Author Topic: Тайните общества и НСР  (Read 20216 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Тайните общества и НСР
« on: October 11, 2007, 15:03:02 PM »
Искам да повдигна една тема, която е доста пренебрегвана от християните.
Аз лично почти нищо не знам по този въпрос.

Та на въпроса.
Каква е ролята на тайните общества, като масони и илюминати в Новия Световен Ред?
Какво им носи тази конспиративност и тайнственост в която са обвити?
Изобщо какво можем да очакваме за напред в посока осъществяване на НСР?
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Тайните общества и НСР
« Reply #1 on: October 11, 2007, 16:14:35 PM »
Каква е ролята и какво им носи:
...Защото сребролюбието е корен на всякакви злини...

Ето това е, което очакваме или един от последните "уроци" на Христос тук на земята в плът. Като "последен" урок би трябвало да очакваме нещо много важно и синтезирано, а именно:
[4] Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой;

И нещо друго, което Христос казва:
[4] А на вас, Моите приятели, казвам: Не бойте се от тия, които убиват тялото, и след това не могат нищо повече да сторят.
[5] Но ще ви предупредя от кого да се боите: бойте се от онзи, който, след като е убил, има власт да хвърля в пъкъла, Да! казвам ви, от него да се боите.


Трудно е да си представим дните, които идват.

Виж само простият факт, че по закон си задължен да си носиш личната карта с тебе. Когато сменят личните карти с нови (от ЕС искат да сменим картите на такива с чип), тогава е много лесно да се проследи някой с GPS. Ако пък решиш да не си носиш личната карта, то биваш нарушител на закона. Законите се правят, за да бъдат "угодни" на плановете за едно управление и да се подготви пътя за:
И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;
[17] за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.


В момента сме набутани всичките в апартаменти, кооперации, големи градове, където трябва да отиваме в магазина и да си купуваме храна. Трябва да си я купим с пари. Там където живеем плащаме наем, или дори и някой да си е купил жилището то пак не е негово, защото отново дължи пари на държавата под формата на данък. Не можеш да се заселиш някъде и да си независим, защото или ще плащаш наем, или данък. Можеш да плащаш ако имаш пари, т.е. задължили са хората да са зависими от пари.

Едно време не е било така. Тогава имаш си нива - обработваш си я, тя ти ражда, после от семената пак садиш. Имаш си кладенец насред двора или наблизо и си вадиш вода и не зависиш от така от човеци, както в момента са принудили хората, но зависиш от Бога, който дава дъжд на земята. Сега нямаш нива, кладенец, но си купуваш храната и си плащаш водата, която пиеш и използваш и нямаш нищо твое. Всичко това е подготовка.

Бог показва, че който издържи докрай, той ще бъде спасен. Щом се иска издържане, значи Бог ще помогне на тези, които останат верни, за да издържат до край. Краят може да е смърт за мнозина, може да е грабването, но това само Бог го знае.

Христос обаче ни утешава и казва, че когато видим да станат всички тези неща трябва да вдигнем главите си (към Него):
[28] А когато почне да става това, изправете се и подигнете главите си, защото изкуплението ви наближава.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Тайните общества и НСР
« Reply #2 on: October 11, 2007, 17:00:19 PM »
(от ЕС искат да сменим картите на такива с чип), тогава е много лесно да се проследи някой с GPS.

Точно вчера си мислех за тези неща, че важните неща които стават в ЕС, ОН итн не се говорят много, може само да чуех нещо, някаква новина от няколко секунди или някоя статия и толкова.
GPS е американска система, интересното е, че ЕС строи своя система която се казва Галилео, и почти е готова вече.
Това е официялният сайт: http://ec.europa.eu/dgs/energy_transport/galileo/index_en.htm
Със сигурност ще е много по-мощна от GPS и вероятноста да се използва тази нова система от страна на антихриста за неговите цели е много голяма. Преди всичко за следене и тотален контрол над хората.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Тайните общества и НСР
« Reply #3 on: October 11, 2007, 17:16:25 PM »
Какво им носи тази конспиративност и тайнственост в която са обвити?

Tihomir отговори:

Каква е ролята и какво им носи:
...Защото сребролюбието е корен на всякакви злини...


Аз често съм си задавал този въпрос. Отговора на Тишо е верен, и със сигурност огромна част от тях се движение от сребролюбието. НО, мисля че има и нещо по-дълбоко, това е само човешката страна на нещата. Аз не знам дали някои от тях са свестни за това което правят, по-скоро не са, по-скоро не знаят всъщност с кой си имат работа,  а са само алатки в ръцете на старата змия.
Какво можеш да купиш с пари - храна и всякакви удоволствия на тялото, власт, но има и нещо по-дълбоко тука което влече. А което може да заблуди даже и избраните, както казва Словото.


Трудно е да си представим дните, които идват.


И аз така мисля.

Лука 21:8
А той каза: Внимавайте да не ви заблудят; защото мнозина ще дойдат в Мое име и ще казват: Аз съм Христос, и, че времето е наближило. Да не отидете подир тях.

Лука 21:34
Но внимавайте на себе си, да не би да натегнат сърцата ви от преяждане, пиянство и житейски грижи, и ви постигне оня ден внезапно като примка;

Марко 13:33
Внимавайте, бдете и молете се; защото не знаете кога ще настане времето.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Тайните общества и НСР
« Reply #4 on: October 11, 2007, 21:23:11 PM »
По правилния въпрос според мене е първо: "КАКВО е Новия Световен Ред" И след това следващите въпроси са - кой стои зад него, какво се цели, кога ще се случи, каква трябва да бъде нашата позиция, трябва ли да се подготвим за тия неща?

Дори първия въпрос сам по себе си е доста сложен и иска известна подготовка за да може да се отговори и да се разбере. Аз лично изследвам въпроса над 10 години и имам солидна информация, и пак ума ми се затруднява да побере цялото нещо и да го формира в една обща картина. А човек, който е начинаещ - направо ще се изгуби в темата.

За да се опише тази картина е нужно солидно познаване на Библията в ДЪЛБОЧИНА, в нейните откровения и история, както и солидно разбиране на историята след написване на Библията досега. Аз мога да кажа само че картината е зашеметяваща.

Християните ако и да са предупредени в Писанията, пак приемент нещата по един много опростенчески начин, който обикновенно се заключва в нещо от рода на "Ще дойде Антихриста, ще сложи чипове (белега) на всички..." и тука някои даже добавят, че "църквата ще бъде грабната преди това".


С подобно опростенческо мислене и разбиране, далеч НЯМА ДА СМЕ ПОДГОТВЕНИ за това което идва. Атаката която се задава и се формира (а вече е и започнала ОТДАВНА на едно подмолно и фумдаментално ниво) ще бъде толкова ВСЕОБХВАТНА И МАСИРАНА, че няма да позволи на тези които не са подготвени дори да си поемат дъх, камо ли да противостоят.

Откр. 13:3,4 ... и цялата земя очудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра; поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е тоя звяр? и кой може да воюва против него?


Гръцката дума за "очудена" е удивена, зашеметена. Като човек който съм успял да зърна тази картина като в миг на око, само мога да кажа, че дори се затруднявам да ПОЧНА да говоря,трудно ми е дори да ПОДХВАНА от някъде, камо ли да опиша за какво става въпрос. Ситуацията е толкова сложна, дълбока, широка и всеобхватна, че е нужно много мъдрост, изследване на Писанията, познаване на същността на Божията правда и Царство, за да можем да започнем да разбираме какво ще се случи. Плиткото неделно християнство няма да ни помогне да устоим.

Но нека все пак да се опитам да започна от някъде. Мнозина започват от ПЛИТКО, много плитко. Други от малко по-дълбоко но все още плитко. Плитчините се контролират от лукавия, защото не разобличават корена и човек все още може да бъде измамен и в плен на НСР. Заябелязъл съм как някои от най-яростните му опоненти, дори и тези които не са чак толкова на плитко, пак понеже не са достигнали до корена - не само са в плен на НСР, но и напрактика ако и да "воюват" против него - те са негови служители и прогласяват неговите ценности.

Ако се опитам да дам поне една ключова дума, която да засегне корена, то това би била думата СЛЪНЦЕ. Ако успеем да разберем ВСИЧКО, което стои зад тази дума ще почнем да разбираме НСР в неговите основи.

С това засега ви давам повод за размисъл. Да мислите и да се чудите - "Какви ги говори този?!? Какво слънце какъв корен, какво чудо?!?"

Писанието ни учи на разсъдливост, и на това да търсим и да разбираме. Тук е нужно мъдрост, и аз бих искал да ви предизвикам да рзсъждавате и така заедно да копаем и достигаме към отговорите.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Re: Тайните общества и НСР
« Reply #5 on: October 12, 2007, 10:26:52 AM »
Добре, да започнем със слънцето и да разбутаме повърхността.

В Псалм 84:11 Бог е наречен Слънце и Щит.
В Откровение 21:23 се казва, че градът няма нужда от слънце, защото Божията слава го осветява.

От друга страна Бог в Словото винаги е против и забранява покланянето на слънцето.
А едва ли има езически народ, който да не се е покланял на слънцето под една или друга форма.
Всъщност те се покланят на творението а не на Твореца.

Сатана от край време се опитва да накара хората да се покланят на всичко друго, но не и на Бог. Като по този начин той индиректно получава поклонение.
Покланяйки се на слънцето, всъщност хората се покланят на дявола. Той е имитатор и иска всичко Божие да му принадлежи.

След узаконяване на "християнството", като официална религия на Римската империя нещата започват своето развитие.
Католическата църква стъпва върху езическите вярвания и ритуали и смесва нещата с християнството. А както знаем Бог е против смесването (Второзаконие 22:9-11). Празниците празнувани от християнския свят днес съвпадат по дни с езическите. Бъдни вечер, когато се празнува рождението на Исус, всъщност е денят на слънцето и началото на годината. Неделята (когато се събират християните) преведено от английски е деня на слънцето (SUNday).
Мислейки че се покланяш на Бог в тези дни, ти всъщност се покланяш на слънцето и на сатана реално.


Та в този ред на мисли, според мен целта на НСР е подмяна на истинското християнството с фалшиво такова. На истинския Бог с фалшив, който накрая да получи поклонение от цялата земя. Това разбира се задкулисно. Но какво си мислят хората които градят НСР и дали си имат идея за духовната реалност стояща зад него, най-вероятно не.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Тайните общества и НСР
« Reply #6 on: October 12, 2007, 13:28:38 PM »
Да Бог е наречен слънце и щит, а още и Слънцето на правдата, което ще изгрее с изцеление в крилете си. Също така и Исус е наречен Агне, но не очакваме когато Го срещнем да видим блеещо агне наоколо нали?

Докато слънцето е нещо реално, което виждаме всеки ден и знаем, че Бог не е това слънце, нито това слънце е Бога.

Една от най-ранните религии покланящи се на слънцето е египетското поклонение на бога на слънцето "ра". Египтяните са били изключително напреднали в знание и технологии, и да си мислим, че са се покланяли на слънцето като физически обект би било несъстоятелно. Ключа към разбирането на това и въобще всички езически поклонения се състои в разбирането на това, че "простолюдието" е приемало идолите като богове буквално, докато така наречените "просветени" са се "покланяли" на това което стои ЗАД идола или божеството, което по-скоро е служело като СИМВОЛ за конкретната "реланост", което е представена чрез него. По същия начин както термина "агнец" само представя духовна реалност и аспект от същността на Исус, а не че да означава, че Исус е някакво действително агне.

Какво би трябвало да означава това? Означава, че ние не трябва да се заблуждаваме, че езическите религии са някаква плитка постановка, която е базирана на неучеността и невежеството на хората от "тъмните векове" на непросветеност на човечеството. Напротив за разлика от нашето поколение, което води толкова ангажиран и забързан живот, че няма никакво време да мисли и разсъждава, хората от миналите векове са прекарвали голяма част от времето си в мислене, изследване, търсене и разсъждаване. Това не са били плитки хора по никой начин (ако и разбира се както и във всяко поколение да е имало и такива).

Какво напрактика са езическите религии? Те са многообразно и многоформено изражение на учението на луцифер, с което той е успял да подмами и заблуди дори агнели, които са били в Божието присъствие!

На пръв поглед езическите религии изглеждат доста повърхностни, елементарни и глупави, но напрактика фасадата е само символика зад която стоят стремежи и реалности, които могат да впечатлят и най-големите интелектуални гении. И пак да повторя - що за учение трябва да бъде това за да впечатли ангели били в Божието просъствие? И да ги накара да напуснат Божията слава и присъствие - в търсене и преследване на нещо, което са успели да повярват, че е по-голямо и по-заслужаващо си от самия Бог?

Казвайки всичко това аз нямам намерение да величая езическите учения и доктрината на луцифер, а да предупредя тези християни които с насмешка и арогантност подценяват противника. Ако някой подцени противника си, битката е вече на половна загубена. Именно поради това подценяване повечето християни ще паднат в плен на антихриста, защото ще бъдат изненадани, шокирани и удивени от това, което той има да каже и предложи. Те ще бъдат напълно неподготвени за "откровенията" които ще бъдат поставени пред очите им. Една от целите на този форум е да се помогне на колкото може повече християни да станат подготвени.

И така, да се върнем на слънцето и отново да разсъдим за поклонението на слънцето с оглед на казаното до тук. Какво би могло да стои зад слънцето, ако приемем, че то е символ на реалност, а не е самата реалност на която "просветените" поклонници се покланят?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Тайните общества и НСР
« Reply #7 on: October 13, 2007, 15:38:49 PM »
Има нещо, което ми се набива на очи в последните месеци много често.

То е свързано с последните дни и е много фундаметално нещо, което откривам като корен на всички заблуди сред християните, а именно следния пасаж от Словото:

Матей 16:
[21] От тогава Исус почна да известява на учениците Си, че трябва да отиде в Ерусалим, и много да пострада от старейшините, главните свещеници и книжниците, и да бъде убит, и на третия ден да бъде възкресен.
[22] Тогава Петър Го взе и почна да Го мъмри, като казваше: Бог да Ти се смили, Господи; това никак няма да стане с Тебе.
[23] А Той се обърна и рече на Петра: Махни се зад Мене, Сатано; ти си Ми съблазън; защото не мислиш за Божиите неща, а за човешките.


Това, което казва Петър наистина изглежда като нещо "богоугодно", но Христос, който познаваше добре Бога, знаеше добре кое беше богоугодно и добре виждаше нещата, които се различават веднага разбра, че това не е от Бога.

Христос никога не е насърчавал познаването на хитростите на дявола, но винаги е насърчавал познаването на Бога. Когато познаваме Бога, тогава е изпълнено за нас - "защото ние знаем неговите замисли". Т.е. тези замисли се виждат постепенно с познаването на Бога, а не пряко като се отдаваме да ги познаваме:

Откровение 2:
[24] А на вас, останалите в Тиатир, които не държат това учение, и които не са познали дълбоките работи (както |те ги| наричат) на сатана, казвам: Няма да наложа на вас друг товар;
[25] но дръжте онова, което имате, докле дойда.
[26] И на този, който победи, и който се пази до край, за да върши дела |чисти като| Моите, ще дам власт над народите, -
[27] (и той "Ще ги управлява с желязна тояга; Те ще се строшат като грънчарски съдове", -) както и Аз получих от Отца Си.


Ясно е, че знание за опасностите трябва да имаме. Да сме предупредени, но това не трябва да го смесваме с познаването на "дълбоките работи" на сатана. Това го казвам, за да не се втурне някой, който чете в изучаване на хиляди религии и заблуди с идеята "да се предпази", тъй като така няма да се предпази, но единствено познаването на Писанието и Божията сила може да го предпази. Но трябва да бъде всеки един предупреден, че тези неща са опасни.

Случката с Петър е нещо много фундаментално за разобличаване на т.нар. New Age в наши дни, където всичко сатанинско се облича в религиозност, за да опита да подмами дори и избраните, както в случая с Петър. Това за мен е един от критериите, по които мога да изпитвам нещата - когато видя каква е целта и на кого се смята да се угоди.

Имаме много учения, които имат за цел да угодят на хората (статистики, забавления и куп други неща, за да ги "задържат в църквата", а не при Бога), или да угодят на джоба на хората. Това е сатанинско, според думите на Христос.

Това са много лукави учения, които са прерастнали в "методи", които църковни водачи използват в отчаянието си да задържат хората в църквите, където проповядват. Много от тези водачи дори не разбират, че по този начин стават слуги на сатана, като действат да са угодни на хората и да запленят хората. Скоро имах такъв случай и разговор с един такъв проповедник, който е искрен човек, но беше се отчаял в една такава ситуация и му казах, че само Словото е "методът", който трябва да се "прилага", тъй като другите неща са обречени на сигурен провал.

По този начин се промъкват и забавленията в църквите, веселите-и-пълни-с-вицове-и-смешни-сценки-и-"Jesus Idol"-игри общи младежки събрания, "християнските" дискотеки, "християнските" публични хард-кор концерти, "християнското" техно. С такива "християни" сатана няма да се занимава, защото те не оказват съпротива на "човешкото", но проблемът за сатана са тези, които могат да го победят чрез кръвта на Агнето и словото на своето свидетелстване.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Тайните общества и НСР
« Reply #8 on: October 13, 2007, 17:25:45 PM »
Преди да се покая четях окултни вестници понеже вярвах и се интересувах от тия неща. След като повярвах за известно време спрях да ги чета, но после реших да се "информирам" за това какво става на сатанинския фрон и пак си купувах, като ги наричах "сатанински новини". Дори новоповярвал само на няколко месеца успях да разпозная, че това беше изключително вредно за мен и напълно ненужно и от тогава съм преустановил опитите си да изучавам сатанинските религии.

Един вярващ, който изучавал чуждите учения и религии за да ги разобличава, бил смъмрен от друг вярващ, който му казал - "Как ще изучаваш всичко? Та само в Индия се покланят на над 4 милиона богове, можеш ли да изучиш всяко учение?"

Въпреки, че съм спрял да чета подобни книги, през годините съм имал много сблъсъци и конфронтации с новители на езически учения (ню ейджъри, дъновисти и прочие) както на живо така и по форуми, и в тези смлъсаци съм успял да разбера корена на ученията им. И каквито и форми да съм срещал през годините корена в карайна сметка е един и същ.


По отношение на "дълбоките работи на сатана" би трябвало да обърнем по-задълбочено внимание на текста в Откровение 2 за да разберем какво се има предвид:

Rev 2:18  До ангела на тиатирската църква пиши: Това казва Божият Син, Който има очи като огнен пламък, и Чийто нозе приличат на лъскава мед:
Rev 2:19  Зная твоите дела и любовта, в рата, служението и търпението ти, и че последните ти дела са по-много от първите.
Rev 2:20  Но имам против тебе това, че търпиш жената Езавел, която нарича себе си пророчица и която учи и прилъгва Моите слуги да блудствуват и да ядат идоложертвено.
Rev 2:21  И дадох й време да се покае, но не иска да се покае от блудството си.
Rev 2:22  Ето, Аз скоро ще я тръшна на болно легло: и ще туря в голяма скръб ония, които прелюбодействуват с нея, ако се не покаят от нейните с тях дела.
Rev 2:23  И чадата й ще убия с мор. И всичките църкви ще познаят, че Аз съм Който изпитвам вътрешности и сърдца; и ще въздам на всеки от вас според делата му.
Rev 2:24  А на вас, останалите в Тиатир, които не държат това учение, и които не са познали дълбоките работи (както те ги наричат) на сатана, казвам: Няма да наложа на вас друг товар;
Rev 2:25  но дръжте онова, което имате, докле дойда.


Значи имане няколко момента, на коиот трябва да се обърне внимание за да разберем за какво се говори тука:

1. Имаме светии чиито последни дела са повече от първите. Сиреч това са хора, които са порастнали в мъдрост и разбиране, до степен че Исус няма какво повече да изисква от тях, овен да държат това, което имат докато Той дойде.

2. Имаме една групичка от "вярващи" които се водят по някоя си жена претендираща да е пророчица, като ефекта от следването на нейното учение е че те изпадат в блудство и идолопоклонство. Тук блудство най-вероятно означава духовно блудство, сиреч изневяра спрямо Бога чрез отдаване на други духове.

3. Тази група от хора счита че с ученията си успяват да разберат "дълбоките работи на сатана". Тук обаче Святия Дух се е погрижил да постави думите "както те ги наричат", с което се пояснява, че това което те "са познали" не са дълбоките работи на сатана, а нещо което те си мислят, че са дълбоките работи на сатана. Ако това пояснение не беше добавено, този пасаж щеше да означава две неща:

- тези хора наистина са познали дълбоките работи на сатана.
- този пасаж забранява да се познават дълбоките работи на сатана.

С това пояснение обаче, нито едно от горните две не е вярно.

Темата по която сега дискутираме, касаеща заговора срещу Бог и Неговия Помазаник не е нещо чуждо на Писанията. Има страшно много написано в Библията по отношение на това какво се случва и каква е същността на падението. То винаги е било там, но генерализирането, и доктринизирането на вярата е довело до лишаване на вярващите от разбиране на дълбочините на Писанията.

Писанията имат дълбочини, и тези дълбочини касаят както познаването на Бога, така и разбиране на бунта против Бога. На практика приближаването до Бога е невъзможно без покаяние, а покаяние не е възможно без да разбираме от какво трябва да се покаем.

Окаяността на човешкото сърце е много дълбока и с израстването във вярата ние разбираме повече и повече тази окаяност, и така ни се дава възможност да се покаем от повече и повече неща. Именно това се включва във "изработвайте спасението си със страх и трепет." Аз от опит съм познал, че всеки християнин може да се откаже от Бога и Христос във всеки един момент, особено в онези моменти, когато нова дълбочина от поквареността на сърцето му е разкрита. Колкото повече виждаме дълбочината на окаяността си, толкова повече познаваме КОЙ Е БОГ и колко сериозни са изискванията Му спрямо нас. И има момент, когато може да ни се стори, че Бог иска твърде много и да Му обърнем гръб.

Именно поради липсата на разбиране колко дълбоко е човешкото падение (което е съучастие в бунта на сатана) днес в църквите се приемат всякакви хуманизми и лъжеучения, защото те естествено пасват на падналото човешко естество, и никой не му прави впечатление, понеже "го чувстват" приемливо и нормално.

Но ако разбираме същността на падението и бунта, ние лесно ще разпознаем всяка ерес и лъжеучение.

Разбирането на това разбира се няма да дойде като четем книги за езическите религии, а като разбираме и познаваме Писанието, А ОЩЕ И СЪБИТИЯТА ОТ РЕАЛНИЯ ЖИВОТ.

Това последното често се пропуска, хората не знаят какво се случва и затова живеят в нереалност. Тук не говоря за невярващите, а за вярващите. Това, което вярват и това което се случва са два отделни и несъвместими свята. Исус никога не е насърчавал да си забравим реалността около нас. Напротив Той постоянно папомняше да повдигнем очите си и да видим какво се случва и така да разбираме какво Бог прави и къде сме на пророческата карта:

Йоан 4:35  Не казвате ли: Още четири месеца и жетвата ще дойде? Ето, казвам ви, подигнете очите си и вижте, че нивите са вече бели за жетва.

Mat 16:2  А Той в отговор им рече: Когато се свечери, думате - Времето ще бъде хубаво, защото небето се червенее;
Mat 16:3  а сутрин: Днес времето ще бъде лошо, защото небето се червенее намръщено. Вие знаете да разтълкувате лицето на небето, а знаменията на времената не можете!


Ние сме длъжни да разбираме какво се случва, да видим знаменията на времената и да ги разтълкуваме. Фарисеите пропуснаха да сторят това и това им костваше всичко, защото не разпознаха своя собствен Месия. За сметка на това е известно от историята, че няколко десетилетия след Исус се появи лъже месия (Бар Кохба) след който отиде почти целия Израел и мнозина погинаха. Ние се намираме в същата опасност, ако допуснем същата грешка.

Ето защо е изключително важно да разбираме темата по която се дискутира сега.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Re: Тайните общества и НСР
« Reply #9 on: October 16, 2007, 21:47:49 PM »
И така, да се върнем на слънцето и отново да разсъдим за поклонението на слънцето с оглед на казаното до тук. Какво би могло да стои зад слънцето, ако приемем, че то е символ на реалност, а не е самата реалност на която "просветените" поклонници се покланят?

Кой може да стои зад слънцето, ако не сатана.
Той има претенцията да е Светлата Утринна Звезда. Да е Светлината на света. Той е Богът на този свят. Той иска да е подобен на Този, който го е създал. Той иска всички хора да му се поклонят. Той дава "свободата" на хората да правят каквото си искат, да живеят както си искат. Той им казва, че сами са си господари и сами са богове, само и само да ги отклони от Създателя. Той обявавява Бог за лъжец. Той претендира, че носи истината. Той се преправя на светъл ангел. И още и още.

А от тук на сетне?
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3374
Re: Тайните общества и НСР
« Reply #10 on: November 23, 2007, 10:06:27 AM »
Разбирането на ролята на термина "слънце" и онова, което стои зад него е много важно за схващане на всичките усилия на сатана, падналите ангели, демони и човешките им слуки през историята.

Аз не бих казал, че слънцето представлява самия сатана, по-скоро представлява неговото учение. Един от митовете в християнството е че сатаната воювал с Бога за Неговия престол в Небесата. Аз не мисля, че има и един пасаж от Писанието, който да бъде в подкрепа на подобно твърдение. Вместо това Писанието говори за едно усилие, което е насочено да бъде "като Бога"!

Бит. 3:1  А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?
Бит. 3:2  Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем;
Бит. 3:3  но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.
Бит. 3:4  А змията рече на жената: Никак няма да умрете;
Бит. 3:5  но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.


Ис. 14:12  Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите;
Ис. 14:13  А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север,
Ис. 14:14  Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния.


Като и подобен са думите които описват усилията и лъжата на сатана, а не над или вместо!

Откъса от Битие смятам е ключов за разбиране на това какво сатана твърди, кое е корена на онова с което мами човеците и с което е измамил ангели та да паднат.В стих 1 се вижда че сатаната поставя под съмнение дали Бог е казал истината. С други думи в основата на доктрината на сатана е че той обявява Бога за лъжец. В този смисъл искайки да бъде "като" Бога той няма проблеми да си служи с лъжа, но понеже Бог е истинен - сатана е първия лъжец и на лъжата баща.

За нас е много важно да разбираме около какво се води този спор за това кой е истинен и кой е лъжец. В пасажа от Битие се вижда, че сатана твърди, че Бог лъже, че човек ще умре ако яде от дървото на знанието на добро и зло. "Никак няма да умрете" - беше неговия отговор, "но ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога".

Някой може да се зачуди какво общо имат тези неща с НСР и със слънцето, мога само да кажа, че имат ВСИЧКО общо. Сатана не се е отказал да докаже, че човек "няма да умре" и че ще бъде "като Бога" с помоща на дървото на знанието. И Новия Световен Ред е именно кулуминацията на тези усилия.

Бог от своя страна казва, че това дърво води до смърт и че има само едно друго дърво което носи живот - дървото на Живота. Развитието на Тялото Христово от една страна и това на НСР от друга е сцената на която се разразява битката между тези двете дървета в живота на човеците и народите на земята.

Някои християни дори си нямат на представа какво представляват тия две дървета и какво трябва да е нашето отношение към тях. Аз лично се съмнявам, че без това разбиране някой може въобще да израстне духовно и да има какъвто и да е дял в служенето на Божията нива. Нещо повече без това разбиране - последните времена направо ще пометат тези хора като бурен вятър сухи листа и ще ги отвее в лагера на Антихриста.

Дан. 12:10  Мнозина ще се чистят и избелят и ще бъдат опитани; а нечестивите ще вършат нечестие, и никой от нечестивите не ще разбере; но разумните ще разберат.

В последните времена ДА СЕ РАЗБИРА ще бъде жизнено важно. Нечестив в Библията се има предвид не само невярващите, но много често онези от Божия народ които са отстъпили от Истината. В Дан 12-а глава се говри именно за времената на Антихриста и горния пасаж ясно показва, че наличието на разбиране ще бъде жизнено важно в тези времена.

Това казвам, за да не се превъзнася суетно някои със бомбастични, но напълно кухи фрази от рода на "важно е да гледаме на Христос, нищо друго не ни е нужно". На един християнин сервирал ми тази фраза го попитах - и като гледаш на Христос, Той какво ще те научи - да разбираш или да си заровиш главата в пясъка като щраус? Исус непрестанно смъмряше учениците си за липсата на разбиране (Марк. 4:13, 7:18, 8:21; Мат 15:17, 16:9,11). Особено интересен е пасажа в Марк където Исус нарича липсата на разбиране - закоравяване на сърцето:

Maрк 8:17  А Исус, като разбра това; рече им: ... Още ли не разбирате, нито разумявате? Окаменено ли е сърцето ви?

Ако истински гледаме на Христос, ще чуем и послушаме думите Му: "Още ли не разбирате!" Всичко останало е бомбастично празнословие имащо вид на благочестие, но отречено от силата му!

С това пояснение относно важността на разбирането ще се върна на двете дървета. Значи и двете дървета дават плод, който е за храна. Храната е предназначена да дава живот и сила на тялото. В този смисъл двете дървета представляват два различни начина за придобиване на живот. Едното дърво дава живот ДИРЕКТНО, бидейки дървото на Живота, а другото дърво дава знание, чрез което знание човек определя своя живот.

Или с други думи - знам това, знам онова, ето защо ще взема такова и такова решение базирано на това, което знам. Бог казва, че подобен начин на мислене и живот води до смърт. Защо? Защото не Бог а знанието е източник на живот за нас. Но само Бог е Този, Който ИМА живот, и Който може да даде живот. Именно това означава и свещенното Му име ЙАХВЕ - "Този, Който има живот в Себе Си". Именно дървото на Живота е директния достъп до този Живот. Исус от Назарет, Божият Син беше и Е това дърво между нас, нашата връзка с Бога, нашия източник на Живот.

Тук обаче се намесва сатана, старовременната змия и казва - "Не е вярно, че единствения начин да имаме  живот е чрез дървото на Живота, има ДРУГ начин - знанието. Бог лъже като казва, че знанието води до смърт, не е вярно, Той казва всичко това само за да ни поробва, да ни направи зависими от Него и марионетки. Ние можем да бъдем ПОВЕЧЕ от това! Какво има Бог, което ние нямаме? Бог има знание (Йов 37:16, Пр.3:20), скрито знание на което се базира Неговата сила и божественост. Ако ние само можем да достигнем до същото това знание, ние ще бъдем като Него, ще бъдем като Бога!"

Това е есенцията на учението на сатана. Именно поради това си убеждение той каза на жената "Никак няма да умрете, но ще бъдете като Бога". Сатана вярва че чрез знание може да се достигне до тайните на вечния живот. Ето защо той отхвърля възможността човек да умре чрез дървото на знанието.

Сега какво знание? Как се придобива това знание? Много инетресно е значението на еврейската дума преведена като "змия" в Битие 3 гл. Тази дума означава в своя корен - някой който изследва и внимателно наблюдава (observer). Дефиницията на думата "наука" е следната "evidence through observance (доказателство чрез наблюдение)" За мен това е шокиращо откритие, защото вместо змия, определението на сатана може спокойно да се  преведе като УЧЕН (scientist)!

Бит. 3:1  А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал.

Думата за "хитра" използвана в горния стих означава, "да разголиш, да направиш открито" - т.е змията се занимаваше със откривателска дейност, изследваше и търсеше знание по същия начин както учените го правят. Въпросът е какво е необходимо на някого да може да изследва и открива, да извършва научни изследвания? Нужен е ИНТЕЛЕКТ!

Именно на интелекта, способността да се усвоява знание, да се изследват и откриват скрити неща е символ слънцето. Слънцето е естествен източник на светлина, което осветява и прави открито онова, което в било в тъмнина. По същия начин интелекта чрез научни изследвания и наблюдения открива скрито знание, чрез което знание сатана и последователите му се надяват да придобият вечен живот и силите и моща, които са на разположение на Бога. Понеже в основата на тяхната заблуда е че знанието на Бога е основната Му сила и предимство, а не онова което Е ТОЙ САМИЯ.

В миналото когато хората са се покланяли на идоли от камък и дърво е имало две групи хора, тази на просветлените, за които идола е само символ на някаква висша божествена реалност на знание, а не бог сам по себе си. И тази на непросветените, които в невежеството си са мислили, че самия идол е бога, който ги избавя. Именно тази тайна каста на просветените е организирана в тайни общества още от падението и после потопа, които основават своя съвременен клон в Бавария на 1 май 1776-а година. Същите тези хора изобретиха и въведоха комунизма, и не случайно комунистите ни караха да пеем на 1-ви май:

"Напред науката е слънце, което във душите грей..

Наскоро гледах един клип в youtube относно предимствата на ЕС пред САЩ, и като първо нещо беше поставен принципа: "Science not religion (Наука а не вяра в Бога)" Те поставят своя бог на науката на първо място. В този смисъл Луцифер се явява "носител на светлина" а именно великия учен носещ знание. По времето на царството на звяра и властта на Антихриста (НСР) ще видим в пълна сила научните открития на сатана и неговия елит от просветени, които ще са в основата на огромните лъжливи знамения и чудеса, чрез които ще бъде измамена цялата земя, и само мъдрите ще разберат, както се казва в Даниил.

И като говорим за лъжливи знамения и чудеса ще поясня, какво е лъжливо чудо? Значи ако използвам технология да постигна нещо, което не е възможно по естествен начин (примерно пренасяне на звук и картина на разстояние с които ние сме толкова свикнали би било абсолютно чудо за хората живели преди 200 и повече години. И те биха приели подобно нещо като чудо и знамение, което трябва да дава някаква достоверност, че все едно идва от Бога, но когато за това е използвана технология, тогава чудото е лъжливо, защото не е чудо, а технология и не може да се позлва като знамение от Бога, потвърждаващо Божие одобрение върху нещо). Трябва да помним това когато се сблъскаме със лъжливите чудеса в края на времената, това ще бъдат технологични и научни постижения, които ще ни ошашавят и мнозина в момента са напълно неподготвени за това което има да се случи. Само ще спомена че в момента се разполага с технологии с които може да се прожектира образ в Небесата, който ако да речем показва пришествието на Христос, хората няма да могат да кажат това дали е прожекция или реално нещо. А свалянето на огън от небето с тези технологии е като да запалиш клечка кибрит.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Георги-земеделец

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 79
Re: Тайните общества и НСР
« Reply #11 on: January 21, 2008, 00:54:47 AM »
Благодаря, Watchman.

Joyssie

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 48
Re: Тайните общества и НСР
« Reply #12 on: March 07, 2009, 22:01:12 PM »
Днес гледах интересен документален филм свързан с НСР - планове за унищожение на 70-80% от населението на Земята (по разнообразни "научни" начини), евгеника, зомбиране и поробване на останалите оцелели, и т.н.
Филмът се казва "End Game-Blueprint For Global Enslavement" ("КРАЯТ НА ИГРАТА - План за световно поробване")

Може да го изтеглите например оттук:
http://zamunda.net/details.php?id=151855&hit=1

Благословения и с мир!

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Тайните общества и НСР
« Reply #13 on: March 07, 2009, 22:43:48 PM »
Важно е да видим и какво казва Словото относно тези неща.

Там виждам, че всичко се командва от Бога и седемте печата, които се отварят са 7 събития на голям съд върху човечеството, но с цел покаяние от злите си дела.

Това, че в момента има хора, които смятат, че ще надмогнат и ще си правят техните неща си е тяхна работа. Времето, което им остава е толкова, докато се изпълни числото на закланите заради Исуса. Тогава тяхното време ще се прекрати и ще бъдат заличени от земята.

Интересно е, че това са човеци, които ходят до тоалетна, имат въздух в носа и трябва да спят през нощта и да са в състояние на безпомощност, иначе ще умрат от преумора и се нуждаят от храна, за да им поддържа жизнените функции. Когато се погледнат тези човеци от птичи поглед, няма никаква разлика между тях и други, които са в положение на страдащи.

Бог ще съди заради всичките неправди, които вършат.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Joyssie

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 48
Re: Тайните общества и НСР
« Reply #14 on: March 07, 2009, 23:19:09 PM »
Съгласна съм с това, Тишо.

Но относно филма - визира се подготовката за скорошното идване на Антихрист и неговото световно владичество. А това, спор няма, ТРЯБВА да се случи, преди да дойде втори път Господ Исус.
Иначе е ясно че "висшия елит" са просто обикновени смъртни и грешни човеци.

Чудя се само нямат ли поне малко страх от Бога за това което би станало с душите им (ако не се покаят). Защото много от тях са наясно със Словото и пророчествата...И въпреки това живеят така сякаш с радост искат да ги изпълнят, за да станат герои в Световната история.
(Край на offtopic-a)