Author Topic: Живот извън системата  (Read 65218 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3246
Re: Живот извън системата
« Reply #210 on: March 29, 2016, 11:19:58 AM »
Според мен всичко това, цялата наша зависимост от системата, която целенасочено променя средата за да ни създаде удобства и да ни направи зависими, е един макет, който крие реалността, но в който в края на краищата сме поставени от Бог.
 Когато Илия заповяда да не вали дъжд три години, в началото Бог го постави до един ручей и свраките му носеха храна- виждаме, че и самия той страдаше от сушата. По някое време ручеят пресъхна и Бог го заведе при вдовицата и той пак оцеля.
 Според мен сега сме необходими тук и така подчинени на системата да оцелеем като спасени християни- ние и семействата ни- и ако е възможно да спасим и други хора. В момента, в който макета се сгромоляса, ние няма да сме там- Бог ще ни е извел някъде в пустинята на реалността и там ще ни научи да Му се доверяваме абсолютно и напълно и там ручеят ще ни напоява, а животните ще ни носят храна.
 Рик Джойнър е човек, на който са се открили някой детайли, макар да съм почти сигурен, че ще го анатемосате както Анджелика Зомбрано и още ред светии, но аз се чувствам длъжен да напиша това.
 За себе си нямам никакви притеснения- знам и за ваксините, и за кемтрейлсите, и за флуора в пастата за зъби, за боклуците, с които се тъпчем от момента, в който пийнем или хапнем нещо купено от магазина. Знам, че за мен се грижи Някой, който няма да ме остави или забрави и просто гледам да избягвам отровите до толкова, че да не изглежда че не се замислям.
 Наясно съм, че тези неща се допускат за да ни пресеят. Така или иначе на апостолите на времето им е било много, ама много по- трудно, но дори висейки по кръстовете, или бидейки с трион протрити, или умирайки по арените, пак Бог не ги е оставял! Колко по- лесно ни е на нас сега, а се казва, че идва небивало откак свят светува страдание!
 В момента много по- важно от мъдростта, или мъдруването по словото, или по- скоро писанието, е взаимоотношението с нашият Спасител! Ние сме Негови синове и дъщери, негова невяста и трябва да гладуваме за Него, не за писанието, не да ни води някой друг и да мислим кое е от Него и кое не е, но преди всичко да търсим личната среща и личното познание. За мен и Рик Джойнър и Анджелика Зомбрано са хора, на които Бог се е открил, не защото сверявам и мъдрувам, а защото виждам Моя Бог във виденията им- познавам Го, знам, че Той би реагирал така, както описват, това е Неговия почерк. За вас не знам, слава Богу не отговарям за вас. Виждам, че сте мъдри хора, но някой неща са някак сухи- все едно се намирам на адвентна лекция.
 Лошо няма- обичам всички адвентисти, така че радвайте се. Всички един ден ще се намерим при Нашия спасител, защото вярваме в един Бог, но тогава ще стане ясно кой как и защо, а пилците се броят на есен. Знам само, че моето и на такива като мен, времето не е дошло, защото за себе си в бъдеще очаквам само хубави неща, но съм готов за най- голямата скръб, очакваща човечеството- онова страдание дето никога не е било, нито ще бъде! Амин!

svetlio760, ако седнеш да прочетеш още веднъж това, което си написал, като докато четеш си задаваш въпроса КЪДЕ Е ТЯЛОТО във всичко това, ще видиш, че в твоите разсъждения живота на Тялото Христово напълно липсва.

Всичко си го писал все едно живота на християнина е някакъв атлетически единобой, където всеки трябва да се изявява като духовен герой единак.

Смисъла на живота извън системата на първо място е живота на Тялото. Системата сама по себе си представлява формиране на ДРУГО ТЯЛО. Именно затова се създават условия за формиране на определен тип хора, определен тип общество. Същото се отнася и за Христовото тяло, Бог е предвидил обстоятелства и среда в които да се формира Тяло за Неговите цели.

Що се отнася до Анджелика Замбрано, ние сме писали напълно аргументирано нашата позиция по отношение на нейните претенции и видение. Ако имаш да представиш някакви твои аргументи можеш да го направиш в съответната тема при условие че си в състояние да отговориш на вече представените аргументи.

По отношение на Рик Джойнър, мога да кажа, че аз бях един от първите хора в България, които превеждаха негови неща. В един от разказите си Джойнър разказва, как много преди дори да се е замислял, че може да има пророци и днес в Христовото тяло, бил поканен на едно събрание, като са му казали "ела да видиш Божий пророк". Джойнър отива и след това казва - наистина видях какво значи жив пророк. По-късно Джойнър става ученик на този човек.

Аз мога да ти кажа, че аз познавам този човек и че дори съм имал честта да пътувам с него (макар и за кратко), както Тимотей пътуваше с Павел. И самия той, когото Джойнър нарича свой учител и човека, който му е отворил очите за пророческото служение, нарича Джойнър лъжеучител и лъжепророк.

Джойнър е плагиат, много от концепциите, които влага в книгите си, той ги копира от книгите на човека за когото говоря, както и от други Божии хора. Това позволява на някой, който чете книгите му да остане с впечатление, че наистина Джойнър говори от името на живия Бог. Вместо това нищо от автентичните неща в книгите на Джойнър не са негови, но са изкопирани. Към тях той добавя своя отровен квас и облича всичко в измислени видения, за да си придаде авторитет и за да изглеждат нещата все едно Бог му е открил нещо.

Ако все още не знаеш, запознай се с фактите, за да разбереш, че Рик Джойнър е малтийски рицар. Той самия нито отрича това, нито се срамува от него. Потърси какво представлява Суверенния военен орден на Малта (SMOM), на кого служи и какви позиции заемат хората му в системата на звяра. Тогава ще разбереш кой е Рик Джойнър и с каква мисия е натоварен от ордена си. Нещо повече Джойнър вече е капитан в малтийския орден и посвещава в рицарство и други църковни служители. Всички те заедно работят по завличането на цялото харизматично движение в ръцете на Ватикана.

Ето защо не се мами да вярваш, че на Джойнър са се "открили някой детайли". На него ордена му казва какво да пише и какво да "открива". Това, което той пише е онова, което Ватикана би желала да вярваме. Джойнър активно подготвя онази част от християнството, която го взима на сериозно за падане в лапите на Антихриста. Той не само е човек на системата, но е служител на владетелите на системата от много висш ранг.

Ако имаш Божия Дух в себе си рано или късно ще го разбереш това. Аз благодаря на Бога, че бях избавен от неговите чародейства под които определено бях попаднал, като човек, който все още мислеше, че църковната система е единствената реалност за християнина.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3246
Re: Живот извън системата
« Reply #211 on: March 29, 2016, 11:52:25 AM »
Но от ентусиазма с който Уочман пише за живота извън системата, оставам с впечатлението, че това е единствения начин да бъдеш откъснат от света и наистина спасен.

Един вид съвременни монаси. От монасите в манастирите знам, че в момента няма особена полза. Някога са помагали доста, пазили са Библията, като са я преписвали и пр. но доколкото знам в момента манастирите са по-скоро туристически атракции.

Амишите в Америка също са туристическа атракция. И доста не се знае за живота вътре в техните общности. А и те си имат не малко проблеми. За справка: книгата "I was Amish" на Malinda Detweiler. Дългият живот в изолация (откъснатост) от света може да има и странични ефекти. Това ме безпокои мен и за това задавам тези въпроси.

По отношение на "приликата" с монашеството и манастирите аз съм писал подробно ето в тези две теми:

http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,422

http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,828

Там можеш да прочетеш малко и за Амишите за които очевидно не знаеш много. За манастирите също явно не знаеш много, защото те не са туристически атракции. В една от най-големите манастирски общности в света - тази в Атонската планина - не се допускат абсолютно никакви туристи. Допускат само поклонници и то ако не се лъжа само мъже, жени не се допускат. А поклонници идват от цял свят. Споменавам това за да ти покажа, че не разбираш за какво говориш, и се надявам, че няма думите ми да се изтълкуват като подкрепа на атонското монашество.

Quote
Дългият живот в изолация (откъснатост) от света може да има и странични ефекти. Това ме безпокои мен и за това задавам тези въпроси.

Интересно дали се замисляш за ефектите от "дългия живот на потопеност (зависимост) от света"? При това дори не говорим за странични ефекти, а за директните ефекти. И това не те ли безпокои? По същия начин един алкохолик може да каже на някой трезвеник, че се безпокои от страничните ефекти, които дългото лишаване от алкохол може да има върху човека. Дори ще ти цитира редица "лекари" и "експерти" по въпроса.

Quote
Мотивите ми да задавам тези въпроси са, че понятието "живот извън системата" е твърде радикално за един "градски християнин" като мен. А освен това не съм бил близо до Христос през целия си живот, а едва в последните няколко години. Така че на младите във вярата, като мен, надявам се може да им се простят някои грешки на т.нар. младост във вярата.

Наистина са радикални тези реалности за градския християнин, защото самата същност на градското християнство е половинчатото покаяние. Аз лично не знам друго по-радикално нещо от посланието за покаяние, което намираме в Писанията. Ако наистина сме познали и прегърнали истинското покаяние, то живота извън системата ще ни се стори най-естественото и нормално нещо. Но понеже нашето покаяние е било частично и повърхностно, ние сме алармирани и обезпокоени от неща, които трябва да са най-естественото нещо за естеството на новия човек. Все едно някоя риба да се притесни за страничните ефекти от дългата изолация и откъснатост от сушата, както и от негативите на това да е постоянно мокра.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 896
Re: Живот извън системата
« Reply #212 on: March 29, 2016, 13:54:48 PM »
Най-яркия ми пример за това което Watchman говори е от Библията, а именно Лот. Въпреки, че:

2 Петрово 2:8
(защото тоя праведен човек, като живееше между тях измъчваше от ден на ден праведната си душа, като гледаше и слушаше беззаконните им дела);


Когато му се даде възможност да излезе, даже да бъде изведен не от кого да е, но от Бог той какво каза:

17 И като го изведоха вън, рече единият на Лота: Бягай за живота си; да не погледнеш назад, нито да се спреш някъде в цялата тая равнина; бягай на планината, за да не погинеш.
18 А Лот им рече: Ах, Господи, не така!   
19 Ето, слугата ти придоби Твоето благоволение, и с опазването на живота ми, Ти правиш още по-голяма милостта, която си показал към мене; но аз не мога да побягна на планината, да не би да ме постигне злото и да умра.   
20 Гледай, моля, тоя град е близо, за да прибягна там, и малък е. Нека побягна там, (не е ли малък град?) и така животът ми ще се опази.

Тоя човек преди това живееше в шатра и познаваше живота такъв какъвто беше, но градската среда дори тогавашната го развали/разглези. Свикнал на "удобствата" той нямаше желание да се върне назад.

---
Ще дам и друг пример, миналата година кучето което гледах нападна дъщеря ми и я нахапа, като само Божията милост не даде да я убие. Махнах го, с много мъки защото не исках да го убивам, пак с Божията помощ защото ми отне повече от месец за да намеря на кого да го подаря. После пак Божията ръка доведе в дома ми едно друго куче (вероятно изхвърлено от някои), няколко дена след като махнах предното. Заведох го при дъщеря ми и я попитах - искаш ли това куче да остане за да го гледаме, тя каза - да - въпреки, че беше уплашена от случката с другото, и тук Божията ръка се намеси.

С поведението на това доведено куче мога да оприлича християните днес.

Гледал съм го и съм се учудвал искрено на поведението му. Немска овчарка, хубаво куче, но гледано в апартамент, аз го пуснах свободно да тича по двора като го връзвах докато ме нямаше.

Стоеше пред вратата и чакаше да го изведа извън двора на разходка при положение, че можеше да излезе без проблем поне няколко места и беше така с месеци, не лаеше пак около месец-два. Като видеше другите кучета пуснати навън отиваше при тях в опит да играе, а те налитаха на бой защото си пазеха територията, не че го беше страх, ако го насъсквах се засилваше към тях и те бягаха, но дори да ги стигнеше най-много да се разлае срещу тях (когато почна да лае).

Научено на "градска" среда и поставено после в естествени условия то не знаеше как да се държи. Близо година го гледах да свиква... Когато накрай си свърши работата, тая поради която Бог го изпрати, а именно да направи така, че децата ми да преодолеят страха от куче - просто излезе и не се върна.

Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3246
Re: Живот извън системата
« Reply #213 on: March 29, 2016, 15:11:30 PM »
Преди време бях чел една статия в която се говореше за някакви изследвания, които са правили на насекоми в естествена среда и същия вид насекоми в градска среда. Оказало се, че насекомите в градска среда са силно дегенерирали генетически. Поради което се стигнало до извода, градската среда е най-силната мутогенна среда, която изследователите са срещали.

Т.е не само човек, но и животно и насекомо генетично деградират в градската среда. Интересно, че ако едно насекомо, което по принцип си се движи свободно и си прави каквото иска, не чете вестници, не гледа телевизия, не ходи на училище, не яде храни от магазина и не се вглежда в билбордовете и рекламите, не зависи от тока, водата и финансовата система на града, сиреч образно казано живее "извън системата" - пак мутира генетично, а какво остава за хората при които освен непривичната среда от физиологична гледна точка са подложени на безпрецедентното бомбандиране на психиката със всякакви видове информационни и психологични инструменти.

Наскоро бях на два пъти на гости, където имаше пуснат телевизор. Не мога да опиша погнусата, която изпитах от бълвоча, който се лееше от екрана. В единия случай беше пуснат "детски" канал на който съвсем отявлено учеха децата на всякакви извращения, как да презират родителите си, как да се учат на бунтарство и своеволие и буквално се показваха неща зомбиращи психиката.

При другия случай даваха нещо, което не мога да опиша с думи. На пръв поглед приличане на стандартен екшън филм, но само на пръв поглед. В действителност това беше толкова мощна демонична агресия каквато никога преди това не съм срещал на филм или ТВ. Като че кадрите, звука, внушенията бяха режисирани директно от дупката на ада, така щото човек получава усещането за докосване до демонични духове. Разбира се светския човек едва ли ще ги идентифицира като демонични, за него ще са по-скоро силно пристрастяващи, но откровено злокобни емоции.

Аз останах шокиран, че въобще живи хора биха участвали в подобна гнусота, още повече че някой би се хванал да режисира подобно нещо, а друг би се съгласил да го излъчва, а някой да го гледа. Градския човек обаче е идеалната мишена за подобно зомбиране, и ако вече са в състояние да произведат подобно нещо, не ми се мисли, какво можем да очакваме в бъдеще.

В днешно време града не е средство за защита от външен враг, както е било в миналото, а града е по-скоро оръжие за генетична деградация и подчиняване на народите, както и мощна среда за генериране на демонично поклонение. И това е само началото, задават се високотехнологичните градове, които ще позволят тоталната интеграция на човешкото с демоничното.

Нещо повече предстои ни да видим как градското/системното християнство, бидейки вторичен продукт на системата ще еволюира от отсъпническо, каквото е днес в откровено демонично, извратено и окултно. На Запад вече виждаме този демоничен зародиш в по-напреднала фаза.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

svetlio760

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 30
Re: Живот извън системата
« Reply #214 on: March 30, 2016, 00:56:59 AM »
Рик Джоинър може да е плагиат! Това, което Павел казва за плагиатството, обаче, ме насърчава и смятам, че ще доловя лошата жилка при Джойнър. Имаше период от време в живота ми, когато Бог не ми разрешаваше да го чета и се чудих защо, а сега разбирам. Той си има слабите страни и видението му слабите места и е редно да ги открия, но разбира се не по начина по който го правите тук, макар че ще сте ми от полза.
 Този пост е малко прибързан,защото от този комп не мога да проверя информацията, та само казвам, че ще си взема бележка!

svetlio760

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 30
Re: Живот извън системата
« Reply #215 on: March 31, 2016, 00:43:38 AM »
И така, за Рик Джойнър имам няколко обяснения, които ми се виждат възможни и то не толкова да си запазя вярата във видението му, колкото да обясня факта, че от неговите видения ми говори Исус, когото познавам отпреди да ги прочета.
 В предговора той казва, че е имал идеята да го опише като алегория, така че ни дава свободата да приемем, че всичко е една алегория, която той е измислил. Когато четем по този начин, ще забележим, че видението не губи своето въздействие.
 Има вариант, в който неговият учител да не е разбрал някой неща, точно както се случва и с мен и моите духовни учители и то доста често- все пак съм евангелистко чедо. Има и вариант в който... И сега ще кажа една богохулна сентенция- добър масон! През 19 век е имало такова животно. Сега тези, които са из етажите на властта са сатанисти, но има доза шанс тези подгрупи масони, от които е и Джойнър да има по някой читав член все още.
 И разбира се има вариант в който Джойнър да е сгазил лука, след като е получил видението и за това да е направил онази лудница от клипа дето е дадена неговата църква.
 Мен, лично, обясненията му за виденията и другите му книги не са много важни. Интересувам се единствено от алегорията, или видението, което описва в трите си последователни книги и това, което е написал и начина, по който го е написал ме устройва. Има си я Божията любов, има си го посланието, което ме докосва, има го и стремежа за достигане на нещо повече в общението с Исус Христос- моят Господ и Спасител!
 И искам да споделя, че съм човек, който се пазя да не нарека Исус Веелзевуул и това винаги ме е водило към идеята- има ли свръхестествено видение, дори и да е лъжа, то трябва да бъде обяснено някак или недвусмислено доказано като лъжа! Иначе мога единствено да бъда резервиран и да внимавам спрямо неща, които идват от несигурен източник, но не и да ги отричам!
 Няма да забравя как се чувствах веднъж когато бях на 20 години как двама от духовните ми учители- едната 80 годишна сляпа жена, затворничка в дома си, която не спираше да се моли и говори на езици и един излязал от църквата брат, който си имаше собствена домашна група и който тълкуваше езици, когато бабата отрече брата, а брата благослови бабата, макар никога да не се бяха виждали. На това отгоре имах определени изцерения и опитности и при двамата, като и двамата определено бяха светии, и двамата имаха дарби, които работеха, и двамата знаеха някой неща един за друг без да са се виждали или някой да им е разказвал!
 Сега бабата вече е при Исус, а Румен най- вероятно продължава да си води домашната група. Аз взех каквото ми е нужно от него и сега не го посещавам, макар че трябва да го навестя някой ден.
 И най- шантавото е, че и двамата бяха прави един за друг, защото си имаше думи и от Румен за нея, макар да не бяха много! Лошото е че и двамата твърдяха, че не бива да "ходя там", демек при другия!
 

7ivan

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 146
Re: Живот извън системата
« Reply #216 on: January 01, 2018, 17:02:54 PM »
След като няма да може да се плащат данъци и такси без белег, не е ли по-добре да се живее без собственост. Така не могат да разберат дали си с белег или не, защото няма да имаш данъци.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3246
Re: Живот извън системата
« Reply #217 on: January 01, 2018, 17:25:34 PM »
Имаше един клип в youtube, за някакви шведи които отишли в затънтени гори, направили си къщи, стопанство и си живеят на "ничия" земя. И никой не знае къде е това точно.

Възможно е да се стигне и до такова нещо. Но в момента страшно много хора не си плащат имотните данъци. А за земеделска земя не се дължат данъци.

На този етап обаче - собствеността дава предимства и по-голяма свобода.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Red Baron

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Живот извън системата
« Reply #218 on: January 06, 2018, 16:59:14 PM »
Има един филм Жега, та там има една хубава реплика, която  е близка до мирогледа на християнина - Не се обвързвай с нищо, от което да не можеш да се освободиш за 30 секунди, ако усетиш жегата зад ъгъла!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3246
Re: Живот извън системата
« Reply #219 on: January 06, 2018, 17:08:03 PM »
За 30 секунди само с телепортация човек може да се изнесе напълно от някъде.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Red Baron

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Живот извън системата
« Reply #220 on: January 07, 2018, 09:02:49 AM »
Да се освободи от нешата, които притежава, а не да се изнесе, тоест да няма неща към, които да е привързано сърцето му!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3246
Re: Живот извън системата
« Reply #221 on: January 07, 2018, 11:17:52 AM »
Там е работата, че за 30 секунди човек не може да се освободи от нищо, което има в дома си да речем, защото дори няма време да го вземе. Единствения начин е сам да си тръгне и да изостави всичко назад. Затова казах да се изнесе.

Но човешкото сърце е повече привързано към хора отколкото към вещи, така че врага винаги ще предпочете да използва хора, а не вещи.

Двете най-силни оръжия на врага винаги са били - слава от човеци и страх от човеци. Тия две неща държат световния рекорд по причина номер едно за отпадане на хора от вярата.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

7ivan

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 146
Re: Живот извън системата
« Reply #222 on: January 09, 2018, 13:09:29 PM »
Имаме примера на Писанията, в които се говори за едно израелско семейство, на Рихавовците, което живееше без доста видове притежания и беше благословено от Бога! Ер.35гл. Днес това не е ли приложимо? Приложимо и има много хора които живеят така.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3246
Re: Живот извън системата
« Reply #223 on: January 09, 2018, 16:52:41 PM »
Въпроса не е в това какво имаш или какво нямаш. А какво постигаш? Какъв плод принасяш? Това е от което се интересува Бог. А не какво имаш или какво нямаш. И просперитетното евангелие и евангелието на аскетизма са все дяволски учения.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

7ivan

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 146
Re: Живот извън системата
« Reply #224 on: January 09, 2018, 17:14:55 PM »
Аскетизмът е вид дисциплина.
Да трябва да принасъме плод на правда. Ти мислиш че има още много години да се изминат, но реалността е друга. Виж само как върви чипосването и още куп други дейности.