Author Topic: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии  (Read 5261 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3417
От много време се говори за изкуствения интелект и за опасностите свързани с него, но винаги тези опасности са били представени в областта на това, че ИИ може да вземе контрол над човечеството.

Такъв сценарий аз не очаквам да се случи, защото не отговаря на Библейските пророчества, но точно поради този факт досега на мен ми е убягвала истинската опасност от изкуствения интелект.

Наскоро прочетох статия относно биткойните в която се говореше, че "копането" на биткойни на практика представлява мрежа на която се предоставя колосално количество изчислителна мощ, уж за някакви изчисления, докато в същото време никой не знае кой се възползва от тия изчисления и какво може да постигне чрез тях.

В статията се предполагаше, че е възможно някакъв ИИ да се възползва от тия изчисления за самоусъвършенстване, но аз си дадох сметка за нещо много по-зловещо.

Знаем че правителствените агенции, особено на така наречените "развити" нации, които са в ядрото на звяра масово събират всякакви данни за хората и трупат огромни цифрови досиета на всеки човек. Проблема е че поради голямото количество хора и информация за всеки човек тези данни не могат да бъдат обработени и сортирани по такъв начин че да се състави пълен профил на всеки човек. И така да се използва това профилиране за таргетиране на всеки индивид.

Всичко това се променя когато имаме на лице два фактора - първия е изкуствения интелект, който може да обработва огромно количество информация и втория е огромното количество изчислителна мощ, която осигуряват крипто валутите. Като добавим към тези два фактора и развитието на роботиката, която ще даде възможност за изпращане на мини роботи шпиони/убийци според базата данни с профили на всеки човек, то картината става наистина зловеща.

Ако човек осъзнае накъде вървят тия неща, то ще види, че света отива към неописуем цифров терор от който наистина не би се избавил нито един свободомислещ човек.

По всичко личи, че обезумелия сатанински елит тласка човечеството именно в тази посока и в един момент нещата могат да станат толкова зле, че ако Бог не се намеси по радикален начин ще бъдем свидетели на най-мрачните времена от човешката история.

Ето защо аз смятам, че точно такава радикална намеса от Божия страна е твърде вероятно да се очаква, при така създалите се обстоятелства и тази намеса би била нищо по-малко от унищожаване на всичко, което работи на ток и зависи от тока. Само така може да бъде спрян този цифров терор.

И наистина, ако прочетем пророчествата за битката при Армагедон, там се вижда, че става въпрос за ниско технологична битка, което означава, че ще имаме някакво грандиозно събитие, което ще върне човечеството в пред индустриалната ера.

Нещо повече, излизат все повече доказателства за това, че човешката цивилизация е достигала до високо развито технологично ниво, не веднъж през историята и после е имало събитие, което е унищожавало всичко това и е връщало човечеството назад отново в по-примитивния начин на живот.

Това показва, че Бог вече се е намесвал радикално не веднъж в историята (макар този факт много усърдно да се укрива от властите и от така наречените "историци"). Следователно имаме съвсем сериозни основания да смятаме че това отново ще се случи.

А ако такова нещо стане, то ще бъде неизбежно свързано с масовото загиване на онези, които зависят от технологиите за своите ежедневни нужди и начин на живот, което общо взето включва 100% от читателите на този форум, дори и тези от нас които живеят на село, имат земя и животни, но все още не сме създали цикъл на живот, който напълно да изключи високите технологии за снабдяването на фундаменталните ни нужди.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Нели

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 203
Изгубеното познание (най-необходимото, за да можем да живеем независимо от тока) е толкова много, че ще ни бъдат необходими години, за да го възстановим и свикнем как да го прилагаме на практика. А повечето от нас си мислят, че само трябва да се върнат на село, и след няколко месеца вече ще знаят всичко как се прави.

Нели

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 203
Всичко, което си написал има логика. Само с едно не съм съгласна

Quote
Проблема е че поради голямото количество хора и информация за всеки човек тези данни не могат да бъдат обработени и сортирани по такъв начин че да се състави пълен профил на всеки човек.

Проблемът не е, че те нямат или не могат да си позволят изчислителна мощност, те имат достатъчно ресурси. Но друго е да те въвлекат и теб в този подъл план, за да станеш съучастник.


Нели

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 203
Quote
Ето защо аз смятам, че точно такава радикална намеса от Божия страна е твърде вероятно да се очаква, при така създалите се обстоятелства и тази намеса би била нищо по-малко от унищожаване на всичко, което работи на ток и зависи от тока.

Има хора, които смятат, че с независими енергийни източници, като соларни панели и др. могат да се подготвят за този момент. Но имам чувството, че това е много самоуверено, аз си мисля, че и това няма да ти даде ток за електроуредите ти.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Много от т.нар. "решения за независимо електричество" са базирани на идеята, че винаги можеш да отидеш и да купиш кабели, полупроводникови елементи, кондензатори, съпротивления, трансформатори, електромотори или готови такива устройства като фотоволтаични панели, вятърни генератори и т.н.

Тези решения ще работят само ако имате възможност за поддръжка не само на самите източници, но и на самите уреди. Утре дори да имате независимо електричество, но не ви работи миксера, няма да ви ползва. Утре дори да имате фотоволтаичен панел, но градушка е счупила някаква по-слаба част от него, пак няма да ви ползва, защото може да няма дистрибутори наблизо.

Ето защо ако търсите стабилна независимост, трябва да можете да се справите с неща, които не са толкова зависими. Ако някой реши да има независимост от електричество, трябва да знае как да си направи няколко електроуреда сам, като например котлон или печка за отопление дори. Може би мислите, че съм твърде краен, но ако някой иска да бъде на ток, трябва да се съгласи, че нищо от това, което днес ползва, не е направено толкова качествено, че да не го мислиш дали ще трябва да купиш ново или да поправиш съществуващо такова.

Уредите с полупроводникови елементи са най-трудни за поправяне, защото там размерите са малки и елементите, ако и да струват стотинки, не се намират в двора ви или сред метален скрап.

Тези, които имат къща и имат печка на дърва нека опитат да се справят дори за 1 ден без ток и да видят колко умения им липсват и колко неща смятат, че винаги ще имат налични.

И нещо много важно за песимистите: Ако смятате, че без съвременната известна техника ще живеете с една кожена препаска в пещера, това е може би заради липсата ви на знания и умения. Ако сте наясно колко технологии има, които са извън това, което са ви показали и които могат да осигурят на човека независим от човешките технологии живот, но зависим изцяло от Бога, ще разберете, че може да имате красив дом, удобства и уют.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3417
Quote
Проблемът не е, че те нямат или не могат да си позволят изчислителна мощност, те имат достатъчно ресурси. Но друго е да те въвлекат и теб в този подъл план, за да станеш съучастник.

В Интернет има огромно количество видео и снимки, коментари и прочие. Отделно камерите за следене по градове и пътища. Да се разпознаят лицата на всички то тези тонове видео материали и всичко да се класифицира изисква много по-голяма изчислителна мощ от това с което разполагат агенциите и частните корпорации. А мрежата на биткойн има хиляди пъти по-голяма изчислителна мощ от тях, при това напълно безплатно за тях, благодарение на крипто сребролюбието, което кара все повече хора да влагат собствените си пари в мощни изчислителни "ферми".

Въобще човеците вместо да търсят начин да създават истински неща, с реална стойност и полза все търсят начини за правене на пари "от въздуха", които може да съществуват само в един глобализиран свят.

Ето защо аз мисля, че докато сатанинските сили тласкат човечеството към глобализация, пътя на Божиите хора е точно в обратната посока - локализация. Т.е изграждане на икономика, житейска философия и начин на живот базирани на местни ресурси и ниски технологии.

Quote
Има хора, които смятат, че с независими енергийни източници, като соларни панели и др. могат да се подготвят за този момент. Но имам чувството, че това е много самоуверено, аз си мисля, че и това няма да ти даде ток за електроуредите ти.

Соларните панели може да действат независимо от ел. мрежа като такава, но те не могат да действат независимо от по-голямата икономическа мрежа и технологична инфраструктура. Затова те не могат да бъдат истинска системна алтернатива. Само привременно решение за частична автономност от ел.мрежа.

Казано в обобщен вид единствения възможен път и отговор на Божиите хора на сатанинския тласък към глобализация, цифровизация и тотален цифров контрол е:

- Преминаване към местна икономика, базирана на местни ресурси, местен пазар, местно производство на храна.
- Преминаване към ниско технологични методи на работа. Усвояване на работа с ръчни инструменти, готвене и отопление на дърва, мелене на брашно с ръчни мелници, пресоване на масло с ръчни преси.
- Обединяване на усилията в местни общности, защото сам човек е практически невъзможно да се справи сам с подобни предизвикателства.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3417
Quote
Много от т.нар. "решения за независимо електричество" са базирани на идеята, че винаги можеш да отидеш и да купиш кабели, полупроводникови елементи, кондензатори, съпротивления, трансформатори, електромотори или готови такива устройства като фотоволтаични панели, вятърни генератори и т.н.

И най-вече, че ще можеш да си купиш акумулатори, без които цялата система няма да работи, а акумулаторите трябва да се подменят доволно често.

Quote
Тези, които имат къща и имат печка на дърва нека опитат да се справят дори за 1 ден без ток и да видят колко умения им липсват и колко неща смятат, че винаги ще имат налични.

Преди няколко години, заваля много изненадващо тежък и влажен сняг, което доведе до прекъсване на всички комуникации за близо една седмица. Нямаше телефони, нямаше интернет, нямаше ток, нямаше вода, нямаше и път, защото нападалите от тежестта на снега дървета бяха накъсали не само жиците, но и бяха блокирали пътищата във всички посоки в множество точки.

Изведнъж света стана малък и се ограничи до собствения ни двор. Усещането беше страхотно, все едно сме във 18-ти век. Световна война да беше станала ние нямаше да знаем. За останалите хора това беше "бедствено положение", но не и за нас. Имаше дърва за печката и брашно за хляб мелехме с ръчна мелница. Нямахме нужда нито да ходим до магазина, нито да пътуваме някъде.

Разбира се една седмица по този начин беше напълно търпимо за нас, но за повече от няколко месеца щяхме да видим зор. Което показва, че нямаме истинска готовност за пълно отделяне от системата.

В тази посока обаче трябва да се работи.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Нели

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 203
Quote
Ето защо ако търсите стабилна независимост, трябва да можете да се справите с неща, които не са толкова зависими. Ако някой реши да има независимост от електричество, трябва да знае как да си направи няколко електроуреда сам, като например котлон или печка за отопление дори.

Значи къщите трябва да са изградена на ръка не с впечатлителна цел (както си мислех), а с чисто практична цел - защото единствено така можеш да се увериш, че си се научил да правиш всичко.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Не знам какво точно наричаш "впечатлителната цел", но една реставрирана старинна сграда е в пъти по-красива отколкото нов съвременен блок. Също и стара българска къща с всичките й орнаменти и елементи е много по-красива от бетонен съвременен мавзолей без грам детайл.

Ако човек е крайно беден и не може да свърже двата края и му трябва просто нещо за живеене, някаква колиба ще му свърши работа, но когато човек е установен или едно общество е установено, това не означава, че трябва да претупват всичко. Красотата не е просто излишни детайли. Те понякога имат съвсем функционална роля като геометрия, която наука днес много малко се изучава. Тази геометрия и тези елементи имат и съвсем практично влияние върху сетивата на човек.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Ото

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 75
Quote from: Watchman
Ето защо аз смятам, че точно такава радикална намеса от Божия страна е твърде вероятно да се очаква, при така създалите се обстоятелства и тази намеса би била нищо по-малко от унищожаване на всичко, което работи на ток и зависи от тока. Само така може да бъде спрян този цифров терор.

Quote from: Watchman
И наистина, ако прочетем пророчествата за битката при Армагедон, там се вижда, че става въпрос за ниско технологична битка, което означава, че ще имаме някакво грандиозно събитие, което ще върне човечеството в пред индустриалната ера.

  Според  сериозната наука, връщането на човечеството в пред индустриалната ера е напълно възможен, и дори много вероятен сценарий,  до който ще се стигне, не защото поради някакви физически причини електричеството ще е невъзможно. Ето малко инфо. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8B_%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org

В Интернет има огромно количество видео и снимки, коментари и прочие. Отделно камерите за следене по градове и пътища. Да се разпознаят лицата на всички то тези тонове видео материали и всичко да се класифицира изисква много по-голяма изчислителна мощ от това с което разполагат агенциите и частните корпорации.

Quote
Ако човек осъзнае накъде вървят тия неща, то ще види, че света отива към неописуем цифров терор от който наистина не би се избавил нито един свободомислещ човек.

Ето едно видео за бъдещи възможни оръжия - https://www.youtube.com/watch?v=-rA4OUHBbAI това наистина изглежда страшно.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
- Преминаване към ниско технологични методи на работа. Усвояване на работа с ръчни инструменти, готвене и отопление на дърва, мелене на брашно с ръчни мелници, пресоване на масло с ръчни преси.

Всички тези неща които си описал са важни, но са вторични по важност. Най-важно да е имаш КАКВО да сготвиш, КАКВО да смелиш, какво да пресоваш т.е. да най-важно е да произведеш тези неща. А житото в крайна нужда можеш да го свариш и да ядеш.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3417
Quote
Според  сериозната наука, връщането на човечеството в пред индустриалната ера е напълно възможен, и дори много вероятен сценарий,  до който ще се стигне, не защото поради някакви физически причини електричеството ще е невъзможно. Ето малко инфо. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8B_%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0

Браво бе Ото, масоните от Римския клуб, които се стремят към ликвидация на 80% от населението и търсят да оправдаят действията си с "пренаселването" на земята били "сериозна" наука?

Те ли те изпратиха да слухтиш наоколо, като се има предвид, че името ти Ото на латински означава "ухо" или просто си агент на дирекция "Оперативни и технически операции" (ОТО)?

Как пък не остана една тема по която да не се включиш с антихристка пропаганда, подмолно и завоалирано?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3417
Quote
Всички тези неща които си описал са важни, но са вторични по важност. Най-важно да е имаш КАКВО да сготвиш, КАКВО да смелиш, какво да пресоваш т.е. да най-важно е да произведеш тези неща. А житото в крайна нужда можеш да го свариш и да ядеш.

В случая наблягането беше на използването на ниски технологии при решаване на проблеми и посрещане на нужди. А ние в градината така или иначе и сега не ползваме високи технологии, освен изваждането на вода с помпа.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Георги-земеделец

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 83
Quote
мрежата на биткойн има хиляди пъти по-голяма изчислителна мощ

В годините когато почиствах прозорци, можеха да кажат колеги за един "Кога работиш, колата ти е се пред вас". А той на новото си PC "копае" нещо.

Компютърната сила за добиване на биткойни е във видео картите, в началото. С други думи, използва се изчислителната сила за картината, за да ти върви играта -да не ти забива.