Author Topic: Защо дявола продължава?  (Read 25857 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kristiana

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 213
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #15 on: March 28, 2011, 16:59:30 PM »
аз бих искала Watchman да продължи за 7 духове на Бога,макар и в отделна тема.
Надявам се да стане!
Значенията на думите,например съвършен,че означава цял,завършен от къде ги взимате? Наистина нямам представа,не че питам съмнително.
Докато ходех на църква и преди пастора да изпадне в лъжеучения,ни говореше от словото с обяснение на думите,едно от нещата,които съм запомнила,че думата грях на еврейски е "хет" и означава буквално преведено изстрел,който не улучва целта. Вече вярно ли е незнам...

avia

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 67
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #16 on: March 28, 2011, 19:13:49 PM »
Владо,възможно е да бъркам.Започнах поста си с "да споделя мнение",а по-късно говорих ,че "можем да предположим".Не твърдя ,че съм абсолютно прав.
Но...за това същество се говори с точни изрази,от времето,кога ние не знаем..не сме били свидетели на засеняващия ефект,който е отразявал този херувим,нито на т.нар. огнени камъни...това е друг свят.Свидетели сме обаче /косвено/ като потомци на Адам,в намесата и действията на тази личност в човешката история.Бог говори/за нас е записано/ .."ти бе съвършен в постъпките си ,докато...."
Преди време бех чул некой да казва ,че този херувим/това е вид живо същество/..дяволът,е погрознял,защото е вършил престъпни на Бог дейности???Това е просто пример,но не съм убеден ,че красотата/хубоста/ имат нещо общо с греха,който може да се извърши.Ние не можем да "унижаваме" умишлено сътворено от Бог същество,дори да върши престъпление.Престъплението на личноста,нема нищо общо с външноста,умствените притежания.
Имената с които се свързва херувима,за който говорим,изразяват неговата същност...клеветник/например/.Мъдроста му е извратена,намира се в него безаконие заради ,което е "отстранен"/паднал/,но това не го прави слаба личност.Дали ще използва развратената си мъдрост за действия противни на Бога е друг въпрос.В него определено липсва страх от Бога.Защо липсва обаче?Защо продължава да върши това ,което върши/дори да знае ,че му остава малко време/?
Според мен отговорът е следния.."всяко добро дърво, дава добър плод,лошото лош.НЕ може лошо дърво да дава добър плод и обратното.Това го говори БОГ...не може./Нищо повече,от не може./
Ще бъде вързан за 1000г,после ще бъде пуснат..резултата ще бъде същия...да мами народите.Убеден съм ,че след 2 000 000г ,ако пак бъде пуснат... пак ще мами народите...защото мнението на Бог за него е ,"..баща на лъжата".

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 506
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #17 on: March 28, 2011, 22:54:07 PM »
-1- Ограничавайки и дори променяйки значението на една дума води до много погрешни изводи като този, който си направил.

-2-В Словото се говори за "съвършена омраза", за "съвършен ден", "съвършено изтребление", "съвършенство на красота".

-3-Думата "съвършен" означава "цялостен" и "завършен" и се използва както в положителен така и в отрицателен смисъл.
-4-Никъде не е писано, че сатана е "загубил съвършенството си", нито някъде е писано, че е загубил някакви "подаръци и дарби".

-5-Казваш, че "не можем да твърдим" това, но никъде не казваш ЗАЩО не можем да го твърдим.

-1- Безспорно когато нещо се променя спрямо добрият оригинал, това не е добре. Особено когато това касае словото. Но аз мисля, че добре се обосновах там, в съответната тема.

-2- Да, говори се за тези неща и те имат директна и религиозна връзка и теологична, също.

-3- Да, и в положителен и в отрицателен смисъл. Когато е в положителен е свързана с Бога и царството Му, когато е в отрицателен се използва също там.

-4- Помисли малко.
-5- Какво точно имаш в предвид? Не открих абзац с подобно твърдение, но може и да греша – посочи ми.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3948
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #18 on: March 29, 2011, 03:46:13 AM »
Аз бих обърнал внимание малко по-детайлно на думите от Езекиил 28-а глава, защото това, което пише там не е точно това, което се приема по традиция.

Ез. 28:12  Сине човешки, дигни плач за тирския цар, и кажи му: Така казва Господ Иеова: Ти си печат на съвършенство, пълен си с мъдрост и съвършен по хубост.

Първо не само в 12-ти стих но и цялата глава преди това се говори за тирския цар. Самия тирски цар е бил точно определен човек, който е съществувал и спрямо когото пророкува Езекиил, по заповед на Бога. Наистина пророческите писания, често използват подхода да се говори за някой човек, а да се влага смисъл, който отива отвъд самия човек, както в псалома на Давид, където той говори за себе си, но всъщност се пророкува за Исус. Ако обаче обърнем внимание на същия псалом ще видим, че не всичко може да се отнесе към Исус.

По същия начин ако разсъждаваме, че в пророчеството за тирския цар се разкриват неща, отнасящи се до луцифер, то ние трябва да внимаваме и да помним, че е възможно да има неща които не се отнасят до него, или дори въобще да не се говори за луцифер.

Втория момент "Ти си печат на съвършенство" изглежда е доста произволен превод на български. Буквалния превод на Jay P. Green казва така: "You seal the measure, full of wisdom and perfect in beauty" останалите буквални английски преводи казват нещо подобно, но нито едно не е съвсем ясно като конкретен смисъл. Ако обаче видим превода на Септуагинтата се разкрива съвсем друго значение, а именно гръцките думи означават някой който е бил "отлъчен от подобието" - с други думи отлъчен от Божието подобие. Еврейските думи могат също да се преведат като някой който е излязъл извън допустимата мярка.

Тези неща биха могли да се отнасят както до самия тирски цар, който като човек е потъпкал Божието подобие в себе си и е излязъл извън допустимата мярка, така и за луцифер. Но и в двата случая значението няма нищо общо с "печат на съвършенство" както нашия превод твърди напълно безотговорно.

Интересното в случая е че някой може да изгуби Божието подобие, но пак да бъде пълен с мъдрост и цялостен по хубост. И тук се сещам онова, което някой беше казал, че думата светщина означава, а именно "стремеж към красотата без любов към правдата"

Ез. 28:13  Ти бе в Божията градина, в Едем; ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни; със сард, топаз, диамант, хрисолит, оникс, яспис, сапфир, антракт, смарагд и със злато; направата на тъпанчетата и на свирките ти е била приготвена за тебе в деня, когато си бил създаден.

Този пасаж звучи все едно се говори за едемската градина в която са били Адам и Ева в началото. Обаче текста не дава основание да сме уверени, че се говори именно за същата едемска градина. Думата "едем" която отново преводачите са решили да я оставят непреведена по някаква своеволна причина означава "наслаждение, удоволствие" По тази причина Септуагинтата превежда текста така:

"Ти беше в наслаждение (лукс) в градината на Бога (боговете)."

Това отново може да се отнася до човека, който е тирския цар и който се е къпал в лукс, наслаждение и всякакви скъпоценни камъни.

Точно следващите пасажи дават основание да се счита, че се говори за падналия херувим, нещо повече доколкото знам това е единствения пасаж в Библията, където се загатва, че падналия враг е бил именно херувим. Опитах се да проверя текста в древните езици, но намирам текста за доста труден и ще трябва повече време и внимание за да мога да вникна по внимателно в тях.

Едно е сигурно, а именно, че не трябва в никакъв случай да се облягаме на традиционното схващане, а да изследваме внимателно Писанието, защото врага е заложил много клопки и измами в това, което ни е предадено като "традиционно схващане."
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 380
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #19 on: September 21, 2022, 16:08:02 PM »
 Откровение 20 глава

7 И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си,
8 и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък.
9 И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде.

Правилно ли съм разбрал? Че ще има такива хора и никак няма да са малко на брой, които живеят при видимо управление на Божия Син, но въпреки това ще последват сатана и ще тръгнат на война срещу Бог?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3948
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #20 on: September 21, 2022, 18:25:03 PM »
Quote
Правилно ли съм разбрал? Че ще има такива хора и никак няма да са малко на брой, които живеят при видимо управление на Божия Син, но въпреки това ще последват сатана и ще тръгнат на война срещу Бог?

Да, дори когато Божията сила и слава са на земята, мнозина само ще се преструват на покорни, според както е писано:

Пс. 66:3  Поради величието на Твоята сила Даже враговете Ти ще се преструват пред Тебе за покорни.

Мнозина ще останат врагове на Бога в сърцата си и ще предложат само външно покорство. Затова в края на 1000-годишното царство Бог ще пресее всички за последен път като освободи Сатана да изкушава народите за последно.

Между другото в този стих:

Откр. 20:9 И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде.

Се говори за това, че земята е плоска, при това в прав текст. Преводачите не са посмели да преведат истината, защото вместо "ширина" в оригинала е използвана думата plato, което означава плоскост. С други думи в този стих в прав текст се говори, че земята е плоска.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 380
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #21 on: September 23, 2022, 09:09:08 AM »
Благодаря за поясненията. И размишлението ме препрати към тези думи:

Ако се покаже милост към нечестивия, Пак той няма да се научи на правда;
Даже в земята на правотата ще постъпва неправедно, И не ще погледне на Господното величие.

Исая 26

Възможно ли е човек да намери в нета линкове към оригинали или най-достоверни копия на Светото Писание?
В превода на King James Version /с преводач от нета/ думите от 9 стих на 20 глава ги превежда изкачиха по ширината на земята, което наистина на нашия език и граматика звучи малко абсурдно.

Stefan

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 13
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #22 on: September 25, 2022, 20:35:05 PM »
Откр. 20:9 И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде.

Във връзка с този стих се сетих нещо, което не ми е ясно от хронологична гледна точка и не само.
Ще помоля някой, който има възможност да ме осветли или ако вече е имало такова разискване във форума - да ме препрати.

Исая 65 глава
17 Понеже, ето, създавам ново небе и нова земя; И предишните неща няма да се спомнят, Нито ще дойдат на ум.
18 Но вие веселете се и радвайте се винаги В онова, което създавам; Защото, ето, създавам Ерусалим за радост, И людете му за веселие,
19 Аз ще се радвам на Ерусалим, И ще се веселя за людете Си, И няма да се чува вече в него глас на плач Нито глас на ридание.
20 Там не ще има вече младенец, който да живее само няколко дни, Нито старец, който да не е изпълнил дните си; Защото дете ще умре стогодишният, А грешник ако умре стогодишен ще бъде считан за проклет.
21 Те ще построят къщи, и ще живеят в тях; Ще насадят лозя, и ще ядат плода им.
22 Няма те да построят, а друг да живее там. Няма те да насадят, а друг да яде; Защото дните на Моите люде ще бъдат като дните на дърво, И избраните Ми за дълго ще се наслаждават в делото на ръцете си.
23 Не ще се трудят напразно, Нито ще раждат чада за бедствие; Защото те са род на благословените от Господа, Тоже и потомството им.
24 Преди да Ме призоват те, Аз ще отговарям, И докато ще говорят те, Аз ще слушам.
25 Вълкът и агнето ще пасат заедно, И лъвът ще яде слама както вола, И храна на змията ще бъде пръстта. Не ще повреждат нито ще погубват В цялата Ми света планина, казва Господ.


И малко пояснение от предишна глава на Исая:

Исая 11 глава
6 Вълкът ще живее с агнето, Рисът ще си почива с ярето, Телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно; И малко дете ще ги води.
7 Кравата и мечката ще пасат заедно; Малките им ще си почиват задружно; И лъвът ще яде слама както вола.
8 Сучещо дете ще играе над дупката на аспида; И отбито дете ще туря ръката си в гнездото на ехидна.

И ето какво казва Господ:

Лука 20 глава
34 А Исус им рече: Човеците на този свят се женят и се омъжват;
35 а ония, които се удостоят да достигнат онзи свят и възкресението от мъртвите, нито се женят нито се омъжват.
36 И не могат вече да умрат, понеже са равни на ангелите; и, като участници на възкресението, са чада на Бога.

Очевидно в рамките на този свят ще бъде създадено новото небе и новата земя? (Или вече ги има?)
Иначе откъде ще се вземат тези деца, за които пише Исая?

Stefan

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 13
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #23 on: September 25, 2022, 20:49:48 PM »
Преводачите не са посмели да преведат истината, защото вместо "ширина" в оригинала е използвана думата plato, което означава плоскост.
Аз мисля, че Бог с безкрайната Си мъдрост, нарочно е допуснал това да бъде така. Няма да забравя, как стоях и гледах в една точка повече от 10 минути, когато за първи път прочетох Битие 1:(2,6,7,8). А точно началото се явява повратен момент, в който трябва да решиш дали имаш истинска вяра за да се довериш изцяло на Словото.

Доскоро имах един файл, в който бях систематизирал около 40 цитата от Писанието с преки и косвени доказателства за формата на земята. Дори го разпечатвах и го раздавах на близки като повод за размисъл. Разбира се ефектът беше нулев, но на по-късен етап, както си четях попаднах на 2 Сол 2:11 и се замислих - ако Бог е решил дадени хора да живеят в заблуда, какво всъщност правя аз и редно ли е да го правя? Затова спрях, но съм доволен засега, че поне моят син(17) разбра и с това успях да му изградя някаква бъдеща основа. Или по-скоро Бог му я изгради чрез мен.


Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 380
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #24 on: September 26, 2022, 13:28:34 PM »
Quote
Правилно ли съм разбрал? Че ще има такива хора и никак няма да са малко на брой, които живеят при видимо управление на Божия Син, но въпреки това ще последват сатана и ще тръгнат на война срещу Бог?

Да, дори когато Божията сила и слава са на земята, мнозина само ще се преструват на покорни, според както е писано:

Пс. 66:3  Поради величието на Твоята сила Даже враговете Ти ще се преструват пред Тебе за покорни.

Мнозина ще останат врагове на Бога в сърцата си и ще предложат само външно покорство. Затова в края на 1000-годишното царство Бог ще пресее всички за последен път като освободи Сатана да изкушава народите за последно.
Тогавашните врагове на Бог изглежда ще бъдат по-безумни и по-зли от сегашните.
---------
Обещаните ново небе и нова земя ще дойдат в края на /или след/ 1 000 годишното царство. Според Исая 65,66 гл. и Откровение 20,21гл. така го разбирам. Какво ли чудо ще бъде...от една земя човеците да заживеят на друга...преобразяване на всичко наоколо.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3948
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #25 on: September 26, 2022, 15:23:31 PM »
Quote
Очевидно в рамките на този свят ще бъде създадено новото небе и новата земя? (Или вече ги има?)
Иначе откъде ще се вземат тези деца, за които пише Исая?

Това, което аз разбирам е че децата за които пише в Исая ще се вземат от родителите, които са ги родили. Твоето объркване идва от факта, че ти мислиш, че цялата Исая 65-а глава говори за новото небе и новата земя, само че това не е така. Нека да погледнем внимателно началото на това, което си цитирал:

Исая 65 глава
17 Понеже, ето, създавам ново небе и нова земя; И предишните неща няма да се спомнят, Нито ще дойдат на ум.
18 Но вие веселете се и радвайте се винаги В онова, което създавам; Защото, ето, създавам Ерусалим за радост, И людете му за веселие,


В 17-ти стих Бог говори за новото небе и новата земя, но в стих 18 Той започва да говори за нещо друго, а именно за Милениума. Връзката е подчертания текст.

Т.е Бог казва- Аз ще създам ново небе и нова земя, но вие трябва да се радвате във всичко което създавам. Т.е не само новото небе и земя, но и Милениума. След което започва да се говори за Милениума (1000 годишното царство).

Доказателство за това е че в самия текст се говори за смърт и грешници:

"Защото дете ще умре стогодишният, А грешник ако умре стогодишен ще бъде считан за проклет.
"

Ние знаем че в новото небе и земя няма да има нито смърт, нито грешници. А в случая има и двете. Следователно в този текст не се говори за новото небе и земя, а за Милениума.

Точно за това, Бог започва да говори именно за земния Ерусалим в който Исус ще се възцари при Пришествието си, който ще е сянка да бъдещия нов Ерусалим, който ще слезе от Небето в края на Милениума.

В ст. 23 не се казва, че няма да се раждат чада въобще, а че няма да се раждат за бедствие.

Та в Милениума ще има и смърт и грешни хора, ако и Исус да царува на Земята от Ерусалим. Хората ще се женят и омъжват и ще им се раждат деца.

По интересен е случая за новото небе и земя. Ще има ли народи, ще има ли семейства и ще се раждат и деца? Аз мисля, че ДА. Ще има и народи и семейства и деца. И ето кой пасаж го потвърждава:

Rev 21:1  И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече. 
Rev 21:2  Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си. 
Rev 21:3  И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях. 
Rev 21:4  Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина. 
Rev 21:5  И Седещият на престола рече: Ето, подновявам всичко. И каза: Напиши, защото тия думи са верни и истинни. Rev 21:22  И храм не видях в него, защото неговият храм е Господ Бог Всемогъщият и Агнето
Rev 21:23  И градът нямаше нужда от слънце, нито от луна да го осветява, защото Божията слава го осветяваше, и неговото светило е Агнето. 
Rev 21:24  И народите ще ходят по неговата светлина: земните царе ще донасят в него своите славни неща
Rev 21:25  Портите му не ще се затварят денем, (а нощ не ще има там); ( Гръцки: Защото) 
Rev 21:26  па и народите ще донасят в него славните си и ценни неща
Rev 21:27  И в него никак няма да влезе нещо нечисто, нито оня, който върши мерзост и който лъже, а само записаните в книгата на живота на Агнето. 


Тук очевидно се говори за новото небе и новата земя. Но също така се казва, че продължава да има народи. Самата дума наРОД, предполага че нещо се ражда. Народ идва от народили се хора.

Също така се говори за земни царе, които ще носят своите славни неща (изделия на техните умения и творчески труд) в Новия Ерусалим.

Т.е ще има народи, които ще живеят на новата земя, те ще се умножават имайки деца, и ще имат свои царе и всеки народ ще има уникална култура, която ще произвежда уникални и славни неща, които тези народи ще представят пред Бога. Трябва да се отбележи, че тези народи НЕ ЖИВЕЯТ в Новия Ерусалим, те само идват там за да се поклонят и да донесат своите приноси. В Новия Ерусалим няма храм, това е много важно, за да се разбере връзката с думите на Исус, че светиите участвали в първото възкресение няма да се женят нито омъжват, но ще бъдат като ангелите.

Ключовия пасаж за разбирането на тази връзка е ето този:

Rev 3:12  Който победи, ще го направя стълб в храма на Моя Бог; отгдето няма вече да излезе вън; и ще напиша на него името на Моя Бог, новия Ерусалим, който слиза от небето от Моя Бог; ще напиша и Моето ново име. 

Тук очевидно се говори за светии победители, които ще се удостоят с голяма чест. Те ще бъдат завинаги част от Божия храм, ще бъдат едно с Агнето и НЯМА ДА ИЗЛЯЗАТ ВЪН.

Това очевидно не са същите хора от народите, които ще влизат в и излизат от Новия Ерусалим, носейки там своите славни неща. Точно това са хората за които Исус говори, че ще бъдат като ангелите, които няма да се женят нито омъжват. Това са онези, които ще станат част от Божия храм, подобно на серафимите, които са непрестанно в Божия храм. Това са онези удостоени да участват в първото възкресение.

Но освен първо възкресение има и второ възкресение.

Rev 20:5  Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение. 

След 1000-та години идва второто възкресение. Някои християни мислят, че в това възкресение участват само грешните човеци, осъдени на вечна погибел, но това далеч не е така.

Rev 20:11  След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях. 
Rev 20:12  Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите. 
Rev 20:13  И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си. 
Rev 20:14  И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това е втората смърт. 
Rev 20:15  И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро


Тук виждаме съвсем ясно че при второто възкресение хората, които отиват да съд пред Белия Престол все още имат шанс имената им да са записани в книгата на живота. Ако не беше така нямаше да има никакъв смисъл тази книга да се разтваря и да се проверява дали нечие име е записано там. Щеше да се знае, че който е записан в тази книга вече е участвал в първото възкресение, и който не е явно не е записан там. Но Писанието показва, че това не е така.

И при второто възкресение ще има хора записани в книгата на живота и именно те ще съставят онези праведни народи които ще живеят на новата земя, ще имат семейства, деца и царе и ще ходят да се покланят и да носят приноси в Новия Ерусалим. А онези, които са "блаженни и святи" участвали в първото възкресение, те ще са тези които няма да се омъжват и женят, защото те ще са част от Божия храм. Те вероятно ще заменят херувимите, серафимите и четирите живи същества, както и падналите ангели. Ясно е че с такова призвание няма как да имат семейства и да раждат деца. Но останалите праведни, спасени при второто възкресение, ще формират народите, и те самите ще имат и жени и деца.

Има още един пасаж, който доказва запазването на семейството:

Ecc 3:14  Познах, че всичко що прави Бог ще бъде вечно; Не е възможно да се притури на него, нито да се отнеме от него; И Бог е направил това, за да Му се боят човеците. 

Бог е измислил и създал мъжа и жената, както и раждането на деца. И щом Бог го е създал - то ще го има вечно. Бог не прави грешки, които после да запраща в небитието. От това, което Бог е създал няма да се отнеме нищо.

Точно за това Писанието говори за обновлението/ възстановяването на всичко.

Мат. 9:28  А Исус им рече: Истина ви казвам, че във време на обновлението на всичко, когато Човешкият Син ще седне на славния Си престол, вие, които Ме последвахте, тоже ще седнете на дванадесет престола да съдите дванадесетте Израилеви племена.

Деян. 3:20  и той да ви изпрати определения за вас Христа Исуса, 
Деян. 3:21  когото трябва да приемат небесата до времето когато ще се възстанови всичко, за което е говорил Бог от века чрез устата на светите си пророци. 


Бог извършва обновление и възстановяване на всичко, което е създал и което е било повредено от греха. Така Бог ще възстанови както пораженията от греха сред херувимите и ангелите, така и сред земята и земните жители.

Римл. 11:33  О колко дълбоко е богатството на премъдростта и знанието на Бога! Колко са непостижими Неговите съдби, и неизследими пътищата Му! 
Римл. 11:34  Защото, "Кой е познал ума на Господа, Или, кой Му е бил съветник?" 
Римл. 11:35  или, "Кой от по-напред Му е дал нещо, Та да му се отплати?" 
Римл. 11:36  Защото всичко е от Него, чрез Него и за Него, Нему да бъде слава до векове. Амин. 
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Mazzarot

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 15
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #26 on: October 28, 2022, 13:20:20 PM »
От това (коментара на Watchman) следва, че един ден човечеството все пак ще тръгне към звездите. Народите ще продължат да се увеличават, няма да има вече смърт, а в края на краищата колкото и да е голяма планетата все в един момент ще отеснее (след като хората не умират). Чудя се дали от самото начало това не е бил плана на Бог - разселването из космоса, особено при условие, че преди грехопадението не се е предвиждало да умираме.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3948
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #27 on: October 29, 2022, 10:23:16 AM »
Още преди години повечето хора в този форум достигнахме до убеждението, че Земята е плоска. В тази тема се проследява как сме достигнали до това разбиране.

Та от тази гледна точка няма как човечеството да тръгне към звездите, защото звездите са просто осветителни тела в небесния купол. В Откровението се казва, че звездите ще падат на земята като смокини брулени от вятъра (6:13). Няма как разни слънца милиони пъти по-големи от земята да падат на земята като смокини. За да се случи това те трябва да са много по-малки от самата земя, както смокините са много по-малки от земята на която падат.

Когато затръби четвъртия ангел, 1/3 от небесните звезди ще бъде поразена (Откр. 8:13). Нима милиарди слънца и галактики, с трилиони планети в тях ще бъдат поразени заради някакви събития на някаква нищожна планета наречена Земя?

На Бог Му отне същото време да създаде слънцето луната и всички звезди, колкото Му отне да създаде тревата и дърветата. Очевидно няма никакви трилиони планети и слънца, които що за стойност ще имат ако са създадени за същото време колкото земната трева и дървета? Звездното небе е точно това, което Писанието казва - осветителни тела в небесната твърд. Или Бог създаде нищожното петънце в космоса наречено Земя за 5 дни, а целия космос с всичките му трилиони слънца и планети за 1 ден?

Освен това ние въобще не знаем колко е голяма Земята. Не може да се вярва нито на медиите, нито на "учените", нито на правителствата. Всички те лежат в лукавия (1Йоан 5:19)и практикуват неговата най-древна дейност - лъжата. Но дори по официалните данни всички сегашни жители на Земята могат да се поберат без проблем в щата Тексас. Т.е населението може да се увеличи стотици пъти и Земята ще ги поеме без проблем и то по официалните лъжливи размери. Реалните вероятно са много по-големи.

Трябва да се вземе предвид и факта, че Бог ще сътвори не само Ново Небе, но и Нова Земя. Новата Земя може да е хиляди пъти по-голяма от сегашната, може да е и милиони, или трилиони пъти по-голяма. Предвид факта, че смърт вече няма да има, Бог може да направи много по-голяма Земя.

При всички случаи това не са проблеми, които ни касаят нас, Бог знае какво ще направи и място ще има за всички на Земята. На никой няма да  му се наложи да ходи при никакви звезди, защото едва ли ще е много удобно да живееш върху някаква лампа.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Mazzarot

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 15
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #28 on: October 30, 2022, 18:19:22 PM »
Watchman, с много тъга изчетох това, което се е коментирало по въпроса за плоската планета. Видях поредния въпрос, който по никакъв начин не помага за опознаването на Бога, няма никаква полза относно спасението, няма никакво реално приложение в ежедневието, но все пак е успял да настрои един срещу друг братя и сестри. Моля те, като администратор на този форум, имай нужната любов, смирение и загриженост за нашите хора, и пресичай подобни дискусии!

А отбягвай глупавите разисквания, родословия, препирни и карания върху закона, защото те са безполезни и суетни.
...а има болничава охота за разисквания и препирни за нищожности, от които произлизат завист, разпри, хули, лукави подозрения...
А отричай се от глупавите и просташките разисквания, като знаеш, че пораждат крамоли.


Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3948
Re: Защо дявола продължава?
« Reply #29 on: October 31, 2022, 22:10:53 PM »
Въпроса за плоската земя не е нито глупав, нито нищожен, нито безполезен, а има фундаментално значение за живота на всеки християнин, а също така и на всеки човек въобще.

Писанието ни учи да не се съОБРАЗяваме с този свят, а да се преОБРАЗяваме чрез обновяването на ума. (Римл. 12:2).

Света с неговите лъжливи и демонични учения е обременил умовете на хората по цялата Земя. Сред тия лъжливи учения са и ученията за космоса, планетите и прочие напълно изопачени неща, които имат за цел да държат хората далече от Бога. Ние трябва да скъсаме с онзи образ на реалността който света поучава и да обновим умовете си според образа, който Бог ни показва в Писанието. Това се нарича мироглед, и мирогледа е най-силното формиращо живота на хората средство. Ето защо нашия мироглед не трябва да се опира на лъжливи светски учения, а на Божието Слово.

Ето защо обновяването на ума според истината и скъсването с лъжите на света в никакъв случай не е нещо, което може да бъде наречено глупаво, нищожно или безполезно.

А и все си мисля, че едва ли си изчел всичките 65 страници дискусии по темата. Ако беше, щеше да видиш, че този въпрос никак не е маловажен, и е пределно засегнат в Писанията. Ние трябва да знаем истината и да сме свободни от лъжите на дявола и света.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.