Author Topic: Не пипай Господния помазаник!  (Read 17773 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Не пипай Господния помазаник!
« Reply #15 on: January 10, 2008, 22:02:49 PM »
Здравейте.Няма да размиваме темата. Против презвитер не приемай обвинения освен ако не е подкрепено от двама или трима свидетели.  Ето това ептинципа.Не съм казал  да се примириряваме с грешките на лидерите но ние можем да правим това само  и само към нашите лидери  и ако не можем да го кажем в очите това става одумничество.Неможем безразборно да говорим за всеки.Да вярно е че от историрта между Давид и Саул  сеправи едва ли не доктрина и това не е правилно.Но разберете че словото казва  кой си ти та да съдиш чужд слуга...А колкото дали църквите имали лидери  естествено че имаха  призвитери и  пастори но те бяха подчинени на апостолите ноапостолите  знаеха до къде им се простира власта и над колко църкви.А те помеждуси имаха равен глас и се контролирана взаимно.И нека се обърнем към откровение където Исус  пише до ангела на еди коя си църква.Мисля че знаете че с това обрущение бизира лидера.И пак казвам итова че когато се отнася до морални грехове можем да изобличим но когато се отнася за грешки вдоктрини видения или неправилни библейски  практики , трвбва откровение.Защото ако си в по долно положение не можем да видимнеща които са за хора в повисока позиция.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3407
Re: Не пипай Господния помазаник!
« Reply #16 on: January 10, 2008, 22:56:24 PM »
Quote
Против презвитер не приемай обвинения освен ако не е подкрепено от двама или трима свидетели.

Това е вярно. Друг е въпроса какво е презвитер (старейшина) в тялото. Всеки ли който твърди че е такъв е наистина такъв?

Също така ако си забелязал темата тръгна от въпроса за Бени Хин, а неговите лъжепророчества колко свидетели имаме? Милиони! Нещо повече ние самите можем да ги видим на видео и ние да сме свидетели също.

Quote
Ето това ептинципа

Би било добре да погледнеш тази тема и да размислиш относно написаното.

Quote
Не съм казал  да се примириряваме с грешките на лидерите но ние можем да правим това само  и само към нашите лидери  и ако не можем да го кажем в очите това става одумничество.

Няма да е лошо да се върнеш по-нагоре в темата и да видиш посочените пасажи как Исус нарича цар Ирод лисица ( не в очите) а още апостол Йоан говори публично против Диотреф без да му е казал нищо в очите. Те одумници ли бяха?


Quote
Неможем безразборно да говорим за всеки.Да вярно е че от историрта между Давид и Саул  сеправи едва ли не доктрина и това не е правилно.Но разберете че словото казва  кой си ти та да съдиш чужд слуга...

Ние не говорим за безразборно говорене, а за изобличение на вълците грабители и измамниците чиято отрова трови овцете. Да оставим овцете в ръцете им ли? Ние не искаме да съдим чужди слуги, а просто да изясним ЧИИ СЛУГИ СА. Слугите на дявола няма какво да ги съдим, те не трябва да бъдат допускани по никой начин до тялото. А за вътрешните какво се казва?

1Кор 5:12, 13  Защото, каква работа имам да съдя вънкашни човеци? Не съдите ли вие вътрешните, докато вънкашните Бог съди? Отлъчете нечестивия човек изпомежду си.

Не казва ли Писанието да се съдят ония, които се наричат братя, но са измамници и да бъдат отлъчвани измежду християните?

Quote
А колкото дали църквите имали лидери  естествено че имаха  призвитери и  пастори но те бяха подчинени на апостолите ноапостолите  знаеха до къде им се простира власта и над колко църкви.А те помеждуси имаха равен глас и се контролирана взаимно.

Думата е водачи (или водители), лидери е английска чуждица носеща заряда на цялата англо-саксонска теология. Ето какво се казва:

ДА 15:22  ... Юда, наречен Варсава, и Сила, водители между братята.

Интересно да се отбележи, че не се казва "водачи на братята", или "лидери над братята" а "водители между братята". Това на пръв поглед малко уточнение е от огромно практическо и духовно значение.

Quote
И нека се обърнем към откровение където Исус  пише до ангела на еди коя си църква.Мисля че знаете че с това обрущение бизира лидера.

Ами не знаем, че "бизира лидера". Знаем, че говори за "ангела". Ангелите в Библията не са хора а духовни същества, които обитават Небесата и са изпращани на земята със определена мисия.

Това да счетеш, че ангела означавало "лидера" е в противоречие дори с твоите собствени думи, че не приемаш пирамидалната структура на църквата, а сега с това си твърдение ти утвърждаваш пирамидална структура.

Quote
И пак казвам итова че когато се отнася до морални грехове можем да изобличим но когато се отнася за грешки вдоктрини видения или неправилни библейски  практики , трвбва откровение.

Това, че ти го казваш това го разбрахме. Нас обаче ни интересува това което Бог казва в Словото Си. Какво означава "морален грях" според тебе? Библията не говори за морал въобще. Библията говори за правда и неправда, за истина и лъжа, за чисти и нечисти. Няма никакво разделение на морални и неморални грехове. Да се разпространява лъжеучение - е лъжа, също така е духовно убийство, защото лъжеучението води до вечна погибел. Лъжата и духовното убийство - какви грехове са?

Quote
Защото ако си в по долно положение не можем да видимнеща които са за хора в повисока позиция.

Виждането от позицията ли зависи, или зависи от Бога, който ни отваря очите за истината?

Подобни твърдения нямат основание в Писанията и следва да не бъдат приемани сериозно от онези, които обичат Бога и Истината.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

prezvitera

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 24
Re: Не пипай Господния помазаник!
« Reply #17 on: January 12, 2008, 12:38:11 PM »
Прави впечатление, че Watchman е вашият пастор, все пак. Никой не смее да му противоречи или да има друго мнение. Разсъдете тогава дали е справедливо да съдите пасторите , за това което и вие самите правите?

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Не пипай Господния помазаник!
« Reply #18 on: January 12, 2008, 13:02:36 PM »
Администраторите на форума - Watchman, mak и аз сме братя в Христа и приятели, които посещаваме различни събрания. Watchman не е пастор. Не е и наш пастор, а е наш брат.

Форумът е място, където издигаме авторитета на Словото на Бога.

Когато някой издигне Словото като авторитет, то ние не можем да противоречим на Словото, тъй като треперим от Него. В случаите, в които Watchman (например) пише нещо от Словото ние няма какво да противоречим, защото сами изследваме дали наистина е така, както беряните правеха. Когато mak говори от Словото и ние се убедим, че това, което казва от Словото е истинно и е в пряка връзка с това, за което говорим, тогава няма какво да противоречим.

По твоята логика този, всеки на когото не се противоречи е "пастор", което както виждаш не е вярно, но пътеводител ни е Словото. Не се съобразяваме с човешки авторитети, когато те не са стъпили върху Словото. Беряните имаха човешки авторитет в лицето на Павел, но те не се съобразиха с него, но изследваха, за да видят дали наистина е така.

Както виждаш от примера, който ти даде - когато се водим по преразказани басни тогава лесно можем да се подведем (както аз бях отчасти подведен). Watchman само напомни в друга тема, че примерът е - да се изследват Писанията, а не преразказите с добавки, които правиш.

Виждам, че даже не си чел нещата, които сме писали по-горе, а и в други теми относно едноличният лидер (като във фирма), наречен "пастор" или "пастир" (на български "говедар").

Прочети първо внимателно и темата, която по-горе съм отбелязал като линк към "пастор". Също можеш да се опиташ да отговориш и на въпросите:

Кой беше пасторът на църквата в Коринт?
Кой беше пасторът на църквата в Колос?
Кой беше пасторът на църквата в Ефес?
Кой беше пасторът на църквата в Рим?
Кой беше пасторът на църквата в Лаодикия?
Кой беше пасторът на църквата в Сардис?
Кой беше пасторът на църквата в Ерусалим?

Тъй като Словото ни е пример, тогава покажи ми кой е бил пасторът на всяка една от тези църкви, че да правим и ние така. Но ако не правим така, както в Словото, тогава не спазваме Божия закон и значи можем да осъдим такива практики като небиблейски.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

prezvitera

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 24
Re: Не пипай Господния помазаник!
« Reply #19 on: January 12, 2008, 17:14:50 PM »
Quote
Също можеш да се опиташ да отговориш и на въпросите:

Кой беше пасторът на църквата в Коринт?
Кой беше пасторът на църквата в Колос?
Кой беше пасторът на църквата в Ефес?
Кой беше пасторът на църквата в Рим?
Кой беше пасторът на църквата в Лаодикия?
Кой беше пасторът на църквата в Сардис?
Кой беше пасторът на църквата в Ерусалим?
Tihomir, отговора на този въпрос е много лесен и аз ще ти отговоря с едно мое "лично преживяване".
На едно голямо събрание на открито в парка, се заформи разговор около освобождението на едно дете, което когато майка му го ударила по главата с тояга, то си загубило ума. Не знам защо, но двама от известните софийски пастори се ядосаха много на мен и на жена ми и ни попитаха:"КОЙ Е ВАШЯТ ПАСТИР?" накоето ние им казахме:"ИСУС". Тогава те, като издигнаха нагоре ръце със сочещи нагоре показалци, казаха:"ХОДЕТЕ СИ ПРИ ИСУС ТОГАВА".
А относно подвеждането:
Quote
Както виждаш от примера, който ти даде - когато се водим по преразказани басни тогава лесно можем да се подведем (както аз бях отчасти подведен)
моля те да видиш отговора ми на този въпрос в демонология, за да не се повтарям и да досадя на читателите на форума.
Бъди здрав.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3407
Re: Не пипай Господния помазаник!
« Reply #20 on: January 12, 2008, 23:42:45 PM »
Прави впечатление, че Watchman е вашият пастор, все пак. Никой не смее да му противоречи или да има друго мнение. Разсъдете тогава дали е справедливо да съдите пасторите , за това което и вие самите правите?

Това е поредното ти невярно впечатление prezvitera. Авторитета в този форум е Божието Слово, а не на някой човек. Нито аз нито братята администратори на форума се позоваваме на лична власт, авторитет или преживяване. Ето защо даваме препратка към авторитета на Божието Слово. Никой от нас не е казал, понеже аз съм администратор и понеже аз казвам така, то значи това е така. Но казваме, понеже е писано.

Истината е че ти и такива като тебе нямате проблем с нас, вашия проблем е с Божието Слово, което ние непрестанно ви напомняме. Но понеже няма как да кажете открито, че Библията не е вярна, вие се обръщате да атакувате нас. Този плътски подход го има откакто свят светува. Това показва качеството на характера и съдържанието на сърцето.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Не пипай Господния помазаник!
« Reply #21 on: January 13, 2008, 22:41:58 PM »
Искам да дам още един пример че има власт и тя трябва да се увабава.Когато Павел беше изправен пред синедриона и го удариха по лицето ислед това Павел му отговори грубо след като разбра кой стой на среща му той се извени.Помислете за това.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3407
Re: Не пипай Господния помазаник!
« Reply #22 on: January 13, 2008, 22:44:07 PM »
И този случай какво общо има с лъжеучителите според тебе?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Не пипай Господния помазаник!
« Reply #23 on: January 13, 2008, 23:51:01 PM »
Как да няма връзка ?  Нали говорим за ВЛАСТА в църквата имали лидери и кой са те.Павел макар да знаеше че е прав  непо смя да говори  против властите.Хайде аз бях предложил всеки под каква власт стои и зачита.Защото иначе заприличваме на примера от словото  където се казва че слепец води слепеца.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3407
Re: Не пипай Господния помазаник!
« Reply #24 on: January 13, 2008, 23:55:40 PM »
evangelista1962, лъжеучителите нямат власт в църквата, не само власт нямат, но нито място нямат даже.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Не пипай Господния помазаник!
« Reply #25 on: January 23, 2008, 22:19:54 PM »
Хаиде да конкретизираме нещата нека покажем кой под каква власт седи или дали е в позиция на власт и тогава да говорим .Уочман не държа да зная иметоти но е правилно да се кажат някой неща.Погледни как започват посланията с представяне,а иобърни някой книга отзад и виш как хората пишат за себе си.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Не пипай Господния помазаник!
« Reply #26 on: January 23, 2008, 23:44:59 PM »
evangelista,

Искам да те питам дали авторът на книгата Йов си е писал името? Също искам да те питам защо авторът на посланието към Евреите си е "забравил" да си пише името?

Виждам, че не можеш да докажеш противното от това, което Бог е изявил в  Писанието и постоянно се противиш на здравите Божии думи и се чудиш по какъв начин да се уловиш за нещо, което няма нищо общо с темата нито с Истината.И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Не пипай Господния помазаник!
« Reply #27 on: January 24, 2008, 01:05:05 AM »
Знаеш ли , евангелиста , опитах се да открия твоето представяне и не го намерих??!? Ти даже не си се представил във форума, а през цялото време недоволстваш , че някой си бил анонимен.!?

За каква власт говориш , не мога д те разбера , вярващите сме под властта на Христос.Ако искаш да имаш някви подчинени вярващи нещо си се объркал.


evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Не пипай Господния помазаник!
« Reply #28 on: January 24, 2008, 22:19:08 PM »
Харесва ми как жонглираш ссловото Тихомире.Защо не погледнеш посланията на Яков,Петър.Павел  към римляните как се представят.И Недей по вече да говориш че всички сме били подчинени на Христос.Защото много хора се крият зад тези думи и се извиняват да не стоят под власт.ДА подчинени сме на Христос но той е поставил власти във църквата под която трябва да стоим и да уважаваме.  Смал лех прощаваи ако бъркам .ямам никакви мераци да управлявам за щото не ми е дадено от горе и аз през годините съм разбрал къде ми е мястото,а товаче да уравлявам форума е смешно.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Не пипай Господния помазаник!
« Reply #29 on: January 25, 2008, 01:34:42 AM »
евангелиста,

Срамота е, че фактите от Словото, които са толкова достъпни за всеки, ги наричаш "жонглиране". За пореден път виждам, че не се свениш да презираш Словото.

На много места казваш, че разни неща ги пише, когато изобщо няма такива , с което правиш Бога лъжец.

В Словото не виждаме да властват "пророците" или "апостолите". Писано е, че са поставени хора, които са различни части на едно тяло. Това е твърде чудно и прекрасно нещо, за да се потъпква като се заменя с йерархична бизнес структура.

Писано е, че Христос е главата, а църквата е тялото, в която има различни служби, но никой не властва и не се големее над другите. Това е моделът, който виждаме сега, който не прилича на библейския.


И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?