Author Topic: Хваление за Господ  (Read 5755 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ivaivanova

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 36
Хваление за Господ
« on: December 20, 2010, 13:56:30 PM »
Исая 25:1Господи,Ти си мой Бог:ще те превъзнасям,ще пея хваление на Името Ти...

В днешно време има доста хваление което е за "слава на Господ Исус" но като се вслушаме в текста разбираме че не се хвали  Господ Исус а егото на човека.Също песни които разгласяват дадена лъжа и отначало човек катоги чуе харесва мелодията,начина по-които е изпята но като се вслуша добре разбира за някоя нередност.

Имали някаде хваление каето наистина да е за Името на Господ  Исус Христос Спасителя?   

ivaivanova

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 36
Re: Хваление за Господ
« Reply #1 on: December 20, 2010, 17:39:26 PM »
Какво хваление слушате?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3337
Re: Хваление за Господ
« Reply #2 on: December 20, 2010, 19:37:05 PM »
През последните години драстично съм намалил слушането на музика. Като цяло църковните песни и музика стават все по извратени, в съответствие с падението на християнството като цяло. Все пак ако бих слушал нещо предпочитам да е на базата на определени пасажи от Писанието. Еврейските песни са най-близки до тази концепция, включително песни, които се пеят от евреи непознаващи Месията. Те проявяват по-голямо усърдие да пеят според Писанията отколкото много от християните, които уж познават Помазаника на Израел.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

blossom

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 168
Праведният ще цъфти като палма, ще расте като кедър в Ливан, насадените в дома Господен ще цъфтят в дворовете на нашия Бог.Пс.92:12-13
"All worshipping, honoring, or service invented by the brain of man in the religion of God, without His own express commandment, is idolatry."  John Knox

blossom

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 168
Re: Хваление за Господ
« Reply #4 on: March 05, 2011, 23:34:52 PM »
Същата песен "Шалом, Ерусалим"  и на английски с бг субтитри:

http://vbox7.com/play:92365de2
Праведният ще цъфти като палма, ще расте като кедър в Ливан, насадените в дома Господен ще цъфтят в дворовете на нашия Бог.Пс.92:12-13
"All worshipping, honoring, or service invented by the brain of man in the religion of God, without His own express commandment, is idolatry."  John Knox

kokosi

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 7
Re: Хваление за Господ
« Reply #5 on: April 22, 2011, 14:22:48 PM »
Доста пъти съм се замислял над това ,какво пеем. Обърнал съм внимавие, че докато изпълняваме неделния ритуал, вместо да се отдадем на хваление си мислим за хиляди други нища. До голяма степен причина за това са безмислени текстове понякога и с крайно погрещна изповет, като; „Аз съм самичък и непочетен”,„Аз любя тоз стар груб кръст” и други подобни. Неможе да подценяваме хвалението то е голямо оръжие, сатана  добре знае това всепак е бил хвалител. Ето защо усилиата му да проваля и да държи в заблуда са огромни. Неможе де стоиш в присъствието на ВСЕМОГЪЩИЯ и да се отплесваш в нравственно поучителни пестни,като; „Петър с Йоана се спря”,„Искаш ли да дойдеш там при реката” и др. Дано да се съберем с хора на един дух, че да се потопим в хвалени и поклонение.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3337
Re: Хваление за Господ
« Reply #6 on: April 22, 2011, 15:42:51 PM »
Здравей kokosi,

Преди всичко бихме искали да ти напомним, като на новодошъл във форума да се запознаеш с правилата на форума, за да си наясно как този форум работи и на какви принципи е основан.

Като част от правилата ние очакваме човек да се представи в раздела за представяне преди да пише в останалите раздели.

По отношение на това, което си писал, моля обърни внимание на следните коментари:

Quote
Обърнал съм внимавие, че докато изпълняваме неделния ритуал, вместо да се отдадем на хваление си мислим за хиляди други нища.

Какъв е този неделен ритуал за който говориш? Ние не сме чели в Библията за неделни ритуали, нито дори за каквито и да е ритуали, които да се изискват от изкупените чрез кръвта на Месията.

Quote
вместо да се отдадем на хваление си мислим за хиляди други нища. До голяма степен причина за това са безмислени текстове понякога и с крайно погрещна изповет, като; „Аз съм самичък и непочетен”,„Аз любя тоз стар груб кръст” и други подобни.

За мисленето за хиляди други неща си прав, но за причините за това очевидно не си наясно. Защото хората по църквите мислят за хиляди други неща не само по време на "хвалението" но и по време на "проповедта" и по време на "общенията" и на всичко друго. И причината за това е че сърцата им са ПЪЛНИ точно с тези хиляди други неща. И докато сърцата им са пълни с хиляди други неща, то никакъв по-различен или по-друг текст няма да промени факта, че те ще мислят за хиляди други неща.

Quote
Неможе да подценяваме хвалението то е голямо оръжие, сатана  добре знае това всепак е бил хвалител.

Тука правиш две твърдения, които се боя, че няма да можеш да докажеш от Писанията. Първото е че "хвалението е оръжите" Аз пък си мислих, че хвалението е нещо, което човек отдава на Бога от благодарно сърце, и че с хваление се отива при Бога и пред Бога, а доколкото знам когато отиваме при Бога нямаме нужда да размахваме оръжия, защото Той е на наша страна, а не е наш враг.

Второто твърдение е че сатана "все пак" е бил хвалител. Аз знам, че подобни неща ги пише в разни "християнски" книжки, но в Писанията няма директен текст, който да доказва подобна теза. Единствения текст на който подобна теория се основава е текста от Ез. 28:13. Обаче ако погледнем пасажите от Ер. 31:4 и Ис. 24:8 ще видим, че тъпанчетата и свирките са нещо, което се споменава във връзка със веселие, а не във връзка с хваление. И въобще тъпанчетата и свирките като инструмент са използвани винаги в контекста на веселие, включително и такова на езически царе, и в някои частни случаи това веселието е свързано и с хваление за Бога.

Втория проблем на това твърдение, че сатана бил "хвалител" е че има само един единствен пасаж, който дава някакво, макар и минимално основание да се предположи такова нещо, при все това няма никаква гаранция, че дори единствения пасаж се отнася за сатана, а това е въпрос на предположение. Но в Писанията всяко учение и твърдение трябва да се основава на двама или трима свидетели (свидетелства), а ние нямаме спазен този принцип при това твърдение базирано единствено на Ез. 28:13.

Това би трябвало да те накара да се спреш, да се замислиш и да започнеш да преосмисляш всичко, което си приел на готово и по инерция от църковната си среда, и да започнеш да изпитваш всяко нещо според Писанията.


Quote
Неможе де стоиш в присъствието на ВСЕМОГЪЩИЯ и да се отплесваш в нравственно поучителни пестни,като; „Петър с Йоана се спря”,„Искаш ли да дойдеш там при реката” и др.

Всъщност тук напълно бъркаш, защото според Писанието пеенето служи не само за хваление на Бога, но и за увещаване и наставляване един друг в Господните пътища:

Кол. 3:16  Христовото слово да се вселява във вас богато; с пълна мъдрост учете се и увещавайте се с псалми и химни и духовни песни, като пеете на Бога с благодат в сърцата си.

Тук ясно е написано, че светиите могат и трябва да се учат и увещават един друг с песни. С други думи е напълно Библейско да се пеят песни, които имат за цел поучаване и увещаване на хората, а не да бъдат насочени директно като хвалба към Бога.

Quote
Дано да се съберем с хора на един дух, че да се потопим в хвалени и поклонение.

Аз бих казал, дано да те пази Бог от това да се събираш с хора на духа на който си сега, защото само ще се насърчавате да стоите в тъмнината в която сте. Но вместо това дано Бог ти даде дух на мъдрост и на разбиране, че да изтрезнееш от църковния квас и инерция и да се насочиш в истинските Божии пътища, както са засвидетелствани от Писанията.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

kokosi

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 7
Re: Хваление за Господ
« Reply #7 on: April 22, 2011, 20:06:43 PM »
Приемам всички забележки и се извинявам за нещата, за които не съм прав. Само да обясня някои неща! Неделния ритуал е метафора това според мен е състоянието на днешната църква. За оръжие имам предвид, че хвалението, като единствено нещо, което ние можем да дадем на Бог е нещото,което ни довежда много близо до него. Което само по себеси е победа над тъмнинта. В никакав случай не става въпрос за воюване с Бог така поне мисля аз. Нямам против нравствените песни но ми се иска да не са основно нищо в службите ни.
Ще се представя по късно, че пиша от телефона.