for that, who just want to be "Ordinary Christians", just get along, just be a Sunday pew-sitter, mind your business, not irritating anyone and just go on.  I want to tell you, that that option wont be available to you.
To be an ordinary christian in this decade and the end of the age, will be to be apostate.
And God has never called us to be ordinary, He has called us to be extraordinary, he has called us to be apostolic.

It has always been God's intention for the church, from the beginning, how much more at the end.
A church of apostolic glory, of apostolic power, of apostolic integrity, of apostolic character, of apostolic service.
These are "they" that turned the world upside down.
These are also candidates for persecution and for martyrdom.

And we who have clucked our tongues at the reports of martyrdom that have come to us from distant places, "Iron Curtain" countries and Africa, need to embrace ourselves and to know, that that's not phenomena confided to the distant places.
It's a phenomena that will always take place, wherever God's people break in to a transcendent and real place with God that the world can not tolerate and abide. If we have got no way with it, it's a testimony to a our shame.
It's a scandal of western Christianity, that it has been so thinned, so inoffensive, so "going on with it's own Sunday business", that the world has not been required to take NOTE, let alone to OPPOSE it!

But I want to tell you that in a world that is coming to into consummation, in a SYSTEM that is OPPOSED to God, in it's very character and nature that is ANTICHRIST, those who will stand for Christ and refuse to take the mark of the beast, will find themselves candidates for martyrdom.

And if we cannot buy or sell, how then we shall subsist?
I think that we should now to begin to consider these things, and God is speaking these things now so as to prepare us and to feed us for the realities that shall shortly come to pass and are already working

I am not saying 'Thus saying the Lord' but I have suspicion that the issue of 'the mark of the beast' or 'the name of the Lord on our foreheads' is not the designation that is going to come to us in some final hour where we get stamped, but it is EVEN NOW being formed day by day and moment by moment in the transactions to which we give ourselves for convenience, for luxury, for security, in a SYSTEM that is that is increasingly HOSTILE and OPPOSED to God.
How much attenuated to luxury are we? How much do we need our security and how much we are willing to go with it?

As one who is possessed an American Express Card for about twenty years and paid my bills regularly, never paid the 18.5% exorbitant interest if you allow the debt to go beyond a month, I have finally broken it up and destroyed it.
Just felt constrained by the Lord to give it up, that there is something about it, that has .... a spiritual weight, a moral implication of a dependency on not upon God, but upon a SYSTEM established by men. I want to tell you something, it's a very naked feeling not to have that card in the wallet.

There is a whole intricate, complex SYSTEM that has been raised up in the world to which we have mindlessly subscribed!
And I suspect in my prophetic intuition that every time we get into that, we condescend to it, we go along with it, we buy and sell in it, we establish our security in it, we find our comfort in it, something is being embossed on our forehead and our hand, and the day of the Lord will reveal what number we bear!


You know what is apostate about the apostate church? It still continues to speak the vocabulary of the faith!
You still continue to use the terminology, you still call Lord, Lord, but the reality and the power have long ago disappeared, and not only that, it would be offended with that minority of the spirit that has not go along, and call them 'heretical'!
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: small axe on September 30, 2010, 21:50:37 PM
Quote
Нека да дам пример — като си купувате от магазина нещо, не гледате ли какво пише? Ако видите някой да си купува пълна с аспартам напитка какво си казвате — този човек пие аспартам и това е доказано вредно. Този човек е решил, че ще бъде "белязан" с това мислене — да следва това, което му е угодно, виждате, че нямаме изобщо физически белег. Той ясно се разбира по действията му, че той е "белязан" с това мислене.

Ако всичко в магазина е пълно с боклуци (не сме далеч от тези времена), тогава как ще купуваш (например) ако знаеш, че това вреди на тялото ти и на мозъка ти? Ще ти трябва ли да имаш "чип", за да купуваш? Не, ще ти трябва да бъдеш излъган, че всичко е наред.

доколкото разбирам, Тишо, според теб белегът има голямо отношение с това какво консумираме, пием, слушаме и гледаме.
Аз не казвам, че тези неща нямат негативно значение, имат, но лично аз не смятам, че подобни неща са белегът на звяра. Те са негови оръжия ( на антихриста), но не са белегът.

Белегът ще е духовно поклонение, съзнателно на една личност, поклонение с ум и с действия. Този който се покланя ще знае какво прави.
Ако белегът беше какво ядеш или пиеш, то могат да те хванат и да те накарат насила да се тъпчеш с боклуци и да пиеш Дерби кола.

Вероятно, обаче, ти смяташ, че самото ти съзнателно решение да пиеш аспартанови напитки и да ядеш храни с Е-та, е духовно съгласие и поклонение едва ли не на антихриста, но аз поне засега не смятам това за вярно.

Има мнозина хора които хабер си нямат какво ядат и пият, това означава ли че се покланят съзнателно на антихриста? Не!

Съгласен съм, обаче, че този белег вероятно няма да е чип, или нещо физическо. Антихристът ще покаже знамения и чудеса за да измами когото може. Той ще се представя за Месията, и ще претендира за поклонение като на Бог. Именно тогава ще се поставя тн. белег. Той се появява в един конкретен исторически момент, а не е някакъв процес.

Отстъплението, обаче е вече процес и той ще доведе до логичното приемане накрая на белега от тези които се мамят и биват мамени.

това си мисля по темата, като не ангажирам никой с моето мнение, разбира се, нито целя да насърча някой да пие аспартамови напитки или  да тъпче вафли.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on September 30, 2010, 22:59:34 PM
Ти май си пропуснал първите 4 думи от съобщението ми, което си цитирал. Думите са "нека да дам пример". На база на този пропуск си започнал да ваеш разсъждения, които са много далеч от това, което говорим.

Това, което казах, е пример за белег, че човек е еди какъв си и е ясно за всички хора без да е нужно белегът да е физически (нещо, което много хора се чудят как можело да стане... ето дадох пример).
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: small axe on September 30, 2010, 23:45:03 PM
Може би понеже си писал:
Quote
Ето два елементарни примера, в които се вижда, че белегът:
1. Не е физически
2. Получава се при повярване на лъжа
3. Не купуваш и не продаваш ако го нямаш

та затова съм преценил, че с изказването си конкретно визираш белегът на звяра за който говори Откровение и Даниил.

нарочно съм одебелил думата "белегът" в твоето изказване и в моето сега, понеже реших, че визираш именно въпросният белег.
Ако просто си давал неутрален пример, ок!
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on October 01, 2010, 00:36:57 AM
Обикновено контекстът на съобщението се дава със самото начало. От това става ясно, че говоря за примерния белег.

Важното е хората, които четат да осъзнаят, че е възможно да има не-физически белег и той да е достатъчно видим за човеците, че определен човек е дамгосан с названието "поклонник на звяра".

Нека първо стане ясно, че светът ще тръгне след звяра, защото ще бъде учуден от това, че е бил ранен смъртоносно и после се е възстановил. Белегът не идва просто така. Самите хора ще бъдат готови на тотално поклонение. За тези събития ще помогнат и лъжливите чудеса, извършени от лъжепророка.

И да не забравяме това, което напомни и Watchman, че не всеки ще разбере за белега:
Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Прашинка on October 01, 2010, 09:56:44 AM
Мойта скромна логика ме кара да си мисля , че ще има и физически белег, който ще е естествен завършек на вътрешните убеждения.Дали ще е чип или наноробот или нещо друго, не знам. Но ще е постижение на науката, чрез която дявола действа, а белега на Бог, Той ще постави чрез Духа си , защото Божия начин  винаги е бил различен . Също мисля , че ще стане така че трябва да бъде доброволно, не знам как, Бог ще го измисли, но пък и как иначе ще бъдат преследвани светиите и убивани, ако им се сложи насилствено белега? А иначе хората примирявайки се всеки ден с ваксини, химии, компромиси ,си правят живота "лесен", тоест не имсе занимава, защото обратното им създава много проблеми и понеже пръстена се затяга бавно, просто белега ще е следваща стъпка , а не някаква голяма изненада и куриоз и така , който правил компромиси до този момент и съвестта му е затъпяла, просто няма да с еусети какво правят с него.  Просто така мисля.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Прашинка on October 01, 2010, 10:09:52 AM
 Искам да дам пример как пръстена се затяга бавно. Но това е само един  пример, имаоще много . Например -ако не си ваксинирате детето не може да взимате детски, то не може да посещава градина, глобяват ви редовно. Имам познати и то вярващи , които ми казват:"Знам бе , знам бе, че няма никаква полза  от тия имунизации, ама не ми се занимава, щото няма да взимам детски, ще го спрат от градина и в крайна сметка това не от спасителен характер". Друг е въпроса , че това са смешни причини-градина и детски. Но дори да не е от спасителен характер , нима истината не ви интересува? КОмпромиса с истината в една област , води до друг компромис , а в крайна сметка Исус е истината.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on October 01, 2010, 10:20:13 AM
Мойта скромна логика ме кара да си мисля , че ще има и физически белег, който ще е естествен завършек на вътрешните убеждения.Дали ще е чип или наноробот или нещо друго, не знам. Но ще е постижение на науката, чрез която дявола действа, а белега на Бог, Той ще постави чрез Духа си , защото Божия начин  винаги е бил различен . Също мисля , че ще стане така че трябва да бъде доброволно, не знам как, Бог ще го измисли, но пък и как иначе ще бъдат преследвани светиите и убивани, ако им се сложи насилствено белега? А иначе хората примирявайки се всеки ден с ваксини, химии, компромиси ,си правят живота "лесен", тоест не имсе занимава, защото обратното им създава много проблеми и понеже пръстена се затяга бавно, просто белега ще е следваща стъпка , а не някаква голяма изненада и куриоз и така , който правил компромиси до този момент и съвестта му е затъпяла, просто няма да с еусети какво правят с него.  Просто така мисля.
Това какво мислиш ти или някой друг няма никакво значение. Важно е какво казват Писанията. Ти казваш, че ще има физически белег.

Писанието е категорично, че който ИМА белега, ще бъде осъден.


Размисли за това — ако наистина ти сложат физически белег насилствено и Писанието казва, че който ИМА белег, ще бъде осъден — има ли значение дали ти ще го ползваш, за да купуваш и продаваш или не?

Няма никакво значение. Божието Слово е категорично — имаш белег — осъден си, нямаш белег — ако не следваш Божията правда, пак си осъден. Защо последното е валидно? Защото откакто съществува света нечестивите хора биват осъдени от Бога поради нечестието си.

Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Прашинка on October 01, 2010, 10:44:50 AM
Моите разсъждения са основно на база писанията.Все пак словото не е само за супер умници , а и за обикновени хора, така че Бог обикновено има в предвид точно това което казва, а не някакви дълбоки под смисъли, за да разбира всеки , който е с чисто сърце. Аз казах , че белега няма да може да се слага насилствено- , че не знам как -Бог го е измислил.  Факта , че има цифра -означава , че ще има нещо , което ще чете цифрата и някъде, където ще е написана.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on October 01, 2010, 10:56:55 AM
Моите разсъждения са основно на база писанията.Все пак словото не е само за супер умници , а и за обикновени хора, така че Бог обикновено има в предвид точно това което казва, а не някакви дълбоки под смисъли, за да разбира всеки , който е с чисто сърце. Аз казах , че белега няма да може да се слага насилствено- , че не знам как -Бог го е измислил.  Факта , че има цифра -означава , че ще има нещо , което ще чете цифрата и някъде, където ще е написана.

На база на Писанията никъде не пише, че белегът ще е физически. Също ти сама каза, че така мислиш.

В Словото пише, че неразумните няма да разберат нищо, което ще рече, че Бог набляга на това да се издирва разум и Бог никога не е толерирал да бъдем неразумни или глупави. Затова трябва разум, а не "обикновени хора".

Още повече в Словото пише ясно, че "ти си Бог, който се криеш" (казва Исая), както и че трябва много да се копае и издирва, за да се разбере Божията воля.

Отношението ти към Словото не е добро, като смяташ, че Бог е дал плитки неща, които са достъпни за всеки.

Това не е така и Писанията никъде не подкрепят такова нещо. Бог винаги е искал правда, правосъдие, разум, търсене, мъдрост, търпение, усърдие, внимание, преклонение. Всички тези неща ми говорят ясно, че това не е "обикновеният човек", който сме свикнали да виждаме, и за да се изисква такова нещо от Всемогъщия Бог, е ясно, че става въпрос за неща, които не са плитки.

Незнанието не е извинение, трябва размисъл и разум. Трябва разбиране. На много места Христос укори учениците си: "Още ли не разбирате?".

А заключението, че щяло да има цифра и цифрата ще се чете също е изключително погрешно. Пише, че който е разумен ще разбере числото на звяра. Никъде не пише, че ще изобразяват цифри на челото или на дясната ръка.

Пише, че това ще е числото на звяра. Кой ти е казал, че белегът и числото на звяра са едно и също нещо?

Пише ясно, че хората ще бъдат осъдени ако имат ЕДНО ОТ ДВЕТЕ:
...за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име. Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.


Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: johnny on October 01, 2010, 11:38:40 AM
Нищо не пречи да има и физически белег, който да се явява просто завършек на станалото вече на духовно ниво подпечатване. Което физическо подпечатване няма да става на сила, а по-скоро хората /прегорелите/ сами ще го искат. Както сега например хора си слагат чипове /и на децата, и на животните си/, за да ги следят ако ги отвлекат или се изгубят.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Прашинка on October 01, 2010, 11:54:04 AM
Добре, ще чета и ще мисля, може и да има някаква инертност в разсъжденията ми. Само искам да поясня , че като казвам обикновенни хора , имам в предвид например баба ми, която не разбираше много от думите, които използвам, когато и благовествах някога, но пак прие Исус, обикновенни в интелигентност, а не обикновенни  по грехове и с умерен егоизъм.  нали  Бог в писанията   казва , че избра простите неща , за да посрами мъдрите и че между нас няма мнозина благорони и интелигентни. Това което разбирам четейки Библията е , че Бог открива на търсещите и то пак ако иска, не на умните според света. Също друго което е врата за мъдростта е любовта, липсата на егоизъм във всяка област. Забелязала съм , че дори в свта , хората които имат любов към близките си и приятели имат библейски мъдрости без да знаят. Разбира се , при тях липсва основното-любовта към Бог и това е което ги спъва. Всъщност искам да попитам как мога да цитирам библията  във форума?Вие как го правите? За всичко което казах имам стих от библията , но не знам от къде да го извадя.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on October 01, 2010, 12:32:06 PM
Добре, ще чета и ще мисля, може и да има някаква инертност в разсъжденията ми. Само искам да поясня , че като казвам обикновенни хора , имам в предвид например баба ми, която не разбираше много от думите, които използвам, когато и благовествах някога, но пак прие Исус, обикновенни в интелигентност, а не обикновенни  по грехове и с умерен егоизъм.  нали  Бог в писанията   казва , че избра простите неща , за да посрами мъдрите и че между нас няма мнозина благорони и интелигентни. Това което разбирам четейки Библията е , че Бог открива на търсещите и то пак ако иска, не на умните според света. Също друго което е врата за мъдростта е любовта, липсата на егоизъм във всяка област. Забелязала съм , че дори в свта , хората които имат любов към близките си и приятели имат библейски мъдрости без да знаят. Разбира се , при тях липсва основното-любовта към Бог и това е което ги спъва. Всъщност искам да попитам как мога да цитирам библията  във форума?Вие как го правите? За всичко което казах имам стих от библията , но не знам от къде да го извадя.
В едно си права, че Бог не говори за "интелигентност", защото думата няма да я срещнеш в Словото, поне в този смисъл. Говори за мъдрост и разум, които неща се добиват, а не са "вродени".

В Словото пише, че мъдростта е в белите коси. За съжаление аз не виждам в наши дни много мъдрост в белите коси, а по-скоро по-младите учат по-възрастните, което е плачевно. В Словото виждам, че възрастните са били изключително мъдри хора и младите са се учили от тях.

Това, че "врата за мъдростта е любовта" не е вярно, защото
1. Трябва да се дефинира за каква "любов" става въпрос
2. В Словото пише, че страхът от Бога е началото (или "вратата") за мъдростта

Любовта към Бога е да се пазят заповедите Му. А без да се познават заповедите Му няма как да се пазят. Следователно няма и как някой, който ненавижда Словото да обича Бога. Любовта към Бога не "става" за 1 ден. Първо трябва да се "намери" Бога, защото Той се крие.Относно цитирането на пасажи от Библията: Ако използваш софтуер с библейските текстове, копираш текста там и в съобщението го Paste-ваш. Аз лично после маркирам този текст и щракам буквата [ B ] от иконките в лентата над текстовата област, докато пиша.


Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Прашинка on October 01, 2010, 13:53:56 PM
 Цитат:1. Трябва да се дефинира за каква "любов" става въпрос.

 Под любов аз разбирам: Към Бог: Пазене на заповедите му и вярване на словото му чрез сърце и дела. И към ближния: Да правиш това , което искаш другите да правят на теб, да търсиш ползата на другите и след това своята, разбира се всичко това съобразено с Божието слово, а не с човешки приумици и емоции.
  В Библията описанието на Божията мъдрост-кротка , умолима  и т.н, много ми прилича на описанието за любовта- не се гордее, не завижда, не търси своето си и т.н , знаете ги и двете. Затова си мисля , че едното без друготе не може и казах, че любовта е врата за мъдростта, но май не се изразих правилно, защото бързах да напиша мнението си, съжалявам.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Watchman on October 01, 2010, 14:11:10 PM
Quote
В едно си права, че Бог не говори за "интелигентност", защото думата няма да я срещнеш в Словото, поне в този смисъл. Говори за мъдрост и разум, които неща се добиват, а не са "вродени".

Само да вметна, че първото значение което лексикона дава на една от основните думи за "разум" в Писанието е "intelligence" - способността да се схваща. Липсата на тази способност осъжда човека да потъне в тъмнина:

Йоан 1:5  И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on October 01, 2010, 14:12:28 PM
Quote
В едно си права, че Бог не говори за "интелигентност", защото думата няма да я срещнеш в Словото, поне в този смисъл. Говори за мъдрост и разум, които неща се добиват, а не са "вродени".

Само да вметна, че първото значение което лексикона дава на една от основните думи за "разум" в Писанието е "intelligence" - способността да се схваща. Липсата на тази способност осъжда човека да потъне в тъмнина:

Йоан 1:5  И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.

Ахаа, интересно.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Nikolay on October 01, 2010, 16:01:43 PM
 Говорите за печата/белега/ на Бог, но тук аз чета:
Откровение 7:3-10
  3. Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слугите на нашия Бог.
 4. И чух числото на подпечатаните - сто четиридесет и четири хиляди подпечатани от всички племена на израелтяните;
  5. от Юдовото племе - дванадесет хиляди подпечатани; от Рувимовото племе - дванадесет хиляди; от Гадовото племе - дванадесет хиляди;
  6. от Асировото племе - дванадесет хиляди; от Нефталимовото племе - дванадесет хиляди; от Манасиевото племе - дванадесет хиляди;
  7. от Симеоновото племе - дванадесет хиляди; от Левиевото племе - дванадесет хиляди; от Исахаровото племе - дванадесет хиляди;
  8. от Завулоновото племе - дванадесет хиляди; от Йосифовото племе - дванадесет хиляди; от Вениаминовото племе - дванадесет хиляди подпечатани.


Откровение 14:1 И видях, и ето, Агнецът стоеше на хълма Сион и с Него сто четиридесет и четири хиляди, които носеха Неговото име и името на Неговия Отец, написано на челата им.

 Т.е. само те ще имат печат.

  9. След това видях, и ето, голямо множество, което никой на можеше да изброи, от всеки народ и от всички племена и езици, стоящи пред престола и пред Агнеца, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си,
  10. и викаха с висок глас: Спасението е от нашия Бог, Който седи на престола, и от Агнеца!

 А за белега на звяра, че ще е духовен:
Откровение 9:20-21
 20. И останалите човеци, които не бяха избити от тези язви, не се покаяха за делата на ръцете си, за да не се кланят вече на бесовете и на златните, сребърните, медните, каменните и дървените идоли, които не могат нито да виждат, нито да чуват, нито да ходят;

 21. също не се покаяха нито за убийствата си, нито за магиите си, нито за блудствата си, нито за кражбите си.

 А за това че ще е физически, да. Защо ? Тук трябва да се погледне цялата глава а не да се вадят отделни думи.

Откровение 13:1-18 
  1. И видях звяр, който излизаше от морето и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, а на главите му богохулни имена.
  2. Звярът, който видях, приличаше на леопард, а краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят му даде силата си, престола си и голяма власт.
  3. И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя удивена отиде след звяра и се поклониха на змея, защото даде властта си на звяра;
  4. поклониха се и на звяра, като казваха: Кой е като този звяр и кой може да воюва против него?
  5. И даде му се уста да говори горделиво и богохулно; дадена му бе още власт да действа четиридесет и два месеца.
  6. Той отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името Му и скинията Му и онези, които живеят на небесата.
  7. И му бе позволено да воюва против светиите и да ги победи; (след което) и му бе дадена власт над всеки род и народ, език и племе.
  8. И ще му се поклонят всички, които живеят на земята, всеки, чието име не е било записано в книгата на живота на Агнеца, заклан от създаването на света.
  9. Ако има човек ухо, нека слуша.
  10. Ако някой откарва в плен, и той в плен ще отиде; ако някой убива с меч, и той трябва да бъде убит с меч. Тук са нужни търпението и вярата на светиите.
  11. И видях друг звяр, който излизаше от земята; и имаше два рога, като агнешки, а говореше като змей.
  12. Той упражняваше цялата власт на първия звяр в неговото присъствие и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана беше оздравяла.
  13. И вършеше големи знамения, дори предизвика и огън да слиза от небето на земята пред човеците.
  14. Той мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от меча и оздравя.
  15. И (след което)му бе позволено да вложи дихание в образа на звяра, така че образът на звяра да проговори; също и да направи да бъдат избити онези, които не се покланят на образа на звяра.
  16. И (и чак след това)принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им бъде сложен белег на десницата или на челата им,
  17. за да не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име.
  18. Тук е нужна мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

 Т.е. когато принуди хората да си слагат този белег /чип примерно/ въобще може и да няма живи светии които да не искат да си го сложат.
 А защо както казвате да не принуди светиите да си го сложат сега - защото не му е позволено от Бог:

Откровение 17:
 8. Звярът, който си видял, беше, но го няма вече; обаче скоро ще излезе от бездната и ще отиде в погибел. И земните жители, всеки, чието име не е написано в книгата на живота от създаването на света, ще се зачудят, когато видят, че звярът беше и го няма вече, но пак ще дойде.

17. Защото Бог вложи в сърцата им желание да изпълнят Неговата воля, като действат единомислено и предадат царската си власт на звяра, докато се сбъднат Божиите думи.

  Т.е. те не могат да го направят понеже не им е позволено, а не защото не могат да го направят. Всичко ще стане по определен ред, такъв какъвто Бог е промислил.

    И все пак до тук стигнах като, четях вас и търсих. За което Благодаря :) Заедно можем да се спасим като си помагаме, но не и без Божията помощ ;)
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: small axe on October 01, 2010, 18:30:39 PM
До самият край и пришествието на Господа ще има живи светии на земята, които няма да приемат белега. Тоест този белег не може да се слага насила.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Nikolay on October 01, 2010, 18:59:01 PM
Виж аз не казвам, че ще е насила, а принудително т.е. ако примерно имаш кредит към банка ще те привикат в съда и ще ти кажат или да го връщаш по някакъв начин или да си сложиш чипа за да не можеш да се скриеш от властите. Идеята е, че няма да те вържат, а ще те принуждават различно е.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Nikolay on October 01, 2010, 19:19:14 PM
  Темата (http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=213.0) има общо с тази тук, понеже е част от плана им за световен контрол - чрез храна. Като останем гладни ние, семействата ни и познатите ни пак ще сме принудени да ги потърсим, а техните ГМО продукти ще бъдат много разпространени по малките ферми които може и да не устоят когато от някъде дойде ГМО култура, а даже могат да бъдат съдени за това, че расте при тях. Друго за контрол за момента не се сещам. Но, принуждението ще идва от различни страни. Така, че не подценявайте чипа ! Вероятността да е библейския е доста голяма. Относно тактиките на врага, и това, че е очевидно и видиш ли поради това няма да се ползва - ами рядко, но все пак се прави, най-очакваните неща се ползват именно поради това, че хората си казват - а бе тия това няма да го ползват щото е очевидно.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Watchman on October 01, 2010, 19:28:35 PM
Quote from: Прашинка
Мойта скромна логика ме кара да си мисля , че ще има и физически белег, който ще е естествен завършек на вътрешните убеждения.Дали ще е чип или наноробот или нещо друго, не знам. Но ще е постижение на науката, чрез която дявола действа, а белега на Бог, Той ще постави чрез Духа си , защото Божия начин  винаги е бил различен.

Въпросът не е дали Божият начин е различен, а дали сатана копира и фалшифицира това, което прави Бог. Да не забравяме, че сатана е поклонник и търсач на знание, а Бог е съвършен в знание, затова и сатана копира нещата на Бога.

Истинския белег/печат на Бога - това е Христовия образ, а белега на звяра е образа на звяра. Цялата битка в която сме въвлечени е битка между два образа. Затова, която Писанието казва, че Бог ще положи на челата на светиите си Своето Име (Откровение 14:1) - то това означава Христовия образ, Христовият характер изобразен в тях. Защото името в Писанието е свидетелство за същността, за естеството, за характера.

По същия начин за белега на звяра се казва:

 Откр. 13:17. за да не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име.

Тук много ясно се вижда, че сатана точно копира Божият начин. Бог поставя за печат Своето Име, и сатана поставя за белег името на звяра. Ако изследвате в Писанията значението на "името" ще видите, че става въпрос точно за образ, за същност, за характер. Ето защо както Божият печат е от духовно естество, така е и белега на звяра от духовно естество.

Сега в стих 17 има една интересна подробност и тя е че белега на звяра ще има ДВЕ РАЗНОВИДНОСТИ. Едната ще бъде "името на звяра" а другата ще бъде "числото на неговото име".

Тук е логично да свържем този факт с това, че белега на звяра ще се постава на ДВЕ РАЗЛИЧНИ МЕСТА. Едното е "челото" - т.е тук имаме пълно копиране на това, което Бог прави. Другото е "на дясната ръка."

Следователно имаме две ситуации, едната е пълно копиране на Божият начин - слага се на челото името на звяра за белег. Другата е по-различна - поставя се на дясната ръка числото на името на звяра.

Прави впечатление и думата ИЛИ. Т.е от хората ще се изисква да имат едното от двете, а не и двете едновременно. Тези факти не бива да ни убягват. Щом Писанието описва и двата начина, значи има защо.

Quote
Аз казах , че белега няма да може да се слага насилствено- , че не знам как -Бог го е измислил.  Факта , че има цифра -означава , че ще има нещо , което ще чете цифрата и някъде, където ще е написана.

Първо не мисля, че Бог го е измислил това как ще се слага белега на звяра. Това поставяне го прави лукавия и той си го мисли, защото това е неговата система на управление. Затова не можем да кажем, че Бог ги измисля тези неща. Те са от мъдростта на този век.

Факта, че се говори за цифра ВЪОБЩЕ не означава, че "ще има нещо, което да чете цифрата някъде". По-горе вече отбелязах, че белега на звяра има две разновидности, "името" и "числото на името." Ако има нещо "което да чете цифрата някъде" - то как ще чете единия белег, който няма да е с цифра? Още повече, че вече дадох достатъчно аргументи, че "името" е характера, образа. И да се покланяш на образа на звяра означава да одобряваш, да приветстваш подобен характер.

Днес например много се говори за равенство, за толерантност, за обединение - създават се едни НОВИ ЦЕННОСТИ - които са в пълен разрез със ценностите на Божията правда. Когато човек възприеме тези ценности, той започва да се формира според тях, неговия образ, неговия характер се преобразява съобразно с тези ценности. Именно това е и поклонението към образа на звяра, това е и приемането на неговия белег. Ако вие чакате чипове, чакайте си ги колкото си искате, междувременно белега вече се изобразява във вас - чий белег обаче, няма нищо общо с чиповете, има всичко общо с това чия правда следвате. Тази на звяра или тази на Божият Син.

И забележете - правдата на звяра не изглежда зла външно погледнато. Тя говори за мир, за разбирателство, за равенство, за толерантност - все "хубави" неща. Но само човек който наистина познава Бога на Авраам, Исаак и Яков - ще разпознае в тях мерзостта на запустението.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Nikolay on October 01, 2010, 19:57:20 PM
И забележете - правдата на звяра не изглежда зла външно погледнато. Тя говори за мир, за разбирателство, за равенство, за толерантност - все "хубави" неща. Но само човек който наистина познава Бога на Авраам, Исаак и Яков - ще разпознае в тях мерзостта на запустението.

Тук съм съгласен и това идва от неразбирането на "обичай ближния си". Тук мисля, че Watchman би го обяснил по-добре от мен.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Nikolay on October 01, 2010, 20:05:16 PM
Откр. 13:17. за да не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име.

  Относно това мисля, че то вече е в сила и работи от доста време насам. За да има човек собствен бизнес и да има голям успех, а не просто да припечелва по-нещо трябва да лъже доста, а така става син на бащата на лъжата. Вероятно ще дойдат времена когато без лъжа ще е невъзможно да се печели.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Прашинка on October 01, 2010, 20:08:08 PM
 Цитат:
Аз казах , че белега няма да може да се слага насилствено- , че не знам как -Бог го е измислил.  Факта , че има цифра -означава , че ще има нещо , което ще чете цифрата и някъде, където ще е написана.
 Цитат:Първо не мисля, че Бог го е измислил това как ще се слага белега на звяра. Това поставяне го прави лукавия и той си го мисли, защото това е неговата система на управление. Затова не можем да кажем, че Бог ги измисля тези неща. Те са от мъдростта на този век.
   А, не , извинявам се , ама трябва да уточня , че нямам в предвид, че Бог е измислил как ще се слага белега на звяра, имам в предвид , че е измислил как няма да е насилствено, тоест, Той ще ограничи злите му намерения, защото е по-мъдър, естестествено.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Прашинка on October 01, 2010, 20:17:16 PM
Но разбира се  не настоявам , че ще има чип, просто така мислех до сега. Сега ще разсъждавам по въпроса.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on October 01, 2010, 20:38:37 PM
Откр. 13:17. за да не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име.

  Относно това мисля, че то вече е в сила и работи от доста време насам. За да има човек собствен бизнес и да има голям успех, а не просто да припечелва по-нещо трябва да лъже доста, а така става син на бащата на лъжата. Вероятно ще дойдат времена когато без лъжа ще е невъзможно да се печели.
Убягва ти нещо, че среброто и златото е на Бога и за Бога няма значение времето, нито порядките да се прави бизнес. Яков излезе много богат от дома на Лаван без да трябва да го лъже (след което му се смени името от "измамник" на "борец с бога").

Мнозина опитват да правят нещо без да се надяват на Бога и се втурват на първата "по-голяма поръчка", която може да има "малко нечестие", ама нали ще им "донесе пари".

Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Nikolay on October 01, 2010, 22:13:47 PM
Откр. 13:17. за да не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име.

  Относно това мисля, че то вече е в сила и работи от доста време насам. За да има човек собствен бизнес и да има голям успех, а не просто да припечелва по-нещо трябва да лъже доста, а така става син на бащата на лъжата. Вероятно ще дойдат времена когато без лъжа ще е невъзможно да се печели.
Убягва ти нещо, че среброто и златото е на Бога и за Бога няма значение времето, нито порядките да се прави бизнес. Яков излезе много богат от дома на Лаван без да трябва да го лъже (след което му се смени името от "измамник" на "борец с бога").

Мнозина опитват да правят нещо без да се надяват на Бога и се втурват на първата "по-голяма поръчка", която може да има "малко нечестие", ама нали ще им "донесе пари".

  Tihomir
  Бог е създал всичко, нормално е среброто и златото да са негови както и всичко останало. Бог иска като вършим някаква работа да я вършим съвестно и без лъжа, но с усърдие и молитва. И да не мислим за утрешния ден и за това как да трупаме богатства.
  А за бизнеса - който има собствен би трябвало да знае колко се печели ако всичко е според законите на РБ и колко се печели ако се заобиколи това онова. Да не говорим за лъжлива реклама и т.н. Това имам в предвид аз.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on October 01, 2010, 22:40:17 PM
  А за бизнеса - който има собствен би трябвало да знае колко се печели ако всичко е според законите на РБ и колко се печели ако се заобиколи това онова. Да не говорим за лъжлива реклама и т.н. Това имам в предвид аз.
Точно за това и аз говоря, че е възможно да е праведно воден бизнесът и да се препитава човек от него.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Watchman on October 01, 2010, 22:59:21 PM
Само да вметна, че законите на РБ не са еталон за правда, дори напротив. Мен са ми много интересни християните, които казват не сме под закон по отношение на Моисеевия закон, а треперят пред светските закони. Те са валидни само в рамките на мандата даден от Бога на правителствата. Има много неща извън този мандат, спрямо които Божият човек няма никакъв ангажимент.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: blossom on October 01, 2010, 23:03:26 PM
  А за бизнеса - който има собствен би трябвало да знае колко се печели ако всичко е според законите на РБ  и колко се печели ако се заобиколи това онова. Да не говорим за лъжлива реклама и т.н. Това имам в предвид аз.
Точно за това и аз говоря, че е възможно да е праведно воден бизнесът и да се препитава човек от него.

Аз ще се радвам да чуя, че има хора с праведно воден бизнес, който изисква взаимоотношения със партньори, работници, клиенти и не на последно място с данъчни, осигурителни, отчетни и други институции. Обаче ТОВА е невъзможно в нашите условия.(РБ) За успешен и конкурентен бизнес задължително трябва да грешиш и то не е инцидентно, а за съжаление... всеки ден, защото системата е такава, иначе ще си под очаквания резултат.

Но ако говорим за трудова дейност в затворено стопанство, вероятно има такива праведни хора ...
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Watchman on October 01, 2010, 23:09:57 PM
Мисля, че е много на място, че се отваря подобен въпрос в тази тема. Християните са измамени да благоговеят пред правителства и техните закони. И точно това е едно от нещата, които Антихриста ще използва. Той ще върши мерзостите си чрез закон. И мнозина християни ще кажат - ами той е управник и ние трябва да се подчиняваме на властите. С този манталитет те са готови поклонници на звяра.

Ето например blossom споменава "осигурителни" власти. Никое правителство няма мандат от Бога за подобна дейност. Нито има мандат да изисква задължително образование, нито има мандат да изисква ваксинации, нито да изисква застраховки и прочие. Това е част от системата на Антихриста за фалшива сигурност и мир.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: blossom on October 02, 2010, 00:10:52 AM
В тоя ред на мисли, християните трябва да решат дали да продължат работа, бизнес в такава среда, която ги прави задължително подчинени на неща и действия, които са противни на Божиите святи принципи. Няма как да останеш в такова място и да останеш чист. Не е възможно дори и да си казваш: Бог ще ме пази.
Единственият начин да запазиш своята духовна чистота е да излезеш, да нямаш нищо общо със системата.  И това е трудно действие. Но сега е по-лесно, отколкото когато отлагаме за после, за някой друг ден, за по- нататък, за по-добър момент.

Изобразяването на Божият или сатанинският  белег, (образ)  е започнал още с избора на малки и основни решения  в живота ни, и аз забелязвам, че един избор, който правим с определен мотив, предопределя и следващият ни такъв и така всичко се навързва неусетно и ни определя, като какви човеци се проявяваме. 

Точно миналата зима слушах американски пастор, който твърдеше, че не го е страх да му сложат чип и ще си протегне ръката за тази манупулация. Бях го осъдила в сърцето си, че той не разбира, че трябва да се предпази и да бяга от това. А всъщност той каза, че антихрист ще използва заблудителни информации с цел да отклони хората от истинското зло, което всъщност ежедневно прави с тях и те дали ще са с чип  или без чип, те ще са неговите поклонници.

Затова са много точни Божиите думи, че ако сме верни над малкото, Бог ще ни повери многото.
Някои си мислят, че е лесно да си верен над малките неща. Точно тук се изисква особено внимание и да не си казваме - "ами то нищо не е, само нещо дребно, чак пък толкоз" и да не го "претупваме".

Да внимаваме на себе си, това ни казва и Словото.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: byFaith on October 02, 2010, 00:20:53 AM
Здравейте и от мене.

Всъщност излиза, че вярващите ще бъдат "извън закона" на държавата, но няма да вършат неправда; даже спазването на определени закони би ги въвело в грях. И все пак не може да се отрече, че изискванията на управниците към бизнеса в днешно време, тласкат мнозина склонни към компромис бизнесмени към беззаконие.

Blossom, ти какво имаше предвид като написа: "За успешен и конкурентен бизнес задължително трябва да грешиш и то не е инцидентно, а за съжаление... всеки ден, защото системата е такава, иначе ще си под очаквания резултат"?

Темата за праведния бизнес е много важна, защото именно чрез него Бог може да освободи християните, които са станали роби на икономическата система на този век.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: blossom on October 02, 2010, 01:00:42 AM
Здравейте и от мене.

Всъщност излиза, че вярващите ще бъдат "извън закона" на държавата, но няма да вършат неправда; даже спазването на определени закони би ги въвело в грях. И все пак не може да се отрече, че изискванията на управниците към бизнеса в днешно време, тласкат мнозина склонни към компромис бизнесмени към беззаконие.

Blossom, ти какво имаше предвид като написа: "За успешен и конкурентен бизнес задължително трябва да грешиш и то не е инцидентно, а за съжаление... всеки ден, защото системата е такава, иначе ще си под очаквания резултат"?

Темата за праведния бизнес е много важна, защото именно чрез него Бог може да освободи християните, които са станали роби на икономическата система на този век.

Здравей byFaith!

Ти си отговорил по-горе на това, което ме питаш. И все пак не може да се отрече, че изискванията на управниците към бизнеса в днешно време, тласкат мнозина склонни към компромис бизнесмени към беззаконие
И защо мислиш, че склонните към компромиси бизнесмени са ТЛАСКАНИ към беззаконие единствено от изискванията на управниците?  Те са си такива бизнесмени- хора с прегоряла съвест!
Не вярвам да искаш да изреждам подробно ежедневни действия от бизнеса. Всеки от нас се е сблъсквал с тези до болка познати  проблеми, ако не като собственик, то поне като служител или контрагент.
Ако бизнеса се осъществяваше в основния си дял от праведни хора, мислиш ли, че християните щяха да бъдат роби на икономическата система?
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: blossom on October 02, 2010, 01:07:41 AM
Вярвам, че всички сте наясно, че точно такива неправедни бизнесмени диктуват икономиката и точно за обслужване на техни интереси се правят и закони, както  и голям процент от политиката на една страна е насочена да обслужва интересите на една такава върхушка неправедни бизнесмени.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Watchman on October 02, 2010, 01:39:22 AM
В бизнеса едно от най-важните неща е ЧИСТАТА СЪВЕСТ. Много е важно обаче да разбираме, че чистотата на съвестта на Божият човек трябва да бъде обвързана със Божията правда, а не светските закони, които често са нечестиви и лукави. Според Писанието Божият човек е свободен спрямо законите на света, както е писано:

1Петр. 2:13-16  Покорявайте се заради Господа на всяка човешка власт, било на царя, като върховен владетел, било на управителите, като пратеници от него, за да наказват злодейците и за похвала на добротворците. Защото това е Божията воля, като правите добро, да затуляте устата на невежите и глупави човеци; като свободни, обаче, не употребяващи свободата за покривало на злото, но като Божии слуги.

Тук апостол Петър насърчавайки християните да живеят в покорство спрямо светската власт, той не пропуска да дефинира мандата на тази светска власт в чиито рамки ние сме насърчени да се покоряваме. Този мандат е упоменат и от Павел, когато прави същото увещание. Ще забележите, че мандата на светската власт е да "наказват злодейците и за похвала на добротворците." Този мандат се изпълнява чрез поддържане на съдилища и армия (в това число и полиция). Във връзка с този мандат се събират и данъци. Всичко, което е извън този мандат е своеволна презумпция на властите и ние нямаме ангажимент спрямо него пред Бога. Ангажимента ни е  само и единствено в рамките на дадения мандат от Бога.

Нещо повече, апостол Петър пояснява, че нашето отношение към властите и техните закони трябва да бъде "като свободни" а не като роби на буквата. С това уточнение, че не трябва да използваме тази свобода за покривало на злото. А това, какво е зло се дефинира от Писанието и изявената в него Божия правда, а не от светските закони.

Мнозина вярващи обаче са били кондицирани да мислят така все едно са роби на светските закони, защото това, което Писанието наистина казва не се поучава, а се поучават неща внушени от вградените агенти на врага по църквите.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Sunshine. on April 11, 2011, 21:14:28 PM
Здравейте! Вижте на какво клипче, свързано точно с отровите във въздуха и водата попаднах - http://www.youtube.com/watch?v=U8GxorBp3SE - масово мистериозно измиране на птиците и рибите през 2010 и 2011 година. Не знам дали е подходящо за тази тема, но мисля че е добре да се знае от повече хора.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Watchman on April 12, 2011, 22:07:46 PM
Тези кадри са впечатляващи и ние трябва да внимаваме на това, което има да стане. Както казва Писанието ще има знамения на небето горе и на земята долу.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Sunshine. on May 14, 2011, 23:28:51 PM
Здравейте отново! Извинете, че пиша за това тук, но не знаех къде и ако желаете, може да ми преместите мнението. Моля ви да го прочетете и да ми кажете вие какво мислите! Това, за което ви пиша е свързано с планетата Нибиру и "аннунаките", които бяхте обсъждали преди в някоя друга тема. Извинете ме, че нямам почти никакви познания по въпроса, но ще се опитам да ви разкажа. Нали тази планета по всяка вероятност е на сатана и ангелите му? И нали в Откровението на Йоан се казва че те заедно сът сатана ще бъдат свалени на Земята. Преди бях доста заинтересована за тази планета и бях прочела, че през май тази година тя щяла да се "покаже" или нещо от този род т.е. да можем да я виждаме. Та ето какво се случи... В един друг форум в който чета и понякога пиша - teenproblem.net - в подфорума Философия и Религия, на 11 май се регистрира потребител под името ANNUNAK, който пишеше много странни неща, в началото си помислих че е някакъв откачен, на местожителството му пишеше "Планетата Нибиру". Той твърдеше, като говореше много снизходително към нас, "човешката раса", че те, аннуаките са нашите богове и са ни създали. Твърдеше също, че те са дошли на земята защото тяхната планета Нибиру е почти разрушена. Това същество също много се опитва да заблуди всички, че християнството и Библията са създадени с цел заблуда на хората. До тук може да си кажете, че това е някакъв форумен трол, аз също не го взимах насериозно, но той изписваше огромни постове с хиляди заблуди, като използваше гениални методи, неща свързани с физиката, които ние не знаем, но сатана може да знае... ето ги темите:
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=404077
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=404376
Всичко е с цел да заблуди хората, че Господ не съществува и те са нашите създатели, на които трябва да се кланяме - това не е ли именно целта на сатана - да ни заблуди? Всичко е много свързано, дали това същество не е именно паднал ангел идващ от Нибиру? Дори показва някаква тяхна азбука и пише по начин по който обикновен човек се съмнявам да може, а и колко трябва да си луд, за да ги пишеш всичките тия работи... Говори за подземни обежища, в които отвличат хора - аз съм чувала че има такива места, в които тайните общества отвличат хора. Чувала съм и че зад всичките тея НЛО-та седят демоните... с цел да ни заблудят в съществуването на един 'космически разум'. Хора, извинявайте, това е най-дългото нещо което съм писала някога, моля ви да ми кажете вашето мнение какво е.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: blossom on May 15, 2011, 01:39:29 AM
Здравейте отново! Извинете, че пиша за това тук, но не знаех къде и ако желаете, може да ми преместите мнението. Моля ви да го прочетете и да ми кажете вие какво мислите! Това, за което ви пиша е свързано с планетата Нибиру и "аннунаките", които бяхте обсъждали преди в някоя друга тема. Извинете ме, че нямам почти никакви познания по въпроса, но ще се опитам да ви разкажа. Нали тази планета по всяка вероятност е на сатана и ангелите му? И нали в Откровението на Йоан се казва че те заедно сът сатана ще бъдат свалени на Земята. Преди бях доста заинтересована за тази планета и бях прочела, че през май тази година тя щяла да се "покаже" или нещо от този род т.е. да можем да я виждаме. Та ето какво се случи... В един друг форум в който чета и понякога пиша - teenproblem.net - в подфорума Философия и Религия, на 11 май се регистрира потребител под името ANNUNAK, който пишеше много странни неща, в началото си помислих че е някакъв откачен, на местожителството му пишеше "Планетата Нибиру". Той твърдеше, като говореше много снизходително към нас, "човешката раса", че те, аннуаките са нашите богове и са ни създали. Твърдеше също, че те са дошли на земята защото тяхната планета Нибиру е почти разрушена. Това същество също много се опитва да заблуди всички, че християнството и Библията са създадени с цел заблуда на хората. До тук може да си кажете, че това е някакъв форумен трол, аз също не го взимах насериозно, но той изписваше огромни постове с хиляди заблуди, като използваше гениални методи, неща свързани с физиката, които ние не знаем, но сатана може да знае... ето ги темите:
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=404077
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=404376
Всичко е с цел да заблуди хората, че Господ не съществува и те са нашите създатели, на които трябва да се кланяме - това не е ли именно целта на сатана - да ни заблуди? Всичко е много свързано, дали това същество не е именно паднал ангел идващ от Нибиру? Дори показва някаква тяхна азбука и пише по начин по който обикновен човек се съмнявам да може, а и колко трябва да си луд, за да ги пишеш всичките тия работи... Говори за подземни обежища, в които отвличат хора - аз съм чувала че има такива места, в които тайните общества отвличат хора. Чувала съм и че зад всичките тея НЛО-та седят демоните... с цел да ни заблудят в съществуването на един 'космически разум'. Хора, извинявайте, това е най-дългото нещо което съм писала някога, моля ви да ми кажете вашето мнение какво е.
Ха-хаха! ХАХАХА!

Sunshine, отдавна не бях се смяла така! ХАХА- ХАХАХА!!!То не че не се смея всеки ден на различни неща! Но това вече, сега в края на седмицата... и то точно пренесено и приведено до знанието на тесния кръг форумска публика на този форум!!! Не е за вярване, че има хора, които толкова лесно потеглят към елементарни заблуди - да са заблудени в самоличността на некой анонимно представящ се, па макар и с такъв моден ник-нейм-ANNUNAK.
---------

Я, не се връзвай на тийнеджърски истории, преписани оттук-оттам и в стил "виж колко съм интересен", аз съм по-по-най-най, на някой с болна за внимание към неговата личност амбиция!
Прегледах и двата линка, и също това, което ти пишеш за феноменалното появяване на "съществото" в онзи форум, и като гледам... познай, кой е първият заблуден в тази заблуда и защо прехвърля мнения тук?
А за какво "му" е да ви пише на вас у вашия форум?
Ако действително има СЕРИОЗНИ НЕЧОВЕШКИ физични познания да иде и да се представя някъде на високо ниво като физици и учени, че да му повярват...

БЪДИ ЗДРАВА и си чети прекрасното Божие Слово!!!
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Watchman on May 15, 2011, 02:59:29 AM
Quote
Това, за което ви пиша е свързано с планетата Нибиру и "аннунаките", които бяхте обсъждали преди в някоя друга тема. Извинете ме, че нямам почти никакви познания по въпроса, но ще се опитам да ви разкажа. Нали тази планета по всяка вероятност е на сатана и ангелите му?

Първо трябва да се изясни дали наистина съществува такава планета. Още от 2009-а трябваше да се вижда на небосвода, а нещо май вече сме 2011-а. Ако все пак съществува, и ако наистина се приближава към земята застрашавайки живота на 90% от населението, то може да се предположи, че тази планета е свързана със събития от книгата Откровение, понеже подобен грандиозен катаклизъм с колосални размери не може да не е отразен в пророческите Писания.

Quote
Та ето какво се случи... В един друг форум в който чета и понякога пиша - teenproblem.net - в подфорума Философия и Религия, на 11 май се регистрира потребител под името ANNUNAK, който пишеше много странни неща, в началото си помислих че е някакъв откачен, на местожителството му пишеше "Планетата Нибиру". Той твърдеше, като говореше много снизходително към нас, "човешката раса", че те, аннуаките са нашите богове и са ни създали. Твърдеше също, че те са дошли на земята защото тяхната планета Нибиру е почти разрушена. Това същество също много се опитва да заблуди всички, че християнството и Библията са създадени с цел заблуда на хората. До тук може да си кажете, че това е някакъв форумен трол, аз също не го взимах насериозно, но той изписваше огромни постове с хиляди заблуди, като използваше гениални методи, неща свързани с физиката, които ние не знаем, но сатана може да знае... ето ги темите:
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=404077
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=404376
Всичко е с цел да заблуди хората, че Господ не съществува и те са нашите създатели, на които трябва да се кланяме - това не е ли именно целта на сатана - да ни заблуди?

Според Писанието целта на сатана е да заблуди ако е възможно и избраните. Останалите така или иначе вече са дълбоко измамени.

Quote
Всичко е много свързано, дали това същество не е именно паднал ангел идващ от Нибиру?

Не може да е паднал ангел, защото пише на български. А българския език е много труден за научаване дори от човеци от други народи камо ли от скоро пристигнали паднали ангели.

Quote
Дори показва някаква тяхна азбука и пише по начин по който обикновен човек се съмнявам да може, а и колко трябва да си луд, за да ги пишеш всичките тия работи...

Достатъчно е младежа да е образован от българско държавно училище. По изкривен от това не му трябва да стане.

Quote
Говори за подземни обежища, в които отвличат хора - аз съм чувала че има такива места, в които тайните общества отвличат хора. Чувала съм и че зад всичките тея НЛО-та седят демоните...

Подземия са се правили още от древността и до ден днешен не спират да се правят. Още в Библията е написано:

Пс. 74:20  Зачети завета Си, Защото тъмните места на земята са пълни с жилища на насилие.

Под "тъмните места" се предполага места където няма светлина, сиреч подземия.

Зад НЛО стои и демонична и човешка технология. В повечето случаи вероятно е човешка. Още Хитлер е правил летящи чинии и това е документирано. Какво остава толкова поколения по-късно.

Quote
с цел да ни заблудят в съществуването на един 'космически разум'. Хора, извинявайте, това е най-дългото нещо което съм писала някога, моля ви да ми кажете вашето мнение какво е.

Проблема никога не е бил в наличието на "космическия разум" а в липсата на разум по земята. Ако хората се справят с второто няма да имат грижи с първото.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Sunshine. on May 15, 2011, 12:50:27 PM
Разбираемо е че се съмнявате, но защо веднага отричате без да помислите малко? Езикът е най-малкия проблем, дявола знае много земни неща и доста просветен в неща, които дори не подозираме.
Аз писах на този АННУНАК и той ми отговори:
Знаеш ме кой съм.
Знаеш защо съм на тази планета.
Знаеш откъде идвам.
Знаеш моята цел.
Знаеш,че съм просветен във физиката.
Знаеш,знаеш,знаеш...
Като толкова знаеш:

1.Обясни ми ти какво разбираш под думата "Бог".
2.Кой мислиш,че те е създал,кога и откъде е дошъл?
3.Защо във вашият ДНК код има 223 извънземни гена?

Ако ми отговориш на тези 3 въпроса,аз също ще отговоря на твоите !
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: simeon on May 15, 2011, 13:19:28 PM
Прочетох линковете в тийнпроблема. Тоя драскач ми напомня Еленко Ангелов. Много говори,но всъщност само повтаря това,което се тиражира в мрежата и не казва нищо различно от това,което може да се разбере оттам.А това,че пише някакви неразбрани думи на кирилица-голяма работа! Ако реша да се правя на интересен мога да изфабрикувам нещо още по-яко.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Tihomir on May 15, 2011, 13:29:40 PM
Това, че хората днес са се хванали на много по-големи лъжи от тази, обяснимо показва как се хващат на нещо, което толкова лесно се изфабрикува.

Да не говорим, че не пише с правилна пунктуация...

Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Watchman on May 15, 2011, 16:53:22 PM
Quote from: sunshine
Разбираемо е че се съмнявате, но защо веднага отричате без да помислите малко? Езикът е най-малкия проблем, дявола знае много земни неща и доста просветен в неща, които дори не подозираме.

Sunshine да те питам - ти тийнейджърка ли си? Понеже разсъждаваш като такава, а гледам и четеш тийнейджърски форуми. Само тийнейджърка може да повярва, че паднал ангел ще почне да пише в невзрачен тийнейджърски форум при това български и да достигне до 100 и без това объркани напълно тийнеджъри, когато падналите ангели отдавна владеят всички световни масмедии и цялата образователна система, цялата кино индустрия е на тяхно разположение. по този начин те достигат до милиарди хора и контролират умовете на милиарди деца и няма да се занимават с невзрачни български форуми. Въпросния младеж е поредния пъпчив тийнейджър (а може и да е чичко педофил, който търси да впечатли лековерни девойки като тебе ) понеже само такива се подвизават във въпросния тийн форум.

Затова вземи ти малко да мислиш, защото с подобен начин на мислене не ти трябват анунаки да те мамят, ти вече си им в ръцете.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Sunshine. on May 15, 2011, 22:28:47 PM
Да, на 15 години съм. Съжалявам че нямам достатъчно познания по тези въпроси, но това не ме прави някаква шматка, едва ли не, която да можеш да я омаеш толкова лесно и да се заблуди. "АННУНАК"-ът пусна още едно мнение във форума, което е километражно и не го изчетох цялото, но твърди, че Атлантида не е била създадена за нас, хората, а за дом на тях - Атлантите или Аннунаките. Също така пак е дал нещо написано на някакъв техен език. Целия пост можете да го видите тук - http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=404077&start=45&sid=a11e634ea5e76bdcdda21694f7a7bcc6 .
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Watchman on May 15, 2011, 22:42:11 PM
Няма никакво значение какво пише това дете. Реално е някой комплексиран младеж, който е чел подобни материали, които изобилстват в мрежата и или е превъртял или е решил да избива комплекси и да се прави на интересен.

Писанието ясно казва, да нямаме общо с безплодните дела на тъмнината. А вместо да четеш писанията на пропаднали хора вземи и се обучавай на мъдрост от Писанията, като започнеш от книгата Притчи Соломонови. От това ще имаш истинска полза. Този свят и неговите безумия преминават, но онези, които са на Божия страна ще живеят вовеки.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Диян on May 15, 2011, 23:58:16 PM
Интересно ми е защо ЧОВЕК като анунак ще пише такива работи в форум който се посещава от деца.Това вероятно е дете което търси внимание и си придава важност.Не е изключено това да е възрастен човек,но явно не е добре психично.
Title: Re: Новини - Последни времена
Post by: Владо on May 17, 2011, 22:07:53 PM
  Хвърлих едно око на името в линка, даден от Sunshine и виждам, че става въпрос за тийн-проблеми. Ами какво повече? Нямам намерение да отварям връзката, нито да чета дори и ред. Просто самото интернет пространство говори за хората, които биха го посетили - тийнейджъри с проблеми.

  Нека тези, чиито грехове са умити в безценната кръв на Исус от Назарет като Агнец без недостатък и пречист не позволяват на такива ЛЮБОПИТНИ и ПИКАНТНИ заглавия и постове на хора с развратен ум да блазнят вярата им и да хранят падналите умове. Нека гледаме на Исус - Божият Премъдрост и Святост и Сила и Самият Цар и Господар, чрез Когото станаха световете. Слава на Великият. Амен.