Author Topic: Икономически крах на САЩ и световна криза. Бягайте от градовете!  (Read 118164 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

garich

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 46
През последните няколко седмици изследвах подробно въпроса за икономическото състояние на САЩ и как кризата, която се задълбочава там ще се отрази на останалия свят. Нещата, които успях да разбера са повече от шокиращи поради факта, че времето е по-близко отколкото съм очаквал.

С този материал не желая да убеждавам някого в нещо, но да споделя накратко ония неща, които разбрах от изследванията, които направих. Подготвяния сценарий е накратко следния:

1. Курсът на долара ще продължи да пада главоломно, като това, което предстои да видим е стойности поне на половина на сегашните ( към днешна дата 1,25-6 за лев). Сиреч нормално е да видим долар от порядъка на 60-70 стотинки за лев, а в малко по-дългосрочен план и 40 стотинки за лев. Спада е възможно да е съпроводен с леки корекции, които биха се възприели като дъно и начало на обратно движение, но това ще е само временно. Политиката на Федералния резерв на намаляне на дисконтовата лихва води до обезценяване на валутата, като те се опитват с това да спасят икономиката чрез Кейнсиаските теории базирани на вечно растящо харчене на населението с пари взети назаем. Това разбира се няма да успее и краха ще е толкова сериозен, че САЩ ще навлязат в нова голяма Депресия, която ще бъде много по-опустошителна от тази през 30-те години на миналия век.

2. Изследователи казват, че този икономически колапс ще настъпи в рамките на 6 до 36 месеца. Той разбира се ще се отрази на целия свят, включително и на България. Икономическия "напредък" на България през последните няколко години, както и надуване на имотния балон има за основа популяризирането на все по-лесни за взимане кредити от населението. Лесните кредити напрактика означават бързи и лесни пари. Които обаче пари не са реални, а са създадени "от въздуха". Мнозина мислят, че банките дават на кредит пари които са налични при тях, но истината е че по закон банките имат право да дават на заем много повече пари отколкото в действително имат, като са длъжни да имат в наличност не повече от 10% от това, което в действителност са отпуснали като кредит. Това работи благодарение на това, че големите плащания не се правят в брой, а по банков път и на практика едни цифрички се прехвърлят от един компютър в друг, от една сметка в друга, без да има реални пари зад тези транзакции. Това е и причината банките да въведат напоследък такса и комисионна за изтегляне на собствените пари в брой. Такова нещо беше нечувано преди. Но целта е да се обезсърчат кешовите плащания и да се насърчат банковите преводи. Истината е че кешовите наличности са едва 5% от парите в икономиката, останалите 95% за цифрички в банкови компютри. Така напрактика закона позволява на банките да създават пари от въздуха и това ИНФЛИРА стойността на вече наличните пари в оборот. Каквито и лъжи да говорят икономистите и правителствата именно това е причината зад високата инфлация през 2007-а година. А именно пряк резултат от наливането на кухи пари в икономиката на страната.

3. Хората в САЩ, Англия и други западни страни са отдавана обвързани в невъзможни кредити. С имотния балон в БГ беше направен опит да се предизвика същото нещо и в България. Мнозина клъвнаха, но мнозинството остана настрани, поради ред причини, но най-вече консервативния български манталитет спомогна за това. В момента хората не могат да продадат къщите си в онези щати, където имотния балон се наду най-много и на 1/2 от цената, за която са взели кредит. За това обаче тук в БГ много много не се говори потулва се доколкото е възможно.

4. Пукането на имотния балон в САЩ даде тласък на необратими процеси и опитите на Федералния резерв да спаси положението само прави нещата още по-лоши. Отлагането на болката и агонията само ще направи неизбежното им идване още по-голямо и тежко. Сиреч положението се утежнява със всеки изминат ден. Камарата на представителите проведе заседание при закрити врати, което се е случва само за 4-ти път в цялата 176 годишна история на конгреса. Говори се че се е обсъждало как ще се реагира, когато долара напълно се срути като валута и американската икономика обяви банкрут. Този банкрут ще се отрази на целия свят, включително и на България. Всичко това ще бъде съпроводено от рязко поскъпване на основните храни и цените на енергията по целия свят.

5. Градовете, които са напълно зависими от доставките на храни чрез търговската мрежа и супермаркетите ще изпаднат в шоково състояние. В същото време поради девалвиране на валутите банките ще увеличат рязко лихвените си проценти за да компенсират загубите си. Вие които имате кредити си прочетете внимателно условията на договора, там, ще откриете че банката има право да си повишава лихвата както си иска и когато иска и вие не можете по никой начин да спрете това. Ако при 8% годишна ипотечна лихва един имот се оскъпява повече от 2 пъти при 20- годишен кредит, то помислете какво ще стане с месечните ви вноски при качване на лихвата на 20%. С една дума те ще станат непосилни. Не само за гражданите, но и за фирмите, които са взели кредити. Това не само ще свие максимално потреблението на гражданите, но и ще фалира много фирми. Свиването на потреблението ще удари всички фирми, които продават и разчитат на това потребление. Всичко това означава нови фалити и още и още безработни. Безработен или не, човек трябва да ЯДЕ, а храната ще бъде по-скъпа от всякога. Докато в Турция всяко ъгълче земя се обработва и произвежда при нас земите пустеят. Ето защо ядем турски домати, а не български.

6. Със оскъпените до крайност горива вноса ще бъде безсмислен, а местното производство ще бъде крайно недостатъчно. Резултата ще бъде само един - ПОВСЕМЕСТЕН ГЛАД. Глад който ще удари най-вече градовете, защото хората на село могат да скъсат продукция от двора си и да се заситят поне малко. Глада обаче има и друго лице, и това е лицето на НАСИЛИЕТО. В Писанията се казва, че когато Бог прати глад ще има случаи, когато дори майка ще убие и сготви собственото си дете за да си задоволи глада. Историята е документирала, че това вече се е случвало не веднъж. Но ако и това да става в по-скоро случаи изключения, то по време на глад едно нещо се случва със сигурност и навсякъде, а именно - върлуващи насилнически и грабителски банди, които няма да се спрат пред никого и пред нищо за да се докопат до парче храна.  Градовете ще пламнат в насилие, полицаите ще захвърлят значките и ще се включат в насилието, безпорядъка ще бъде пълен. Това, което хората ще си сторят един на друг като зло, никаква язва и враг не може да им стори. Ако не вярвате, че това може да се случи в 21-век, направете си справка - ТОВА ВЕЧЕ СЕ СЛУЧИ и то не къде да е а в Ню Орлеънс по време на бедствието в града от урагана Катрина. Всичко описано в в тази точка се е изпълнило едно към едно, заедно с изнасилвания, непрестанни убийства и всякакво зло. Националната гвардия трябваше да воюва с въоръжените бандите от населението, за да възстанови властта на правителството в града. Да знам, това беше укрито от медиите и не се разгласяваше, но е факт и хората го знаят.

7. Вярвам, че Бог говори на всички, които чуват гласа Му, да бягат от градовете и да се върнат към обработка на земята, докато още има време. Нечестивите и псевдо християните нищо няма да разберат, но праведните ще разберат и откликнат навреме. (Дан. 12:10). Тези които са затънали във заеми за да придобият това, което Бог не им е дал, трябва по най-бързия начин да се освободят от тях. Когато Бог дава нещо Той дава и не прибавя скръб, дългове, ипотеки и лихви към него (Пр.10:22). Бог дава както баща дава на децата си. Кредита е своеволие, и протягане към онова, което не ни принадлежи. Той е търговия с бъдещето, за което ни е заповядано да не се хвалим за него (Як. 4:13-16), камо ли да го търгуваме. Всички, които са се предали на това своеволие ще получат справедливо наказание. Най голямата опасност обаче няма да бъде загубата на материалните придобивки, но загубата на душите, защото мнозина, които си мислят, че "Бог ги е благословил" с този кредит дълбоко ще се разочароват и мнозина ще отстъпят от вярата. А онези, които не отстъпят ще бъдат в толкова опустошена и обезсилена вяра, че когато правителството под вдъхновението на сатана предложи "изненадващо ефективни мерки" за справяне с кризата, те няма да са в състояние да  разпознаят, че приемайки тези мерки всъщност продават душите си на лукавия и се приготвят да прегърнат Антихриста, като свой бог и спасител (мислейки че това е самия Исус). И да разбира се те чакат да бъдат грабнати и наистина грабване ще получат, само че това ще е грабването на овцата от вълка грабител.

Всички онези, които разпознават в написаното по-горе автентично предупреждение и биха искали да се свържат с други християни за да могат заедно да реагират на идващите събития могат да пишат в темата или на ЛС. Написаното тук е само кратко обобщение от което са изпуснати голямо количество подробности и детайли. Но всеки нека направи сам своето изследване и да разбере за себе си.

Времето е кратко и всичко описано по-горе ще се случи на няколко етапа с различни нюанси и отенъци в различните страни и географски райони. Преди император Тит да подложи Ерусалим (70 г. сл.Хр.) на обсада и вътре в града да се случи точно описаното в т.6 християните са били предупредени от Святия Дух и в града е нямало нито един праведен човек, когато това се е случило. Те са били избягали отдавна. Аз вярвам, че днес е деня в който ние трябва да чуем и да откликнем на предупреждение от същия характер, само, че разпростиращо се в глобален мащаб.

Уочман, знам че пророчествата по-горе не са твои думи, а на икономически експерти. Но след като ги цитираш, следователно мислиш като тях.

Колко от нещата по-горе са се изпълнили 8 години по-късно? А тези, които не са се случили, колко време мислиш ще чакаме да се случат?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3241
Това не са пророчества, а по-скоро прогнози. Пророчеството е слово на свръхестествено знание, прогнозите са следствие от естествено знание и преценки.

В последните години много от нещата започнаха да се случват, но прогнозите следват естествената тенденция на нещата, като няма как да отчетат Божията намеса. А ако не беше тя този срив е щял да дойде още преди 30 години. Ето защо не трябва да презираме Божието благовремие, но да го изкупваме като мъдри и разумни човеци.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

garich

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 46
Това не са пророчества, а по-скоро прогнози. Пророчеството е слово на свръхестествено знание, прогнозите са следствие от естествено знание и преценки.

В последните години много от нещата започнаха да се случват, но прогнозите следват естествената тенденция на нещата, като няма как да отчетат Божията намеса. А ако не беше тя този срив е щял да дойде още преди 30 години. Ето защо не трябва да презираме Божието благовремие, но да го изкупваме като мъдри и разумни човеци.

Съгласен съм с теб. Ако не е Божията намеса нещата щяха да се развиват доста по-зле.

7ivan

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 146
Бягството от градовете е стартовата точка на християнската общност и единствения начин за оцеляване на християнина днес.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3241
Възможно е някой да оцелее и в градската среда, но целта не е оцеляване, а да принасяме траен плод, а в града християните живеят безплодно и подобно на Лот единственото на което могат да се надяват е оцеляване в последния момент, когато всичкия им труд ще изгоди и ще останат безплодни.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 893
Бягството от градовете към дадения момент може да е насочено основно към отделяне, живот в благочестие и изобщо живот в една по-добра среда, но е добре да не се бърка със следното:

Откровение 18 глава
4 И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;


Този момент още не е настъпил.
Дали горното само по-себе си ще ни опази от долното е трудно да се каже.

Относно кой как живее и как принася, това мисля най-добре го знае Бог.
Защото предпочитам да не попадам в тази ситуация:

10 Двама души възлязоха в храма да се помолят, единият фарисей, а другият бирник. 
11 Фарисеят, като се изправи, молеше се в себе си така: Боже, благодаря Ти, че не съм като другите човеци, грабители, неправедни, прелюбодейци и особено не като тоя бирник. 
12 Постя дваж в седмицата, давам десетък от всичко що придобия. 
13 А бирникът като стоеше издалеч, не щеше нито очите си да подигне към небето, но удряше се в гърди и казваше: Боже бъди милостив към мене грешника. 
14 Казвам ви, че този слезе у дома си оправдан, а не онзи; защото всеки, който възвишава себе си, ще се смири, а който смирява себе си, ще се възвиси.

Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Бягството от градовете към дадения момент може да е насочено основно към отделяне, живот в благочестие и изобщо живот в една по-добра среда, но е добре да не се бърка със следното:

Откровение 18 глава
4 И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;


Този момент още не е настъпил.
Дали горното само по-себе си ще ни опази от долното е трудно да се каже.
Доколкото знам, това предупреждение е казано още от времето, когато вавилонската блудница се е възраждала по времето на Йоан. Това е било казано не само тогава, но още в Писанията и винаги, повтарям, винаги е било актуално, а не за някакъв определен "момент", защото никой не знае в кой момент ще дойде съсипването на цялата тази система. Не е само религиозната система, защото е писано, че вавилонската блудница е пуснала корени в търговията, при царете и на много други места, включително и в науката. Всичко това ще бъде сринато и затова се казва да се излезе от бъркотията. Затова не само "трябва да се сбърка" с това, но и не трябва да се прави разлика, защото каквато блудницата, такива и дъщерите й, такива и делата й.


  10. Отдалеч ще стоят поради страх от мъките й и ще казват: Горко, горко на тебе, велики граде Вавилоне, крепки граде, понеже в един час дойде съдбата ти!
  11. И земните търговци плачат и жалеят за нея, защото никой вече не купува стоките им,
  12. стоки от злато и сребро, скъпоценни камъни и бисери, от висон и багреница, коприна и червено; и всякакво благоуханно дърво и всякакви изделия от слонова кост и всякакви изделия от скъпоценно дърво и от мед; от желязо и от мрамор;
  13. и канела, аромати, темян, миро и ливан; вино и дървено масло; чисто брашно и пшеница; добитък и овце; коне, колесници и роби; и човешки души.
  14. Овощията, за които душата ти копнееше, изчезнаха от тебе, и всичко изящно и разкошно загина от тебе, и няма вече да се намерят.
  15. Търгуващите с тия неща, които се обогатиха от нея, ще застанат отдалеч поради страх от мъките й, ще плачат и ще жалеят, казвайки:
  16. Горко, горко, граде велики, облечен във висон, багреница и червено и украсен със злато, със скъпоценни камъни и с бисери;
  17. защото в един час запустя толкова богатство! И всеки корабоначалник, всеки пътник по море, моряците и всички, които се препитават от морето, застанаха отдалеч,
  18. и викаха, като гледаха дима от неговото изгаряне, казвайки: Кой град приличаше на великия град?
  19. И посипаха пръст на главите си и викаха с плач и жалеене, като думаха: Горко, горко на великия град, в който всички, които имаха кораби по морето, се обогатиха от скъпоценностите му; защото в един час запустя!


От този пасаж се вижда, че вавилонската блудница не е просто религиозна система, а е цяла империя, която се занимава не с локални стоки, но глобално. Ще има голяма скръб след като бъде съсипана. Скръбта няма да е, защото няма да има черкви. Напротив, но защото ще се съсипе всичко, където са пуснати пипалата й.

Който си мисли, че ще може да си стои в бъркотията и в един момент като види, че става жега, да излезе, да не си прави илюзиите. Ако утре спре тока и това съсипе всичката вавилонска система, включително с ученията й, свързани с финансовата система, със "здравната" система (свързана с магьосническите вавилонски практики), с училища, религия и т.н., всичко ще е така съсипано, че който не се е усетил навреме, няма да има възможност да избяга, защото ще настъпи голям хаос.

Quote
Относно кой как живее и как принася, това мисля най-добре го знае Бог.
Защото предпочитам да не попадам в тази ситуация:

10 Двама души възлязоха в храма да се помолят, единият фарисей, а другият бирник. 
11 Фарисеят, като се изправи, молеше се в себе си така: Боже, благодаря Ти, че не съм като другите човеци, грабители, неправедни, прелюбодейци и особено не като тоя бирник. 
12 Постя дваж в седмицата, давам десетък от всичко що придобия. 
13 А бирникът като стоеше издалеч, не щеше нито очите си да подигне към небето, но удряше се в гърди и казваше: Боже бъди милостив към мене грешника. 
14 Казвам ви, че този слезе у дома си оправдан, а не онзи; защото всеки, който възвишава себе си, ще се смири, а който смирява себе си, ще се възвиси.

Аз виждам, че мине не мине време и ти решаваш, че този призив, който тук се повтаря е на хора, които са лицемери, които са в позицията на фарисеите, а тези, които стоят във вавилонската система и се "каят", са оправдани. Това е много плоско обвинение, но всеки, който има очи да види и да прочете ще разбере какво да прави.

Писанията и пророчествата са дадени, за да се предвидят нещата и да се реагира своевременно. Който не иска, ще си намери всякакви оправдания и ще си е отговорен сам за съдбата си.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 893
Не знам как вече е станало като това е описано в края на Откровение и започва със слизането на Ангел от небето, обясни ми, къде греша, ако може с цитати.

За вавилонската блудница съм съгласен с това което казваш, но то няма отношение към случая.

Относно настъпилия хаос, ако си в града ок, ще гладуваш, а ако дойдат и откраднат това което имаш - пак ще гладуваш. Или мислиш, че на циганите им трябва бензин за да дойдат от един град до друг с каруцата и коня ? А само те ли имат коне... В тия времена ще се разчита на Божията милост основно.
 
Относно лицемерието проблема не е в поучението, а в отношението.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]