Author Topic: Приятно ми е Светослав!  (Read 5802 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #15 on: April 03, 2016, 00:26:02 AM »
Да, точно така звучи, имайки и виждане по другите теми, в които е писал, точно такъв извод си направих.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 934
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #16 on: April 03, 2016, 01:27:28 AM »
@mak
Препрочетох няколко пъти последните няколко поста, но така и не схванах кое не съм разбрал ?
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

svetlio760

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 30
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #17 on: April 03, 2016, 06:51:11 AM »
"Нищо особено" в смисъл, че в най- добрия случай щях виртуално да си "начеша мераците", което не е нищо особено. И нашето призвание не е да се отделяме от света, а да контактуваме. А дали при тези наши контакти нашата святост(отделеност) ще освети и тях, или тяхната неотделеност ще омърси и нас, си е въпрос на това колко струваме като християни.
 Мога да намеря темата, която пуснах там, която ме отврати от тях, но ще я преразкажа- отнякъде се е появил човек с болна майка, който е и стар ерген и самия той май беше със счупен крак и споделя, че му е трудно в живота и му се иска да се ожени, за да може жена му да му помага. Коментара на една форумистка беше "Аз ще ти помагам, а ти ще ми плащаш като ме таковаш, така ли?" И това не е всичко. Ако беше така, въобще нямаше да видя този диалог, но въпросната пусна този кратък въпрос- отговор като тема във форума, ей така да се посмеят!
Направих ги на салата(с думи), всичките жени там и не съжалявам изобщо! Накрая една психоложка долови нишката и спря с хапливите коментари и почувства вина! Все е нещо!
И макар често да се случва да ме дразнят с такива неща, тук чашата преля! През повечето време всички висим там заради писане и четене на оригиналности по форума, но тази хладна прецизност с която те целят, когато искат да те унижат взе да ми писва. В този сайт има много хумор и сарказъм и който му се ходи там може да намине. Ако е християнн какъвто трябва, а не отделен фанатик нищо няма да му стане. Ако ще се съблазнява и осквернява, по- добре да си кротува тук и да си хапва зеленчук! Истинската битка се води навън:
1 послание на Павел към коринтяните някоя си глава:
 9 Писах ви в посланието си да се не сношавате с блудници,   
10 не че съм искал да кажа за блудниците на тоя свят, или за сребролюбците и грабителите, или за идолопоклонците, понеже тогава би трябвало да излезете от света, -   
11 но в действителност ви писах да се не сношавате с някого, който се нарича брат ако е блудник, или сребролюбец, или идолопоклонник, или грабител; с такъв, нито да ядете заедно.

Gerard

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 182
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #18 on: April 03, 2016, 09:28:46 AM »
Това да ходиш да бъдеш светлина в гепиме е все едно да отидеш да проповядваш в публичен дом, няма никаква разлика. Къде виждаме апостолите или Исус да са ходили по бардаците за да поучават? Или според svetlio760 са си кротували и са хапвали зеленчук, сигурно той е по-дързостен и ревностен от тях? Не бих се изненадал, ако в един момент почне да твърди че и при дявола трябва да ходим да му благовестваме.. Думите на апостол Павел, които цитира няколко пъти вече неясно с каква цел, точно него изобличават, понеже се нарича брат, а всъщност е отявлен блудник и най-безсрамно си слага мейла тук, да му гледат хората блудствата, пак неясно с каква цел. Честно казано, не виждам смисъл да се изобличава за това или онова, та той изобщо не вярва в Библейския Бог, както стана ясно в другата тема, а в някакво източно божество с характерната светла и разбунтувана тъмна страна, женско и мъжко начало и не знам още какви други гнусни ереси. Първо от там трябва да почне, стига да има искреност.
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3336
Re: Приятно ми е Светослав!
« Reply #19 on: April 03, 2016, 09:39:40 AM »
Светьо, ти май се отплесна съвсем и взе да си вярваш. Резултатите на гугъл не са само за този сайт а за много други, където съвсем явно си предлагаш контактите с цел блудства и прелюбодейства, като обясняваш какви перверзии харесваш, че даже се предлагаш и на семейства. Няма абсолютно никакво оправдание за това поведение и ти вместо да се съкрушиш и да търсиш покаяние, си се закоравил и си започнал да търсиш оправдания на греховете си със всякакви философии, сънища и извращаване на Писанието.

Ето защо добре си цитирал последния стих където е ясно написано християните да нямат нищо общо с хора, които се наричат "братя", а са блудници и прелюбодейци. Явно в обезумяването си от греха си решил, че многоженство е същото като многоблудство. Да ама не. Старовременните мъже имаха свои съпруги с които живяха до края на живота си, а ти си скачал от едно блудство на друго, че даже си си намерил и оправдание за това.

Нека да ти цитирам и останалата част от пасажа, която удобно си пропуснал:

1Кор. 5:11  но в действителност ви писах да се не сношавате с някого, който се нарича брат, ако е блудник, или сребролюбец, или идолопоклонник, или грабител, с такъв нито да ядете заедно.
1Кор. 5:12  Защото, каква работа имам да съдя вънкашни човеци? Не съдите ли вие вътрешните.
1Кор. 5:13  докато вънкашните Бог съди? Отлъчете нечестивия човек изпомежду си.


Прочее, собствената ти уста те осъди и понеже няма и сянка от съжаление или какъвто и да било белег за стремеж към покаяние, получаваш бан от форума.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.