Author Topic: Oтносно плоската земя  (Read 106972 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #705 on: December 02, 2017, 18:00:36 PM »
Quote
защото ако беше с формата на сфера или топка, щеше да е записано че е сфера или топка, както по-рано в тази тема беше обърнато внимание, че Исая използва съвсем друга дума за "топка" или сфера. Ако Бог седеше над сфера, така щеше да е записано, а щом е записано кръг, значи е кръг а не сфера. Това че кръга не бил "реален обект" са пак твои измишления. То по тази логика и "ъгъл" не е реален обект, значи 4-те ъгъла на земята са каквото там си искаме да измислим че е. Дова е доста недостоен подход към текста.

Като погледнеш луната, кръг ли е, според теб?

По логиката ти горе, щом е не е казана думата сфера, значи не е сфера земята. Е , ама и диск не използван , като дума, или цилиндър.. Пише- кръга на земята. Та те питам затова, луната кръг ли е, като я гледаш? За мен е кръг..

Quote
То по същата логика може да се каже, че Христос е дошъл за да раздели евреите на някаква нова база, щото преди това те са се делили на садукеи, фарисеи, есеи и прочие.
Не. Не е по същата логика. По твоята логика..

Quote
Йоан. 3:19  И ето що е осъждането: светлината дойде на света, и човеците обикнаха тъмнината повече от светлината, защото делата им бяха зли.
Стих извън контекст... Значи дали земята е сфера, или е диск, касае този стих? Не, стихът не визира това. Деление на тази база е дълбоко погрешно. Ще го разберете някой ден, надявам се.


Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #706 on: December 02, 2017, 20:49:41 PM »
Quote
Като погледнеш луната, кръг ли е, според теб?

По логиката ти горе, щом е не е казана думата сфера, значи не е сфера земята. Е , ама и диск не използван , като дума, или цилиндър.. Пише- кръга на земята. Та те питам затова, луната кръг ли е, като я гледаш? За мен е кръг..

Мен не ме интересува какво е за тебе. Мен ме интересува, че земята е написано ясно че е кръг, при условие, че си има дума за сфера, топка но тя не е употребена. А в всяка дума в писанието е подбрана с голяма прецизност.

Луната не ме интересува какво е защото за нея не е писано че е кръг, както е писано за земята. Тя е осветително тяло, земята е от съвсем друго естество и лунатя няма нищо общо със същността и формата на земята.

Quote
Не. Не е по същата логика. По твоята логика..

Напротив, сам Христос каза за Себе си, че е дошъл да донесе не мир, а меч и да раздели... можеш сам да си го прочетеш. Истината винаги разделя, защото винаги има такива които предпочитат да останат на територията на заблудата.

Всяка истина е светлина, и хората които бягат от светлината това не е случайно. Едно е човек да не разбира нещо, друго е да се противи яростно като тебе на това, което Писанието казва и което вярващите са разбирали хиляди години, преди да се намесят сатанистите и да въведат заблудата за космоса и глобуса, заради които ти се репчиш до несвяст. Ако не бяха те ти дори нямаше да си чувал за никакъв глобус, който да го "проектираш" в 3D на кръга на земята. Толкова ли не се усещаш, че искаш да тълкуваш Библията на основание на учения на демони на които са те научили в училише?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #707 on: December 02, 2017, 21:04:19 PM »
Quote
Мен ме интересува, че земята е написано ясно че е кръг, при условие, че си има дума за сфера, топка но тя не е употребена. А в всяка дума в писанието е подбрана с голяма прецизност.

Явно това което ти казах за думата "кръг" не го приемаш. Пак ти напомням, и диск не е употребена, или цилиндър.. тъй , че аргументът  е в двете посоки..
Quote
Всяка истина е светлина, и хората които бягат от светлината това не е случайно. Едно е човек да не разбира нещо, друго е да се противи яростно като тебе на това, което Писанието казва и което вярващите са разбирали хиляди години, преди да се намесят сатанистите да въведат заблудата за космоса и глобуса, заради които ти се репчиш до несвяст.

Репча се?!?! Ако на моето участие в дискусията казваш - репчене..  Вижте си само начинът на дискутиране. С квалификации, присъди, етикети.. А аз съм се бил репчил. На кое? На вашето мнение. Не е вярно това, не е коректно.

И още, Уочман, мен не ми пречи земята да е плосък диск, цилиндър. Изобщо не ми пречи. Ако за теб моите аргументи и това което казвам са бягство от светлината, това е абсолютно неправилно. Нямам никакъв проблем с това земята да е сфера, диск, или каквото си искаш, имам проблем с това, че на база, както писах, неща които не са ясно и конкретно казани, стават причина за вас да делите хората на вярващи в Бога и писанието и на невярващи. Тази ексклузивност, на такава база, е дълбоко погрешна. 

За мен иначе лично е без значение каква е земята, защото Бог я е направил по най- добрият възможен начин. А луната е несъмнено изглеждаща, като кръг, но не е кръг. Това за теб може да не значи нищо, но това не означава, че то не значи нищо. Това е един модел. ВЪЗМОЖНО е земята да е направена по този модел, както е възможно да не е. Но ако някой не мисли като мен, не бих го нарекъл- невярващ в Бога и с извратен ум.

 Жалко за това което правите. Според мен просто се инатите да признаете, че не бива да делите хората на вярващи или не, на тази база. Но продължавате. Ваша воля.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 954
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #708 on: December 02, 2017, 21:25:25 PM »
Николай, щом няма понятие "бездънна дупка" за тебе (физично и метафизично - много е яко да се изразяваш така,нали?) , то физично или метафизично може ли да има вечно съществуваш Бог?

Бездната е наречена още и тъмница. Никоя тъмница не е отворена или безкрайна. И пак използваната дума в KJV е deep и great deep едно от поясненията към тях е pit (яма). Дори не знам защо спорите за неща толкова ясно написани... Айде за плоскостта го разбирам има неясни текстове и има накъде да се разсъждава - ама тука е ясно написано.
Пише си какво е бездната the great deep - огромна дълбочина, безумно дълбоко - бездна. Но не безкрайно дълбоко или дупка без дъно. Това няма общо с вяра или с каквото и да е, а с нормални и трезви разбирания за състоянието на материята която ни заобикаля - същата тая която Бог създаде.

А сравняването на чушки с домати никога не съм го обичал. Да ме караш да сравнявам несъществуващо понятие с това дали Бог бил съществувал - до къде стигнахме... 


1.Защо цитираш невярващи и масони? Те ли са ти източника на 'истина'? Отговори ако смееш. Или искаш манипулативно да ни втълпиш твоята идея за 'истина', получена от тях?

2.Покажи ни 'солидните доводи ' на Словото, които говорят че земята е кръгла! Според теб Словото си противоречи щом едновременно говори и за двата модела.

3.Докажи че масоните са яхнали идеята за плоската земя. Не бяха ли масоните, които набиха идеята за кълбото? По какво личи че масонската масмедия 'е яхнала идеята за плоската земя'?  По това, че 24/7 ни се показва кълбото и 'великите достижения' на NASA и техния нов/стар световен/сатанински ред/лудост.

4.Битие ни казва още че сме и под купол. Дори само този факт съсипва кълбото тотално, но той някак ти е убягнал....

1. Защото и Павел каза, че не можем да излезем от тоя свят. Има определени термини и разбирания които са общи за всички, не само за няколко човека. Или мислиш, че само 5 човека четат тоя форум ? Официално освен невярващите, то и огромна част от християните мислят, че земята е кръгла. От известно време се възражда отново една група хора които казват, че земята е плоска. И ти както и ние сме от тях.  Всяка група си има съответните доводи и факти.
Така, че да това са официалните версии колкото и да не ти изнася ! И да официални за всички човеци.

2. Никъде не твърдя, че Словото си противоречи.

3. Задкулисните се стараят да управляват всяка идея която обединява голяма група хора за да имат пълен или частичен контрол над нея.
Когато искат дадено нещо което не са хванали навреме или са изпуснали от контрол, за да го опорочат почват да пускат лъжлива информация с истинската. Навремето се случи с така наречените конспиративни теории, сега го правят за да защитят кръглата земя и както каза smallaxe за да настройват християните едни срещу други. Основната идея е да накарат тези които са тръгнали след истината да се засрамят, че се занимават с глупости и да изоставят идеята. В момента плоскоземците са достатъчно известни и всеки които не е им се подиграва.

4. Точно купола не доказва нищо - под купола може да има всякакви форми. Елементарна геометрия в триъгълник може да събереш каквато си поискаш форма. Ако не можеш да си го представиш си го начертай. С други вече повтаряни много пъти цитати се доказва това или онова, а не с купол, щото ти и купола не знаеш всъщност каква му е формата, а палатките имат различни видове форма и големина.

Ние обаче имаме свидетелството на Писанията, Святия Дух, имаме очи, камери, балони, ракети, които свидетелстват заедно с нас за Истината.
Кои сте вие ? Ти конкретно какви балони и ракети си изстрелвал за да видиш дали това е така ? Или се базираш на клипчетата които се въртят из youtube ? Защото аз съм изгледал не малко от тях и мога да ти кажа, че една част от неща в тях са заблуда. Доста от хората които ги разпространяват са невярващи, част са сатанисти, а има и една група която просто обединява всичко що намери за да търси известност и гледания.

Дори на клиповете с балони на голяма височина се вижда леко огъване на хоризонта. Нито едно такова клипче не може да обхване цялата земя с всички континенти. И това е нормално, защото трябва да се отдалечиш достатъчно от даден обект за да можеш да го видиш целия когато е по-голям от теб.
За  начало вземи и виж някое клипче, защо хоризонта е равен или поне прочети.

С толкова повърхностно мислене докъде ще стигнеш?
Изопачаваш думите ми.

Стиха го има, но ти искаш да го извратиш с твоите мъдрувания. Според тебе Бог вижда и говори само в 2 измерения, защото според тебе като види свера, той вижда "кръг", защото явно нито може да види в три измерения или може би не знае какво е сфера и няма дума за нея?
Стихът го има, но подозирам, че му е писнало да го цитира. Относно измеренията, доколкото съм чувал, са поне 12, като човек му е дадено да вижда само в 3 от тях, доколко е така не знам.
Но пък виж, аз мога да попитам как кръга има 4 края ?
И какво е обяснението за 4-тирите посоки на света. Ако двама човека си говорят по телефона като единия се намира от едната страна на северния полюс, а другия от другата, когато единия визира север то за другия всъщност това е юг, това при плоска земя. Тогава доста текстове ползващи посоките стават леко объркващи.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #709 on: December 02, 2017, 21:30:10 PM »
Кой казва, че са "невярващи" - те са си вярващи, но в мъдростта на този свят.

"Формата" на земята не е нещо, което съществува самостоятелно и само по себе си, тя винаги е свързана с определена космология, която прави тази форма възможна да функционира. Ето на това ти се репчиш и не искаш да разбереш, просто защото не е изгодно за фалшивата ти теза, която повтаряш до несвяст.

Има само една причина някой "вярващ" да приема светската космология и да отхвърля библейската - и тя е че за него човешкия авторитет стои по-високо от Божия. Точно както Галилео е казал, че Библията не е валидна за научните неща, само за "духовните". Ама стъпка по стъпка както я обявиш за невалидна в едно нещо, се стига и до невалидност за всяко нещо.

Луната според Писанието е осветително тяло. В къщи осветителните тела са с формата на круша, това не означава че и къщата ми е направена "по същия модел" под формата на круша. Двете неща нямат абсолютно нищо общо, защото имат напълно различни функции.

Но да кажеш, е земята била правена по "модел" на луната е точно да натискаш за светската космология с планетите, която никога не си изоставял и ако лицемерно да твърдиш, че "нямаш проблем" земята да бъдела всякаква, пак се вижда че неистово се бориш тя да е именно сфера. Просто светската мъдрост е толкова вкоренена в тебе, че дори не можеш да се видиш отстрани как си се срастнал с нея, дори когато си въобразяваш, че "нямаш проблем".

Quote
Явно това което ти казах за думата "кръг" не го приемаш. Пак ти напомням, и диск не е употребена, или цилиндър.. тъй , че аргументът  е в двете посоки..

Аз не съм говорил за цилиндри или диск. Писанието казва, че земята е като "глина под печат" Йов 38:14. И очевидно има пасаж според който този печат е кръгъл. Това е пределно ясно от библейските текстове. Няма дискове, няма сфери, няма цилиндри. И няма никакви печати, които да оставят "сфера" под себе си след като се притиснат към глината. Ето защо Писанието напълно изключва всякаква вероятност за сфера.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 954
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #710 on: December 02, 2017, 21:36:52 PM »
Ако не бяха те ти дори нямаше да си чувал за никакъв глобус, който да го "проектираш" в 3D на кръга на земята. Толкова ли не се усещаш, че искаш да тълкуваш Библията на основание на учения на демони на които са те научили в училише?

А ти как прецени, че всичко в училище е измислено от демони ?
Бог е направи Адам, направил го е умен, но не глупав. Как мислиш всичкото знание което е имал Адам дадено му от Бог ли се е загубило от сътворението до сега, че да е останало само знанието придобито от падналите ангели ? А те от къде са го взели ?
Да в училищата се преподават изопачени неща, ама сега да твърдиш, че всичко е лъжа и дяволско творение е толкова крайно, че просто е невярно.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #711 on: December 02, 2017, 21:51:53 PM »
Quote
Аз не съм говорил за цилиндри или диск. Писанието казва, че земята е като "глина под печат" Йов 38:14. И очевидно има пасаж според който този печат е кръгъл. Това е пределно ясно от библейските текстове. Няма дискове, няма сфери, няма цилиндри. И няма никакви печати, които да оставят "сфера" под себе си след като се притиснат към глината. Ето защо Писанието напълно изключва всякаква вероятност за сфера.

Е как да не си??? Плосък кръг като обект няма, има цилиндър, диск. Ти нещо съвсем неразбираемо вярваш тогава. За теб земята е кръг без дебелина. Няма таквоз чудо.
За печата сме говорил. казано е , че е КАТО глина под печат. Визира се релефа под нея. Вземи пластелин, направи сферично тяло и вземи един печат. Натисни навсякъде и ще видиш, че пак ще има отпечатък навсякъде. Пак аргумент който не доказва нищо използваш.

И ти напомням, в Исая не се казва сфера, нито диск, ни цилиндър, но кръг, а кръг може да е всяко едно от тези трите. Няма кръг без дебелина, това е цилиндър. Тоест това което аз виждам тук е, че става дума за описание на изгледа на земята. Както казах, ако ме пита някой, как изглежда луната, ще кажа- ами кръгла. Но какво значи това? Може да е сфера, може да е диск..(луната конкретно не е диск със сигурност, вижда се ясно, давам го като пример, че диск и сфера изглеждат реално като кръг)

Не се заядждам, наистина, това мисля съвсем честно. Въпросът е неясен и никой не може да е догматичен относно формата. Може само да има мнение.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 954
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #712 on: December 02, 2017, 22:00:27 PM »
Job 38:14
It is turned(H2015) as clay(H2563) to the seal;(H2368) and they stand(H3320) as(H3644) a garment.(H3830)

H2368
From H2856; a signature ring: - seal, signet.

H2368
From H2560; properly a bubbling up, that is, of water, a wave; of earth, mire or clay (cement); also a heap; hence a chomer or dry measure: - clay, heap, homer, mire, motion, mortar.

Аз се обърках, виж в разширения речник как точно ги обясняват тия неща. Че тия (сферични) бълбукащи балончета под пръстен печат нещо ме объркаха.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #713 on: December 02, 2017, 22:14:14 PM »
Луната не винаги е кръгла, през по-голямата част от времето е сърповидна, така, че да кажеш, че е кръгла не би било вярно.

Въобще не е вярно че отпечатъка под печат било цилиндър. Точно кръг си е с определен релеф. Аз имам восъчен печат с който мога да правя отпечатък върху глина и съм правил и няма нищо общо с цилиндър. Но понеже печата е кръгъл и плосък се получава плосък отпечатък с кръгла форма с някакъв релеф отгорната страна. Точно това е записано за земята и аз точно така си я представям.

Луната не знам какво е точно, нито знам какво е слънцето. Те са относително малки осветителни тела, които осветяват земята и са по-малки и по-незначителни от нея като размери и функции. Няма никакво основание да се сравнява земята с луната или слънцето или звездите, това е все едно да сравняваш трактор със кит. Планета според Писанието означава - скитаща звезда, земята не е нито звезда, нито е скитаща. Без кваса на светската космология на човек няма и през ум да му мине да сравнява земята с луната или слънцето.

Quote
Аз се обърках, виж в разширения речник как точно ги обясняват тия неща. Че тия (сферични) бълбукащи балончета под пръстен печат нещо ме объркаха.

Нищо, Николай - важното е да са "сферични" балончетата.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 954
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #714 on: December 02, 2017, 22:22:53 PM »
Smallaxe ти говори за материала под печата.

Ами не успях да си го преведа - за това питам. Не друго но печат върху пръстен може да има специфична форма. А това за bubbling-а тотално не можах да си го преведа и да го свържа с горното, а връзката с това, че всичко изпъква като че ли в облекло тотално омазва картинката.
За това и питах, дай някакво разумно обяснение на превода.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #715 on: December 02, 2017, 22:29:24 PM »
Всеки кръг с дебелина е цилиндър.

Кръг без дебелина е просто описание на двуизмерна форма, на изглед на нещо триизмерно. Това визирам.

Иначе луната си е кръгла. Това, че изглежда понякога сърповидна е ясно, но като обект изглежда като я гледам при пълнолуние- кръгла.  Не казвам - земята е същата , като луната. Казва, че има ВЕРОЯТНОСТ такава, защото в писанието имаме само тази дума описваща формата- кръг. А кръг изяснихме, че може да означава различни неща. Всъщност аз написах, че може, а дали вие сте съгласни, вероятно не сте. Но това не е моя работа. Вие си преценявате какво да вярвате, четейки писанията.Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #716 on: December 02, 2017, 22:30:19 PM »
Small axe написа едно голямо нищо относно печата.

Quote
За печата сме говорил. казано е , че е КАТО глина под печат. Визира се релефа под нея. Вземи пластелин, направи сферично тяло и вземи един печат. Натисни навсякъде и ще видиш, че пак ще има отпечатък навсякъде. Пак аргумент който не доказва нищо използваш.

Това може да го каже само човек, който въобще не знае какво е печат и как се използва. Аз както написах имам такъв печат и съм го използвал не веднъж. Ако натиснеш сфера (тия сфери мир не ви дават) от пластелин с такъв печат от тази сфера няма да остане и помен и ще стане плоско тяло. Точно както е на тази снимка:Точно това е което са разбирали древните под печат и отпечатък от печат. Никакви сфери с "релеф" от всички страни. Това е абсурдно дори да си го помислиш. Тия печати работят точно по този начин, който е на снимката.

А ако печата се натисне върху квадратно парче глина, както е на снимката, тогава се получава хем да имаш кръг на земята хем да имаш 4 ъгъла. Такъв вариант също не е изключен.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 954
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #717 on: December 02, 2017, 22:30:57 PM »
Smallaxe те пита тоя кръг като го гледаш от страни как изглежда, като не забравяй, че и бездънната бездна трябва да се побере в описанието.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #718 on: December 02, 2017, 22:35:51 PM »
Всеки кръг с дебелина е цилиндър.

Кръг без дебелина е просто описание на двуизмерна форма, на изглед на нещо триизмерно. Това визирам.

Иначе луната си е кръгла. Това, че изглежда понякога сърповидна е ясно, но като обект изглежда като я гледам при пълнолуние- кръгла.  Не казвам - земята е същата , като луната. Казва, че има ВЕРОЯТНОСТ такава, защото в писанието имаме само тази дума описваща формата- кръг. А кръг изяснихме, че може да означава различни неща. Всъщност аз написах, че може, а дали вие сте съгласни, вероятно не сте. Но това не е моя работа. Вие си преценявате какво да вярвате, четейки писанията.

Там е работата че въобще не се знае луната как точно функционира. Дали само на пълнолуние е кръгла, дали е прозрачна, дали когато е като сърп реално е с променена форма. Тия неща не са изяснени и са само въпрос на хипотези.

А ето как някои си представят плоската земя:Това не е нито диск, нито е цилиндър, нито е сфера. Повърхността е плоска, отдолу какво става не е ясно, може да е всичко. По-важния факт е че повърхността е плоска и това се доказва от най-елементарни наблюдения за повърхността на водите, и Библейските текстове са в хармония с очевидното.Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 954
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #719 on: December 02, 2017, 22:39:44 PM »
Да де някой си я представят така ама тая картинка дали е правена от вярващи ? Дали съвпада като 3D модел с Писанията ? Щото то е лесно да се замергаме с цитати ама като опитаме на база тях да сглобим информацията в 3D обект нещата почват да се трошат.

На тая картинка примерно къде и е водата над която Бог се носеше ?
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]