• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Oтносно плоската земя

Започната от small axe, Декември 28, 2015, 13:03:22 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 11 гости преглеждат тази тема.

mak

Цитат на: Намерена - Февруари 11, 2026, 17:08:14 PM
Цитат на: Nikolay - Февруари 11, 2026, 12:38:06 PMБратя, вземете се в ръце и почнете да мислите трезво, не бъдете като хората от света!
Обърнал си се само към братята, а сестрите ги няма. Може и да не ме приемаш за сестра, но се обръщам към теб сестрински...

Всъщност ако сме честни до край, ще забележим, че никъде в писмата в НЗ, няма обръщение "Братя и сестри", а винаги само "Братя". Това не означава, че Павел и другите, не са приемали сестрите за сестри. А защо е така било, това е вече съвсем друга тема.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Намерена

Цитат на: mak - Февруари 11, 2026, 21:37:48 PMВсъщност ако сме честни до край, ще забележим, че никъде в писмата в НЗ, няма обръщение "Братя и сестри", а винаги само "Братя". Това не означава, че Павел и другите, не са приемали сестрите за сестри. А защо е така било, това е вече съвсем друга тема.

Строго погледнато, казаното е по библейски, хубаво ни го напомни, благодаря ти. Но като правиш подобен коментар, е добре да дадеш всички обективни страни.

В правилата на форума, също в коментари на други съфорумници, не веднъж е писано, че на място, в което влизат всякакви хора, (а оказва се и ботове), обръщението "братя" предполага внимателна употреба. Щом смяташ някои от присъстващите за братя (и сестри) по-правилно е да ги споменеш поименно, като се обърнеш персонално: брат/я.... (име/на), сестра/и (име/на).... и т.н.. Или за по-кратко не внасяш такова обръщение, понеже кои са братя (и сестри), е трудно да се определи в подобно място. Да, трябва да се отнасяме по библейски, когато пишем по темите, независимо, че тук е форум, но подобен детайл изисква внимание в употребата. Това е не просто прегледност в писането, внася още разбираемост в персоналното обръщение, когато искаме да наблегнем на нещо важно по даден въпрос.

Ще забележиш, че в написаното от мен, освен израза "сестрите ги няма", съм се обърнала също с: "Може и да не ме приемаш за сестра, но се обръщам към теб сестрински". Това предполага, че предвид онлайн комуникацията, не очаквам Николай да се впуска в обяснителен режим, защо смята някои за братя (и сестри), а други - не.

Изобщо такива забележки са добри само, когато обхващат всички детайли, за да си коректен в твърдението.

Защото нашата привременна лека скръб произвежда все повече и повече една вечна тежина на слава за нас, които не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни.
2 Коринтяни 4:17-18

Nikolay

Цитат на: Намерена - Февруари 11, 2026, 17:08:14 PMСкоро не си писал, радвам се, че се завърна сред нас. Обърнал си се само към братята, а сестрите ги няма. Може и да не ме приемаш за сестра, но се обръщам към теб сестрински - осъзнай се и остави демагогиите, с които врага успешно е промил мозъците на мнозина, включително на част от християните.

Извинявам се, дори не съм се замислял над въпроса със сестрите във вярата.

Относно промивката на мозъка дето съм имал, аз тук говоря за сметки 2+2, задавам няколко пъти един и същи елементарен въпрос относно Север, и отговор няма.
И вече съм сигурен, че няма и да има, защото отговора е само един - сбъркахме.
Дано Бог ви отвори очите.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Намерена

Цитат на: Nikolay - Февруари 17, 2026, 21:30:33 PMОтносно промивката на мозъка дето съм имал, аз тук говоря за сметки 2+2, задавам няколко пъти един и същи елементарен въпрос относно Север, и отговор няма.
И вече съм сигурен, че няма и да има, защото отговора е само един - сбъркахме.
Дано Бог ви отвори очите.

Стой за малко. Промивката на мозъка, касае всички, които сме посещавали училище, ти не правиш изключение и точно това визирах. Хелиоцентризмът е внедряван толкова дълго благодарение на училището, а накрая стигнаха и до космонавтите, та да се разсеят и унищожат всички съмнения, и остатъци от истинското знание. Отделно, точно хелиоцентризма е създаден като култ към слънцето – всички ,,планети" (все с езически имена), се въртят около своя идол, което е ужасна мерзост в Божиите очи. Само земята не е имало очевидно как да прекръстят, ако и да са сложили ръка на останалото.

Врагът е изкривил структурата на Земята в точно обратното, като махна основите и превърна плоската земя в сфера, после я завъртя. За още по-сигурно замени неподвижния купол с вакуум, водата зад купола спря да съществува. После превърна духовния свят в милиарди галактики с трилиони звезди, които всъщност са разположени върху купола. В мерзостта си, врагът постави слънцето в центъра на вселената, като гнусен култ за поклонение. Накрая отиде още по-далеч и замени Божието творение с големия взрив, а човека се превърна в маймуна.

Вярвам, всички сме съгласни, че Бог е заинтересован да познаваме както Него, така и творението Му. Земното повтаря принципите на духовното и за това сме си говорили наистина много пъти. Всеки духовен принцип е илюстриран чрез различни образи в Писанието - от сътворението до идването на новия Ерусалим. Това е най-общо казано, какво представлява цялата картина от образи, с които Бог ни е разкрил истинската действителност в творението Си. Ако дори само един от тези образи е предаден фалшиво, възприятието като цяло става погрешно, объркано, с нереална интерпретация в умовете. Което в духовен смисъл, като възприятие на ниво дух, докарва до изграждане на фалшив образ, който причинява духовна дезориентация. Това в крайна сметка довежда до възпрепятстване и ограничаване на способността за дълбоко и продуктивно вътрешно възприятие на Словото. Единствено, ако твоя вътрешен барометър - съвестта ти, е силно развита, чиста и нормално функционираща, никоя заблуда, докарваща духовна слепота и дезориентация, няма да може лесно да те измами за да я приемеш. Като написаното се отнася не персонално само за теб, то касае всеки един от нас. 

Тъй като Библията ясно говори за това кой е Бог, какво очаква от нас, какво ни е дал, кои сме, и т.н. В този смисъл, Бог е написал единствено това, което съответства на действителността (истината). Затова в Писанието няма да намерим и намек за това, което ни учат в света. Няма да намерим нито един цитат за кръгла топка, въртяща се около оста си, защото няма такъв.

Нужно е голямо смирение, пълна вяра в казаното от Бог и признаване на Божия авторитет по отношение на написаното в Библията. Което застава над всякакви научни "аргументи", които с внимателно разглеждане се оказват доста несъстоятелни и лъжливи. Това Коперник, Галилей, наса и прочие, са вражески лъжи опаковани в целофан от фини заблуди, за да са по-красиви и привлекателни, но дезориентиращи с такава сила, че накрая по съвест е невъзможно да приемем истината.

Има една много хубава тема, в която и ти си писал - Четирите посоки на света според Писанията. В нея има точни коментари, какво са всъщност посоките и защо не пасват на казаното от науката. Проблемът с посоките идва от наученото в училище, а не от написаното в Словото. Просто е нелепо да се опитваме да нагласяме едното към другото, понеже са несъвместими и диаметрално противоположни.

А истината се изразява в очевидното - земята е плоска, кръгла (не сферична, има разлика) и релефна, неподвижна под купол с ,,монтирани" в него звезди, слънце и луна, които обикалят около кръга на земя под същия този купол. Господ Исус казва на апостолите в Матей 24:29-31:

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.
30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.
31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.

С което сам Той е дал информация за устройство на вселената, а ние в съмненията и неспособността си да го проумеем това, упорито заставаме и оспорваме думите Му.

Да не се окажем накрая в положението на Никодим, на когото Исус каза:

Йоан 3:12 Ако за земните работи ви говорих и не вярвате, как ще повярвате, ако ви говоря за небесните?

Истината и лъжата не могат да съществуват едновременно във вярата и ходенето ни по Бога. Или вярваш на истината, или вярваш на лъжите, средно положение няма и не може да има.

Защото нашата привременна лека скръб произвежда все повече и повече една вечна тежина на слава за нас, които не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни.

Nikolay

Ами, да аз съм участвал във много от тези теми, и даже съм един от първите които се бяха запалили по плоскоземието, но, благодаря на Бога, че ми отвори очите, чрез множеството дискусии тук, и много друга информация която ми е показал.

И ако обърнеш внимание, аз коментирам нещо различно, използвайки точно Библията за да задавам въпроси.

And then shall appear the sign of the Son of man in heaven: and then shall all the tribes of the earth mourn, and they shall see the Son of man coming in the clouds of heaven with power and great glory.

Ето, ти цитираш, че всички ще видят Исус в облаците, с идеята, че земята трябва да е плоска за да се случи. И задавания въпрос към това е, а как ще го видят тези в тъмницата? Защото и те ще разберат т.е. явно не е нужно да е плоска, а ще разберем, чрез духа. Ако четем и знаем, ще видим, че блажени тези които достигнат до края на управлението на Антихрист, т.е. говорим, за една шепа хора които в този момента даже може да са на едно и също място.

And he shall send his angels with a great sound of a trumpet, and they shall gather together his elect from the four winds, from one end of heaven to the other.

Ето, ти цитираш, и имаме 2 места и то различни, четирите края на света и от цялото небе. Едното говори за земята, а другото за небето. Защото на земята ветровете които духат идват от четири посоки, при плоскостта са 2 както показах по-горе. А вселената ни има краища защото те са във водата за която Петър говори.

И пак опираме, че за да имаш конкретна посока Север, тя няма как да е в центъра на плоскостта, а трябва задължително да е в краят и.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

dodai

Николай покажи тази информация която Бог ти е показал .
Надявам се че не е тайна.

Намерена

Цитат на: Nikolay - Февруари 25, 2026, 16:51:54 PMЕто, ти цитираш, че всички ще видят Исус в облаците, с идеята, че земята трябва да е плоска за да се случи. И задавания въпрос към това е, а как ще го видят тези в тъмницата?

А защо трябва да вадим написаното от контекст, щом всичко е логически свързано в трите стиха от Матей и ясно казано от Исус? Тези три стиха вървят заедно. В тях се говори за знамението на Човешкия син при пришествието Му. Изразяващо се в угасване естествената светлина на слънцето и луната, буквалното падане на звездите от небето и разклащане на небесните сили. Бог е казал, че е светлина, сравнил се е и със светкавица на други места в Словото. Което значи, че ще го видят ВСИЧКИ, когато се завърне на земята. Какво не е ясно от написаното? И няма значение в коя посока ще се намираш, защото навсякъде ще е тъмнина.

Явлението с падането на звездите, буквално е сравнимо с бруленето на плодно дърво, когато плодовете му падат от разтърсването. Затова разклащането на небесата (и е ясно казано), предполага явление/катаклизъм, който Бог ще предизвика със слизането Си на земята. Следствието на което ще е точно падането на звездите от купола. Такова явление е възможно единствено, ако земята е плоска, достатъчно голяма (а не миниатюрна, както ни мами врага), за да падат звездите по нея.

В речника, значението на думата "паднат" е буквално (и преносно), да слезнат, паднат надолу, угаснат. Не виждам, защо трябва да се преиначава написаното и да се търсят несъществуващи неща. На много места: Битие, Псалми, Притчи, Йов, Исая, Амос, Еремия...., има достатъчно стихове, от които придобиваме представа за устройството на земята и небесата. Отделно, повечето са коментирани в темата.

Моля те, седни и премисли, как и за какво смяташ, че "Бог ти е отворил очите". Както dodai те е питал, сподели, какво ти е показано от Бог. Бих добавила, посочи ни, къде точно в Словото, Господ е казал, че не е създал земята плоска, а въртяща се топка, която обикаля слънцето, също къде пише, че има вакуум? Дори само факта, че пред очите ни се тиражира упорито версия за култ към слънцето, е достатъчен да изобличи като лъжа опита за префасониране на истинското Божие творение.

Lacho

Цитат на: Намерена - Февруари 20, 2026, 19:11:06 PMПромивката на мозъка, касае всички, които сме посещавали училище, ти не правиш изключение и точно това визирах. Хелиоцентризмът е внедряван толкова дълго благодарение на училището, а накрая стигнаха и до космонавтите, та да се разсеят и унищожат всички съмнения, и остатъци от истинското знание. Отделно, точно хелиоцентризма е създаден като култ към слънцето – всички ,,планети" (все с езически имена), се въртят около своя идол,

Да не бъркаме това че ако човек не мисли земята за плоска че той трябва да вярва в "научният" хелиоцентризъм. Аз не вярвам в този модел, а в геоцентричната система, където земята е в центъра и слънцето е в орбит около земята. При този модел, наблюденията ни за слънцето, луната, звездите и небето си остават същите. Също така както и изчисленията.

Съгласен съм че хелиоцентризма като основа и первоначална поява идва от култ към слънцето. А именно 'първородният' му източник е Вавилон. Много лесно се подменя земята от центъра, и се слага слънцето в цялостната картина и модел. А това е защото движението (в моделите които са сред човеците) на земята или слънцето е относително. Зависи от кое си избереш да е неподвижно. Според Писанието, аз вярвам че земята е в центъра и слънцето обикаля нея. И така координатната систмема със база земята остава същата, слънцето обикаля около нея, и небето спазва същите наблюдения и слънчеви явления. Това как образователната система чий училища са нищо повече от центрове за индоктринация си е цяла тема. Но е напълно актуално тук. Това е същото как човеците искаха да прават кула до небетето при първия Вавилон:

Битие 11
1 И по всичката земя беше един език и един глас.

8 И разся ги Господ от там по лицето на всичката земя; и престанаха да зидат града.
9 За това се нарече името му Вавилон (смешение);

Да имат един глас-в мисълта като едно и също, и една лъжлива вяра. След това във Вавилон при Навуходоносор да се кланят всички на златната статуя и така. Ето това е началото на тази образователна система за която говориш. И така през времето и различните езически царства тази първоначална вавилонска блудница омайва народите.

И стигаме до Николай Коперник който е бил доживотен католик и канон на католическа катедрала. Този Вавилонски вражар и омаятел сам отдава книгата си "За въртенето на небесните свери" на папата. И от там това се разпространява чрез този вавилонски квас в училищата на народите. Римокатолицизма е продължението на Вавилонската блудница в течението на времето. Това омайване е във всички свери на живота на народите. Като почнем от политически и управленски структури, държавни, училищни и така нататък. Така те налагат доктрините си, които просто са това че техния Бог е дявола сатана и чрез него и демони тази блудница се осъщесвява в течение на времето от поколение на поколение.

Някой хора може да се питат как тогава тези космически прорами примерно на САЩ успяват да правят нужните изчисления да изтрелват ракети и ходят в небето космоса. Тези хора на високите нива са масони почти всички. И в тяхната религия която е просто тази същата Вавилон (тъй като САЩ е Великия Вавилон) със всяка степен на 'израстване' им се показва някакво знание и истина. И предполагам че в един момент, на някое от нивата им се представя това че слънцето обикаля земята, а не обратно. Но те не казват тези неща на хората. Това всичко се контролира през поколенията от дявола и демони, и може би на най високите масонски нива и техният главен масон/вражар Римокатолицизма и папите там точно тези хора контактуват директно с дявола и демони. Писанието казва че има нечисти духове на високи места във властта на земята.

Езическата образователна система яхната от Вавилонската Блудница е много важна в стремежа на дявола да 'убие' Христовата вяра в поколенията на човеците. Той знае че със нещата като машините, индустриалната революция, колите, самолетите, светът ще стане много по достъпен за всеки за кратко време. Ще може да се пътува бързо и лесно. И ще става все по лесно да се види истината за Бога и сътворението, и комуникацията между хората ще е много бърз, както пише в Даниил:

Даниил 12
4 И ти, Данииле, затвори думите и запечатай книгата до сетното време, когато мнозина ще изследват, и знанието ще се умножава.

Дявола иска да яхне знанието на човеците и той да го 'насочва' и контролира. И знаем в коя посока, тъй като той е тръгнал да води война с Бога. Неговата армия е тая, която е хората който не вярват в Бога. И така се пускат фалшивите 'знания' като хелиоцентризма, еволюцията, и произхода на вселената. За тези неща е важно слънцето да е в центъра, защото тези заблуди са базирани на това.

Самите имена за ракети и неща в небето като Аполо, Венера, Сатурн и други показват това което хората правят още от древен Вавилон, което е те да бъдат богове, иммено това:

Битие 3
5 но знае Бог, че в който ден ядете от него ще се отворят очите ви, и ще бъдете като богове да познавате доброто и злото.

Това е цялата работа, дявола иска да е бог, и мами хората че те могат да бъдат бог. Чрез Вавилонската блудница дявола вече толкова време води война против Бога и мами хората да се бият на неговата страна.

Да се боим от Бога и само Него да славим, защото каза Аз съм Господ, това е моето име, и не ще дам славата си на други. Амин.

'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Намерена

Цитат на: Lacho - Февруари 28, 2026, 11:45:18 AMДа не бъркаме това че ако човек не мисли земята за плоска че той трябва да вярва в "научният" хелиоцентризъм. Аз не вярвам в този модел, а в геоцентричната система, където земята е в центъра и слънцето е в орбит около земята. При този модел, наблюденията ни за слънцето, луната, звездите и небето си остават същите. Също така както и изчисленията.

Идеята за геоцентричната система, освен, че земята е в центъра на вселената, друго много по-различно от хелиоцентризма не ти казва. Отново имаме въртяща се топка, при това в кристална сфера. Което е достатъчно, за да ти кажа, че вярваш в култ.

И теб питам, както Николай - къде в Библията има стихове, които да ни дават информация, че земята е нещо по-различно от стационарна и плоска, при това под купол, не в някакви измислени сфери и въртяща се в пируети с безумна скорост. Ами няма да намерите стихове за въртяща се земя и сфери. И преди да напишеш, че еди-къде-си пишело това и онова, ти давам стих, в който виждаме точно обратното:

Псалм 119:90 Верността Ти пребъдва из род в род; Ти си основал земята и тя стои.

В края на стиха има две думи, които заслужават внимание - основал и стои.

Думата "основал" е със следното значение: да бъдеш твърд, стабилен, фиксиран правилно, здраво установен, траен, сигурен, да бъдеш готов, подготвен, уреден, да установиш, уредиш, настроиш, да подредиш, създадеш, конструираш....

Думата "стои" в речника има значението: да стоиш, да останеш (на едно място), да заемеш позиция, да бъдеш в изправено положение, да стоиш неподвижно, да спреш, да накарам да стои здраво...

От къде го изнамирате това въртене на земята и тия топки, не ми е ясно. Нали затова имаме речници с оригиналното значение на всяка дума, за да ги използваме. Ние в Библията ли четем, на нея ли вярваме или какво пише на други места, пълни с дезинформация и плоски лъжи, при това изфабрикувани от врага.

Намерена

Цитат на: Намерена - Февруари 28, 2026, 21:35:06 PMИдеята за геоцентричната система, освен, че земята е в центъра на вселената, друго много по-различно от хелиоцентризма не ти казва. Отново имаме въртяща се топка, при това в кристална сфера.

Допуснала съм грешка, земята според геоцентризма е неподвижна, но си остава сфера, което противоречи на написаното в Словото.