Братско общение в тревожни времена

Дискусии върху Библейски и духовни въпроси => Последни времена => Topic started by: Watchman on December 31, 2017, 14:02:47 PM

Title: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Watchman on December 31, 2017, 14:02:47 PM
От много време се говори за изкуствения интелект и за опасностите свързани с него, но винаги тези опасности са били представени в областта на това, че ИИ може да вземе контрол над човечеството.

Такъв сценарий аз не очаквам да се случи, защото не отговаря на Библейските пророчества, но точно поради този факт досега на мен ми е убягвала истинската опасност от изкуствения интелект.

Наскоро прочетох статия относно биткойните в която се говореше, че "копането" на биткойни на практика представлява мрежа на която се предоставя колосално количество изчислителна мощ, уж за някакви изчисления, докато в същото време никой не знае кой се възползва от тия изчисления и какво може да постигне чрез тях.

В статията се предполагаше, че е възможно някакъв ИИ да се възползва от тия изчисления за самоусъвършенстване, но аз си дадох сметка за нещо много по-зловещо.

Знаем че правителствените агенции, особено на така наречените "развити" нации, които са в ядрото на звяра масово събират всякакви данни за хората и трупат огромни цифрови досиета на всеки човек. Проблема е че поради голямото количество хора и информация за всеки човек тези данни не могат да бъдат обработени и сортирани по такъв начин че да се състави пълен профил на всеки човек. И така да се използва това профилиране за таргетиране на всеки индивид.

Всичко това се променя когато имаме на лице два фактора - първия е изкуствения интелект, който може да обработва огромно количество информация и втория е огромното количество изчислителна мощ, която осигуряват крипто валутите. Като добавим към тези два фактора и развитието на роботиката, която ще даде възможност за изпращане на мини роботи шпиони/убийци според базата данни с профили на всеки човек, то картината става наистина зловеща.

Ако човек осъзнае накъде вървят тия неща, то ще види, че света отива към неописуем цифров терор от който наистина не би се избавил нито един свободомислещ човек.

По всичко личи, че обезумелия сатанински елит тласка човечеството именно в тази посока и в един момент нещата могат да станат толкова зле, че ако Бог не се намеси по радикален начин ще бъдем свидетели на най-мрачните времена от човешката история.

Ето защо аз смятам, че точно такава радикална намеса от Божия страна е твърде вероятно да се очаква, при така създалите се обстоятелства и тази намеса би била нищо по-малко от унищожаване на всичко, което работи на ток и зависи от тока. Само така може да бъде спрян този цифров терор.

И наистина, ако прочетем пророчествата за битката при Армагедон, там се вижда, че става въпрос за ниско технологична битка, което означава, че ще имаме някакво грандиозно събитие, което ще върне човечеството в пред индустриалната ера.

Нещо повече, излизат все повече доказателства за това, че човешката цивилизация е достигала до високо развито технологично ниво, не веднъж през историята и после е имало събитие, което е унищожавало всичко това и е връщало човечеството назад отново в по-примитивния начин на живот.

Това показва, че Бог вече се е намесвал радикално не веднъж в историята (макар този факт много усърдно да се укрива от властите и от така наречените "историци"). Следователно имаме съвсем сериозни основания да смятаме че това отново ще се случи.

А ако такова нещо стане, то ще бъде неизбежно свързано с масовото загиване на онези, които зависят от технологиите за своите ежедневни нужди и начин на живот, което общо взето включва 100% от читателите на този форум, дори и тези от нас които живеят на село, имат земя и животни, но все още не сме създали цикъл на живот, който напълно да изключи високите технологии за снабдяването на фундаменталните ни нужди.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Нели on December 31, 2017, 14:36:52 PM
Изгубеното познание (най-необходимото, за да можем да живеем независимо от тока) е толкова много, че ще ни бъдат необходими години, за да го възстановим и свикнем как да го прилагаме на практика. А повечето от нас си мислят, че само трябва да се върнат на село, и след няколко месеца вече ще знаят всичко как се прави.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Нели on December 31, 2017, 14:48:14 PM
Всичко, което си написал има логика. Само с едно не съм съгласна

Quote
Проблема е че поради голямото количество хора и информация за всеки човек тези данни не могат да бъдат обработени и сортирани по такъв начин че да се състави пълен профил на всеки човек.

Проблемът не е, че те нямат или не могат да си позволят изчислителна мощност, те имат достатъчно ресурси. Но друго е да те въвлекат и теб в този подъл план, за да станеш съучастник.

Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Нели on December 31, 2017, 14:59:17 PM
Quote
Ето защо аз смятам, че точно такава радикална намеса от Божия страна е твърде вероятно да се очаква, при така създалите се обстоятелства и тази намеса би била нищо по-малко от унищожаване на всичко, което работи на ток и зависи от тока.

Има хора, които смятат, че с независими енергийни източници, като соларни панели и др. могат да се подготвят за този момент. Но имам чувството, че това е много самоуверено, аз си мисля, че и това няма да ти даде ток за електроуредите ти.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Tihomir on December 31, 2017, 15:13:49 PM
Много от т.нар. "решения за независимо електричество" са базирани на идеята, че винаги можеш да отидеш и да купиш кабели, полупроводникови елементи, кондензатори, съпротивления, трансформатори, електромотори или готови такива устройства като фотоволтаични панели, вятърни генератори и т.н.

Тези решения ще работят само ако имате възможност за поддръжка не само на самите източници, но и на самите уреди. Утре дори да имате независимо електричество, но не ви работи миксера, няма да ви ползва. Утре дори да имате фотоволтаичен панел, но градушка е счупила някаква по-слаба част от него, пак няма да ви ползва, защото може да няма дистрибутори наблизо.

Ето защо ако търсите стабилна независимост, трябва да можете да се справите с неща, които не са толкова зависими. Ако някой реши да има независимост от електричество, трябва да знае как да си направи няколко електроуреда сам, като например котлон или печка за отопление дори. Може би мислите, че съм твърде краен, но ако някой иска да бъде на ток, трябва да се съгласи, че нищо от това, което днес ползва, не е направено толкова качествено, че да не го мислиш дали ще трябва да купиш ново или да поправиш съществуващо такова.

Уредите с полупроводникови елементи са най-трудни за поправяне, защото там размерите са малки и елементите, ако и да струват стотинки, не се намират в двора ви или сред метален скрап.

Тези, които имат къща и имат печка на дърва нека опитат да се справят дори за 1 ден без ток и да видят колко умения им липсват и колко неща смятат, че винаги ще имат налични.

И нещо много важно за песимистите: Ако смятате, че без съвременната известна техника ще живеете с една кожена препаска в пещера, това е може би заради липсата ви на знания и умения. Ако сте наясно колко технологии има, които са извън това, което са ви показали и които могат да осигурят на човека независим от човешките технологии живот, но зависим изцяло от Бога, ще разберете, че може да имате красив дом, удобства и уют.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Watchman on December 31, 2017, 15:42:54 PM
Quote
Проблемът не е, че те нямат или не могат да си позволят изчислителна мощност, те имат достатъчно ресурси. Но друго е да те въвлекат и теб в този подъл план, за да станеш съучастник.

В Интернет има огромно количество видео и снимки, коментари и прочие. Отделно камерите за следене по градове и пътища. Да се разпознаят лицата на всички то тези тонове видео материали и всичко да се класифицира изисква много по-голяма изчислителна мощ от това с което разполагат агенциите и частните корпорации. А мрежата на биткойн има хиляди пъти по-голяма изчислителна мощ от тях, при това напълно безплатно за тях, благодарение на крипто сребролюбието, което кара все повече хора да влагат собствените си пари в мощни изчислителни "ферми".

Въобще човеците вместо да търсят начин да създават истински неща, с реална стойност и полза все търсят начини за правене на пари "от въздуха", които може да съществуват само в един глобализиран свят.

Ето защо аз мисля, че докато сатанинските сили тласкат човечеството към глобализация, пътя на Божиите хора е точно в обратната посока - локализация. Т.е изграждане на икономика, житейска философия и начин на живот базирани на местни ресурси и ниски технологии.

Quote
Има хора, които смятат, че с независими енергийни източници, като соларни панели и др. могат да се подготвят за този момент. Но имам чувството, че това е много самоуверено, аз си мисля, че и това няма да ти даде ток за електроуредите ти.

Соларните панели може да действат независимо от ел. мрежа като такава, но те не могат да действат независимо от по-голямата икономическа мрежа и технологична инфраструктура. Затова те не могат да бъдат истинска системна алтернатива. Само привременно решение за частична автономност от ел.мрежа.

Казано в обобщен вид единствения възможен път и отговор на Божиите хора на сатанинския тласък към глобализация, цифровизация и тотален цифров контрол е:

- Преминаване към местна икономика, базирана на местни ресурси, местен пазар, местно производство на храна.
- Преминаване към ниско технологични методи на работа. Усвояване на работа с ръчни инструменти, готвене и отопление на дърва, мелене на брашно с ръчни мелници, пресоване на масло с ръчни преси.
- Обединяване на усилията в местни общности, защото сам човек е практически невъзможно да се справи сам с подобни предизвикателства.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Watchman on December 31, 2017, 15:54:15 PM
Quote
Много от т.нар. "решения за независимо електричество" са базирани на идеята, че винаги можеш да отидеш и да купиш кабели, полупроводникови елементи, кондензатори, съпротивления, трансформатори, електромотори или готови такива устройства като фотоволтаични панели, вятърни генератори и т.н.

И най-вече, че ще можеш да си купиш акумулатори, без които цялата система няма да работи, а акумулаторите трябва да се подменят доволно често.

Quote
Тези, които имат къща и имат печка на дърва нека опитат да се справят дори за 1 ден без ток и да видят колко умения им липсват и колко неща смятат, че винаги ще имат налични.

Преди няколко години, заваля много изненадващо тежък и влажен сняг, което доведе до прекъсване на всички комуникации за близо една седмица. Нямаше телефони, нямаше интернет, нямаше ток, нямаше вода, нямаше и път, защото нападалите от тежестта на снега дървета бяха накъсали не само жиците, но и бяха блокирали пътищата във всички посоки в множество точки.

Изведнъж света стана малък и се ограничи до собствения ни двор. Усещането беше страхотно, все едно сме във 18-ти век. Световна война да беше станала ние нямаше да знаем. За останалите хора това беше "бедствено положение", но не и за нас. Имаше дърва за печката и брашно за хляб мелехме с ръчна мелница. Нямахме нужда нито да ходим до магазина, нито да пътуваме някъде.

Разбира се една седмица по този начин беше напълно търпимо за нас, но за повече от няколко месеца щяхме да видим зор. Което показва, че нямаме истинска готовност за пълно отделяне от системата.

В тази посока обаче трябва да се работи.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Нели on December 31, 2017, 16:01:28 PM
Quote
Ето защо ако търсите стабилна независимост, трябва да можете да се справите с неща, които не са толкова зависими. Ако някой реши да има независимост от електричество, трябва да знае как да си направи няколко електроуреда сам, като например котлон или печка за отопление дори.

Значи къщите трябва да са изградена на ръка не с впечатлителна цел (както си мислех), а с чисто практична цел - защото единствено така можеш да се увериш, че си се научил да правиш всичко.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Tihomir on December 31, 2017, 16:11:48 PM
Не знам какво точно наричаш "впечатлителната цел", но една реставрирана старинна сграда е в пъти по-красива отколкото нов съвременен блок. Също и стара българска къща с всичките й орнаменти и елементи е много по-красива от бетонен съвременен мавзолей без грам детайл.

Ако човек е крайно беден и не може да свърже двата края и му трябва просто нещо за живеене, някаква колиба ще му свърши работа, но когато човек е установен или едно общество е установено, това не означава, че трябва да претупват всичко. Красотата не е просто излишни детайли. Те понякога имат съвсем функционална роля като геометрия, която наука днес много малко се изучава. Тази геометрия и тези елементи имат и съвсем практично влияние върху сетивата на човек.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Ото on December 31, 2017, 17:37:09 PM
Quote from: Watchman
Ето защо аз смятам, че точно такава радикална намеса от Божия страна е твърде вероятно да се очаква, при така създалите се обстоятелства и тази намеса би била нищо по-малко от унищожаване на всичко, което работи на ток и зависи от тока. Само така може да бъде спрян този цифров терор.

Quote from: Watchman
И наистина, ако прочетем пророчествата за битката при Армагедон, там се вижда, че става въпрос за ниско технологична битка, което означава, че ще имаме някакво грандиозно събитие, което ще върне човечеството в пред индустриалната ера.

  Според  сериозната наука, връщането на човечеството в пред индустриалната ера е напълно възможен, и дори много вероятен сценарий,  до който ще се стигне, не защото поради някакви физически причини електричеството ще е невъзможно. Ето малко инфо. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8B_%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: mak on December 31, 2017, 18:16:35 PM

В Интернет има огромно количество видео и снимки, коментари и прочие. Отделно камерите за следене по градове и пътища. Да се разпознаят лицата на всички то тези тонове видео материали и всичко да се класифицира изисква много по-голяма изчислителна мощ от това с което разполагат агенциите и частните корпорации.

Quote
Ако човек осъзнае накъде вървят тия неща, то ще види, че света отива към неописуем цифров терор от който наистина не би се избавил нито един свободомислещ човек.

Ето едно видео за бъдещи възможни оръжия - https://www.youtube.com/watch?v=-rA4OUHBbAI това наистина изглежда страшно.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: mak on December 31, 2017, 18:36:20 PM
- Преминаване към ниско технологични методи на работа. Усвояване на работа с ръчни инструменти, готвене и отопление на дърва, мелене на брашно с ръчни мелници, пресоване на масло с ръчни преси.

Всички тези неща които си описал са важни, но са вторични по важност. Най-важно да е имаш КАКВО да сготвиш, КАКВО да смелиш, какво да пресоваш т.е. да най-важно е да произведеш тези неща. А житото в крайна нужда можеш да го свариш и да ядеш.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Watchman on December 31, 2017, 19:19:33 PM
Quote
Според  сериозната наука, връщането на човечеството в пред индустриалната ера е напълно възможен, и дори много вероятен сценарий,  до който ще се стигне, не защото поради някакви физически причини електричеството ще е невъзможно. Ето малко инфо. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8B_%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0

Браво бе Ото, масоните от Римския клуб, които се стремят към ликвидация на 80% от населението и търсят да оправдаят действията си с "пренаселването" на земята били "сериозна" наука?

Те ли те изпратиха да слухтиш наоколо, като се има предвид, че името ти Ото на латински означава "ухо" или просто си агент на дирекция "Оперативни и технически операции" (ОТО)?

Как пък не остана една тема по която да не се включиш с антихристка пропаганда, подмолно и завоалирано?
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Watchman on December 31, 2017, 19:25:09 PM
Quote
Всички тези неща които си описал са важни, но са вторични по важност. Най-важно да е имаш КАКВО да сготвиш, КАКВО да смелиш, какво да пресоваш т.е. да най-важно е да произведеш тези неща. А житото в крайна нужда можеш да го свариш и да ядеш.

В случая наблягането беше на използването на ниски технологии при решаване на проблеми и посрещане на нужди. А ние в градината така или иначе и сега не ползваме високи технологии, освен изваждането на вода с помпа.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Георги-земеделец on January 01, 2018, 06:58:25 AM
Quote
мрежата на биткойн има хиляди пъти по-голяма изчислителна мощ

В годините когато почиствах прозорци, можеха да кажат колеги за един "Кога работиш, колата ти е се пред вас". А той на новото си PC "копае" нещо.

Компютърната сила за добиване на биткойни е във видео картите, в началото. С други думи, използва се изчислителната сила за картината, за да ти върви играта -да не ти забива.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Ото on January 01, 2018, 09:33:07 AM
Quote from: Watchman
Те ли те изпратиха да слухтиш наоколо, като се има предвид, че името ти Ото на латински означава "ухо" или просто си агент на дирекция "Оперативни и технически операции" (ОТО)?

  Готин майтап, ама нещо  латинският  ми куца. То и „гугъл преводач”  ми отказва помощ. Пиша „ухо” на български, излиза ми „auris” на латински. Пиша „oto”, обаче и на гугъла толкоз му е латинския, та не може да ми я преведе. Чак като написах „otto”, „преводачът” даде смисления отговор „розово масло”. Има двама големи немски изобретатели-Никлаус Ото и Ото Лилиентал. Пишат се „Otto” . Може би типичният  български продукт „розово масло” е в основата на съвременната авиация, а също и на двигателостроенето.


Quote from: Watchman
Как пък не остана една тема по която да не се включиш с антихристка пропаганда, подмолно и завоалирано?

  Watchman, ти смяташ, че един бъдещ технологичен срив ще се случи поради промяна на физическата среда, с последваща невъзможност за производство и използване на ел.енергия. Аз пък смятам, че технологическият срив ще е вследствие на алчност, ненаситност, завист, страх, недалновидност, непукизъм, пожелаване на чуждото….   и разни други човешки качества. Това, че не мисля като теб, подмолна антихристка пропаганда ли е?
 
  Браво бе Ото, масоните от Римския клуб, които се стремят към ликвидация на 80% от населението и търсят да оправдаят действията си с "пренаселването" на земята били "сериозна" наука?

  Watchman, интернет е море от информация и дезинформация.  Къде прочете, че Римския клуб се стреми да ликвидира 80% от населението? Моля, дай линк за да преценя за себе си, това истина ли е или лъжа (дезинформация)?

Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Нели on January 01, 2018, 11:12:45 AM
Аз тази частична зависимост я разбрах есента, когато слагахме буркани, но на пазара нямаше читави капачки. Тогава разбрах, че часточната независимост е зависимост.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Watchman on January 01, 2018, 12:08:49 PM
Quote
  Готин майтап, ама нещо  латинският  ми куца. То и „гугъл преводач”  ми отказва помощ. Пиша „ухо” на български, излиза ми „auris” на латински. Пиша „oto”, обаче и на гугъла толкоз му е латинския, та не може да ми я преведе. Чак като написах „otto”, „преводачът” даде смисления отговор „розово масло”. Има двама големи немски изобретатели-Никлаус Ото и Ото Лилиентал. Пишат се „Otto” . Може би типичният  български продукт „розово масло” е в основата на съвременната авиация, а също и на двигателостроенето.

Иска ти се да се измъкнеш с "майтап" ама няма да мине:

https://www.thefreedictionary.com/oto-

Без никакво съмнение ото означава ухо. Някак си много пасва и на поведението ти в този форум.

И за специализирана дирекция "Оперативни и технически операции" (ОТО) нищо ли намери? Или беше по-удобно да премълчиш и да замажеш положението с приказки за розово масло?

Quote
Watchman, ти смяташ, че един бъдещ технологичен срив ще се случи поради промяна на физическата среда, с последваща невъзможност за производство и използване на ел.енергия. Аз пък смятам, че технологическият срив ще е вследствие на алчност, ненаситност, завист, страх, недалновидност, непукизъм, пожелаване на чуждото….   и разни други човешки качества. Това, че не мисля като теб, подмолна антихристка пропаганда ли е?

Точно така и е подмолна и е антихристка, защото зад идеята за "ограничените" земни ресурси и "пренаселената" земя се крие стремежа за преминаване към единно световно правителство, а няма нищо по-антихристко от това.

Quote
Watchman, интернет е море от информация и дезинформация.  Къде прочете, че Римския клуб се стреми да ликвидира 80% от населението? Моля, дай линк за да преценя за себе си, това истина ли е или лъжа (дезинформация)?

Всеки, който твърди че земята е пренаселена е движен от сатанински дух и измама. Бог каза на човека - плоди се и се размножавай, тези казват - не се плодете, защото е пренаселена земята. Това е директна офанзива срещу Божията воля. Само това е достатъчно за да се види сатанинското естество на идеите на Римския клуб, без значение каква допълнителна информация има за тях. А допълнителната информация е налична за този, които иска да търси и намира.

А на теб ще ти кажа, че такива агенти като тебе нямат място във форума.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Нели on January 01, 2018, 12:17:30 PM
Quote
Готин майтап, ама нещо  латинският  ми куца. То и „гугъл преводач”  ми отказва помощ. Пиша „ухо” на български, излиза ми „auris” на латински.

Не ти трябва речник за такава известна дума, дори всяка майка знае, че отит е възпаление на ухото.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Nikolay on January 10, 2018, 15:28:50 PM
Преди време им беше по-лесно, трафика се филтрираше със суперкомпютрите. Но с навлизането на смартфоните и безкрайно многото приложения, трафика се е покачил в пъти.
Миньорството явно е нужно за да могат да филтрират и този трафик, но явно е нямало как да го оправдаят и да мине за държавен разход като предното поради което са решили с този вариант да минат.
И да, никъде няма информация какво се изчислява, лошото е, че хората въобще не ги интересува това, важното е, че изкарват някакви пари от цялата работа - сребролюбие... купуват видео карти/процесори (има различни алгоритми и за двете) и копаят и си препоръчват един на друг. Даже срещнах коментари, че който не копаел бил глупак...
Както писах и в една друга тема, възможно е да го обърнат и цифрова валута и стандартните пари да изчезнат, има наченки и в тази посока. Което автоматично означава, че който не го прави, няма да има пари или трябва да ги купува.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: 7ivan on January 14, 2018, 16:45:38 PM
@Уочмен
Преди да излезе инфото във връзка с лъжата за 'пренаселеността' на земята знаех, че щом това така упорито се твърди от пропагандната машина, значи е точно обратното. И наистина после излезе информация че официалните цифри за населението на страните са надути в пъти. Една от целите с това е да се оправдае депопулацията и това да стане нещо нормално и желано от мнозинството.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Watchman on January 14, 2018, 18:27:05 PM
Преди време попаднах на едно видео, където човека изразяваше дълбоки съмнения, че хората са толкова, колкото твърдят че са и се замислих колко удобно е за властите да имат на свое разположение "мъртви души" (още Гогол е писал за тази идея).

Първо "демокрацията" + няколко милиона мъртви души и изборите се решават без проблем в полза на когото искат, защото мъртвите души винаги гласуват под строй.

Второ мъртвите души са идеален инструмент за източване на бюджета. Например ако имат 1 милион несъществуващи пенсионери, всички тия пенсии се "изплащат", а всъщност парите отиват в нечии джобове. Особено удобно стана това когато въведоха плащане на пенсиите в банкови карти, а не на гише, където някой трябва да се подписва.

Ето защо е напълно реалистично да се очаква, че се лъже яко за реалния брой на хората които живеят във всяка една държава.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: 7ivan on January 14, 2018, 19:16:00 PM
В Ютюб има клип за Китай и неговите градове без хора. (Там има такива и никой не живее в тях). Там се казва че населението му е ~400 млн. В друг клип се говори че Русия е 40млн. и явно се вижда обезлюдяването по улиците.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Watchman on January 14, 2018, 20:06:54 PM
В Китай наистина има градове без хора, но причината за това е имотния балон, поради който се е строило безумно и ненужно много за да се представи това като "икономически растеж". Така, че това не е свързано с реалното число на хората.

Истината е че цялото човечество в момента дори да приемем официалните данни от около 9 милиарда спокойно може да си живее само в Тексас. Щатите уж се водят развита нация в която всичко е усвоено, а можеш да пропътуваш 100 км без да видиш една къща около пътя. Ето защо в земята има място спокойно за огромно количество хора. Само в Русия могат да живеят без притеснения около 200 милиарда души. Затова тия лъжи за "пренаселената" Земя са изключително брутални.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Георги-земеделец on July 18, 2019, 09:30:26 AM
Quote from: small axe
Тази измама ще използва няколко важни неща които предстои да се появят на сцената за да омотаят тотално масите и изкривят писанията до неузнаваемост, променяйки времена и години:
- Изкуственият интелект
-Трансхуманизмът
- тн. НЛО та
Именно с тези неща по - горе, ще е свързан и тн образ на звяра, който ще бъде направен (от кого?) Пише, че самите хора правят, създават този образ на звяра. (това е свързано именно с технологиите и вероятнo AI) та този образ да проговори и да направи да бъдат избити непокланящите се на звяра и образът му.

Изкуствения интелект бива налаган като идея от доста време. Малко и трянбва на технологията да развие своите способности. Но да не забравяме, че нашата борба не е срещу кръв и плът, нито срещу творенията, на които сме способни този век. Също Данаил споменава за смесването на семето на човека.

Квантовия компютър е готов. Използа се развита версия на програмен език на компютъра. Досега нули и единици - 0 и 1, а вече и трето състояние едновременно нула и едно. Нека да дам малко информация за електронните компоненти: 0 -няма ток, 1 -има ток и трето състояние, където присъстват и двете едновременно. На изкуствения интелект това не и достигаше. На технологията и трябва време за усвояване на принципите и начина за реализация.

Но да се верна към отговора ми, Исус срази Сатана със Слово, като ответ на трите изкушения (Матей 4:1-11). От думите си ще се оправдаеш, и от думите си ще се осъдиш.

Пада батерията, следва продължение. Лека и здравей малка брадва.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Георги-земеделец on July 29, 2019, 21:04:39 PM
Та да дам пример за нулите и едениците. Разбърквам смеска за кокошките - ечемик и кюспе, и докато отивам към двора звъни баба ми, да им дам само ечемик. Запрятам ръкави и сръчно отделям всяко зърно. Добре до сага транзисторите (електронни компоненти) това правеха, пускат или непропускат ток. Но получават сигнал (външен ток). Не като да носят и двете и да имат комуникация само в семейството.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Watchman on July 30, 2019, 15:59:53 PM
Тука темата беше относно това, че най-вероятно развитието на изкуствения интелект, ще увеличи до такава степен демоничния контрол над човечеството, че Бог ще трябва да унищожи електричеството, електрониката за да може да ликвидира цялото това цифрово робство, което готвят за човечеството.

Според мен подобно развитие на технологиите вече се е случвало в миналото и е било унищожено от Бога, при това не веднъж и дваж, а многократно.

Извода от цялото нещо е че ние трябва да сме готови за такова време, защото когато Бог унищожи електричеството това ще доведе до масова смърт на огромна част от човечеството, особено на градското население. Но дори и селското население (конкретно визирам състоянието на българските села) ще умре от глад, защото то не е в състояние да снабди своя собствена храна в достатъчно количество, че да оцелее дълго време. Но определено ще може да оцелее малко по-дълго време от градското население, което ще загине буквално за около месец.

Какво означава това за нас конкретно? Означава, че ние трябва да сме подготвени (обучени и оборудвани) не само да отглеждаме сами храната си (в достатъчни количества), но и да можем да работим с прости инструменти с които да можем да изпълняваме жизнено важни задачи в такова време и при такива условия. Такова пренастройване не е възможно да се случи за кратко време. Нужни са години за пренастройка на навиците и уменията.

Офтопик:

Георги, онзи ден четох следния пасаж, та си спомних за тебе:

Екл. 10:18  От голяма леност пропада къщният покрив; И от безделието на ръцете прокапва къщата.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Emma on August 01, 2019, 17:16:08 PM
Quote
Какво означава това за нас конкретно? Означава, че ние трябва да сме подготвени (обучени и оборудвани) не само да отглеждаме сами храната си (в достатъчни количества), но и да можем да работим с прости инструменти с които да можем да изпълняваме жизнено важни задачи в такова време и при такива условия.

Оле, Watchman,
да пази Господ...но, когато се стигне до там и все още съм жива...аз, няма да оцелея.
Въобще не съм подготвена.
Грам.
И нямам условия, за да го направя.
Но, знам, че каквото е ставало, пак ще стане.
И след случилото се с личните данни, виждам колко сме уязвими хората във всяка една сфера на живота.Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Watchman on August 01, 2019, 19:29:54 PM
Пр. 27:12  Благоразумният предвижда злото и се укрива, А неразумните вървят напред - и страдат. 

Нашите тела и нашия живот са Божия собственост, която ни е поверена като на настойници. Ние сме длъжни да внимаваме да опазим живота си, защото той е Божия собственост, за която ние носим отговорност.

Бог е вложил голяма благодат и милост в това да сме все още живи и Той очаква плод от своите инвестиции в нас. Изобилен и траен плод при това.

Ето защо ние не можем да се отнесем с лека ръка към Божията собственост, която ни е поверена. Ние трябва да сме благоразумни и да предвиждаме нещата, които могат на нанесат щети на това, което принадлежи на Бога и ние трябва да вземем предварителни мерки това да не се случи, разбира се чрез Божията благодат.

Не може да се очаква човек да "има условията" да направи онова, което няма никакво намерение да прави. Бог дава благодат на онези, които искат, а не на онези, които казват - и без това нищо няма да стане и нямат намерение да предприемат нищо.

Нашият живот, нашите тела, нашите деца, нашите притежания - всички те са Божия собственост, която ни е дадена да управляваме. И Бог желае ние да я управляваме добре, като добри и верни настойници, които в края на краищата ще са достойни за похвала и награда. Злия настойник беше изхвърлен във външната тъмнина.

1Сол. 5:4  Но вие, братя, не сте в тъмнина, та да ви постигне оня ден като крадец. 
1Сол. 5:5  Защото вие всички сте синове на светлината, синове на деня: не сме от нощта, нито от тъмнината. 
1Сол. 5:6  И тъй, да не спим, както другите, но да бъдем будни и трезвени. 


Тук макар да се говори конкретно за финалния ден, пак изложения принцип може да се приложи за всеки друг зъл ден, който идва върху човечеството.

Праведните не трябва да са в тъмнина и да бъдат изненадани и неподготвени.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: small axe on August 02, 2019, 16:53:25 PM
AI е много голяма опасност за хората, защото се представя подмолно уж за благото на човечеството, но както знаем това е хитра измама. Нямам много време, а темата е многостранна, но основното е, че вероятно ще се използва в контекста именно на тн. белег на звяра, трансхуманизма , навлизането на компютрите в човешкото тяло.

В тази връзка може да се мисли за образ на звяра който човеците създават, по заръка на самият звяр. Тук говорим за изкуствена човешко- технологична постановка, така както човек е създаден по образ Божий, така и звяра ще иска да ъпгрейдне човеците да станат по негов образ. За това той може да ползва технологии. В тази връзка могат да се разглеждат и пророчестсвата за това , как хората ще искат да умрат, но не ще могат за период от време.

Та звярът ще обещава безсмъртие чрез технологии, доброволно уж, но ще принуждава, убеждава и заблуждава, представяйки себе си за Богът. А освен това съществува вероятност чрез подобен изкуствено създаден усъвършенстван човеко робот, да бъде проявена и духовна същност на създание извън нашият триизмерен свят.

Демоничното ще стане явно на земята и технологиите ще играят роля за неговото пълно проявление.

По принцип филмите не са основа за нищо, те са просто спекулации, художествени измислици, но все пак, могат да дават и насоки, на мислене, да дават база, на човешките умове да гонят определени уж фантасмагории, които все някак да докарат до реалност. Затова ще дам линк тук с един филм, който ми попадна наскоро , и гледах въпреки, че от години не бях гледал филми, реших да го изгледам, понеже ми попадна кратко резюме негово в някакъв новинарски сайт. Филмът е груб, има насилиие и тн, но показва една посока гонена днес от AI, квантовите технологии, Мъск и тн, и въпреки, че е "вероятно" все още фантастика, то нещата уверено отиват в подобни посоки-
Филмът се казва "Upgrade" 2018, има го в някой сайтове за гледане директно.

До каква степен Бог ще допусне подобни неща, незнам, знам само това което пише в пророчетсвата и там ясно се вижда, че е вероятно чудесата и знаменията които тн. "месия" ще прави, да са свързани с определени сериозни технологии, които няма да са само на база физика и химия, а преплетени с човешката биохимия и с духовни неща, които днес не можем дори да обясним, камо ли да си представим. Те работят в тази посока, и вероятно това ще докара на сцената образ на звяра, който в един момент да е автономен и да проговори и да има влияние над човешките умове, потдали се на неговото влияние. До степен, да смятат, че вършейки неговата воля, те принасят служба на Бог.
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Watchman on August 02, 2019, 17:39:34 PM
На първо място най-непосредствената опасност от AI e възможността да се обработват огромни масиви от данни за кратко време. Към това нещо като се прибави технологията на 5G, която ще се използва за събиране и изпращане до централизирани центрове за обработка на данни, огромно количество данни за всички хора и нещата започват да стават видимо зловещи. Тези данни ще се обработват от AI и всеки човек ще бъде стриктно профилиран и класифициран (Такава система вече функционира в Китай, но китайците въпреки че са комунисти пак не са толкова злонамерени като западните кукловоди). Което пък ще даде възможност съвсем специфично да бъдат идентифицирани и поставени на мушката всички праведни хора на земята. Както и тези които отказват да се съобразяват със все по-демонизиращата се система на този свят.

И това вече не е фантастика, а съвсем реално нещо, което вече се прилага с данните от Фейсбук и другите онлайн платформи за събиране на данни за всеки човек. Това, което 5G ще направи е да добави големи количества допълнителни данни за всеки човек. Не случайно нашето правителство обяви купуването на свръх мощен компютър уж за развиване на иновации, но в действително това ще е компютър за обработка на данни и за класифициране и таргетиране на всички неудобни хора.

При така създалите се обстоятелства ще бъде физически невъзможно за праведните хора да оцелеят на земята. Затова възможните изходи са само два.

Единия е Бог по свръхестествен начин да защити праведните и да заличи профилите и координатите им от базите данни обработвани с AI, a другия е Бог да унищожи цялото това цифрово безумие, заедно не само с AI, но и с всичките им бази данни, трансхуманистични технологии, биг брадър мрежи за следене и прочие като просто ликвидира цялата електрическа мрежа на земята. Цялото световно задкулисие, центровете му за пропаганда и промиване на мозъците, системите за следене, събиране и обработка на данни ще рухне за един миг в целия свят едновременно ако Бог с нещо подобно на повсеместно ЕМП унищожи всичката налична електроника намираща се във въздуха, на земята и под земята.

Моето мнение е че такова нещо вече се е случвало в миналото и че Бог вече е връщал на стартова позиция свръх развити човешки цивилизации готови да ликвидират праведните на земята. Затова аз лично смятам, че по-вероятния сценарий е втория. Унищожаването на високите технологии с Божия намеса.

Иначе трансхуманизма е по-гнусен и от джендъризма и въобще аз не виждам, как Бог ще изтърпи още дълго тази огромна лудост и мерзост, която се е акумулирала и продължава с огромни темпове да се акумулира по цялата земя. В момента човечеството е преминало в турбо-режим на саморазвращение и ликвидация на всякакви остатъци от Божия образ и подобие в човеците. Всичко се приближава много бързо към една много драматична кулминация, която или ще бъде унищожението на всички Божии хора по земята или ще е унищожението на всичките схеми на нечестивите, които те са приготвили против Бога и против Неговия Помазаник (Пс. 2).
Title: Re: Изкуствения интелект и ликвидацията на високите технологии
Post by: Nikolay on August 03, 2019, 00:44:11 AM
Аз тия неща ги коментирам отдавна. Може не толкова подробно, но ги следя малко след като попаднах на форума.
Да копаенето и аз предполагам, че е за AI и следене на трафика за класифициране на хората. Супер компютрите явно са недостатъчни, след като се прилага и тоя метод.
Не случайно коментирам, че края е близо и идването на Исус има голяма вероятност да го доживеят тия от нас на които им е писано.
Хората създават своя електронен бог на който се надяват да ги управлява "правилно", че и са възхитени от цялата идея. Тичат с отворени обятия към тая идея...

ЕМП който коментираш вероятно ще е изместването на полюсите за което и нечестивите се подготвят, да случвало се е и те ще се подготвят за него. Не случайно се разработват системи които да могат да устоят.
Подозирам, че и всички неща които се създават за защита от "ядрено нападение" са подготовка за сценария който Бог ще им докара на главите.

Останалото е описано в Откровение достатъчно добре.

Това което може да ни радва е, че Бог е промислил и за нас и ни е известил, че противника няма време и бърза, та подготовката му няма да е на нивото на което му се иска.