Author Topic: Защо дявола продължава?  (Read 26025 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1052
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #30 on: November 21, 2022, 21:55:37 PM »
Видях поредния въпрос, който по никакъв начин не помага за опознаването на Бога, няма никаква полза относно спасението, няма никакво реално приложение в ежедневието, но все пак е успял да настрои един срещу друг братя и сестри.

Виж братко, аз съм един от хората които са спорили в дадената тема с мнение против плоската земя, но тук не съм съгласен с теб, че въпроса е маловажен.
Защото тая тема, както и разни подобни (които света отрича) са все в противни на света който чрез своята си наука високумства, и за да се покажат колко са умни, то както е и писано, показват се глупци.

Защото такива тематики покзват едно главно нещо, а именно, дали човек се обляга на Писанията като на 100% истина, или като на басни и древни прикази, чрез които някой си бил описал Бог, който бил различен, и не можело да е толкова примитивен както било писано в Библията.
Дори да не разбираме даден текст и той да има две значения, и да спорим кое от двете е вярното, ако света отрича и двете, то ние, чрез вяра показваме, че вярваме на Писанията, а не на света.

За всичко трябва да се облягаме на Бог, и ако света ни обяснява каквото и да е друго, ние не трябва да се поддаваме, защото е писано, че ако слепец води слепеца и двамата ще паднат в ямата.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1052
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #31 on: November 21, 2022, 22:08:02 PM »
От това (коментара на Watchman) следва, че един ден човечеството все пак ще тръгне към звездите. Народите ще продължат да се увеличават, няма да има вече смърт, а в края на краищата колкото и да е голяма планетата все в един момент ще отеснее (след като хората не умират). Чудя се дали от самото начало това не е бил плана на Бог - разселването из космоса, особено при условие, че преди грехопадението не се е предвиждало да умираме.

Ето още тук произтича неразбирането и неверието ти, писано е:

2 Петрово 3:5
Защото те своеволно не признават това, че чрез Божието слово от начало е имало небе и земя сплотена от водата, и всред водата,

Как така земята е сплотена от вода т.е. около сушата има вода, но същевременно е и всред вода?
Да си чувал, че Вояджър 1 е достигнал до "края на нашата слънчева система" където е навлязъл в материя която е "плътна"? Т.е. до водния слой който Библията описва?
Т.е. дори да има нещо отвъд тоя воден слой опасващ нашата така наречена "слънчева система", то ние няма как да видим през нея, следователно всичко което се наблюдава е в нея. Как тогава, ще "тръгнем към звездите"?

Змията лъже по-същия начин както и в Едемската градина, взима истини и ги представя по такъв начин, че да всява заблуда и лъжа. За това, без да се облягаме на Писанията, сме обречени да се оплитаме в лъжите и.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #32 on: November 21, 2022, 23:55:26 PM »
Quote
Да си чувал, че Вояджър 1 е достигнал до "края на нашата слънчева система" където е навлязъл в материя която е "плътна"? Т.е. до водния слой който Библията описва?

Този Вояджър ако въобще е ходил някъде, в най-добрия случай се е разходил до купола, който е твърд и през него не може да мине никой, нито дори с атомни бомби не може да бъде разбит (както са се пробвали при операция Fish Bowl). Водите сред които се намира земята е над купола, както казва и Писанието:

Бит. 1:6  И Бог каза: Да бъде простор (твърд, купол) посред водите, който да раздели вода от вода.
Бит. 1:7  И Бог направи простора(твърдта, купола); и раздели водата, която беше под простора(твърдтта).


Така, че Писанието е ясно - няма никаква "слънчева система", няма и никакъв "космос". Има Земя(суша) сред водите (морета и океани, които всички са идеално плоски) и има води над  твърдтта, които се държат от самата твърд (купол). Това са неописуемо големи количества вода (хиляди пъти по-големи от всички океани и морета взети заедно), които се държат от нещо изключително здраво. Има предположения че твърдта е направена от дебел километри слой диамант, или нещо дори по-твърдо от диаманта. Не случайно Бог е избрал да нарече купола - "твърд"(firmament).

Под купола има голямо пространство в което се намират слънцето, луната и звездите, и те всички са по-малки от земята. Размера на слънцето и луната са приблизително еднакви. Земята не се върти и не пътува никъде. Слънцето и луната обикалят своята траектория над Земята. Луната най-вероятно не е твърдо тяло, но е направена от нещо като плазма и е прозрачна (за което има доказателства). Луната не отразява светлината на слънцето, но има своя собствена светлина (която е студена светлина). Звездите са ефирни небесни тела, пак подобни на течна плазма, които трептят всяка с определено трептене и издават звук ("звездите на зората пееха заедно" Йов 38:7). Звездите най-вероятно са свързани с "небесните началства и власти". Това са същите "престоли и господства" за които говори Писанието. Те самите звезди вероятно са свързани с определени духовни същества от Небесната йерархия. Има и така наречените "скитащи звезди" (Юда 1:13), които са напуснали своята определена от Бога траектория и това са "небесните началства и власти на тъмнината" (Еф 6:12) - падналите ангели и небесни воинства. От там идва и думата "планети" - която на гръцки означава скитащ. А скитащ е този, които е изгубил своя път и се лута в тъмнина.

Точно поради тази причина силите на мрака искат хората да вярват, че земята е "планета" която лети из "космоса" - сиреч скитаща звезда, която се е отрекла от Бога подобно на падналите ангели. Земята обаче не е планета, планетите са падналите ангели/началства и власти. (Змея завлече 1/3-а от небесните звезди). Писанието казва, че Небето е Божия престол, а Земята е Неговото подножие (Ис. 66:1). Това описание говори за една стационарна и неподвижна ситуация. Небето и Земята са фиксирани едно към друго. Никаква скитаща звезда (планета) не може а бъде подножие на Божия престол. Цялата измислица с космоса и хвъркащите с безумни скорости в него въртящи се като пумпали "планети" е гавра с Бога и Божието Слово. Това е подигравка с Божия престол.

Всеки път когато някой християнин изповяда че Земята е "планета" той утвърждава властта на сатана и се присъединява към бунта на Луцифер. Исус не случайно предупреди, че за "всяка ПРАЗНА дума" на човеците ще се иска сметка в съдния ден. Празна дума е онази, която е изпразнена от вложеното й от Бога съдържание. Празните думи веднага след като се изпразнят от Божието съдържание, биват напълнени със сатанинско съдържание.

Думи като "планета", "космос" "слънце", "луна", "звезди" имат съвсем ясно и Библейски утвърдено оригинално съдържание.  Но християните ги използват изпразнени от това съдържание и влагат в това сатанинското съдържание. Това е престъпление за което ще се иска сметка в съдния ден. Ако някой мисли, че това са маловажни неща, нека да си даде сметка, че е бил дълбоко измамен от силите на мрака.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1052
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #33 on: November 22, 2022, 11:04:28 AM »
Коментирали сме го вече, с част от нещата съм съгласен с друга не. А и ако ще се коментира, има си тема, по-добре там, в случая дадох пример на Mazzarot, поради насаденото у него желание за "звездна колонизация". Което е горе долу като рибките от аквариума да иска да се саморазселят по всички други аквариуми... За начало трябва да седне да чете Словото и да мисли върху писаното там.

Иначе да, с думи трябва да се внимава освен да не иползваме сатанинското им съдържание, също така и да не измисляме наше си съдържание което да влагаме в тях, защото е горе долу същото.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]