Author Topic: Oтносно плоската земя  (Read 103171 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 938
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #765 on: February 06, 2019, 15:26:43 PM »
"Увеличават се поддръжниците на теорията, че Земята не е кръгла, а плоска. В навечерието на пълното лунно затъмнение, очаквано над САЩ, привържениците на това твърдение, както и на версията, че няма Космос, са особено активни, пише Daily Mail.
Хората, които отстояват това мнение, твърдят, че фотографиите на НАСА, руските институци и други космически агенции са фалшификати, съсзадени с помощта на компютри. Сред защитниците на теорията за плоската Земя са дори учени, рабитили в НАСА, каквато е Синди Холанд. Жените са по-недоверчиви към екзотичните теории за света около нас. Въпреки това аз смятам, че хората са заблуждавани в продължение на 500 години, че Земята е кръгла, поддържайки хелеоцентристка система.

Защитници на твърдението за плоска Земя твърят, че тази тяхна гледна точка е променила коренно живота им.

 

Интересни цитати си нахвърлял :)

Увеличавали се поддръжниците, ама как се увеличават?
Как тези които твърдят, че има увеличение разбират, че се увеличават ? Как ги броят с две думи ?

Нямало Космос ?
Зависи кой какво разбира под "космос"... Всъщност дори разстоянието от края на Екзосферата до Небесната твърд се води Космос. Колко е далече вече е една друга тематика, според Тихомир (ако не се лъжа) разстоянието до слънцето е 5000 км, а то е под Небесната твърд и трябва да е на достатъчно разстояние от Небесната твърд защото има вероятност тя да е от лед. Т.е. разстоянието трябва да е наистина голямо.

Сред защитниците ... Синди Холанд. Вече не вярвам в съществуването на Космос.

Значи Холанд е работила в НАСА, т.е. предполага се, че има вътрешна информация или поне така е поднесена статията - ама тя вече не вярвала ?
Чакай сега, тя знае ли нещо или не ? Защото ако човек знае нещо той няма да твърди, аз вярвам, а ще казва аз знам !
И както каква е работила там (ако въобще е вярно) ако няма доказателства, че това е така ?
_____________

Като цяло тука има една проблематика в разбиранията относно това нещо по-принцип.
Ако земята е плоска то твърде много неща не трябва да са наред. Ако е кръгла то тогава няма проблем огромна част от това което се твърди за космоса да е вярно, като същевременно, той да си има таван т.е. Небесната твърд. И просто да се укрива последното, което е в пъти по-лесно от това да се укрива, че земята е плоска.

Отделно пастор Кент Ховинд който е физик и има доста интересни видеа по най-различни теми, казва, че преди потопа вероятно е имало леден щит около земята, който се е стопил при потопа и вече го няма, при което дори количеството кислород в атмосферата е паднало доста. (има намерени фосили в които съдържанието на кислород е 50% или нещо такова)

Който не му е гледал семинарите може да ги загледа, а не да залитате след всяка една глупост която противниците на вярата пишат за да могат после да се присмиват колко глупави са вярващите и да се петни Божието име...
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3354
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #766 on: February 06, 2019, 23:49:49 PM »
Учението на Кент Ховинд за ледения пояс който се стопил при потопа и водата изтекла е лъжливо и се опровергава от Писанието. Небесната твърд не е лед, нито е изчезнала.

Пс. 148:4  Хвалете Го, вие висши небеса, И води, които сте над небесата.

Това е казано много след потопа, което означава че водите над простора са си още там и простора си е там. Нито нещо се е стопило, нито водите са изтекли и ги няма.

Кент Ховинд са съжаление изпада в умопомрачение след излизането от затвора, след като избира да живее в прелюбодейство взимайки си разведена жена.

Космос няма по смисъла, който му предава "официалната" наука. Библейската дума за "космос" има съвършено друго значение и означава - ред и устройство на Творението.

Да, има достатъчно голямо място между простора/купола и земята и там са слънцето, луната и звездите. Там може да се случват много неща, които ние не знаем. Това пространство Библията нарича поднебесната, или второто небе.   Това е място окупирано от демоничните началства и власти, за които апостол Павел говори в Ефесяни 6-та глава.

Ако твоя живот и убеждения се влияят от това на какво се подиграват невярващите, то в такъв случай трябва незабавно да спреш да вярваш,че има Бог, че Христос е възкръснал от мъртвите и че има вечен живот, защото те на тези неща се подиграват много повече отколкото на плоската земя.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 938
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #767 on: February 11, 2019, 18:04:07 PM »
Защо мислиш, че небесната твърд не е лед ?
Писанието казва, че Бог раздели вода от вода. Колкото по-високо се отива - толкова по-студено става, като в "космоса" знаем, че са минусови температури и то доста ниски, та 2+2=4.
Сега дали има и нещо друго - това не знам, възможно е. Но в леда не пречи да има врата на небето през която да минават ангели, нито да има небесни отвори през които да е станал потопа. Ховинд има дава доста обяснения на разни Библейски въпроси, сега човек е и е възможно да е сбъркал.

Но пък ако знаеш конкретни стихове които опровергават теорията му - казвай, ще ми е интересно, защото аз лично наистина не се сещам.

Относно умопомрачението му, да сякаш е друг човек, уплашен и свит, а защо се е разделил с жена си и е взел друга. Не искам да гадая, но със сигурност нещо се е случило. Човек не взима такива кардинални решения ей така без нищо и е възможно да е притиснат с нещо за да го направи.

Относно подигравките, Римляни глава 2 мисля казва доста ясно по въпроса и конкретно това имам в предвид.

24 Питам това, защото според както е писано, поради вас се хули Божието име между езичниците.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3354
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #768 on: February 12, 2019, 11:23:46 AM »
Писанието ясно казва, че простора е направен за да разделя вода от вода, а не че той самия е вода (замръзнала или каквато е да друга)

Бит. 1:6  И Бог каза: Да бъде простор посред водите, който да раздели вода от вода.

Тук се вижда съвсем ясно, че простора е посред водите и е нещо различно от вода, а не просто друга форма на вода.

Колко е студено там горе и дали въобще е студено не можем да знаем, защото никой човек никога не е бил там и вероятно Бог никого няма да допусне до там. Но е факт че водите над простора са наречени води, а не ледове. Ако простора е замрзнала вода, как водите над него ще са течни?

Освен това аз дадох вече пасажа, който опровергава Ховинд, а именно;

Quote
Пс. 148:4  Хвалете Го, вие висши небеса, И води, които сте над небесата.

Това е казано много след потопа, което означава че водите над простора са си още там и простора си е там. Нито нещо се е стопило, нито водите са изтекли и ги няма.

Какво се е случило с Ховинд след излизането от затвора аз знам, защото това не е тайна, а е публично известно. Той сам говори за това. Но нищо не може да оправдае факта, че си взема разведена жена, което е прелюбодейство според Библията. Само този факт е достатъчен да покаже, че той е лишен от трезво мислене и бистър поглед, затова и неговото мнение по темата няма никаква тежест. Нито аргументите му "държат вода".

Божието име се е хулило пред езичниците, както се хули и до ден днешен поради евреите, а вече и поради християните, не защото вярват в Писанията, а поради лицемерието и злите им дела. Което означава, именно защото не вярват в Писанията.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 938
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #769 on: February 13, 2019, 18:29:01 PM »
Писанията не казват от какво е направен простора, ама знаем, че не се е появил на секундата, защото на Бог му трябваха 6 дена за да направи земята и съответно 1 от тях отиде за простора и разделянето на водите.

На полюсите има замръзнала вода на повърхността на водата и се води лед, ама водата в дълбочина не е замръзнала, колкото е по-голям студа толкова по-надълбоко замръзва водата, която е солена и замръзва по-трудно от тази без сол.

Като се качва човек в планина става все по-хладно, в самолет си трябва отопление защото е доста студено на тази височина, дори да не вярваш на това което се коментира за космологията, чистата логика показва, че всъщност не лъжат и горе си е студено.
При минус 100-200С и при вода без сол, замръзналия слой ще е изключително дебел и съответно здрав и ще може да носи доста голям обем вода над себе си.
При което водите над простора си остават води и нямаме противоречие.
___

При Ховинд има страх в очите му след затвора - нещо му се е случило там и вероятно го изнудват да прави неща или са го промили с химия. Просто предположение. Но да той не е човека с устрем и свободно мислене който беше преди това.

Относно новата му жена, Давид също си взе и му беше простено, че беше и благословен да му роди Соломон.
Да ситуацията не е баш същата, но е подобна, отделно не знаем какво се е случило и между него и първата му жена за да го хулим. Бог знае, аз предпочитам да не го мисля точно това.
____

Да именно.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3354
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #770 on: February 14, 2019, 15:02:57 PM »
Противоречието на теориите на Ховинд с Писанието са на 100%, защото той втърди че след потопа няма вече нито купол нито води над купола. Цитираните пасажи доказват, че купола и водите си стоят след потопа.

С това приключва теорията на Ховинд.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 192
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #771 on: February 14, 2019, 21:44:08 PM »
Имаше един клип с Ховинд след затвора, беше облечен с дреха с масонски символи, около него имаше подобни предмети, но явно е изтрит, не го намирам.
Нещо са направили с този човек в затвора, толкова добре защитаваше креационизма.
Жалко, че и семейството, сега разбирам :(
А неговите теории за земята са след затвора, така че как да им се вярва?
Плодовете говорят. Не знам дали за него има път назад, Бог да се смили...

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3354
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #772 on: March 05, 2019, 11:34:51 AM »
Днес попаднах на една новина за това, че Аржентинската брегова охрана обстрелвала китайски рибарски кораб който крадял риба в териториалните води на Аржентина. В коментарите хората коментираха, че не било за първи път китайски рибарски кораби да бракониерстват във водите на Аржентина. Други в коментарите споменаха, че китайците редовно ловяли риба и във водите на Перу, но за разлика от аржентинците, перуанците нищо не правели.

ОК. Обаче погледнато и на така наречената карта на плоската земя, а също и на глобуса, ами това нещо няма никакъв смисъл, защото Китай и Аржентина и на двете карти са безумно далеко.

За нас остава да мислим, че или Китай се е разпрострял на длъж и на шир, че чак да лови риба в аржентински води, или картата на света не е това, което мислим и Китай и Аржентина не са толкова далеч едни от други.

И между другото това, което се приема като карта на плоската земя (azimuthal map of the world), въобще не е карта на плоската земя, а е проекция на глобуса гледано от северния полюс. Такава проекция има и погледнато от "южния полюс" и вече даже има теория, че това било истинската карта на света. Истината е че нито една от двете карти не е вярна, защото те са базирани на модела на земята като сфера.

Ние живеем във време в което буквално сме потопени в море от лъжи. Географията е лъжлива, космологията е лъжлива, историята е лъжлива, политиката е лъжлива, науката е лъжлива. Единственото нещо в което можем да сме сигурни, това е написаното в Божието Слово.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

simeon

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 150
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #773 on: March 05, 2019, 18:36:17 PM »
Според картата на глобуса изобщо не мога да схвана как Аржентина и Перу делят една акватория. Тъй като Аржентина е с излаз на Атлантическия океан,а Перу на Тихия океан. Според коментиращите риболовните подвизи на китайците се подразбира,че двете държави си поделят някаква територия от морето. Пък под Перу е Чили... Аржентина няма излаз до Перу.. Странно.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3354
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #774 on: March 05, 2019, 20:00:42 PM »
Не те не са твърдели,че имат обща акватория, просто споменават че китайците пиратствали риба и от териториалните води на Перу.

Аз не знам дали е обичайно кораби да ходят толкова далече на риболов, после как връщат рибата обратно. Няма ли да се развали. В хладилници ли я държат, защото от Аржентина до Китай с кораб ще отнеме месеци. Рибата като се улови трябва веднага да се консумира прясна или да се охлади до 3-4 дни след това не става за нищо. Освен ако не е замразена, но не знам кораба откъде ще има такава енергия да замразява риба и да я държи замразена с месеци. При това тонове риба. Въобще цялото нещо не ми се връзва по никой начин.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 938
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #775 on: March 14, 2019, 09:25:57 AM »
5 Problems with China’s Distant Water Fishing Industry
Статията е от 2014 т.е. положението е станало още по-трагично към днешна дата. С две думи Китайските рибари са станали твърде много и почват все по-рисково и надалеч да ловят риба, вероятно и запасите от риба в техните териториални води са намалели поради предното. А това си е начин за прехрана в голям Китай.

Fishing | Global Slavery Index

Quote
Based on the six risk factors, we considered the top 20 fishing countries, which combined provide over 80 percent of the world’s fish catch.15 Slavery in these nations’ fisheries would thus profoundly impact the degree to which slave-dependent seafood exists in the global supply chain. Our analysis identified China, Japan, Russia, Spain, South Korea, Taiwan, and Thailand as being at high-risk of modern slavery in their respective fishing industries. These “high risk” fishing activities are characterised by a high proportion of catch taken outside their own waters at a greater distance from home waters than average, by poor governance (high levels of unreported catch), and by higher than average levels of harmful fishing subsidies.

Само като погледнеш на картата как са се наредили една до друга тези страни с твърде огромна риболовна индустрия една до друга, като зачетеш кой и как си пази териториалните води (защото рибата обитава определени дълбочини). Към Индия не могат да отидат щото там се стрелят яко, до САЩ не смеят да припарят, че там стрелят по-всичко и най-близката "безопасна" дестинация се оказват водите на Перу.
Принципно да, разстоянието е огромно и е странно как отиват толкова далеч, но явно се случва. Сега, че може картата да е както ти казваш и да има разлики, но за това ти трябва някой познат или който има кораб и да ти каже реално как стоят нещата с разстоянията. Останалото е хвърляне на боб...
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

PetkoPetkov

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 22
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #776 on: March 15, 2019, 01:21:20 AM »
Да отбележим и друга странна случка относно дистанциите и нелепо инженерно решение.
Оптичните телекомуникационни кабели свързващи Нова Зеландия и Южна Америка по изключително голям заобиколен маршрут, който е нелогичен ако земята е кълбовидна.

Линк към официална карта на разположените кабели. Забележете на какво неутрално място е поставена Нова Зеландия.
https://submarine-cable-map-2015.telegeography.com/

Отворете и Google Earth за да сравните маршрута и показаното от тях морско дъно което и без това в по-големия си процент е плоско и не представлява проблем да се маршрутизира напряко и директно, но само на глобуса.
Матей 5:37 Но говорът ви да бъде: да, да; не, не; а каквото е повече от това, е от лукавия.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 938
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #777 on: March 22, 2019, 17:47:52 PM »
Нямам представа какво си гледал и следил, но това което виждам е, че кабела Southern Cross който тръгва от New Zealand отива към Hawaii след което отива към Северна Америка, а не към Южна Америка.
Ако визираш нещо друго или си се объркал, може.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

PetkoPetkov

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 22
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #778 on: March 22, 2019, 18:50:05 PM »
Нямам представа какво си гледал и следил, но това което виждам е, че кабела Southern Cross който тръгва от New Zealand отива към Hawaii след което отива към Северна Америка, а не към Южна Америка.
Ако визираш нещо друго или си се объркал, може.

Това което имам предвид е че Нова Зеландия и посредством нея Австралия, нямат пряка връзка с Южна Америка. На глобуса това е най-разумния маршрут за директна връзка между двата континента, но това не е сторено или поради ниското потребление на комуникационни услуги или по-вероятното е да има връзка с различното разположение на континентите по плоска земя.
Матей 5:37 Но говорът ви да бъде: да, да; не, не; а каквото е повече от това, е от лукавия.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3354
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #779 on: March 25, 2019, 00:50:31 AM »
Ето още нещо от Писанията. В книгата на пророк Еремия Бог говори, че ще повдигне ОТ СЕВЕР голямо зло върху Юдовото царство, ако не се покаят.

Ер. 1:14  Тогава Господ ми рече: От север ще избухне зло Върху всичките жители на тая земя. 
Ер. 1:15  Защото, ето, Аз ще повикам Всичките колена на северните царства, казва Господ; И те ще дойдат и ще поставят всеки престола си Във входа на ерусалимските порти, И срещу всичките стени около него, И срещу всичките Юдови градове. 


Прочитайки книгата на Еремия виждаме, че това пророчество се отнася изрично за Вавилон, който наистина идва и превзема Юдовото царство, разрушава Ерусалим и завежда народа в плен.

Eр.4:6  Издигнете знаме към Сион; Бягайте, не се спирайте; Защото Аз ще докарам зло от север, И голяма погибел. 

Eр. 6:22  Така казва Господ: Ето, люде идат от северната страна, И велик народ ще се подигне от краищата на земята. 
Ер. 6:23  Лък и копие държат, Жестоки са, и немилостиви; Гласът им бучи като море, Възседнали са на коне, Всеки опълчен, както мъж за бой, Против тебе, дъщерьо сионова. 


Eр. 25:9  ето, Аз ще изпратя и ще взема всичките северни родове, казва Господ, тоже и слугата Ми Навуходоносора, Вавилонския цар, та ще ги доведа против тая земя, и против нейните жители, и против всички тия околни народи; ще ги обрека на изтребление, и ще ги направя за учудване и за подсвиркване, и ще ги обърна на вечна пустота

От тези думи излиза, че според Писанието Вавилон се намира на север от Израел. Обаче ако погледнем на глобуса ще видим друга картина. На север от Израел се намира Ливан и после Сирия и Турция, а Вавилон се намира на изток от Израел.

Това, какво идва да покаже? Че глобуса и съвременната география въобще са едно лъжливо представяне на географските реалности. Ако Божието Слово казва, че Вавилон (сегашен Ирак) е на север от Израел, то аз избирам да вярвам на Божието Слово, а не на човешките авторитети.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.