Author Topic: Новини и дискусия около ЕС  (Read 8606 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 652
  • http://www.fellowshipbg.org
Новини и дискусия около ЕС
« on: August 24, 2007, 10:53:47 AM »
Гледах едно видео в youtube, So dark is Europe, което е откъс от едно по-голямо ДВД което получих преди време на пощата (изпращат го безплатно) от Greater Europe Mission - която се занимава с изпращане на работници в тъмната духовна Европа, и ми изкочи после случайно като предложение от yotube едно видео от говор на Баросо (главния секретар на ЕС), което ми се вижда много интересно:

Баросо: ЕС е 'империя'

След това видях това видео, много интересно:

ЕС - бъдещето

"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3288
Re: EU
« Reply #1 on: October 09, 2007, 23:30:47 PM »
В нашите медии Barosso го пишат Барозо. Последното филмче беше "вдъхновяващо", най в началото изповядаха кой е техния бог - науката. По тази тема (науката) има какво да се каже и заслужава отделна тема посветена на това.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 898
Re: Новини и дискусия около ЕС
« Reply #4 on: January 21, 2008, 16:33:45 PM »
Това е доста интересно и се струва да му се обърне внимение.
Това е реч на Саркози пред министрите на Мароко в Танжер.

Има странни моменти , призиви и като цяло не съм виждал досега политик да говори така въодушевено.

 http://www.ambafrance-bg.org/IMG/rtf/711TangerSarkozyFR_bg.rtf.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 898
Re: Новини и дискусия около ЕС
« Reply #5 on: July 16, 2008, 23:07:30 PM »
 Средиземноморският съюз е вече одобрен.
http://news.bpost.bg/story-read-16337.php

byFaith

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 205
Re: Новини и дискусия около ЕС
« Reply #6 on: July 17, 2008, 00:00:50 AM »
Присъединяването на Северна Африка и Средиземноморието към ЕС означава, че ще бъде възстановена "свещената" Римска империя върху територията й от времето на император Константин. Ето една карта от 117 г. сл. Хр.:

http://wps.ablongman.com/wps/media/objects/262/268312/art/figures/KISH106.jpg

Всичко под контрол на Ватикана, чийто слуги са европейските президенти и министри.
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

byFaith

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 205
Re: Новини и дискусия около ЕС
« Reply #7 on: July 17, 2008, 00:10:56 AM »
Ето още една статия по въпроса:

Средиземноморският съюз е готов да посрещне предизвикателствата

В съюза ще участват всички страни от ЕС, както и Мавритания, Мароко, Алжир, Тунис, Либия, Египет, Йордания, Палестинската автономия, Израел, Сирия, Турция и Албания

Учредяването на Средиземноморския съюз изглежда вече неизбежно – на 13-ти юли в Париж ще се състои първата среща на лидерите на страните-членки на новото образувание, предаде EUobserver.com. В съюза ще участват всички страни от ЕС, както и Мавритания, Мароко, Алжир, Тунис, Либия, Египет, Йордания, Палестинската автономия, Израел, Сирия, Турция и Албания.

"Знаете ли какво удовлетворение изпитвам от мисълта, че ще видя лидерите на редица арабски държави и на Израел да седят на една маса и то в европейска столица? Надявам се, че така ще можем да подпомогнем Близкоизточния мирен процес и да работим успешно заедно", заяви френският президент Никола Саркози, който е главната причина за създаването на съюза.

Но скептицизмът за възможностите и влиянието на новия съюз вече нараства. Основната причина е в разводняването на първоначалната идея на Саркози, което беше направено най-вече по желание на Германия. Освен това имаше неяснота дали някои от поканените лидери ще присъстват на първата среща на Средиземноморския съюз. Все пак лидерите на Алжир и Турция ще присъстват, но йорданският монарх крал Абдула отклони поканата, изтъквайки лични причини, а либийският лидер Муамар Кадафи категорично отказа да дойде.

Източник: http://www.econ.bg/news/article144384.html -- 11 юли 2008
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

byFaith

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 205
Re: Новини и дискусия около ЕС
« Reply #8 on: August 07, 2008, 17:57:45 PM »
Ето една новина от днес: ЕС засилва мерките срещу "тероризма." Подчертал съм определени пасажи.

Quote
Секретен план за общ антитерористичен пакт вещае колизии в ЕС
България и Унгария – рискови за обмен на разузнавателни данни

7 Август 2008

Секретен доклад, изготвен от експерти на шест страни от ЕС предлага създаване на антитерористичен пакт с Вашингтон, който включва споделяне на разузнавателна информация сред 27-те страни членки на Съюза, пише британският в. "Гардиан".

Докладът от 53 страници е изготвен от министерствата на вътрешните работи и на правосъдието на Германия, Франция, Швеция, Португалия, Словения и Чешката република – предишни, настоящи и предстоящи страни, председателстващи ЕС. Те смятат, че са нужни по-силни контакти със САЩ за засилване на борбата срещу тероризма.

27-те страни членки трябва да събират на едно място разузнавателни данни за тероризъм, да развият съвместно видеонаблюдение, безпилотни разузнавателни полети, да направят мрежи от антитерористични центрове. Изтъква се, че Европа трябва да интегрира в по-висока степен своята политика за борба с тероризма, организираната престъпност, легалната и нелегалната имиграция.

Част от предложенията - като това за създаване на европейски експедиционен корпус от въоръжена жандармерия за паравоенни интервенции зад граница -със сигурност ще предизвикат сериозни спорове, пише "Гардиан".

Новата инициатива е наречена "Евро-Атлантическа зона на сътрудничество" и предвижда трансфер на огромни масиви информация към САЩ за европейски граждани и пътници.

Преговорите за създаване на такъв пакт досега не са довели до резултат поради проблеми със зачитането на правата на лична неприкосновеност, но в момента ЕС и САЩ са в процес на съгласуване на законодателните процедури. Според проекта, който миналия месец е раздаден на всички правителства от ЕС миналия месец, планът трябва да бъде финализиран най-късно през 2014 г.

"ЕС ще определи позицията си с оглед на политическата цел за постигане на Евро-Атлантическа зона за сътрудничество със САЩ в областта на сигурността и правосъдието", се казва в доклада.

Посочва се, че антитерористичните действия могат да бъдат ефективни, само ако е гарантиран максимален обмен на информация между страните членки на ЕС. Съответна информация, свързана със сигурността, ще бъде достъпна до органите за сигурност в страните членки, е записано в проекта.

Предвижда се създаване на "мрежи от анти-терористични центрове", както и засилване правомощията на ресорните европейски агенции и институции по сигурността като полицейския орган Европол (Europol), службата по външните граници Фронтекс (Frontex), съвместния разузнавателен център Ситсен (SitCen).

Британските служби смятат идеята за рискована

Британските разузнавателни служби обаче се противопоставят на идеята да предават поверителна информация на Брюксел при перспективата да получат твърде малко в замяна и да рискуват компрометиране на източниците си, пише британският в. "Телеграф".

Информацията е нашият бизнес и имаме много добре развити практики за споделянето й по цял свят, заяви пред вестника висш представител на спецслужбите. Това може да звучи добре на хартия, но ако споделяме информация, искаме да знаем с каква цел става това и че всеки допринася с информация, допълва източникът.

Той също така е подчертал, че информацията трябва да бъде използвана отговорно. "Искаме да знаем къде я изпращаме и кой я защитава. Ако нашите източници се компрометират, това прави събирането на информация много по- трудно и ние имаме задължението да пазим предадената ни информация."

В неподходящи ръце

Друг аргумент против споделянето на информация е, че тя може да попадне в неподходящи ръце в някоя от останалите страни членки.

"Трудността с ЕС е, че това е комплексна организация и съществуват рискове от споделяне на информация със страни като България и Унгария, която накрая ще отиде в други ръце", заявява Пол Корниш, експерт от консултативния център Чатъм хаус.

"Много страни членки имат доста незрели и недобре развити разузнавателни мрежи", казва Корниш. "Немислимо е ние да споделяме информации с организации, които може да не си вършат сериозно работата", допълва експертът, цитиран от "Телеграф".

Той допълва, че САЩ и Великобритания имат специални взаимоотношения, включващи и тесен обмен на информация, с която никой друг не може да се похвали, отчасти защото единствено САЩ и в по-малка степен Великобритания имат разузнаване в глобален мащаб.

Макар че разузнавателните управления на Франция и Германия са много силни, те не оперират на нива, на които действат MИ 5, MИ 6, ФБР и ЦРУ. Затова някои страни от ЕС се надяват, че могат да използват Ситсен за достъп на разузнавателна информация, която иначе няма как да получат.

Източник: http://mediapool.bg/show/?storyid=142195&srcpos=6

Интересно е, че всичко това става по време, когато в Америка се очаква повод да бъде приет нов антитерористичен закон за "тероризъм по Интернет". Нищо няма да остава незабелязано и "ненаказано" в полицейския строй, който управляващите се опитват да изградят.

Същевременно слушах интервю с американски пастор от селски район на щата Охайо (останал анонимен) от миналото лято, който обясняваше как Федералното Правителство на САЩ набира и инструктира пасторите да проповядват Римляни 13-та глава на църквите си и да гледат всеки да се подчинява на държавната власт, "според както е писано". На практика се насърчава доносничеството и недоверието между хората, за да се ползват тези, които съдействат на правителството, с определени протекции и привилегии. Всичко това се извършва от тяхното министерство за извънредни ситуации (FEMA). Пасторите биват увещавани, че ако хората им се противят, полицията би им съдействала за "установяване на ред". В замяна на църквите се предлага правителствено покровителство, освобождаване от определени данъци, държавата им отпуска немалки средства по различни проекти. И много пастори се изкушават.

По същия модел е действал Хитлер в Германия преди Втората Световна Война, а и комунистическата власт на изток, която аз не съм достатъчно възрастен да помня. Знаели са, че установят ли контрол над църквите, натам е лесно да превземат цялата държава.

Според така наречения закон за тероризма, американското правителство може да арестува хора само по подозрение в терористична или подривна дейност. Също при определена ситуация може да се въведе военно положение в страната като се отнемат голяма част от конституционните права на гражданите. Това много напомня на комунизъм и тирания, а очевидно натам отиват нещата и в Европейския съюз, лека-полека. За нас е добре, че на българската държава все още не може да се гласува такова доверие и имаме повече време на относителна свобода.
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 652
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Новини и дискусия около ЕС
« Reply #9 on: December 11, 2009, 01:44:22 AM »
Преди време вървеше една новина тук във сайта за някаква си резолюция която ЕС са приели с цел да предупредят колко е опасно да се вярва, че Бог е създал човека. Преди малко прочетох цялата резолюция:

http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta07/ERES1580.htm

Наистина всяко изречение което там е написано има голямо значение и говори МНОГО колко е часът. Изумително. Явно си казват за техната религия и  "богът" в който вярват, иначе повече в подробности сме говорили тук - http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=58.0
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Todor

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 173
Re: Новини и дискусия около ЕС
« Reply #10 on: February 19, 2016, 10:10:16 AM »
Относно постепенното изтегляне на кеша от финансовата система - http://ekipbg.com/ecb-vyv-voyna-sreshty-kesha/

Анко

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 92
Re: Новини и дискусия около ЕС
« Reply #11 on: October 16, 2019, 10:33:34 AM »
Тези дни голяма истерия от британските лицемери. Надменни, надменни. Уж заради футбола, а замеси се и премиера им с коренното британско има Борис. Нападки към българите масово...В пресата. И нашите хънкащи мрънкалници мълчат и няма кой да подкрепи народа поне малко на международно ниво.

Мисля си добре ги е запратил Всемогъщият на мъгливия остров, да си стоят там. Не като дойдат тук лятото и да вандалстват пияни по улиците и да не броят другите за хора.

Толкова сбъркана политика. Истинските касапи и диваци наричат такива нас.

-------------------------
Ето какво ми попадна:
Има и снимки на заглавия от първите страници:

Тези две заглавни страници, едната от таблода The Sun, а другата от таблоида Daily Star, обиколиха днес българските социални мрежи. Няколко думи за формата BULGAR, а не Bulgarians.
На пръв поглед употребата на тази нетипична форма на името на българите може да се обясни със съзнателно търсена аналогия с Vulgar – „прост, просташки, плебейски, долен, груб, вулгарен“. Само че съществува и една друга възможност.
В англоезичната научна историческа литература с името BULGARS традиционно се обозначават не съвременните българи, а така наречените ПРАБЪЛГАРИ. По стара традиция още от XIX век, че и от по-рано, в западната историография, а оттам и в масовите представи, тези Bulgars са показвани като подразделение и еднокръвна част от Атиловите хуни. Тоест тези Bulgars са едно диво племе от касапи и диваци, озовало се поради някакви незнайни причини в бяла Европа, но останало слабо повлияно от гръко-римската християнска култура и цивилизация.
Това възможно обяснение на нетипичната форма Bulgar вече показва, че начело на започналата пропагандна атака против България стоят хора, доста добре познаващи българската история. Тоест нещата не са на ниво жълти таблоиди, а много по-нависоко.


https://www.facebook.com/petar.goliyski?fref=search&__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARCFl3H6mQfN7AoLDH4S2e5yyMShCvob7JnHnz_qijOrXTjY-TgzoVZoRBufI0pxvHOigSlWCpOySzgk

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 915
Re: Новини и дискусия около ЕС
« Reply #12 on: October 23, 2019, 14:44:42 PM »
Тези дни голяма истерия от британските лицемери. Надменни, надменни. Уж заради футбола, а замеси се и премиера им с коренното британско има Борис. Нападки към българите масово...В пресата. И нашите хънкащи мрънкалници мълчат и няма кой да подкрепи народа поне малко на международно ниво.

Мисля си добре ги е запратил Всемогъщият на мъгливия остров, да си стоят там. Не като дойдат тук лятото и да вандалстват пияни по улиците и да не броят другите за хора.

Толкова сбъркана политика. Истинските касапи и диваци наричат такива нас.

Интересно тип изказ на някой пишещ се за християнин.
А темата относно която е написано изказването, толкоз плитка, че няма на къде...
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Анко

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 92
Re: Новини и дискусия около ЕС
« Reply #13 on: October 23, 2019, 16:33:53 PM »
Тези дни голяма истерия от британските лицемери. Надменни, надменни. Уж заради футбола, а замеси се и премиера им с коренното британско има Борис. Нападки към българите масово...В пресата. И нашите хънкащи мрънкалници мълчат и няма кой да подкрепи народа поне малко на международно ниво.

Мисля си добре ги е запратил Всемогъщият на мъгливия остров, да си стоят там. Не като дойдат тук лятото и да вандалстват пияни по улиците и да не броят другите за хора.

Толкова сбъркана политика. Истинските касапи и диваци наричат такива нас.

Интересно тип изказ на някой пишещ се за християнин.
А темата относно която е написано изказването, толкоз плитка, че няма на къде...
Съгласен съм,че е по-добре да прочетем твой коментар. За действията и кампаниите от наследниците на тези, които воюваха срещу дедите ни заедно с окупатора на България, във втората половина на 19 век и в първата половина на 20 век.
Самонарекли се "велико-британци".

Аз не съм интересен.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 915
Re: Новини и дискусия около ЕС
« Reply #14 on: October 23, 2019, 22:45:54 PM »
Дори не се опитваш да вникнеш в това което ти се казва нали ? :)

Притчи 9 глава
8 Не изобличавай присмивателя, да не би да те намрази. Изобличавай мъдрия и той ще те обикне.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]