Author Topic: Отпадане от вярата  (Read 49618 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cabral

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 133
Re: Отпадане от вярата
« Reply #180 on: March 11, 2017, 10:25:07 AM »
Това харесвам на евангелистите, само си отвориш устата и ти изкарат всички необходими стихове.

Случаите със Савел, Корнилий и ап. Петър, скопеца са изключения, което изрично е подчертано в Писанията. Напр. когато вие общувате с Бог за колко време ослепявате и какво чуват спътниците ви? Анания получи ли благодат, защото за нея говорим, или Филип Благовестник?

В останалите стихове иде реч за вярващи, част от Църквата, които общуват с Бог в нея.
Молитвата от своя страна е едностранна, ние искаме и ако е с вяра ще ни се даде, а и отделно тя е била и е съпътстваща тайнствата.

Освен това Иисус Христос е казал, че ни напуска и Отец ще ни изпрати Светия Дух, "който от Отца изхожда" (това за феновете на папата, които до един са написали в Символите на вярата си, че Светия Дух изхожда от Отца и Сина). Това е фундамента чрез който тълкуваме другото. Филип Благовестник кръщаваше, но трябваше да дойдат апостолите, които да низходят дара на Духа.
Лично общение с Бог, както е при разбойника и разпнатия Иисус, ние нямаме и затова кръщението е задължително за спасение.

Ако не ми пускаш преписи на писанията, предполагайки, че като православен не съм я чел, а нещо конкретно, ще ти отговоря конкретно, защото езикът и ръцете са ми хванали мазоли от пусти разбойник, Савел, Корнилий и скопеца.

Според теб защо точно кръщението на скопеца е така подробно разказано в Деяния, а не напр. кръщението на някоя важна особа? Жокер, има връзка с блудницата.

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 192
Re: Отпадане от вярата
« Reply #181 on: March 11, 2017, 11:10:42 AM »
О, да разбира се, вашето пренебрежение към словото и възхвала на преданията на отците.Уауу как може да забрави човек това! И какви евангелисти, християни сме, но евангелист Марко, Лука, Матей, Йоан нямаха против да нарекат книгите си с това име. Вие православните обаче доста присмехулно наричате християните така, решили да живеят според Божието слово, а не според предания на човеци. Държа да ме наричаш християнин, плс, това е моето верую, като първите ученици в Антиохия или просто както съм тук, един обикновен ученик на Господ Исус.
Та човече, много са те надъхали с религия, виж и си прочети пак Новия завет, но така, сякаш го четеш за първи път. Аз няма да ти давам мои лични примери, когато директно Святият Дух ми е говорил и това се е изпълнявало, за изцелени хора и пр. Знам, че ще се присмееш отново, ммм, духовна прелест, нали?!... Впрочем имаме един Бог в три ипостаса, така че Исус също е с нас, както и Бог Отец живее в нас чрез Духа Си. Празни спорове няма да водя. Който търси истината, я намира рано или късно. Горделивите погиват.

Cabral

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 133
Re: Отпадане от вярата
« Reply #182 on: March 11, 2017, 13:54:02 PM »
"Ученик", ти не си ученик на Иисус, може да се наречеш последовател. Неговите ученици са добре известни от Писанията, много от тях посочени поименно и ги наричаме църковни отци. Ако не бяха те и другите отци сега щеше да сричаш от писанията на Маркион и да обясняваш колко са боговдъхновени, а ако същите отци не бяха мрели за вярата сега щеше да си блъскаш челото пред някоя акация или скала и молиш пренесеният в жертва вражи пехотинец да се случи по-тлъст, че постните пържоли не струват.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3388
Re: Отпадане от вярата
« Reply #183 on: March 11, 2017, 14:15:25 PM »
Вашите отци Cabral  са същите за които пророкува апостол Павел:

Деян. 20:29  Аз зная, че подир моето заминаване ще навлязат между вас свирепи вълци, които няма да жалят стадото;
Деян. 20:30  и от самите вас ще се издигнат човеци, които ще говорят извратено, та ще отвличат учениците след себе си.


Ако ги нямаше сега нямаше да има нито католицизъм, нито инквизиция, нито щеше да ги има дъщерите на блудницата сред които сте и вие и протестантите.

Защото с гръцките си умове извратиха Писанията и се съединиха с политическата власт за да гонят истинските християни. Достатъчно му е на човек да види, че считате антихриста Константин за светец и да направи справка в историята какво представлява този човек за да се разбере колко ви струват отците. Макарион спрели, а Константин защо не го спряха? Защото ламтят за власт. Не случайно в Откровението пише за блудницата обяздила звяра. Това направиха твоите отци - станаха блудница за да яхнат римската власт.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Cabral

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 133
Re: Отпадане от вярата
« Reply #184 on: March 11, 2017, 16:25:11 PM »
Не знам какво е направил Константин за да е бил толкова лош. Църквата обявява някой за светец по различни критерии, а като цяло приема, че безгрешен е само Бог и в даден момент всички, вкл. и светците, грешат.
 Напр. какво разбираш под гръцки умове, които извратили Писанията? Писанията са текст, той може да се изврати като се подправи или като се тълкува неправилно. Не можем да кажем, че Светото писание, т.е. Стария завет е подправен, защото няма с какви по-верни преписи да го сравним. Съществува едно гледище, наложено през последните векове на Запад от протестантско - евангелски последователи, че "пазители" на старозаветните книги били юдеите. Това не е вярно, техните преписи са подправяни и те го казват и се хвалят с това. "Канона" на юдейските писания е по късен дори от преводите на Писанията на църковно-славянски. Прочутата молитва "Шма Израел" е преправена от юдейският теолог Маймонид съвсем скоро исторически. В този смисъл стандарта е наш, а не техен, юдейството е много късно пръкнала се вяра спрямо християнството.
Дали гърците са успели да променят тълкуването на Писанията, каквото сме го получили от Иисус Христос чрез апостолите? Малко вероятно като се има предвид, че ние тълкуваме Писанието чрез Свещеното предание, а не със собствени сили. Освен това тълкуването ни е такова, че нито един стих от Писанието не трябва да противоречи на изтълкуваното.

В Църквата през онези времена е имало много калпазани, не само гърци, но те, макар и направили много поразии, не са оказали влияние на Учението, което Църквата пази и проповядва. 
Допускате грешката, която допускат и 95% от православните, които смятат, че след като еди кой си в расо е казал нещо, то е православно или църковно учение. Точно обратното, след като еди кой си го е казал това означава, че това учение не е на Църквата, а негово лично, нарича се теолугомен, частно мнение по църковни въпроси. Ние казваме "учението на Кирил Александрийски (Велики)", но изповядваме това, което винаги е изповядвала църквата относно личността и природите на Иисус Христос и което е посочено за правилно на Вселенския събор, доста различно от учението на светеца.
 
Светите отци на Църквата са само и единствено участниците в Светите събори и то относно произнасянето им по определени въпроси на събора, ръководени от Светия Дух, а не свеки написал два реда по верски въпроси, както смятат 95% от православните. Православната църква е изключително либерална и всеки може да има собствено мнение, стига да не: първо, срещу догматиката, второ, да е увлякло много вярващи и трето, не просто да е увлякло много вярващи, а да е застрашило с размера и влиянието си оставената ни от Христос догматика. Тогава се свиква Вселенски събор, където страните представят вероизповеданията си по даденото различие, всеки защитава тезата си и оборва чуждата и събора трябва да вземе единодушно решение, кой е прав.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Отпадане от вярата
« Reply #185 on: March 11, 2017, 17:02:19 PM »
Нека да ви преведа какво казва Cabral в толкова много думи:

"Вашият Бог, на когото вярвате, е немощен и не е можал да си опази словото и това, което виждате в момента изобщо не е ясно колко е вярно. Обаче има едни хора, които са (по някакво съвпадение) "наши хора", които са се събрали щото били много умни и са решили, че верни са само определени неща, а други не. Затова изобщо не вярвайте на написаното, защото вашият Бог така и не успя да го опази и до вас в момента е достигнала лъжлива информация. Вярвайте какво ви казвам, защото аз знам едни хора, които ще ви кажат самата истина, а не вашите библии."

И защо ви го казва това? Защото Писанията му вкарват пръчка в спиците и му пречат на ученията. Ако премахнем Писанията и достоверността им, тогава всичко ще е "наред". Тъй като Писанията не може да ги премахне, опитава да ги омаловажи, като ви накара да стъпите на неговата основа с т.нар. "исторически факти" и т.нар. "предания на отци", защото там може да ви каже хиляди други неща, които ако презрете Писанията, може и да повярвате.

Всичко се базира на един и същи похват, който сме видели още от самото сътворерние: "...истина ли каза Бог да не ядете...?", т.е. защо не вземете да се усъмните в Божиите думи. Тогава беше казано съвсем смело и нагло на тези, които чуха тези Божии думи, а колко повече сега на тези, които ги четат, предадени от предишните поколения.И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3388
Re: Отпадане от вярата
« Reply #186 on: March 11, 2017, 17:52:43 PM »
Quote
Не знам какво е направил Константин за да е бил толкова лош. Църквата обявява някой за светец по различни критерии, а като цяло приема, че безгрешен е само Бог и в даден момент всички, вкл. и светците, грешат.

Не знаеш, не искаш да знаеш или се правиш че не знаеш? Понеже по абсолютно никой Библейски критерий Константин дори не може да се счита за християнин, камо ли за светец.

Точно това ви е проблема, че сте се вкарали в политиката. А политиката изисква да се удря по едно рамо на удобните управници, без значение колко са нечестиви и богопротивни. Затова ви е ялова религията, защото е зачената в грях, сиреч в политика.

Забележи, кои са главните християнски религии - католицизма, православието и протестантизма. Тия трите дължат своя размер и историческа известност на едно единствено нещо - своето въвличане в политиката. А Христос е казал на Своите Си - "не бой се малко стадо". Политиците никога не са се вълнували от малките стада, защото са нищожен електорат. Вие се хвалите с бройката - колко милиона били православни. Така сами изключвате себе си от малкото стадо.

В интерес на истината доколкото поназнайвам православния канон, ако той се приложи безкомпромисно от всичките стотици милиони ще останат една шепа, които наистина са православни по-канона, всички останали трябва да бъдат отлъчени, ако канона се следва. И ти Кабрале съм сигурен, че ще си сред отлъчените.

Затова не знам защо си тръгнал да пропагандираш религия, която така се е оплела в събори и канони, че сама реже клона на който седи. Човек може да продължава в подобна религия само на основание на собственото си невежество относно нейните документирани учения и канони. Бих свалил шапка на малцината, които наистина спазват и следват канона, не защото го намирам за истинен, а защото поне тия хора доказват, че са сериозни с това с което са се захванали и не са лицемери като останалите.

Ако си сериозен ще отворим една тема за православието в този форум и ще направим открит дебат по въпроса. Вашето византийско православие съсипа българския народ. Историята е неумолима в това отношение.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Cabral

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 133
Re: Отпадане от вярата
« Reply #187 on: March 11, 2017, 19:58:55 PM »
Иисус е пратил апостолите да кръщават народите. Това означава, че рано или късно вярата в Него е щяла да стане основна или единствена и тя е станала такава. При това положение няма как християните да са извън "света", защото те са станали "света". Първите опоненти на това са били монасите, те твърдели, че се отделят от света, т.е. от останалите християни, в пещери и манастири. Християните от Балканите се връщат към т.нар. християнска общност по време на Отоманската империя, когато са плащали някакви данъци на султана, но са се самоуправлявали под ръководството на клира, като дори правосъдието е било църковно, като изключим престъпленията срещу властта или мюсюлмани. Така или иначе няма как в християнска държава да си извън "света", защото си в света.
Църквата трябва да пази вярата и да я проповядва, така е писано и православната църква го прави. Въпреки всичко станало през вековете ние изповядваме това, което е дошло от древността и апостолите. Напр. "Точно изложение на православната вяра", писано през VІІІ в. ни служи и сега. На католиците не върши работа, защото имат много нововъдения, а при евангелистите една доктрина не се задържа двеста или двайсет години, а се сменя с всеки пастор, да не говорим за 2000.
Църквата има догматика, това са оставените от Иисус Христос заповеди за спасение, абсолютно задължителни за всички и каноника, правила за поведение в църквата, писани от хора и които не засягат вярата, макар умишленото им неспазване да не говори за наличие на такава. Каноните обаче са променливи, те са писани в едни времена и за една ситуация, напр. има група канони които разглеждат поведението на църквата във времето на варварски нашествия, масови убийства, изнасилвания, принуждаване към извършване на грехове и т.н. Макар те да не са отменени са загубили значение. Други са актуални, но трудно приложими защото няма как да се прилагат. Канона определящ т.нар. епитамия за умишлено убийство изисквал 20 или 25 години тежко разкаяние от убиеца, за да бъде допуснат отново до евхаристия и да бъде опростен. Това разкаяние е включвало няколко години да седи пред църквата при служба и да иска прошка от останалите християни, след това няколко години да моли влизащите да се помолят за душата му и т.н. Сега това няма как да стане, защото убиецът се съди от държавата, а не от общността.

Аз не пропагандирам православието, Писанието ми забранява! При нас проповядва Църквата, ние изповядваме. Ако някой очаква да го поканя да се кръсти се е заблудил, а винаги съм казвал, че съм малко далеч от църковния живот, като изключим най-необходимото, т.нар икономия.

Търся нещо интересно като идеи относно Писанията, но тук сте се отдали предимно на обсъждане на личните качества на участниците, нежели на възгледите им.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Отпадане от вярата
« Reply #188 on: March 11, 2017, 20:20:00 PM »
Изобщо за да вземеш да се обърнеш към "отците им" като авторитет, трябва поне да се види какъв плод е създала техната религия.

И какво се вижда, една пълна пародия, каша, смесица на един милион езически религии, под прикритие на "християнство" забъркано с помощ на политика. По-лесно щеше да им  е да се наричат примерно, "последователи на зеления камък", отколкото да имат претенции, че са последователи на Богът на Авраам, Исак и Яков. И без това тяхната религия е на съвсем други основи, които нямат общо с истинския Бог,  а така само се поругава името Божие заради тях.

Quote
Църквата трябва да пази вярата и да я проповядва, така е писано и православната църква го прави. Въпреки всичко станало през вековете ние изповядваме това, което е дошло от древността и апостолите.

Да, и вие много добре сте опазили вярата, само че не вярата "от древноста и апостолите". Вие с тази вяра не сте и ЗАПОЧНАЛИ на първо място,  за да я запазите. Вие сте насадени на съвсем други корени и основи, които нямат нищо общо нито с апостолите нито с Богът на Авраам, Исак и Яков. Вие от тази вяра сте отсечение от самото начало, защото не сте и започнали с нея. А това се изразява и чрез учението ви и чрез живота ви. Да, запазали сте друга вяра от "древноста" - вавилонската.


Quote
"Точно изложение на православната вяра", писано през VІІІ в. ни служи и сега. На католиците не върши работа, защото имат много нововъдения, а при евангелистите една доктрина не се задържа двеста или двайсет години, а се сменя с всеки пастор, да не говорим за 2000.

Кой намерил да говори за нововъдения, като цялата религия ви е нововъведение из корен. И това не от 8-ми век, а религията ви е започнала веднага след Павел, както и Watchman ти обърна внимание за пророчеството на самия Павел. А с помощ на Константин и Елена да ви се затвърдят позициите и да станете "света".
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Отпадане от вярата
« Reply #189 on: March 11, 2017, 20:32:17 PM »
Търся нещо интересно като идеи относно Писанията, но тук сте се отдали предимно на обсъждане на личните качества на участниците, нежели на възгледите им.


Е, айде кажи, какво примерно би могло да е това "интересно" от Писанията, като знаеш, че ние нито сме твоята "Църква" (която единствено проповядавала), нито пак изповядваме твоята религия, а напротив, говорим че няма нищо общо с истинския Бог от Писанията.

Т.е. кажи си ти какво реално търсиш тук?
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3388
Re: Отпадане от вярата
« Reply #190 on: March 11, 2017, 20:32:46 PM »
Quote
Иисус е пратил апостолите да кръщават народите. Това означава, че рано или късно вярата в Него е щяла да стане основна или единствена и тя е станала такава. При това положение няма как християните да са извън "света", защото те са станали "света".

Няма нищо в Писанието, което да предполага, че "християните ще станат света", но това, което казваш е много показателно, защото в момента в който християните са решили че те са света, те всъщност наистина са се съединили със света, който обаче лежи в лукавия.

1Йоан 5:19  Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят лежи в лукавия.

Обаче изкушението с което сатана отправя към Исус и Той го издържа, вашите отци не го издържат когато избират да се слеят с държавната власт:

Лука 4:6  На тебе ще дам всичката власт и слава на тия царства, (защото на мене е предадена, и аз я давам комуто ща),

За да оправдаят това драстично противоречие обаче е трябвало да измислят такива неща, като "християнска държава", каквато концепция не съществува в Писанията. Напротив писано е:

2Тим. 3:12  Но и всички, които искат да живеят благочестиво в Христа Исуса, ще бъдат гонени.

Този пасаж разбива напълно всякакви измислици за "християнска държава", защото е ясно записано че ВСИЧКИ, които искат да живеят благочестиво ЩЕ БЪДАТ ГОНЕНИ.

Благочестието никога не е било съвместимо с държавната власт, било в езическата, в християнската или в светската държава.

Държавната власт винаги е била основана върху насилието. Без насилие няма и не може да има държава в днешния свят. Първото нещо, което Йоан Кръстител каза на войниците - беше да спрат да насилват (Лука 3:14). Но това де факто означава да се откажат от държавната служба, защото тя не може да функционира без насилие.

Друг основен фундамент на държавата е лъжата. Без лъжа няма политика. Това го знаят и малките деца. Солженицин беше казал, че "всяка власт е лицемерна, но комунистическата власт надминала всички по лицемерие". Това е защото не я е сравнил с властта на "християнската държава" - при нея лицемерието е на невероятна висота. Колкото по-висок е стандарта за който дадена поитическа идеология претендира толкова по-голямо е лицемерието. И комунистите поради големите морални норми, които пропагандираха затова се оказаха по-големи лицемери от другите държавни устройства. Но най-високия стандарт е при християните, затова няма и не може да има по-лицемерна институция от християнската държава.

Поради тази причина реалните християни винаги биват гонени, защото самото им присъствие е изобличение на лицемерието, лъжите и насилието на властта.Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 192
Re: Отпадане от вярата
« Reply #191 on: March 11, 2017, 22:17:05 PM »
Кабрал е дошъл тук да ни поучава, да ни губи времето.
Или просто да ни подразни, православните имат този обичай.
Много им харесва да подиграват нас, християните, че си знаем толкова добре Божието слово, което те презират, като предпочитат писания от човеци. Тези хора са слепци, много добре го знаем, понеже се гордеят с религиозните си ритуали, но словото хич не го харесват. Хммм, не знам дори дали си са направили труда веднъж поне да го прочетат от кора до кора.
Новият завет е толкова красноречив за нова какво е църква, впрочем неправилно преведена дума от койне, което значи еклесия, избрани, събрание. Или Тяло Христово.
Не виждаме Исус, апостолите да палят свещи, да кадят и пр.
Нито по-късните последователи. Знаем и какво е великото поръчение на Нашия Господ Исус Христос, идете и научете всички народи. А Кабрал разбираш ли, нямало да ни убеждава да се кръщаваме, ми много ясно, първо трябва да стане ученик, че  да убеждава или кръщава някой си.
Не че не се правят такива празни кръщавания във всички секти, православната секта, католическата, протестантската и пр.
И да уточним какво е секта, всяко отклонение от Божието слово, което променя, прибавя или отнема от библията е секта.
Словото, каза Нашия Господ, то ще ги съди в последния ден!
Само че те не вдяват, щото не им харесва.......

Йоан 12:48
Който Ме отхвърля, и не приема думите Ми, има кой да го съди; словото, което говорих, то ще го съди в последния ден.

Бог е добър Бог и Той е единствения спасител, никоя институция не притежава монопол над спасението!

Йоан 6:40
Защото това е волята на Отца Ми: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот, и Аз да го възкреся в последния ден.

От писаниците на Кабрал става ясно, че не е видял Исус, не Го е преживял, нито се е новородил. А това са Божиите критерии, за да бъде приет в Божието царство. Е, не всички, като начало :)
Измамила го е гордостта на неговото сърце, простичко е.
А ние колкото и да му пишем, ще е напразно. Аз дори се чудя защо сега писах, но сметнах, че е добре да кажа тези неща, ще се въздържа занапред.
Ние не можем да му бъдем полезни. Лекарството за него е единствено Божието слово, което той отказва да приема.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Отпадане от вярата
« Reply #192 on: March 11, 2017, 22:27:05 PM »
"Ученик на Исус", виждам, че много те влече темата за "Великото поръчение" и няколко пъти казваш неща, които не са издържани според Писанията. Виж тази тема, където сме дискутирали тия неща и поправи пропуските, които имаш, или по-точно изчисти излишните неща, на които си бил научен:
http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=70.0

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Cabral

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 133
Re: Отпадане от вярата
« Reply #193 on: March 11, 2017, 22:55:04 PM »
Събитията през Новия завет са се станали в римската империя в първи век. Очевидно нещата са се променили, което става по Божия воля и позволение и едва ли Неговата воля е християнските държави да назначават на служба мюсюлмани и бахайци, които да гонят християните за да живеели те като в апостолски времена. Подобна теза е крайно несериозна, а който иска да живее далеч от света и гонен да отиде в Северна Корея или Саудитска Арабия и да проповядва.

Мак, а нещо конкретно?
Няколко пъти призовавах да ми се разясни кой и какъв е Богът на Авраам, Исаак и Иаков, но очевидно вярата в него е силно законспирирана и се предава тайно. За да не ви вкарам в беля и минете в графа "чета со предател" мога да напиша нашето изповедание и да го оборите?

Ученик,
Нито съм видял Иисус, нито съм Го преживял, а какво е да се новородиш не знам. В моята Библия е писано, че преди да се възнесе Спасителят е казал: Аз отивам при Отца Си, и няма вече да Ме видите; Ако наистина си видял нещо е редно да се запиташ дали не е било с рога, защото със сигурност не е бил Иисус Христос. Не знам какво е да "преживявам" Иисус, нито какво е новорождение, не го прочетох никъде. Ние изпълняваме заповеди, не преживяваме.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3388
Re: Отпадане от вярата
« Reply #194 on: March 12, 2017, 00:10:53 AM »
Quote
Събитията през Новия завет са се станали в римската империя в първи век. Очевидно нещата са се променили, което става по Божия воля и позволение и едва ли Неговата воля е християнските държави да назначават на служба мюсюлмани и бахайци, които да гонят християните за да живеели те като в апостолски времена. Подобна теза е крайно несериозна, а който иска да живее далеч от света и гонен да отиде в Северна Корея или Саудитска Арабия и да проповядва.

Tи Кабрале всъщност много добре изявяваш какво представлява вашата религия и на какво е основана. По-добре отколкото сам разбираш.

Не случайно имате "църковни отци" и много държите на тях. Баща означава родоначалник на нещо. В случая вашите отци са родоначалници на вашата църква. Не Бог е неин баща, а именно църковните ви бащи. Те са се напънали и са родили нещо извратено, което няма как да легитимираш от Писанията, затова е нужно да се въведе тезата "нещата са се променили". Това е в основата на вашето символ верую - подмяната на вярата чрез промяна. При това непрестанна промяна. Времената се менили, каноните се променяли, света станал християнски и християните станали света. Всичко надолу с главата!

Само, че Бог не се променя, Словото Му не се променя, а света ако се променя то е към по-зло, според както е писано:

2Тим. 3:1  А това да знаеш, че в последните времена ще настанат усилни времена.
2Тим.  3:2  Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребрелюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви,
2Тим.  3:3  без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържани, свирепи, неприятели на доброто,
2Тим.  3:4  предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви,
2Тим.  3:5  имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; тоже от такива страни.


Обаче като всеки политик, вие обичате да казвате на черното бяло и на бялото черно, само за да оправдаете вашите властови безчинства.

А какво да кажем за вашата любима Византийска империя - царство на правдата ли е била тя, със своите християнски императори заобградени от патриарси и всякакъв властолюбив клир, или свърталище на сплетни, лицемерие, коварство, удари в гърба на своите съседи (разбирай българите). Хан Тервел е писал колко зло за добро са върнали византийските християни на българския народ. И вие смеете да говорите за "българщина" - вие които я унищожихте с вашата византийска квас и превърнахте народа ни от народ победител и обединител в народ овчедушен, дребнав и завистлив, мачкан и тъпкан от всяка империя, като се почне от вашата византийската, близо 200 години, после османската - под която паднахме заради православното ви лицемерие и дребнави борби за власт, които разпокъсаха българския народ. За да стигнем до там Славейков да напише - "не народ а мърша". Ето тази мърша я създадохте вие с вашата византийска лицемерна религия. А преди това дори самите византийци признават:

Quote
„Те, българите, някога бяха най-справедливи от всички народи и от всичко на света най-много почитат добродетелите и сами достигнаха голяма слава, а градовете и народите се присъединяваха към тях доброволно.“

Ето това постигнахте вие - да ни превърнете от това, което пише по-горе до народ мърша. Но този народ ще се събуди, ще разбере какво сте сторили и никога няма да ви прости. И Бог няма да ви прости, защото е създал народите за Своята слава, а вие разрушавате всяко славно нещо по пътя си. Продажници византийски, които се криете зад онова, което разрушихте също както либералите се крият зад лозунги за човешки права, докато същевременно унищожават именно тях със своите сплетни. Една майка ви е раждала и една съдба ви чака, когато звяра, който много обичате да яздите се обърне против вас и изгори месата ви (Откр. 17:16).
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.