Author Topic: Съвършенство  (Read 14398 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: съвършенство
« Reply #15 on: March 12, 2011, 20:38:45 PM »
Не е проблемът в това, че имат връзка, а в това, че се правят разсъждения върху значение на думата, което изобщо не е първично, а именно "безгрешност".
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 483
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: съвършенство
« Reply #16 on: March 14, 2011, 11:25:37 AM »
Би ли пояснил, че не те разбирам, а като не те разбирам не мога да продължа дискусията и, евентуално, дебата ?
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: съвършенство
« Reply #17 on: March 14, 2011, 11:41:34 AM »
Quote
И така, няма "съвършеност" без безгрешност, без святост и без чистота. Няма святост без съвършеност, без безгрешност, без чистота. Те за ТОТАЛНО свързани, взаимозависими. Те са части от облика на Месията. Те са различни и са едно.
Ето отново приравняваш и свързваш неща, които Бог е поставил като различни.

Ако правя един гардероб и той е съвършен (или "завършен") той "безгрешен" ли е или е "свят"? За мен "съвършен" може да означава гардеробът да е патиниран и да изглежда "състарен". Това за мнозина няма да е "безгрешно", защото ще виждат много "резки" и "драскотини" по него. Но според дизайна, който съм направил той ще е "завършен" или "съвършен".

Думата, която се използва за "съвършен" няма отношение към безгрешност или към святост, защото тя няма религиозен смисъл.

Отделно вече няколко пъти споменах и цитирах, че безгрешен човек няма и затова приравняването и "свързването", както искаш да го наречем, на безгрешността и съвършенството е изключително подвеждащо. Ако Христос призовава за безгрешност (в смисъл на липса на какъвто и да било грях), тогава Той се подиграва с хората като им казват да са такива, каквито не могат поради самото си естество.

Затова дискусия може да се води единствено, ако има една и съща отправа точка, каквато в момента няма, тъй като на една дума й се придават "нюанси" на неща, които могат да бъдат във връзка с нея, но тази дума може и да съществува съвсем отделно от тях. 
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 483
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: съвършенство
« Reply #18 on: March 15, 2011, 09:51:03 AM »
(...)

-1- 
Ето отново приравняваш и свързваш неща, които Бог е поставил като различни.

-2-Ако правя един гардероб и той е съвършен (или "завършен") той "безгрешен" ли е или е "свят"? За мен "съвършен" може да означава гардеробът да е патиниран и да изглежда "състарен". Това за мнозина няма да е "безгрешно", защото ще виждат много "резки" и "драскотини" по него. Но според дизайна, който съм направил той ще е "завършен" или "съвършен".

-3-Думата, която се използва за "съвършен" няма отношение към безгрешност или към святост, защото тя няма религиозен смисъл.

-4-Отделно вече няколко пъти споменах и цитирах, че безгрешен човек няма и затова приравняването и "свързването", както искаш да го наречем, на безгрешността и съвършенството е изключително подвеждащо. Ако Христос призовава за безгрешност (в смисъл на липса на какъвто и да било грях), тогава Той се подиграва с хората като им казват да са такива, каквито не могат поради самото си естество.

-5-Затова дискусия може да се води единствено, ако има една и съща отправа точка, каквато в момента няма, тъй като на една дума й се придават "нюанси" на неща, които могат да бъдат във връзка с нея, но тази дума може и да съществува съвсем отделно от тях.  Здраве и благодат за теб и семейството ти.
  На -1- - Смятам че бъркаш абсолютно.
     -2- - ако ТИ правиш гардероба това ще е така, но ако Бог чрез Духа Си извае в теб Помазаника твърдението ти граничи с безумен пример.
     -3- - думата за съвършен има смисъл за завършеност. В тазизавършеност оставям на теб и съвестта ти да прецениш дали като компонент е включена святостта, чистотата, безгрешността.
     -4- - аз вече сложих няколко цитата в предишен постинг, но виждам че ти ги пренебрегна. Защо ?І на Йоан 2:6 Който казва че пребъдва в Него сам е ДЛЪЖЕН да ходи така, както е ходил Помазаника (Христос).

Quote
Йоаново 1 – 3:   5. И знаете че той се яви да вземе нашите грехове; и ГРЕХ НЕМА В НЕГО.   6. Всеки който пребъдва в него не съгрешава: всеки който съгрешава не го е видел нито го е познал. – прочети и натам.
  24. И който пази неговите заповеди, пребъдва в Него, и Той в него; и от това познаваме че пребъдва в нас, от Духа когото е дал нам.
____________________________________________
_____________________
________
_

 14. като послушни чада, без да се съобразявате с първите похоти които имахте във вашето незнание,
  15. но КАКТО Е СВЯТ ТОЗИ който ви е призовал, ТАКА БИВАЙТЕ СВЕТИ И ВИЕ във ВСИЧКОТО си поведение;
  16. защото е писано: "Свети бъдете, защото аз съм свет."
  17. И ако назовавате Отец тогози който съди според делото на всекиго без да гледа на лице, поминувайте със страх времето на вашето пришелствуване,
  18. като знаете че от суетното ваше отцепреданно поведение не сте изкупени с тленни неща, със сребро или злато,
  19. но с драгоценната кръв Христова, като на агнец непорочен и пречист,
  20. който беше наистина предопределен преди създание мира, а се яви на последно време за вас  21. които повервахте чрез него в Бога който го възкреси от мъртвите и му е дал слава, щото верата ви и надеждата ви да са в Бога.  1 на Симон –Канарата, 1гл.
____________________________________________
_____________________
_________
_ Може би, ще отметна, че проблема е, че не разбирам ТОЧНО смисъла на думата и на стихове като : Левит 11:44, 45, 19:2(!), 20:7(!), 21:6(!),23:2, 4 - размисли в-у 23:20(двете святи агнета, хляба на първите плодове), Числа 15:40, Втор-е 7:6, 14:21, тнт, тнт.

 Виждам в писанията, че идеята за греха и самият грях докарват смърт - още в градината беше така и Бог позволи да убие несъгрешило животно, а не человеците. Самите человеци беха изгонени ВЪН от там, откъдето бяха създадени. Как така сега Божията благодат ще ни води в пътят на правдата, ако имаме грех и неправда в сърдцата си ?!Тъй като чрез Сина Той ни е дал нов живот и надеждата ни няма да угасне, как казваш ти, че грях може да има в Божиите хора? Смърт и гняв от Бога в едно с Неговото оправдание и милост? Но не, писанията ясно свидетелстват, че КОГАТО съгрешим (и това гневи Бог и предизвиква неговият справедлив съд, според както е писано), ние имаме (Боже, каква милост!) Ходатай пред Бога, Човекът Исус, Помазаният Свещенник и Невинен Агнец, Потомъкът от рода Давидов, Светлата Утринна Звезда, Този, Който Беше, Който премина през смърт и отново живее и то - живее вечно, слава на Бога.Но това трябва да са МНОГО ИЗОЛИРАНИ случаи, в които ние, като паднем, трябва да бягаме за живота си без да гледаме назад - вижте, братя какво стана с Лотовата жена!

 Греха води до смърт. Който греши е виновен пред Бога.Всеки оправдан трябва да живее достойно и ТАКА, както безгрешно, свято и верно на Бога живя Самият Син : ГРЕХ У НЕГО НЕМА, казват писанията недвусмислено, ТАКА и свято, безукорно и чисто трябва да живеят Божиите хора, защото в час, в който никой не знае БОЖИЯТ СЪД ИДЕ. И ако имаме нужната борба, отдаденост и умъртвяване на старият човек у нас, ние ще преминем в живот, но ако самоволно сме съгрешили и Бог така ни намери - тогава ние ще сме вън, Тихомир - вън, при псетата, блудниците, малакийците, при всеки лъжец и всеки, що лъжата люби и лъжец е сам.

 Амен. Той иде скоро.

Матей 3:11. Аз ви кръщавам с вода за покаяние; а Оня, Който иде след мене, е по-силен от мене, Комуто не съм достоен да поднеса обущата; Той ще ви кръсти със Светия Дух и с огън. - на този смислов "фон" прочети тук : Римляни 12:1. И тъй, моля ви, братя, поради Божиите милости, да представите телата си в жертва жива, света, благоугодна на Бога, като ваше духовно служение. - и свържи с този текст :
  5. Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло;
  6. Всеизгаряния и приноси за грях не Ти са угодни.
  7. Тогава рекох: Ето, дойдох, (В свитъка на книгата е писано за Мене), Да изпълня Твоята воля, о Боже" - ...евреи 10, ......-
  14. Защото с един принос Той е усъвършенствувал за винаги ония, които се освещават.
  15. А и Светият Дух ни свидетелствува за това; защото след като е казал: -
  16. Ето заветът, който ще направя с тях След ония дни, казва Господ: Ще положа ЗАКОНИТЕ СИ В СЪРДЦАТА СИ И ЩЕ ГИ НАПИША В УМОВЕТЕ ИМ" прибавя:
  17. "И греховете им и беззаконията им няма да помня вече". - и това са нашите грехове в незнанието ни относно Помазаника.27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 483
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: съвършенство
« Reply #19 on: March 17, 2011, 21:22:52 PM »
 Искам, с риск да представя дълъг постинга си, да публикувам един дългичък текст от ІІ на Симон, 3гл :
Quote
  7. Така със същото слово, и днешните небе и земя са натрупани за огън, пазени до деня на страшния съд и погибелта на нечестивите човеци.
  8. Още и това нещо да не забравяте, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години като един ден.
  9. Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние. (забавянето и милостта на Бога са за да се покаят Неговите хора, а не те същите да отидат в огненото езеро-вж. долу ст. 15 доп. - мое)
  10. А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят, и земята и каквото се е вършило по нея ще изчезнат.
  11. Прочее, понеже всичко това ще се стопи, какви трябва да сте вие в свето живеене и в благочестие,
  12. като очаквате и ожидате дохождането на Божия ден, поради който небето възпламенено ще се стопи, и стихиите нажежени ще се разложат!
   
13. А според обещанието Му очакваме ново небе и нова земя, в която да живее правда.
  14. Затова, възлюбени, като очаквате тия неща, старайте се да се намерите чисти и непорочни пред Него, с мир в сърцата си.
  15. И считайте дълготърпението на нашия Господ като средство за спасение; както любезният ни брат Павел ви е писал, според дадената му мъдрост.
  16. както пише и във всичките си послания, когато говори в тях за тия работи; в които послания има някои неща мъчни за разбиране, които неучените и неутвърдените изопачават, както правят и с другите писания, за своята погибел.
  17. И тъй, вие, възлюбени, като сте предизвестени за това, пазете се да не би да се завлечете от заблуждението на беззаконните и да отпаднете от утвърждението си.
  18. Но растете в благодатта и познаването на нашия Господ и Спасител Исус Христос. Нему да бъде слава и сега и до вечния ден. Амин.


 Прочетох този пасаж сега и той ми направи много силно впечатление в духа ми - впечатление и дълбочина, които досега не съм имал за него. И наистина – колко малко се говори за идващото ново небе и нова земя, в която ще царува правдата! Колко малко се говори за Идващият, Който има да раздаде на всекиго според каквито са делата му. Колко малко се говори че дори и да изгубиш всичко – то Той ще те награди с награда, която никой никога никак си не може да ти отнеме! О, слава на Господарят, Който иде! Истина, правда и правосъдие нека бъдат почетени всред Божиите люде!
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Re: съвършенство
« Reply #20 on: March 18, 2011, 11:02:07 AM »
Не е по темата, но ми направи впечатление, следното:
 
...текст от ІІ на Симон, 3гл

Защо пишеш Симон, след като сам Исус му промени името на Петър, както и е познат в последствие, както и посланията му се наричат Петрови? Сега току някой ще взема да търси, къде е това послание на Симон.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 483
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: съвършенство
« Reply #21 on: March 18, 2011, 22:14:05 PM »
Не е по темата, но ми направи впечатление, следното:
 
...текст от ІІ на Симон, 3гл

Защо пишеш Симон, след като сам Исус му промени името на Петър, както и е познат в последствие, както и посланията му се наричат Петрови? Сега току някой ще взема да търси, къде е това послание на Симон.

 Здравей, Джони. Исус далеч не е променил името на Симон на "Петър"(гр.), нито на "Пийтър" (англ.), или подобни. "Петър", както вече стана на дума, е една от немалкото ТЕНДЕНЦИОЗНО непреведени и директно прехвърлени в широкото пространство, гърцизми. Исус Е нарекъл Симон "Кифа", което нарочно е транслитерирано непреведено от гръцки "Петър" (от "петрос" : G4074 Πέτρος). Така че е редно да зададеш въпроса си отпървом към преводачите, а не към мен, който се придържам към истината.
 ТРАДИЦИЯТА, Джони, заедно с преданията, са враг на истината и на Бога. Отделно от това, мисля, ако някой не разбира - нека попита.   :-) Не ставай преждевременен адвокат на хипотетично неразбиране.
  Поздрави.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: съвършенство
« Reply #22 on: March 18, 2011, 23:05:39 PM »
Само да вметна, че думите "традиция" и "предания" не са лоши сами по себе си.

Въпреки, че "традиция" е станала синоним на "нещо, което се прави без да се мисли", първоначалното му значение е именно нещо, което се предава от поколение на поколение. Думите "традиция" и "предание" са синоними в този вид и са нещо добро, когато става въпрос за предаване на праведното учение към следващото поколение.

Не случайно Бог каза бащите да предават на децата си това, което са научили за Господния път и после децата на своите деца. Затова преданията са нещо добро в този контекст.

Веднага някой ще скочи и ще каже колко лоши били традициите и преданията. По същия начин мога да кажа, че колкото и покаянието да се свързва с нещо добро, то няма значение на нещо "добро", а може да бъде употребено и в негативен смисъл. Същото е и с "освещаването", което може да бъде освещаване за нещо нечисто. Така е и с думите "традиция" и "предание". В Словото виждаме думата "предание" и в положителен и в отрицателен смисъл. Това не я прави лоша или добра сама по себе си.

Затова традициите и преданията не са противни на Истината и на Бога сами по себе си.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 483
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: съвършенство
« Reply #23 on: March 19, 2011, 09:31:10 AM »
Имах в предвид общоприетите видове и типове традиция и предания, разбира се, част от които е и преводната лъжа че Исус е нарекъл Симон "Петър", а не "Кифа", и това "Петър" се предава като общопреводен образец, а не правилното "Кифа". В контекста на този пример аз посочих смисъла и значението на "традиция" и "предание", а не по принцип, както ти посочи.

Днес посоченото от теб е изключение от общият поток, по който се е плъзнало християнството и това е видно и ясно. Предаването на Господният закон от поколение на поколение се извършва в В КОНТЕКСТА на "църквата-майка", същото касае и учението на Господа, грижата за овцете и тнт неща, които са извратени и представени като истинни, но не са. Спрямо този извратен модел аз написах, че традицията и преданията са по-скоро вредящи, отколкото извършващи намеренията на Бог и на царството Му.
  Вчера, например, си направих труда да чуя едно поучения, една проповед (авт.: Илия Панов). Бях шокиран, разгневен и изумен от извъртването и изкълчването на стихове, тяхното окултно тълкуване, покриване на истината и представяне и даване на вярващите на повръшня, наместо добра и чиста храна. Това е по преданието и по традиция се поучава в "Църквата". Това и имах в предвид. Например че "Рома Дестини" е назирей на Бог и сега Бог ще извърши чудо всред вярващите посредством служението на този назирей. Възмутително.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

pc_home

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 15
Re: съвършенство
« Reply #24 on: April 07, 2011, 15:59:31 PM »
Здр.,

библейското (което е юдейското) разбиране за съвършенство няма нищо общо с гръцкото разбиране на това понятие.
В Старият Завет - съвършен е този, който се позове и принесе жертва без недостатък, напълно според предписаното в закона.
В Новият Завет, който вярва и се уповава за своето спасение единствено и само на Бога въз основа на делото на Исус Христос за него.
Така "съвършен" и "съвършенство" са понятия, които охарактеризират една връзка и
едно отношение на съвършено доверие на вярващия в Бога. Само Бог Е съвършен - само
този (тази), който е свързан с Него в отношение на пълно доверие - е съвършен!
В гръцкото разбиране - думата има различен смисъл - това е идеал, някакъв завършен модел и няма нищо общо с юдейското разбиране за една връзка, която предполага развитие във времето, израстване и зрелост във взаимоотношенията.
Благодарение на стореното от Исус, ние с вяра можем да сме така съвършени, както е
съвършен Самият Наш Отец в небесата! Но това е възможно само чрез вяра. Такава вяра надскача всички ограничения и предразсъдъци и притежателят й може да обича всеки човек, както Бог обича всеки човек!
Това е Евангелието!

Бог ни приема за съвършени, когато сме пълни с всякакви недостатъци (ние сме си просто такива цял живот), защото отношението ни на вяра и доверие в Исус е единственото правилно отношение, което Бог очаква и заслужава, поради това Което Е и това което Е направил за нас, хората. Затова, когато имаме подобно доверие в Него, ние сме обявени за праведни и съвършени. Другото е следствие от такова доверие в Бога и с времето ще даде плод - при всеки индивидуално.

Тръгне ли обаче мисълта ни по плоскостта на това да се сравняваме с някакъв завършен, въображаем, ограничен идеал - по тази схема - никой не би трябвало да бъде спасен - това е невъзможно!
В тази част на света, за съжаление сме повлияни от гръцкото разбиране за съвършенството, а още и от типичната за естеството ни склонност към законичество. Това ни води или до объркване, или до религиозен фанатизъм и в резултат до неправилно представяне на Божия х-р сред хората.

Нужно е Човешкият Син - Исус Христос - да ни освободи от погрешните ни представи - за да бъдем радостни и сияещи християни - живеещи с победоносна вяра насред всякакви житейски трудности; вяра, която ще победи и гроба, и смъртта.
Такава вяра и свобода е плод на Духа!
За съжаление местната църква (служителите в нея) може да не е(са) способна(и) да ви даде такова преобразяващо мислене за нещата и Бога, а само да обремени още съзнанието и живота ни. Ако решите, че вашият случай е точно такъв е нужно да молите Бога да Ви помогне да надскочите разбиранията на църквата, в която членувате или чиято теология ползвате. Обърнете се към лично изучаване на Словото и лично се доверете на Исус да ви води.

Поздрави!Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: съвършенство
« Reply #25 on: April 07, 2011, 16:13:00 PM »
pc_home, виждам, че за първи път пишеш тук. Би било учтиво да се представиш в категорията Представяне, която можеш да видиш на първата страница на този форум.

Що се отнася до "стар завет" и до "нов завет", прочети темата относно това, тъй като такава разлика, за която говориш няма.

Бог винаги е търсил съвършенство и то е било винаги с една и съща дефиниция без значение какъв е договорът. Договорът, който беше сключен с Израел беше доста след като Бог сключи договор с Авраам и още по-далеч от времето, когато е живял Енох, например. Бог е имал винаги един и същ аршин за съвършенство и това да твърди някой, че се е променял в зависимост от договорите е измамно за човека. 

Характерно за гръцкото християнство, от което ти си разбрал, че е добре да се пазиш е именно изводът ти относно новия договор и това как съвършенството на човека се въртяло около спасението дадено от Бога. Това е нещо, което си научил от гръцкото християнство. Евреите никога не са учили езичниците такова нещо, все пак всички писания — било то от пророците или от апостолите — са дадени от евреите. Евреите никога не са учили езичниците да се въртят около личното спасение или да са го свързвали със съвършенството.

Само за пример да кажа, че Христос каза на един от тези, които искаха да да го следват нещо и това щеше да го направи съвършен и това, което му каза не беше да уповава на спасението.


И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: съвършенство
« Reply #26 on: April 07, 2011, 16:26:37 PM »
Quote from: pc_home
Благодарение на стореното от Исус, ние с вяра можем да сме така съвършени, както е
съвършен Самият Наш Отец в небесата!

Веднага следва въпроса, това съвършенство за което говориш РЕАЛНО ли е или е ВИРТУАЛНО? Сиреч ти действително ли живееш според мярката на това съвършенство, или то служи само за оправдание, за непрестанното съгрешаване от което иначе "съвършената ти вяра" не е в състояние да те избави?

И ако съдя по-следващите ти думи, явно за теб съвършенството е само въображаемо, теоретично, а не реално:

Quote
Бог ни приема за съвършени, когато сме пълни с всякакви недостатъци (ние сме си просто такива цял живот)

Един вид ти искаш да кажеш, че Бог обича да се самозаблуждава, като счита за съвършено, нещо, което е пълно с недостатъци? Ако това е което считаш, значи нямаш представа кой е Бога на Библията. Той не е Бог на илюзорните неща, а на РЕАЛНИТЕ неща.

Яков 1:4  А твърдостта нека извърши делото си съвършено, за да бъдете съвършени и цели, без никакъв недостатък.

Тук Писанието за въображаемо съвършенство ли говори или за реално? Първо Яков описва ПРОЦЕС, като казва "твърдостта нека извърши делото си" Т.е има дело, което се изработва в човека като целта на това дело е човека ДА БЪДЕ съвършен и без недостатък. Не се казва, да си вярваме, че Бог ни счита за съвършени докато сме пълни с недостатъци, а се казва да БЪДЕТЕ, което пределно ясно говори за РЕАЛНО състояние, а не за виртуално в нечии очи, което обаче не отговаря на действителността.

На практика, това, което си бил измамен да вярваш е че БОГ МОЖЕ ДА ИЗКУПИ ГРЕХОВЕТЕ НА ГРЕШНИЯ, НО НЯМА НИКАКВА СИЛА ДА ОСВОБОДИ РЕАЛНО И ИЗЦЯЛО ЧОВЕЦИТЕ ОТ СКЛОННОСТТА ДА СЪГРЕШАВАТ.

Тук въобще не иде реч за човешката способност да живее без грях, а за Божията способност да спаси човека РЕАЛНО от силата на греха.

И ако ти си повярвал в бог, който няма силата да спасява РЕАЛНО от греха, то представи си, че има хора, които са повярвали в Бог, Който е ПОВЕЧЕ ОТ ДОСТАТЪЧЕН да унищожи и най малката следа от грях в живота на Своите ученици.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

pc_home

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 15
Re: Съвършенство
« Reply #27 on: April 07, 2011, 17:50:29 PM »
Здр.,

от моя гледна точка си е точно така както съм го споделил.
Както вие мислите - съм мислил преди 18г.

Успех!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Съвършенство
« Reply #28 on: April 07, 2011, 18:00:19 PM »
Аз се боя, че нито сега нито преди 18 години разбираш или си разбирал това, което ти написах. Очевидно ти вярваш в благовестие което може само да ПОКРИВА греховете, но не може да СПАСЯВА от греха.

А и мисля, че имам основание да предположа, че каквото си мислил преди 18 години е онова, което и аз съм мислил преди 18 години (понеже тогава почти навсякъде се вярваше почти едно и също), но онова не само НЕ Е същото, но и няма нищо общо с това, което писахме по-горе. Сега ако нямаш очи да го видиш, това е друг въпрос.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

pc_home

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 15
Re: Съвършенство
« Reply #29 on: April 07, 2011, 18:14:47 PM »
Здр.,

моля ви да не излизате от ролята си на администратор влизайки в ролята на съдник или всезнаещ! Благодаря Ви за разбирането да "дишаме" свободно в този отворен форум!
Всеки сам стои пред Бога или пада.
Не е нужно да нападаш някого за да се изтъкнеш сам.
Или съм попаднал пред Синедриона осъдил Исус?

Поздрави!