• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Oтносно плоската земя

Започната от small axe, Декември 28, 2015, 13:03:22 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 15 гости преглеждат тази тема.

Ото

Благодарение на ютубския офтопик  си изясних кой и защо подклажда  ,,плоската земя". Пари и известност  са целта, двигателите са сребролюбие и тщестлавие. Много ги е еня, че повечето им доводи се оборват с две приказки!  Ако парите са малко или въобще липсват, желанието да си известен е достатъчен стимул. Колко хора се снимат върху железопътна цистерна, на перваза на високо здание или на друго опасно място с цел няколко десетки (стотици) лайка? Поне за този с банана няма да се притеснявам. А това, че при излитане, първоначално ракетите се движат вертикално нагоре е с цел по-бързо преминаване през плътната атмосфера. След като я преминат, завиват и продължават ускорението и изкачването косо към Земята. Спътникът трябва да има достатъчно висока хоризонтална скорост, която не може да се постигне в плътна атмосфера.

Watchman

ЦитатБлагодарение на ютубския офтопик  си изясних кой и защо подклажда  ,,плоската земя". Пари и известност  са целта, двигателите са сребролюбие и тщестлавие.

Аз пък благодарение на твоето "изясняване" за ютубския офтопик си изясних колко ти струва обективността и проверяването на фактите. Защото ако беше вникнал в офтопика щеше да разбереш, че шанса на хора с такива видеа да правят някакви пари е нищожен и практически безсмислен, защото правенето на едно такова видео взима не малко време, а за толкова време същите хора могат да спечелят много повече ако си вършат работата.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ото

Цитат на: ОтоБлагодарение на ютубския офтопик  си изясних кой и защо подклажда  ,,плоската земя". Пари и известност  са целта, двигателите са сребролюбие и тщестлавие.

Цитат на: WatchmanАз пък благодарение на твоето "изясняване" за ютубския офтопик си изясних колко ти струва обективността и проверяването на фактите. Защото ако беше вникнал в офтопика щеше да разбереш, че шанса на хора с такива видеа да правят някакви пари е нищожен и практически безсмислен, защото правенето на едно такова видео взима не малко време, а за толкова време същите хора могат да спечелят много повече ако си вършат работата.

Watchman, а сега пък въобще не ми е ясно, това защо си го написал. Не прочете ли в горния ми коментар следното: ,,Ако парите са малко или въобще липсват, желанието да си известен е достатъчен стимул. Колко хора се снимат върху железопътна цистерна, на перваза на високо здание или на друго опасно място с цел няколко десетки (стотици) лайка?"  Започва от 3-тия ред и завършва на 6-тия.

Watchman

Ото аз трябва ли да те уча на български език и на значението на съюза "и"?

Цитат на: ОтоПари и известност  са целта, двигателите са сребролюбие и тщестлавие.

Тук съвсем ясно утвърждаваш че целта била пари И известност, а не пари ИЛИ известност. Т.е ти утвърждаваш, че непременно се правят пари.

А известността е дори още по-слаб аргумент и от парите, защото повечето които правят подобни видеа са анонимни. Как точно става известен някой анонимен човек? От всички видеа които съм гледал на темата само на един човек името му знам и това е Ерик Дюбей, който е някакъв веган и последовател на източни философии. Всички останали са анонимни, нито ги знам как се казват, нито как изглеждат, нито ме интересува. Как точно ставаш "известен" - анонимно?

А спомних си още един -Роб Скиба. Той е християнин и не е анонимен, само че той си беше известен много преди да възприеме плоската земя и да почне да говори за нея. И първите му видеа по темата са пълни със съмнения, докато накрая както сам признава е трябвало да избере или да вярва на Библията или да следва ученията на този свят. Чак след това приема твърда позиция по въпроса. Какво общо има това с печеленето на пари или известност?

И двете ти тези са напълно фалшиви и изсмукани от пръсти. И не само това, но са и напълно невежи. Що не се пробваш ти да направиш пари или известност чрез тубата? Това ще ти коства такъв къртовски труд, че същия труд положен в някакъв нормален бизнес ще ти направи много повече пари. Преди време бях гледал интервю с някакъв тубър, който имаше няколко милиона(!!) абоната, при това неговите видеа не са на противоречиви теми, които да са против правилата на тубата за монетизация и аудиторията му е сред най-глупавото население, което не само гледа всякакви бълвочи по цял ден ами и клика на реклами. Аз за толкова години да съм кликнал веднъж или дваж на някаква реклама в тубата. Та този човек го питат колко пари печели и той отговори, че не може да разкрие точните суми, но отговори, че вече (след толкова години изграждане на аудитория в тубата) може да си позволи да си изплаща кредита за къщата и да има храна на масата си. С други думи - изкарва някакъв жизнен минимум, а не че печели луди пари или е забогатял. И това е човек с десетки милиони прегледа на видеата му на месец. А какво остава за другите, които имат няколко хиляди, десетки хиляди или дори стотици хиляди прегледа месечно? Въобще е смешно да се говори за правенето на пари.

Има един християнин, който има достатъчно известен канал в тубата, който говори за фермерство, живот на село и прочие неща. Има достатъчно много абонати (стотици хиляди, не милиони) и той обясняваше, че тубата го санкционирала да не му плащат пари, защото говорил за оръжие и на някои клипове се появявал с (законното си) оръжие. Като цяло тубата има политика да потиска християните и постоянно си намира причини да не плаща на хора, които правят клипове със съдържание неугодно на задкулисните им господари.

Ето защо ако някой почне да прави клипове СРЕЩУ плоската земя има много по-голям шанс да натрупа зрители и кликове и да направи пари и известност (пак с цената на много вложено време и труд). А и тубата даже ще му пласира видеата по-добре в търсачката си. Да не говорим, че няма да е трудно да си намери някоя масонска фондацийка да го спонсорира. Повечето видеа против плоската земя се вижда че са изсмукани от пръсти и че човека се е чудил какво да говори, че да "опровергае" нещо. Личи си досадата и финансовия стимул с който са правени тия видеа. Да, финансов стимул не от тубата а от "заинтересовани лица".

Има и псевдо "доказателства" за плоската земя, с абсурдни твърдения и това е част от войната срещу истината. Щом се налага да се финансират подобни фалшиви канали и да се разводни и раздели движението за плоска земя, това означава, че някой е доста уплашен от излизането на истината по въпроса. Тази стратегия  е много стара и още преди да има интернет или ютуб е създадено фалшивото "Flat Earth Society" - което има за цел точно това - да изважда абсурдни "доказателства" за да се дава повод за замазване и подиграване на истината. Още тогава ги е било страх, защото още 19-ти век са написани изключително сериозни книги по темата от сериозни изследователи с истински доказателства, които са накарали някой много да се притеснява.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ото

Роб Скиба  как разрешава проблема с  почти еднаквото време за прелитане през Северния и през Южния Атлантик? Как разрешава проблема със сателитните комуникации? Има ли някакво плоскоземно обяснение за геосинхронната орбита? Дава ли някаква стойност за височина на Слънцето?

Watchman

Ото, това, че ти вярваш в сателитна комуникация, еднакво време за прелитане през "полюсите" и геосинхронна орбита, това не означава, че някой друг трябва да ги вярва тия неща и да го счита за "проблеми" които трябва да решава.

Роб Скиба избра да вярва на Библията, а не на човеците. Когато и ти вземеш същото решение, тия "проблеми" дето са ти в главата се решават от само себе си.

Gerard

Много ми е интересно, при условие че земята се върти, как наса успяват да я засенамт с по добро качество от изображението в линка долу? (С нетърпение чакам поредната порция "нАучни" глупости на Ото)

https://qph.ec.quoracdn.net/main-qimg-bb2674638eb9ed5df990deed8457c02a
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

Ученик на Исус

Хайде сега и ти, задаваш неудобни въпроси, как снимат така ясно земята, при положение, че тя се върти само с  1670 км/ч
около остта си  и само със 106 000 км/ч около слънцето.
Ми имат си техники хората, ааааа, тва НАСА ли са или са букова шума :)))

Ото

Цитат на: GerardМного ми е интересно, при условие че земята се върти, как наса успяват да я засенамт с по добро качество от изображението в линка долу? (С нетърпение чакам поредната порция "нАучни" глупости на Ото)

Gerard, след толкова гореща молба мога ли да ти откажа? Ти или въобще не си изкушен от фотографията, или си млад човек и не си хванал времето на аналоговата фотография и фотоапаратите, които не бяха  от тип ,,насочваш и снимаш". Трябваше да  им нагласяш разстояние до заснемания обект, диафрагма и време за експозиция. Разстояние до обекта предполагам разбираш какво е. Диафрагмата е аналог на зеницата, можеш да я разширяваш или свиваш, като по този начин регулираш количеството светлина влизаща във фотоапарата. Времето за експозиция е времето, през което затворът на фотоапарата е отворен и светлината попада върху филма. Стандартни времена за експозиция бяха 1/8, 1/16 , 1/30, 1/60, 1/125, 1/250 и 1/ 500. Пояснявам, 1/ 30 означава една тридесета от секундата, 1/ 60 е една шестдесета от секундата и  т.н. и  т.н. За заснемане през слънчев ден на добре осветени обекти, най-често използвах 1/250, което означава че снимката става за 4 хилядни от секундата. За тези 4 хилядни, при скорост на екватора от 1670км/ч, екваториалните обекти ще се преместят на по-малко от 2 метра. Може да се размажат изображенията на храстчета, (които от разстоянието от което е правена тази снимка няма как да ги видиш), но не и на цели континенти. И още нещо-при кълбовидна и въртяща се Земя, периферната скорост от 1670км/ч е само за екватора. С увеличаване на географската ширина, периферната скорост намалява и на полюсите е 0км/ч. Като следствие, ако има някакво размазване на изображението, то трябва да е най-голямо за екватора, а полярните области да са ясни. На ,,твоето" фото няма екватор, няма полюси, всичко и размазано!
От доста време Nikolay ви обръща внимание, че някои аргументи за плоска и неподвижна Земя са пълна и преднамерено злонамерена простотия. Като гледам, напоследък и Watchman е стигнал до този извод, така че най-добре сложи това фото при простотиите и повече не се занимавай с него.

Gerard, ето постарах се  да оправдая очакванията ти. Моля те, ти също да не ме разочароваш и да се отнасяш  с уважение към участниците във форума, както подобава между братя в Христа.

Ото

Цитат на: WatchmanОто, това, че ти вярваш в сателитна комуникация, еднакво време за прелитане през "полюсите" и геосинхронна орбита, това не означава, че някой друг трябва да ги вярва тия неща и да го счита за "проблеми" които трябва да решава.

Роб Скиба избра да вярва на Библията, а не на човеците. Когато и ти вземеш същото решение, тия "проблеми" дето са ти в главата се решават от само себе си.

Watchman, извинявам се, но само още няколко доуточняващи въпроса:
-   Роб Скиба питал ли го е някой относно време за прелитане , сателитни комуникации и т.н... и съответно отговарял ли е? Ако да, как?
-   Ето това, ,,Роб Скиба избра да вярва на Библията, а не на човеците." ти го казваш за него, или той го казва за себе си?

Watchman

Ото, с твоята константна неадекватност и липса на вникване в нещата, които вече са казани съвсем сериозно започваш да заприличваш на трол, било платен или самоволен.

Ще ти отговоря само заради останалите читатели на блога, защото разговора с тебе прилича на разговор с радиоточка.

Цитат-   Роб Скиба питал ли го е някой относно време за прелитане , сателитни комуникации и т.н... и съответно отговарял ли е? Ако да, как?

Това е точно толкова значимо, колкото и ако някой го е питал: "Защо бог шива има четири ръце и как ще го обясни това?"

ЦитатКато гледам, напоследък и Watchman е стигнал до този извод

Не знам какво гледаш, ама ако беше гледал и чел наистина, щеше да знаеш, че аз от самото начало на тази тема говоря, че е безсмислено да се разглежда темата на базата на това кой какво казал в някакво видео, или какви самолети летели според еди кой си сайт и прочие неща, които е невъзможно сами да проверим и изпитаме. Точно така, от самото начало, а не напоследък. Всичко го има черно на бяло и всеки може да се върне назад в темата и да се увери сам. Ти обаче много проверяваш, много изпитваш, много се съмняваш, много гледаш - и накрая нито нещо си видял, нито нещо си разбрал.

Цитат-   Ето това, ,,Роб Скиба избра да вярва на Библията, а не на човеците." ти го казваш за него, или той го казва за себе си?

Цитат на: WatchmanРоб Скиба...  докато накрая както сам признава е трябвало да избере или да вярва на Библията или да следва ученията на този свят.

Иначе много обичаш да се пласираш, като някой който проверявал, изпитвал внимавал. А неща написани в прав текст не си прочел?

Не знам какво въобще си мислиш, че постигаш с подобно поведение, но ще ти кажа какво успя да постигнеш спрямо мене. Успя да ме убедиш в това, че не мога да те считам за християнин, поне не и в библейския смисъл на тази дума. За твое щастие има един милион други значения на тази дума, измислени от човеците в които ти можеш да се чувстваш много комфортно.

Очевидно е обаче, че си напълно незаинтересован от това, което Библията казва по темата и си страшно заинтересован от човешките учения и доктрини за реалностите на битието. Не те знам в кой бог вярваш и въобще дали наистина вярваш, че има Бог и Творец, но по всичко което говориш най-много съвпадения има с бога на този свят.

Ученик на Исус

Да, и на мен ми прилча на трол, при това платен, но некомпетентен, понеже нещата, които е обяснил за снимането са профански. Явно няма познания в областта на фотографията......

Emma

Цитат на: Ученик на Исус - Юни 26, 2017, 13:58:05 PM
Да, и на мен ми прилча на трол, при това платен, но некомпетентен, понеже нещата, които е обяснил за снимането са профански. Явно няма познания в областта на фотографията......

А на мен, ми прилича на зрял човек, който заедно със съпругата си, търсят Истината!

Може би, усещането за радиоточка, идва от факта, че той просто иска да бъде убеден в правилното разбиране за нещата.

Не го познавам човека, но ми прави впечатление уважението и отношението му, към хората (и в частност към Администраторите на форума).

Ако пък съм в грешка, и тук стоят други интереси, които Ото обслужва, ще се моля Бог да му отвори очите и да Го види.

Също така, намирам постове от рода "прилича ми на..."...за неносещи полза никому.

Темата е важна и има неща, които още не разбирам..затова чета с интерес.

Нека не я разводняваме с безмислени заключения.

Важно е, кой къде е според Писанията...а не на кой, как му прилича да е.

..."Всички ще бъдат научени от Бога". Всеки, който е чул от Отца, и се е научил, дохожда при Мене.

Йоан 6:45

Watchman

ЦитатА на мен, ми прилича на зрял човек, който заедно със съпругата си, търсят Истината!

Може би, усещането за радиоточка, идва от факта, че той просто иска да бъде убеден в правилното разбиране за нещата.

Не го познавам човека, но ми прави впечатление уважението и отношението му, към хората (и в частност към Администраторите на форума).

И къде точно търсят истината? В учебника по физика или в сайтовете с разписания на самолети? Защото този човек от самото начало отказва да взима на сериозно това, което Писанието казва по въпроса. И в пълен контраст на това непрестанно отдава огромна тежест и значимост на всякакви "научни" теории и твърдения на човеци, които са доказани измамници.

Ако някой иска да се убеди в нещо, трябва да изследва Писанията, а не с особено усърдие да се върти около сателитни комуникации (при условие че този въпрос вече беше изчерпан в темата), геостационарни орбити (при условие че такива са невъзможни при наличието на твърд купол над Земята) и какво ли още не изсмукано от всякакви човешки източници, но не и от Писанията.

Ти това ли наричаш търсене на истината? Това, което аз виждам е закоравялост, а не зрялост.

Сблъсквал съм се с достатъчно хора по форумите и неговото поведение е достатъчно характерно за точно определен вид хора, които са всичко друго, но не и хора търсещи истината. Част от това характерно поведение е привидното "уважително" поведение, което е само параван за подмолни цели. Такива хора подмамват неутвърдените и лековерни души чрез своето привидно благочестие, но в действителност са вълци грабители.

Аз съм се научил да гледам на съдържанието на не на формата, и ако и Ото да се придържа към благовидна форма, съдържанието вони ужасно.

В Писанието ако изследваме как се държаха Божиите слуги, никой от тях не се държеше като хрисима овчица, опитващ се да спечели хората с благи думи. Техните думи бяха строги и тежки, трудни за преглъщане. Божиите хора не правят никой да се чувства комфортно, но присъствието и думите им са огън пояждащ.

1Сол. 2:5  Защото, както знаете, никога не сме употребявали ласкателни думи, или прикрито сребролюбие, (Бог е свидетел);

От друга страна именно Божиите врагове използват ласкателство, миловидни думи:

Римл. 16:18  Защото такива човеци не служат на нашия Господ [Исус] Христос, а на своите си охоти ( Гръцки: на своя си търбух ), и с благи и ласкави думи прилъгват сърцата на простодушните.

Благите и ласкави думи са запазена марка на измамниците, докато същността на това, което казват е според написаното:

Римл. 3:13  "Гроб отворен е гърлото им; С езиците си ласкаят". "Аспидова отрова има под устните им"

Ученията на света, които Ото е възприел са именно това, отворен гроб и отрова, които той пакетира в благи думи, привидна загриженост и престорена обективност.

Не е вярно това, което казваш, че да се изобличи злия човек нямало полза? Как да няма полза, не си ли чела, че Исус похвали онези, които не могат да търпят злите човеци, но изобличи онези които ги търпят?

От какво има полза тогава, да се търпи в един християнски форум непрестанното въздигане на света и неговите учения, при условие, че Библията казва, че целия свят лежи в лукавия?

Самия факт, че в тази тема се говори за БОЖИЕТО ТВОРЕНИЕ, а има хора, които искат изцяло да изтикат Библията от дискусията и да вкарат всичко останало, но не и това което сам Бог казва, не е ли достатъчна причина онзи, който прави подобно нещо да бъде забелязан изобличен и ако не се поправи - отстранен?

Ученик на Исус

Да го кажем библейски тогава, има дарба разпознаване и този човек не е искрен, нито пък смятам, че е християнин, а просто се представя за такъв.
Точно така, Уочман, ласкателствата са характерни за измамниците, преди години имах сблъсък с Георги Шуманов,
който привидно се държеше възпитано, добре, но прокарваше лъжеученията си - за чернокожите евреи, за пазене на съботата, обрязване и дори когато му цитирах словото, че не сме длъжни да се обрязваме, да пазим събота, отказваше да коментира, а лавираше като опитен оратор. Но нека се защити, въпросният Ото, да видим дали е ревностен за вярата си или е дошъл да блъфира с "познанията си" в полза на нАуката.