Author Topic: Официалната (фармацевтична) медицина и християните  (Read 14785 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

constant

 • Изгонен
 • Допринасящ
 • *
 • Posts: 244
Редакция Watchman: темата беше разделена като разклонение от темата за Кризата.

Vesti.bg

Майчини молитви убили момиче
23.05.2009 10:50
Американка не осигурила медицинска помощ на болната си от диабет дъщеря, за да изпита вярата й

   41-годишната американка не направила нищо за дъщеря си освен да се моли

Американка беше призната за виновна в убийство поради безразсъдство, защото не осигурила лечение на дъщеря си, а само се молела за нейното оздравяване.

11-годишната Мадлин Нойман починала от нелекуван диабет на 23 март 2008 г., заобиколена от хора, които се молели за оздравяването й. Когато момичето спряло да диша колеги на родителите й най-после се обадили на Бърза помощ.

Всички те посещавали кръжок по изучаване на Библията и вярвали, че молбите им ще я спасят.

Майката Лейлани Нойман може да получи 25 години затвор.

Според обвинението всеки разумен родител е щял да разбере, че с Мадлин се случва нещо сериозно. В съдебната зала беше изтъкнато, че майка й я е убила, като е пренебрегнала очевидни симптоми за влошеното й здравословно състояние като неспособността на момичето да ходи или да говори.

Прокурорът посочи, че крайно религиозната Лейлани оставила дъщеря си да умре като изпитание за вярата й.

"Елементарни медицински грижи щяха да спасят живота на Мадлин чрез прием на течности и инсулин. Имало е предостатъчно време", изтъкна прокурорът.

В излъчен по време на процеса видеозапис от разпит на Лейлани Ноймън тя казва на следовател, че Господ щял да се погрижи за дъщеря й, а тя трябвало само да се моли.

Бащата на момичето също ще бъде съден за убийство от безразсъдство. Той ще се изправи пред съда през юли.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3241
Официалната медицина и християните
« Reply #1 on: May 23, 2009, 12:18:44 PM »
Охо, constant - ти вече почваш да се явяваш като глашатай на пропагандната машина? Що не пуснеш новини колко хора са умрели от "елементарни медицински грижи" и колко от "молитви" да видим статистиката какво ще каже?

Само дето явно не си даваш сметка, че един случай се преекспонира от медиите а другите се прикриват. Ти знаеш ли че по официални данни (сиреч силно занижени) само в САЩ годишно умират 875 000 души от "официални медицински грижи". Това число не включва колко народ са изтрепали фармацевтичните дроги с техните директни и странични ефекти.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

constant

 • Изгонен
 • Допринасящ
 • *
 • Posts: 244
Официалната медицина и християните
« Reply #2 on: May 23, 2009, 12:52:29 PM »
Не ставай жалък, Уочмен.
За какво ти са статистики, ако става въпрос за твоето дете?!

Valipeti

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 343
 • Аз Съм именно това, което ви казах че Съм!
  • Приятели в Христа
Официалната медицина и християните
« Reply #3 on: May 23, 2009, 12:54:11 PM »
Да оставим настрана маниполационната информация и пропаганди! Те са ясни - нямат нужда от коментар!
Нека подходим практично и запитаме:
Какво ние бихме направили, ако бяхме на мястото на тази молеща се майка? Ако в семейството ни се получи подобна ситуация, какво трябва да направим като изцяло уповаващи на Бог хора?
Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3241
Официалната медицина и християните
« Reply #4 on: May 23, 2009, 14:23:44 PM »
Не ставай жалък, Уочмен.
За какво ти са статистики, ако става въпрос за твоето дете?!

Първо, статистиката показва, че моето собствено дете има много по-голяма опасност да бъде убито от медицината отколкото от упованието в Бога, и твоето не осъзнаване на това е жалко.

Второ, въобще не се знае тази жена в кой бог е вярвала и на кого се е молила, затова да се коментира случая без да има детайлна информация не е нито праведно нито полезно.

На въпроса на Valipeti бих отговорил така - всеки родител трябва да подходи с мъдрост и вяра.

Давид пости и се моли за едно от децата си, но то умря, защото Бог беше решил, че то трябва да умре и не взе под внимание молитвата и поста на Давид. Ако Бог е решил, че някой си отива от този свят, нито молитва, нито пост, нито лечение ще го избави.

Също така смъртта не е краят за праведния и за неговите деца. Бог е верен да избави, но не е длъжен да го направи, защото Неговите мисли не са като нашите мисли.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 650
  • http://www.fellowshipbg.org
Ето малко повече информация, за тези които се чудят за какво става дума:

Statistics prove prescription drugs are 16,400% more deadly than terrorists
Big Tobacco and Big Pharma: same tactics, different chemicals
Nuremberg Trials: Big Pharma's Crimes Against Humanity
The secret history of Big Pharma's


The Laws of the Pharmaceutical Industry

Мисля, че това е достатъчно за начало. (Разбира се, темата е доста дълбока и има много какво да се каже, но там има достатъчно ключови думи и насоки как да се продължи изследването)

constant, ако наистина искаш да отрезнееш от вавилонското вино което те е накарало да повярваш (става дума за вяра*) на това че злото е добро, а доброто зло; да туряш тъмнината за виделина, а виделината за тъмнина; и горчивото за сладко, а сладкото за горчиво, имаш все още надежда, стига да искаш да разбереш.

А тези неща които гoвориш, като тук:

Quote
А относно Paxil - а, аз предпочитам Rantazil, но и паксила върши работа

Ако би само малко разбирал какво говориш и какво поддържаш и в какво си се забъркал, щяха краката да ти припаднат от ужасията на тези твои собствени думи.

Въпреки, че ти вместо да питаш защо се обявихме толкова остро срещу това което ти поддържаш, ти даже казваш че и продукти на магьосничество вършели работа. (Изследвай подробно защо казвам това). Много е трудно когато не знаеш за какво става въпрос, а го поддържаш (Писанието казва "Горко") И на края да не стане това:

Осия 4:6  Людете ми загинаха от нямане знание; Понеже ти отхвърли знанието, То и аз отхвърлих тебе да ми не свещенодействаш;

А на друго място:

Ефесяните 5:11  и не участвувайте в безплодни дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте;


Но искам заради четящите, и заради твое избавление, да предложа още нещо - на интернет може да се намери едно много добро видео по темата, което се казва:

MAKING A KILLING, the untold story of Psychotropic Drugging

Може от много места да се свали или да се гледа онлайн безплатно. Ако някой не може да го намери на интернет, нека пише на Лично Съобщение и ще му дадем директен линк за сваляне, от БГ сървър.

Следващият път преди да издигаш вяра в системата на антихриста, помисли дълбоко и изследвай дълбоко и запомни думите от Осия.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Мила

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 49
Медиите са изключително манипулативни и разчитат много на стереотипи в мисленето на хората, за да им внушават „истини”.  Хората, които се доверяват прекалено на медиите  извършват така наречената „икономия на мисленето” – или това да гледаме какво правят другите и да правим същото. Без изпитване, без водителство, без истинско убеждение.

В този смисъл и ходенето на лекар, както и стоенето у дома могат да бъдат без Бога, и тогава е безмислено. Веднъж Бог каза на народа си да тръгнат на битка, те не се покориха. Той се разгневи и те тогава тръгнаха, но Той пак не беше с тях, понеже вече това не беше волята Му. Нужно е изпитване на мотивите, познаване на сърцето – има ли страх и на кого уповаваме?
И не на последно място разбиране за причините за всичко, което ни се случва. Изпитание на вярата, извършен грях и нужда от покаяние, възвръщане  във верния път, от който сме се отклонили, или нещо друго.
Водя децата си на лекар, но да ви кажа, вече не изпълнявам стриктно рецептите им. Осъзнах ясно опитите им да ми пробутват все скъпи лекарства, както и АБ(антибиотици), за да се презастраховат и да не проследяват детето. Защото им е по-лесно така. Изпитвам всяка дума, която ми казват, чета, търся и други начини. Последният път за третата сливица на малката, която е леко увеличена и причинява кашлица ми изписаха силен кортикостероид. Не било вредно......? Пълен абсурд. Намерих една рецепта с пчелен клей и мисля да я направя. И пак с упование на Бог, понеже само в Него и чрез Него идва всяко здраве за нас.
Всяка мъдра жена съгражда дома си.....

DiskMan

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 41
Интересно какво мислите за пастата за зъби с флуор, хлорираната вода, дъвките от кучески кости... То много хубаво без лекарства /и лекари/, но всеки човек има толкова много болести /за които дори не знае/, че от старост умират само единици, при това от армортизиране на тялото.
Как виждате лечението на болестите без фармация? Според вас има ли универсален метод за поддържане на здравето?

/На всички бих препоръчал билкови чайове с пчелен мед - от родните до китайските чайове.
Също така сок-пюре от цитрусови и други плодове, приготвени саморъчно. Също така да пият изворна вода директно при извора - ако водата се пренася на разстояние вече се влошава като качество./

Прашинка

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 71
Темата нали включва  и официално практикуващите лица-лекарите, защото относно тях искам да споделя, че  печелят много от тъй наречените клинични пътеки. Изписват операция на някого , когато той изобщо няма нужда от такава, защото  за извършената операция доктора получава пари от здравната каса. А за това няма нужда да чета някъде, макар че пострадали много, наскоро и с мен се опитаха да направят така. Естествено , не се вързах, знаех, че това е практика и се консултирах с друг специалист. Проблема беше наистина малък и се оправих с минимално усилие. Абе изобщо това медицината е страшен бизнес, дуят хората от всякъде-здравите ги ваксинират,витаминизират,разболяват ги, после болните ги издуяват хубаво и после ги доубиват. Е разбира се има и съвестни лекари, но ми е коствало голямо усилие за да ги открия. И пак като отидем на лекар , почти никога не купувам това , което са ни изписали. Ползваме много билки и здравословна храна. А ако се излъжа да купя нещо от лекарствата винаги се убеждавам в последствие , че има решение за проблема в народната мединица. Или даже нищо да не се приема , понякога  е по-добре, просто  защото нашия организъм  е направен да се справя с много неща. Ние не сме някакви мекотели зависими непрестанно от химична намеса.
   Никога не тябва да забравяме обаче, че Бог е този , който ни изцелява.Не е достатъчно да сме разбрали за световната конспирация срещу здравето. Веднъж така бях задълбала в природните лекове, сякаш всичко е в решението на човека и в правилния избор на терапия. Тогава чух един вик в сърцето си- "Аз съм Този , който те изцерявам".Това ми даде страх от Бог и си спомнох , че той държи и моето здраве. С Неговата воля ни е открито за шарлатанството в медицината, с Неговата воля  са ни открити природните лекове, с Неговата воля те ни лекуват. Той ни насочва към истината във всяко нещо.    

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Интересно какво мислите за пастата за зъби с флуор, хлорираната вода, дъвките от кучески кости... То много хубаво без лекарства /и лекари/, но всеки човек има толкова много болести /за които дори не знае/, че от старост умират само единици, при това от армортизиране на тялото.
Как виждате лечението на болестите без фармация? Според вас има ли универсален метод за поддържане на здравето?

/На всички бих препоръчал билкови чайове с пчелен мед - от родните до китайските чайове.
Също така сок-пюре от цитрусови и други плодове, приготвени саморъчно. Също така да пият изворна вода директно при извора - ако водата се пренася на разстояние вече се влошава като качество./

За пастата за зъби с флуор, хлорираната вода и други такива е вече дискутирано:
http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=229.0
http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=140.0
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3241
Quote
Абе изобщо това медицината е страшен бизнес, дуят хората от всякъде-здравите ги ваксинират,витаминизират,разболяват ги, после болните ги издуяват хубаво и после ги доубиват. Е разбира се има и съвестни лекари, но ми е коствало голямо усилие за да ги открия.

Да бъде съвестен един практикуващ професията лекар не е достатъчно. Нужно е той да бъде правилно обучен относно човешкото тяло и личност и да бъде наясно с фундаментите на реалното лечение.

Това което съвременните практикуващи професията лекар биват обучавани в университетите и гилдиите им, не е истинска медицина, а е корпоративна пропаганда на фармацевтичната индустрия. Ето защо дори да е съвестен един човек, а е научен погрешно той ще си мисли че прави добро, когато прави зло.

Имало е навремето един човек на име Неофит Калчев. Човека е бил йеромонах от православната религия, но е имал страх от Бога и е искал да лекува хората истински. За този човек се казва, че където отидел не оставали болни и смъртността намалявала до естествения минимум. Никой не умирал от болест, а само от старост на преклонна възраст. Този човек е бил гонен и от лекари и от попове. От лекари защото ги оставял без хляб, никой не бил повече болен на мястото където той се заселвал. А от попове защото никой не умирал и бизнеса на поповете с погребенията замирал. И това преди около 100 години. Как е било възможно преди 100 години нито една болест да не е била в състояние да се опре на знанията и мъдростта на един обикновен човек. Къде са сега тези знания и мъдрост, защо са погребани и забравени от медицината? Отговора е един - защото няма пари в лекуването с естествени средства.

Първо - естествените лекове - ЛЕКУВАТ. Какво ще рече това? Ще рече, че те правят човека напълно здрав за кратно време - около месец, два и след това той няма никаква нужда повече от никакви лекове за болестта си.

Днес хората се влачат с години и с десетилетия по болници, аптеки, лекари и прочие, които изсмукват цялото им състояние, но не ги излекуват. Така се печели много, МНОГО повече.

Второ, естествените лекове не могат да бъдат с авторски права, защото са създадени от Бога, не от човека. Ето защо корпорациите не се интересуват от тях. Те искат да правят синтетични хапчета върху които имат авторски права и да ги продават и лицензират и да правят милиарди. Техния блян е всички да бъдем болни и да ползваме така наречените - живото поддържащи лекарства. Значи идеята е да не бъдеш излекуван, но да бъдеш държан жив, за да можеш да купуваш хапчета, отново и отново и отново и отново и отново, докато умреш. ТОВА Е БЛЯНА на съвременната "медицина". Това е престъпление срещу човечеството и праведните ще видят падането и съда върху тези архи нечестивци и ще възклицаят от радост!
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

constant

 • Изгонен
 • Допринасящ
 • *
 • Posts: 244
На въпроса на Валипети, какво бих направил в конкретната ситуация на молещата се майка: Бих се молил на Бог и бих потърсил спешна помощ при медиците. А после бих търсил други по- трайни и освобождаващи и безопасни методи, за каквито и вие говорите. Бих търсил Божието водителство, което в никакъв случай не би било да стоя в безразсъдно бездействие.

Мак, брате, цитирал си ме неправилно, надявам се да не е нарочно. Пропуснал си малката усмивчица в края на думите ми :) .
Защото това беше шега. Позволих си да се пошегувам с Уочмен, защото той се беше много загрижил какво поглъщат християните в далечна Америка. Рантазила си го измислих аз. Няма такова животно :) .

Прощавай, Уочмен, дано да имаш чувство за хумор.
Здравейте!

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
constant,

Ако се огледаш внимателно ще видиш, че християните в близка България гълтат абсолютно същите синтетики (само прочети упътването на Аналгина примерно). Доста от синтетичната химия има просто различни имена, в случай, че не си запознат.

Иначе се вижда ясно твоята позиция... От новина в медиите, които те водят за носа, правиш заключения, че днешната медицина е единственият изход. Бих казал, че това е много добре свършена работа от страна на медиите - първо те информират за фармацевтични (магьоснически) химии с много реклами. После ти дават една такава новина и ти си клъвнал... (а от новината първо не можеш да докажеш, че е истина и 2-ро не е ясно кой е бил този бог - преди време ме срещна един човек на улицата и стана дума за "господ" и накрая излезе, че бил друг "господ", не Исус, Божият син) И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

constant

 • Изгонен
 • Допринасящ
 • *
 • Posts: 244
Добре, умнико, дето не кълвеш като мен. Щом всичко ти е ясно, отговори на въпроса на Валипети. И понеже нямаш още деца, замени детето с майка си. Какво би направил, ако майка ти е в ръцете ти и изпада в диабетична кома???

И значи ли от мнението ти, щото си много запознат, че аналгина и паксила са две имена на едно и също лекарство?


Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
constant,

Вече започна да разкриваш истинския си характер и той е далеч от това, което чета в Словото за един Божий мъж.

Ти да не би да си фармацевт, че толкова яростно се държиш за това?

Ако беше чел Писанията щеше да видиш какво стана с Езекия, който беше болен до смърт; щеше да видиш какво стана с хората, които бяха си направили отровно вариво (без да знаят) по времето на Елисей; щеше да видиш какво стана с хората, които страдаха от отровните змии в пустинята по времето на Мойсей и т.н...

За четящите тук ще пиша - всички те извикаха към Бога на Авраам, Исаак и Яков и Той ги послуша и им даде мъдрост и разум какво да направят.

Сега ще ти дам и пример с 2 типа хора, които Бог няма да ги послуша:
1. Такива, които се кланят на чужди богове (случката с Илия и Вааловите пророци)

2. Такива, които говорят за Бога на Авраам, Исаак и Яков с езика си, но сърцето им е далеч от Него (Еремия 11:11)
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?