Author Topic: Oтносно плоската земя  (Read 65974 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 866
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #780 on: March 25, 2019, 12:16:39 PM »
Това което имам предвид е че Нова Зеландия и посредством нея Австралия, нямат пряка връзка с Южна Америка. На глобуса това е най-разумния маршрут за директна връзка между двата континента, но това не е сторено или поради ниското потребление на комуникационни услуги или по-вероятното е да има връзка с различното разположение на континентите по плоска земя.

Ако много те интересува, можеш да провериш когато е пускан кабела, и дали въобще в Южна Америка е имало пуснати оптични кабели когато този е полаган.
Интернет както знаем тръгва от САЩ, повечето неща се контролират от тях и е нормално всичко да е свързано с тях, а не със  нещо си из Южна Америка.
По-прекия маршрут с по-малко закъснения е към САЩ. Не виждам, една логична причина да минава през Южна Америка.

Това, какво идва да покаже? Че глобуса и съвременната география въобще са едно лъжливо представяне на географските реалности. Ако Божието Слово казва, че Вавилон (сегашен Ирак) е на север от Израел, то аз избирам да вярвам на Божието Слово, а не на човешките авторитети.

Тук интересния въпрос е дали има разминаване в посоките север/юг в това което са разбирали навремето и това което се отчита в момента със компас.
Защото в момента Ирак се пада на запад според компаса и това е което всички ползват. И ако има такова разминаване вече може да се търси защо.
Защото ако си прав то тогава серверните народи описани в края всъщност ще се окажат не Русия, а Китай и много неща ще си променят значението.
Та с това трябва да се внимава много !
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3164
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #781 on: March 25, 2019, 15:02:27 PM »
То какво означава "ако съм прав"? Текста е недвусмислен, че Вавилон се намира на север от Юдовото царство. Не знам как ти казваш сега че се намирал на запад, като всъщност е на изток?

Ето още един пасаж свързан със север:

Ер. 51:48  Тогава небесата и земята и всичко, що е в тях Ще възкликнат над Вавилон; Защото изтребителите ще дойдат против него от север, казва Господ.

Тук се говори за падението на Вавилон. Има много пророчества в Еремия за осъждението над Вавилон и във всички тях се казва, че съда над Вавилон ще дойде от север. Ние знаем и от Писанията и от историята, че Вавилон пада бидейки победен от Персия, което е днешен Иран. Иран обаче се намира на ИЗТОК от Ирак (Вавилон) гледано на днешната карта.

Или Бог не знае посоките на света или днешната география е лъжлива, не само относно формата на земята, но и относно посоките на света.

Ето тук има виртуален глобус, който показва официалната версия на земята с посоки север, юг изток и запад ясно различими:

https://www.webglearth.com/#ll=31.57596,42.53737;alt=5664194;h=3.978;t=-0.373

Може спокойно да се види че Ирак (Вавилон) и Иран (Персия) са на изток от Израел на глобуса.

Това означава, че е възможно пророчествата за северните народи отново да касаят същите северни спрямо Израел народи - Ирак и Иран. Ирак израелците вече го подчиниха чрез американците, но може би затова изтрещяват по отношение на Иран, защото знаят много добре кое е истинския север за който се говори в Библията?

Интересното е че днес търсейки съвсем други неща попаднах ето на тази карта, при която посоките на света са дадени според това, което намираме написано в Библията:Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3164
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #782 on: April 11, 2019, 18:01:22 PM »
Ето на каква карта попаднах от библейски времена. Картата е правена по времето на апостолите (около 50 г сл. Хр.):На тази карта Вавилон и Персия са дадени отгоре над Юдея, сиреч на север, както е описано в Библията.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

dodai

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 82
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #783 on: April 20, 2019, 07:59:57 AM »
Много интересна карта но нещо ме обърква и може би е нормално.
По това време България не е съществувала и я няма това добре но доколкото знам и Германия не е съществувала а на тази карта е записана.
Индия е на север следователно трябва да е по студено а знам че там е по топло отколкото в Германия например.
Доста объркващо и ще трябва да си направя пренастройки.