• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Oтносно плоската земя

Започната от small axe, Декември 28, 2015, 13:03:22 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

Watchman

Ти очевидно не правиш разлика между наука и псевдо наука. Аз много пъти написах, че библейската дума за "наука" е думата "знание" и думата "мъдрост".

Българската дума "наука" идва от научавам. Т.е нещо, което човек учи. Пределно ясно е че човек може да бъде научен погрешни неща.

Само дето проблема не е просто в погрешните неща. В днешно време "науката" се е превърнала в религия. Научните неща се приемат с "вяра" от масите, защото никой не сяда да провери дали тия неща са верни. Ето защо в днешно време науката не функционира като истинско търсене на реално знание, а функционира като религия, основавайки се на авторитети сред посветените и изисквайки вяра от масите.

Ето защо така наречените учени са богопротивници, защото реално те са свещениците на една друга религия, на един друг бог.

Достатъчно е да спомена един текст от песента на Стоян Михаиловски "Върви народе възродени", в която се казва "напред, науката е слънце, което във душите грей". Според Писанието Христос е слънцето на правдата, което изгрява в душите на хората с изцеление в крилете си, но според свещениците на тази религия, на мястото на Христос стои науката, която огрява и спасява човешките души. Как тогава е възможно такива хора да не са богопротивници и антихристи?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Alesyz

След като Писанието ясно казва, че целият свят лежи в лукавия, че е излъган, че е мъртъв в престъпленията и греховете си, че се управлява от служители на тъмнината, как по-точно да се разбира, че представители на този свят, могат да говорят истината, да ни учат на истината и да ни водят в нея? Хора, мъртви в греховете си, бунтари срещу Бога, отхвърлящи Него, могат ли да говорят истината по такива въпроси? Също в Писанието ясно се говори за два пътя, две съдби, два типа хора, нищо шарено не виждам аз в Писанието, освен шарената дрешка на Йосиф. Даже  точно обратното, при това в изключителни крайности и никакъв "баланс". Това за шарения свят съм го чувал от много невярващи, учуден съм да го чуя от Nikolay. Бог не създаде този свят, ако мога да напомня, той е резултат от падението на Адам. Бог създаде нещо съвсем друго, което беше опорочено, извратено и в крайна сметка се оказа проклето в Неговите очи. Така че, нека да приемем да обичаме истината казана от Бога, защото ако чакаме на света да ни я каже, жестоко ще сбъркаме. Както е писано, това, което се цени високо между човеци, вкл. знанието им, е мерзост пред Бога. Буквално преди дни, гледах по bNT1, един "научен" филм, който пак повтаряше втръсналите мантри за Вселената, милиардите години еволюция, и т.н.

Nikolay

@Watchman аха, визираш наука и псевдонаука, така е по-ясно.

@Alesyz Прочети си Откровение глава 2 и 3 после виж после дали всичко е сведено до 2 типа хора.
Или пък това:
Откровение 21 глава
7 Който побеждава, ще наследи тия неща; Аз ще му бъда Бог, и той ще Ми бъде син. 
8 А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт.

Също така бих попитал цар Давид от кои беше от праведните или от неправедните ?
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Emma

Да си праведен, не означава да не грешиш.

..."Всички ще бъдат научени от Бога". Всеки, който е чул от Отца, и се е научил, дохожда при Мене.

Йоан 6:45

Tihomir

Nikolay,

Както и да въртиш и да сучеш, всичко се свежда до 2 (два) типа хора, които в деня на съда ще бъдат ясно разграничени. В "шарените" ще са тези, които са казвали "Господи, Господи, не в твое име ли вършихме велики дела", обаче ще се окаже, че Господ никога не ги е познавал. Те ще имат наглостта да държат сметка на Създателя на всичко, че нещо е сбъркал в преценката.

Когато Бог е казал, че вижда в хората разделение на 2, ти кой си, че ще казваш, че имало и "шарени"? Ти на шарен ли искаш да се правиш, хем да вярваш на псевдо-науката хем да казваш "може и библията да е вярна" и си търсиш оправдание за това?

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Nikolay

Това, че в деня на съда хората ще бъдат разделени на праведни и грешни, не означава, че има 2 типа хора, Бог е създал света разнообразен и човек с човека не си прилича нито по-изглед, нито по-дела.
Но, накрая делата на всеки ще бъдат претеглени и оценени. И там всеки ще получи подобаващата му се награда/наказание. А е писано, че има различни награди именно защото хората са различни и са вършили различни дела.
Бог създаде дъгата и в нея има много цветове, защото Бог е Бог на многообразието, а не на черно-белия свят...

Ето ви и още нещо интересно за размисъл:

Откровение 21 глава
24 И народите ще ходят по неговата светлина: земните царе ще донасят в него своите славни неща. 
25 Портите му не ще се затварят денем, (а нощ не ще има там); 
26 па и народите ще донасят в него славните си и ценни неща
27 И в него никак няма да влезе нещо нечисто, нито оня, който върши мерзост и който лъже, а само записаните в книгата на живота на Агнето.

Как така, след всичко, в Новото небе и земя, в земя където Бог ще е цар, ще има нещо нечисто което няма да може да влезе в портите на Ерусалим ? Нали за там ще бъдат отделени само праведни ? Нали ще бъдат обучавани на правда 1000 години ? Нали всичко е черно и бяло ?

@Emma именно :)

Tihomir

Наградите ще са за праведните, а не за тези, които са вършили "по-малко нечестие". Наказанието ще е за нечестивите, а не за тези, които са вършили "по-малко правда".

По отношение на учението за земята, тези, които отхвърлят това, което днес се открива и се обяснява подробно, ще бъдат счетени като такива, които са извършили нечестие. Те няма да са от тези, които получават "малки награди", защото както каза Петър:
3. Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват:
  4. Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието.
  5. Защото те своеволно не признават това, че чрез Божието слово от начало е имало небе и земя сплотена от водата, и всред водата...

"Не признават", а не "не са знаели".

ЦитатОткровение 21 глава
24 И народите ще ходят по неговата светлина: земните царе ще донасят в него своите славни неща.
25 Портите му не ще се затварят денем, (а нощ не ще има там);
26 па и народите ще донасят в него славните си и ценни неща.
27 И в него никак няма да влезе нещо нечисто, нито оня, който върши мерзост и който лъже, а само записаните в книгата на живота на Агнето.

Как така, след всичко, в Новото небе и земя, в земя където Бог ще е цар, ще има нещо нечисто което няма да може да влезе в портите на Ерусалим ? Нали за там ще бъдат отделени само праведни ? Нали ще бъдат обучавани на правда 1000 години ? Нали всичко е черно и бяло ?

Нечистотата е нещо, което не е неправда. Когато правиш секс с жена си ставаш нечист, но не неправеден.

В този пасаж никъде не се говори, че ще има нечестиви по земята. Пише, че народите ще донасят в него (новия Ерусалим) славните си неща, т.е. народите ще влизат в града. Щом няма да влезе никакъв нечист, а само записаните в книгата на живота на Агнето, значи народите няма да са нечисти или вършещи мерзости или лъжци.

Отново да кажа, че ти звучиш като човек, който иска да живее "хем така, хем иначе" и си търсиш оправдание за това нещо.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Nikolay

Това е интересно твърдение, защо смяташ, че тези които не признават земята за плоска ще бъдат счетени за неправедни ? На база на кои стихове ?
____

Освен нечистота стихът казва и мерзост и лъжа, и слага определението, че освен всичко друго трябва да бъде записан в книгата на живота - което само по-себе си означава, че ще има и такива които не са записани в тая книга, но ще бъдат в новото царство,  а това всъщност не го разбирам поради що е ?

Извинявам се ако ти звуча така, по-скоро търся да науча нещо в процеса на дискусията.

Tihomir

Прочети ми предишното съобщение още веднъж.

Zvezdichko

Здравейте,
Отдавна не съм писал в този форум, но смятам да компенсирам сега. През изминалите 10 години успях да премина през какво ли не – атеизъм, универсализъм, акостирах за кратко при православните... за да мога някъде към 2012 година да осъзная, че Исус Христос е Бог и че не е дадено друго име, чрез което хората могат да се спасят. За щастие аз успях да се приближа към Христос, понеже имаше доста хора, които бяха търпеливи с мен и ме убедиха логически (подобно на К.С. Луис), че действително това е вяра, а не средновековно суеверие.
Но за тези години аз успях да завърша висше образование и днес притежавам бакалавърска, магистърска и докторска степен в областта на точните науки. Нещо повече – днес самият аз съм научен работник (предпочитам тази дума, вместо звучащото високопарно в някои уши ,,учен"). Специалността ми е в областта на растителните науки, но същевременно съм имал известна работа, която е свързана с космическите изследвания. Познавам хора, които работят в космическата сфера, а и не само – в много научни сфери. Някои от тях са атеисти. Някои от тях са агностици и търсят своята истина. Но се изненадах, че някои от тях са и вярващи. Хубаво е човек да има хора, с които да си общува, включително и за Христос и как Той ни се разкрива чрез Словото, но и чрез Творението.
Но това ме поставя в една доста интересна светлина. Ако аз, който съм имал досег с космическата област, ако другите ми познати-учени, които са същевременно и християни, сме убедени че знаем, че Земята е кълбовидна... то тогава какви сме ние? Лъжци? Част от конспирацията? Заблудени, които заблуждават другите? Псевдохристияни, вълци в овчи кожи, които нарочно си измислят доказателства и лъжат света, за да попадне в клопката на дявола?
Не се надявам много да ви убедя тези от вас, които сте привърженици на плоската земя, но... ми е интересно да ми отговорите на горния въпрос.
Но в общи линии аз бях изумен как може някои хора да са толкова лековерни, че да повярват на глупостта за плоската Земя. Още повече християни. Това съзнателно невежество, това отрицание на откритията на природните науки за света, напълно позори Бог.
Добре, хубаво. На първо време трябва да вярваме на това, което казва Библията. Оттук в темата станаха ясни две неща. Първо – Библията говори за неща, които много добре се вписват в модела за плоската Земя – примерно ,,Откр. 6:13 небесните звезди паднаха на земята, като когато смоковница, разклащана от силен вятър, мята неузрелите си смокини". Другото е, че библейските автори си служат с метафори, алегории и прочие... Как да разберем дали дадено нещо е буквално, или алегория?
И това е въпрос, на който никой все още не е успял да ми отговори. Защото, интересно ми е, мнозина в последно време ме убеждават, че звездите в Откровение трябва да паднат буквално. Но никой не настоява за буквалистично тълкуване на ,,От устата Му излизаше остър меч, за да поразява с него народите" и как би било възможно от устата на някой да излиза меч.
Всъщност, не се ли очаква ние, християните, да сме склонни по-малко на буквалистично гледище? Ние християни ли сме или сме фарисеи?  Вие, плоскоземците, наистина приличате на фарисея Никодим, който като Исус му говори за раждане отново, той пита: ,,Как може стар човек да се роди? Може ли втори път да влезе в утробата на майка си и да се роди?" Защо както него трябва да разгледате буквално как човек влиза в утробата и се ражда... а всъщност днес как може една звезда като огнено кълбо, както казват учените, да падне на Земята?
Но както и да е, очевидно имаме различно мнение за това как трябва да тълкуваме Библията. Нормално е – християните спорят за това. Но по следващото няма спор, защото влизаме в природните науки, а там нещата няма как да подлежат на спор поради следното:
Това, което ме хвърли в потрес бе, че някои от вас по-назад твърдят, че са направили измервания, снимки на лъчите, изчисления и прочие къде се намира Слънцето.  Това ме кара да ви попитам – абе вие всъщност за какви се мислите? Доктори ли сте? Професори ли сте? Какво ви кара да мислите, че сте достатъчно квалифицирани, за да оспорвате утвърдени от столетия научни факти? С какво сте по-добри от известните и надути атеистични професори? Те претендират, че знаят, че Бог няма. А вие претендирате че знаете неща за космологията, които не просто са утвърдени от науката – ами едва ли не биха оспорили Нютон и Айнщайн. Вие наистина ли се мислите за нещо повече от тях? Не ни ли учи Библията да считаме всеки друг по-горе от нас? Според някои от вашите изявления не личи.
Именно това е голямата вреда, която тези от вас, които вярват в плоската Земя, нанасяте – не на науката, не на атеистите, не на възгорделите се политици. А на християнството. Защото ако застанете сред някой невярващ, който знае повече за точните науки, и му говорите глупостите за плоската  Земя, ще го загубите.  Как очаквате, ако говорите такива небивалици, той да ви повярва вашите свидетелства, за чудесата, за изцеленията? Очаквате ли наистина.
Все пак положението не е толкова безнадеждно. Дори и да не сте опитни в точните науки, вие имате братя и сестри. Тези братя и сестри са физици, астрономи, биолози. Обадете се на тях, говорете с тях, попитайте ги. И не бързайте да отхвърляте това, което казват – дори и да противоречи на Вашето Библейско разбиране. Защото в момента това, което се случва, е че Божият народ в България погива от липса на познание. Няма по-голяма трагедия от това...

Tihomir

Отговорът на въпроса е в Петровото послание, където пише, че сами не признават, че земята е заобиколена от вода отгоре и отдолу, което разбива на пух и прах всичките кълбета и т.н.

Прочети темата за "Сътворението" или по-скоро вземи прочети Битие 1 и 2. В Битие ако решиш, че една част е алегория, а друга — не, значи можеш да си решиш, че всяко нещо е алегория, включително и създаването на човека. Звездите буквално ще паднат, както си го пише. Когато нещо не пасва на Библията от вашите неща, гледате да промените Библията, а не вашите теории. И промяната е "ами то е алегория".

Всичките ви "знания" са базирани на това, че някой някъде е казал нещо, на което вярвате безусловно. Много от т.нар. "учени" или "научни работници" са чели и запомнили неща, които някой е казал, че е бил намерил и изследвал, но никой от вас не е отишъл да види дали наистина това нещо е така, защото имате безусловна и абсолютна вяра в това, което ви кажат.

Аз самият подхождам към тази тема не само с вярата, че пише в Писанията каквото пише, но и съвсем научно виждам, че е невъзможно да съществува описанието, което давате вие и други като вас, защото дори вашите твърдения си противоречат едно друго. Може би ще пиша отделна тема за точно тези неща. Много от вас не тръгват дори да изследват дали това е вярно, което са ви научили.

Не знам ти дали си изобщо искрен човек или си платен от някого, за да идваш и да пишеш тук, но на всеослушание нека е ясно, че знанията ви са базирани на вяра без да се уверите и да проверите, докато в Божието слово нещата стават не само с вяра, но и с опит. При вас опитът го няма, но я има вярата.

Например защо светлината и топлината на слънцето се променят по пладне драстично след като това нещо е невъзможно за светлинен обект, който е (според вас) на 150 милиона километра. Такова нещо е невъзможно да стане и всеки може да си го провери дори емпирично като вземе едно фенерче и светне от 10м и види дали 2 обекта на разстояние 1 педя се различават като светлина, както и да светне със същото фенерче от 1 педя 2 обекта, които са на 1 педя разстояние и да види как единият е много по-осветен от другия. Същото се отнася и за топлината. Топлинната енергия пада 4 пъти с удвояването на разстоянието, както и светлината и това отново не го казвам от "вяра", а от реален опит, който всеки може да направи. Да застане до печка на 40см и на 20см и да види, че усеща драстично разликата в температурата. Сега да се отдалечи от печката на 10м и да видим дали ще види разлика половин метър напред и назад. Нищо няма да усети. Защо? Защото колкото е по-далеч даденият обект, толкова разликата в температурите на близки обекти не се различава. Това по физика му казват "закон за обратните квадрати" и това е един от законите, които са верни. Защо? Защото можеш да си го провериш сам и няма нужда да вярваш сляпо.

Тогава да питам защо на известна картинка от учебниците, в която лъчите били падали под еди какъв си ъгъл върху земята (изобразена като топка) температурата на периферията на Антарктида (която е обръч, а не остров) не е същата както във Франция по едно и също време на годината, защото лъчите са все под същия ъгъл (според учебниците) и са на едно и също разстояние от източника (въображаем).

Има още много много неща, които мога да питам, но е безсмислено, защото такива като вас сляпо вярват без да изучават основите на това, което са ви казали. Накрая винаги достигате до нещо, което сте повярвали без да сте го проверили и това е причината да ви е крива всичката наука оттам нататък.

Ами доказателството, че няма етер, как е скалъпено само? Някой гледал ли го е и да види колко не е издържано математически? Аз много добре разбирам как е доказано и то изобщо не е издържано. Базирано е на "общоприети теории", които никога не са били доказани.

Дори т.нар. "снимков и видео материали" за това, че земята била топка не са издържани както трябва. Всеки може да види суровия материал на т.нар. "кацане на луната" и да види как снимат в самолет, където е загасено осветлението и през кръгъл прозорец показват земната повърхност и как някой минава пред камерата погрешка (поне 2 пъти) и после включват осветлението и се вижда всичката постановка.

Ами какво да кажем за некачествено фотошопнатите снимки, които се различават едни от други всяка година.

Основният ви проблем е: Кой ви каза, че земята е топка? Повярвахте от снимка? Някой "очевидец" ви каза? Снимките ги видяхме, че не са истински. Дори самите "учени" казват, че са събрани множество снимки в едно, а не е една обща. Видеата им са също нелегитимни. На "очевидците" не може да се вярва, защото същите такива "очевидци" ходиха и казваха, че Христос е бил откраднат от учениците и не е възкръснал. Къде са ви доказателствата, които вие да отидете и сами да издирите без да трябва да вярвате сляпо на нещо?

Изобщо кой от вас е взел измервателен уред за светлина, например, и е измерил колко е силна светлината на слънцето в рамките на 1 час по обяд и да изчисли (елементарно) на колко километра се намира светлинният източник, наречен слънце? Ако това не може да направите, никакви учени не сте. Ако това не сте направили досега, значи сте повярвали наизуст (освен ако не сте платени).

Библията ясно описва как е организирана земята и небесните тела и всичко, което е описано там съвпада точно с измервателните уреди и принципите, които могат да бъдат проверени от всеки нормален човек. Всичко, което е "само специалисти могат да го проверят" е съмнително.

Watchman

Zvezdichko,

Като четох написаното от тебе неизбежно си спомних за израилтяните, които обичаха до олтара на Бога да поставят по една ашера. Ей така, защото е било престижно, общоприето и за по-голяма пълнота на "благословенията".

По същия начин хора като тебе, са решили да бъдат християни, но не се отказват от ашерата на светската наука.

Ако сериозно се интересуваш от темата, вземи прочети внимателно вече казаното до момента, защото се съдържат неща, които ще разбият разбирането ти за наука (разбира се ако вярваш на Библията). Истинското знание принадлежи на праведните, а не на нечестивите, които са те излъгали да им повярваш, че те имат истинско знание (сиреч истинска наука).

Цитатто тогава какви сме ние? Лъжци? Част от конспирацията? Заблудени, които заблуждават другите? Псевдохристияни, вълци в овчи кожи, които нарочно си измислят доказателства и лъжат света, за да попадне в клопката на дявола?

Какви сте вие не знам, и не знам какво значи "вие"? Каквото и да е това "вие" - вероятно има от всеки вид който си описал. В повечето случаи хората са измамени и заблудени. Ние също сме вярвали в глобуса и също сме били измамени и сме мамели другите, като сме учили децата си че земята е глобус. Така, че ако това е твоето престъпление и ние не сме невинни спрямо него.

По-важното е да не извършваш по-тежкото престъпление а именно да отхвърляш ясното учение на Божието Слово, и да го замениш с ученията на човеци, повечето сатанисти. Защото Коперниковия модел е дело на сатанисти с който са измамили целия свят. Не си ли чел че Блудницата Вавилон е опила целия свят с виното си? В Библията "виното" означава някакво "учение".

Задаваш някакви въпроси и се опитваш да тълкуваш неща за които вече е писано в тази тема. Върни се назад и прочети внимателно и подробно вече изложените аргументи. Така ще видиш колко желязно всичко е аргументирано на основа на Писанията и няма абсолютно никакво мърдане, ако наистина вярваш, че Библията е Божие Слово.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Zvezdichko

Цитат на: Tihomir - Август 24, 2017, 21:52:40 PM
Отговорът на въпроса е в Петровото послание, където пише, че сами не признават, че земята е заобиколена от вода отгоре и отдолу, което разбива на пух и прах всичките кълбета и т.н.

Прочети темата за "Сътворението" или по-скоро вземи прочети Битие 1 и 2. В Битие ако решиш, че една част е алегория, а друга — не, значи можеш да си решиш, че всяко нещо е алегория, включително и създаването на човека. Звездите буквално ще паднат, както си го пише. Когато нещо не пасва на Библията от вашите неща, гледате да промените Библията, а не вашите теории. И промяната е "ами то е алегория".

Всичките ви "знания" са базирани на това, че някой някъде е казал нещо, на което вярвате безусловно. Много от т.нар. "учени" или "научни работници" са чели и запомнили неща, които някой е казал, че е бил намерил и изследвал, но никой от вас не е отишъл да види дали наистина това нещо е така, защото имате безусловна и абсолютна вяра в това, което ви кажат.

Това е такава нагла, брутална лъжа, че няколко минути се чудя дали да отговоря. Аз с лъжци не споря! Но да се надявам, че ще разберете какво имам предвид, така че ще отговоря. Еднократно.

Аз работя в лаборатория. Това означава, че в рамките на тригодишния си докторантски период най-малкото съм провеждал опити и знам малко повече неща за залагане на опит, статистика и извеждане на резултати.

Докато е важно, че учените се позовават на предишни изследвания, именно в лабораторията се проверяват те. Една научна статия може да бъде потвърдена, но и отхвърлена. Даже много често се отхвърлят. Когато има множество независимо потвърждение, тогава можем да си говорим и за консенсус.

Иначе има и обзорни статии относно кой какво е казал и те заемат важно място в науката, но не е моментът да пояснявам разликата между различните видове академичти статии.

ЦитатАз самият подхождам към тази тема не само с вярата, че пише в Писанията каквото пише, но и съвсем научно виждам, че е невъзможно да съществува описанието, което давате вие и други като вас, защото дори вашите твърдения си противоречат едно друго. Може би ще пиша отделна тема за точно тези неща. Много от вас не тръгват дори да изследват дали това е вярно, което са ви научили.

Ако действително си сериозен и виждаш, че е невъзможно да съществува това, напиши научна статия и я прати към някое академично списание. Там е мястото да се потвърждават или отхвърлят опити.

ЦитатНе знам ти дали си изобщо искрен човек или си платен от някого, за да идваш и да пишеш тук, но на всеослушание нека е ясно, че знанията ви са базирани на вяра без да се уверите и да проверите, докато в Божието слово нещата стават не само с вяра, но и с опит. При вас опитът го няма, но я има вярата.

Отново гнусна и нагла лъжа. Пак повтарям - имам зад гърба си лабораторна практика. Накрая в Откровение пише нещо много интересно за лъжците...

ЦитатНапример защо светлината и топлината на слънцето се променят по пладне драстично след като това нещо е невъзможно за светлинен обект, който е (според вас) на 150 милиона километра. Такова нещо е невъзможно да стане и всеки може да си го провери дори емпирично като вземе едно фенерче и светне от 10м и види дали 2 обекта на разстояние 1 педя се различават като светлина, както и да светне със същото фенерче от 1 педя 2 обекта, които са на 1 педя разстояние и да види как единият е много по-осветен от другия. Същото се отнася и за топлината. Топлинната енергия пада 4 пъти с удвояването на разстоянието, както и светлината и това отново не го казвам от "вяра", а от реален опит, който всеки може да направи. Да застане до печка на 40см и на 20см и да види, че усеща драстично разликата в температурата. Сега да се отдалечи от печката на 10м и да видим дали ще види разлика половин метър напред и назад. Нищо няма да усети. Защо? Защото колкото е по-далеч даденият обект, толкова разликата в температурите на близки обекти не се различава. Това по физика му казват "закон за обратните квадрати" и това е един от законите, които са верни. Защо? Защото можеш да си го провериш сам и няма нужда да вярваш сляпо.

Сериозно ли си тръгнал да сравняваш печка, фенерче с крушка и Слънцето? Мислех си, че ще предложиш нещо по-оригинално. Да си наясно какви са спектралните характеристики на лъчението на нажежаема жичка, горящи дърва и обект с термоядрен синтез и диаметър 1 391 400 километра? Дори и само за такава груба грешка опитът става невалиден. О, извинявам се, забравих. Вие не вярвате, че Слънцето е такова, а че е едва ли не като лампа над диска на Земята.

ЦитатТогава да питам защо на известна картинка от учебниците, в която лъчите били падали под еди какъв си ъгъл върху земята (изобразена като топка) температурата на периферията на Антарктида (която е обръч, а не остров) не е същата както във Франция по едно и също време на годината, защото лъчите са все под същия ъгъл (според учебниците) и са на едно и също разстояние от източника (въображаем).

Eлементарен въпрос. Температурата на дадено географско местоположение не зависи само от падащите слънчеви лъчи. Южният полюс е много по-студен, защото е върху много дебела ледена покривка, която от своя страна се намира върху континент. Освен това повърхността на тази ледена покривка е над миля и половина над морското равнище - въобще един най-високо разположените континенти на Земята. В сравнение това на Севера няма нищо подобно - Северният полюс е в средата на Арктическия океан, а ледената покривка там е само няколко метра над океана. Това от своя страна означава, че океаните на Севера играят ролята на топлинен резервоар, който затопля студената атмосфера през зимата и я загрява през лятото. И затова не просто Франция, а и много по-нагоре никога няма шанс да стане толкова студено като Антарктида...

ЦитатИма още много много неща, които мога да питам, но е безсмислено, защото такива като вас сляпо вярват без да изучават основите на това, което са ви казали. Накрая винаги достигате до нещо, което сте повярвали без да сте го проверили и това е причината да ви е крива всичката наука оттам нататък.

А вие проверявали ли сте? Не питам за Youtube - там е рай за самозвани професори. Проверили ли сте научните статии и изчисленията на учените?

ЦитатАми доказателството, че няма етер, как е скалъпено само? Някой гледал ли го е и да види колко не е издържано математически? Аз много добре разбирам как е доказано и то изобщо не е издържано. Базирано е на "общоприети теории", които никога не са били доказани.

Да, чували сме за опита на Майкелсън-Морли.

ЦитатДори т.нар. "снимков и видео материали" за това, че земята била топка не са издържани както трябва. Всеки може да види суровия материал на т.нар. "кацане на луната" и да види как снимат в самолет, където е загасено осветлението и през кръгъл прозорец показват земната повърхност и как някой минава пред камерата погрешка (поне 2 пъти) и после включват осветлението и се вижда всичката постановка.

Това не е суров материал, а си е манипулация на конспиративни мошеници в Ютуб. Пак казвам - излез от Ютуб, влез в сайта на НАСА - там са суровите кадри. Ама вие не вярвате на НАСА, защото по подразбиране са мошеници, нали?

ЦитатАми какво да кажем за некачествено фотошопнатите снимки, които се различават едни от други всяка година.

Снимките на Луната от Земята също са различни - това означава ли, че Луната е фалшива?

ЦитатОсновният ви проблем е: Кой ви каза, че земята е топка? Повярвахте от снимка? Някой "очевидец" ви каза? Снимките ги видяхме, че не са истински

Нямам нужда от снимки, за да вярвам. И Платон, и Аристарх са имали надеждни методи, за да установят, че Земята е кълбо, а фотоапарат не им е трябвал. Познанието, че Земята е кълбо, е на хиляди години - без фотоапарати.

ЦитатДори самите "учени" казват, че са събрани множество снимки в едно, а не е една обща

Това са т.нар. съставни снимки. Коя част от израза не разбираш - СЪСТАВНА или СНИМКА? Прочие, използват се снимки с различни спектрални характеристики - има такива, направени в ултравиолетовия диапазон, в инфрачервения - те подчертават детайли, иначе невидими за човешкото око. Това не прави снимките да показват несъществуващи неща.

ЦитатНа "очевидците" не може да се вярва, защото същите такива "очевидци" ходиха и казваха, че Христос е бил откраднат от учениците и не е възкръснал.

Постави се на другото място - ти убеждаваш хората от света, че Земята е плоска. Те знаят, че им приказваш глупости. Как изобщо ще ти повярват, че си добър свидетел за Христос в този свят, като не разбираш от земните неща? Това те прави лош благовестител. Дори и само да премахнем лъжите и клеветите от по-горе.

ЦитатИзобщо кой от вас е взел измервателен уред за светлина, например, и е измерил колко е силна светлината на слънцето в рамките на 1 час по обяд и да изчисли (елементарно) на колко километра се намира светлинният източник, наречен слънце? Ако това не може да направите, никакви учени не сте.

Ми съвсем случайно в лабораторията, в която работя, имаме луксметър.

Слаб (2) за липса на познания, Лош (1) за лъжи и клевети.

Zvezdichko

Цитат на: Watchman - Август 24, 2017, 22:11:24 PM

Какви сте вие не знам, и не знам какво значи "вие"? Каквото и да е това "вие" - вероятно има от всеки вид който си описал. В повечето случаи хората са измамени и заблудени. Ние също сме вярвали в глобуса и също сме били измамени и сме мамели другите, като сме учили децата си че земята е глобус. Така, че ако това е твоето престъпление и ние не сме невинни спрямо него.

Земята не е глобус. Глобусът представлява триизмерен сферичен модел на планетата ни, който сме го виждали в часовете по география. Земята е грубо казано кълбовидна, по-точно е да се каже сплескан сфероид - по-издута откъм екватора и малко по-сплескана към полюсите.

Tihomir

Виждам, че не посмя сам да провериш нещата, но търсиш да се криеш отново зад другите и това да съм бил пращал на другите "учени" разни изследвания.

Аз те питах като мъж и ти като мъж ми отговори. Писанията говорят за ясната форма на земята, за разположението й спрямо водите над нея и под нея и т.н. Ти не искаш да ги повярваш. Петър казва в посланието си, че такива като теб самоволно отричат това. Ти си от друга религия, която се базира на вяра в неща, които не си видял, но си "стъпал" на т.нар. "опит" на предишните, който опит не искаш да провериш дори дали е верен. Това ти е проблемът, както е проблемът на всички, които са тръгнали да защитават тази идея.

Нека ти покажа нагледно за какво говорим:

ЦитатСериозно ли си тръгнал да сравняваш печка, фенерче с крушка и Слънцето? Мислех си, че ще предложиш нещо по-оригинално. Да си наясно какви са спектралните характеристики на лъчението на нажежаема жичка, горящи дърва и обект с термоядрен синтез и диаметър 1 391 400 километра? Дори и само за такава груба грешка опитът става невалиден. О, извинявам се, забравих. Вие не вярвате, че Слънцето е такова, а че е едва ли не като лампа над диска на Земята.

Да те питам, кой провери, че слънцето е термоядрен синтез с диаметър еди колко си километра? Можеш ли да ми покажеш научни извадки на това, че някой е отишъл, взел е проба и я е докарал в лаборатория? Трудно ще ти е, защото си повярвал, че е така. Някой го е видял през телескоп може би? Хм, откога термоядрен синтез се вижда през телескоп. Доколкото знам тези работи се наблюдават по много различен начин. Ами километрите как се смятат? Знаеш ли точно как се смятат километрите, които току що цитира? Може би първо са базирани на теорията, че земята е издута топка, която обикаля... но нали знаеш, че това е нещото, което трябва да докажеш, а не да приемеш, че е така. Защо не се поразровиш малко да видиш ВСЯКО от нещата, които твърдиш кой ти го е казал и как си го приел?

Слънцето обикаля над земята, точно така. Това е казано в Писанията и не случайно то се държи по този начин: свети по-слабо, когато е по-далече от нас и може да се сметне разстоянието до него много лесно, дори без измервателни уреди, с точност до 2000км.

Да не забравиш да прочетеш темата отначало, за да не се повтаряме ненужно. Също така да не забравиш да прочетеш Битие 1 и 2, където пише, че светлина над земята е имало още преди да е създадено слънцето. То е създадено няколко дни след земята и е най-голямото светило. Звездите са по-малки от него. След него по големина е луната. Това, което ти си повярвал директно противоречи с това, защото е от учението на друг бог.

Отново, да не забравиш да изследваш внимателно всичките си твърдения, защото ако не можеш да провериш ти лично вярността на всяко число, за което говориш и то без да е "ами така някой е казал някъде", тогава си стъпал на много крехка почва и като дойдат водите ще те пометат.

Не бързай да говориш, но първо прочети внимателно темата, прочети внимателно Битие 1, 2 и ако си искрен човек, ще се поинтересуваш без предразсъдък за това откъде ти идва информацията и на какви "факти" е базирана (или не са въобще факти, а измислици).

Въобще не си направи труда да провериш това, което въпросните Платон и т.н. са правили и са "доказали", защото не знаеш защо са тръгнали да го правят и защо са "приели", че земята е кълбо, за да опитат да си нагодят теориите, които обаче пак се дънят, защото в 3 от 5 случаи изглеждат добре, но в 2 не могат да устоят на истината.

Също за "доказателството", че няма етер си чувал, обаче не знаеш, че е базиран на "приемането, че земята се върти около слънцето", което никой никога не е доказал по никакъв начин, но някой ти го е казал. Доказателството се крепи на бели конци. Тънки. Много тънки.

Това с Антарктида също са ти го казали, защото ти сам никога не можеш да отидеш там, тъй като за простосмъртни е забранено. Нито си отишъл да видиш, нито си изследвал, но са ти казали "това е така, защото ние така ти казваме" и си станал противник на Бога, защото в Писанията пише друго, но ти самоволно признаваш, че не го вярваш. Антарктида всъщност е ледена стена, която опасва кръга на земята, а не е остров. Не случайно там няма полярен ден, както е на север. Това ли ти е "доказателството", да повтаряш като папагал това, което някой ти е казал? Много ти е трудно да си го представиш това, защото самият не разбираш защо на морското ниво (което е едно и също за него и за Испания, например) температурата е драстично различна, щото тези ледове не започват от 2000м нагоре. Но пак ти не можеш и това да видиш, защото се осланяш само на това, че "някой ти е казал и ти си повярвал безусловно". Писанията те улавят в лъжа и един ден ще бъдеш съден според Писанията, а не според това какво твоите богове ти говорят.

Снимките на луната изобщо не са различни и това всеки го знае, защото всеки може да извади фотоапарат и да я снима от тук и от друго място на земята и тя винаги си е една и съща, но изглежда завъртяна, защото се гледа от различни места. Това човек може сам да го провери, докато обща снимка на земята, както казват и твоите богове, няма. А там на земята говорим за разлика в размерите на щатите спрямо площта на топката. Това не е просто различна снимка. Това е тотална грешка. Ти нали си уж учен. Толкова ли не можеш да забележиш и това нещо? Нали уж трябва да разсъждаваш научно, последователно. Ами сравни картинките и не гледай цветове и нюанси, а виж местопложения и площ и ще видиш. До там ли ти се простира учеността, да ми пратиш картинка, която не доказва нищо? Че тази картинка да не би да е от "по-малко конспиративно място" от това, за което ти казваш, че съм бил вадил изводите си? "Доказателството" ти е все едно да ти покажа снимки на камък, жираф и вилица и да ти кажа "това са различни предмети" и ти да ми покажеш 3 снимки на цвете, което е завъртяно на 90, 180 и 270 градуса и да кажеш "ами ето, щом са различни снимките на това цвете, значи това са 3 различни цветя". Такива са ви всичките "доказателства".

Аз вадя изводите си от Писанията и това, което мога да видя с очите си и да изследвам сам. Това, което са се опитали твоите богове да ми докажат, не са успели да ме убедят, защото има много "факти", които са извадени от въздуха без никакво реално научно доказателство. А научно доказателство е, когато е представено черно на бяло без никакви противоречия. Такова няма.

Има много неща за движението на звездите, за които сме писали тук в темата (но не си я прочел), както и мога да те питам допълнителни неща, които няма как да ми отговориш с официалната теория, защото тя не дава отговор, но според Писанията всичко е съвсем ясно. Но ти все още за слънцето не успя да ме убедиш, а какво да говорим за други неща. Когато успееш да докажеш, че слънцето е на толкова километра без да ползваш стъкмистики, че земята била кълбо, което се въртяло с бясна скорост, тогава пиши. Щото твоята работа (и цялата ви религия) е като кокошката и яйцето. Приемаме нещо за вярно, после на база на него "доказваме" друго и после доказваме първоначалното чрез теоремата на предишното. Всеки логично мислещ човек ще види престижа (измамата) в подобни доказателства. Проблемът не е в това, че е "наука", защото има истинска наука, където фактите са проверени и всичко е желязно. Има фалшива наука, в която се приемат фалшиви факти и се гради фалшива кула, фалшиви теореми и доказателства.

За сфероида можеш да го кажеш на свещениците на твоята религия, които сами казват (в официалните им интервюта), че няма място, от което да може да направят цялостна снимка на земята. Още по-малко могат да кажат, че било крушовиден сфероид. Един друг свещеник (от най-големите) казваше, че била като круша, което малко се отличава от твоето твърдение, но това отново не можеш да го докажеш, но е базирано изцяло на сляпа вяра, която ти самият не смееш да признаеш. Страх те е да се усъмниш в това, което са те учили, защото ще излезе, че си си загубил много години от живота.

До тук не успя нищо да докажеш с думите си, но излезе с неща, които отново някой друг ти е подхвърлил и казваш, че било "много лесно" да отговориш. Не виждам да си се понапънал дори мъничко, защото за всичките термини и цифрички ще те питам и накрая ще излезе, че си повярвал на сляпо.

Седни като мъж и виж сам нещата, защото това да повтаряш какво са те научили няма да те доведе до никъде. Това да ми говориш неща, които нито си видял, нито си изследвал, още повече показва неспособността ти да гледаш реално на нещата... Да не говорим за това, че напълно директно наричаш Бог лъжец и клеветник, защото това, което говоря за земята, слънцето, луната и звездите, го е казал Той, а не аз.

Ще ти е трудничко, защото парите ти идват от това нещо. Ако излезе, че не е вярно, ще останеш без хляб. Затова те е страх дори да си помислиш, че може да не е вярно. Каква ситуация само... Като заложник си.