Author Topic: Антисемитизма - мит и реалности  (Read 43078 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Liya

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 65
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #15 on: May 08, 2017, 13:07:15 PM »
От това, което съм чела последните години за холокоста и аз стигнах до същите изводи, а именно че най-малкото е силно преувеличен. Има много въпросителни и доказателства против официалната версия - фалшифицирани снимки, физическата невъзможност да се изгорят толкова много тела, тоновете пепел, които би трябвало да остават след кремациите и които не са открити, липсата на документи.....дори се съмнявам че в лагерите е имало предимно евреи, все си мисля че в по-голямата си част са били военнопленници от СССР, защото когато Хитлер нахлува в съюза първите няколко месеца са пленени над 1 000 000 червеноармейци които са откарани на запад. За какво друго освен за роби. Явно тази пропаганда с която сме израснали е поредната лъжа за обслужване на нечии интереси. Ето например създаването на Израел в този му вид е следствие на това.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3948
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #16 on: May 08, 2017, 13:08:54 PM »
След 30-тата минута започват да говорят против "заместителната теология", което е вярно, но отново градят тезата си на напълно фалшиви факти.

Да не говорим, че използват термина "християнската църква" по изключително обобщаващ начин, напълно противоречащ на Писанията. Това, което те наричат "християнската църква" е всъщност това, което Библията нарича Вавилонска блудница.

Основния проблем на тия хора е че те се опитват да разсъждават върху Писанията свъпвайки върху напълно лъжлива история и лъжливо възприятие на реалността. Все едно да имаш в ръцете си вярна и точна карта на Германия, и да си мислиш, че се намираш в Германия, когато всъщност се намираш в Индия и да се опитваш да се водиш по тази карта и да даваш обяснения кое къде се намира. Резултата ще бъде пълна каша, каквото е това видео.

Същото става, когато някой вземе Писанията и се опитва да тълкува историята на база на Писанията, когато всъщност няма никаква идея от реалните исторически факти.

Най-голямата гнусота на този филм, която до момента се сблъсках е че в него се въздига и възвеличава ционизма, а противниците на ционизма се демонизират и биват обвинени в "антисемитизъм" по много подмолен начин.

По-горе в тази тема аз коментирах достатъчно подробно защо термина "антисемитизъм" е изключително лъжлив, манипулативен и измамлив и никой, който се има за християнин не трябва да борави с подобно лъжливо понятие.

Най-голямата трагедия обаче на такива християни е че са напълно слепи за това какво представлява ционизма, и то не просто на историческа основа, защото да кажем са измамени относно историята, но на основание на Писанията.

Човек малко да познава Писанията и Духа в който са написани ще види съвсем ясно, че ционизма не е нищо по-малко от съвършено проявление на духа на Антихриста.

Анти-христ, на гръцки не означава само "против Христос", но още повече означава "вместо Христос". Знаем също така, че според Божиите обещания - Бог и само Бог може и ще възстанови царството (държавата) на Израел според обещанията и пророчествата. И това Той ще го направи чрез Христос.

Какво става обаче, когато някой създаде организация за създаване на еврейска държава с човешки методи, човешки напъни, кроежи и заговори? Той поставя себе си на мястото на Христос и на Бога. А това е квинт-есенцията на духа на Антихриста.

Когато един човек започне със свои напъни да се мъчи да постига Божиите цели, вместо да даде място на действието на Божия Дух и да чака Божието време и Божия начин, тогава той се превръща в антихрист в пълния смисъл на тази дума.

Ето защо ционизма, дори да сме невежи за историческите злини, които е извършил и продължава да върши, пак само на основание на Писанието за нас трябва да е пределно ясен, че е изключително демоничен, антихристки и е сатанизъм в най-чистата му форма.

Ето защо не съм го изгледал този филм още, защото е голямо бреме за мен да слушам тия неща и погнусата ми е огромна. Още повече поради факта, че оскверняват една добра цел по такъв гнусен човешки начин. Де факто това, което те правят е точно това, което ционистите правят - с човешки начини и плътски напъни се мъчат да изпълнят това, което Бог желае - да бъдат предпазени християните от въвличането им в гонението против евреите в идващата огромна измама и изпитание на народите.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3948
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #17 on: May 09, 2017, 01:01:24 AM »
Има няколко интересни момента в този филм, където участниците в това голямо недоразумение изпускат истината през устата си без дори да подозират.

Първия момент е някъде в 1:11 когато говорещия казва, че по време на мюсюлманското владичество над близкия изток, когато юдеите са били подчинени за тях не е писано почти нищо и това е защото те били в състояние на подчинение и унижение и като такива не са представлявали заплаха. С което той неволно признава, че през останалото време, когато не са подчинени, те представляват заплаха.

Другия момент е в 1:33 където се коментира някакъв случай как безмислостно били убивани затворниците, в това число малко момче, което било обесено. Говорещите рисуват картина на безмилостни убийства наляво на надясно в този лагер, без съд, без присъда, без причина. И в същия момент продължавайки същата история с обесването на момчето жената, която говори между другото споменава, че евреина наблюдавал обесването на момчето разговарял с друг концлагерист докато се възстановявал след направена операция.

Много интересно? Значи нацистите трепят концлагеристи наляво и надясно, всеки ден изгаряли по 20 000 евреи в крематориумите, а същевременно лекуват болните евреи и то до степен, че им правят хирургически операции и след това ги настаняват в болнични помещения за да се възстановяват?

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ото

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 75
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #18 on: May 22, 2017, 09:16:39 AM »
   Гледам списъка с дати и територии от които евреите са били гонени и стигам до извода, че гонението не е само поради „заслуги” на евреите но зависи и от самите гонители. Например, след  изгонването на евреите от Испания през  1492г. една немалка част от тях се заселват в нашите земи и тук живеят необезпокоявани  и в разбирателство с местните българи. В България няма антиеврейски погроми, тук евреите не са задължени чрез закон да живеят в гета, а историята със спасяването им от изтребление по време на Втората световна война е учебникарски пример за любов на дело. Защо евреите са били гонени в католически, протестантски и православни държави, но не са били гонени в България? Може би защото идеята на Левски „Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се изработи.” е била реализирана по отношение на българските евреи. В България няма еврейски гета, няма забрана за практикуване от евреите на определени професии и поради това антиеврейската пропаганда не е успяла да постигне осезаем резултат. Ако ти пуснат пропаганден филм, в който ти показват колко са мръсни евреите но ти имаш за съсед евреин, на който си ходил на гости  а и той е идвал в домът ти, най-вероятно резултата от пропагандата ще е точно обратен на целта и. Като българи трябва да сме горди, че преди близо 80г. сме проявили смелост, здрав разум и любов по отношение на българските евреи.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3948
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #19 on: May 22, 2017, 11:38:31 AM »
Oто, както винаги си далеч от фактите и истината. Първо запознай се с ролята на евреите при Старозагорските кланета, когато турците превземат обратно освободената от руснаците Стара Загора.

Второ, вземи прочети стихотворението на Вазов - "Жидов гроб" за да видиш историческото отношение на българите към евреите базирано именно на техните "заслуги".

Трето, вземи се запознай с идеята на Левски за това, какво е трябвало да се прави спрямо предателите на народа.

Четвърто, запознай се със приетия от българското правителство "Закон за защита на държавата" по време на втората световна война.

Пето, запознай се със сабатианския култ сред евреите (последователите на Sabbatai Zevi) и каква е неговата роля в ционизма, холокоста и създаването на държавата наречена "Израел". Така ще разбереш защо наричащите се "евреи" не само са имали изобилни заслуги за изгонванията си, но и защо повечето обикновени евреи нямат вина за това, а са само потърпевши. И точно тази мъдрост е проявил българския народ, като е разделил обикновените евреи от заговорниците, които биват отсечени чрез "Закона за защита на държавата", докато обикновения евреин не бива засегнат от него.

Този отказ да се раздели житото от плявата е в основата на много трагедии и ще е в основата на трагедията на плитките християни, които в края на дните ще се превърнат в гонители на евреите, защото няма да могат да различат едното от другото. Сам Исус пророкува че сред "чадата на царството" ще бъдат посяти "чадата на лукавия", които ще бъдат трън за всички до свършека на века.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3948
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #20 on: May 25, 2017, 04:19:35 AM »
Ето съвсем ясен пасаж от Писанието, където Бог говори какво ще се случва с изгонените от земята им евреи:

Ерем. 24:9  и ще ги предам да бъдат тласкани за зло по всичките царства на света, да бъдат укорявани, и да станат за поговорка, за упрек, и за проклетия във всичките места, гдето ще ги изгоня.

Тук въобще не се казва, че проблема е в местните народи сред които са изгонени евреите, както се опитва да внушава Ото в своето неразбиране на Писанията и историята. А се казва, че със своето присъствие те ще предизвикват укор, упрек и проклетия.

А създателите на пуснатия по-горе филм наричат това "мистерия". Ако има някаква мистерия тя е защо тия хора се наричат християни, а не внимават на това, което е ясно написано в Библията.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

YN

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 86
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #21 on: May 25, 2017, 21:47:12 PM »
Хмм... Арт Кац имаше едно тълкуване на пасаж от Второзаконие като пророчество за холокоста. Даже май е във форума. Какво смятате за това? Арт като цяло много е говорил за холокоста като Божий съд над евреите.

Не знам, има много очевидци и свидетелства за това което се е случило. Например този сайт предлага доста исторически доказателства и отговаря на съмнения: https://www.hdot.org/debunking-denial/. Това че нещо е част от "официалната" история, не значи задължително, че не е вярно. Има опасност да залитнем в друга крайност и да вярваме на всяка измишльотина, която противоречи на "официалната" версия, а това далеч не гарантира истинност. Вярно е, че холокоста се използва като причина за създаването на държавата Израел, което не е от Бога, но това не значи че самия холокост не се е случил. Когато българите са спряли извозването на евреите от страната, от какво са ги спасили тогава?

Въпросът е също при стихове като този:

Eze 36:24  Защото ще ви взема изсред народите, и ще ви събера от всичките страни, и ще ви доведа в земята ви.
Eze 36:25  Тогава ще поръся върху вас чиста вода, и ще се очистите; от всичките ви нечистоти и от всичките ви идоли ще ви очистя.


Тук изчистването става след събирането на народа в земята. Това значи ли че евреите ще пристигнат в земята все още нечестиви и неповярвали? Във филма мисля че така го тълкуват. Изобщо каква е хронологията на събитията (може би друга тема)?
Psa 111:7  Делата на ръцете Му са вярност и правосъдие; Всичките Му заповеди са непоколебими;
Psa 111:8  Утвърдени са до вечни векове, Като са направени във вярност и правота.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3948
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #22 on: May 25, 2017, 23:03:33 PM »
Проблемите на така наречения холокост са много, но това не означава, че нищо не се е случило и че евреи не са били убивани. Нищо подобно. Въпроса не е дали нещо се е случило, а какво точно се е случило, кой стои зад него и защо.

Ето тези три въпроса са важни.

Друг подобен въпрос е какво не се е случило, а се твърди че се е случило. Отговора на този въпрос е че:

- не са били избити 6 милиона "юдеи". Няма никакви исторически факти подкрепящи или доказващи подобна цифра.
- не са били избивани хора с газови камери, защото такива не е имало, нито е било възможно при ниски температури да се активира отровния газ с който се твърди че са избивани хора в камерите.
- крематориумите не са били за премахване на телата на милиони хора, нито гориво, нито време, нито физическа възможност е имало да се изгори такова количество хора в тия крематориуми.

Сега въпроса е какво всъщност се е случило и защо?

На първо място искам да отговоря на въпроса, защо. Един от най-ключивите исторически и добре прикривани факти е така наречената велика схизма между "юдеите". Какво означава това? През 1666-а година се въздига човек с името Саббатай Зеви, който твърди че е Месията. Той проповядва, че за възцаряването на Месията е необходимо или всички хора да станат праведни или всички да станат грешни. И понеже всички хора няма да може да станат праведни следователно единствения шанс за изкупление е ако всички вкупом се отдадат на греха. Той стъпва на извратени постановки от Кабалата и вавилонските мистерии залегнали в Талмуда. Последователите му се отдават буквално на сатанизъм и всякакви извращения. Същевременно онези, които милеят за Закона на Моисей се възпротивяват и настъпва голямо разцепление в редиците на юдеите. Сабатианците биват отлъчени и минават в нелегалност. Самия Саббатай Зеви бива арестуван от султана в Османската империя и му бива поставено условие да приеме исляма или да умре. Той приема исляма, но само привидно. Така сабатианството приема формата на криптоюдаизма. Това ще рече, че последователите на този култ се представят за мюсюлмани, християни, юдеи и въобще каквото е угодно за инфилтрират редиците на своите съперници и да ги превземат отвътре.  В последствие се въздига нов водач на този култ наречен Яков Франк. Този човек заедно с йезуита Вайсхаупт и банкерския родове Ротшилд, Варбург и други създават тайни общества имащи за цел да покварят всичко и всички по земята за да може да дойде техния месия. Доктрината е същата, нужно е всички да станат грешници, развратници и народа да се потопи във всякакви грехове.

Виждаме в днешно време, че това се реализира повече от всякога. С всяко следващо поколение хората стават все по-развратени и предадени на гехове и всякакви гнусоти. Включително наричащите се християни.

Разбира се сабатианците не си правят илюзии, че ще успеят да развратят всеки човек и да го накарат да се отдаде на греха. Има хора, които искат да служат на Бога и правдата. Включително сред юдеите. Проблема с този вид хора може да бъде решен само по един начин - след като отказват да се развратят, трябва да бъдат убити.

Същевременно на сабатианците им е необходим Ерусалим и Израел за да може да кажат, че Месията се е върнал, защото според пророчествата той трябва да седне като цар в Ерусалим. За тази цел се създава ционизма. Започват да се наливат пари в кампания за преселване на юдеи в Палестина. Пари има, но желаещи да се преместят там няма. Мнозина взимат парите които им предлагат да се преместят в Палестина, преместват се и после се връщат обратно. Юдеите са твърде удобно устроени в Европа и САЩ и нямат никакво желание да се местят в Близкия изток.

Затова ционистите планират гонение на юдеите с цел да ги наплашат и принудят да имигрират в Палестина с цел създаване на юдейска държава. В плана се включва избиване на няколко десетки хиляди юдеи и създаването чрез това мит за масов геноцид или това което знаем днес като "холокоста". Разбира се както можете да се досетите нарочените за избиване са не кой да е а именно юдеите, които отказват да се отдадат на разврат и желаят да следват Тората. Самия Арт Кац забелязва, че 90% от избитите юдеи не са от светските и безбожните юдеи, а от най-набожните и предадените да следват Тората.

Няма съмнение, че това е Божий съд, обаче Бог във Второзаконие се съди с потомците на Яков, т.е с истинските израилтяни, а днешните "юдеи" са с много висок примес от едомци. Това се признава в самата Encyclopedia Judaica. Първо там се признава че през 2 век преди Христос едомците живеещи на територията на Юдея приемат юдаизма насила и стават част от еврейския народ. Второ там се признава, че хазарите, които също приемат юдаизма са дошли от своето родно място - планината Сеир, а това е дома на едомците. Т.е още по времето на Христос юдеите са били силно примесени с едомци, а след приемането на хазарите в юдаизма, едомците стават преобладаваща част от това, което днес хората наричат "юдеи".

За мен няма никакво съмнение, че именно едомците са главните играчи в сабатианската секта, те са лидерите на ционизма, на днешното юдейство във многообразните му организации и разбира се именно те са банкерите от които света въздиша и кълне.

С оглед на всички тези факти никак не е очудващ факта, че двама от основните спонсори на Хитлер са юдейски банкери. Самия Хитлер поне по-майчина линия има едомска кръв.

По важното е друго. Божиите наказания и съдби върху народа Му са върху истинските участници в завета, а не върху псевдоносителите - хазари и едомци. Спрямо едомците Бог има съвсем отделен съд на който ние ще бъдем свидетели.

И точно тук е коварството и изкушението с което ние всички трябва да се справим. Изкушението е в две направления:

- да се измамим да намразим истинските евреи заради делата на едомците, които се представят за юдеи и така да станем съучастници в гонението на Божиите хора и да пропуснем Божието призвание да ги подбудим към ревност и покаяния (Римл. 11гл)
- да се измамим да приемем едомците и гнусните им дела наричайги ги Божии хора и да си затваряме очите за мерзостите и престъпленията на световното юдейство и ционизма


Писанието предупреждава следното:

Притчи 17:15  Който оправдава нечестивия и който осъжда праведния. И двамата са мерзост за Господа.

Тук има две крайности в които можем да изпаднем по отношение на "юдейския въпрос" - да оправдаем нечестивите или да осъдим праведните. И двете са мерзост за Господа.

Баланса, който се изисква е много тънък и непостижим за човешката плът, емоции, гняв и човешко чувство за милост или справедливост. Само Божия Дух може да ни преведе през тази тънка нишка на баланс чрез която Бог ще изпита сърцата на Своите Си.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

YN

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 86
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #23 on: May 26, 2017, 23:10:41 PM »
Искам да поразмисля и потърся по този важен въпрос. Може ли да споделиш къде си намерил тази информация за да се поразровя? Поне от къде да започна.

За какво са били тогава стаите които се наричат газовите камери и газът за какво се е използвал?

Също, как ще стане подбуждането към ревност на практика? Трябва ли специално да търсим да общуваме с евреи или ще стане "от само себе си"? Също си мисля, като едомци и евреи са толкова примесени, то не може да се знае кой е кой... Пък и е възможно и едомци да се обърнат към истината. Смисъл че как да се отнасяма на практика с евреи които познаваме (аз лично познавам)?

И въпреки изчерпателния отговор, за който благодаря, май не спомена стиховете от Езикийл и хронологията на събитията. Много бих искала да го обсъдим.

Поздрави! И се извинявам че малко несвързано задавам въпроси; просто е голяма темата.
Psa 111:7  Делата на ръцете Му са вярност и правосъдие; Всичките Му заповеди са непоколебими;
Psa 111:8  Утвърдени са до вечни векове, Като са направени във вярност и правота.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3948
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #24 on: May 27, 2017, 01:55:29 AM »
Във връзка със сабатианската юдейска секта, просто потърси с имената Sabbatai Zevi, Jacob Frank и ще излязат много неща.

Относно "газовите камери". Има достатъчно видео материали на които се вижда че това са били бани и тоалетни, дори се виждат местата от които са изкъртени самите тоалетни. Отворите през които официалната версия твърди че са били пускани ампулите с отровния газ zyklon b се вижда че са направени много по-късно и са съвсем грубо изкъртени с цел да се скалъпи версията за отравянето с газ.

Има също интересен клип където няколко доброволци влизат в помещение в което температурата е била сходна с тази в така наречените газови камери. В това помещение са поставени ампули с zyklon b. Хората си излизат живи и здрави. Просто за активирането на този газ е нужна много по-висока температура. А така наречените газови камери не разполагат с отоплителна система, която да повиши температурата до степен, че ампулите да започнат да отделят отровен газ.

Вижда се също, че само на няколко метра от набедените за газови камери помещения в концентрационния лагер се е намирала офицерската болница. Много логично нали. В интерес на истината документалния филм в който са изложени тези факти е правен от евреин.

По отношение на Езекиил. Нека да видим пасажа, който си цитирала в малко по-голяма цялост:

Eze 36:22  Затова, речи на Израилевия дом: Така казва Господ Иеова: Аз не правя това заради вас, доме Израилев, но заради Моето свето име, което омърсихте между народите, при които отидохте.
Eze 36:23  Аз ще осветя великото Си име, което е било омърсено между народите, което вие омърсихте между тях; и народите ще познаят, че Аз съм Господ, казва Иеова, когато се осветя у вас пред очите им.
Eze 36:24  Защото ще ви взема изсред народите, и ще ви събера от всичките страни, и ще ви доведа в земята ви.
Eze 36:25  Тогава ще поръся върху вас чиста вода, и ще се очистите; от всичките ви нечистоти и от всичките ви идоли ще ви очистя.
Eze 36:26  Ще ви дам и ново сърце, и нов дух ще вложа вътре във вас, и, като отнема каменното сърце от плътта ви, ще ви дам меко сърце.
Eze 36:27  И ще вложа Духа Си вътре във вас, и ще ви направя да ходите в повеленията Ми, да пазите съдбите Ми, и да ги извършвате.
Eze 36:28  Ще живеете в земята, която дадох на бащите ви; и вие ще ми бъдете люде, и Аз ще бъда ваш Бог.
Eze 36:29  Ще ви спася от всичките ви нечистоти; и като призова живото, ще го умножа, и не ще вече да ви докарам глад.
Eze 36:30  Ще умножа плода на дървото и рожбите на полето, за да не ви се присмиват вече народите, за гдето гладувате.
Eze 36:31  Тогава, като си спомните нечестивите си постъпки и недобрите си дела, ще се отвратите сами от себе си пред очите си поради беззаконията си и поради мерзостите си.
Eze 36:32  Не заради вас правя Аз това, казва Господ Иеова, нека ви бъде известно. Засрамете се и се смутете поради постъпките си, доме Израилев!
Eze 36:33  Така казва Господ Иеова: В деня, когато ви очистя от всичките ви беззакония, ще направя и да се населят градовете, и запустелите места ще се съградят.
Eze 36:34  Опустошената земя ще се обработи, макар че е била пуста пред очите на всекиго, който минаваше.
Eze 36:35  И ще казват: Тая земя, която бе запустяла, стана като Едемската градина, и запустелите, опустошените, и разорените градове се укрепиха и населиха.
Eze 36:36  Тогава народите, останали около вас ще познаят, че Аз Господ съградих разореното и насадих запустялото. Аз Господ изговорих това, и ще го извърша.


Тук има няколко момента. Първия момент е че картината, която Божието Слово рисува не е тази на невинните жертви гонени от лошите народи, която ционистите обичат да представят. Вместо това Бог казва, че изгонените евреи ще се занимават с мерзости и гнусоти сред народите с които ще осквернят и омърсят Божието име.

Втория момент е че когато Бог ги събере в земята, забележи Бог а не човек - тогава околните народи ще познаят, че Бог е извършил това. Какво казват сега околните народи? Какво казват палестинците, сирийците, ливанците, йорданците, египтяните? Казват ли - наистина Бог извърши това за тях, или казват - те с нечестивите си кроежи, с насилие, грабеж, подлост и измама се върнаха в земята?

Следователно имаме ли изпълнение на това пророчество или нямаме?

Нека да видим какво се казва в следващата глава на Езекиил:

Eze 37:21  И речи им: Така казва Господ Иеова: Ето, Аз ще взема израилтяните изсред народите гдето са отишли, и като ги събера от всякъде, ще ги доведа в земята им;
Eze 37:22  и ще ги направя един народ в земята, върху Израилевите планини; един цар ще царува над всички тях; и не ще бъдат вече два народа, нито ще бъдат занапред разделени в две царства.
Eze 37:23  Те няма вече да се оскверняват с идолите си, нито с мерзостите си, нито с кое да било от престъпленията си; но ще ги избавя от всичките отстъпления, с които са съгрешили, и ще ги очистя; така те ще бъдат Мои люде, и Аз ще бъда техен Бог.
Eze 37:24  И слугата Ми Давид ще бъде цар над тях; над всички тях ще има един пастир; и те ще ходят в съдбите Ми, и ще пазят повеленията Ми и ще ги извършват.


Тука има много особени детайли. Първия е че Бог говори за възвръщането на Израилтяните - не само на юдеите, но на двата израилеви дома - Юдовия и Ефремовия. Когато Бог възстанови истинския Израел това няма да стане само за юдеите, ще стане за всички разпръснати изряилтяни и ония, които се водят "десетте изгубени племена" и които сега никой точно не знае кои и са и къде са. Има само догадки и спекулации по въпроса. Всички знаем, че подобно нещо в момента не се с случило.

Втория детайл е че когато Бог възстанови израилтяните в земята им, те ще бъдат праведни а не нечестиви хора. Това, което цитира ти от Езек. 36-а глава, че Бог ще ги изчисти е подобно на това как Бог изчиства християните, когато се покаят. Те са покаяни, но още не са изчистени. Тепърва трябва да изчистят пътя си и да се измият от неправедните си мисли и дела. Същото е и за Израел, той няма да бъде възстановен докато не се покае, но след като се покае ще има процес да освещение и изчистване. Това е нормалния библейски процес - покаяние - освещение. Има многобройни пасажи в които съвсем ясно се казва, че Бог ще възстанови израилтяните само след покаянието им, а не преди това.

Как ще стане подбуждането към ревност - когато видят, че повярвалите от езичниците изпълняват тяхното призвание и Божията слава е върху тях, докато те самите се занимават с глупости и вярват лъжи. Затова моето разбиране е, че на този етап ние трябва да работим за изграждането на Христовото тяло и общност, за да можем въобще да ги подбудим към ревност. В момента те гледат с презрение и подигравка на християните. Специално общение няма нужда да се търси. Когато дойдат гоненията Бог сам ще ги насочи към нас, защото ние ще сме единствените които ще са готови да им помогнат.

Най-тежкото нещо в цялата история е именно едомския примес, защото заедно с евреите ние ще приемем и едомци и те ще ни предават и хулят въпреки това, че поставяме в опасност живота си за тях. Това ще е огромно изпитание през което само Бог ще може да ни преведе.

Аз до момента съм имал някакви дълготрайни приятелски отношения в България само с един евреин. Този човек беше изключително лаком, своеволен, сребролюбив, манипулативен и досаден. На всичкото отгоре беше и космат и дори се оказа, че е гей. Аз тогава нямах никаква представа за ролята на едомците, но още тогава възкликнах като го гледах и му казах в лицето - какъв евреин си ти, ти си едомец. Лаком и космат, двете основни черти на Исав. Да пропуснах да кажа, че освен всичко, човека беше и християнин, или поне той така си мислеше. За негов кредит ще кажа, че не обичаше лицемерието и се бореше с нагона си на гей, но от време на време го прихващаше и искаше да си сменя пола с операция. За мен това е типичния едомец, дори да не е по плът, то със сигурност по дух, при все това аз не съм го отхвърлял въпреки че в един момент се оттеглих от него. В една от фирмите в които работих преди години също постъпи един евреин. Изключително развратен, лицемерен и манипулативен човек. Крадец и използвач. Разбира се във фирмата имаше и един българин, който отговаряше на същия профил, дори повече от евреина. Но е възможно и той да е бил едомец. Първия евреин поне се бореше с недостатъците си и греховете си и се чувстваше гузен като направи някаква мизерия. А спомних си, че в едно домашно събрание ни посещаваше и едно момиче еврейка. Тя беше християнка и спрямо нея нямам специални наблюдения, беше си нормална християнка на църковно ниво.

Хронологията, каквато я разбирам в момента е следната:

- настъпва времето на Якововата скръб - това означава гонение на всички евреи по цялата земя. Голяма роля за това ще изиграе измамата на холокоста, която ще бъде напълно и официално разобличена, както и теорията за световния еврейски заговор. По тази тема съм писал във форума.

- евреите (както са примесени с едомци) бягат накъдето им видят очите. Мнозина ще бъдат избити, като по този начин Бог ще започне да премахва едомците, както и гнилите смокини сред евреите. Това в никакъв случай не означава, че ние трябва да одобряваме или да участваме в това избиване. Исус говори за притчата за нивата в която е посято добро и лошо семе, че добрия плод и плевелите трябва да останат до свършека на века и че ангелите ще пожънат нивата и ще отделят живото от плявата. Ние нямаме дял в това нещо, нито право да вдигнем ръка, защото ако го сторим ще си навлечем Божия гняв.

- Бог насочва бягащите евреи към християнските общности предварително позиционирани на стратегически места. Те ще ги приемат сред себе си с опасност за живота си и този на семействата и децата си. Едомците и гнилите еврейски смокини ще продължат да вършат зло и предателства (четете Жидов гроб на Вазов) и сърцата ни ще бъдат изпитани до краен предел как ще реагираме в подобна ситуация. Избрания по благодат остатък ще види Божията слава в нас, и както Авраам разпозна Божия първосещеник в лицето на Мелхиседек, така избраните евреи ще разпознаят в нас свещеници на Живия Бог. Виждайки, как езичници носят Божията слава и свещеническата служба на Бога те ще поревнуват и заридаят. Ще видят Божия Син в нас и ще заплачат за този когото прободоха. Ще настъпи масирано покаяние на избрания по благодат остатък евреи по целия свят, докато същевременно гоненията ще ликвидират отстъпниците и едомците.

- след този акт на покаяние Бог по невъобразим за всички начин ще събере покаяните евреи от всички краища на земята и ще ги върне в обещаната земя.

Тези събития ги описвам от гледна точка на нас които живеем в по лицето на земята, докато същевременно не по-малко драматични събития ще се случат в самата обещана земя. Битката при Армагедон, Божия съд върху народите и разбира се кулминацията на всичко - Второто Пришествие на Христос ще се случат паралелно със събитията, които описах по-горе и които касаят нас и нашата роля тук където Бог ни е поставил да живеем.

Това е което разбирам към настоящия момент. Не казвам, че всичко ми е ясно и че не пропускам неща, но съм написал така както съм го разбрал до момента.Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Emma

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 98
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #25 on: May 27, 2017, 19:46:21 PM »
Излязъл е втори филм от поредицата "Covenant and Controversy".

Поствам го, защото смятам, че нещата трябва да се разобличават...за да излизат истинските наяве!


https://www.youtube.com/watch?v=04q7kvt41hI&feature=youtu.be

..."Всички ще бъдат научени от Бога". Всеки, който е чул от Отца, и се е научил, дохожда при Мене.

Йоан 6:45

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3948
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #26 on: May 27, 2017, 19:59:05 PM »
Тази част я гледах още преди и някои от нещата съм коментирал по-горе относно нея. Първо помислих, че е излязла още една част освен тази и си викам, пак ще изнурявам душата си да го гледам.

Един от участниците във втората част е мой много близък приятел и брат, който много ценя. Писах му да го изоблича, че е участвал в това нещо, макар, че повечето неща, които той казва са верни, но така и не получих отговор от него.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Emma

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 98
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #27 on: May 27, 2017, 20:10:03 PM »
O, не съм разбрала, че така е станало.

Съжалявам.
Ако искаш я изтрий.


..."Всички ще бъдат научени от Бога". Всеки, който е чул от Отца, и се е научил, дохожда при Мене.

Йоан 6:45

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1050
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #28 on: May 29, 2017, 22:00:02 PM »
Не да крием сме призвани, но да изобличаваме и поучаваме.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3948
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #29 on: June 11, 2017, 15:29:47 PM »
Ето един списък с изказвания на известни личности за "евреите", включително и на известни българи. Това показва колко невежо е изказването на Ото по напред относно отношението на българите към евреите и било ли е заслужено или не:

http://bultimes.com/izvestni-lichnosti-za-evreite/
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.