• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Oтносно плоската земя

Започната от small axe, Декември 28, 2015, 13:03:22 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 9 гости преглеждат тази тема.

Deborah

Цитат на: Nikolay - Декември 10, 2024, 12:41:53 PMТова което се укрива (според мен) и което тази теза не засяга в дълбочина е какво се случва в така наречения фирмамент/космос/слънчева система.

Веднъж срещнах една жена, която ми каза че по време на полет е видяла слънцето да залязва скривайки се във облаците - по нейни думи било невероятно за нея и от тогава разбрала че НАСА лъжат. Ще опиша човека за да може да имате по добра представа - обикновена жена, макар и по заможна, притежавала е частен самолет та е летяла много, която по това време си гледала бизнеса, имотите и децата, та веднъж пътувала по своя си работа и съвсем неочаквано видяла това, като преди това не била се интересувала от тая тема. Аз лично разговарях с жената, която ми прати лично снимките, които беше направила по време на същия полет, познавам я по работа та беше съвсем изненадващо че се заговорихме изобщо за земята, беше много непринуден разговор. Мен това което ми закова вниманието обаче не бяха снимките, а състоянието на тази жена, защото накратко перифразирам, тя каза така "Не мисля, че земята е плоска, обаче знам със сигурност, че слънцето не е на разстоянието, което казват, а е близо до нас и те лъжат".

И тук е абсурда, тъй като за повечето хора ако е доказано че слънцето може да се движи във облаците и че има облаци зад слънцето, а още повече ако са видели целия залез със собствените очите си - хелиоцентричната теория автоматично отпада, нали? Просто двете неща са напълно противоположни и взаимоизключващи се. Но тази жена в никакъв случай не можеше да приеме геоцентричната теория тъй като за нея специално имаше един огромен проблем именно с това - какво тогава има горе?

Тя открито говореше срещу съществуването на Бог като в нейните представи Бог бе продукт на човешка измама - Бог бе конспирация, тя се дразнеше изключително много дори само като усетеше намек за християнство във каквото и да е което и попаднеше в полезрението, иначе приемаше източни учения и ако не бъркам те са такива, които възхваляват звездите в космоса. Та интересно състояние - да е видяла къде е слънцето, видяла е с очите си как то се движи сред облаците от доста близо - сама свидетелства за това и в същото време отказва да приеме, че земята е плоска и то именно заради това, което следва да е горе при геоцентричния модел. За нея геоцентричния модел беше недопустим, защото на първо място за нея Бог беше недопустим!

А ако целта на укритието е да се укрие Божия престол и небето над фирмамента от съзнанието на хората за реалността в която живеем? А ако хората осъзнаят, че изобщо има фирмамент, тогава отговора на следващия въпрос какво има горе и какво се случва горе няма ли да им дойде като студен душ след пиянска вечер? 
Йоил 1:14 Осветете пост, свикайте тържествено събрание, Съберете старейшините и всичките жители на страната в дома на Господа вашия Бог, И извикайте към Господа.

Анко

Цитат на: Deborah - Декември 15, 2024, 04:11:50 AMТя открито говореше срещу съществуването на Бог като в нейните представи Бог бе продукт на човешка измама - Бог бе конспирация, тя се дразнеше изключително много дори само като усетеше намек за християнство във каквото и да е което и попаднеше в полезрението, иначе приемаше източни учения и ако не бъркам те са такива, които възхваляват звездите в космоса. Та интересно състояние - да е видяла къде е слънцето, видяла е с очите си как то се движи сред облаците от доста близо - сама свидетелства за това и в същото време отказва да приеме, че земята е плоска и то именно заради това, което следва да е горе при геоцентричния модел. За нея геоцентричния модел беше недопустим, защото на първо място за нея Бог беше недопустим!

А ако целта на укритието е да се укрие Божия престол и небето над фирмамента от съзнанието на хората за реалността в която живеем? А ако хората осъзнаят, че изобщо има фирмамент, тогава отговора на следващия въпрос какво има горе и какво се случва горе няма ли да им дойде като студен душ след пиянска вечер? 
Здравей.
По назад във форума но не помня в коя тема споменах един случай,но си заслужава да се прочете отново.
През 2003 г. бях служебно с един малък тв екип в астрономическата обсерватория на града, имаше снимки за предаване. Събеседник беше директорът или управителят, не помня точно длъжността му. Астроном дълги години. Към края на разговора, колегата, който задаваше въпросите попита: Какво мислите за съществуването на Бога? На което човекът отговори: В това пространство всичко е наредено и съществува и след това употреби доста известни термини за телата в небето.Орбити, траектории, звезди, съзвездия, плеади...какво ли не... като през цялото време личеше по лицето му как им се възхищава. И завърши с думите: Във всичко това не виждам място за Бога.......................................

Може и да бъркам, но си мисля,че в тези тела и с тези ни сетива не можем да видим престола на Бога и Божието царство. Не само разстоянието ни дели. Мисля,че ще се случи след обновяването и замяната на тленните тела на християните с нетленни.

Watchman

Цитат на: Deborah - Декември 15, 2024, 04:11:50 AMТя открито говореше срещу съществуването на Бог като в нейните представи Бог бе продукт на човешка измама - Бог бе конспирация, тя се дразнеше изключително много дори само като усетеше намек за християнство във каквото и да е което и попаднеше в полезрението

Това ми напомни за следните стихове:

Йоан 3:19  И ето що е осъждането: светлината дойде на света, и човеците обикнаха тъмнината повече от светлината, защото делата им бяха зли. 
Йоан 3:20  Понеже всеки, който върши зло, мрази светлината, и не отива към светлината, да не би да се открият делата му; 
Йоан 3:21  но който постъпва според истината отива към светлината, за да се явят делата му, понеже са извършени по Бога. 

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Deborah

Цитат на: Анко - Декември 15, 2024, 15:44:58 PMМоже и да бъркам, но си мисля,че в тези тела и с тези ни сетива не можем да видим престола на Бога и Божието царство. Не само разстоянието ни дели. Мисля,че ще се случи след обновяването и замяната на тленните тела на християните с нетленни.

Не можем да видим с очите на сегашните си тела, точно както казваш, но можем да разбираме:

Евреи 11:1 А вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, - убеждения за неща, които не се виждат.
Евреи 11:2 Защото поради нея за старовременните добре се свидетелствуваше.
Евреи 11:3 С вяра разбираме, че световете са били създадени с Божието слово, тъй щото видимото не стана от видими неща.

Търсих коя е думата, която превеждат като "световете"/"words", намерих aiwn което според речника има значение на възраст, вечност, свят, вселена. Ако е правилна тази проверка значи "световете" не е най-точния превод на това което пише в оригинала.

В тази връзка учудващо е разстоянието между Мойсей и Бога при срещите им: 

Изход 33:20 Рече още: Не можеш видя лицето Ми; защото човек не може да Ме види и да остане жив.
Изход 33:21 Рече още Господ: Ето място при Мене; ти ще застанеш на канарата;
Изход 33:22 и когато минава славата Ми, ще те поставя в една пукнатина на канарата, и ще те прикрия с ръката Си догде премина;
Изход 33:23 после ще дигна ръката Си, и ще Ме видиш изотдире; но Лицето Ми няма да се види.

И също какво се случваше с кожата на Мойсей:

Изход 34:34 Но когато влизаше пред Господа да говори с него, Моисей вдигаше покривалото догде да излезе; тогава излизаше и говореше на израилтяните онова, което му беше заповядано.
Изход 34:35 И израилтяните виждаха лицето на Моисея, че кожата на лицето му блестеше; а Моисей пак туряше покривалото на лицето си, догде да влезе да говори с Господа.
Йоил 1:14 Осветете пост, свикайте тържествено събрание, Съберете старейшините и всичките жители на страната в дома на Господа вашия Бог, И извикайте към Господа.

Watchman

Цитат на: Watchman - Декември 10, 2024, 15:56:30 PMНяма безопасни ереси. Ако някой вярва ересите на масоните за глобуса, вместо да вярва на Писанието и на много, много, много очевидни факти, които свидетелстват за това, че земята е плоска, то това не е нито безвредно, нито безопасно.

Първоначално може да не е причина за ходене в ада, но дявола винаги има начин да използва ересите, които вярваме против нас. И в ключов момент ще го изиграе като коз и може да ни погуби.

Това го написах преди няколко дни, а ето че вече става повече от актуално. Изглежда, че противника е планирал да изиграе "извънземната карта" и в САЩ на много места са започнали да се появяват НЛО-та, които хората не само виждат и снимат масово на много места, но и вече почнаха да стрелят по тях (по съвет на Тръмп).

Както хората (в това число християните) които вярваха "в науката", водени от тази вяра в една лъжа, бяха подмамени да се инжектират със сатанински отровен коктейл, така сега всички онези които вярват в космоса, планетите, а от там и в извънземните ще бъдат подмамени към още по-смъртоносна лъжа.

Запознати хора смятат, че измисления сценарий с "нашествие от извънземни" има 300 пъти по голям деструктивен потенциал за нанасяне на зло върху човечеството от ковида.

Ето защо както писах и по-горе - няма безопасни ереси. Рано или късно дявола ще дойде да си прибере плода от ересите, които е успял да посее в нас.

Затова бдете! Няма космос, няма "извънземни", няма "космически кораби", това е пълна фалшификация. Земята е плоска, стационарна и покрита с непробиваем купол, който е по-твърд от диаманти. Над този купол са големите води, част от които се изляха по времето на Ной за да осигурят достатъчно вода за потопа. Над тях е Божия престол и третото небе. Под купола е второто небе където са поставени слънцето, луната и звездите, които не са никакви "планети", а са светещи тела, вероятно живи същества имащи способността да излъчват светлина, подобни на Луцифер, който е наречен "носител на светлина", или "искрящ, сияещ". Тези живи същества са така наречените "небесни престоли и господства, началства и власти" (Кол. 1:16). Част от тях (вероятно една трета) са се присъединили към бунта на Луцифер (Откр.12:4), и ще дойде време когато ще бъдат свалени на земята, точно както и Луцифер/Сатана ще бъде свален на земята.

Няма никакви извънземни същества, всички същества са тук под купола и никой не може да излезе навън, или да влезе вътре (освен Божиите ангели), които минават през портала, който Яков сънува. (Бит. 28:12-17). Това е вратата за която Исус каза:

Мат. 24:33  Също така и вие, когато видите всичко това, да знаете, че Той е близо при вратата.

Това е същата врата за която говори и Йоан в Откровението:

Откр. 4:1  След това видях, и ето врата отворени на небето; и предишният глас, който бях чул да говори с мене като тръба, казваше: Възлез тук, и ще ти покажа това, което трябва да стане подире.

Ако Небесните ангели, Божиите пророци, че и самия Исус имат нужда да минат през врата в купола за да дойдат до земята, то колко повече никакви "извънземни" нямат никакъв шанс да се появят от никакъв "космос". Дори някъде над водите покриващи земята и купола, да има други обиталища и други Божии творения, няма кой да ги пусне да дойдат тука или да им отвори вратата.

Но дявола ще дойде да си събере всичките вересии и да пожъне тежка жътва сред тези повярвали в неговите лъжеучения. В момента това са три от най-опасните лъжеучения с огромен потенциал за сатанинска жетва:

- вярата в науката и доверието към правителствата - ковид ваксинациите доказаха колко смъртоносно е това

- вярата в космоса и хелиоцентричната система на масоните - това вече започват да го експлоатират и да пускат психологически трикове и технологии за контрол над съзнанието, какво ще излезе предстои да се види

- вярата във фалшивия "възстановен" Израел - което прави подкрепящите тази сатанинска държава - съучастници в проливането на невинна кръв. Християните ционисти си нямат идея в какво се забъркват и как стават съучастници в чудовищните престъпления на "Израел", нещо за което дявола ще изиска живота им пред Божието съдилище.

Ето защо вместо да се занимаваме с дребнави и безполезни неща, отварят се нови фронтове за духовно воюване. И ние трябва да застанем в молитва против "извънземната измама" преди да са успели да я разгърнат.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

Цитат на: Deborah - Декември 15, 2024, 04:11:50 AMВеднъж срещнах една жена, която ми каза че по време на полет е видяла слънцето да залязва скривайки се във облаците - по нейни думи било невероятно за нея и от тогава разбрала че НАСА лъжат.

Аз пък съм летял достатъчно с пътнически самолети, и съм се интересувал, за да знам, че летят на достатъчно ниска височина за да не може да се появи кривината. Отделно прозорците могат да пречупят светлината по такъв начин, че да обърнат видимия хоризонт за да е крив наобратно.

Цитат на: Watchman - Декември 16, 2024, 20:25:07 PMНяма никакви извънземни същества, всички същества са тук под купола и никой не може да излезе навън, или да влезе вътре (освен Божиите ангели), които минават през портала, който Яков сънува. (Бит. 28:12-17). Това е вратата за която Исус каза:

Както сме коментирали, извънземните не са нищо повече от паднали ангели, дали могат или не могат да минават през купола, е друга тема описана така:
Йов 1:7
And the LORD said unto Satan, Whence comest thou? Then Satan answered the LORD, and said, From going to and fro in the earth, and from walking up and down in it.

А на друго място е писано:

Откровение 12 глава
12 Therefore rejoice, ye heavens, and ye that dwell in them. Woe to the inhabiters of the earth and of the sea! for the devil is come down unto you, having great wrath, because he knoweth that he hath but a short time.
13 And when the dragon saw that he was cast unto the earth, he persecuted the woman which brought forth the man child.

Хората трябва да са подготвени, за идването им и да ги приемат.

Цитат на: Watchman - Декември 16, 2024, 20:25:07 PM- вярата в космоса и хелиоцентричната система на масоните - това вече започват да го експлоатират и да пускат психологически трикове и технологии за контрол над съзнанието, какво ще излезе предстои да се види

Лъжата трябва да е смесена с истина, за хваща дикиш, справят се за съжаление.

Цитат на: Watchman - Декември 16, 2024, 20:25:07 PM- вярата в науката и доверието към правителствата - ковид ваксинациите доказаха колко смъртоносно е това

В последно време се наблюдават умишлени действия, срещу всякакви учебните системи, масово са успели да докарат учащите да ходят на училище без да научават нищо, комбинирано с това да не слушат възрастните - просто си остават глупави. Но свикването с технологиите им придава, че знаят - такива са лесно манипулеруеми и готови за белега.
Та на доверието в науката всъщност му мина времето.
Доверието в правителствата също се унищожава, за да може да приемат следващия тип управление - диктатура, която ще предаде властта си на Антихрист.
(Това даже може да го отделим в собствена тема.)
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

HalleluYah

Наскоро установих следното относно Битие 3:13:

"И рече Господ Бог на жената: Що е това което си сторила?
И жената рече: Змията ме измами, и ядох."

Оригиналната дума, преведена като "измами", е "nāšā".

H5377 - nāšā
The KJV translates Strong's H5377 in the following manner: deceive (12x), greatly (1x), beguiled me (1x), seize (1x), utterly (1x).

Strong's Number H5377 matches the Hebrew נָשָׁא (nāšā'),
which occurs 16 times in 15 verses in the WLC Hebrew.

За справка използвах този сайт:
https://www.blueletterbible.org/lexicon/h5377/kjv/wlc/0-1/

John 12:25 He that loveth his life shall lose it;
and he that hateth his life in this world shall keep it unto life eternal.

Luke 9:24 For whoever wants to save their life will lose it,
but whoever loses their life for me will save it.

Deborah

Цитат на: Nikolay - Декември 20, 2024, 17:45:57 PMАз пък съм летял достатъчно с пътнически самолети, и съм се интересувал, за да знам, че летят на достатъчно ниска височина за да не може да се появи кривината. Отделно прозорците могат да пречупят светлината по такъв начин, че да обърнат видимия хоризонт за да е крив наобратно.

Не съм писала нито за кривина, нито за хоризонт в примера за жената. Ето друг пример:

Веднъж отидох при мой роднина, селски човек, ако не бъркам е роден 70те години, гледа животни и ниви, и работи от сутрин до вечер. Неговият ум е необременен конкретно от две неща, тъй като целия си живот той е прекарал сравнително доста далеч от тях - наука и църкви. Казах му на кратко "земята не е сфера и не се върти около слънцето, и учените лъжат", на което той ми кимна утвърдително и каза "Знам". Казах му "Земята е плоска", той каза "Знам" Тази категоричност ме изненада, тъй като той много рядко говори така, обикновенно ако му говоря за нещо, което на пръв поглед да е отдалечено или несвързано някакси с неговия живот той свива рамене и казва "Ами.. не знам, аз не разбирам". В този случай обаче той категорично заяви че знае.  Попитах "Как знаеш? От къде знаеш?", той каза "Виждам го" Поисках разяснение какво вижда, той отговори "Виждам всеки ден слънцето да изгрява и да залязва"

Watchman

В царско време в училищата в България на децата са преподавали, че земята е плоска. Това е било официалното становище. После комунистите вкарват масонските измами в училищата. Комунизъм, атеизъм и учението за глобуса са ереси с един и същ източник.

Nikolay

Цитат на: Deborah - Декември 24, 2024, 06:55:28 AMНе съм писала нито за кривина, нито за хоризонт в примера за жената. Ето друг пример:

Така е, ти писа, че някой ти е разказвал нещо, а аз казвам, че съм видял с очите си.

Важно е, човек да се опитва да изобразява Христос в себе си, а дали земята е плоска, кръгла или квадратна, аз лично не виждам нито един стих казващ, че човек ще отиде в ада ако вярва/не вярва в някое от трите.
Ако бъркам, поправете ме.

Watchman

Цитат на: Nikolay - Януари 06, 2025, 17:26:57 PMВажно е, човек да се опитва да изобразява Христос в себе си

Нима Христос е вярвал в масонски лъжи и сатанински манипулации относно същината на Божието Творение? Ако е изобразен Христос в нас и ние няма да вярваме в тях.

Тук не става въпрос дали земята е "плоска" или "кръгла". Учението масоните и на света за глобуса и космоса е цялостна доктрина свързана с хиляди други измамни неща, като например еволюцията (станала основа на атеизма). Свързана е още с измамата за "извънземните", които са чиста доза демони, но ще бъдат представени като "добри" и "лоши" с цел да измамят човечеството. Свързана е с всякакви еретични учения като тези на мормоните (затова че всеки човек един ден ще стане бог на негова си планета), на адвентистите, които вярват, че Исус щял да се завърне от съзвездието Орион и всякакви подобни безумни неща. Именно глобуса е фундамента на тези и хиляди още смъртоносни ереси. Така, че глобалната ерес ни най-малко не е за подценяване. И в последните времена вярата в тази заблуда ще донесе смърт и вечно погубление на милиони.

Nikolay

Ама те същите тия неща неща за извънземни/демони ще ги прекарат и през плоската земя ако решат.
Безумия, лъжи и измислици има достатъчно. Космическите глупости си прав, че имат за цел вкарването на много ереси, но аз и в плоскоземието виждам червени лампички които не ми харесват - и там пак се вярва на неща намерени през Интернет!
Преиначаването на стихове за да се "потвърди" плоскоземието колко по-различно е от същото приложено за глобуса?

Но не виждам смисъл от този спор, всеки да го приема както иска.

По-горе се включих, защото твърдението - една жена летяла със самолет и решила, че земята е плоска - е несериозно!

Watchman

Цитат на: Nikolay - Януари 07, 2025, 10:56:48 AMАма те същите тия неща неща за извънземни/демони ще ги прекарат и през плоската земя ако решат.

Никакви извънземни не може да има в модела на плоската земя, защото през купола ме може да мине нищо освен ангели.

Цитатно аз и в плоскоземието виждам червени лампички които не ми харесват - и там пак се вярва на неща намерени през Интернет!

Ако гледаш неща от Интернет можеш да намираш колкото си лампички искаш. Но учението за плоската земя и купола са 100% основани на Писанията.

Цитат на: Nikolay - Януари 07, 2025, 10:56:48 AMПреиначаването на стихове за да се "потвърди" плоскоземието колко по-различно е от същото приложено за глобуса?

Хайде докажи кой стих е преиначен?

Цитат на: Nikolay - Януари 07, 2025, 10:56:48 AMПо-горе се включих, защото твърдението - една жена летяла със самолет и решила, че земята е плоска - е несериозно!

За нас може да не е сериозно, но за самата жена е сериозно, защото тя е видяла онова, което е помогнало да прелее чашата и тя да се освободи от страха да застане срещу статуквото. Разбирането на същността на Земята и Вселената не се основава на това, кой какво видял, а на ясните неща за които Библията говори.

byFaith

Така наречените извънземни са плод на една камара окултизъм, черна магия и прочие. Очевидно става дума за паднали ангели и подобни нечестиви сили, с които човеци сатанисти и окултисти работят в синхрон. Споделям тук едно кратко видео за една троица и труда им, който предшества появата на "извънземни" и НАСА:

https://youtu.be/XFycsNSdD_I?si=pwWvIyJJX1jKT_O1
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

Nikolay

Цитат на: Watchman - Януари 07, 2025, 20:34:18 PMХайде докажи кой стих е преиначен?

Примерно:
Исая 40:22
Онзи, Който седи над кръга на земята, Пред Когото жителите й са като скакалци, Който простира небето като завеса, И го разпъва като шатър за живеене

Тук кръга на земята може да означава и двете, този стих просто описва, че гледана от горе тя има формата на кръг, и стиха не казва нищо повече от това за формата. На твърдението, че видиш ли понеже не е споменато, че е сфера, то това автоматично я прави плоска - мога само да задам въпроса защо.

Жителите и са като скакалци - ами гледани от голяма височина - хората са дребни, че даже може да не се видят. Или се има в предвид, че Бог е великан спрямо нас и ние сме дребни като скакалци спрямо него?

Простира небето като завеса - лесно както с лекота се простира завеса или буквално от ляво на дясно?

Разпъва го като шатър - ама лесно както се разпъва шатъра или буквално както се строи шатъра в полето на равно? А ако го строим шатъра на планински склон влизаме ли в сравнението?

Цялата глава е изпълнена с примери и сравнения и текущия стих не е по-различен - ама за да пасне на плоскостта, стиха се вади от контекста и се казва, как сферата не пасвала щото се описвало плоскост.

Или примерно:
Лука 4:5
Тогава като Го възведе [на една планина] на високо и Му показа всичките царства на вселената, в един миг време, дяволът Му рече:

Къде се намира тая планина през която с бинокъл/телескоп/какво се сетиш/ могат при плоска земя да видят всички царства? Препятствията създавани от другите планини по терена как ги преодоляват или гледат през тях свърхестествено? И ако могат свръхестествено да гледат през тях, то за какво им е да се качват на планина ми не ги погледнат от където са?

Индианците които населяват Америка царство ли са и броят ли се ако не са царство щото те дори са нямали идея какво е царство?

Или това са просто няколкото царства съществували по това време?
Или просто му е показал от върха на планината с жест с ръка, че всички които населяват земята са под негов контрол и той може да му го предостави? Защото за тоя един миг, някак си това най-пасва на ситуацията.

Като обясняваме нещо то трябва да е физически изпълнимо, а не имагинерно.

Цитат на: Watchman - Януари 07, 2025, 20:34:18 PMНикакви извънземни не може да има в модела на плоската земя, защото през купола ме може да мине нищо освен ангели.

Хубаво, обясни ми разликата. Как точно при едното може, и защо при другото не може. При положение, че знаем, че горе има фирмамент под който е всичко (ака под купола).

И ако могат само ангели да минават, то как Илия беше взет с огнена колесница, тая колесница пред вратата на купола ли я паркират или има по-голям портал? А конете на огнената колесница, по стълбата ли са качват или и те пасат до колесницата?

Не случайно писах, че не ми се спори по темата - просто почват да излизат яко въпроси при всеки опит за изваждането на стих от контекста за да се докаже плоскостта. А пък отхвърляне спасението на кой да е на тая база - просто влизаме в поговорката - царя дава, ама падаря не дава.
Исус казва тоя му прощавам греховете, плоскоземците казват - ааа, тоя не вярва, че земята е плоска - да гори в ада!