Author Topic: Въпрос относно форума  (Read 2884 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

etien

  • Изгонен
  • Посещаващ
  • *
  • Posts: 61
    • Блог
Въпрос относно форума
« on: January 23, 2009, 00:50:53 AM »
Quote
Ние считаме, че дадения човек който е баннат или поканен да напусне сам - крие в себе си потенциала да бъде вреден на целите и намеренията на форума, които са изключително специфични и очевидно не за всеки подвизаващ се в една или друга форма на днешното християнство. Ето защо тук въобще не е въпроса в това дали някой е съгласен или несъгласен с нас. Тук от дълго време общуваме във форума с християни с които не сме съгласни по много въпроси.

За да разбереш горното, можеш да си представиш този форум като специфичен механизъм в който не всяка част е подходяща, което не означава само по себе си, че тази част е за боклука или, че за нищо не става. Може да е, може и да не е - ние не се простираме в това да съдим извън целите и задачите на форума (поне в повечето случаи).
Не мога да намеря в Писанието място където някакви хора са по-специални от други. Поправете ме ако бъркам. Мисля, че в Помазания Исус няма разлика между нас. Затова е уместен въпроса: ако този форум има цели неописани в Библията, дали бихте ги изяснили.

Watchman

  • Administrator
  • Слугуващ
  • *****
  • Posts: 3164
Re: Въпрос относно форума
« Reply #1 on: January 23, 2009, 01:00:41 AM »
Целите на форума са изяснени в детайли ето тук: http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=155.0

Също така Библията говори за тяло и различни части с различни функции. Не всяка част може да сподели призванието на другите части. Например всички части който са около окото имат своите специфични функции и работят заедно, но крака и частите около него не могат да имат участие в тези функции, но те си имат свои функции. В голямата картина на тялото, всички работят заедно ръководени от главата, но онези, които са поставени близо и работят заедно непосредствено имат своята специфика.

И още форума няма статут на "църква" където всички части имат своя дял. Той е средство за комуникация, в този случай подчинено на конкретни и специфични цели.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.