• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Oтносно плоската земя

Започната от small axe, Декември 28, 2015, 13:03:22 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

HalleluYah

ЦитатТова е начина по който работи християнската общност. Тя дава възможност проблемите вътре в нас, които остават скрити за нас самите, да бъдат видени от другите за да може да излязат на светло и да се даде възможност за тяхното решаване. Ето защо когато различни проблеми излязат на повърхността, ако и да се отклоняват самите теми е добре да се обърне внимание и на тия изявени проблеми за да може те да бъдат решени.

Защото каква полза ако човек има всичките си доктрини наред, а във вътрешния му човек има всякакви нерешени проблеми? Обръщането на вниманието на личностните проблеми не трябва да се превръща в личностна атака, а в процес, който да донесе изцеление.

Казаното от теб ме накара да се замисля. Благодаря.

Християнската общност не е място, където идваме да покажем колко сме подредени. Тя е място, където идваме с всичко, което ни тежи отвътре, а другите ни помагат да го видим и да го оставим в Божиите ръце. Понякога излизат неща, които ни изненадват, но точно тогава Бог работи. По-важно е сърцето ни да оздравее, отколкото да знаем всичките доктрини..

И е много важно как го правим.
Не да се замеряме с думи, а да си помагаме. Не да атакуваме човека, а да му помогнем да стане.
В случая аз леко не успях да постигна това..

Първия коментар го написах, защото в мен гори силна ревност за Божията истина. Толкова силна, че понякога бързам и става остро.

Николай, моля да ме извиниш.
John 12:25 He that loveth his life shall lose it;
and he that hateth his life in this world shall keep it unto life eternal.

Luke 9:24 For whoever wants to save their life will lose it,
but whoever loses their life for me will save it.

Намерена

Разясненията ти Watchman, поставят ситуацията в друга светлина. Приемам казаното и дори го определям за допълнение на онова, което мисля. За Николай не мисля нищо лошо, видно е, че има нужда от помощ (то кой ли няма от нас). Не е грешно да споделяме какво мислим, само да не е прекалено и с упорство, това визирах. Нещата, които написах и за които се съгласих, са чисто и просто принципни и засягат всички ни. По-лицемерно ще е да кажа за черното-бяло, отколкото истината. Ето, обаче, че истината има още подробности, които промениха ситуацията. И в този смисъл, благодаря за това, че даваш повече яснота за своите мотиви. Общуването в Христос е важно за всеки светия, добре е да се щадим и съобразяваме един с друг, както Спасителя ни е заръчал, наред с милостта и помощта, които щедро трябва да бързаме и с радост да си оказваме.

Когато се обърнах към Николай последно, му подадох ръка, като казах, че въпреки случващото се, се радвам за желанието му да започне отначало. Писах му, че може да разчита на помощ, ако се нуждае от нещо, с което целта бе да стигнем към помирение. И вярвам, че ме е разбрал.

Накрая, ако с нещо все пак съм засегнала или наскърбила някой чрез написаното, моля, простете. То не е в никой случай с цел да наранявам или уязвявам.
Защото нашата привременна лека скръб произвежда все повече и повече една вечна тежина на слава за нас, които не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни.
2 Коринтяни 4:17-18