Author Topic: Антисемитизма - мит и реалности  (Read 43271 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #105 on: February 01, 2022, 23:29:42 PM »
В youtube тези линкове искат логин за да бъдат гледани. Има ги и в други сайтове и ако мога ще ги гледам от там. Това са доста часове, и ще трябва време, но е добре да се обсъдят тука във форума аргументите им.

Само видях че видеата са правени от FAI STUDIOS, нещо което предположих още преди да видя линковете. Доколкото съм се срещал с техни неща и преди бих казал, че господата от това студио са твърди ционисти, и повтарят и утвърждават типичните мантри на ционизма. За мен ционизма е идентичен с духа на Антихриста, поради една проста причина. Ционизма е стремеж към завладяване на обещаната земя БЕЗ БОГА, чрез човешки методи и напъни. Духа на Антихриста по своето естество е стремеж към завладяване на цялата земя "за Христос", но БЕЗ ХРИСТОС, чрез човешки методи и напъни.

При все това, където се дават някакви аргументи трябва да се разсъди и да се види какво се предлага. Това винаги е полезно, защото обикновено ни тласка към още по-дълбоко разбиране на позициите, които държим.

И така успях да подкарам първото видео от един сайт, и ако не се лъжа това видео съм го гледал отдавна и мисля, че сме го коментирали подробно във този форум. Остава да намеря къде точно беше за да пусна линк към това, което вече е казано, за да не се повтаряме.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #106 on: February 02, 2022, 13:57:32 PM »
ОК, аз търся ли търся къде съм коментирал относно тези филми, а се оказа че това е станало в началото на точно тази тема в която пишем в момента. Хубаво би било когато някой пуска нещо в някоя тема първо да е изчел цялата тема, за да не става така, че да се повтарят нещата.

Та ето пускането на оригиналния линк към това видео и последвалите коментари:

http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,870.msg111748.html#msg111748

Успокоих се че няма да се налага да изнурявам душата си да гледам тази мъчителна пропаганда отново. По-горе сме коментирали двете части от поредицата, остава да изгледам и третата част и ще коментираме нея в тази тема. Доколкото разбирам в третата част се коментира и спасението на евреите в България, което само по себе си е интересна тема и ще бъде полезно да се види и коментират нещата в това отношение.

Моля прочетете коментарите които вече сме направили към първите две части на тези филми, там всичко е казано много подробно и с референции към Писанието.

Към вече казаното аз само бих добавил един цитат:

Quote
“At the 1936 World Zionist Conference, Chaim Weizmann said: “Perhaps only 2 million will survive the upcoming Holocaust, but they will be ready for life in Palestine.”

В превод:

"На Световната ционистка конференция през 1936 г. Хаим Вайцман казва: "Може би само 2 милиона души ще оцелеят от предстоящия Холокост, но те ще бъдат готови за живот в Палестина."

Какво означава казаното в този цитат? Означава че така наречения "холокост" е планиран от ционистите и има за цел да наплаши живеещите по целия свят евреи, така, че да се преместят в Палестина. Нещо, което преди това 99% от еврейското население по света е отказвало да направи.

С оглед на това става още по видно колко долнопробна е пропагандата във видеото на FAI STUDIOS. Християните трябва да бъдат светлината на света и солта на земята, те не трябва да се поддават на пропаганда, още по-малко да участват в нея. Тия хора може би си мислят, че правят добро дело с тази пропаганда, и че тя ще помогне за предотвратяване на бъдещи враждебни проявления от народите спрямо юдеите, но това което постигат е точно обратното. Натрапвайки една фалшива крайност, те само нагнетяват напрежението още повече. И честно казано дори имам съмнения, че е възможно тази поредица видеа да има точно такава подмолна цел - нагнетяване на напрежението, защото ако обърнете внимание на режисурата на самото видео - даване на лицето на говорещия в близък план, на мрачен фон - това само по себе си действа поляризиращо и има засилващ ефект върху възмущението в онези, които разпознават абсурдността на пропагандните лозунги. Ето защо не ми е чужда мисълта, че е възможно подобна пропаганда да е спонсорирана от сабатеанците, които имат за цел унищожаването на евреите. А тяхната сатанинска методология е да рушат нещо давайки си вид, че го защитават.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 380
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #107 on: October 23, 2023, 11:15:15 AM »
Поради събитията отново се върнах да чета по-старите книги на Библията. Започнах да препрочитам темата, която също е толкова актуална.

Закова вниманието ми и няколко дни размишлявам за това;
Битие 25:27 И като порастнаха децата, Исав стана изкусен ловец, полски човек; а Яков беше тих човек и живееше в шатрите.

Ето върху какви хора е Божието благоволение и върху какъв човек са дадени обещанията.

Свързах го с други текстове:
Матей 5:5 Блажени кротките, защото те ще наследят земята.

Софония 2:3 Търсете Господа, всички кротки на земята, Които извършвате съдбите Му; Търсете правда, търсете кротост, Негли бъдете покрити в деня на гнева Господен.

Препратка към християни, които смятат,че е много важно да вземат страна във военни конфликти. Немалко сигурно са объркани. Да не си мислят,че подкрепата им представлява вид застраховка за самите тях-че е важно да се закичат със значка или да вдигнат знаме...