• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Бог обича ли еднакво всички?

Започната от Tavita, Август 30, 2009, 20:03:05 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

constant

Мисля, че цялата ти постановка и нападка е тотално сбъркана.

Това, че Бог е дал сънища на Йосиф, или пък на някой брат в наше време е дал нещо повече от на друг брат - това съвсем не означава, че Бог Отец обича различно!

Т. е., че на този на когото е дал нещо повече, той е по- възлюбен от другите.

Не, а всичко това Бог го прави, за да бъде от полза за другите.
Дори дарбите на Светия Дух се дават на някого в изобилие. Но това не е за негова полза, щото видиш ли, той е повече възлюбен.

А това се дава за обща полза, понеже всички сме Негови и сме възлюбени от Него!

Аз не знам, истински християнин, да не прелива сърцето му от любовта на Исус.

Нима Йосиф като възлюбен и на него беше дадено да управлява над братята си - нима това Бог не го стори, за да спаси всичките от Яков?

Те за деянието си, заслужаваха смърт. Но Бог им даде спасение, точно чрез този, който искаха да убият, поради завистта си.

И това е преобраз на Жертвата и любовта на Отец и на Сина, към нас, които сме престъпници пред Него.

Ако разглеждаме теснолинейно, историята на Йосиф и на братята му, може и да си направим твоите погрешни изводи.
Но ние знаем, какво всъщност се случва и какво Отец ни дава чрез тази история.
Йосиф е възлюбен, подобно на Божия Син - възлюбен от Отец.
А ние, които не заслужаваме нищо, сме възлюбени, подобно на Йосифовите братя.
Те спасени чрез него, а ние възлюбени, понеже сме в Сина Му.

Отец люби Сина и Той е Неговия любимец. И какво равенство бих могъл да искам с Него, в тази любов.
Аз, който нямам никакво право, на нищо, да искам? Къде ти!

И въпреки това, Отец ни е възлюбил, със същата голяма любов, с която люби Сина, понеже ние сме в Сина - скрити, приютени, осиновени, оправдани.

И поради тази любов, можем да се обръщаме към Него с Татенце, Татко (Авва, Отче) .

И пълни с Неговата любов, ако ще някой и цял свят да спечели, да сънува сънища, да казва пророчества, да проповядва като ангел - аз само мога да се радвам, но не и да завиждам.
Защото имам какво да ме топли, имам си своя дял - и той е този: нито повече, нито по- малко от притежанието на Господ Исус Христос, и радостта ми е, че Той също да притежава мен и моят дом.

А благословенията, които има брата, някой си, те пак са за обща полза на Църквата.

Ти говориш за благословения, като си мислиш, че благословенията определят любовта.
Но не, любовта е нещо повече от благословенията.

Може и нищо да нямам, и според твоите тукашни стандарти, аз да съм мръсно коте на прага, а ти се гласиш за мъдър цар, в Царството.
Но на мен ми стига, че Той се жертва за мен. Както и за всеки, Който Го приеме в сърцето си.
От това не виждам по- голяма любов!

като споменах за Царството, ми дойде на ума един поучителен случай.

Преди време двама големи мъже на вярата -
няма да им споменавам имената, за да не се съблазнявате.

Те имали спорни въпроси помежду си. Имали и ученици, които се вълнували, и им се искало техния учител да победи в спора.
Така веднъж в разговор учениците на единия му направили комплимент - учителю, ти в Божието Царство, сигурно ще си много по- издигнат от еди - кой си, другия брат.

Не се заблуждавайте, им казал, той е толкова верен брат, че там ще бъде далече, далече пред мен.

Ей този Дух го няма тук.
А къде и вече го има? :)

И накрая, за това дето ме обвиняваш, че съм мислел за себе си, и за личното си спасение:
Разбира се, че всичко е за Бог - от Него, чрез Него, за Него.
Това е истина.
И ние сме спасени и се радваме, пак поради тази истина.

Отец се грижи за лозето си, подрязва и очиства, за да даде повече плод.
Плодът е за Лозаря, а Лозата и пръчките са обгрижени и щастливи, когато изпълняват функцията си - да дават плод.

Аз просто имам своето малко щастие да бъда пръчка върху тази вечна Лоза.
А вие? Какво вас ви прави щастливи, дайте да се поучим!

ЦитатИс. 53:11  Ще види плодовете от труда на душата Си и ще се насити; Праведният Ми служител ще оправдае мнозина чрез знанието им за Него, И Той ще се натовари с беззаконията им
Ис. 53:12  Затова ще Му определя дял между великите, И Той ще раздели користи със силните, Защото изложи душата Си на смърт И към престъпници биде причислен, И защото взе на Себе Си греховете на мнозина И ходатайства за престъпниците.

Тук е ПРЕДЕЛНО ЯСНО, че жертвата на Исус е ЗА МНОЗИНА, а НЕ ЗА ВСИЧКИ.

- ще оправдае мнозина чрез знанието им за Него - Кои са тия мнозина? Тия които Го познават.
- Той ще се натовари с беззаконията им - С чии беззакония ще се натовари? С беззаконията ИМ. На кои? На тия които Го познават.
- взе на Себе Си греховете на мнозина - На ВСИЧКИ ли човеци Исус взе на Себе си греховете? Не, но на мнозина!

Очевидно и тия текстове са скъсани страници за тебе и хора като тебе.

Ами така е, пределно ясно е, че Жертвата Му е за мнозина. За всички, които Го приемат.
Не ми е ясно, защо мислиш, че аз мисля, че всички ще се спасят?

Но потенциалът на тази Жертва има силата да спаси всички хора.
Точно затова евангелието е поверено на Църквата.

Поздрави!

elisei

ЦитатМного  сладко  и  убедително говориш  като  се  опитваш  да  настроиш  всички  с/у  мене,  но  много  трудно  ще  заблудиш  хора  които  наистина  познават  Бог  и  словото  му,  какъвто  според  мене  е  и  constant.

Само  един  стих  оборва  всичките  ти  твои  НЕСМИСЛЕНИ  съждения  а   именно   1 Царе  10:24   стих:

"Тогава Самуил каза на всичките люде: Виждате ли онзи, когото Господ избра, че няма подобен на него между всичките люде? И всичките люде извикаха, казвайки: Да живее царят!"

Е, и,  пише  ли  го  черно  на   бяло.  Какво  ще  добавиш , пак  ли  ще  се  направиш  на  по-голям  от  словото.
    Кои  избра   Саул    Господ  или  ората?

Колкото  до  треперенето  -  едно  е  да  трепериш  бесовски  от  страх,  друго   е  да  трепериш    от  Божието  слово.

The Disciple, четеш Божието слово видно е, но разбираш ли Го? Тонът ти не е подходящ за ученик на Христос. Имай малко търпение и уважение към хората създали този форум. Пишеш на Watchman че, стих оборвал несмислените му съждения, човека се опитва да ти обясни някои неща (казвам го чистосърдечно като страничен наблюдател какъвто и съм) не си от ПРАВИЛНАТА страна. Ти ги приемаш като лични нападки без въобще да направиш опит да вникнеш в НАПИСАНОТО сега искам да ти дам няколко стиха от същата книга от която си цитирал само две глави по назад или по точно Първо Царе 12 глава:

И сега, ето царят, когото избрахте и когото искахте! И ето, ГОСПОД постави цар над вас.
14. Ако се боите от ГОСПОДА и Му служите, и слушате гласа Му, и не се бунтувате срещу ГОСПОДНАТА заповед, и вие, и царят, който царува над вас, следвате ГОСПОДА, своя Бог, тогава ГОСПОД ще бъде с вас.
15. Но ако не слушате гласа на ГОСПОДА и се бунтувате срещу ГОСПОДНАТА заповед, тогава ръката на ГОСПОДА ще бъде против вас, както беше против бащите ви.
16. И сега, пристъпете и вижте това велико нещо, което ГОСПОД ще направи пред очите ви.
17. Не е ли сега пшеничената жетва? Аз ще призова ГОСПОДА и Той ще изпрати гръмотевици и дъжд; и ще познаете и видите, че е голямо злото ви, което направихте пред ГОСПОДА, като поискахте за себе си цар.
18. И Самуил призова ГОСПОДА и ГОСПОД изпрати гръмотевици и дъжд в онзи ден; и целият народ се убоя много от ГОСПОДА и от Самуил.
19. И целият народ каза на Самуил: Помоли се за слугите си на ГОСПОДА, своя Бог, за да не умрем, защото към всичките си грехове прибавихме и това зло, да искаме за себе си цар!
20. А Самуил каза на народа: Не се бойте. Вие наистина извършихте цялото това зло; но не се отклонявайте от следването на ГОСПОДА, а служете на ГОСПОДА с цялото си сърце.
21. И не се отклонявайте, защото тогава ще отидете след празни неща, които не ползват и не избавят, защото са празни.
22. Защото ГОСПОД няма да остави народа Си заради великото Си Име, понеже ГОСПОД благоволи да ви направи Свой народ.
23. А колкото до мен, далеч да бъде от мен да съгреша против ГОСПОДА, като престана да се моля за вас; а ще ви уча на добрия и правия път.
24. Само се бойте от ГОСПОДА и Му служете в истина с цялото си сърце, защото видяхте какви велики неща е извършил Той за вас.
25. Но ако продължите да вършите зло, тогава и вие, и царят ви ще загинете.

Прочети я моля те цялата вникни в съдържанието на книгата, препрочети какво ти е написал Watchman помоли се на Царя на царете чрез Духът си да ти отвори очите да видиш написаното там и внимавай за в бъдеще в изказа си защото според мен си трупаш излишна жар на главата. И още един съвет ако приемаш естествено НЕ СИ ТЪРСИ СИМПАТИЗАНТИ а се стреми да си угоден Богу имам впредвид следното ти изказване да не се чудиш :

ЦитатМного  сладко  и  убедително говориш  като  се  опитваш  да  настроиш  всички  с/у  мене,  но  много  трудно  ще  заблудиш  хора  които  наистина  познават  Бог  и  словото  му,  какъвто  според  мене  е  и  constant.
Правдата възвишава народ, А грехът е позор за племената.

The Disciple

Цитат на: Watchman - Май 22, 2010, 15:04:34 PM
Цитатамо  един  стих  оборва  всичките  ти  твои  НЕСМИСЛЕНИ  съждения  а   именно   1 Царе  10:24   стих:

"Тогава Самуил каза на всичките люде: Виждате ли онзи, когото Господ избра, че няма подобен на него между всичките люде? И всичките люде извикаха, казвайки: Да живее царят!"

Е, и,  пише  ли  го  черно  на   бяло.  Какво  ще  добавиш , пак  ли  ще  се  направиш  на  по-голям  от  словото.
    Кои  избра   Саул    Господ  или  ората?

1Царе. 8:4  Тогава всичките Израилеви старейшини се събраха, та дойдоха при Самуил в Рама и му рекоха:
1Царе. 8:5  Ето, ти остаря, и синовете ти не ходят в твоите пътища; постави ни, прочее, цар, който да ни съди, както е у всичките народи.
1Царе. 8:6  Обаче на Самуила не бе угодно гдето рекоха: Дай ни цар, който да ни съди. И Самуил се помоли на Господа.
1Царе. 8:7  А Господ каза на Самуила: Послушай гласа на людете за всичко, що ти говорят, защото не отхвърлиха тебе, но Мене отхвърлиха, за да не царувам над тях.

Ето ТОВА бяха обстоятелствата при които Саул беше даден за цар. Това беше Божият избор в отговор на това, че ТЕ ОТХВЪРЛИХА БОГА.

Личи си  че хеви метала още здраво те тресе, ти дори не внимаваш в това което си писал а именно:

Това  бяха обстоятелствата при които Господ разреши  на Исраил  да има цар, а не обстоятелствата при които Саул беше избран за Цар.
       Тезата ти че Саул бил  човешкият избор,защото бил едър и красив,гали човешките уши, но  е изцяло несъстоятелна и  НЯМА потвърждение  в словото.

Ти  как  приемаш  този  стих от  Божието  слово, които съм цитирал, алегорично, иносказателно  ли,  символично?
     Нали  св. Августин  бил  еретик  защото  приемал  Божието слово  алегорично?

Аз чета "....Виждате ли онзи, когото Господ избра...." - това е ПИСАНО.
  Контекста, как и при какви условия не е важно.
  Божието Слово се приема буквално.
    Или какво , може би Самуил  им се е подигравал?

за  елисеичо:

Аз добре съм вникнал и книгата много пъти съм я чел, но ти вникнал ли си?.

Във вашите  с  Уочман думи би имало смисъл ако хоррата бяха казали:

"Постави ни Саул за Цар", но те не  казават това,  те казват.:
"Искаме  и  ние Цар"

Не  забелязваш  ли че Господ е против самата концепция за Цар, а  не конкретно против Саул, защото тои  е имал  нещо друго предвид за тях, въпреки това Господ се съгласява и им поставя, избира  Цар.

Не се ли замисляш че ако в твоите ина Уочман думи изобщо би имало нещо верно, в същите тези книги на Самуил  години по-късно се разказва историята когато Саул гони Давид.
    Когато една вечер Давид го издебва заспал, ако това което вие с Уочман твърдите беше верно, Давид би казал: "А ето го човешкият избранник, а аз съм Божият избранник, това е човешкият помазаник , а аз съм Божият" и щеше да го уб ие, както и мнозина преди това, и щеше  да очисти пътя си към трона,
    но напротив  Давид казва :
   "Далеч да  бъде от  мене  да сложа  ръка  в/у Господният Помазаник!"  и не  посмява  да  го заколи.
             Е, това  говори ли ти  нещо, зацепваш  ли, разумеваш ли?

quothe: "Тук е ПРЕДЕЛНО ЯСНО, че жертвата на Исус е ЗА МНОЗИНА, а НЕ ЗА
ВСИЧКИ."  -- 

A, тая  па  безобразна  глупост няма въобще да я коментирам.
В Новият Завет многократно е повторено че "Тои даде себе  си откуп за всички"
    и  че  "Тои  е  спасителят на  всичките човеци"

Но за  вас е видно че не обръщате много внимание на здравите думи на  Господа Исуса Христа - които  за вас са "Ню Еидж" послание.

"Преди  всичко  се  пазете  от  Фарисеиския   квас,    които  е  лицемерие!"
          Исус -. Ев  Лука  12:1 стих
  "Mразя, презирам фестивалите ви и няма да благоволя в тържествените ви събрания...отмахнете от мен шума на песните си...НО НЕКА ТЕЧЕ ПРАВОСЪДИЕТО КАТО ПОТОК, ПРАВДАТА КАТО ВЕЧЕН ИЗВО

The Disciple

Всъщност лека корекция Давид казва на Авесеи:

1 Царе  26 глава:

"Да го не погубиш; защото кой може да дигне ръка против Господния помазаник и да бъде невинен?"

и също:

"Да ми не даде Господ да дигна ръка против Господния помазаник! Но вземи сега, моля, копието което е при главата му, и стомната с водата, па да си отидем."

и  "И Давид рече: Моят глас е, господарю мой, царю."  и  "Защо преследва така господарят ми слугата си? Какво съм сторил? или какво зло има в ръката ми?"

Дори  вашият любимец Давид зачита  Саул за  Господар и Цар и  Господен Помазаник, а  вие....  срам  нямате.

"Mразя, презирам фестивалите ви и няма да благоволя в тържествените ви събрания...отмахнете от мен шума на песните си...НО НЕКА ТЕЧЕ ПРАВОСЪДИЕТО КАТО ПОТОК, ПРАВДАТА КАТО ВЕЧЕН ИЗВО

Watchman

The Disciple,

като гледам как се силиш и говориш неща разбрал недоразбрал малко ми напомни на Дон Кихот който се точи на вятърните мелници - в името на правдата разбира се. Седни успокой се малко, знаем че не си добре с нервите. Ние имаме да дискутираме по темата, а не да се обясняваме нон-стоп с хора които се горещят за неща, които не разбират. Който е прочел какво съм написал е разбрал, ако ти не си добре - поне не си хаби нервите, ще ти трябват.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

The Disciple

И  всъщност @''елисеи"  не те ли е срам така сляпо да защитаваш един човек, вместо  да сложиш  ръката си на срцето и честно да  кажеш "Нека Господ бъде признат за верен ,а всеки човек за лъжлив" -- както би направил един истински христов последовател.
    В кои Бог си повярвал ти, и имаш ли изобщо страх от Бога?

The Disciple

Цитат на: Watchman - Юни 01, 2010, 23:37:34 PM
The Disciple,

като гледам как се силиш и говориш неща разбрал недоразбрал малко ми напомни на Дон Кихот който се точи на вятърните мелници - в името на правдата разбира се. Седни успокой се малко, знаем че не си добре с нервите. Ние имаме да дискутираме по темата, а не да се обясняваме нон-стоп с хора които се горещят за неща, които не разбират. Който е прочел какво съм написал е разбрал, ако ти не си добре - поне не си хаби нервите, ще ти трябват.

Така е  брат! )) Лазите ми по нервите отвсякъде.
Усещам, да,  че говориме маи на различни езици ,така че няма смисъл наистина

Watchman

Е съжалявам, целта не е била да ти лазим по нервите.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

elisei

The Disciple, нямам намерение да влизам с теб в излишна полемика, считам че, човек който се изразява по този начин:

елисейчо, лазите ми по нервите отвсякъде, не те ли е срам, в кой Бог си повярвал, имаш ли изобщо страх от Бога, а  вие....  срам  нямате, личи си  че хеви метала още здраво те тресе. и т.н. "изцепки"

(ако продължа се опасявам че, първо няма да ми стигне мястото и второ са за друга тема със заглавие например "не добре обмислени подхвърлянки около селската седянка" която сам се сещаш че е неприемлива за този форум.)

не е дорасъл за градивен спор и е по скоро с желание да наложи грешно заученото на братята си и то на всяка цена, отколкото да се огледа в Словото като в огледало и види кривото изображение което има нужда от изправяне.

И преди споменах че, приемаш всичко като лични нападки срещу теб, което ме навежда на мисълта че, си човек със силно изразено его и както сам признаваш човек със слаби нерви, Watchman те съветва да не се хабиш и да се владееш пазейки ги, което за теб на тоя ти етап на развитие явно е невъзможно.

Послушай когато те съветват, здравословно е и няма да се излагаш. Считаш се за Христов ученик а поведението ти във форума е като на гамен, смяташ че вярвам в друг Бог, упрекваш ме в липса на страх от Всемогъщия, а ти как се себеоценяваш с тия нелепи изразни средства които използваш.
Ако си наистина човек който развива някакъв страх от Бога ще внимаваш много какви думи излизат от устата ти, понеже знаеш че е неприемливо от един извор да тече сладка и горчива вода, не е и редно. Ако имаш нужда от някакво освобождение потърси някой божи човек, не се съсипвай. И преди ти казах и пак ще повторя трупаш си излишна жар на главата и ме притеснява да не изпушиш съвсем.

The Disciple

След като  Босът ти - "уочман"    нечестиво и неправомерно ми блокира достъпа до саита за  доста време,
ако следващия път не ти отговоря  - да знаеш защо е,(което всъщност аз мисля ти е ясно).
        Единственото нещо което прави впечатление в горния ти пост е че се занимаваш
основно с моята личност, а не с темата.
        Долнопробните ви намеци и инсинуации дали съм добре или не, дали съм в ред или не, са жалки и  издават по-скоро безсилие.
      От опит съм установил че хора които се позовават на разни "психиатрични" оценки
и се изживяват като един вид душеоценители  самите те са с сериозно разнебитено  душевно здраве. Както се казва след като се свършат аргументите  идват наред обидите, нападките и заплахите.
    Думи като "хабиш", "да не изпушиш", "изпържиш"  обезмислят съветите ти относно "гаменския" ми речник, защото  е явно че и те не са много "православни",  така  да се каже.
           А бе  ти да  не си новото превъплъщение на @girard@, постовете ти са досущ като неговите, пък и тои отдавна ми има зъб.

П.Ц. А как се "ТОЧИ"  Дон Кихот  на вятърните мелници, (или може би как точи?!) , бля тоя гаменски  жарргон  хич не го асимилирам!?.

Watchman

ЦитатСлед като  Босът ти - "уочман"    нечестиво и неправомерно ми блокира достъпа до саита за  доста време,
ако следващия път не ти отговоря  - да знаеш защо е,(което всъщност аз мисля ти е ясно).

Аз нямам спомен да си получавал временен бан от форума. Нито другите администратори имат подобен спомен. Най-вероятно си имал технически проблеми при логването, а да обвиняваш нас за това е непреведно. Единствените хора с временен бан до момента са valipeti и evangelista. На valipeti му е изтекъл временния бан, на evangelista не е още. Но на теб не мисля, че някога ти е слаган такъв. Най-малкото ти не си си променил поведението и ако беше получил бан за това, щеше пак да го получиш.

elisei

ЦитатСлед като  Босът ти - "уочман" нечестиво и неправомерно ми блокира достъпа до саита за  доста време,
ако следващия път не ти отговоря  - да знаеш защо е, (което всъщност аз мисля ти е ясно).
- Тука си в тотална грешка, Watchman не е бос за мен, т.е. никога не е бил мой работодател, ако имаш предвид че не е обут това е друго нещо може би човека у дома си стои бос, за разлика от тебе, влизаш с мръсотийките си дори когато си на гости. Обвиняваш го че, е нечестив и действа неправомерно блокирал те бил, ами ти ако беше блокиран как така те отблокираха и продължаваш да хулиш и твърдиш че ми било ясно,(намеквайки за блокировката). Да ти блокираш като всеки път и заемаш позиция на нападение и говориш безсмислено, неразбираемо и неправомерно, говори ти някакво духче за което ти намекнах в предния си отговор към теб. Как знам ли ето споделям ти всичко което казваш са някакви догадки, предположения които Бог ми е свидетел не са верни, нито "уочман" както ти го наричаш ми е бос нито съм част от екипа му във форума нито съм оня @girard@ за който пак си въобразяваш че съм. Явно много хора ти имат  зъб и те мразят както ти сам казваш но аз не съм един от тях и знаеш ли защо, защото да се мрази е човекоубийство според Онзи в когото съм повярвал. От думите "хабиш, да не изпушиш и изпържиш" споменати от теб съм използвал единствено да не изпушиш ама явно е за пореден път, че не си въздържан и самообладан човек а се държиш като пак я подчертавам думата гамен не смятам че си такъв, а казвам държиш се като такъв. Какво да кажа за "психиатричните" ни оценки, брат ми (ако наистина си такъв) ние не сме хора от света за да използваме такива терминологии като тези: (психиатрия и хеви метъл) за които като чета като ги пишеш хем ми е смешно, хем ми е тъжно, споменах ти за освобождение ако имаш нужда, така ми изглеждаш на мен с небивалиците си които пишеш които не знам как ти хрумват и откъде черпиш вдъхновение за да ги пишеш въобще. За край на всичко което си разменихме като реплики с теб апелирам прочети Посланието на Яков и по точно тези стихове от първа глава:

19. И така, възлюбени мои братя, нека всеки човек бъде бърз да слуша, бавен да говори и бавен да се гневи;
20. защото човешкият гняв не върши Божията правда.
21. Затова, като отхвърлите всяка нечистота и преливаща злоба, приемайте с кротост всаденото слово, което може да спаси душите ви.

Съветвам те размисли се за поведението си, попитай някой твой приятел и брат ама истински на когото можеш да се довериш дали аджеба говориш правото или говориш нечисто и злобно. Не бих се хабил да ти говоря така защото досега не проявяваш здрав разум но знае ли човек може пък и да се поправиш, да поискаш реално да се срещнеш с мен, да установиш че си в грях и да си поискаш прошка с намерение съм да ти я дам ако видя покаянието ти. Между другото да не стоим зад псевдонимите си а реално да знаеш кой е човека срещу теб да ти кажа малко за себе си, казвам се Искрен живея във Варна близо на 42 години съм и съм баща на 3 момчета единия е почти на 19. Някой ден когато се осъзнаеш и решиш да се видим насреща съм и телефона си ще ти дам. Това е ако имаш да ме питаш още нещо готов съм да отговарям, завършвам с този стих:

Ако някой счита себе си за благочестив, но не обуздава езика си, а мами сърцето си, неговото благочестие е суетно.

като ти обещавам че и аз ще го препрочета и размисля но за разлика от теб с нищо не съм те похулил коментирах поведението ти което ми се струва арогантно и е в разрез с Оня Баща който се опитвам да опозная аз.

The Disciple

Цитат на: elisei - Юни 02, 2010, 22:31:15 PM
ЦитатСлед като  Босът ти - "уочман" нечестиво и неправомерно ми блокира достъпа до саита за  доста време,
ако следващия път не ти отговоря  - да знаеш защо е, (което всъщност аз мисля ти е ясно).
- Тука си в тотална грешка, Watchman не е бос за мен, т.е. никога не е бил мой работодател, ако имаш предвид че не е обут това е друго нещо може би човека у дома си стои бос, за разлика от тебе, влизаш с мръсотийките си дори когато си на гости. Обвиняваш го че, е нечестив и действа неправомерно блокирал те бил, ами ти ако беше блокиран как така те отблокираха и продължаваш да хулиш и твърдиш че ми било ясно,(намеквайки за блокировката). Да ти блокираш като всеки път и заемаш позиция на нападение и говориш безсмислено, неразбираемо и неправомерно, говори ти някакво духче за което ти намекнах в предния си отговор към теб. Как знам ли ето споделям ти всичко което казваш са някакви догадки, предположения които Бог ми е свидетел не са верни, нито "уочман" както ти го наричаш ми е бос нито съм част от екипа му във форума нито съм оня @girard@ за който пак си въобразяваш че съм. Явно много хора ти имат  зъб и те мразят както ти сам казваш но аз не съм един от тях и знаеш ли защо, защото да се мрази е човекоубийство според Онзи в когото съм повярвал. От думите "хабиш, да не изпушиш и изпържиш" споменати от теб съм използвал единствено да не изпушиш ама явно е за пореден път, че не си въздържан и самообладан човек а се държиш като пак я подчертавам думата гамен не смятам че си такъв, а казвам държиш се като такъв. Какво да кажа за "психиатричните" ни оценки, брат ми (ако наистина си такъв) ние не сме хора от света за да използваме такива терминологии като тези: (психиатрия и хеви метъл) за които като чета като ги пишеш хем ми е смешно, хем ми е тъжно, споменах ти за освобождение ако имаш нужда, така ми изглеждаш на мен с небивалиците си които пишеш които не знам как ти хрумват и откъде черпиш вдъхновение за да ги пишеш въобще. За край на всичко което си разменихме като реплики с теб апелирам прочети Посланието на Яков и по точно тези стихове от първа глава:

19. И така, възлюбени мои братя, нека всеки човек бъде бърз да слуша, бавен да говори и бавен да се гневи;
20. защото човешкият гняв не върши Божията правда.
21. Затова, като отхвърлите всяка нечистота и преливаща злоба, приемайте с кротост всаденото слово, което може да спаси душите ви.

Съветвам те размисли се за поведението си, попитай някой твой приятел и брат ама истински на когото можеш да се довериш дали аджеба говориш правото или говориш нечисто и злобно. Не бих се хабил да ти говоря така защото досега не проявяваш здрав разум но знае ли човек може пък и да се поправиш, да поискаш реално да се срещнеш с мен, да установиш че си в грях и да си поискаш прошка с намерение съм да ти я дам ако видя покаянието ти. Между другото да не стоим зад псевдонимите си а реално да знаеш кой е човека срещу теб да ти кажа малко за себе си, казвам се Искрен живея във Варна близо на 42 години съм и съм баща на 3 момчета единия е почти на 19. Някой ден когато се осъзнаеш и решиш да се видим насреща съм и телефона си ще ти дам. Това е ако имаш да ме питаш още нещо готов съм да отговарям, завършвам с този стих:

Ако някой счита себе си за благочестив, но не обуздава езика си, а мами сърцето си, неговото благочестие е суетно.

като ти обещавам че и аз ще го препрочета и размисля но за разлика от теб с нищо не съм те похулил коментирах поведението ти което ми се струва арогантно и е в разрез с Оня Баща който се опитвам да опозная аз.

@елисеи  --  когато ти  кажеш на  някои  човек  че "не е добре  с нервите" ,
какво намекваш  тогава?
         Искаш да кажеш  че психически  не е добре,  което е направено  в света да се установява от психиатър.
     Самия намек за такова нещо е доста обиден и унижаващ и
цели  да принизи и обезличи  опонента  ти/другия човек.
        Аз имах предвид че прибягваики до такива квалификации/лепене на етикети
не се стига до нищо добро.

В интерес на истината мога да ти кажа че използваш и думата "хабиш"  -- дори и в последния ти пост.
         Поведението ми само на пръв поглед може да ти се стори арогантно, но всъщност е оправдано и закономерно с оглед на отношението.
         Не виждам  къде съм те похулил. Това го казваш прибързано.
       Малко кибритлия ми се струваш. Даже,
като с уговорката че не искам с това да ти кажа нищо лошо, като че ли си се  почерпил малко тази вечер, значи
извиняваи ако греша, това го казвам от себе си - не твърдя че Бог го казва.

Моите уважения към тебе.
        Всъщност Искрен е много хубаво име , аз наистина обичам искренните хора, а мисля че и Исус ги обичаше, защо не се кръсти с него в форума?
         Личните данни по-добе ги оставяи на лс, ако въобще решиш, въпреки че Бог може да те предпази.

Добре за срещата може, ама утре като изтрезнееш да не би да размислиш?
Маитап си правя естествено.)

Бог да те благослови.

elisei

Понеже, обещах че питаш ли ще отговарям ето тука съм отново заради обещаното, иначе съм наясно че, в такива полемики (публичен спор по повод на поставен проблем) контрата остава някъде и от това което виждам като поведение от твоя страна разбирам че, ще направиш всичко възможно да не я поемеш ти. Но заявявам този път категорично че, на тези ти изявления които не са по темата отговарям за ПОСЛЕДНО не че не мога да отговарям но хабя сериозен емоционален ресурс за да ти се обяснявам, излишно ми е.

На въпроса ти:
Цитателисеи  --  когато ти  кажеш на  някои  човек  че "не е добре  с нервите" ,
какво намекваш  тогава?
отговора ми е, не намеквам нищо ти сам се показваш като човек с слаби нерви ето как:

ЦитатТака е  брат! )) Лазите ми по нервите отвсякъде.
Усещам, да,  че говориме маи на различни езици ,така че няма смисъл наистина
няма да добавям нищо за да не ми се налага да ти отговарям отново и отново....

това са твои изводи:
ЦитатИскаш да кажеш  че психически  не е добре,  което е направено  в света да се установява от психиатър.
     Самия намек за такова нещо е доста обиден и унижаващ и
цели  да принизи и обезличи  опонента  ти/другия човек.
Аз нищо такова не съм искал да кажа, нито да те принизя и обезлича нямам такъв дар и не съм го искал понеже би ми го дал противника, а моя стремеж е да служа и да разбирам Истинния.

ЦитатВ интерес на истината мога да ти кажа че използваш и думата "хабиш"  -- дори и в последния ти пост.

ЦитатНе бих се хабил да ти говоря така защото досега не проявяваш здрав разум но знае ли човек може пък и да се поправиш, да поискаш реално да се срещнеш с мен, да установиш че си в грях и да си поискаш прошка с намерение съм да ти я дам ако видя покаянието ти.

Не знам дали четем и виждаме еднакво, но тук споменавам себе си не теб, и не виждам защо тази дума те обижда, по скоро неразбирам.

ЦитатПоведението ми само на пръв поглед може да ти се стори арогантно, но всъщност е оправдано и закономерно с оглед на отношението.

Съжалявам но не само на пръв поглед ми звучиш арогантно, също така и не знам кой те оправдава и по кой закон мериш? А отношение от моя страна има във връзка с думите които използваш и неразбирането ти на дискусията в която участваме, затова и казах кой съм, къде живея и обещах че ще ти дам и телефона си!, въпреки следните ти твърдения:
ЦитатНе виждам  къде съм те похулил. Това го казваш прибързано.
       Малко кибритлия ми се струваш. Даже,
като с уговорката че не искам с това да ти кажа нищо лошо, като че ли си се  почерпил малко тази вечер, значи
. Знаеш ли какво означава хулата, ако не знаеш или влагаш различно значение да поясня:

Груба нападка, обвинение, често несправедливо; злословие, клевета.

хулиш ме тук:
ЦитатСлед като  Босът ти - "уочман"    нечестиво и неправомерно ми блокира достъпа до саита за  доста време,
обясних ти защо в предния си пост, нямам намерение да повтарям.

тук:
ЦитатДолнопробните ви намеци и инсинуации дали съм добре или не, дали съм в ред или не, са жалки и  издават по-скоро безсилие.

аз подчертах няколко пъти думата че се държиш като ГАМЕН, и не бих се отрекъл от думите си.

Казах също така и:

ЦитатИ преди споменах че, приемаш всичко като лични нападки срещу теб, което ме навежда на мисълта че, си човек със силно изразено его и както сам признаваш човек със слаби нерви, Watchman те съветва да не се хабиш и да се владееш пазейки ги, което за теб на тоя ти етап на развитие явно е невъзможно.
.
Може и да не си го признаеш но какво влагаш в думите "ЛАЗИТЕ МИ ПО НЕРВИТЕ" за мен е признак, че си човек който трудно се владее и говориш в ядът си, без да си разсъдил, размишлявал и потретвам приемаш всичко като лични нападки, тук не сме се събрали да се нападаме а да общуваме БРАТСКИ защото времената са тревожни!
(тука пак съм ползвал думата хабиш но всъщност съм перефразирал Watchman) а думата не е унизителна според мен, не е обидна.

Тук също ме хулиш:
ЦитатДаже,
но си оставяш вратичка според собственото си виждане за мен, което отново не е вярно, казвайки :
Цитат- не твърдя че, Бог го казва

Абе братко, за толкова години не си ли разбрал че, Той не е като нас, нито клевети нито клюкарства, нито ни насилва, естествено е че не ти е казал Той, за това ти казвам, че някакво духче ти говори което или си го пуснал на квартира без да си разбрал кога и имаш според мен нужда от освобождение или те насилва да бълваш нелепости.

ЦитатМоите уважения към тебе.
        Всъщност Искрен е много хубаво име , аз наистина обичам искренните хора, а мисля че и Исус ги обичаше, защо не се кръсти с него в форума?
Ще ти кажа защо съм се кръстил "elisei", харесвам този Божий пророк преди време като повярвах и бях младенец много се впечатлих от всичко което беше написано за него, това най вече:

И когато преминаха, Илия каза на Елисей: Искай какво да ти сторя, преди да бъда отнет от теб. И Елисей каза: Моля те, нека бъде на мен двоен дял от духа ти!10. А той каза: Трудно нещо поиска ти! Ако ме видиш, когато бъда отнет от теб, ще ти бъде дадено; а ако не, няма да ти бъде дадено.
11. И докато те още вървяха и разговаряха, като вървяха, ето, огнена колесница и огнени коне, които ги разделиха един от друг; и Илия се възнесе с вихрушка на небето.
12. А Елисей видя и извика: Отче мой, отче мой! Колесница израилева и конница негова! И повече не го видя. И хвана дрехите си и ги разкъса на две части.
13. И вдигна кожуха на Илия, който падна от него, върна се и застана на брега на Йордан.
14. И взе кожуха на Илия, който падна от него, удари водата и каза: Къде е ГОСПОД, Бог на Илия? И удари водата и тя се раздели на едната и на другата страна, и Елисей премина.
15. И когато учениците на пророците, които бяха отсреща в Ерихон, го видяха, казаха: Духът на Илия почива на Елисей! И дойдоха да го посрещнат и му се поклониха до земята.

дори имаше неща които не разбирах като например това:
А от там той се изкачи във Ветил. И като се качваше по пътя, от града излязоха малки момчета и му се присмиваха, като му казваха: Качи се, плешива главо! Качи се, плешива главо! А той се огледа назад и ги видя, и ги прокле в ГОСПОДНОТО Име. И от гората излязоха две мечки и разкъсаха четиридесет и две деца от тях.

Много страшно и несправедливо ми се виждаше тогава, но не скъсах тая страница от Библията защото не ми пасваше на разбиранията а разсъждавах дълбоко, дълго и почнах малко по - малко да разбирам Баща си, не стана изведнъж, а и Той ме видя че, не подминах горящата къпина а свърнах да я видя как гори и не изгаря и почна леко и семпло да ме учи какъв Е и какъв иска да стана аз, за да бъда достоен за негов ученик, научи ме да си затварям устата, но и ме учи как да отговарям на безумните според безумието им да не се имат за мъдри в своите си очи!

За личните си данни не се притеснявам, не разбирам от какво трябва да ме предпазва Бог?

Среща между нас ще има когато поискаш и си в България понеже разбрах от представянето ти че в момента не си, и не съм пил за да изтрезнявам и размислям казана дума за мен е хвърлен камък.

и когато го казваш това:
ЦитатБог да те благослови.
имаш ли го впредвид, понеже честно ти казвам не те разбирам.

Ще ми се да поразсъждаваш и над тези думи на Исус:
Тогава им отвори ума, за да разберат Писанията.
а молитвата ми е да ги разбереш действително и твоят ум да бъде отворен за разбиране на написаното не моето и на Watchman, или на "Тихомирчо" или на "Баи Феит" а на това което Святия Дух е вдъхновил.

и Сам Бог на мира да НИ освети напълно; и дано се запазят непокътнати нашият дух, душа и тяло без порок при пришествието на нашия Господ Исус Христос.

Извинявам се на всички останали, които четат тази тема че, в последните си изказвания не казах почти НИЩО по нея.

The Disciple

Bog nishto strashno i nespravedlivo ne pravi.

Ne samo tova toi i drugo kazva :

:
'Blazhen dushteryo Vavilonska koito hvane decata ti i gi  razmazhe na kamuk'

Tova kak ti se vizhda?