Author Topic: Блудницата от Откровение 17-19  (Read 101986 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Блудницата от Откровение 17-19
« on: October 12, 2007, 13:17:14 PM »
Има теории за това, коя е тази блудница.
Като че ли най-правдоподобната е, че това е католическата църква.
Тя най-успешно се вписва с определението блудница.
След пагубното смесване на християнството с езичеството. След прелюбодейството със света и светската власт, изразено в узаконяването на тази религия като официална. След всички последици от създаването и, видни и днес е много трудно да намерим някоя друга кандидатка за "голямата блудница".

А най-интересното е, че тя има и деца.

Откровение 17:5. И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.

Като погледнем какво се пръква от Римо-Католическата църква, ще видим Православната и Протестантската църква (със всичките и разклонения). Даже има мнения, че ислямът е създаден пак от нея с цел борба срещу евреите.
В крайна сметка това са 4-те най-големи и влиятелни религии, които са регистрирани и законни. Изключвам юдаизма и източните религии от сметките. За това споменавам само тези 4.

Изобщо една църква регистрирана ли е пред светската система, тя неминуемо е блудница. Може ли светът да признае и регистрира нещо, като добро и законно, ако то му противоречи или е заплаха за него?
Значи за да се регистрира тази църква, тя е направила някакви компромиси с Бог. И вече не е заплаха за света, иначе той би следвало да я гони.

Какво мислите по въпроса?
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

Josif

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 43
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #1 on: October 14, 2007, 18:35:46 PM »
Подкрепям!

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #2 on: October 14, 2007, 23:44:01 PM »
"Църквата" е доста смело изказване, тъй като същността на "Църквата" в Библейския смисъл е нещо превъзходно, както всички знаем. Ако наричаме нещо "църква", а то не е Църквата, тогава нека не го наричаме, че е "Църквата".

Добре е да се забележи и името, с което е наречена "Вавилон", т.е. бъркотия. На световната религиозна сцена (не говоря за "християнска", а за религиозна сцена), особено в западните държави се ширят доста объркващи хората лъжеучения, които наистина създават страхотна бъркотия. Може би това е "Вавилон", за който говори Словото. Не мога да кажа със сигурност, но до този момент аз по-голяма бъркотия не виждам. Ето и списък от лъжеученията, които един брат (мисля, че беше от Африка) беше така любезен да синтезира в скромните 23 точки, но по неговите думи това са само част от всичките (преведени от английски от един пост във форум):

Лъже-доктрини (кратък списък):

1) Веднъж спасен - завинаги спасен (лъжлива вечна сигурност)
2) "Покани Исус в твоето сърце"
3) Грабване преди (избягване от) скръбта
4) Просперитет и материално Евангелие
5) Евангелие на целево насочен живот (Purpose Driven Life Gospel)
6) "Адът не е реалност"
7) "Исус обича всички и не се противи на никого", т.е. лъжлива толерантност
8) Движение за растежа на църквата
9) Ръководство от един човек - пастор
10) Доктрина за десятъците
11) Жени-пастори (владеещи над мъже), феминизъм
12) Доктрина, че "Библията дава различни мнения по даден въпрос" или "всеки тълкува различно Библията и няма еднозначен отговор"
13) "Чудесата не са за наши дни"
14) Брак и развод според Запада
15) "Ти не можеш да надделееш над греха докато не се завърне Исус"
16) Върховенство, политическо християнство - доктрина, че християните ще завладеят световните правителства
17) Екуменизъм, универсализъм, лъжливо единство ("няма нужда да се отделяме")
18) Проекти за църкви за мулти-милион долара
19) Доктрината, че "Святите писания на са всичките верни"
20) Доктрината за деноминациите
21) Доктрината за брак между хомосексуалисти
22) "Църкви търсещи приятелство" (т.е. приятелство със света, за да бъдат приети)
23) "Библейски колежи и интелектуалност на християнството"


Аз бих добавил и още някои, които се сещам:
24) "Пророците не могат да познават повече от 85% от случаите, тъй като няма да станат съвършени"
25) Християнски концерти с евангелизаторска насоченост

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Josif

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 43
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #3 on: October 14, 2007, 23:49:36 PM »
:) Подкрепям, подкрепям!

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 655
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #4 on: October 15, 2007, 05:26:50 AM »
Ето и списък от лъжеученията, които един брат (мисля, че беше от Африка) беше така любезен да синтезира в скромните 23 точки, но по неговите думи това са само част от всичките (преведени от английски от един пост във форум):

Благодаря ти за старанието за превода. Мисля, че струва си да се спомене за източника на цялата статия, защото е добре да се прочете цялата (за тези които знаят английски):
Jesus Christ, An Offence To ‘Westernized Christianity’
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #5 on: October 16, 2007, 22:00:33 PM »
"Църквата" е доста смело изказване, тъй като същността на "Църквата" в Библейския смисъл е нещо превъзходно, както всички знаем. Ако наричаме нещо "църква", а то не е Църквата, тогава нека не го наричаме, че е "Църквата".

Вметката е на място.
Аз на регистрираните религиозни организации с йерархична структура им викам "черкви".
В мнението си използвах думата Църква, по-скоро по инерция, но смятам че всеки разбира, какво имам предвид.

Но за по-голяма яснота нека, където съм писал "църква" да се чете "черква".

От казаното по-горе, някой може да си извади заключението, че Бог не работи в тези черкви. Напротив Бог си работи и това статукво способства изпълнението на Неговите цели.
Но Той призовава своите хора да излязат от тази блудница:

Откровение 18:4. И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

Josif

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 43
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #6 on: October 16, 2007, 22:26:19 PM »
Какво означава всичко това? Че трябва да излезем от всякакви взаимоотношения с всякакви черкви? Да не посещаваме религиозни събрания в православни, католически и протестански "черкви"? Или не съм разбрал нещо?

etien

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 61
  • Блог
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #7 on: March 19, 2009, 10:06:28 AM »
Какво означава всичко това? Че трябва да излезем от всякакви взаимоотношения с всякакви черкви? Да не посещаваме религиозни събрания в православни, католически и протестански "черкви"? Или не съм разбрал нещо?
Въпреки че човекът не може да пише, въпросът му е абсолютно логичен и на място. Отговора се крие във това Какво е Вавилон? Ако е църквата като религиозни структури и системи е едно, но ако е нещо друго би било различно. В българските библии има един сериозен пропуск и преводачите е трябвало поне да поставят бележка под линия на въпросното място. Думите град и блудница на старогръцки са и двете от женски род. Следователно когато четем 17-18 глава е наложително да си напомняме непрестанно това за да разберем написаното.
Друго което е и най-важното – това е духовно откровение – образи които трябва да бъдат разбрани правилно и приложени адекватно в действителността. Ето как е описан Вавилон: „И жената която си видел е големият град, който царува над земните царе”. По никакъв начин  не е възможно да се приложи това за която и да е организация на християни. Не защото мисля, че те са според истината, но е неприложимо. Нито една организация не е царувала над всички земни царе. Християните правят своите организации много време и не е да не са се опитвали да владеят света, както и до днес обичат например американците. Но и сега не владеят например Русия или Китай. А блудницата владее всичко и тогава преди 2000 години и сега.
Има едно единствено управление, което винаги е било над земните царе. Сатана казва на Господаря тези думи:
Пак го завежда дяволът на една планина много висока и показва му всичките царства световни, и славата им;  И казва му: Всичко това ще ти дам, ако паднеш да ми се поклониш.  Тогава Исус му казва: Махни се, Сатана; защото е писано: Господу Богу твоему да се поклониш, и само нему да послужиш.

Той е този, който винаги е управлявал царствата на земята от Адам насам. Той знаем, че е княза на въздушната власт. И още неговата власт е невидима – никой цар не би се съгласил, че царството му е дадено от лукавия. (Името и е Тайна) Затова Вавилон е духовен град, който е градът на демоните и на Сатана, който прави точно така царува чрез блудство, опива се от кръвта на светии и праведни – въобще всичко което е описано за нея /него, тоест градът.

Как тогава става излизането от Вавилон и дали християнските ”черкви” участват във Вавилон?
Да по определен начин. Всяка от църквите сама определя колко участва. До колко участваш в духовни дела или в плътски дела е въпрос на общото решение на стареите на църквата. Било то пастори или не. Но това по никакъв начин не означава, че когато напуснеш църквите напускаш Вавилон. Вавилон е управлението на лукавия чрез заблуди и измами, грехове и изкушения. Ти излизаш от Вавилон когато заживееш в Божия град. Религията е вътре в сърцето на човека. Ако си лицемер и излезеш от църквата си оставаш лицемер. Трябва да напуснеш лицемерието. Ако християните с които се виждаш са със закоравели сърца и не искат да напуснат лицемерието което ти си открил, за да продължиш може да ти се наложи и да излезеш от общението на тези твои приятели. По този начин някои общества съвсем са заприличали на сатанинска синагога, както казва писанието.

Но Вавилон е това Сатана да те управлява, а не само някаква религиозна организация. Да излезеш оттам е да не оставиш място в сърцето си, което да принадлежи на лукавия, както Исус казал: той, (Сатана,) няма нищо в мене. Исус е този, който не е имал нищо общо с Вавилон никога освен когато дошъл на земята за  да избави тези които са му били подвластни. Евреи 2:14-15 в цариградската библия казва:

И тъй, понеже децата участвуват в плът и кръв, и той такожде взе участие в истото за да унищожи чрез смъртта тогози който има държавата на смъртта, сиреч дявола, 15. и да избави тези които поради страха на смъртта през всичкия си живот беха подчинени на робство.

Това е Вавилон – бъркотията от народи, племена, езици където, чрез блудството си да му се покланят на него, царува бога на този свят – дявола / клеветника.


Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #8 on: March 19, 2009, 10:13:22 AM »
etien,

Бил си заблуден от сатана, вземайки думите, които каза на Исус в пустинята, за негови. Писано е, че сатана е лъжец и на лъжата баща и те е излъгал.

Думите оригинално са на Бога:
Така казва Господ на Силите, Израилевият Бог: Така да кажете на господарите си - Аз чрез голямата Си сила и чрез простряната Си мишца съм направил земята, както човека и животните, които са по лицето на земята; и давам я на когото благоволя. И сега дадох всички тия земи в ръката на слугата Си Навуходоносора, вавилонския цар; тоже и полските зверове дадох нему за да му слугуват.

Още е писано, че Господ поставя и маха царе. Навуходоносор също го разбра това нещо.
Той изменява времената и годините; Сваля царе и поставя царе; Той е, който дава мъдрост на мъдрите И знание на разумните.

Това да сваля и поставя царе е именно Бог да управлява царствата.

След като имаш тази полезна информация си премисли отново написаното и цялата основа, на която си стъпил.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

etien

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 61
  • Блог
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #9 on: March 19, 2009, 11:58:50 AM »
etien, Бил си заблуден от сатана, вземайки думите, които каза на Исус в пустинята, за негови. Писано е, че сатана е лъжец и на лъжата баща и те е излъгал.
Думите оригинално са на Бога:
Така казва Господ на Силите, Израилевият Бог: Така да кажете на господарите си - Аз чрез голямата Си сила и чрез простряната Си мишца съм направил земята, както човека и животните, които са по лицето на земята; и давам я на когото благоволя. И сега дадох всички тия земи в ръката на слугата Си Навуходоносора, вавилонския цар; тоже и полските зверове дадох нему за да му слугуват.
Още е писано, че Господ поставя и маха царе. Навуходоносор също го разбра това нещо.
Той изменява времената и годините; Сваля царе и поставя царе; Той е, който дава мъдрост на мъдрите И знание на разумните.
Това да сваля и поставя царе е именно Бог да управлява царствата.

След като имаш тази полезна информация си премисли отново написаното и цялата основа, на която си стъпил.


Ще пренебрегна "християнските" глупости кой има "по-правилна основа", за да мога да ти отговоря по въпроса за царуването на живия Бог на земята.(Защото писанието те съветва да мериш себе си със себе си , а не с мене или някой друг).

Първо Исус не отрича думите му. Ако не са били верни той е щял да му го каже доста преди ти да се родиш дори. Но не е. Защо?


Ако Бог сега царува тука, ще трябва да го направиш отговорен за всички безумия, които се вършат по земята. Смееш ли да обвиниш Бога Баща на нашия Господар Исус Помазания, че е виновен за всичкото зло, което се върши днес по земята и как после ще защитиш неговата абсолютна справедливост?
Бог поставил Навуходоносор и той наистина е онази златна глава. Човекът станал разумен след безумието си и е един от малкото достигнали човешки образ - другите империи са останали зверове. И днес е така - царствата на народите са описани от писанията като зверове и такива и са. Как тогава Бог ги управлява? Той би ги направил да имат човешки сърца, както направи с Навуходоносор.
Народите не са управлявани от Бога. Собствения Божий народ уби господаря си, когото Бог възкреси от мъртвите. Да не би Бог да е царувал над тях когато са го убили? Не вярвам. Сам Господ казва : Сега е часът на тъмнината. Като и на друго място казва: работете докато е ден. Идва нощ, когато никой не може да работи.
Щом антихрист ще застане в Божия храм, който и да е той, как тогава Бог царува. Да идва време да царуваме на земята и ще царуваме с нашия господар Исус, но това време не е сега.
 Земята е предадена на човешките синове, казва писанието. Хората решават кое поредно зло да извършат и Бог не ги спира. Как тогава царува и управлява? Не, той не управлява тук и сега. Тук управлява, според същото това писание което цитираш, блудницата Вавилон, както вече се цитира този текст по-нагоре.

Защо Бог ще разрушава нещо, което сам управлява? А той ще разруши всичко по тази земя? Той ще съсипи земята поради делата и. Показал го е със унищожението на Содом и Гомор. И пак ще го направи. Не би го направил ако той управлява. Ти укори Бога и го направи виновен в неща за които само човека е виновен и заблуден, понеже има покривало което покрива народите и те не виждат кой ги владее и управлява. Тука Бог ли управлява в България?
Ключа е в това, че сам Бог даде земята на Адам и го направи господар на творението си. Както знаем, Бог не се отмята от думите си. Както е писано, че дарбите и призванието от Бога са неотменими.

"И рече Бог: Да направим человека по образу нашему и по подобию нашему; и да владее над морските риби, и над небесните птици, и над скотовете, и над всичката земя, и над всичките гадове които пълзят по земята.27. И създаде Бог человека по образу своему, по образу Божию създаде го: мъжки и женски пол ги създаде.28. И благослови ги Бог, и рече им: Плодете се и множете се, и напълнете земята, и обладайте я; и владейте над рибите морски, и над птиците небесни, и над всяко животно което се движи по земята."Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #10 on: March 19, 2009, 13:22:01 PM »
Той дяволът каза на Исус - "ако си Божий син, направи хлябове", но Исус не каза "аз наистина съм Божий син", нито каза "ще направя хлябове". Това означава ли, че щом не е отрекъл съмненията на дявола, значи Исус не е?

Когато дяволът цитираше погрешно думите на псалмиста "Ще заповяда на ангелите си...", Исус не му каза - ти прескочи едно изречение, но му отговори с друго написано. Това не означава, че дяволът е прав, защото това беше манипулация.

По твоята логика ти изкара сатана много голям проповедник и цар над цялата земя чак.

Писано е, че Царят замина в далечна страна и на връщане ще отплати на всеки. Бог в момента търпи заради Неговите и чака да се изпълни числото на закланите за Неговото име. Това не означава, че не е Цар.

Писано е още, че заблудата, която в момента е върху тази земя е пратена от Бог и така ще бъдат пресяти всички, които мразят истината, а обичат неправдата. Това го прави Царят - Всемогъщият.

Затова пише, че е Цар на царете (върховен над царете) и Господар над господарите и ще изисква от всеки цар и господар сметка.

Виж как пише за Асириеца - жезъла на Божия гняв - как Бог го е пратил, за да съсипе и накаже народи, но той (асириецът) се е възгордял и след това Бог го съсипва.

За Навуходоносор също се говори като "слугата ми Навуходоносор" още във времето, когато той гадаеше с черен дроб и кости и служеше на вавилонските идоли.

Ти не познаваш Бога, на когото казваш, че служиш, за да говориш такива неща.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #11 on: May 04, 2011, 10:46:00 AM »
От известно време размишлявам върху досегашното си схващане /че блудницата от Откровение е католическата църква/, но все повече се убеждавам, че блудницата е не някой друг, а именно Йерусалим. Но не точно, като физическия град, а като една амалгама от религиозно-финансовата система, която властва над този свят. Която система, изпълнена с гнусота и нечестие може да бъде проследена назад до Йерусалим, а още по-назад и до Вавилон. През наследствени банкери, ционисти, тайни общества, синагогата на сатана, чадата на дявола и назад до окултните корени на Египет и Вавилон. Хора посветили се на кабала и талмуд, и всякакво окултно знание, и гнусни ритуали. Хора, чрез които бива създадена институционалната религия в лицето на католическата църква, православната и хилядите протестантски разклонения, ислямът целящ заблуда на арабите и изтребване на евреите, и т.н.

По времето на Исус и апостолите Йерусалим се е простирал върху 7 планини /хълма/. Много градове по света също са изградени върху 7 хълма, например: Вавилон, Рим и Константинопол, наред с други по-съвременни градове, защото числото 7 се смята за свещено от много култури и религии, но те не пасват на Словото. Освен това думата преведена като “хълм” в Откр. 17:9 /ὄρος - орос/ в основното си значение означава планина. 

Откр. 17:18  И жената, която си видял, е големият град, който царува над земните царе.
Откр. 11:8  И труповете им ще лежат по улиците на големия град, който духовно се нарича Содом и Египет, гдето и техният Господ биде разпнат.


Исая 1:21  Как стана блудница верният град, Който беше пълен с правосъдие! Правда обитаваше в него, а сега - убийци.

Исая 47:7  И рекла си: До века ще бъда господарка; Та не си взела това присърце, Нито си помнила сетнината му.
Исая 47:8  Сега, прочее, чуй това, ти сластолюбко, Която седиш безгрижна, която казваш в сърцето си: Аз съм, и освен мене няма друга; Няма да стоя вдовица, Нито ще зная що е да се обезчадя, -
Исая 47:9  И двете тия неща ще дойдат върху тебе Внезапно, в един ден, Обезчадване и вдовство; В пълна мяра ще те постигнат Въпреки многото ти чародейства И голямото изобилие на обаянията ти.


Откр. 18:7  Колкото е прославила себе си и е живяла разкошно, толкоз мъка и печал й дайте; защото казва в сърцето си: Седя като царица, не съм вдовица, и печал никак няма да видя.
Откр. 18:8  Затова в един ден ще дойдат язвите й, мор, печал и глад, и тя ще изгори на огън; защото могъществен е Господ Бог, Който я съди.
Откр. 18:9  И земните царе, които са блудствували и живели разкошно с нея ще заплачат и заридаят за нея, когато видят дима от изгарянето й.Откр. 17:6  И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много.
Откр. 18:20  Веселете се за него, небеса и вие светии, вие апостоли и пророци, защото съда, с който вие бяхте осъдени, Бог отсъди над него.
Откр. 18:24  И в него се намериха кърви от пророци и от светии и от всичките заклани на земята.
Деян. 7:52  Кого от пророците не гониха бащите ви? а още и избиха ония, които предизвестиха за дохождането на тогова Праведника, на когото вие сега станахте предатели и убийци,


Мат. 23:27  Горко вам книжници и фарисеи, лицемери! Защото приличате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а отвътре са пълни с мъртвешки кости и с всякаква нечистота.
Мат.  23:28  Също така и вие отвън се виждате на човеците праведни, но отвътре сте пълни с лицемерие и беззаконие.
Мат.  23:29  Горко вам книжници и фарисеи, лицемери; защото зидате гробниците на пророците, и поправяте гробовете на праведните, и казвате:
Мат.  23:30  Ние, ако бяхме живели в дните на бащите си, не бихме съучаствували с тях в проливане кръвта на пророците.
Мат.  23:31  Така щото свидетелствувате против себе си, че сте синове на ония, които избиха пророците.
Мат.  23:32  Допълнете и вие, прочее, мярката на бащите си.
Мат.  23:33  Змии! Рожби ехидни! Как ще избегнете от осъждането в пъкъла?
Мат.  23:34  Затова, ето, Аз изпращам до вас пророци, мъдри и книжници; едни от тях ще убиете и ще разпънете, а други от тях ще биете в синагогите си, и ще ги гоните от град в град;
Мат.  23:35  за да дойде върху вас всичката праведна кръв проляна на земята, от кръвта на праведния Авел до кръвта на Захария, Варахиевия син, когото убихте между светилището и олтара.
Мат.  23:36  Истина ви казвам: Всичко това ще дойде върху туй поколение.
Мат.  23:37  Ерусалиме! Ерусалиме! Ти, който избиваш пророците, и с камъни убиваш пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чада, както кокошката прибира пилците си под крилата си, но не искахте!
Как се заробват хора и държави? С подкупи и заеми /с помощта на международния валутен фонд например/.

Откр. 17:18  И жената, която си видял, е големият град, който царува над земните царе.

Езек.  16:31  Защото си съградила блудилището си на всеки кръстопът, И си направила издигнатото си място във всяка улица, А пък не си станала като блудница, защото си презряла заплата,
Езек.  16:32  Но си била като жена прелюбодейца, Която приема чужди мъже вместо своя си.
Езек.  16:33  На всичките блудници дават заплата; Но ти даваш заплатите си и на всичките си любовници, И ги подкупваш, за да дохождат при тебе отвред И да блудствуват с тебе.
Езек.  16:34  Тъй че в блудствата ти стана с тебе противното на онова, що става с другите жени, Защото никой не те следва, за да блудствува с тебе; И понеже ти даваш заплата, а на тебе заплата не дават, Пак, поради това, става с тебе противното.


Прит. 22:7  Богатият властвува над сиромасите, И който взема на заем е слуга на заемодавеца.Кои са големците на земята, кои са тайните управници от елита?
Не са ли те чадата на дявола, синагогата на сатана, тайните общества и ционистите? Поклонниците на Луцифер, "носителят на светлината". Които са измамени да повярат, че чрез технологиите могат да постигнат безсмъртие и да наложат управлението си над земята. Да се опълчат срещу Творецът на Вселената и да победят.

Откр. 18:23  светлина от светило няма вече да свети в тебе; и глас от младоженец и от невеста няма вече да се чува в тебе; защото твоите търговци станаха големците на земята, понеже чрез твоето чародеяние бяха измамени всичките народи.

Хора сключили завет със смъртта, за да ги отмине бедата.

Исая 28:14  Затова слушайте словото Господно, вие присмивачи, Които господарувате над тия люде, които са в Ерусалим.
Исая 28:15  Понеже сте казали: Ние направихме договор със смъртта, И се съгласихме с преизподнята, Щото , когато заливащата беда минава, да не дойде до нас, Защото си направихме лъжата прибежище, И под измама се скрихме
И накрая цялата тази амалгама от противни религии, нечестиви управления и прочие, ще бъде унищожена от звяра с цел последен опит за заблуда над мислещите. Същевременно изпълнявайки Божията справедлива присъда.

Откр. 17:16  И десетте рога, които си видял, те и звяра ще намразят блудницата, и ще я направят пуста и гола, и ще изядат месата й, а нея ще изгорят в огън.

Езек. 16:38  И ще те съдя Според както се съдят такива жени, Които прелюбодействуват и проливат кръв; И ще нанеса върху тебе кръвно наказание с ярост и ревнование.
Езек. 16:39  Тоже ще те предам в ръката им; И те ще съборят блудилището ти, Ще разорят издигнатите ти места, Ще те съблекат още от дрехите ти, Ще отнемат лъскавите ти накити, И ще те оставят гола и непокрита.
Езек. 16:40  И ще доведат против тебе много народ, Които ще те убият с камъни И ще те прободат със сабите си.
Езек. 16:41  Ще изгорят с огън къщите ти, И ще извършат съдби над тебе пред очите на много жени; И Аз ще те направя да се оставиш от блудството, И няма да даваш вече заплата.

Ерем. 4:30  А ти запустяла, какво ще направиш? Ако и с червено да се облечеш, Ако и със златни накити да се украсиш, Ако и с много боя да боядисаш очите си, Напразно ще се украсиш; Любовниците ти ще те презрат, ще търсят да отнемат живота ти.
Ерем. 4:31  Защото чух глас като на жена кога ражда, Болките като на оная, която ражда първородното си, Гласът на Сионовата дъщеря, Която се задъхва, простира ръцете си, И казва: Горко ми сега! Защото душата ми чезне поради убийците.
Цялата нечестива система под която се мъчи светът ще бъде представена, като еврейска конспирация и звярът ще дойде като спасител на човечеството. Тогава целият свят ще се обърне против евреите и поддържащите ги християни.

Друго интересно нещо е, че позицията на католическата църква, относно блудницата от Откровение е, че тя е именно Йерусалим.
На пръв поглед изглежда странно и нелогично, защото самата католическа църква е дете на блудницата. Но като се вземе предвид, че католиците имат предвид, не тайната Вавилон, а физическия град Йерусалим и истинските евреи, нещата се подреждат. Католическата църква винаги е искала избиването на евреите. Тя е ключова фигура на съвременната сцена и ще играе ключова роля във финалните събития. Тя много прилича на блудницата и мнозина ще я припознаят, като такава, но тя е само димна завеса за отклоняване на вниманието.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3948
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #12 on: May 04, 2011, 19:23:04 PM »
Quote
От известно време размишлявам върху досегашното си схващане /че блудницата от Откровение е католическата църква/, но все повече се убеждавам, че блудницата е не някой друг, а именно Йерусалим. Но не точно, като физическия град, а като една амалгама от религиозно-финансовата система, която властва над този свят. Която система, изпълнена с гнусота и нечестие може да бъде проследена назад до Йерусалим, а още по-назад и до Вавилон. През наследствени банкери, ционисти, тайни общества, синагогата на сатана, чадата на дявола и назад до окултните корени на Египет и Вавилон. Хора посветили се на кабала и талмуд, и всякакво окултно знание, и гнусни ритуали. Хора, чрез които бива създадена институционалната религия в лицето на католическата църква, православната и хилядите протестантски разклонения, ислямът целящ заблуда на арабите и изтребване на евреите, и т.н.

Аз също размишлявах, че ако ще се говори за блудница, то не може да се изключи Израел от картината, защото днешната държава "Израел" е пълен фалшификат и напълно достоен носител на званието "блудница". От друга страна трябва да имаме предвид, че разни масони, алхимици, гностици и други древни езически общества не могат да се нарекат блудница, защото те не са народ/ град който има завет с Бога. Единствено Израел като нация и църквата (като нация) имат участие в завет с Живия Бог. Ето защо аз също съм на мнение, че трябва да очакваме блудницата като някаква синтеза между отстъпилия израел и отстъпилата църква. С тази забележка обаче, че езическите и окултни общества не могат да се впишат в дефиницията за "блудница"

В същото време обаче трябва да отбележим, че имаме две действащи лица - звяра И блудницата. Това очевидно са две различни идентичности, защото в последствие звяра намразва блудницата и я унищожава. И ако сложим всичко, което знаем като действащи сили на злото под знаменатела на "блудницата" то остава въпроса "кой тогава е звяра"?

Ето защо смятам, че е редно да започнем да размишляваме в посока на разграничаване на силите на звяра и силите на блудницата. А и "звяр" в Библейския контекст винаги е означавал езическа империя/царство и в някои конкретни случаи е идентифициран и със самия цар, който стои като глава на тази империя/царство.

Очевидно имаме период в който блудницата е обяздила звяра. Сиреч той е под нейн контрол, но не за постоянно.

В този ред на мисли е редно да се познава добре историята, особено историята на САЩ, защото тя е доста ключова според мен. Една от най-големите грешки е да се счете, че САЩ са основани като християнска нация. Цялата система на ограничено и балансирано правителство и свобода на гражданите е измислено от масоните, не от християните. Всичко това те са направили за да си осигурят своята собствена свобода от контрола на църквата, а не обратното. Тази свобода им е била необходима за да развият своя напредък в науките, технологиите и окулта. Това е и причината черните да не са били включени като участници в тази система на баланс и свобода. Просто тя не е била предназначена за всички. Битката между масонството и католицизма е била колосална и може да се предположи, че в момента католицизма имитира поражение, докато същевременно е поел контрол над масонството (посредством звеното "илюминати"). С други думи блудницата е обяздила звяра. Но звяра ще се усети в определен момент. Разликата между ценностите на католицизма и масоните са огромни. Масоните следват чистата люцеферианска доктрина на дървото за познаване на добро и зло. Докато католицизма (и отстъпилото еврейство) използва амалгама на Божието библейско откровение и луциферовия подход към нещата. Точно тази амалгама ще произведе Антихриста, който ще бъде най-добрия инструмент за прочистване на житото от плявата в християнството.

Безспортно предстоят едни от най-бурните и предизвикателни времена и за нас е важно да бъдем правилно позиционирани да ги посрещнем, защото в противен случай ще бъдем отнесени от бурните ветрове.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #13 on: May 20, 2012, 15:38:23 PM »
 За да разберем коя е блудницата ще помогне много ако разберем кой е звярът в-ху който е тя. За звяра прочетох, че това е този чието число е 666. А относно Израел - ние сме клонка присадена към корена на лозата. Господ е от Израел. Апостолите са евреи....

Kristiana

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 213
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #14 on: May 21, 2012, 13:08:26 PM »
Петьо,ако имаш знания или разбирания кой е звяра и коя е блудницата,кажи.Заинтригува ме.