Author Topic: Oтносно плоската земя  (Read 72169 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #120 on: March 04, 2017, 17:36:37 PM »
Виждам, че отклони всичко, което ти беше писано и реши да отговориш само на нещата, които са ти удобни.

Но отново, всичко това, което имаш като "аргументи" са неща назустени, защото някой ти ги е казал, но нито едно от това не можеш да провериш. Докато фактите, които са записани в Библията, като местоположение на слънцето, височина, тип светлина, луната като светлина и т.н., могат да се проверят от всеки, който търси. Начините на проверка са елементарни, но когато на човек са му втълпили разни неща, не може да разбере, че физически не е възможно светлинен обект да се държи по този начин, когато е на еди колко си милиона километри. То затова пише, че творението само говори за тези неща, но кой да погледне нагоре и да разсъди.

Ако човек разсъди за тези работи, ще види каква е истината и тогава ще прозре всичко останало, което му е било втълпявано и ще се получи като домино ефект.

Докато човек е с предразсъдъци, че Писанията са фалшива работа, и не е искрен в разсъжденията си, но предубеден, че всичко, което е учен е истина, няма смисъл да се разискват нещата, които се питат, ако и да мога да ти обясня и обоснова дори математически всичко това, в което се заблуждаваш в последните ти няколко съобщения. Няма смисъл, защото ако човек не вярва в Писанията, ако ще от мъртвите някой да възкръсне и да му каже какво всъщност е всичко, пак няма да повярва. И това не е метафора, това е принцип, който Христос изрече.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3198
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #121 on: March 04, 2017, 19:08:56 PM »
Quote
Когато преди няколко години се спрягаше конспирацията " Chemtrails " си казах: това е най-идиотската конспиративна теория, и по-идиотска не може да бъде измислена. Сбъркал съм. В конспирацията „Плоска земя” отново има летци и самолети, но докато  „Chemtrails „  е технически възможна, то „ Плоска земя” дори технически е неизпълнима.

Това ми напомни на една истинска история, при която един от тия учени на които ти им вярваш много отишъл при един християнин и му казал: "Аз изследвах съвсем подробно устната кухина на ослицата и мога да ти кажа, че от научна гледна точка е абсолютно невъзможно ослица да произнесе говорима реч". А християнина му отговорил: Ти ми създай осел от нулата, пък аз ще го науча да говори.

Та същата е и твоята работа с "технически неизпълнимата" плоска земя. Ти ми създай земя от нулата, пък аз ще я направя "технически изпълнимо" плоска.

Обаче в твоите думи има много повече от драконово неверие на Писанията, в тях има кощунствена вяра в светската система.

Quote
  Watchman, според  теб , има или няма изкуствени (създадени от човек) спътници на Земята?  Тази сутрин в 5ч.55мин наблюдавах Международната космическа станция. Виждаше се отлично. Следващото и видимо прелитане над България, когато ще бъде с яркост почти като днешната е утре 05.03 в 5ч 05мин и други ден 06.03 в 5ч 49мин.

Спътници, които да обикалят в орбита около сферична земя в космоса няма и не може да има, защото съществува твърд и отвъд нея са водите и след това е Третото Небе в което е Божия престол.

Но е напълно възможно да има летателни апарати които обикалят в кръг във високата атмосфера и които да изпълняват функции подобни на сателити. Още преди 100 години Никола Тесла изобретява двигател, който се захранва от етера (ако не знаеш това е първия елемент от оригиналната таблица на Менделеев, който после бива премахнат от там за да се скрие съществуването му) и тези летателни апарати биха могли да прекарват доволно дълго време във високата атмосфера без нужда от презареждане.

МКС го гледах заснето на видео снимано с телескоп и си приличаше на холограма. Дали е холограма или някакъв летящ апарат, аз не знам и честно казано не ме интересува, но дори да е апарат той е в земната атмосфера и не е това за което го представят.

Quote
Дали Слънцето се върти около Земята или Земята около Слънцето, това не  променя факта-навън е чудесен слънчев ден. Бог с всички ни.

Може да не променя факта, че е слънчев ден, но лъжливите учения, които противоречат на Писанията позорят Твореца, който е създал този хубав слънчев ден.

Очевидно ти си възприел съждението, че Писанието е валидно само по духовните въпроси, а по останалите то не казва нищо съществено, затова за тях трябва да се обърнем към езичниците, които твърдят, че имат някакво специално научно знание.

Обаче самото Писание говори, че в него се съдържа абсолютно всяко знание, необходимо за човека, за живота и за благочестието:

2Тим.  3:16  Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата;
2Тим. 3:17  за да бъде Божият човек усъвършенствуван, съвършенно приготвен за всяко добро дело.


Забележи, че Писанието съдържа достатъчно да постигне чрез него съвършена подготовка за ВСЯКО добро дело. Не само за духовните дела, но за ВСЯКО добро дело. А това включва познанието на света. Всяко реално научно знание, което ни е необходимо за живота и за делото към, което Бог ни е призовал.

А на друго място се казва следното:

2Петр. 1:3  Понеже Неговата божествена сила ни е подарила всичко що е потребно за живота и за благочестието, чрез познаването на Този, Който ни е призовал чрез Своята слава и сила:
2Петр. 1:4  чрез които се подариха скъпоценните нам и твърде големи обещания, за да станете чрез тях участници на божественото естество, като сте избягали от произлязлото от страстите разтление в света;


Тук се казва съвсем ясно, че Бог чрез Своята благодат ни е дал ВСИЧКО необходимо, не само за благочестието, но и за живота. И това се случва чрез познаването на Бога и чрез Неговите обещания. Както истинското познание на това кой е Бог, така и на Неговите обещания ние можем да намерим единствено в Писанията. Те съдържат всичко необходимо за живота и за благочестието.

Именно чрез това познание ние се предпазване от разтлението в света, което е не само морално разтление, но също и интелектуално. Точно както се казва, че Бог ги предаде на развратен ум (Рим. 1:28). Интелекта на грешния човек е развратен, той не е в състояние да познава истината не само за духовните неща, но и за материалните.

На друго място Писанието казва за невярващите:

Еф. 4:18   помрачени в разума, и странни на живота от Бога поради невежеството, което е в тях, и поради закоравяването на сърцето им;

Бог нарича безбожните човеци помрачени в разума и потънали в невежество. Аз се чудя как въобще християните са измамени да очакват каквото и да е научно познание от умопомрачени хора?

Една от най-успешните стратегии на врага е това, че е излъгал християните да разделят духовните от материалните неща. Затова те си мислят, че един човек ако е духовно замъртвял все пак може да има разбиране за материалните неща, само не може да има за духовните. Подобно разделение е фатално, защото отваря врата за цялата отрова на светската философия добре прикривана зад така нареченото "научно познание".

Бог ясно заявява, че невярващия човек не е способен да мисли трезво и да разбира истинно. Неговия разум е помрачен, неговия интелект е извратен. За каква реална наука можем да говорим въобще от такива хора?

Писанието казва още, че мъдростта и знанието се дават от Бога:

Пр. 2:6  Защото Господ дава мъдрост, из устата Му излизат знание и разум.
Пр. 2:7  Той запазва истинска мъдрост за праведните, Щит е за ходещите в незлобие,


Истинска мъдрост, сиреч истинска наука може да произлезе само от праведните, защото на тях Бог ще даде знание и разум, а не на нечестивите и безбожните. Но християните са измамени да ходят да се учат в университетите на безбожниците и да развращават там умовете си и тези на децата си, които изпращат там като на заколение.

Цялото това заблуждение идва от неразбирането, че Бог е дал своя собствена образователна и научно познавателна система в Писанията. За която християните не знаят нищо, а ходят да се учат при безбожните ученици на сатана.

Защото ако не знаеш, днешните учени са ученици именно на древната змия. Ако изследваш еврейската дума за "змия" ще видиш, че корена на думата означава не нещо друго а именно това, което днес наричат "учен". Сиреч някой който се учи чрез експерименти и наблюдение.

Ето защо ако ние гледаме на Писанието само за "духовните" неща, а го считаме за невежо спрямо материалните неща, то ние сме онова, което Библията нарича "двоедушни" хора, такива които ходят в два пътя. И това въобще не е безопасно, защото е писано:

Пр. 28:18  Който ходи непорочно, ще се избави, А който ходи опако между два пътя изведнъж ще падне.

И това падение е вече наближило, защото за всички вярващи в космоса и планетите противника е приготвил следващия си ход и съвсем скоро ние ще му станем свидетели.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ото

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 75
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #122 on: March 05, 2017, 19:56:27 PM »
 
Quote from: Tihomir
Виждам, че отклони всичко, което ти беше писано и реши да отговориш само на нещата, които са ти удобни.
   Тихомир, в правилата на форума не пише да сме длъжни да отговаряме на всеки въпрос. Ти също не ми отговори какви са машините, които работят нарушавайки физическите принципи. Помолих и за линк към: "Примерно, можеш ли да ми докажеш защо (-1)х(-1) = 1? И ако го приемеш наготово има уравнения, които са логични от гледна точка на такива аксиоми, които сме приели за верни, обаче резултатът е безумен, като например,че сборът от всички положителни числа е равен на -1/12." Да ти кажа, даже се зарадвах, че не си ми отговорил. Помислих си, че като си написал: "Ото, твоите аргументи са базирани на неща, които ти сам не можеш да провериш" си осъзнал, че нито машините си видял, нито математическото доказателство.  Явно съм прибързал с радостта, щом отново ми пишеш: "Но отново, всичко това, което имаш като "аргументи" са неща назустени, защото някой ти ги е казал, но нито едно от това не можеш да провериш." Нека  нямаме различни мерки, един аршин към другите, друг аршин към себе си.
  Отново прегледах постовете ти и не видях ясно формулирани към мен въпроси. Единственото изречение завършващо с питанка е:
Quote from: Tihomir
можеш ли да ми докажеш защо (-1)х(-1) = 1?
    Моля, ако има въпроси към мен, да бъдат оформени горе–долу така: обръщение, в случая Ото или както намерите за добре, запетайка, последвана от въпрос,  и всичко това завършващо с въпросителна. Може и без обръщение, ако преди това  си цитирал някого и  по подразбиране въпросът ти е към автора на цитата. Между другото, тези прословути машини, които ти не си видял, не са ги виждали и хората, които лично познаваш. Не са ги виждали и познатите на твоите познати, както и познатите на техните познати на твоите познати. Кажи ми, бъркам ли? Ще ми се да бъркам, все пак и аз искам машинка захранваща къщата ми с безплатна  енергия от етера.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #123 on: March 05, 2017, 20:04:07 PM »
По-горе ясно обясних защо не ти отговарям на тези въпроси, защото виждам, че Писанията за теб не са нищо повече от някакво допълнение към живота ти, откъдето евентуално ако можеш да имаш някаква полза, хубаво, а иначе, ще си живеем живота.

Много от останалите ти предразсъдъци към мен за това какво знам, какво не знам, какво съм видял или не, са неща, говорени наизуст, защото не се познаваме. Дори не подозираш колко неща са пред очите ти и са все пак скрити заради това, което са те научили в училище.

Но пак да повторя, Писанията дават много информация, но тези, които считат, че са метафора, ще си останат с научните си познания, които са крайно нестабилни, защото са базирани на наивна вяра.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Ото

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 75
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #124 on: March 05, 2017, 20:26:10 PM »
  Watchman, наистина не съм се изразил достатъчно ясно, за което се извинявам. Това, което исках да кажа е, че ако Земята е плоска, то няма как чрез начина си на пилотиране, пилотите да заблудят пътниците. Със скорост от 400км не може да се лети на височина 11000м, а ако се слезе на 2000м, всички пътници до илюминаторите ще видят, че самолета „ си влачи корема” ниско над океана.
Quote from: Watchman
Но e напълно възможно да има летателни апарати които обикалят в кръг във високата атмосфера и които да изпълняват функции подобни на сателити.

 Watchman, на летящите в атмосферата апарати са им необходими крила, но  спътниците нямат такива. С всичките си антени и соларни панели, те са едни крехки  структури, неспособни да летят с такава скорост в атмосфера. Погледни колко са обтекаеми колите ни, движещи се с 150км.ч. А как си обясняваш спътниците, които сякаш „висят” над екватора? 
Quote from: Watchman
Още преди 100 години Никола Тесла изобретява двигател, който се захранва от етера (ако не знаеш това е първия елемент от оригиналната таблица на Менделеев, който после бива премахнат от там за да се скрие съществуването му) и тези летателни апарати биха могли да прекарват доволно дълго време във високата атмосфера без нужда от презареждане.
   От учебниците по химия и физика преди да премахнат етера, са премахнали „ теплорода”.  А преди да премахнат „теплорода”  са премахнали и прословутият  „философски камък”. „Конспирацията” е по-глобална, и не е от вчера.  Дано следващата им стъпка  не е премахването на желязото от таблицата:)
 
Quote from: Watchman
Бог нарича безбожните човеци помрачени в разума и потънали в невежество. Аз се чудя как въобще християните са измамени да очакват каквото и да е научно познание от умопомрачени хора?
  Бог ясно заявява, че невярващия човек не е способен да мисли трезво и да мисли истинно. Неговия разум е помрачен, неговия интелект е извратен. За каква реална наука можем да говорим въобще от такива хора?
   Watchman, ти можеш ли, използвайки Библията, да провериш дали реалната  ти площ на двора съответства на тази, записана в нотариалния акт? Няма ли да опреш до геометрията на езичника Евклид? А Евклид как се вписва в това? 
Quote
Истинска мъдрост, сиреч истинска наука може да произлезе само от праведните, защото на тях Бог ще даде знание и разум, а не на нечестивите и безбожните ?
Quote from: Watchman
Защото ако не знаеш, днешните учени са ученици именно на древната змия. Ако изследваш еврейската дума за "змия" ще видиш, че корена на думата означава не нещо друго а именно това, което днес наричат "учен". Сиреч някой който се учи чрез експерименти и наблюдение.
   Да изследвам еврейската дума за змия е нещо, което е далеч навътре в областта ми на некомпетентност, но ако ученето чрез наблюдение е грях, то как човек да се научи да пише?
Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3198
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #125 on: March 05, 2017, 21:10:31 PM »
Ото,

Прави драстично впечатление твоят отказ да обърнеш внимание на Библейската аргументация изложена до сега и усърдното ти желание да извадиш темата към неща извън Писанията. Аз дори се зачудих ти дали си християнин и се наложи да прочета пак представянето ти да видя дали се самоопределяш като вярващ човек, защото поведението ти в тази тема не съответства на това.

Quote
  Watchman, наистина не съм се изразил достатъчно ясно, за което се извинявам. Това, което исках да кажа е, че ако Земята е плоска, то няма как чрез начина си на пилотиране, пилотите да заблудят пътниците. Със скорост от 400км не може да се лети на височина 11000м, а ако се слезе на 2000м, всички пътници до илюминаторите ще видят, че самолета „ си влачи корема” ниско над океана.

Тука си в огромно объркване. Първо защото нямаш никакво доказателство че тия самолети наистина летят в тия дестинации, че наистина пристигат за същото време. Ти очевидно проявяваш непоклатима вяра в прочетеното в някакъв уеб сайт, което пък прави драстичен контраст с твоя отказ да вярваш в ясните текстове на Писанията.
Второ аз никъде не съм казал, че едните самолети се движат два пъти по-бавно, това беше презумпция на четящите, аз казах, че скоростта е променлив фактор. Освен по-бавно самолетите могат да се движат и по-бързо. При всички случаи темата за самолетите няма никакво отношение към темата, защото няма никаква доказателство, че наистина говорим за факти, а не за лъжливо подадена информация.

Quote
   От учебниците по химия и физика преди да премахнат етера, са премахнали „ теплорода”.  А преди да премахнат „теплорода”  са премахнали и прословутият  „философски камък”. „Конспирацията” е по-глобална, и не е от вчера.  Дано следващата им стъпка  не е премахването на желязото от таблицата:)

Очевидно историята не ти е силната страна, защото ако си имал поне 3-ка по история щеше да знаеш, че това, което непрестанно е движило историята това са заговорите на едни народи против други, на едни хора против други. А заговор е българската дума за така обичаната от тебе чуждица "конспирация". Само изключително невежи хора могат да си мислят, че историята се движи без заговори.

Quote
Watchman, на летящите в атмосферата апарати са им необходими крила, но  спътниците нямат такива. С всичките си антени и соларни панели, те са едни крехки  структури, неспособни да летят с такава скорост в атмосфера. Погледни колко са обтекаеми колите ни, движещи се с 150км.ч. А как си обясняваш спътниците, които сякаш „висят” над екватора? 

Ти говориш като човек, който е летял в космоса и с очите си е виждал сателити. Такива си виждал само на компютърни графики и никога на снимка, защото такива снимки няма. Имаш се за технически грамотен човек а не знаеш, че летателни апарати може да има и на друг принцип без крила. Не случайно Писанието казва - "като се правеха на мъдри, те глупееха".

Quote
   Watchman, ти можеш ли, използвайки Библията, да провериш дали реалната  ти площ на двора съответства на тази, записана в нотариалния акт? Няма ли да опреш до геометрията на езичника Евклид? А Евклид как се вписва в това? 

A какво ли е правил великия цар Соломон без геометрията на езичника Евклид, като се има предвид, че е живял 7 века преди него? Как ли е изчислявал великите строителни проекти които е правил? Не дава ли Бог мъдрост и разум на Своите Си?

Quote
   Да изследвам еврейската дума за змия е нещо, което е далеч навътре в областта ми на некомпетентност, но ако ученето чрез наблюдение е грях, то как човек да се научи да пише?

Не изучаването чрез наблюдение е грях, а философската система, че подобен подход дава абсолютни и недвусмислени истини. Бог е дал изобилно инструкции в Писанието как да се придобива знание чрез внимание, наблюдателност и разсъдливост, но същевременно инструктира човек да не се обляга на своя разум и на своята способност да разбира, но да се бои от Бога във всичко и във всичките си пътища да признава Него. Езическата наука отхвърля страха от Бога и избира да се обляга на своя разум, което е квинтесенцията на бунта на Луцифер.


Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ото

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 75
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #126 on: March 05, 2017, 21:51:07 PM »
 
Quote from: Watchman
Имаш се за технически грамотен човек а не знаеш, че летателни апарати може да има и на друг принцип без крила. Не случайно Писанието казва - "като се правеха на мъдри, те глупееха".
Това не е ли информация от съмнителни сайтове?

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 192
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #127 on: March 05, 2017, 22:22:40 PM »
Не разбирам защо Ото противопоставя наука и библия, сякаш са нещо различно. Както писах вече, всички принципи са създадени от Бог. Ами Ной преди около 6000 г. как построи кораба, без да е учил геометрия :)
Или строителите на храма, виждаме че Бог ги научи на всичко:

Изход 35:30 Тогава рече Моисей на израилтяните: Вижте, Господ повика по име Веселеила, син на Урия, Оровия син, от Юдовото племе,    
31 и го изпълни с Божия дух в мъдрост, разум, знание и всякакво изкусно работене,    
32 за да изобретява художествени изделия, да работи злато, сребро и мед;    
33 да изсича камъни за влагане, и да изрязва дърва, и да работи всяка художествена работа.    
34 И той тури в неговото сърце, и в сърцето на Елиава, Ахисамаховия син, от Дановото племе, да поучават.    
35 Изпълни с мъдрост сърцето им, за да работят всякаква работа на резбар, на изкусен художник, и на везач в синьо, в мораво, в червено и във висон, и на тъкач, с една дума, работа на ония, които вършат каква да било работа, и на ония, които изобретяват художествени изделия.

И днес има хора, самоуки както ги наричат по-умни от учили в университети. И това отново показва, че Бог може да научи човека на всичко, суверенно.
Гледах т.нар. МКС, ами картонени капаци, то е повече от смешно всичко. Ето това видео показва доста за фалшификациите им и намирам за излишно да се отклоняваме от темата, нека всеки от нас като намери доказателства за плоската земя, да ги представя.
Предлагам дори да ги синтезираме, понеже мои познати се оказа, че също са чули за плоската земя и ме питат за аргументи.
https://www.youtube.com/watch?v=7v2LG43R-ek

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3198
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #128 on: March 05, 2017, 22:25:49 PM »
Quote
Това не е ли информация от съмнителни сайтове?

А ти дефиниция за "несъмнителни" сайтове можеш ли да дадеш? Всичко, което е създадено от човек е съмнително, затова е писано "Бог да бъде признат за истинен и всеки човек за лъжлив."

Точно поради тази причина подобни дискусии трябва да се водят на Библейска основа, а не на основата на сайтове, укипедии, учебници, самолети и всякакви други дела на човеци.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 650
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #129 on: March 05, 2017, 22:29:58 PM »
Това не е ли информация от съмнителни сайтове?

www.nasa.gov от кои сайтове е, от съмнителните ли е?
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #130 on: March 06, 2017, 00:03:59 AM »
Предлагам дори да ги синтезираме, понеже мои познати се оказа, че също са чули за плоската земя и ме питат за аргументи.
Това, което беше писано в темата "Сътворението" не беше ли достатъчен аргумент? Там си е записано точно къде какво е направено, какво е "горе", какво е "долу", какво е около и т.н.

Както писах по-горе, ако човек гледа небесните тела, ще разбере как е устроено всичко, дори и без Писанията, защото и Павел е казал, че човеците са без извинение, че отричат създанието на земята, гледайки творението. А плоската форма на земята се вижда дори без специална техника по творенията и как те влияят и си взаимодействат.

Ще напомня пак нещо от темата за "Сътворението":
2 Петър 3:5. Защото те своеволно не признават това, че чрез Божието слово от начало е имало небе и земя сплотена от водата, и всред водата

Тук става въпрос за тези от вярващите, които в последните дни стават подиграватели, които ще кажат "къде му е обещаното пришествие". Неверието в сътворението неминуемо ще закорави такива хора и ще станат отстъпници.

Затова е от изключителна важност този въпрос.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Ото

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 75
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #131 on: March 06, 2017, 05:58:06 AM »
Quote from: mak
www.nasa.gov от кои сайтове е, от съмнителните ли е?
  За хора, твърдящи че няма снимки на спътници, че спътниците са холографска измама и т.н, няма по-съмнителен сайт от www.nasa.gov
 
Пак питам Watchman откъде почерпи информацията за различните принципи на летене?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3198
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #132 on: March 06, 2017, 11:05:39 AM »
Въпроса за сайта на НАСА беше към тебе, не към хората за които няма снимки на спътници. Така, че ако обичаш му отговори и то обосновано преди да задаваш други въпроси. А преди това имаше и въпрос да дефинираш какво означава "несъмнителен" сайт, кое ти дава основание да считаш нещо за достоверно и нямащо причина за съмнения в него?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 650
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #133 on: March 06, 2017, 11:05:52 AM »
Quote from: mak
www.nasa.gov от кои сайтове е, от съмнителните ли е?
  За хора, твърдящи че няма снимки на спътници, че спътниците са холографска измама и т.н, няма по-съмнителен сайт от www.nasa.gov

А за теб какъв е?
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 192
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #134 on: March 06, 2017, 14:16:28 PM »
Кубрик си признава, че е заснел кацането на луната и след четири дни умира :
"„Правителството беше наясно с всичко и се възползва, за да прави измама, след измама, след измама“. Така Кубрик коментира общо шестте кацания на Луната от американски астронавти в периода 1969 - 1972 г.

Режисьорът заснел „2001: Космическа одисея“ признава, че се чувства както виновен, така и горд от работата си за НАСА. Той е работил в продължение на 16 месеца, на специално изградена сцена в Хънтсвил, Алабама, създавайки кадри за първото кацане на Луната."
Има и документален филм, направен с неговите признания.