Author Topic: Oтносно плоската земя  (Read 106107 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 954
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #780 on: March 25, 2019, 12:16:39 PM »
Това което имам предвид е че Нова Зеландия и посредством нея Австралия, нямат пряка връзка с Южна Америка. На глобуса това е най-разумния маршрут за директна връзка между двата континента, но това не е сторено или поради ниското потребление на комуникационни услуги или по-вероятното е да има връзка с различното разположение на континентите по плоска земя.

Ако много те интересува, можеш да провериш когато е пускан кабела, и дали въобще в Южна Америка е имало пуснати оптични кабели когато този е полаган.
Интернет както знаем тръгва от САЩ, повечето неща се контролират от тях и е нормално всичко да е свързано с тях, а не със  нещо си из Южна Америка.
По-прекия маршрут с по-малко закъснения е към САЩ. Не виждам, една логична причина да минава през Южна Америка.

Това, какво идва да покаже? Че глобуса и съвременната география въобще са едно лъжливо представяне на географските реалности. Ако Божието Слово казва, че Вавилон (сегашен Ирак) е на север от Израел, то аз избирам да вярвам на Божието Слово, а не на човешките авторитети.

Тук интересния въпрос е дали има разминаване в посоките север/юг в това което са разбирали навремето и това което се отчита в момента със компас.
Защото в момента Ирак се пада на запад според компаса и това е което всички ползват. И ако има такова разминаване вече може да се търси защо.
Защото ако си прав то тогава серверните народи описани в края всъщност ще се окажат не Русия, а Китай и много неща ще си променят значението.
Та с това трябва да се внимава много !
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #781 on: March 25, 2019, 15:02:27 PM »
То какво означава "ако съм прав"? Текста е недвусмислен, че Вавилон се намира на север от Юдовото царство. Не знам как ти казваш сега че се намирал на запад, като всъщност е на изток?

Ето още един пасаж свързан със север:

Ер. 51:48  Тогава небесата и земята и всичко, що е в тях Ще възкликнат над Вавилон; Защото изтребителите ще дойдат против него от север, казва Господ.

Тук се говори за падението на Вавилон. Има много пророчества в Еремия за осъждението над Вавилон и във всички тях се казва, че съда над Вавилон ще дойде от север. Ние знаем и от Писанията и от историята, че Вавилон пада бидейки победен от Персия, което е днешен Иран. Иран обаче се намира на ИЗТОК от Ирак (Вавилон) гледано на днешната карта.

Или Бог не знае посоките на света или днешната география е лъжлива, не само относно формата на земята, но и относно посоките на света.

Ето тук има виртуален глобус, който показва официалната версия на земята с посоки север, юг изток и запад ясно различими:

https://www.webglearth.com/#ll=31.57596,42.53737;alt=5664194;h=3.978;t=-0.373

Може спокойно да се види че Ирак (Вавилон) и Иран (Персия) са на изток от Израел на глобуса.

Това означава, че е възможно пророчествата за северните народи отново да касаят същите северни спрямо Израел народи - Ирак и Иран. Ирак израелците вече го подчиниха чрез американците, но може би затова изтрещяват по отношение на Иран, защото знаят много добре кое е истинския север за който се говори в Библията?

Интересното е че днес търсейки съвсем други неща попаднах ето на тази карта, при която посоките на света са дадени според това, което намираме написано в Библията:Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #782 on: April 11, 2019, 18:01:22 PM »
Ето на каква карта попаднах от библейски времена. Картата е правена по времето на апостолите (около 50 г сл. Хр.):На тази карта Вавилон и Персия са дадени отгоре над Юдея, сиреч на север, както е описано в Библията.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

dodai

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 104
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #783 on: April 20, 2019, 07:59:57 AM »
Много интересна карта но нещо ме обърква и може би е нормално.
По това време България не е съществувала и я няма това добре но доколкото знам и Германия не е съществувала а на тази карта е записана.
Индия е на север следователно трябва да е по студено а знам че там е по топло отколкото в Германия например.
Доста объркващо и ще трябва да си направя пренастройки.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 954
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #784 on: May 25, 2019, 15:26:40 PM »
Наскоро попаднах на нещо в тази посока, имало е древни карти върху които са били изградени старите карти от тоя тип и е наистина възможно тия неща да са били верни.

Но, трябва да размислим разумно, потопа промени много неща и лично аз мисля, че точно по-времето на потопа е имало и разместване на земните пластове при което тия карти са станали неизползваеми. Темата отива твърде далеч в опита да изсмучете нещо което го няма от Библията. Всички неща около нас кръгли и запазващи правилото на водата в свободно състояние да е сфера - обаче видиш ли земята прави изключение...
Пак ще кажа, тази масонска лъжа има за цел да разделя и противопоставя хора, но ние сме призовани да сме разумни.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #785 on: May 25, 2019, 17:05:39 PM »
Библейските пасажи за това че Вавилон и Персия се намират на север, а не на изток са написани след потопа, така, че това няма общо с промени станали поради потопа.

Водата е плоска в естествено състояние, не сферична. Всички морета и океани са идеално плоски.

Масонската лъжа е глобуса, космоса и вселената. Плоската земя намираща се под твърд купол е ясното библейско учение.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #786 on: June 12, 2019, 22:31:26 PM »
За мен земята винаги е била тип глобус, даже от преди да започна да мисля дълбоко по този въпрос. Примерно като отида на планински поход, или гледам към една отдалечена точка когато е хубаво времето, на мен самото небе ми изглежда кръгло. Като по далечните краища се вижда как стават мо малки и се вливат сферично. Забелязал сам също че и разтежа на дърветата вертикално съвпада с логиката че земата е вид глобус-сферична. Трябва да направя и снимка на това явление следващият път като отида на същото място. Искам да покажa че ако видите високите прави букови дървета, ще забележите че не растат директо вертикално нагоре от хълма на който стоят. А се издигат настрани да кажем няколко градуса. Което съвпада със сферичната земя тъй като светлината попада върху тях под различни ъгли, и спрямо това къде е слънцето в сезоните и времето.

Не смятам ако някой мисли земята за плоска че не може да стигне до Господ Исус Христос. Но бих казал че аз не виждам библейски доказателства за плоска земя. И е много лесно да се докаже че е сферична/глобусна.

Нека се питаме един много елементарен въпрос? От последните няколко години нараства движението плоска земя. Ако се организират тези хора и всеки даде по една номинална сума пари, да кажем по 2-3 лева, като се съберат от цял свят стотици хиляди, може би милиои хора, би могли да наемат един кораб. Дали товарен, или круизен, или научен, какъвто и да е. И със него да изплават до края на света в която посока си искат. И да снимат цялотo пътешествие. Нищо не ги спира. Няма закон да забрани това. И да снимат един от краищата на света. Или пък самолет да наемат, и да летят до края.

Ето фактите които за мен са елементарни и доказващи глобусната земя.

Кориолисовата Сила-вклюява вятър, вода в климата и океаните, и водовъртежа (примерно истичане на вода (бездвижна) в мивката, е в разлчни посоки в двете полу-кълба.
https://www.youtube.com/watch?v=dt_XJp77-mk


Движението на звездите в небето линк:    https://www.youtube.com/watch?v=huysYcz-AiQ

Изчислението на хоризонта, и гледането на далеч линк:   https://www.youtube.com/watch?v=W9ksbh88OJs

Лунното Затъмнение, и как то показва че земята е сферична когато сянката на земята се вижда на луната.

Когато се строят мостове примерно, се взима предвид  кривината на земята. Така примерно колоните на моста Верезано Нароус в Ню Йорк са 41мм мо далече от себе си в горната част, спрямо долната част, където са забити във водата.   https://flatearth.ws/verrazano-narrows

Махалото на Фуко. Как се обяснява с плоска земя.
https://www.youtube.com/watch?v=h3Ua-tv2RIU

Часовата разлика-това е факт. Защото аз съм говорил с човек по скайп на другия край на света, и виждам че е тъмно там, и светло тук-и обратно.

Математическо доказателство:
Аз лично съм използвал компас с навигационна карта на планински пътеки за поход. Ако земята не е сферична и картата не съответства на реалната земя по която ходех, как стигнах до зададените ми координати? Всеки може сам да догаже това с един компас и карта. Принципа на един компас се базира на сферичната земя. Ако земята е плоска, и няма полюси, как ме заведе компаса в правилната посока идентично и съответващо с това което карта ми показваше? Компаса зависи от магнетичните полюси да посочи изток, запад, север, и юг.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D1%81


Защо е зима в северното полу-кълбо, когато е лято тук? Това съм го виждал защото съм гледал времето в Австралия при пожари и 40+ градусови температури, когато тук е кучешки студ.

В Писанието пише че Господ стой на кръга на земята:

Исая 40
22Онзи, Който седи над кръга на земята, Пред Когото жителите й са като скакалци, Който простира небето като завеса, И го разпъва като шатър за живеене,'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #787 on: June 12, 2019, 22:54:47 PM »
Добре, след като изписа една камара глупости и откровени заблуждения, реши най-накрая да се обърнеш към Библията където пише, че Бог стои над КРЪГА, а не над СФЕРАТА на земята. Ако не знаеш кръга е нещо плоско, а не сферично.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 954
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #788 on: June 13, 2019, 01:41:43 AM »
И как тогава плоския кръг ще хвърли сянка върху Луната след като при плоската земя и Луната и Слънцето са в една равнина ?
Какво предизвиква Лунното затъмнение ?
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #789 on: June 13, 2019, 10:05:42 AM »
На тебе пак в главата ти се привиждат космоси в които плуват слънце луна и плоски кръгове. Космос по смисъла на светската "наука" не съществува. Луната и слънцето са релативно малки спрямо земята осветителни тела намиращи се под купола. Още древните говорят за наличието на така наречената "тъмна луна" която според тях предизвиква лунното затъмнение. Дали е тъмната луна или е нещо друго, за нас това няма никакво значение, защото съвременната космология е 100% несъвместима с Писанията.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 954
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #790 on: June 13, 2019, 19:18:34 PM »
Quote
И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?    
2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем;    
3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.    
4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете;    
5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.

Змията, много внимателно подбира това което казва с цел да обърка този който я слуша, казвайки му много верни неща изопачени по определен начин за да го объркат.

Какво има под купола и как е разположено, защо древните карти отпреди няколко хилядолетия са изчезнали и подменени, и още много други подобни неща, водят човек по хлъзгава пътека, а около пътеката има много мъгла в която да се загуби.

Капка вода дори когато се върти бързо, си остава капка вода и не губи формата си. Съществуването на тайни звездни обекти скрити от обществото астрономи гледащи от любопитство тъмното небе ми се струва по-скоро конспирация отколкото реалност.

Имало е време в което съм бил почти убеден, че земята е плоска, но това време отмина. Нямаме достатъчно информация нито от днешно време, нито от древно време. В Библията няме потвърждение нито на едното, нито на другото. Знаем само, че има купол под който се намират звездите. Ако всички звездни обекти наблюдавани с телескопи са сферични, то логически погледнато не виждам, защо земята да не е.

Да летял съм със самолет по време на буря и тогава той се издига доста нависоко, кривината почва леко да се появява.

Да тая тема ще е безкрайна.

Поздрави :)
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #791 on: June 13, 2019, 19:29:25 PM »
Тя и крушката на лампата е сферична, това не означава, че и къщата в която се намира крушката също е сферична. А звездите въобще не са сферични, те са с най-различни форми и цветове, като някои от тях си променят формата непрестанно. Други периодично.

Официалната космология е 100% лъжлива и противоречи напълно на Писанието.

Lacho решил да се събират пари и да се ходи до края на земята, а не знае, че северния полюс и цяла Антарктика са военно охранявани зони 24 часа и се стреля на месо, ако някой реши да отиде там по свое осмотрение.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #792 on: June 13, 2019, 22:39:35 PM »
Може да се отида на круиз до Антарктика.
https://oceanwide-expeditions.com/antarctica/cruises

Плащаш си, качваш се на борда и до там. Взимаш си една карта и компас с цел да следиш навигацията до Антарктика от където тръгваш. Правиш го това паралелно с цялото плаване. Щом съответства пътуването с това което картата показва---значи картата е истинна. Иначе как тогава се доверява някой на дори и една елементарна пътна карта за автомобили?

Къде е доказателството че се охраняват северния полюс и Антарктика, така че чак на месо се стреля?
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #793 on: June 14, 2019, 00:00:17 AM »
Има контролирани посещения на които не можеш да видиш нищо, както можеш да отидеш в Северна Корея и можеш да посетиш само контролирано определени места и нищо съществено не можеш да видиш.

За блокирания достъп до Антарктика и Северния полюс има достатъчно информация. Информирай се.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #794 on: June 14, 2019, 13:41:16 PM »
Има още един много лесен начин да се разбере че земяте а е кръгла/сферична.

Когато дойде зимата след няколко месеца, може плосткоземците да следят чрез уебкамери, как в северните крайности, като Аляска, Канада, Норвегия, и Русия (примерно в градчето Нарян Мар) има 24 часова нощ. Това се знае като Полярната Нощ.

Същото се получава и в Антарктика. И на двата полярни кръга я има Полярната Нощ.

През лятото пък, има Полярния Ден. И това се случва на двата полярни кръга. Където се случва това, слънцето не залязва. Пример: в градчето Свалбард, северна Норвегия, слънцето не залязва от края на април до края на август. Ето и линк към уебкамери в самото градче и региона. Всеки човек може да потвърди това. Това е само един пример, като се разрови човек и други уебкамери и места може да намери.
https://www.spitsbergen-svalbard.com/photos-panoramas-videos-and-webcams/spitsbergen-webcams.html

Полярния Ден се случва и в Северозападните Територии, Канада. И Българи плосткоземци може да отидат там сега и да наблюдават Полярния Ден. Вече са разрешени туристически визи за Канада. Билетите не са чак толкова скъпи. До колкото знам, книжките за управление на МПС са валидни до 90 дни там. Взимате си една кола под наем, и нагоре до Северозападните Територии. Ето, оставям линк на Google Street View за шосе близо до градчето Инувик. За да се покаже че не е някаква затворена зона, да се пази тайната за северния полюс.
https://www.google.com/maps/@68.386643,-133.7617324,3a,75y,324.86h,82.63t/data=!3m5!1e1!3m3!1sKT0yvYDLosoHH_lVO6G5WQ!2e0!6s%2F%2Fgeo1.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DKT0yvYDLosoHH_lVO6G5WQ%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D73.27399%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100

Ето и тук можем да видим че Свалбард, Норвегия не е затворена зона, и там можем сега да отидем да видим Полярния Ден. По близо е до България, и свободно можем да отидем там:

https://www.flashnews.bg/pateshestvie-severniya-grad-sveta/

https://www.youtube.com/watch?v=uDeGjyhX7UM

Полярния Ден и Нощ сами по себе си доказват сферичната земя. Всичките математически изчисления за сезоните, и каде се намира слънцето през определени дни няма да съвпадат ако това не е истина.

Как плосткоземците обясняват Поларния Ден и Нощ?

'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105