• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Oтносно плоската земя

Започната от small axe, Декември 28, 2015, 13:03:22 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 8 гости преглеждат тази тема.

Tihomir

small axe,

Ако се върнеш и внимателно прочетеш какво съм цитирал е писано следното:

Земята е поставена върху стълбове. Стълбовете са поставени върху камък, който е също наречен "земя". Над земята, която е върху стълбовете има небе, което е като похлупак отгоре и е затворено така, че водата над небето да не дойде върху земята както в Ноевите дни. Под земята има бездна. Безндата е бездънна. На земята има врата, която отива към бездънната бездна. Бесовете изпитват страх да попаднат там. Сатана ще бъде заключен там. Крайъгълният камък е поставен на нищо. Върху него са стълбовете и земята, върху която живеем. Ако видиш думите за "небе", ще видиш, че е използвано и за твърдта, която е наречена "небе", както и за въздушното пространство под твърдта. За земята е същото: и камъкът, който е основата, е наречен "земя", както е наречена земя и сушата, която се появява след като е поставена твърдта.

Всичко това е казано в Писанията. За теб е проблем, защото ти руши вярванията и затова почваш да увърташ, че "не било ясно". А създанието на дърветата, птиците, човека, е казано в същите пасажи, в които е описана голяма част от това по-горе. За тях сигурно също не си сигурен. Птиците произлизат от водата, например. Това го пише, но дали е сигурно според "твоята", не е ясно.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Tihomir

Цитат на: Zvezdichko - Септември 03, 2017, 20:00:52 PM
Ама много е интересно как се опитвате да вкарате Величествения и Мощен Бог във вашите кутийки. Сътворението е огромно - квазари, пулсари, звезди, галактики, планети. Въпреки това вие настоявате, че Земята е плоска, че небето е твърдо и няма космос. Не щете да чуете и друго мнение. Вашият бог, в който вярвате, е един малък бог. Очевидно той няма нищо общо с Бога на Библията, за който Псалмопевецът е казал:

Псалми 8:3-4. Когато гледам твоите небеса, делото на пръстите ти,
Луната и звездите които си ти поставил, Що е человекът та да го помниш?
Или син человечески та да го посвещаваш?

Бог е Велик Бог, създал Величествено творение.

Вие, обаче, изглеждате слепи за това. Що за възгордял и опериран от чувства трябва да си, за да си такъв?
Тук ще се съглася с едно нещо: Ти имаш друг бог и не виждам какво правиш изобщо във форум, в който пишем за Бог, който не е твоят. Нашият Бог е показал ясно как са нещата и според Словото на нашия Бог земята е заобиколена с води отгоре и отдолу и отделени с небе. Звездите са поставени на това небе  и те са много по-малки от земята. Слънцето е най-голямото светило, както пише в Битие, и дори луната не е по-голяма от него. Само този факт разбива на пух и прах твоите теории. Затова не мога да направя друго заключение, но съм сигурен, че вярваш в друг бог, защото в Словото на нашия Бог пише други работи. В словото на твоите богове пише неща, различни от това на еврейския Бог.

Ето защо ще ти кажа: ти не си добре дошъл във форума, защото проповядваш чужди богове.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

mak

Звездичко, беше отправен един много съществен въпрос към теб, ама ти пропусна да отговориш - ти вярваш ли още ли в еволюцията?
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

mak

Цитат на: Zvezdichko - Септември 03, 2017, 20:00:52 PM
Ама много е интересно как се опитвате да вкарате Величествения и Мощен Бог във вашите кутийки. Сътворението е огромно - квазари, пулсари, звезди, галактики, планети. Въпреки това вие настоявате, че Земята е плоска, че небето е твърдо и няма космос. Не щете да чуете и друго мнение. Вашият бог, в който вярвате, е един малък бог. Очевидно той няма нищо общо с Бога на Библията, за който Псалмопевецът е казал:

Псалми 8:3-4. Когато гледам твоите небеса, делото на пръстите ти,
Луната и звездите които си ти поставил, Що е человекът та да го помниш?
Или син человечески та да го посвещаваш?

Бог е Велик Бог, създал Величествено творение.

Вие, обаче, изглеждате слепи за това. Що за възгордял и опериран от чувства трябва да си, за да си такъв?

Божието творение си остава величествено, и това не се изразява чрез това как НАСА и официалната наука иска да го представи. Те казват, че човека и всичко около него е резултат на случайност, ти вярваш ли го това?
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Ученик на Исус

Дори само един псалм да вземем, той прави на пух и прах хелиоцентричната
теория:

Псалм 19:4 Тяхната вест е излязла по цялата земя, И думите им до краищата на вселената. В тях Той постави шатър за слънцето,    
5 Което, излизащо като младоженец из стаята си, Се радва като юнак да тича в попрището.    
6 То излиза от единия край на небето, И обикаля до другия му край; От топлината му нищо не се укрива.

Матей 24:35
Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат.

Всеки християнин, който не приема за авторитет Божието слово има голям проблем и това може да му коства вечния живот. Но виждам, че мнозина, твърдящи, че са християни, предпочитат да високоумстват, да се пъчат, че са "учени", макар Бог да е казал, че за него светската мъдрост е глупост.
Щеше да е смешно, ако не беше тъжно...

small axe

Когато хора те определят за лицемерен, умопомрачен, тука гнусящи се хора, инфантилен, незряло и тн.. и намесват лични нападки в една дискусия без аргументирано оборване на доводите, това е признак на безпомощност, и именно това е инфантилно и незряло. Нищо не сте оборили.
Заклеймявате хора като  невярващи, защото не мислят като вас по подобна тема. Ще си носите отговорността за това, както и тия които ви следват в подобно поведение без хабер да си имат за какво става дума.

Хора считащи  ,че вятърът идел от четири кули извън земята, триъгълни... не мисля че това е зряло мислене, прилича ми на доста нелепо..Тишо, това което ми отговори са неща които са същите като триъгълника ти вентилатори кули. Твоя интерпретация, нищо повече. Това което ти написах е логичното. Какво ще вярваш си е твоя работа,  жалко за тия които следват начинът ти на мислене.

Gerard

Цитат на: small axe - Септември 03, 2017, 23:08:25 PM
Хора считащи  ,че вятърът идел от четири кули извън земята, триъгълни... не мисля че това е зряло мислене, прилича ми на доста нелепо..
Викаш щом от наша-та не го потвърждават, значи е пълен абсурд? Наистина не разбирам как не ви се зави свят с това бясно въртене на земята, планетите, слънчевите системи, галактиките и прочие фантасмагории, аз само като се замисля и ме заболява главата.
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

small axe

И Бог е навсякъде. Всеприсъстващ е. Това, че е казано, че стои над кръга на земята, не значи че е закотвен там и само там. Това не е аргумент за нищо..

Gerard

Цитат на: small axe - Септември 03, 2017, 23:30:59 PM
И Бог е навсякъде. Всеприсъстващ е. Това, че е казано, че стои над кръга на земята, не значи че е закотвен там и само там. Това не е аргумент за нищо..

Викаш Бог се чудил чудил как да опише формата на земята и накрая теглил чоп и просто се паднало кръг, без да има нищо общо с реалността? То пише кръг, ама всъщност било сфера, то пише че е неподвижна ама всъщност се въртяла бясно, то пише че слънцето се движи, но всъщност е неподвижно.. Не знам как човек запазва здрав разум и продължава да вярва хем на Библията, хем на змията. Поне ако не друго, звездулетко няма този проблем и си го каза в прав текст, че Бог е описал сътворението за да бъде разбрано от идиоти, но добре че имаме наша, да ни направят 5-6 фотошопнати снимки на земята които нямат нищо общо една с друга, за да разберем че Бог послъгал малко
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

Tihomir

Момчето се срамува да каже, че твърдо вярва в глобуса и иска да намери вратичка, че Писанията не са верни. Затова и не чете Битие без предразсъдък. Върти и суче и казва "не е ясно", "може би", "ама той бог е навсякъде", "алегории". Би било по-искрена постъпка да кажеш: не вярвам в писаното в Библията, отколкото да усукваш, че "можело и така и инак", щото в Писанията няма такова нещо. Има 1 истина.

Писано е, че щом някой не вярва в Моисей и пророците, ако ще от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да повярва. Колко по-малко ще повярва small axe ако тука във форума някой му каже, че каквото пише в Библията е вярно.

Tihomir

Цитат на: small axe - Септември 03, 2017, 23:30:59 PM
Пише, че Бог стои на престол. Пише, че в Него живеем, движим се и съществуваме, т.е. той "поглъща" всичко с присъствието си, но е ясно също, че земята му е... подножие. Небето му е... престол. Престолът е горе, а подножието е долу.

И това е само един от аргументите, които разбиват цялата ти глобусна вяра, а има толкова много. Обаче като си си наумил, че глобусът е верен, си вярвай. Само внимавай дали накрая няма да бъдеш питан "защо не повярва в това, което е писано".

small axe

Тишо, това, горе,  не е аргумент касаещ формата на земята. Не знам, разбираш ли това. Той не касае формата. Тя може да е всякаква и пак да е подножие на Бога. Бог също е и там, под подножието, и над подножието, защото е навсякъде. Тя може да е сферична и пак да е подножие на Бога.

Не стана ясно и как така си вземаш стих, който не казва, че земята е глинен печат, а ти си го извърташ и го променяш, като обявяваш, че земята била глинен печат. Въобще..
За посоките, ветрищата пак не стана ясно, вярваш ли че са четирите посоки, север, изток, запад и юг. За стълбовете ти написах, че те крепят освен земята и цялата вселена, А тя продължава да виси, окачена на нищо, както виси луната и слънцето. Изобщо, вземате си някакви изрази, които не касаят вашите идеи относно формата и устройството на творението, и си ги обявявате, за постулати, а те си остават просто ваши частни тълкувания, но на база частните си тълкувания на писанието, определяте кой бил вярващ и кой не.. В общи линии, в доста нелепа ситуация се намирате с тия ваши твърди убеждения,на чиято база "громите" не споделящите вашите идеи и ги обявявате за хора невярващи в Бога и в словото Му и то съзнателно.

Четящите форума, които не са от вашата клика, не са малоумни хора и ще видят как стоят нещата. На тях казвам, че те не са невярващи, ако не вярват във вашите тълкувания. Доста срам ще берете един ден, а може би скоро.

Също не мисли, че ме е срам, че не съм вярвал, както вас в плоската земя. То по- скоро, за срам може днес да се говори в обратната посока. Аз казвам, че не съм убеден каква е формата, защото стиховете касаещи този въпрос не са непременно еднозначни, а опитното ми наблюдение не е на такова ниво, че да ми изясни напълно цялата картина и при все това, това не касае вярата в Сина. Няма да разберете, и пак ще действате с лични нападки, но това е ваш стил явно.

"железните " ви аргументи, си остават ваши частни мнения и тълкувания. Вярвайте си ги, това си е ваша работа. Клеймите ли другите, това вече не е ваша работа и ще среща отпор, колкото и да не ви харесва това.

Watchman

Писанието казва, недвусмислено че над земята има ТВЪРД, и над тази твърд има ВОДИ.

За какви тълкувания говорим тука? Има ли твърд или няма, има ли води или няма? Тук няма никакво тълкувание, има приемане на текста или отхвърляне на текста.

Ако има твърд и води - няма космос. Който вярва в космос - отхвърля твърдта и водите над твърдта, следователно отхвърля авторитета на Писанието. Това е ясно като 2+2=4 и само този пример показва колко лъжлив е твоя опит да обявиш текстовете в Писанието като "неясни" въпрос на "интерпретации" и прочие.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Tihomir

То за формата още в Битие пише ясно. Всяко дете дори, което питаш, ще ти каже каква е формата.

За формата има толкова много пасажи, като например, че Христос беше заведен на високо място, откъдето видя всичките царства на света. Също пише, че като дойде ще го види всяко око, точно както светкавицата от небето (най-високата точка) може да се види от всички краища на земята. Това не е възможно да стане с повърхност, която е дори полусфера. Но в Битие е най-ясното описание, даващо нагледно каква е формата на земята. Не само Бог е на небето. На небето са и ангелите, както и звездите. Всички тези са горе. Бездната, за която говори Писанието, бездънната бездна, е долу, под земята. Под камъка, върху който е положена.

Вселената, за която говориш е земята. Не е планети и звезди, както са те научили в училище. Нали се сещаш, че римската империя издаде указ да се запише цялата вселена? "Извънземните" ли дойдоха? Думата, която се използва за вселена, се превежда "свят" на много места. Изобщо няма общо с това, с което са ти напълнили главата за "вселената". В отчаяна защита на вярата си в глобуса се опитваш да правиш какви ли не еквилибристики, като в случая реши да се хванеш за думичката "вселена":
1 Царе 2:8. Въздига бедния от пръстта, И възвишава сиромаха от бунището, За да ги направи да седнат между князете, И да наследят славен престол; Защото стълбовете на земята са на Господа, Който и постави на тях вселената.

Думата, използвана за вселена е "тебел", което се превежда "земя", както и "свят", обаче напоявана част от земята, т.е. обитаема, защото коренът на думата е от думата "течащ".

Ето пасажи, където се използва същата дума:
Псалми 9:7-8 Но Господ седи Цар до века, Приготвил е престола Си за съд, И Той ще съди света с правда. Ще отсъди за племената справедливо.

Псалми 19:4-5 Тяхната вест е излязла по цялата земя, И думите им до краищата на вселената. В тях Той постави шатър за слънцето, Което, излизащо като младоженец из стаята си, Се радва като юнак да тича в попрището.

Забележи, че в "краищата на вселената" (същата дума "свят") е поставил шатър за слънцето. Т.е шатърът на слънцето или покривът, под който обикаля, е положен в краищата на вселената, точно както е описано и на други места, че земята е кръг и над нея е положена като шатър твърдта. Опитай да го опишеш това с глобус. Знам, че ще опиташ. Само опитай и с краищата на вселената, че не знам къде ще им хванеш края с твоите разбирания за космос и глобус.

Да продължим с думата, преведена "вселена" и "свят":
Исая 14:
  15. Обаче ти ще се снишиш до преизподнята, До най-долните дълбочини на рова.
  16. Ония, които те видят ще се взрат в тебе, Ще те разгледат, и ще рекат: Тоя ли е човекът, който правеше да трепери земята, Който разклащаше царствата,
  17. Който запустяваше света, И съсипваше градовете му, Който не пускаше в домовете им затворниците си?

В същата глава:
Исая 14:21. Пригответе клане за чадата му, Поради беззаконието на бащите им, За да не станат и завладеят земята, И напълнят лицето на света с градове.

Тука освен нещо за завладяване на "далечни планети" от хора, които са яздели камили, мулета и коне, друго не мога да се сетя, за да съвпадне с твоите виждания.

Не си убеден още, че "вселена" няма общо с въображаемо пространство с вакуум?

Да те питам: Кой ти даде тази дефиниция, че вселена е това, което си решил, че разбираш? Библията или нещо друго? Думата я има в Библията и значението й изобщо не се покрива с това, което ти говориш тук. Ако тогава си решил да наричаш "вселена" нещо, което някой е измислил, обаче не съвпада с Библията, по-добре намери друга дума.

Вселената, или обитаемата земя, е утвърдена и не може да се поклати:
Треперете пред Него, жители на целия свят; Защото вселената е утвърдена, та не може да се поклати.

Земята, която е обитаема, или вселената, както е преведено на места, е поставена върху стълбове. Над земята има твърд, която е разпъната като шатър. Под тази твърд са положени (къде, дали е на повърхността й или под нея, не е ясно) слънцето, луната и звездите. Тази цялата структура е поставена всред водите, на дъното, по-скоро (според описанието в Битие), а под дъното, което е здрав камък, има бездънна пропаст. В тази бездънна пропаст бесовете не искат да отидат. Това е информация, която я пише черно на бяло в Писанията. Това е цитирано по-нагоре, както и в темата за сътворението. Който си мисли, че са свободни съчинения, да вземе да потърси това в Писанията, но ако го мързи, поне да разгледа какво е писано в тази тема и темата за сътворението.

Това го пиша по-скоро за всички четящи, а не толкова заради теб, small axe, но ако се вразумиш, хубаво.

Emma

Винаги съм се чудила, и преди като малка и сега, преди да разбера истината...как може Бог да говори за Земята, където Му е престола, за това, колко важно е да утвърди Неговото царство на Правда и Истина тук, как ще дойде втори път на Земята...как Господ Исус се е родил на Земята...въобще целият този акцент, за Земята (не, за небето)...и в същото време, някой да ми казва, че тя е просто една мъничка планета, в наредените по права линия, останали други планети.

Звучало ми е, първо - нелогично, и второ - абсолютно абстрактно.
В мен е стояла една въпросителна, сякаш, нещо изпусках или не разбирах докрай.
Докато нещата не започнаха да се подреждат, малко по малко, като пъзел, в който виждаш накрая цялостната картина!

Как да вярваш на хора, които ти казват, че си произлязъл от маймуните, че света се е появил от Големият зрив (и кажете ми, колко вяра се изисква, за да живееш подобна глупост) и същите тези хора, ти заявяват, че земята се рее в някакъв вакум, плюс това се и върти с бясна скорост, освен това прилича на топка, идеално кръгла, като очертана с пергел :)

Не се ли чувствате ужилени в сърцата си, когато се сблъскате с Истината?!

В крайна сметка, кое е по-важно за вас?

Да докажете тезата си, или да видите това, което казва Твореца за творението Си?

..."Всички ще бъдат научени от Бога". Всеки, който е чул от Отца, и се е научил, дохожда при Мене.

Йоан 6:45