Author Topic: Приятно ми е Светослав!  (Read 5801 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

svetlio760

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 30
Приятно ми е Светослав!
« on: March 27, 2016, 19:27:28 PM »
Казвам се Светослав Йовчев Стоянов и съм на 40 години от Стара Загора. Попаднах на форума случайно и бях удивен от дълбоката мисъл на форумистите. Постнах веднъж и по първият отговор сметнах, че съм много различен от вас и няма да поствам втори път, но за това пък ще ви чета! От тук мога да науча невероятно много и ще се възползвам максимално. Благодаря на Бог, че ви е дал тези дарби на мъдрост и знание и че има начин Той да ми говори чрез вас!

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #1 on: March 27, 2016, 23:22:43 PM »
Постнах веднъж и по първият отговор сметнах, че съм много различен от вас и няма да поствам втори път, но за това пък ще ви чета!

Добре дошъл. Много мъдро решение, браво! По-добре запознай се добре кои сме, какво говорим, и чак след това ако мислиш че имаме общи неща или че това което тука четеш е нещо което си струва, тогава свободно можеш да се включиш по всяко време, ако не, можеш да си продължиш по пътя.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

svetlio760

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 30
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #2 on: March 27, 2016, 23:39:59 PM »
Да, благодаря ви! Искам да се извиня, че май все пак ще поствам по нещичко. Оказа се че първия път не съм догледал някой неща. Ще опитам да водя градивна дискусия с вас и дай Боже да се получи. Мисля че намерих достатъчно революционни мисли, които искам да подкрепя! Особеното при мен е в това, че сам оформям доктрините си и ако не бях забелязал и други хора като мен, щях само да чета, но темата за многоженството ми отвори очите! Имам общи неща с вас!

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #3 on: March 27, 2016, 23:52:06 PM »
Бих ти препоръчал за начало да обърнеш внимание на тези две теми, от които до голяма степен ще разбереш и целите на този форум,

http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,213.0.html

http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,666.0.html
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 934
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #4 on: March 28, 2016, 13:14:01 PM »
Добре дошъл, дано намериш това за което си дошъл сред нас.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3336
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #5 on: March 28, 2016, 18:52:19 PM »
Светльо, прави впечатление че проявяваш способност да разсъждаваш извън коловозите на деноминационното християнство, което е нещо рядко срещано. При все това съдейки по вече написаното от тебе виждам, че в някои неща си караш по коловозите, така, че има какво още да се желае.

Между другото да те попитам, ако не е тайна, ти коя година повярва?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

svetlio760

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 30
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #6 on: March 30, 2016, 00:24:20 AM »
Е ха добре заварил! Да ти кажа честно от прочетеното до тук, ако въобще приема някакво изобличение от някой, то това ще е от теб!
 И не е тайна- майка ми и баба ми са евангелистки и вярвам откак се помня.
 По- точният въпрос е кога излязох от коловозите- случи се някъде около когато бях на 14-15 години и се сблъсках с дилемата бойни изкуства- грях ли са източните философии и респективно бойните изкуства или не са?
 От тогава до сега са ми тълкували тълкуватели, пророкували пророци, самият аз съм имал сънища и пророчества (едно от тях го написах във фейсбука, то още си е там, и след месеци се сбъдна едно към едно- видях в сън как българите стягаме колана двойно и ставаме два пъти по- бедни и 5 месеца по- късно Бойко Борисов дойде на власт, а на това отгоре и еврото падна!) и в крайна сметка ето ме- тук там по коловоза, тук там извън него- Това, което чувствам като мисия е да успея да убедя християните, че ние не общуваме с писание, а с Жива Личност, която е оставила слово, а не писание! В следствие на което е нужна малко емпатия, или съпричастност!
 Ние трябва да можем да се поставим на мястото на библейските герои, за да можем да ги разберем.
 Ето един пример:
 Какво би станало ако не знаехме нищо за новият завет и имахме само стария- Моисей и пророците- и бяхме евреи- фарисеи?
 Знаем Моисей и пророците почти наизуст, тълкуваме ги точно, все пак са писани на собствения ни език! И изведнъж идва уникален човек твърдящ, че е Божий Син- Докато ние си мислим какво е писано, той ни казва "..Но аз ви казвам..."(Ха, отде накъде!?) докато четем в закона толкова много "непременно да се умъртви" сега този човек казва "прощават ти се греховете", също толкова много(Ха ха я па тоя!)! И ето- някакъв си пророк от Назарет! Че от там излиза ли нещо свястно, я виж и изследвай писанията!
 И докато отвреме навреме виждаме из идолските капища някой тогавашен екстрасенс да "изцерява" някой, сега виждаме този човек да прави същото- изцерява.
 Първата мисъл разбира се е "Чрез началника на бесовете Веелзевула изгонва Веелзевула!" И ето- имаме си аргументите- този човек се отклонява от писаното- думите му противоречат на писанията! Действията му потвръждават думите му- никой преди него- даже и пророк Илия и пророк Елисей не са правили подобни неща! Откъде накъде толкова изцеления?! Това не е Божията воля, Бог предимно убива!
 Появява се сляпороден човек, който проглежда- нещата загрубяват...!
 И ето ни 2 000 години по- късно.... Какво виждаш? Бог дава сънища, видения, пророчества и те не съвпадат с писанието! Те са от Сатана... И в крайна сметка "чрез началника на бесовете Веелзевула..." само че вече мислено и изговорено от нас.
 И оня стих, с който постоянно замеряме себеподобните си "Господи господи не в твое ли име.......  ....... махнете се от мен вие, които вършите беззаконие..... .... Аз никога не Съм ви познавал!" И сега помисли малко как се е чувствал Савел- типичният фарисеин, когато съвсем честно и искрено е следвал нещата за които казва "Това, което имах за придобивка, за загуба го счетох за Христа"...! По някое време и на Петър му се появява една плащаница от небето и един глас, който го кара да яде нечисти храни- пълно противоречие с всичко, което знае за Божието слово!
Изводът е, че Бог е изговорил нещо по определен повод и с определена причина и цел към определени хора и не Е Бил разбран от други хора, които не са техни съвременници и Бог няма същите причина и цел, а от там и не изговаря същото слово, защото Бог винаги е актуален!
Библията си има своите малки грешки в преводите и детайлите! Те са там, за да ни накарат да се замислим! Аз я чета търсейки общия смисъл, или основната мисъл, която се напипва в текста.( Единствените случаи в които се вторачвам в най- дребните детайли това са допотопната ера, пророчествата, думите на Исус и откровението на Йоан. В това отношение ще сте ми от голяма помощ, защото пиша книга, която изисква някой, който знае езиците на оригиналните текстове на писанието, а виждам, че вие сте невероятни в това!)
 И ето и моята основна мисъл на всичко, което написах- не мислете, че само вие разбирате нещата, а тези другите са заблудени и в някаква кой- знае каква опасност и мислят по кой- знае колко грешен начин!
 На небето ни чакат три изненади- едната е, че ще видим там хора, които сме очаквали да не видим, другата е, че няма да видим хора, които сме очаквали да видим и най- голямата е къде ще сме ние!
 И накрая, приятно ми е да се запознаем!:)

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3336
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #7 on: March 30, 2016, 10:29:06 AM »
Quote
ова, което чувствам като мисия е да успея да убедя християните, че ние не общуваме с писание, а с Жива Личност, която е оставила слово, а не писание! В следствие на което е нужна малко емпатия, или съпричастност!

Никой от пророците, апостолите или Исус нямаха проблем с Писанието, нито го считаха като някаква спънка или конкуренция на "живата личност". Ако беше така те нямаше да издигат Писанията по начина по който го правеха, а щяха да наблягат на "личните отношения".

За нас е важно да разбираме причината за това. А тя е че Бог даде Писанията тогава когато формира народ. И Енох ходеше с Бога и Авраам и Яков и те нямаха Писания. Те предаваха познанието си на Бога всеки на своя дом и така пазеха единството на вярата и познанието на живия Бог. Но когато Бог формира народ от племената на Израел, тогава възпитанието на хората излезе извън формиращата роля на техния баща патриарх за който се знаеше че ходи с Бога. При такива обстоятелства "личните отношения" вече ставаха твърде лични и субективни за да им се има доверие и можеше всеки да си измисля както намери за добре какви точно "лични отношения" има с Бога  какви неща вярва относно Него. Нужни бяха Писанията за да се изчисти народа от заблужденията и заблудителите. Това е и причината толкова много хора да имат проблем с Писанията и с техния авторитет.

Писанието е Дух, популярния стих "всичкото Писание е Боговдъхновено" буквално казва "всичкото Писание е вдъхнато от Бога". Писанието това е Божият Дух в писмена форма. Ето защо няма как някой да каже Духа ме води или Духа ми казва нещо, което да е в противоречие с Писанието, защото ако е, то такъв човек е воден от съвсем друг дух. Всеки човек воден от Духа на Бога ще се наслаждава в Писанията и няма да излиза от границите на написаното.

Quote
Ето един пример:
 Какво би станало ако не знаехме нищо за новият завет и имахме само стария- Моисей и пророците- и бяхме евреи- фарисеи?
 Знаем Моисей и пророците почти наизуст, тълкуваме ги точно, все пак са писани на собствения ни език! И изведнъж идва уникален човек твърдящ, че е Божий Син- Докато ние си мислим какво е писано, той ни казва "..Но аз ви казвам..."(Ха, отде накъде!?) докато четем в закона толкова много "непременно да се умъртви" сега този човек казва "прощават ти се греховете", също толкова много(Ха ха я па тоя!)! И ето- някакъв си пророк от Назарет! Че от там излиза ли нещо свястно, я виж и изследвай писанията!
 И докато отвреме навреме виждаме из идолските капища някой тогавашен екстрасенс да "изцерява" някой, сега виждаме този човек да прави същото- изцерява.
 Първата мисъл разбира се е "Чрез началника на бесовете Веелзевула изгонва Веелзевула!" И ето- имаме си аргументите- този човек се отклонява от писаното- думите му противоречат на писанията! Действията му потвръждават думите му- никой преди него- даже и пророк Илия и пророк Елисей не са правили подобни неща! Откъде накъде толкова изцеления?! Това не е Божията воля, Бог предимно убива!
 Появява се сляпороден човек, който проглежда- нещата загрубяват...!
 И ето ни 2 000 години по- късно.... Какво виждаш? Бог дава сънища, видения, пророчества и те не съвпадат с писанието! Те са от Сатана... И в крайна сметка "чрез началника на бесовете Веелзевула..." само че вече мислено и изговорено от нас.

Казваш "знаем Моисей и протоците", само че ако хората тогава наистина ги знаеха, нямаше да имат проблем с Исус. Именно затова Исус им каза:

Марк 12:24  Исус им рече: Не затова ли се заблуждавате, понеже не знаете писанията, нито Божията сила?

Исус не им каза, че се заблуждават, защото нямат "лични отношения" с Бога, а именно защото не познават Писанията. Защото ако не познаваш Писанията, въобще няма да имаш идея с какъв Бог трябва да имаш отношения.

Quote
Библията си има своите малки грешки в преводите и детайлите! Те са там, за да ни накарат да се замислим! Аз я чета търсейки общия смисъл, или основната мисъл, която се напипва в текста.( Единствените случаи в които се вторачвам в най- дребните детайли това са допотопната ера, пророчествата, думите на Исус и откровението на Йоан.

Преводите имат грешки, защото са правени от човеци, но Писанието вдъхнато от Бога, няма никакви грешки, защото Бог не е Бог на половинчатите и недовършени неща.

Quote
На небето ни чакат три изненади- едната е, че ще видим там хора, които сме очаквали да не видим, другата е, че няма да видим хора, които сме очаквали да видим и най- голямата е къде ще сме ние!

Тази приказка за "изненадите на небето" се върти много отдавна в християнството. Да си спомним например книгата на Данте Алигери, писана преди столетия.

Лично аз не очаквам никого да виждам "на Небето", защото аз не очаквам да ходя на "Небето" , а моята надежда е че Исус ще дойде на Земята. Очаквам и Новия Ерусалим да слезе на Земята. Очаквам Божието Царство да дойде на Земята, както е и на Небето. Нашата надежда е свързана с изкуплението на Земята, а не с обитаването на Небето. Бог създаде човека за да насели Земята, да се грижи за нея и да я обработва. Никъде не съм чел Бог да си е променил ума.

Quote
И не е тайна- майка ми и баба ми са евангелистки и вярвам откак се помня.
 По- точният въпрос е кога излязох от коловозите- случи се някъде около когато бях на 14-15 години и се сблъсках с дилемата бойни изкуства- грях ли са източните философии и респективно бойните изкуства или не са?

При това положение имам една молба към тебе, би ли направил едно търсене в google като за предмет на търсенето зададеш собствения си е-мейл с който си се регистрирал във форума (видим е само за администраторите). И след като го направиш можеш ли да дадеш обяснение за получените резултати?

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

svetlio760

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 30
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #8 on: March 30, 2016, 22:50:13 PM »
Ще започна отзад напред- обяснението за получените резултати от гуугъла за имеила ми, си ме изненада- чичко гуугъл знае всичко! Не че крия нещо, и не че имам оправдание, просто имам сексуални проблеми и ядове, които не бих искал да имам и с които не се гордея, но и не крия. Сега да обяснявам надълго какви борби съм имал през годините с тези неща и докъде съм стигнал, мисля, че не е предмет на форума, но това, което ми се иска да ви кажа е, че въобще не е лесно просто да се помолиш и фетишите ти да изчезнат!
 Гордея се с това, че съм успял да си огранича мръсотията в нета и тя да не се показва в реалния свят като взаимоотношения с хората или нефункционалност на някой мои органи.
 Очаквам и искрено се надявам някой ден Бог да ме изчисти и да се почувствам и аз нормален човек като другите, но до тогава нищо друго не мога да направя освен да се боря както мога и с каквото мога.
 Напоследък имам една малка победа, която не съм сигурен на какво да отдам, дали на това, че един от зъбите ми е проблематичен и го правят и не ме боли вече (психологическото обяснение на фрустрацията се свързва с болката от ваденето на зъбите, защото точно когато човек си сменя зъбите, се отделя от майката и висшият "аз" налага в подсъзнанието идеята, че половият орган не е необходим, тъй като едиповият комплекс отшумява, а нормалното сексуално влечение към противоположния пол не се е появило още.) Това е обяснение на психолога Пиер Дако в книгата му "Тълкуване на сънищата" но както и да е да не ви занимавам!
 Мисълта ми е, че напоследък фетишите ми не просто дремят, а изобщо не се появяват. И нека картината да е пълна, като се разголя още малко и кажа че съм нудист и през лятото харесвам точно такива плажове за почивка, като с това не се боря, защото е част от философията ми.
 И сега, след като модераторите сте наясно с нещата около мен, ще сложа един линк с една статия за мен, която е писана във в-к Новинар, с което се надявам малко да избалансирам нещата: http://novinar.bg/news/kasichka-za-nadezhda_NDc2MDs5.html

И сега да помълча малко относно всичко останало, което си написал!!! Просто няма какво да добавя, освен факта, че с теб говорим на един език, макар аз да гледам нещата от малко по- различен ъгъл. Именно в това беше грешката на фарисеите- не осъзнаваха, че "Божийте думи ДЪХ са и ЖИВОТ са" вместо това се препираха с него за дреболии, само че Словото е живо- за да разбере човек, трябва да го преживее, а не да го прочете и запомни. На мен мисълта ми беше, че тук(във форума) на моменти ето тоя ДЪХ се разделя от "буквата"!
 И да- правилна забележка- ние чакаме Бог и рая да дойдат тук в една пресътворена вселена! Има много да се каже за разликите между първите небе и земя и вторите, новите, пресътворените! Аз в момента пиша върху това, само че ние- хората, на които плътта ни умира и отива в земята не изпадаме в сън и не се събуждаме при второто пришествие, както твърдят адвентистите!
 Има си хора изпаднали в клинична смърт и върнати към живот, които дават потвърждение на някой неща и аз не мога да ги игнорирам.
 И думата "дух", означава "дъх" съответно "духове" "духовен" се превежда точно както ти тук "дъхове", "вдъхнат" и там в беседата с Никодим нещата се изясняват и когато човек взима това под внимание смисъла на словото се променя и става по- разбираемо. Не знам защо някой е сложил разлика между думите "дъх" и "дух", но тази разлика не е градивна!
И да те питам нещо друго- според теб колко завета има в Библията? Защото аз мисля, че е много некоректно словото да се разделя на стар и нов завет!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3336
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #9 on: March 31, 2016, 10:17:48 AM »
Светльо, боя се че не просто си излязъл от коловозите, а направо си изхвърчал от пътя. И една от причините да не можеш толкова години да се отърсиш от греховете си е че си започнал да си ги оправдаваш и обясняваш с някакви измислени философии, вместо да търсиш неотклонно покаянието, което Бог изисква.

Аз съм имал проблеми подобни на твоите, макар не толкова драстични, но винаги съм се придържал към определени принципи, които ме предпазиха да не затъна още по-дълбоко и в крайна сметка направиха възможно завръщането ми в пътя на живота. Ще споделя тези принципи с тебе пък дано да намериш здрава основа на която да стъпиш и да излезеш от блатото на смъртта в което си затънал:

- Никога не съм дръзвал да нарека греха с друго име освен това, което му принадлежи - грях, който води в смърт.

- Винаги съм търсил покаяние и съм се изправял и отърсвал от калта, като не съм си позволявал да изгубя чувство и да си остана дълготрайно в нея.

- Винаги съм търсил отговори в Писанието, а не във човешки философии и разсъждения.

- Никога не подценявах проблема, нито го заравях някъде назад, но непрестанно ми е било основен приоритет да намеря избавление.

- Непрестанно, денем и нощем търсих причината да не мога да победя греха и никога не съм се примирявал с поражението. Така открих, че християнството, което тогава изповядвах не беше способно да побеждава света и греха, както Писанието обещава. Именно това е което апостола говори казвайки "имащи вид на благочестие, но отречени от силата му" Истинската вяра и истинското благочестие съдържат силата да се живее праведен живот и да се побеждава греха. Именно това откритие ме извади от коловозите, но също ми помогна да намеря пътя на живота, а не да изхвърча в пета глуха на собствените си умувания и потъването в болни реалности, плод на извратеното от греха съзнание.

Ето защо ако ти наистина търсиш покаяние и желаеш да намериш пътя на живота, ти препоръчвам да спреш всякакви мъдрувания и дейности (като писане на книги), защото в това ти състояние нищо чисто и истинско няма да излезе. И да се фокусираш с всички сили на това да намериш истинско покаяние, което да те извади от блатото на смъртта.

Ако наистина искаш да поемеш по пътя на покаянието ще е необходимо да предприемеш стъпките, които са ти по силите, преди въобще да ти е възможно да придобиеш благодат за постигане на нещата за които нямаш сили. Ще трябва да свалиш от нета нудистките си снимки, както и да ги изтриеш от компютъра си заедно с всички други неща достойни за изтриване. Да премахнеш извратените неща които си писал във ФБ, както и на всички места където е възможно да направиш корекции. Да прекратиш всякакви виртуални и реални взаимоотношения с жени, освен с твоята собствена ако имаш такава.

И ако направиш тези стъпки, то може би в този форум ще се намерят хора, които да те подкрепят в следващите стъпки с молитвите си и с благочестив съвет.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

svetlio760

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 30
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #10 on: March 31, 2016, 16:51:07 PM »
Благодаря за напътствията ти и ще взема да отговарям пак отзад напред- винаги когато имам жена това, което четеш из сайтовете за мен изчезва, сякаш въобще не е съществувало.
 С други думи, ако имам стабилна и постоянна връзка, първо че е нормална (в смисъл без тези фетиши дето четеш, макар че на пръв поглед не е така от писанките) и второ нормална заради това, че е опит да бъде за постоянно. Тоест обикновено жената е тази, която инициира раздялата, без значение по какъв начин се опитвам да обясня с отношение и поведение, че това е договор(завет), към който не бива да се отнасяме с лека ръка, макар че не аз съм този, който й е разкъсал ципата. За мен е важно тя да е доволна и от сексуалната част и от всичко останало и пред Бога казвам, че първата част никога не е била причина тя да къса с мен.
 Това мое лице, което интернет представя, го знаят единици мои познати, които не ги интересува особено. До сега не съм изпитвал нужда да го споделям с половинките си.
 Друго нещо е факта, че можех да се направя на ударен и да кажа, че използвам стар мейл на някой познат, защото ме мързи да се регистрирам, но не го направих. Както ти казах в предния пост наскоро си правих зъб и по неведома за мен причина(без значение колко ми вярвате) фетишите ми изчезнаха. След това дойде и онова психологическо обяснение, което дадох!
 Това стана когато започнаха да ми обработват зъбите преди 3 месеца, но казвам скоро, защото последната ми пломба сложиха сега на 17 март, а тези фантазии изчезнаха още с първия умъртвен нерв! С това не се оправдавам и нямам и намерение. Това са неща, които ме надуват отвътре поне веднъж в седмицата, а сега от три месеца първо че ми мина безсънието, второ не се е появявала и мигрената ми и трето се чувствам далеч по- енергичен. Не казвам, че съм се освободил от тези неща, защото от време навреме проверявам тук- таме, но го правя не защото ме надува отвътре, а защото аз искам и нито преди, а още по- малко сега, ангажирам някой с тези неща, за да му вредя.
 Иначе с компа положението е по- сложно, защото имам една папка, която преди много често отварях и правих щуротии гледайки голи тела, но я забутах някъде и сега не мога да я намеря. Не мога нито да я изтрия, нито да я използвам. Така че пак казвам- на фона на толкова гадно чувство за вина и толкова борби със себе си, сега тези неща просто изчезнаха сякаш никога не са били там и аз нямам никаква идея дали ще се появят пак. Профилите ги изтриват когато дълго време не се ползват, а аз не съм ползвал показаните отдавна.
 До сега не съм трил профил и не знам как се прави, а и не ми се занимава.
 Във феисбука влизам рядко и не знам какво къде може да се види, та да го махна- ползвам най- вече стената за да публикувам човешки неща и до преди да ми го споменеш, мислих че се вижда само тя.
 И ако сега, без да имам изкушения, взема че ги извикам- сега ще е смъртоносно за мен, защото ще отговоря на минимално или никакво изкушение и буквално ще поканя демона обратно.
 Знам как изглеждат нещата като ги четеш, но това е самата истина.
 Философията ми за многоженството е в следствие на пророчество, което получих преди години, на което не повярвах и месеци наред отричах, а след това още месеци наред проверявах и същност тази философия ме запали и накара да прочета цялата библия няколко пъти вече.
 По онова време бях в пубертета и си мислех, че Бог ще ми угажда на всяка прищявка. Именно тогава получих онова изобличение за онанирането(човек в пубертета няма как да не си го причини) и въпросните фетиши(тогава също ги имах) и заявих твърдо, че няма да си го докосна, докато Бог не ми разреши! И това продължи 3 месеца. Честно казано бях твърдо убеден, че никога повече няма да го правя, защото Бог никога няма да разреши да съгрешавам.
 Още в самото начало взех да попадам на стихове разрешаващи мъж да има повече от една жена, докато сънувах няколко поредни сънища, които игнорирах, докато отвътре взе да ме надува онова познато чувство, сякаш нещо излиза от теб и те оставя празен- депресията заема празнотата и изкушаващите фантазии те заливат като вълна! Спомням си, че на полувината път за тоалетната се върнах и отворих библията на случайна страница. Това, което се падна ме разплака. Беше от стария завет, как някой умрял в честита старост защото имал много жени. Не знам защо ревнах, но подтиснах чувството и казах: "Не ми говори чрез Стар завет, така Ти е много лесно!" И целенасочено отгърнах новият- гледах да се падне някъде из евангелията! Падна се при Исус, който в този момент казва на Марта "Марто, марто, много се грижиш, но Мария избра добрата част" Ококорих се! В целите четири евангелия нямаше по- подходящ стих! Казах Му "Ок, но това все още не доказва нищо. Няма нищо доктринално в това. Исус си говори с жените, какво толкоз!" Отгърнах отново и се падна "Бих искал всички да сте като мен, Но всеки си има свой собствен дар- едни тъй, други инак" а аз този стих никога не съм го вадил от контекста на цялата глава, в която Павел говори как е добре човек да не се жени, но за да избягва блудството е редно да се женят и така нататък. И там някъде е и това "Бих искал всички да сте като мен, но всеки си има свой собствен дар- едни тъй, други инак" тук този дар е жената, съпругата. Павел иска всички да са като него неженени.
 Не можех да повярвам на тематичната свързаност на всяко случайно отгръщане. И Му казах "Това все още нищо не доказва!" И на следващото отгръщане:"Не се лъжете братя, всеки дар е от Отца на висините у когото няма промяна или сянка на промяна" И отново ми бръкна в сърцето и пак се разплаках. Постоях малко сложил Библията настрана, но така съм я метнал със задната корица отгоре и пет минути по- късно когато пак отгърнах, вярвах че се отгръща нов завет, защото мислих, че съм я сложил правилно. Отгърна се стар завет- спорът на двете Яковови жени за мандрагоровите ябълки! Това беше такава поредица от невъзможни случайности, че в крайна сметка повярвах. Имах чувството, че някой целенасочено ми чете мислите и поставя стиховете като отговор на мислите ми!
 И в момента, в който повярвах на това, по някаква причина желанието ми да се докосвам се изпари!
 Не е нужно човек да е математик, за да разбере, че шанса да се паднат такива тематично свързани отговарящи на мислите ми стихове, е нищожен. Библията е пълна с много друга информация! Ако имате библии при вас може да се пробвате. Интересното е, че след като повярвах това, вечер сънувам нещо и на сутринта отгръщам отново така и винаги, в продължение на тези 3 месеца се падаха стихове, които бяха пряко свързани със съня или с нещо, което в момента си задавам като въпрос! Разликата е драстична, защото в самия край на тези месеци все още се борех със съмнения, но ми се каза "Бог не е човек та да лъже" и това някак директно в съзнанието ми. И месеци по- късно прочетох цялата библия и намерих този стих при пророчествата на Валаама за Израел! Разбирате ли, въобще не знаех, че Бог го казва в Библията! След като това се каза така в ума ми, това с отгръщанията приключи- вече си отгръщах и се падаше по произволни страници, без значение какво сънувам вечер, или какви въпроси ме вълнуват.
 Интересно е как отново започнах с онанизмите- в самия край на тези 3 месеца първо сънувах харем- не му повярвах- отгърнах на случайна страница- падна се нещо потвръждаващо, вече съм забравил. Следващата вечер съня продължи от там откъдето беше спрял- този път сънувам, че аз съм мъжа в този харем. Събудих се и отново отгърнах някъде. Отново се потвърди. Третата вечер сънят продължи, но вече беше мокър сън с всичките ми жени от първите два съня. И сякаш се събудих от този сън и се събуждам в следващия, като все още съм в просъница и сънувам, че се боря със себе си да не се докосвам, а отнякъде лъха някакъв дълбок мир и пълна липса на каквото и да е осъждение, сякаш Бог ми се усмихва някак с благодарност, а аз Му казвам, "Страх ме е да не бъда обладан" и поглеждам към... досещате се... И в това дълбоко спокойствие и мир думите ми прозвучаха някак нелепо и мирът стана още по- дълбок, съчетан с усмивка. Тогава си посегнах и започнах да го правя в съня си, като едновременно съм го правил и наяве и точно преди края се събудих и секунди по- късно....  Казвам това като свидетелство и за пръв път от много време насам споделям като свидетелство лично преживяване. Харесва ми когато го правя, защото нямам нужда първо да вярвам в някакви чужди думи, а след това да убеждавам хората и те да вярват на това като мен! Отклоних се от темата, но ще се върна отново на нея. Сега знам, че дори и да не ми вярвате, АЗ си знам че е вярно и това ми стига- тоест примерно за Рик Джойнър може и да ме разкандардисате, но за това няма как!
И сега по темата- още в началото на трите месеца, се каза, че физическият акт на маструбацията не е грях, но помислите, които я предизвикват могат да са предизвикани от демони и тук има нива на обладаване на човешката плът и съзнание. Въпреки, че физическият акт отваря врата за демони, не бива тези демони да бъдат пуснати вътре, като "къщата" бъде пълна с нормални фантазии, които да не допускат извратените. Не помня кои стихове се паднаха като потвръждение, защото това се случи преди повече от 20 години, но си имаше нещо. Ако се поддадеш на порочни фантазии, демонът е спечелил първото ниво. След това идва второто- опит да ги реализираш! След това третото- да ги реализираш насила, без да те вълнува какво мисли партньора ти и накрая окончателно губиш контрола. Каза се, че тук много християни губят битката, защото изпадат в крайности- вдигат летвата и смятат, че ще успеят да се въздържат да не го правят, а когато не издържат и го започнат, това става с перверзии. Даде ми се да разбера ново значение на "изповядваш ли Исус по плът"
След трите месеца бавно и без никакви сътресения за около година фантазиите се върнаха и всичко продължи постарому, с тази разлика, че вече вярвах в многоженството и обяснявах на всяка жена, с която тръгвам за това. Ефекта винаги беше и е един и същ- досещате се какъв. Болеше ме и сега ме боли от всяка прекъсната връзка и тази болка има косвена, а може и да не е толкова косвена връзка с фетишите, които четете. Вече ви казах, че те се появяват само когато нямам жена до себе си. През годините всичките жени във форума на гепиме.ком доказаха, че са толкова коравосърдечни, че каквато и глупост да изръся там, все ще е заслужена. Например аз никога не бих си позволил да "хапя" чрез словото християни както вие правите тук, уж защитавайки определени тези, макар, че определено бих влагал по- малко усилия да бъда разбран и не бих повтарял едно нещо толкова много пъти. Бих осъдил някаква доктрина или модел на поведение, но не бих го адресирал към конкретен човек от вас, докато в гепиме.ком стилът ми е съвсем друг, но там и стилът на другите е като моя. Така и там няма обидени. Така този сайт се превърна в отдушник. Не съм бил отдавна там и както вече казах не чувствам потребност. Другите линкове, които са при модераторите, са случайни и спорадични.
 Това ми е част от житейската история, или може би трябва да спомена, че няколко години след тези 3 месеца опитах по собствена инициатива да спра с онанизмите- спрях, 3 месеца отново не се докосвах, но не се случи абсолютно нищо, освен това, че на края на тези месеци тръгнах с момиче и първата седмица сексът ми с нея беше пълен провал.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 934
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #11 on: April 02, 2016, 19:04:04 PM »
В тоя сайт гепиме.ком не знам какви жени очакваш да намериш - вярващи ? Самото име подсказва, че там се подвизават най-вече развратни жени, сега може и да бъркам, но искрено се съмнявам.

А обяснението за многоженството, темата като цяло е много деликатна, бих ти препоръчал да го коментираш с жена на която може да имаш доверие т.е. да сте станали "една плът".
Не знам как очакваш жени, от този век да приемат нормално това нещо. Още повече с които си се събрал от няколко месеца, надали ще те гледат с добро око. Те вяра нямат ти за такива, както обичам да му казвам, препъни камъни, си тръгнал да им говориш. Сам виждаш, че дори тук където хората се вижда, че са от много време във вярата има неприемане. Като цяло освен няколкото човека тук, други почти не познавам да го разбират и изследват.

Потърси си жена на място различно от тоя сайт. Най-добре се помоли Бог да ти посочи място и да те заведе.

Относно останалото мога само да добавя, смирение и отделяне от греха. Това са нещата които помагат, да в градска среда е трудно, но с Божията помощ няма невъзможни неща.

Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

svetlio760

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 30
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #12 on: April 02, 2016, 20:22:32 PM »
Благодаря ти, Николай, разбира се че не очаквам да намеря нищо особено в този сайт(гепиме.ком). Аз съм човек, който не гледам на света като грешният покварен свят осъден за наказание.
 Там има шанс да накарам някой да се замислят, а съм твърдо убеден, че нито мога нито искам да разбера кой от всичките хора е спасен!
 Много е лесно в сайт като този да говориш за Бог, съвест и морал, но за мен предизвикателство бяха онези трудните. И понеже имам неприятен фетиш, както вече споменах, можех да говоря и говорех на техния език, без да съдя, защото самият аз съм същия като тях.... Е оказа се, че не съм същия. В определен момент Святия Дух ме докосна с онази болка дълбоко вътре и едни сълзи и за тях и за цяла България... И някъде тогава фетишите ми някак се изгубиха. За себе си мога да кажа, че именно фетишите са ме карали да стоя там, но покрай тях да върша и другата работа, но истината е, че фетишите ми изчезнаха, когато чашата преля и тези хора си пропиляха поредния шанс и си поеха пътя за надолу! Въпреки това някой там няма да идат в ада и то не заради моето присъствие там! Не искам да се оправдавам, за това казвам това сега, а не когато бях обвинен, че съм изтрещял извън коловозите, защото може и да не съм прав. Иначе е заблуда, че там се подвизават развратни жени. Там се подвизават предимно жени, които искат да стъпчат, смачкат, осмеят и изгаврят всичко мъжко в теб. Тоест дълбоко в себе си мъжемразки, но не са ли такива навсякъде?
 А за останалото- нося си кръста! Вярвам, че ако Бог ми е открил нещо такова, то това не е с цел да го крия и когато жената хлътне с двата крака, тогава да й забия ножа в гърба с тази философия. Изсънувал съм си всичко и знам дори имената на децата си, но в момента(и вече стана доста години) съм си на същото дъно, на което бях и като бях в пубертета, но най- много ме боли за родителите ми, че майка ми е уж във вярата, а е една студена.... А баща ми е светски човек- типичния, макар напоследък да се променя.
 Имам си ред ядове, които нямат отношение с темите разглеждани тук и много ама много за разказване и ще се почне, но още не му е дошло времето.
Благодаря ти за разбирането още веднъж, знам, че тук в началото ще ме възприемат зле, но знам, че са християни и ще си променят мнението като ме поопознаят. А и в крайна сметка не съм от тези, които се влияят много- за мен е важно да говоря истината, каквато и да е тя и както и да го отнеса зарад това, че тя е грозна понякога! И за мен многженството, което дискутираме тук е светлинка в тунела! Подсказва ми, че не съм единствен, забелязал го като духовен принцип!

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #13 on: April 02, 2016, 22:29:03 PM »
Поради подобно мислене е пропаднало цялото днешно "християнство", защото търсят да вършат светските си работи, които ги влекат с извинението "ще сме светлина там".

Да, ама не.

Бог е сложил светилото не да е светлина под похлупака, където е тъмно, а да е светило ГОРЕ, нависоко, ОТДЕЛНО. Да е свято (отделено). Думата "свят" означава отделен. Вземи малко прочети в речника.

Никога никой от Божиите хора не е давал такъв пример. Нито Христос е ходил да живее при бирниците и да върши техните дела, но живееше отделно, осветено от тях. Той отиваше там, където обикновено се четеше от Писанията. Там се събираше народ, сред този народ имаше и бирници и грешници. Той се отделяше на места, където пак народът отиваше при него. Сред тях имаше бирници и грешници. Той не отиваше в развратните им места да гуляе с тях. Ако имаше покана, тя беше след някои от поученията му. Той нямаше интерес да ходи по техните места.

"Приближете се до мен и аз ще се приближа до вас" е казал Бог. Същият този Христос прави същото. Той не ходи да се приближава при тях, защото е свят. Те трябваше да се отделят от нечистотата си и да отидат при него, за да им обърне той внимание.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #14 on: April 03, 2016, 00:11:14 AM »
Тишо, ти май не си прочел за какво е ходил човека там. Не да "евангелизира", а да си търси жени. Така че, това което си му писал няма никаква връзка с него, човека си е ходил там по предназначение на сайта.

А след като Николай (който нищо не е разбрал) му писа, успя даже да го насърчи в начинанията му и получи благодарение за което. И тогава човека започна да оплита работата още повече, "не очаквал да намери нищо особено в сайта", "можеби ще накарал някой да се замисли" и подобни увъртания за които ти можеби си си помислил че човека е ходил там да ги "обръща".
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8