Author Topic: Oтносно плоската земя  (Read 100095 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

simeon

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 150
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #795 on: June 14, 2019, 15:09:11 PM »
Доста нещо се изписа по тая тема. Аз мисля,че нещата опират ПРЕДИ доказателствата за плоска или топка-- човек дали вярва на Писанията или не. НИКЪДЕ в Писанията не се упоменава в прав текст каква форма има земята. Но косвено и в контекст нещата стават ясни дотолкова,колкото да се разбере с категоричност,че хелиоцентричната теория издиша. Сега,как стават лунните затъмнения и как стават полярния ден и нощ аз не знам.Но знам,че Писанието говори за краища на земята. А когато командирите на тоя свят са излъгали за едно значи могат да излъжат за всичко.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3336
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #796 on: June 14, 2019, 15:39:50 PM »
Quote
Има още един много лесен начин да се разбере че земяте а е кръгла/сферична.

В една друга тема ти сам си спомни, че Библията казва, че "целия свят лежи в лукавия" а сега се надпреварваш да използваш източниците на същия този свят да "доказваш" неща, които противоречат на Писанията.

При ясно време се виждат планини и върхове на стотици километри разстояние, които ако имаше кривината на сфера те щяха да остават скрити зад кривината и няма никакъв шанс да се видят. По лесно очевидно доказателство за това че земята е плоска няма. Няма нужда от никакви билети за Канада и Норвегия.

На старите карти северния полюс е показан като планина от която извират 4 реки, образуващи в сушата 4 континента. Това много прилича на описанието на библейския Рай.На съвременните карти там има само вода, и цялата тази зона е отцепена от военните и човек не може да премине нито по вода нито по въздух.

Quote
НИКЪДЕ в Писанията не се упоменава в прав текст каква форма има земята.

Ако се върнеш малко по-нагоре в темата ще видиш, че показах един текст от Откровение, където се говори за "плоскостта на земята".
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #797 on: June 14, 2019, 19:54:44 PM »
Виждаме че от може би последните 150 години насам поради неверието и коравосърдечието на човека науката се използва от хора не приели Господ Исус Христос, да умаловажат Свещеното Писание в очите на народите. Искат да се ''покажат'' Християните като изостанали, неуки, примитивни, и против научния прогрес. И най вече че уж науката доказва че Писанието не е истина.

Може би не е съвпадение че това става паралелно с теорията за еволюцията, феминизма, полотическата коректност, хомосексуализма, трансджендър (и какви ли още не полови идентичности и безумие) и понятието да си ''прогресивен.'' Те свързват всички тези неща и казват че Християните не са прогресивни, толерантни, и в час със съвремената наука и ''култура.''  И поради вярата си която в очите на света е остаряла и нещо от репресивния патриархат от миналото, Християните биват идентифицирани от света като човекомразци и дискриминатори.

Аз мисля че тази теория за плоската земя е един начин в нашето време да се покаже на света че Християните са едни неуки и не-прогресивни хора. Моето мнение е че това се финансира и подпомага умишлено от злите сили. На фона на всички доказателства че земята е сферична, предполагам че много не-вярващи в Спасителя Господ Исус Христос хора по земята, се въздържат да четат Писанието, мислейки че то не е научно. И че Християните са едни хора против науката и прогреса.

Имам това мнение защото аз преди бях такъв. Вярвах само в теорията на еволюцията и човешкия прогрес в науката. Това беше моят бог, науката. Даже си спомням когато бях на около може би 12-14 години, аз изхвърлих Свещеното Писание в казана за боклук. Защото бях се ядосал на Бога (в безумието си) че позволява страдания. От тогава вярвах в само в науката. Тези стихове описваха мен и голяма част от човеците сега:
1 Коринтяни 2
14Но естественият човек не побира това, което е от Божия Дух, защото за него е глупост; и не може да го разбере, понеже, то се изпитва духовно.15Но духовният човек изпитва всичко; а него никой не изпитва.16Защото, "Кой е познал ума на Господа, За да може да го научи? А ние имаме ум Христов.
Римляни 1
22Като се представяха за мъдри, те глупееха,

Господа Исус Христос е Господ в плът когато беше на земята и проповядваше на човеците да се покайат защото наближава Небесното Царство. Той живя безгрешен живот, беше разпънат, въскресе от мъртвите и сега е на дясницата на нашия Отец Небесен. Господ Исус Христос изкупи грехът на човека. Той каза, свърши се.

Когато аз се смирих духом и повярвах Словото на Бога и Спасителя тогава разбрах следния стих:
Притчи 9
10Страх от Господа е начало на мъдростта; И познаването на Светия е разум.

Когато човек се покае и вярва в Спасителя ще стигне до истината са всичко. Може би това да стане веднага или поетапно. Вярването в плостката земя не праща в ада, а неверието в Словото на Господа Исус Христос. Светия Дух ще насочи всеки истинен Божии човек в това което е правилно.

Имайки всичко това на предвид, аз мисля че тайната цел на основателите на движението плоската земя е да отвличат вниманието на хората и нарастващото поколение от Писанието, като показват чрез тази теория Християните за неуки и не прогресивни. И изглежда голям брой Християни смятат земята за плоска.

Не всичката наука и математика на човеците е лукава и невярна. Ако беше така човека нямаше да може да направи двигател с вътрешно горене или самолет. Тези неща искат определени истински знания и математически реалности.

Няма истинска наука и математика в разрез и противоречие на Писанието. Свещеното Писание е научно вярно и не противоречи на себе си. Науката никога не е доказала и няма да докаже че Писанията не са истина.

Науките и математиката които се използват да се построи един кораб или сграда са същите тези които доказват че земята е сферична.

Има Божии хора на земята които се занимават с наука. И преди е имало. Примерно, до колкото знам, Реймонд Дамадиан е вярвал в Писанието, и е измислил машината за ядрено магнитен резонанс. Това го е направил използвайки истинска наука и математика.

Няма полза в това Християни да се делят поради това че едни мислят земята за сферична, а други за плоска. Господ Исус Христос спасява с благодат чрез вяра в Него. Не зависи това каква форма е земята.

Когато се изкачи човек дори и на ная високия връх на земята, не може да се види кривината на земята. Това е поради факта че площа на земята е огромна спрямо човека и планината. За де се види кривината на земята, човек трябва да стои на достатъчно високо място, за да може хоризонта да е достатъчно голям да позволи да се види кривината. Дори връх Еверест не е достатъчно висок да предложи нужния хоризонт. Земята е просто огромна в сравнение.

За да има нужния хоризонт за наблюдението на кривината трябда да се изкачиш на  около 25,000 метра височина. Това е почти 3 пъти по високо от Еверест. Ето линк към математически изчисления за това:
https://www.metabunk.org/curve/
Може да си играеш със каквито и да било цифри, и да изчислиш хоризонта.

Движението плосткоземци също има опцията да отидат в Русия, около Москва. Разрешено е срещу заплащане да се возиш на МиГ-31. Пилота ще ви качи на 22,000 метра, и вече ще забележите кривината. МиГ-31 е самолет-интерсептор с може би най високия таван за летене, за интерсептор-бияч военнен самолет. Така може да видат сами и да бъдат свидетели за кривината. И също да е снимат с техни апарати, за да не е нещо нагласено или лъжливо от ВВСто на Русия. Ето линка:
https://www.incredible-adventures.com/migs/mig31-edge-of-space.html

Също не тряба да забравяме че земята е доказана сферична/глобус. Това не е против науката, нито Свещеното Писание. Цялата тежест на доказателство за плостката земя лежи върху раменете на плосткоземците.

За да се догаже старата карта от едно време показана по горе за вярна, тя трябва да се пробва. Да ли ще ни заведе в правилните посоки и земи в нея? Гледайки я, човек никак няма да може да се води по нея. Пък и най малкото, тази карта не може да обясни климатичните разлики между земите. Къде е България на тази карта? Примерно ако си се загубил някъде по света, би ли могъл да използваш компас, или звездите заедно с нея за навигация? Къде са посоките в карта? Ако не компас, какво средство или апарат се използва комплиментарно с нея за навигация?
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 934
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #798 on: June 15, 2019, 00:24:15 AM »
Аз мисля че тази теория за плоската земя е един начин в нашето време да се покаже на света че Християните са едни неуки и не-прогресивни хора. Моето мнение е че това се финансира и подпомага умишлено от злите сили. На фона на всички доказателства че земята е сферична, предполагам че много не-вярващи в Спасителя Господ Исус Христос хора по земята, се въздържат да четат Писанието, мислейки че то не е научно. И че Християните са едни хора против науката и прогреса.

На същото мнение съм и аз, някой умишлено плаща това нещо да се разпространява и заблуждава. Вероятно това ще бъде използвано в бъдеще, за да настроиват християни срещу християни да се издават и предават по време на гоненията.

Има неща от космологията които вече са неверни и противоречат на Писанията, но това няма как да бъде доказано и проверено.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3336
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #799 on: June 15, 2019, 01:15:55 AM »
Lacho, в тази тема вече е написано достатъчно много и ти очевидно не си я изчел, защото не казваш нищо ново, но се мъчиш да даваш аргументи, които вече са опровергани. Така се налага да се повтаряме за едни и същи неща.

Quote
Виждаме че от може би последните 150 години насам поради неверието и коравосърдечието на човека науката се използва от хора не приели Господ Исус Христос, да умаловажат Свещеното Писание в очите на народите. Искат да се ''покажат'' Християните като изостанали, неуки, примитивни, и против научния прогрес. И най вече че уж науката доказва че Писанието не е истина.

Може би не е съвпадение че това става паралелно с теорията за еволюцията, феминизма, полотическата коректност, хомосексуализма, трансджендър (и какви ли още не полови идентичности и безумие) и понятието да си ''прогресивен.'' Те свързват всички тези неща и казват че Християните не са прогресивни, толерантни, и в час със съвремената наука и ''култура.''  И поради вярата си която в очите на света е остаряла и нещо от репресивния патриархат от миналото, Християните биват идентифицирани от света като човекомразци и дискриминатори.

С тези си думи показваш, че не познаваш Духа на Писанията, нито познаваш основите на вярата, защото от самото начало Божият път е глупав в очите на света и както казва апостола:

1Кор. 1:21  Защото, понеже в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез глупостта на това, което се проповядва, да спаси вярващите.

1Кор. 1:27  Но Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите; също избра Бог немощните неща на света, за да посрами силните;

Никой от апостолите не се опитваше да се представя за "прогресивен" или в крак с "науката". Те бяха на съвсем друг дух от този, които ти проявяваш с нещата които пишеш по темата. Те нямаха никакъв респект, към светската мъдрост и наука, за която апостола казва:

Римл. 1:22  Като се представяха за мъдри (учени), те глупееха,

1Кор. 3:19  Защото мъдростта (науката) на тоя свят е глупост пред Бога, понеже е писано: "Улавя мъдрите (учените) в лукавството им";

Думата преведена като "лукавство" буквално означава - трикове, измамни схеми, фалшификации. И ти си тръгнал да мъдрееш с мъдростта на този свят вярвайки на техните лукави "научни" трикове.

1Tim. 6:20  O Timothy, keep that which is committed to thy trust, avoiding profane and vain babblings, and oppositions of science falsely so called:

За опозицията на фалшивата наука пише още апостол Павел. Ако беше прочел какво сме писани по-напред във темата, щеше да си видял,че според Писанието нечестивите не могат да достигнат до истинско знание (наука), но непрестанно се оплитат във фалшификати.

Пр. 2:7  Той запазва истинска мъдрост (наука) за праведните,

Нечестивите нямат достъп до истинско знание (наука), защото те са запазени от Бога само за праведните. Хора като тебе (и масово по църквите) не ги знаете тези неща, затова уповавате на света и мислите, че света има какво да предложи, че нещо от света може да му се има доверие.

Quote
Имам това мнение защото аз преди бях такъв. Вярвах само в теорията на еволюцията и човешкия прогрес в науката. Това беше моят бог, науката. Даже си спомням когато бях на около може би 12-14 години, аз изхвърлих Свещеното Писание в казана за боклук. Защото бях се ядосал на Бога (в безумието си) че позволява страдания. От тогава вярвах в само в науката.

Това е добре, че си го признаваш, защото и сега не си се отдалечил много от тази си вяра в човешката наука и знание. Дори не си даваш сметка колко дълбоки са тези корени и се изисква много време прекарано с Писанието за да може човек да почне да изтрезнява от това вино.

Quote
Когато човек се покае и вярва в Спасителя ще стигне до истината са всичко. Може би това да стане веднага или поетапно. Вярването в плостката земя не праща в ада, а неверието в Словото на Господа Исус Христос. Светия Дух ще насочи всеки истинен Божии човек в това което е правилно.

Ние не считаме,че християните които вярват в глобуса (глобалистите) ще отидат заради това в ада, но тази тема е като меч който разделя дух от душа, светлина и тъмнина и показва кой наистина вярва с цялото си сърце в Божието Слово, и кой вярва повече на твърденията (лъжите) на този свят.

Quote
Няма истинска наука и математика в разрез и противоречие на Писанието. Свещеното Писание е научно вярно и не противоречи на себе си. Науката никога не е доказала и няма да докаже че Писанията не са истина.

Това е крайно наивно съждение, базирано на неясни дефиниции и вавилонска смесица между вярване в Библията и вярване в науката. Запомни едно нещо, ЧИСТА НАУКА НЕ СЪЩЕСТВУВА в света. Света лежи в лукавия, и няма истина в него. Света живее в тъмнина и науката на света е част от тази тъмнина. И понеже в света няма никаква истинска наука (знание, мъдрост) света може да си "доказва" каквото му хрумне. Но всичките му доказателства са просто това, което Писанието нарича лукавство - измамни трикове, фалшификати и омагьосване на невежите. На никой Божий човек, който познава Бога не му пука за нито едно твърдение на света за каквото и да било.

Твоя проблем, както и на Николай е че във вашите очи продължават нещата на света да са високо издигнати и не сте познали духа на думите на Исус:

Лука 16:15  защото онова, което се цени високо между човеците, е мерзост пред Бога.

Науката е един от идолите на този свят, издигнат високо заедно с куп други мерзости, и вие не сте обновили нито ума нито сърцата си, защото тези идоли продължават да означават много за вас.

Quote
Науките и математиката които се използват да се построи един кораб или сграда са същите тези които доказват че земята е сферична.

Изключително наивно, глуповато и повърхностно съждение успя да сътвориш. Ами че учението за глобуса е на има няма 5-600 години, преди това народите са вярвали,че земята е плоска. Та ония народи не са ли строили кораби и сгради? Те как са се справяли като са имали разбирането не за глобус, а за плоска земя? Египтяните дори са имали електричество и антигравитация, размеквали са скали със резонанс, и пак са държали че земята е плоска. Но подобни твърдения само показват безсилието на глобално заблудените хора.

Quote
Също не тряба да забравяме че земята е доказана сферична/глобус. Това не е против науката, нито Свещеното Писание. Цялата тежест на доказателство за плостката земя лежи върху раменете на плосткоземците.

Ето на това му се казва "изповед на вяра". Абсолютно нищо не е доказано. Всичко това с научните "доказателства" е пълна пародия, или както видяхме че Писанието го нарича - лукавството на учените. Учените това са свещениците на религията на Луцифер. Съвременната наука не е нищо друго, освен дървото на познанието на добро и зло, което Бог забрани да се яде и което само носи смърт.

И не случайно смъртността сред "научно прогресиралите" нации е несравнимо по-голяма отколкото на не до там обладаните от "научен прогрес" нации. Всичките тези отровни химически добавки в храните, отровни торове, пестициди, хербициди, ваксини, отровен въздух в градовете, всичко го дължим на "науката". Само в САЩ по официални данни всяка година умират по половин милион човека от "грешки на медицината". А реално това число е в пъти по голямо. Като прибавим и смъртността от отровите на научно прогресивните храни и вече числото отива към много милиони жертви на година. Да не говорим жертвите на съвременните оръжия, които при не до там "научните" оръжия е невъзможно да се получат. Науката на този свят винаги е сеела смърт и в днешно време сее повече от всякога.

Quote
Имайки всичко това на предвид, аз мисля че тайната цел на основателите на движението плоската земя е да отвличат вниманието на хората и нарастващото поколение от Писанието, като показват чрез тази теория Християните за неуки и не прогресивни. И изглежда голям брой Християни смятат земята за плоска.

Невежеството не е оправдание за това да се говорят глупости. Човечеството съществува поне от 6000 години а само от 600 години се разпространява вярата в глобуса. Така, че трябва да се замислиш за целите на глобалната заблуда, защото първоначалното знание е за плоската земя с купол над нея и Бог над купола, това е което Адам и Ной са учили децата си, както и Авраам, Исаак и Яков. Дори Мартин Лутер говори против дяволските глупости за сферичната земя,което показва, че всички християни по негово време и преди това са разбирали че земята е плоска.

Quote
Аз мисля че тази теория за плоската земя е един начин в нашето време да се покаже на света че Християните са едни неуки и не-прогресивни хора. Моето мнение е че това се финансира и подпомага умишлено от злите сили. На фона на всички доказателства че земята е сферична, предполагам че много не-вярващи в Спасителя Господ Исус Христос хора по земята, се въздържат да четат Писанието, мислейки че то не е научно. И че Християните са едни хора против науката и прогреса.

Вижда се че още не си достигнал до здравата основа на вярата, за която апостолите говорят и продължаваш да искаш да си с единия крак в света. Нито си познал истината в думите на апостола:

1Кор. 3:18  Никой да не се лъже. Ако някой между вас мисли, че е мъдър (учен) според тоя век, нека стане глупав за да бъде мъдър.

Когато достигнеш до ТОВА откровение, тогава ще се погнусиш от целия фалшив блясък, престиж, лукавство и псевдо знание на този свят.

Quote
За да се догаже старата карта от едно време показана по горе за вярна, тя трябва да се пробва. Да ли ще ни заведе в правилните посоки и земи в нея? Гледайки я, човек никак няма да може да се води по нея. Пък и най малкото, тази карта не може да обясни климатичните разлики между земите. Къде е България на тази карта? Примерно ако си се загубил някъде по света, би ли могъл да използваш компас, или звездите заедно с нея за навигация? Къде са посоките в карта? Ако не компас, какво средство или апарат се използва комплиментарно с нея за навигация?

Това е само една от десетки стари карти които показват магнитната планина на северния полюс и четирите реки извиращи от там. Ако това наистина е мястото където е бил Едем, то вероятно херувимите с огнения меч са все още там и дяволския елит никак не би искал това да се узнае от народите по света. Има разкази на моряци, които са стигали с кораби близко до това място и казват, че магнитното привличане на тази планина е толкова мощно, че буквално е изваждало пироните от корабите им. Други моряци разказват че в един момент движейки се по-насевер вместо по-студено започва да става по-топло и се появяват отрупани в зеленина земи, в които е пълно с животни, дървета, растения и прекрасен климат. Има хора, които свидетелстват за срещи с гиганти по тези земи.

Дали всичко това е точно така аз не знам и не ми е важно да знам. Всяко нещо обаче което съвпада с Писанията на мен ми звучи много по-достоверно от лъжите на лукавите учени.

Що се отнася конкретно до тази карта то тя не показва целия свят а само откъса около северния полюс. Логично е след като магнитните стрелки по цялата земя сочат на север, там да има някакъв магнитен обект, като тази магнитна планина която описват старите поколения.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 934
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #800 on: June 15, 2019, 13:29:12 PM »
Аз пък темата съм я изчел, че и съм участвал.

Знанието за кръгла земя доколкото знам, не е на 600 години, а на доста повече.

Опита да замениш "новата" наука със "старата" наука не го смятам за добър. И двете са знания придобити по един и същ начин и преди и сега.

Това с тая магнитна планина е смехотворно и детинско. Защото ако има такова нещо, то ефекта ще е константен т.е. колкото повече се приближаваш толкова по-силно ще става. И нито глобуса, нито равнината ще го изменят. А хората живеещи близо ще го усещат в пъти повече от тези които живеят далеч, което знаем, че не е така. Корабите в днешно време имат толкова много метал в тях, в сравнение със дървените от преди това, но спокойно си плават във водите около северния полюс, по твоята логика трябваше да са хвръкнали и да са се залепили там...

Забравяш, за изгубеното знание от преди потопа, където пак са били стигнали до подобно развитие на технологиите.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #801 on: June 15, 2019, 14:00:03 PM »
Понятие като ''прогресивност'' политическа коректност, и т.н. са неща от света. Това е нагласата на хората в днешните дни, особено на запад. Християните не вярваме в тези идеи/понятиея, нито се стремим да бъдем приет от света или смятани за ''прогресивни''.  Езичниците и народите се подтикват в умишлено планирани и насочвани такива понятия и движения. И злите сили имат определена цел.

Един пример за тази езическа игра на ''политика'' е как Содомитите искат да се приемат тяхните извращения в България. Те свързват ''езика на омразата'' ''насилието'' върху жените, Хитлер, и рацизма като примери за не-толерантност от обществото към дадена група хора. И така Содомитите се изкарват жертва в очите на езическите общества. Християните са извън тези игри на злите сили.

Така движението плостка земя е един начин/игра на злите сили да сеят заблуда и разделение у езичниците, правейки ги податливи за да може лесно да контролират мислите им. Още повече, като езичниците асоциират плостката земя с ''неуките'' и ''останали във времето'' Християни това ще им отклонява вниманието от Свещеното Писание. Това е игра на езичници с езичници.

С основание мисля че злите сили са подготвили движението плостка земя като заблуда по мащаб на НЛО движението. Християните знаем че заблудата в последните дни ще бъде огромна и всеобхватна. Всички народи ще се кланят на звяра. Господ Исус Христос ни казва че ще има тези които лъжливо казват че са Него. Може би милионите хора които вярват в НЛОта като извънземни от други цивилизации (страшно много хора вярват в извънземни) ще бъдат заблудени по определен начин когато настъпи времето. И може би, плосткоземците които не са Християни ще имат тяхна специфична измама. Аз мисля че плостката земя, НЛО, програмата за холограми, лъжите за космоса, са подготвено движение. Те бавно но постоянно имат влияние на човешката психика. Докато дойде времето за големите заблуди.

Господ Бог е дарил човека с разум и интелект. Това че езичниците и злите сили използват това и науката да вършат зло, и да формират тайни общества като масонство и скрити науки—и въобще цялата вавилонска скрита система за знание е нещо за което те ще отговарят пред Бога един ден. То не узначава че когато Християни използват наука, или правят открития, че това е срещу Писанията. Или пък че и те участват за изграждането на луциферски формарования на науката, както злите сили.

Един самолет може да се използва да пусне бомби, или да пусне храна и вода за кратко време над район засегнат от суша, където има жадни и гладуващи хора. Самолетът не е зъл, а хората които давад заповедта и пускат бомбата от него.

Господ Бог заповяда на Ной да построи ковчег. Даже му каза точно как,д аде му инструкция. Също и с цар Соломон. Бог му даде мъдрост да построи храма в Ерусалим. Виждаме че има занаятчийство дори в Битие:
Битие 4
22Тъй и Села роди Тувал-Каина, ковач на всякакъв вид медно и желязно сечиво; а сестра на Тувал-Каина беше Наама.
Не знаем да ли е било в плана на Бог в райската градина преди грехопадението човек да строи градове и машини, но със сигурност не е грях да караш колело или кола. Или да ги съчетаеш и произведеш тези неща. Никъде в Писанието не са описани тези неща като грехове. Зло е когато човека произведе танк с цел да мачка други хора.

За да произведеш дори едно колело за каруца се използва наука и математика. Също и да си направиш покрив на къщата. Същата тази наука и математика посочих по горе че видимо и демонстративно показва земята като тип глобус.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #802 on: June 15, 2019, 14:02:26 PM »
Не е учудващо и очакваме плосткоземците по света да не могат да представят едно видимо и демонстративно доказателство за твърденията си. По горе посочих начини как плосткоземците по света без да стават от компютъра си, или да харчат пари, могат да видят че земята е тип глобус/сферична. Плостоземците по света не са показали дори и едно от тези неща за неверни.

По важното е че не са представили нито една снимка за края на земята, нито пък за някаква информация че на полюсите стоят вериги от военни. То че има такива е истина. Военноморски и въздушмо сили от много държави обикалят океаните. Но къде е доказателството че те не допускат никого до там? Как може да се твърди това без някой да го е показал с нещо?

Хора които са се качвали на Миг-31 и 29 в Русия, на това въздушно пътешествие казват че от високо са видяли кривината. Това е математически предвидено, и ето, като се качат кора на нужната височина се доказва кривината. Който казва че това не е истина, обвинява човека от пътешестието в лъжа и трябда да представи доказателства за това. Нещо от рода че е военна тайна и нагласено, не важи за доказателство защото то е просто казване без данни и факти.

Ако плосткоземците по света лично не искат да се качат на МиГа, може да поставят на седалката една камера с Livestream свързана с техен комщютър и софтуеър за да няма опасение от измама. И така пак ще видят кривината. Или както те мислят края на земята.

Още едно елементарно доказателство. Има много мощни телескопи които могат да се използват за земно наблюдение. Има вариант дори да се свържат с компютър и камера. Нека се изкачат някои от плосткоземците по света на един много висок връх в Андите, от страна на пустинята Атакама  където няма много влага във въздуха за да няма много светлинна дифракция. И тъй като казват че се вижда стотици километри напред ще видят началото на Антарктика и военните които го охраняват, пък и края на земята също? Чрез камерата могат да снимат това и ще направят един  Livestream на света.

Още един вариант за плосткоземците:  Метеорологични балони или Стратостат.Те могат да достигна 40 км височина, повече от достатъчно да се види кривината на земята. Или плоската земя както казват плоскоземците.

Стратостат:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82

Линк към Руски сайт за Стратостати:

https://www.youtube.com/watch?v=5dtEy-i8IlA

http://nearspace.ru/

Друг Стратостат:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=c1zF6rXLjxc

Това няма да е много скъпо начинание, при положение че като гледам има милиони плосткоземци по земята вече. И Стратостатите ли са лукава и лъжлива наука, след като се вижда че съществуват и се издигат на огромни височини?

Вяра в плостка или глобусна земя не праща в ада, а неверие в Словото на Господ Исус Христос. Убеден съм обаче че движението плостка земя има задкулисни цели и подкрепление от злите сили.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 934
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #803 on: June 15, 2019, 14:36:35 PM »
Аз мисля че плостката земя, НЛО, програмата за холограми, лъжите за космоса, са подготвено движение. Те бавно но постоянно имат влияние на човешката психика. Докато дойде времето за големите заблуди.

Не е излязло наяве още защо разпространяват идеите за плоската земя. Но да една от идеите е точно свързана с показването на християнството като глуповато, за да могат колкото се може повече хора да спрът да вярват.
НЛО най-вероятно ще се ползва за приемане на падналите ангели когато бъдат изгонени и ще бъдат представени като извънземни.
Холограмите в небето, се предполага, че ще се ползват за идването на фалшивия Христос и убиването му от Антихрист, та ако може да заблудят и светиите, че той ще е Христос.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 934
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #804 on: June 15, 2019, 14:41:17 PM »
Виж това със Огнения меч, който се въртеше е доста интересно. Сега дали е там, дали искат да го скрият или искат да намерят начин да достигнат дървото на живота защото е писано:

Битие 3:22
И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно,

2 И от двете страни на реката имаше дърво на живот, което раждаше плод дванадесет пъти, като даваше плод всеки месец; и листата на дърветата бяха за изцеление на народите.

Аз това го разбирам, че за да живеят вечено, човеците ще трябва да ядат от листата на дървото на живота за да се изцеляват. Може да е добре това да се отдели в своя тема и да се обсъди.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

byFaith

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 205
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #805 on: June 16, 2019, 09:59:34 AM »
И как тогава плоския кръг ще хвърли сянка върху Луната след като при плоската земя и Луната и Слънцето са в една равнина ?

Има кадри от лунни затъмнения, където затъмнена е горната част на луната над хоризонта, вместо долната. Което доказва, че това не е сянка хвърлена от Земята.

А относно ходенето до Антарктида, най-доброто доказателство за тези, които вярват в глобуса, е да отидат там в така наречения "полярен ден". Щото дълга нощ е ясно, че има. Но полярен ден, ако Антарктида е в периферията на света, няма как да има.

Quote
Вяра в плостка или глобусна земя не праща в ада, а неверие в Словото на Господ Исус Христос. Убеден съм обаче че движението плостка земя има задкулисни цели и подкрепление от злите сили.

И как точно вярваш в Словото като отхвърляш толкова пасажи от Писанието и приемаш противоречиви човешки теории и идеи, все едно хората знаят повече от Бога? Или Бог греши за формата на земята, която е създал?
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

byFaith

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 205
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #806 on: June 16, 2019, 10:24:40 AM »
Quote
Това е само една от десетки стари карти които показват магнитната планина на северния полюс и четирите реки извиращи от там. Ако това наистина е мястото където е бил Едем, то вероятно херувимите с огнения меч са все още там и дяволския елит никак не би искал това да се узнае от народите по света. Има разкази на моряци, които са стигали с кораби близко до това място и казват, че магнитното привличане на тази планина е толкова мощно, че буквално е изваждало пироните от корабите им. Други моряци разказват че в един момент движейки се по-насевер вместо по-студено започва да става по-топло и се появяват отрупани в зеленина земи, в които е пълно с животни, дървета, растения и прекрасен климат. Има хора, които свидетелстват за срещи с гиганти по тези земи.Това е само една от десетки стари карти които показват магнитната планина на северния полюс и четирите реки извиращи от там. Ако това наистина е мястото където е бил Едем, то вероятно херувимите с огнения меч са все още там и дяволския елит никак не би искал това да се узнае от народите по света. Има разкази на моряци, които са стигали с кораби близко до това място и казват, че магнитното привличане на тази планина е толкова мощно, че буквално е изваждало пироните от корабите им. Други моряци разказват че в един момент движейки се по-насевер вместо по-студено започва да става по-топло и се появяват отрупани в зеленина земи, в които е пълно с животни, дървета, растения и прекрасен климат. Има хора, които свидетелстват за срещи с гиганти по тези земи.

Да, и самолетите никога не летят над тоя "северен полюс", макар да би им спестило доста път и разходи. Да не би хората да видят нещо по-различно отгоре? Както не летят и над Антарктида. Много интересна стара карта.
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 934
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #807 on: June 16, 2019, 11:46:24 AM »
Ето по какво сте тръгнали с тия карти, гледайте и размислете къде залитате, отърсете се от това вино преди да е късно и гледайте да не стигнете до фанатизъм, защото той няма почва в Библията.

https://www.youtube.com/watch?v=yvOa-7syvGU&fbclid=IwAR1FqfGjJmSoBcY9qhDLYlwHlQM04Wq72KwzYhuXG1eslxj6wtLuGwrCzZs

Прелитането на северния/южния полюс изисква съвсем друга техника. С наличните самолети няма да стане. Там са минусови температури, изискват се допълнителни изолации, включително за резорвоарите, ако стане нещо и самолета падне няма шанс за наземна спасителна операция. И това са само първите щтрихи относно тая тема. Никой няма да си сложи главата в торбата щото ще спести малко гориво. Отделно, че полетите рядко са на далечно разстояние за да се печели повече от качващи се и слизащи пътници. Далечните полети изискват много по-скъпи билети които малцина ще платят.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #808 on: June 16, 2019, 19:39:52 PM »
Видеото което Nikolay постави е точно на мястото си в тази тема. Изглежда това понятие плосткоземие има доста дълбоки и широки корени. Може би навлиза в религия като мистицизъм, ню-ейдж мантра, и т.н.

От скоро също се наблюдава радикализиране и фанатизъм от страна на защитници на животни и движението плосткоземци. В ноякой държави тези хора дори провеждат протести и ''образователни'' мероприятия. Да не говорим че пък движението НЛО в САЩ натискат властите там да ''изплюят'' истината за НЛОта.
Плосткоземци протестират:  https://www.youtube.com/watch?v=m4kM5zwxThE
Защитници на животни във ферми: https://www.youtube.com/watch?v=Vp8-rYqCAnM

Идентифицирането на Християните от езичниците като фанатици и радикалисти може би да бъде още един начин по който те ще бъдат гонени като дойде времето. И това може да бъде все още една от целите на движението плосткоземие. По този начин множество езичници и поколения бъдат ''потиквани'' от злите сили, да имат Християните като група искаща да обърне реалноста и да насърчава държавни преврати. За мен това още повече показва че плостоземието е една пропагандна програма с огромни последици. В САЩ примерно, Християните които вярват във върховенството и авторитета на Свещеното Писание се наричат ''Християнски фундаменталисти,'' и се посочват от държавни служби като потенциални терористични формарования и превратаджий. Затова има голяма опасност Християните които са плосткоземци да се асоциират от света като радикални и фанатици.

ByFaith писа за лунното затъмнение. Как ще изглежда сянката на земята върху луната зависи от това къде се намира луната в орбита си около земята, и прогресията на самото затъмнение през времето в което то се случва: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f7/Mr._Wizzard_-_Eclipse_Path_%28by-sa%29.jpg

Полярния Ден се случва и в Антарктика. През лятото на южния полюс (Декември месец) има 24-часова светлина в определен ден. И през другите дни през този период пак има почти 24-часова светлина, но поетапно намалява.

В момента на южния полюс е Полярната  Нощ. Предстои на 21 Юни да има повече от 24-часа тъмнина. Това ще можем да го наблюдаваме. И сега може да се наблюдава почти пълната нощ в Антарктика. Ето линк с уебкамера от района:
http://www.antarctica.gov.au/webcams 
Чрез същия линк, ще можем да наблюдаваме и Полярния Ден в южния полюс на 23 Декември (тази зима за нас в България). И ще видим че има 24-часова светлина.

Самолети са летяли, и продължават да летят над двата полюса. Ето тук можем да си резервираме полет до двете места със самолет:    https://polarexplorers.com/expeditions/south-pole/south-pole-flights

Ето и друга експедиция която тръгва от Мурманск, Русия с кораб до северния полюс: 
https://www.quarkexpeditions.com/en/arctic/expeditions/north-pole

Плосткоземците могат да си вземат и един Стратостат за експедицията и да направят снимки!
ByFaith, Тези неща по горе са нито противоречиви теории или идеи. Нито пък са против Писанието. Това са реални експедиции и ти самия можеш да отидеш там.

В заключение искам да посоча нещо за тези ''карти'' от старото време--които не са нищо повече от рисунки--и тяхното свързване от хората с мястото на Едем в Битие. В Битие пише че Господ Бог разруши света при потопа. Това беше глобално и катастрофално събитие, което изцяло промени лицето на цялата земя. Всичко беше под вода. Земята сега почти по нищо не прилича на това което е била преди. В 1 Летописи стих 19, пише че по времето на Фалек се разпредели земята. Може би тогава се образуваха днешните граници на континентите. В днешно време няма как да разберем физически къде се е намирал Едем. Аз лично не мисля че в момента има нито огнен меч или херувим който пази Едем. Нито пък мисля че в момента на земята има същото това дърво на познаване на доброто и злото. За мен всичко това се разруши при потопа. Доколто се отнася за фисическото място на което са били Едем/дървото за познаване на доброто и злото склоня към днешен Израел. Първо защото това е земята в която Бог заведе Еврейте, и второ е мястото където Господ Исус Христос изкупи грехът на човеците. Незнам точно, и няма как да знаем. Това е за друга тема, но изках да го споменя защоте тези стари ''карти'' не са реални  нито пък показват Едем.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

dodai

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 95
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #809 on: June 16, 2019, 23:19:39 PM »
Лачо само това ще те попитам как е имало потоп при кръгла земя защото доколкото знам водата не може да стои в заоблено състояние и как разбираш тези стихове                                                         5 Защото те своеволно не признават това, че чрез Божието слово от начало е имало небе и земя сплотена от водата, и всред водата,

  6 но пак посредством тях тогавашният свят, потопен от водата загина.