• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Oтносно плоската земя

Започната от small axe, Декември 28, 2015, 13:03:22 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 12 гости преглеждат тази тема.

small axe

За земята, разбрахме, че няма да се разберем.  Аз нямам проблем да е плоска, но не съм убеден. Ако се убедя някой ден, ще ти съобщя да не се тревожиш, че съм невярващ в Месията човек.

Колкото до това високо място.. ами не ще да е планина. Няма как от която и да е планина да видиш всички земни царства, дори при плоска земя, че и цялата им слава на това отгоре. Не е ясно как се вижда цялата слава. Моето мнение е, че тук става дума за нещо свръхестествено което сатана е направил и разкрил пред Исус, всичко това което Му предлага за да го изкуши.

Но за това ясно. Ти си имаш друго виждане..

Не разбрах само, луната от земята като я гледаш, имали форма на кръг, или няма? Че е обла, обла е. И не я сравнявай с пъпеш. Тук става дума за творение на небесно тяло да го наречем. Може да е механизъм, по който да е и земята. както има механизъм на еднаквост в други обекти, макар и с различни функции.
Много от нещата , например живите оргинизми са създадени със доста сходни физически части и органи, но като създания имат съвсем различни възможности и задачи.. Бог твори по свои модели понякога. Поне това се наблюдава в творението..

Не разбирам нервността ти, и тази струяща от теб неприязън, поне така я усещам. Успокой се, не те карам да вярваш , като мен по тази конкретна тема за формата..

simeon

Понеже има хора,които не могат да повярват на Писанието а имат нужда от очевидство,тези,които сте се возили в самолет на 10 км бихте ли споделили какъв хоризонт виждате оттам? Аз не съм летял,но считам,че хоризонта отгоре е същия като в морето.Равен.

Tihomir

Цитат на: small axe - Септември 11, 2017, 20:37:28 PM
Колкото до това високо място.. ами не ще да е планина. Няма как от която и да е планина да видиш всички земни царства, дори при плоска земя, че и цялата им слава на това отгоре. Не е ясно как се вижда цялата слава. Моето мнение е, че тук става дума за нещо свръхестествено което сатана е направил и разкрил пред Исус, всичко това което Му предлага за да го изкуши.
Пише, че на север (на иврит думата "север" означава "скритото") пише, че е "планината на събраните". Ти замислял ли си се защо центърът се пази от военните и не се позволява нито на кораби, нито на самолети да минават от там, дори на малки плавателни съдове. И това не е от това, че "компасите не показвали правилно". Като не си виждал какво има на север, но само сме виждали северни сияния, не бързай да казваш, че не било планина. Думата е "високо място" и това някога става въпрос за планина, а друг път е просто "високо място". Не се знае какво е точно, но е място, от което се вижда всичко.

Цитат
Не разбрах само, луната от земята като я гледаш, имали форма на кръг, или няма? Че е обла, обла е. И не я сравнявай с пъпеш. Тук става дума за творение на небесно тяло да го наречем. Може да е механизъм, по който да е и земята. както има механизъм на еднаквост в други обекти, макар и с различни функции.
Много от нещата , например живите оргинизми са създадени със доста сходни физически части и органи, но като създания имат съвсем различни възможности и задачи.. Бог твори по свои модели понякога. Поне това се наблюдава в творението..
Отново приказки наизуст. Пише, че дори звезда от звезда се различава, колко повече слънцето, луната и звездите. Не само това, но се огледай. Разнообразието е толкова голямо, че трудно можеш да кажеш "това винаги е направено по този начин". Например растенията не винаги се разлистват и дават плод. Има такива, които дават плод и после листа. Много примери още има, но това не дава повод да си фантазираш, че луната била еди каква си, "овална" (т.е. кълбо), като ти дори не си опитал да погледнеш кълбо от няколко места и да видиш, че ще виждаш различна текстура, а на луната виждаме винаги една и съща картинка. Дори мъдруванията ти, без да са базирани на Словото, са лишени от изпитване докрай. На луната виждаме текстура, както и виждаме звезди през нея. При слънцето няма нищо подобно. Защо не са еднакви, уж са кръгли като ги гледаме.

ЦитатНе разбирам нервността ти, и тази струяща от теб неприязън, поне така я усещам. Успокой се, не те карам да вярваш , като мен по тази конкретна тема за формата..
Да се радвам ли, когато казваш, че текстът в Писанието не е верен?
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Tihomir

Цитат на: simeon - Септември 11, 2017, 20:44:10 PM
Понеже има хора,които не могат да повярват на Писанието а имат нужда от очевидство,тези,които сте се возили в самолет на 10 км бихте ли споделили какъв хоризонт виждате оттам? Аз не съм летял,но считам,че хоризонта отгоре е същия като в морето.Равен.
Напълно равен е хоризонтът.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

simeon

Tihomir

Писанието така казва на първо място. Ако човек вземе да проверява нещата, които могат да се проверят ще види, че всяко от тях потвърждава описанието в Библията. Ако човек е искрен и започне да проверява, а не да вярва сляпо, на това, което са го учили в училище, ще види, че нещата не са верни. Говоря за съвсем целенасочен и истински научен подход, който не се базира на това кой учен какво казал.

Ученик на Исус

Хоризонтът на морето също е равен, няма никакво изкривяване, това само е достатъчно да се разбере каква е формата на земята.

Ученик на Исус

Много добро видео, обясняващо нещата от библейска гледна точка.
Оказва се, че създателят на хелиоцентричната теория Коперник е бил католически свещеник, получил за това добро заплащане и посветил теорията си на един от папите, хехе.
Най-мощният телескоп на наса е кръстен Луцифер, интересно, нали?!...

https://www.youtube.com/watch?v=s9afybd21AU

Watchman

С това видео трябва да се внимава, защото е правено от някаква много странна група, която смесва адвентизъм с други странни християнски течения и учат абсурдни неща, като това че евреите били семето на змията. Повече по този въпрос ще пиша в темата за антисемитизма.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

Цитат на: simeon - Септември 11, 2017, 20:44:10 PM
Последните клипчета които съм давал, обясняват защо винаги хоризонта е равен и това не е защото е плоска. Колкото и да се издигаш, хоризонта винаги е остава равен, гледал съм го вече няколко пъти при издигане на самолет. На всяка височина той е все равен, трябва да се издигнеш наистина много нагоре за да почнеш да виждаш някаква разлика.

Евентуално морето е равно и плоско (макар и там да има някакъв градус отклонение) сушата не е, има планини и низини т.е. няма как да е плоска и това е зрителна измама. Малко ме оплюха, че съм ги дал тия клипчета, но в тях се обясняват е такива елементарни неща. Да в тях се твърди, че земята е кръгла, което знаем, че не е вярно, но дават и доста неща които са факти и не са за пренебрегване.
Аз не случайно споменавах по-рано, че и кръглата и плоската земя са яхнати от противниците/масонството, защото и двете твърдения са неверни ! Истината си е по-средата те затова и представят двете крайности за да могат да се подиграват и на едните и на другите.

@Smallaxe от това което пишеш разбирам, че и ти не знаеш каква е, но не приемаш това което ти казваме, че пише.
Вече ми е ясно и защо не пожела да нарисуваш това което си представяш от текста - ами ти нищо не можеш да си представиш...
Но пък си тръгнал да обясняваш, като гледам на всички ни, че видиш ли ние грешим... Аз не знам, ма вие не сте прави... Малко като онзи виц за шопа: гледал, гледал жирафа, па накрая рекъл - е те такова животно - НЕМА !!!
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

При small axe вица е друг - гледа жирафа и казва - не се знае въобще дали това  е жираф или не и всеки който дръзне да нарече жирафа жираф и да нарича ония които отричат че жирафа е жираф слепци, трябва незабавно да се покаят и по най-бързия начин да дойдат на "неговата". Дет се вика шопа от оригиналния виц ряпа да яде.

ЦитатПоследните клипчета които съм давал, обясняват защо винаги хоризонта е равен и това не е защото е плоска.

Това, че някой "обяснява" нещо не го прави вярно. Те и за еволюцията "обясняват", че дори наука го наричат, ама това не го прави истинно нали?

Хоризонта не само е равен, но е и винаги на нивото на очите. Това е абсолютно невъзможно при сферична земя.

Когато се каже "плоска земя" се няма предвид, че няма планини и че всичко е плоско, а че тези планини се намират върху плоскост при нивото на океана, и не са върху сферична повърхност.

Интересното е че значението на Библейските думи за правда и праведност, произлизат от думата "изправен" (upright). А нещо е изправено точно когато е перпендикулярно на земята и сочи право към небето. При плоската земя това е абсолютно понятие, както и Божията правда е абсолютно понятие. Ако земята е сферична обаче "изправеността" става относително понятие и по-този начин правдата става относително понятие и така се нанася не само удар по Божието Творение, но и по Божията правда.

В Писанието обаче няма релативност и относителност. Горе е винаги горе в абсолютен смисъл и никога в релативен, както и правдата на Бога е винаги абсолютна и никога релативна или относителна.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Tihomir

Nikolay,

Имам въпрос към теб: Хората, които са в Австралия успоредно ли стоят на нас или са наклонени? С други думи ако ние сме това: |, австралийците това ли са /, това ли са —, или са с главата надолу, или са пак успоредни като нас: | с глава и крака в същата посока като нас.

...или "не се знае".

Nikolay

@Watchman  е така де. Иначе едно от интересните неща в това клипче беше гледането на сградите между 2 града и как на някакъв период от време може да се видят целите, но през другото време не могат което показва точно люлеенето на окена/водата и ако е кръгла земята няма как да се получи. Естествено те го обръщат в тяхна полза, но какво от това то е ясно, че не са прави.

@Тихомир аз го и описах по-горе за водата която е под купола, кое не разбра ?

Tihomir

Аз специално по моя въпрос питам. На него се изискваше кратък отговор. Няма нужда да печелиш време, питайки други неща. Отговорът трябва да е кратък. Има 2 варианта:
а) австралийците са успоредни на нас като телата им са в същата посока като на нас, т.е. краката сочат в една и съща посока;
б) австралийците не са успоредни на нас (може да са на 45, 90, 180 и т.н. градуса спрямо нас);

Какъв е отговорът?

Nikolay

Не, че не можеше да погледнеш картинката по-горе и да си самоотговориш... Ако водата е така ____  (хоризонтално) то трудно и хората ще са така ___ (хоризонтално) не друго ама ще трябва да лазят...

А).

А и нещата не опират въобще до това. Вас ви интересува единствено това което пише в Библията по-въпроса, е аз гледам и други неща като обкръжаващ ни свят и той трябва да отговаря на написаното в Библията. Вас тия неща не ви интересуват защото не си комуникирате с външни хора всекидневно, но при мен не е така. И когато някой ми зададе някакъв въпрос, е добре да знам какво да кажа, а не да седя тъпо и да казвам, че това го няма в Библията.
Обяснението, че нещата са елементарни и трябва всички да го знаят е нереално и нерелевантно, защото тия неща ги знаете дали от училище дали от нещо което сте чели някъде, но не и от Библията. Ще сложа клечка и понеже светлината пада под тоя ъгъл видиш ли значи слънцето е на 3000 км - моля ? Ако си учил геометрия и си го научил от там ок, моята математика отдавна ми е излязла от главата ( и малкото което съм знаел) и за мен това не е така, защото не мога да го сметна и аз ще се допитам до някой и след като ми обясни формулата ще го смятам и аз. А иначе се обяснява как видиш ли било лесно и просто... ми да, ама не.