Author Topic: Oтносно плоската земя  (Read 57172 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 863
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #765 on: February 06, 2019, 15:26:43 PM »
"Увеличават се поддръжниците на теорията, че Земята не е кръгла, а плоска. В навечерието на пълното лунно затъмнение, очаквано над САЩ, привържениците на това твърдение, както и на версията, че няма Космос, са особено активни, пише Daily Mail.
Хората, които отстояват това мнение, твърдят, че фотографиите на НАСА, руските институци и други космически агенции са фалшификати, съсзадени с помощта на компютри. Сред защитниците на теорията за плоската Земя са дори учени, рабитили в НАСА, каквато е Синди Холанд. Жените са по-недоверчиви към екзотичните теории за света около нас. Въпреки това аз смятам, че хората са заблуждавани в продължение на 500 години, че Земята е кръгла, поддържайки хелеоцентристка система.

Защитници на твърдението за плоска Земя твърят, че тази тяхна гледна точка е променила коренно живота им.

 

Интересни цитати си нахвърлял :)

Увеличавали се поддръжниците, ама как се увеличават?
Как тези които твърдят, че има увеличение разбират, че се увеличават ? Как ги броят с две думи ?

Нямало Космос ?
Зависи кой какво разбира под "космос"... Всъщност дори разстоянието от края на Екзосферата до Небесната твърд се води Космос. Колко е далече вече е една друга тематика, според Тихомир (ако не се лъжа) разстоянието до слънцето е 5000 км, а то е под Небесната твърд и трябва да е на достатъчно разстояние от Небесната твърд защото има вероятност тя да е от лед. Т.е. разстоянието трябва да е наистина голямо.

Сред защитниците ... Синди Холанд. Вече не вярвам в съществуването на Космос.

Значи Холанд е работила в НАСА, т.е. предполага се, че има вътрешна информация или поне така е поднесена статията - ама тя вече не вярвала ?
Чакай сега, тя знае ли нещо или не ? Защото ако човек знае нещо той няма да твърди, аз вярвам, а ще казва аз знам !
И както каква е работила там (ако въобще е вярно) ако няма доказателства, че това е така ?
_____________

Като цяло тука има една проблематика в разбиранията относно това нещо по-принцип.
Ако земята е плоска то твърде много неща не трябва да са наред. Ако е кръгла то тогава няма проблем огромна част от това което се твърди за космоса да е вярно, като същевременно, той да си има таван т.е. Небесната твърд. И просто да се укрива последното, което е в пъти по-лесно от това да се укрива, че земята е плоска.

Отделно пастор Кент Ховинд който е физик и има доста интересни видеа по най-различни теми, казва, че преди потопа вероятно е имало леден щит около земята, който се е стопил при потопа и вече го няма, при което дори количеството кислород в атмосферата е паднало доста. (има намерени фосили в които съдържанието на кислород е 50% или нещо такова)

Който не му е гледал семинарите може да ги загледа, а не да залитате след всяка една глупост която противниците на вярата пишат за да могат после да се присмиват колко глупави са вярващите и да се петни Божието име...
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3129
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #766 on: February 06, 2019, 23:49:49 PM »
Учението на Кент Ховинд за ледения пояс който се стопил при потопа и водата изтекла е лъжливо и се опровергава от Писанието. Небесната твърд не е лед, нито е изчезнала.

Пс. 148:4  Хвалете Го, вие висши небеса, И води, които сте над небесата.

Това е казано много след потопа, което означава че водите над простора са си още там и простора си е там. Нито нещо се е стопило, нито водите са изтекли и ги няма.

Кент Ховинд са съжаление изпада в умопомрачение след излизането от затвора, след като избира да живее в прелюбодейство взимайки си разведена жена.

Космос няма по смисъла, който му предава "официалната" наука. Библейската дума за "космос" има съвършено друго значение и означава - ред и устройство на Творението.

Да, има достатъчно голямо място между простора/купола и земята и там са слънцето, луната и звездите. Там може да се случват много неща, които ние не знаем. Това пространство Библията нарича поднебесната, или второто небе.   Това е място окупирано от демоничните началства и власти, за които апостол Павел говори в Ефесяни 6-та глава.

Ако твоя живот и убеждения се влияят от това на какво се подиграват невярващите, то в такъв случай трябва незабавно да спреш да вярваш,че има Бог, че Христос е възкръснал от мъртвите и че има вечен живот, защото те на тези неща се подиграват много повече отколкото на плоската земя.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 863
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #767 on: February 11, 2019, 18:04:07 PM »
Защо мислиш, че небесната твърд не е лед ?
Писанието казва, че Бог раздели вода от вода. Колкото по-високо се отива - толкова по-студено става, като в "космоса" знаем, че са минусови температури и то доста ниски, та 2+2=4.
Сега дали има и нещо друго - това не знам, възможно е. Но в леда не пречи да има врата на небето през която да минават ангели, нито да има небесни отвори през които да е станал потопа. Ховинд има дава доста обяснения на разни Библейски въпроси, сега човек е и е възможно да е сбъркал.

Но пък ако знаеш конкретни стихове които опровергават теорията му - казвай, ще ми е интересно, защото аз лично наистина не се сещам.

Относно умопомрачението му, да сякаш е друг човек, уплашен и свит, а защо се е разделил с жена си и е взел друга. Не искам да гадая, но със сигурност нещо се е случило. Човек не взима такива кардинални решения ей така без нищо и е възможно да е притиснат с нещо за да го направи.

Относно подигравките, Римляни глава 2 мисля казва доста ясно по въпроса и конкретно това имам в предвид.

24 Питам това, защото според както е писано, поради вас се хули Божието име между езичниците.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3129
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #768 on: February 12, 2019, 11:23:46 AM »
Писанието ясно казва, че простора е направен за да разделя вода от вода, а не че той самия е вода (замръзнала или каквато е да друга)

Бит. 1:6  И Бог каза: Да бъде простор посред водите, който да раздели вода от вода.

Тук се вижда съвсем ясно, че простора е посред водите и е нещо различно от вода, а не просто друга форма на вода.

Колко е студено там горе и дали въобще е студено не можем да знаем, защото никой човек никога не е бил там и вероятно Бог никого няма да допусне до там. Но е факт че водите над простора са наречени води, а не ледове. Ако простора е замрзнала вода, как водите над него ще са течни?

Освен това аз дадох вече пасажа, който опровергава Ховинд, а именно;

Quote
Пс. 148:4  Хвалете Го, вие висши небеса, И води, които сте над небесата.

Това е казано много след потопа, което означава че водите над простора са си още там и простора си е там. Нито нещо се е стопило, нито водите са изтекли и ги няма.

Какво се е случило с Ховинд след излизането от затвора аз знам, защото това не е тайна, а е публично известно. Той сам говори за това. Но нищо не може да оправдае факта, че си взема разведена жена, което е прелюбодейство според Библията. Само този факт е достатъчен да покаже, че той е лишен от трезво мислене и бистър поглед, затова и неговото мнение по темата няма никаква тежест. Нито аргументите му "държат вода".

Божието име се е хулило пред езичниците, както се хули и до ден днешен поради евреите, а вече и поради християните, не защото вярват в Писанията, а поради лицемерието и злите им дела. Което означава, именно защото не вярват в Писанията.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 863
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #769 on: February 13, 2019, 18:29:01 PM »
Писанията не казват от какво е направен простора, ама знаем, че не се е появил на секундата, защото на Бог му трябваха 6 дена за да направи земята и съответно 1 от тях отиде за простора и разделянето на водите.

На полюсите има замръзнала вода на повърхността на водата и се води лед, ама водата в дълбочина не е замръзнала, колкото е по-голям студа толкова по-надълбоко замръзва водата, която е солена и замръзва по-трудно от тази без сол.

Като се качва човек в планина става все по-хладно, в самолет си трябва отопление защото е доста студено на тази височина, дори да не вярваш на това което се коментира за космологията, чистата логика показва, че всъщност не лъжат и горе си е студено.
При минус 100-200С и при вода без сол, замръзналия слой ще е изключително дебел и съответно здрав и ще може да носи доста голям обем вода над себе си.
При което водите над простора си остават води и нямаме противоречие.
___

При Ховинд има страх в очите му след затвора - нещо му се е случило там и вероятно го изнудват да прави неща или са го промили с химия. Просто предположение. Но да той не е човека с устрем и свободно мислене който беше преди това.

Относно новата му жена, Давид също си взе и му беше простено, че беше и благословен да му роди Соломон.
Да ситуацията не е баш същата, но е подобна, отделно не знаем какво се е случило и между него и първата му жена за да го хулим. Бог знае, аз предпочитам да не го мисля точно това.
____

Да именно.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3129
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #770 on: February 14, 2019, 15:02:57 PM »
Противоречието на теориите на Ховинд с Писанието са на 100%, защото той втърди че след потопа няма вече нито купол нито води над купола. Цитираните пасажи доказват, че купола и водите си стоят след потопа.

С това приключва теорията на Ховинд.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 190
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #771 on: February 14, 2019, 21:44:08 PM »
Имаше един клип с Ховинд след затвора, беше облечен с дреха с масонски символи, около него имаше подобни предмети, но явно е изтрит, не го намирам.
Нещо са направили с този човек в затвора, толкова добре защитаваше креационизма.
Жалко, че и семейството, сега разбирам :(
А неговите теории за земята са след затвора, така че как да им се вярва?
Плодовете говорят. Не знам дали за него има път назад, Бог да се смили...