• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Пландемия 2.0, 3.0, 4.0 - стъпките на плана.

Започната от Watchman, Юни 30, 2021, 22:56:08 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ученик на Исус

Много години, това не знам как е възможно да го вярваш...
То духовно атмосферата е толкова ужасна, както е писано всичко стене, няколко години, няма повече. Ти молиш ли се с Дойди, Господи Исусе и ускоряваш ли идването Му? И колко от нас го правят това? Като чуя повечето безгрижни християни много години, векове дори до идването, направо е странно това заслепяване и неразбиране. Според някои Брикс ще са тези десет рога, много бързо могат да си поделят земята, отдавна е разчетено. Писаното трябва да стане, колкото и да им се иска на мнозина да си живуркат на тази грешна земя още дълго, няма да им се получи.
Господ иде, всичко го показва, мъдрите го разбират, а не високоумстват, има много неща, които не са както сме ги смятали, с тези процедури беше голяма изненада на врага. Обаче имаше пророчества, че точно по този начин ще се слага белега, времето ще изясни нещата и то пак за мъдрите, другите ще си твърдят, че има още много време до идването на Господа и че още еди какво си не е изпълнено, като се надуват с плътското си разбиране на Словото. Бог да покаже на Своите Си, а плявата си е плява, житото жито, кой какъвто е ще се разбере много скоро, нищо че си твърдим аз съм вярващ, ама какъв е плода ни, Бог знае само.

1 Коринтяни 4:4
Защото, при все че съвестта ми в нищо не ме изобличава, пак с това не съм оправдан; защото Господ е, Който ще ме съди.

Watchman

Алармисти като тебе е имало още от времето на апостолите, за тях апостол Павел пише:

2Сол. 2:1  А колкото до пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него молим ви, братя,
2Сол. 2:2  да не се поклащате лесно от здравия разсъдък, нито да се смущавате било от дух, било от слово, или послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настъпил денят на Господа
2Сол. 2:3  Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато ПЪРВО не дойде отстъплението, и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,я
2Сол. 2:4  който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или когато се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог.

Още от първи век е имало подобни хора, които подобно на тебе без да имат здрав разум и без да познават Писанията разпространяват разни стряскащи послания, пишат писма, пророкуват от разни духове и какво ли още за да убеждават вярващите, че е настъпил деня Господен. От тогава насам подобни повърхностни вярващи не са спирали да си измислят поводи и причини, да обявят, че края е дошъл. И времена е имало много по-тежки от сегашните, но края не е дошъл тогава, нито е много близо сега, защото Писанието изрично казва какво трябва да се случи ПЪРВО.

Затова апостол Павел, призовава да не се поклащаме от здравия разум. Значи на първо място е нужен здрав разум. Той явно е необходим за да се изследват внимателно и прилежно Писанията, да се отсее от всичките глупави и повърхностни тълкувания и придружаващите ги фалшиви пророчества, които не се съобразяват с целостността на Библейската визия за последните времена.

Също така апостола напомня, че ние трябва да обърнем внимание на ХРОНОЛОГИЯТА на събитията определящи края. Затова той започва да изрежда какво трябва да стане ПЪРВО. Именно хронологията тотално куца на хора като тебе, които вместо да се върнат към здравия разум са се предали на алармизъм и сензационализъм. Всяко нещо е сензация - оле това, оле онова. Тука някой споменал чипове, там споменал цифрова валута, сложи малко адвентистки квас за кадем и чародейната смес на фалшивия апокалиптизъм е готова. Вино за опиянение на повърхностните и слабоумните.

Вместо да седнеш да изучаваш Писанията, такива каквито Бог ги е дал за да не се заблудим, и да се обърнеш към здравия разум, а не към емоциите и псевдо откровенията, ти говориш, че който напомня за внимаване на Писанията и посочения в тях ред и хронология било "плътско разбиране на Словото". А тоталната липса на разбиране на Словото какво е? И Словото е заменено със клипове от youtube и хвърчащи постинги в социалните медии.

Ускоряването на Пришествието не става с алармизъм и психарски апокалиптизъм. Това само забавя всичко и може да върне часовника десетки, дори стотици години назад.  Става със обучаването на здраво Христово тяло, което ще е годно за свалянето на Сатана на Земята. Едва тогава ще се задвижат апокалиптичните събития от 13-а глава и нататък.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

Никога в човешката история не е бил затварян целия свят, не са били налагани маски, тестове и ваксини във всички държави, така че събуди се.
В момента часовника тик-така, затишие пред буря, информация от днес:

Новите потвърдени случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие са 27. Това показват данните на Единния информационен портал. Направени са 1 011 теста.
Няма починали пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция. Общо 38 442 души у нас са загубили битката с COVID-19 от потвърдените 1 309 727 заразени от началото на пандемията.
Към днешна дата в болница са 104 души с диагноза COVID-19, от които 10 са в интензивни отделения. Новопостъпилите в болница са 4. Излекувани през последното денонощие са 51 души, а общо от началото на пандемията - 1 269 900. Активните случаи към момента са 1 385.
През изминалите 24 часа са поставени 8 дози ваксини срещу COVID-19, а общо от началото на ваксинационната кампания - 4 613 350 дози.

Въпреки че СЗО обявиха край на пандемията на 5.05. 2023 г. тези продължават с манипулациите.
Дъщерята на Клаус Шваб заплашва хората с постоянни климатични локдауни.
Никога в историята всички хора не са били арестувани в домашен затвор по домовете си, защото направиха точно това. И сега 3 месеца свобода за плебса и смятат, че всичко е приключило. Да, ама не.
Впрочем река Ефрат пресъхва, което значи че сме доста накрая. Ти продължавай да си вярваш колко много знаеш и разбираш Словото. Да те питам воден ли си от Божия Дух, интересно ми е.
Понеже Бог посочва две условия, за да не се заблудим, Божието Слово и Божият Дух.
Може ли пример кога за последно Бог ти говори?
Посочвам пример за себе си, имахме молитва пред НС, няколко пъти Бог посочи 19 часа, наскоро чух, че трябва да се съберем в 17 часа, другите се учудиха защо е сменен часа, казах, че Бог посочи този час. Отиваме, молим се до към 19 часа и изведнъж всичко започна да гъмжи от полиция и хора, а ние тръгвахме вече, дори видях как на бусовете на жандармерията слагаха оръжията за облъчване, жалко че не снимах тази картинка. Бог е Верен и когато каже нещо, има защо. Мога да напиша още много подобни примери за чуване от Бог, но не виждам смисъл, понеже виждам, че тук много харесвате да обиждате и да се подигравате на човек, който не познавате изобщо, странно поведение за християни. Преди години имах случай с християнин, който ме излъга и аз питах Бог как е възможно това, след като човека е вярващ. И Бог ми каза, че това ми е за урок, да знам, че не всички, които наричат себе си християни са такива, а които Той нарича. Е, до ден днешен помня това и сега още повече виждам колко нагло се държат по форумите "християни", питам се в лицето ми биха ли ми казали това, което пишат тук.
Та чуваш ли от Бог, воден ли си от Божият Дух, щото и фарисеите добре знаеха Словото Божие.
Ама не разпознаха Своя Месия, интересно.

Анко

Цитат на: Ученик на Исус - Август 03, 2023, 12:35:36 PM
Никога в човешката история не е бил затварян целия свят, не са били налагани маски, тестове и ваксини във всички държави, така че събуди се.
В момента часовника тик-така, затишие пред буря, информация от днес:

Новите потвърдени случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие са 27. Това показват данните на Единния информационен портал. Направени са 1 011 теста.
Няма починали пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция. Общо 38 442 души у нас са загубили битката с COVID-19 от потвърдените 1 309 727 заразени от началото на пандемията.
Към днешна дата в болница са 104 души с диагноза COVID-19, от които 10 са в интензивни отделения. Новопостъпилите в болница са 4. Излекувани през последното денонощие са 51 души, а общо от началото на пандемията - 1 269 900. Активните случаи към момента са 1 385.
През изминалите 24 часа са поставени 8 дози ваксини срещу COVID-19, а общо от началото на ваксинационната кампания - 4 613 350 дози.

Въпреки че СЗО обявиха край на пандемията на 5.05. 2023 г. тези продължават с манипулациите.
Дъщерята на Клаус Шваб заплашва хората с постоянни климатични локдауни.
Никога в историята всички хора не са били арестувани в домашен затвор по домовете си, защото направиха точно това. И сега 3 месеца свобода за плебса и смятат, че всичко е приключило. Да, ама не.
Впрочем река Ефрат пресъхва, което значи че сме доста накрая. Ти продължавай да си вярваш колко много знаеш и разбираш Словото. Да те питам воден ли си от Божия Дух, интересно ми е.
Понеже Бог посочва две условия, за да не се заблудим, Божието Слово и Божият Дух.
Може ли пример кога за последно Бог ти говори?
Посочвам пример за себе си, имахме молитва пред НС, няколко пъти Бог посочи 19 часа, наскоро чух, че трябва да се съберем в 17 часа, другите се учудиха защо е сменен часа, казах, че Бог посочи този час. Отиваме, молим се до към 19 часа и изведнъж всичко започна да гъмжи от полиция и хора, а ние тръгвахме вече, дори видях как на бусовете на жандармерията слагаха оръжията за облъчване, жалко че не снимах тази картинка. Бог е Верен и когато каже нещо, има защо. Мога да напиша още много подобни примери за чуване от Бог, но не виждам смисъл, понеже виждам, че тук много харесвате да обиждате и да се подигравате на човек, който не познавате изобщо, странно поведение за християни. Преди години имах случай с християнин, който ме излъга и аз питах Бог как е възможно това, след като човека е вярващ. И Бог ми каза, че това ми е за урок, да знам, че не всички, които наричат себе си християни са такива, а които Той нарича. Е, до ден днешен помня това и сега още повече виждам колко нагло се държат по форумите "християни", питам се в лицето ми биха ли ми казали това, което пишат тук.
Та чуваш ли от Бог, воден ли си от Божият Дух, щото и фарисеите добре знаеха Словото Божие.
Не че нещо, но си мисля,че е добре човек да успява да излиза от информационния капан. Постоянното търсене на всякаква информация не го намирам за необходимо. Осъзнато да излиза дори и от интернет, ще усети избистряне на мислите си и намеренията си, да върши нещо реално вместо да гледа в екрани.
Не намирам молитвата пред НС за нещо разумно. Не е ли публична молитва подобна на тези, за които Исус говори.
Матей 6:5 И когато се молите, не бивайте като лицемерите; защото те обичат да се молят стоящи по синагогите и по ъглите на улиците,
                за да ги  виждат човеците;
Матей 6:6  6 А ти, когато се молиш, влез във вътрешната си стаичка, и като си затвориш вратата, помоли се на своя Отец, Който е в тайно;
                 и Отец ти, Който вижда в тайно, ще ти въздаде [на яве].

Мислите,че Бог там ще изпълни молитвата ви а на друго усамотено място няма да я чуе ли?
Не се сещам Спасителят да се е молил публично например пред управата на Пилат или пред друга сграда. Не се сещам апостолите да са се молили пред сградите на управници от първи век в градовете, където са ходили. И едни мои близки преди няколко години смятаха,че е голямо нещо да се молят из града на площади или паркове. Не мисля,че е Богоугодно.

Глобалисти и антихристи задават дневния ред в света. Само Бог е способен да ги възпира и побеждава, мисля,че е по-добре да ползваме благовремието и да се смиряваме пред Него. Само смиреният човек е силен. Не обезпокоеният, не гневният, не говорещият много. Не да се мъчим да променяме антихристите. Такива презират Словото и се подиграват на Бога.

Ученик на Исус

Какво мислиш ти е отделен въпрос, какво мисли Бог е важното за мен.
Явно не познаваш добре Словото, там са описани публични молитви, виж си Деяния на апостолите.
Аз се старая да се моля по водителство от Бог, когато Бог каже пости сега, моли се, иди там, не отивай там и пр. аз се старая да изпълнявам като войник. При теб не знам как е, ама така е писано и всеки вярващ трябва да е дисциплиниран като войник, в бойна готовност, ние в момента сме една бойна молитвена група и постим и се молим както Бог ни води. Сега Бог заповяда нощни молитви, така че правим каквото нареди Господа, простичко и лесно за изпълнение. Стига да обичаш Господа и да си воден от Божия Дух, с радост се покоряваш и правиш каквото ти се каже, тук не става въпрос за човешки изпълнения.
Вече има световен паспорт на гражданите на света, от световното правителство.
В него има домашен адрес, работодател, лекар, шофьорска книжка:

https://worldcitizengov.org/what-is-the-world-passport/

Ученик на Исус

Оказва се, че от 1953 г. има основано световно правителство, като принципите му са един дух, един свят, едно човечество.Призовават за вярност към човечеството и земята.
На Найджъл Фараж във Великобритания банка му закрива сметката понеже неговите възгледи не сътветствали на ценностите на банката.
Щом си позволяват да правят това сега, какво ли ще могат при тези, които се съгласят със СВDC...

Watchman

ЦитатНикога в човешката история не е бил затварян целия свят, не са били налагани маски, тестове и ваксини във всички държави, така че събуди се.

И ти си мислиш, че знаеш човешката история? Разчитайки на какво? На това, което са те научили сатанистите в училище? Това ли е историята на която разчиташ? Дори Божието Слово свидетелства, че "няма нищо ново под слънцето" и "каквото е било, това ще бъде". Ама на алармизма не му е необходимо да познава Писанието, нито реалната история. Важното е да вървят алармите, за да се чувства човек в своето въображение значим и събуден.

Цитат
Впрочем река Ефрат пресъхва, което значи че сме доста накрая. Ти продължавай да си вярваш колко много знаеш и разбираш Словото.

Ефрат "пресъхва" от десетки години, и с тази скорост ще има да пресъхва още десетки години напред. Говориш неща, които дори не се хващаш да провериш. Просто си прочела нещо си някъде си и щом пасва на алармисткия дух - давай напред - без да проверяваш.

ЦитатПонеже Бог посочва две условия, за да не се заблудим, Божието Слово и Божият Дух.

Условията, Исус ги е посочил ето тук:

Марк 12:24  Исус им рече: Не затова ли се заблуждавате, понеже не знаете писанията, нито Божията сила?

Ти се заблуждаваш ТОЧНО по същите причини. Нито познаваш Писанията, нито Божията сила. Затова от тебе постоянно слушаме едно и също - непрестанно цитираш всякакви сайтчета, но никога Писанията, и постоянно говориш за силата на врага и това какво врага щял да прави, но идея си нямаш какво Бог ще направи и каква е Неговата сила в това поколение.

ЦитатДа те питам воден ли си от Божия Дух, интересно ми е.

Божия Дух винаги води човека да изучава Писанията и да следва Писанията. Човек който презира Писанията не е воден от Божия Дух, а от заблудителни духове.

В този форум ти показваш шокиращо ниво на презрение към Писанията , и особено по теми по които си си повярвала че имаш "откровения" и "водителства". И именно тези "откровения" те карат да презреш това, което Писанието говори съвсем ясно, понеже не съвпада с твоето "водителство".

Там, че "нещо" може да те води, аз не се наемам да оспорвам. Моя спор е с това какво ще е това "нещо" щом те отдалечава от Божието Слово и те кара да вярваш всякакви басни?

Ти си омъжена жена, само че през цялото време във форума ние не сме чули нищо от мъжа ти, или за мъжа ти. Все си ти на предната линия, все едно нямаш мъж и нямаш глава. Жена с подобно поведение неизбежно ще изпадне под действието на всякакви духове, които нямат общо с Божия Дух. И ти си типичен пример за жена излязла изпод авторитета на мъжа си и станала жертва на заблудителни духове.

ЦитатТа чуваш ли от Бог, воден ли си от Божият Дух, щото и фарисеите добре знаеха Словото Божие.

Интересното е колко комфортно се чувстваш в своето невежество. Именно на фарисеите Исус каза думите:

Марк 12:24  Не затова ли се заблуждавате, понеже не знаете писанията, нито Божията сила?

Но в твоите представи и с помощта на онова "нещо" което те води  ти твърдиш, че "фарисеите добре знаеха Словото Божие". Това за пореден път показва на какъв дух си в действителност.

Цитатпонеже виждам, че тук много харесвате да обиждате и да се подигравате на човек, който не познавате изобщо, странно поведение за християни

Аз нито съм те обиждал, нито съм ти се подигравал. Всичко, което съм написал е от принципна гледна точка. Ако ти сама разпознаваш себе си, че си засегната от този принцип, то това е повод да се замислиш и покаеш, а не да се правиш на обидена.

ЦитатНе намирам молитвата пред НС за нещо разумно.

Те явно вярват, че разстоянието има значение за молитвата. Няколко стотин метра по-близо ще е по-ефективно. Аз не съм чел никъде в Писанието - християните да са се събирали пред римските казарми, или пред двореца на Пилат или Ирод да се молят.

Основния проблем е че тях не ги интересува какво учи Божието Слово. Те имат "нещо друго" което ги води и щом това другото е казало, значи това трябва да е. Те са си повярвали че това "нещо" е Божия Дух, и аз бих бил склонен да приема това на сериозно ако това бяха хора, които уважават Божието Слово и не дръзват да му противоречат. Вместо това този дух ги кара да прекарват повече време в разни измислени сайтове, вместо да изучават Писанията. И не само това, напълно липсват признаците на здравия разум, за който Писанието говори че е толкова важен.

Аз такива духове съм виждал много по-църквите. Може да се каже, че в определен период от живота си и аз самия съм участвал в подобни практики при които човек приема собствените си мисли или нечии внушения за Божие водителство и съм се постарал да се покая от тия неща. Аз 100% вярвам във водителството на Святия Дух , но към това човек трябва да се отнася с много голяма сериозност, внимание и страх от Бога, за да не приписва всяка своя втора мисъл за водителство от Бога.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

На появилите се публикации за река Ефрат спрях да обръщам внимание преди време, когато в коментарите под видеата прочетох от хора били там по стечение на обстоятелства,че Ефрат не пресъхва.

Watchman

Цитат
На появилите се публикации за река Ефрат спрях да обръщам внимание преди време, когато в коментарите под видеата прочетох от хора били там по стечение на обстоятелства,че Ефрат не пресъхва.

Аз откакто съм повярвал (преди повече от 30 години) все слушам че Ефрат пресъхвала. Всяко лято когато има сушав период нивото на реката значително спада, след което се възстановява. Там където живея има много рекички, всички те следват същия модел.  Що са християни са хора, които се хващат за първото нещо което им излезе пред очите, и не отиват да проверят фактите?

Но по-лошо е друго. Те дори не са отишли да прочетат какво казва Библията относно пресъхването на Ефрат. То се случва по време на изливането на 6-тата чаша на гнева. Това е време в което Антихриста вече е на престола си, направен е образа на звяра, белега на звяра е сложен на онези, които са го приели. ЕДВА ТОГАВА започват да се изливат 7-те чаши на гнева.

Откр. 16:12  Шестият ангел изля чашата си върху голямата река Ефрат; и пресъхна водата й, за да се приготви пътя на царете, които идат от изток.

Това се случва едва при 6-тата чаша, преди това вече са се излели цели 5 чаши. Ама никой от алармистите, които търсят сензации не се спира да ги провери тези неща. Според тях Антихриста вече е на престола и цели 5 чаши на гнева вече са се излели, че да е дошло времето на пресъхването на Ефрат. Откъде се появи такава вопиюща посредственост сред християните? Те трябва да са най-внимателните и прилежни хора на земята.

От пасажа в Откровение виждаме и още един детайл, смисъла на пресъхването на Ефрат е да "приготви пътя на царете, които идат от изток"

Това означава няколко неща. Първо че вече има царе, които се намират на Изток и които искат да воюват с Израел (да не говорим, че то истински Израел още няма на хоризонта), та с кого ще воюват не е ясно. Това което днес се нарича "държавата Израел" е една от най-сатанинските държави на земята и не е ясно как други сатанински царе ще искат да воюват с тях.

Втория момент е че тук се говори за старовремско воюване. А именно войските имат нужда да пресъхне река Ефрат за да може да се придвижат през нея. В съвременното воюване няма нужда от подобно нещо. Войските ще ги докарат със самолети и не им трябва никаква река да пресъхва за да стигнат до бойното поле. Така отново стигане до онзи момент за който аз говоря от много време, че Писанието свидетелства за него, а именно, че битката при Армагедон ще се води по първобитен начин.

С други думи преди да се стигне до тази битка, ще трябва първо Бог да нулира тази цивилизация (както е правил с много други преди това) и да сведе нещата отново до бой с лъкове, мечове и копия. Това само по себе си говори, че тия неща са още много далече на хоризонта.

Но който иска да следва апокалиптични сензации и го мързи да седне и изучава дори да прочете Божието Слово ще пада във всякакви подобни заблуждения, които са позорни за хора наричащи се християни, понеже не става въпрос за някакви мъчни и засукани неща, а за напълно очевидни и прости за разбиране работи.

Анко

Цитат на: Ученик на Исус - Август 04, 2023, 01:57:32 AM
Какво мислиш ти е отделен въпрос, какво мисли Бог е важното за мен.
Явно не познаваш добре Словото, там са описани публични молитви, виж си Деяния на апостолите.
Аз се старая да се моля по водителство от Бог, когато Бог каже пости сега, моли се, иди там, не отивай там и пр. аз се старая да изпълнявам като войник. При теб не знам как е, ама така е писано и всеки вярващ трябва да е дисциплиниран като войник, в бойна готовност, ние в момента сме една бойна молитвена група и постим и се молим както Бог ни води. Сега Бог заповяда нощни молитви, така че правим каквото нареди Господа, простичко и лесно за изпълнение. Стига да обичаш Господа и да си воден от Божия Дух, с радост се покоряваш и правиш каквото ти се каже, тук не става въпрос за човешки изпълнения.
Вече има световен паспорт на гражданите на света, от световното правителство.
В него има домашен адрес, работодател, лекар, шофьорска книжка:

https://worldcitizengov.org/what-is-the-world-passport/
Божият Дух обаче не само за молитвите ни учи да избягваме публичността. Нека да прочетем в Матей 6:
1 Внимавайте да не вършите делата на правдата си пред човеците, за да ви виждат; инак нямате награда при Отца си, Който е на небесата.
2 И тъй, когато правиш милостиня, не тръби пред себе си, както правят лицемерите по синагогите и по улиците, за да бъдат похвалявани от човеците; истина ви казвам: Те са получили вече своята награда.
3 А когато ти правиш милостиня, нека левицата ти не узнае какво прави десницата ти;
4 за да става твоята милостиня в тайно; и твоят Отец, Който вижда в тайно, ще ти въздаде [на яве].

след това говори за молитвите, които прочетохме в предна публикация

Не смятам,че християните трябва да търчат на поредни протести, които отдавна повечето са покварени от лукави хора а спонтанните протести могат да доведат до такъв развой, който с удоволствие системата ще използва за да изкара хората неспособни, престъпници или луди. Дневния ред го задават тъмните сили и постоянно призовават за съгласие на народите, че видите ли нещо ще се случи, понеже народите го искали. Тези дни са натрапваните случаи с домашното насилие масово и методично. Накрая за да се приеме охотно извратена конвенция. И ще кажат-ето вслушахме се в гласа на народа...А тези случаи само показват неспособността на системата. 33 години ни играят такива сценарии с все по-слаби "актьори". Пътят на християнина е друг-смирение и страх от Бога, молитви и изследване на Писанията, здрав разум,който дава благодат по Божието благоволение, поука за мъдро постъпване, грижа за семейството и близките...неща за които Watchman постоянно напомня, за което съм благодарен.
Търчането по дневния ред задаван в публичното пространство няма да доведе човек до никъде. Но ако със смирение и страх пристъпваме към Писанията и Бога, ще намираме нужния мир,че каквато и буря да връхлита, няма да ни погуби а ще си останем едни от тези, които извършват Божията воля с радост. Бог дава такъв мир на тези, които Му се покоряват. Не съм сигурен,че го дава на тези, които искат да изпъкват всеки ден.

Watchman, и аз съм виждал хора, които като чуят за нещо, за което е споменато в Библията и веднага започват да разпространяват,че сме в самия край преди идването на Спасителя за втори път на земята. Понеже има свързано събитие, име или място за което е писано в Словото Божие... И сега още повече се случва с наличието на интернет.

Watchman

ЦитатWatchman, и аз съм виждал хора, които като чуят за нещо, за което е споменато в Библията и веднага започват да разпространяват,че сме в самия край преди идването на Спасителя за втори път на земята. Понеже има свързано събитие, име или място за което е писано в Словото Божие... И сега още повече се случва с наличието на интернет.

Твърде много хора са в такова състояние. Това се възприема като някакъв вид "духовност" и "събуденост" за последните времена, докато в същото време това свидетелства за плътски напъвания и сериозна заспалост за Божиите реалности.

Точно затова аз наричам подобно поведение апокалиптичен алармизъм, правейки връзка с не по-малко фалшивия климатичен алармизъм, който е много популярен към момента. Може да се каже, че и двата алармизма се лансират от едни и същи сили.

Ученик на Исус

Виждам, че бързаш да сипеш отново обиди и квалификации, ти не ме познаваш изобщо и нямаш никакво право да пишеш клевети по мой адрес, че съм непокорна на съпруга си, засрами се и се покай, ще ти се налага да отговаряш за всичко това. Съпругът ми има причини да не пише тук, както не виждам твоята съпруга да пише, сигурно също си има причини.
Ти самият преди 2-3 години алармираше да се запасяваме с храна, да се готвим, преведе пророчествата на Дан Ковърстоун и след като не се сбъднаха, не видях да си се извинил.
Не си посочил пример да си воден лично от Бог, явно не чуваш от Него, само писанията не са достатъчни. Много християни и днес нямат Библии, първите също, но имаха Божия Дух, Който ги водеше. Бог е Словото, Бог е и Духа и Той решава как да те води, ако нямаш Божието Слово.
Има повече надежда за безумния, от този който счита себе си за мъдър. Ти явно се считаш за мъдър и безгрешен, такава жестокост прозира от това, което си писал за мен, че потръпвам.
Бог да ти се смили!

Watchman

ЦитатВиждам, че бързаш да сипеш отново обиди и квалификации, ти не ме познаваш изобщо и нямаш никакво право да пишеш клевети по мой адрес, че съм непокорна на съпруга си, засрами се и се покай, ще ти се налага да отговаряш за всичко това. Съпругът ми има причини да не пише тук, както не виждам твоята съпруга да пише, сигурно също си има причини.

Това, което се вижда е че не си способна да приемеш изобличение за своите заблуждения, презрението към Писанията и пълната липса на библейска аргументация за нещата които твърдиш и разпространяваш. Да наречеш изобличението обида и клевета няма да ти помогне.

Никой не говори за това съпруга ти да пише във форума, а за това че в твоите собствени думи той не присъства никога и въобще. Всичко ти правиш, винаги ти си на преден план и ти развиваш всякакви дейности. Мъжа ти не присъства въобще в твоите собствени дейности. Това само по себе си показва, че нещата далеч не са наред и че ти си във своеволие и непокорство.

ЦитатТи самият преди 2-3 години алармираше да се запасяваме с храна, да се готвим, преведе пророчествата на Дан Ковърстоун и след като не се сбъднаха, не видях да си се извинил.

Ако беше чела внимателно щеше да видиш, че след като не се изпълниха пророчествата му аз съвсем ясно заявих, че те са фалшиви и спрях да се занимавам с него.

Относно запасяването с храна и други неща за предстоящия тежък период от време, аз продължавам да държа същата позиция. В момента не говоря за това защото нямам какво да добавя към онова, което вече съм казал. В момента храната е 2-3 пъти по-скъпа от това, което беше когато предупреждавах хората да се запасят. Все още има благодатно време за това, но вече на много по-висока цена.

ЦитатНе си посочил пример да си воден лично от Бог, явно не чуваш от Него, само писанията не са достатъчни. Много християни и днес нямат Библии, първите също, но имаха Божия Дух, Който ги водеше. Бог е Словото, Бог е и Духа и Той решава как да те води, ако нямаш Божието Слово.

Аз написах достатъчно какво е моето отношение към водителството на Духа. Нямам нужда да давам лични примери, все едно съм на рибарска сбирка където си мерят рибите, които са хванали.

Бог индивидуално водеше Ной, водеше Енох, водеше Авраам, Исаак и Яков. Но когато се появи Божий народ стана нужно да се дадат Писанията, за да има авторитет и мерило по което да се преценява кой наистина е воден от Бога и кой не. Точно по тази причина Писанията са тези чрез които се изпитва кой на какъв дух е и кой наистина е воден от Бога, и кой от заблудителни духове.

ЦитатИма повече надежда за безумния, от този който счита себе си за мъдър. Ти явно се считаш за мъдър и безгрешен, такава жестокост прозира от това, което си писал за мен, че потръпвам.
Бог да ти се смили!

Аз ако се считах за мъдър и безгрешен нямаше да се аргументирам с Писанията за всяко нещо, а щях да правя като тебе - да разчитам на лични откровения. Човек който стъпва на авторитета на Писанията счита не себе си, а Божието Слово за мъдро и безпогрешно. Ти си тази, която презираш Писанията и се доверяваш на "откровения" като по-този начин представяш себе си за по-мъдра и знаеща от Божието Слово. Ето това трябва да осъзнаеш и потръпнеш.

Не се ли засрами за Ефрат? Или въобще не разбра за какво иде реч?

Ученик на Исус

Спри се, бе човек, ама че си зъл, как не те е срам да твърдиш, че презирам писанията?
Ти интересно защо не говориш за жена си, а все еднолично пишеш, интересно, аз не се интересувам от нея, а ти защо от съпруга ми си толкова заинтересован. Ясно е, че двамата правим нещата, при вас надявам се също да е така. Ние сме нещо като Прискила и Акила, ако толкова държиш за подробности за нашето семейство. Само толкова мога да ти дам информация. Дано така не се държиш и със съпругата си, както с чуждите жени, явно смяташ, че можеш да ги унижаваш, колко тъжно за теб, жал ми е за теб, наистина. Защо е тази жестокост в теб, ако имаш Божия Дух? Няма да пиша повече тук.
Единственото смислено, което напоследък чета тук беше на small axe - Божията мъдрост е върху него, познаване на писанието, не парадира с това както правиш ти и правилно тълкуване.Бог да го благослови и опази него и дома му!
На теб пожелавам да бъдеш одобрен, когато застанеш пред Царят на царете  и Господа на Господарите в деня на съда.

Watchman

ЦитатСпри се, бе човек, ама че си зъл, как не те е срам да твърдиш, че презирам писанията?

Зъл е духа който те заблуждава и те кара за презираш Божието Слово, за да следваш фалшиви водителства и откровения.

При условие че ти се дадоха не само в тази тема, но и в много други изобилно цитати от Писанието, които опровергават нещата които разпространяваш и твърдиш, а ти нито се спря да прочетеш и осмислиш какво пише в Библията по тия въпроси, нито се убоя от Бога да спреш да твърдиш неща които противоречат на Писанието. И не, не става въпрос за тълкувания, а за директното значение на ясни текстове. Ти въобще не отиде да прочетеш пасажите.

За Ефрат твърдиш, че пресъхвал и че това било белег за края. Аз ти дадох директен цитат от Откровение където пише, че Ефрат ще пресъхне едва при на 6-тата чаша на гнева, след като са минали вече първите 5. Къде тука е тълкуванието? Пише си съвсем ясно, че Ефрат ще пресъхне в следствие на изливането на 6-тата чаша. А ти твърдиш, че вече пресъхвал с което излиза, че е настанало времето на 6-тата чаша и следователно вече е на лице и Антихриста и белега и вече са минали 5-те чаши. Това е ясното и буквално значение на текста, няма никакви тълкувания.

Но ти напълно презря цитирания текст, който изобличава твоите лъжливи твърдения. И вместо да се убоиш от Словото и да се покаеш, ти дръзваш да караш хората които те изобличават, да се засрамели че те изобличават? И това с Ефрат е само един пример от десетки как постъпваш във всички дискусии. Никаква библейска аргументация от твоя страна, освен подхвърлени стихове тук и там, без никакво зачитане на контекста им. И пълно презрение на всички посочени в дискусиите Библейски пасажи които доказват, че твоята позиция е несъстоятелна и че си била измамена от лъжливи учения.

Такова ти е поведението от самото начало. Всеки човек който се бои от Бога и зачита Писанията, ще се спре когато му се цитира пасаж, ще се замисли за значението му и ще даде отговор по самия пасаж. А ти никога не правиш така. Презираш написаното и продължаваш да повтаряш едно и също като грамофонна плоча. И когато те изобличи някой за това, той става зъл? Ти ли си мярката за добро и зло, че всеки който застава срещу твоите необосновани и небиблейски твърдения автоматично става зъл?

Относно мъжа ти, на мен информация за него не ми трябва. Това, което се вижда е твоето отношение. Жената е създадена да бъде помощник на мъжа. Всяка дейност на една жена трябва да бъде в рамките на помощта към мъжа й. Но в твоите дейности мъжа ти не присъства, което говори и за нивото на вашите отношения.

Благодаря ти, че желаеш да бъда одобрен. Но как мога да бъда одобрен, ако толерирам лъжливи учения, които съвсем ясно и директно противоречат на Божието Слово? Не е ли писано по този въпрос:

2Тим. 2:15  Старай се да се представиш одобрен пред Бога работник, който няма от що да се срамува, като излагаш право словото на истината.

Когато ти или някой друг, идва и излага криви и лъжливи неща, аз съм длъжен да ги поправя и да изложа право словото на истината. Без това нещо няма да видя никакво одобрение.

Аз също желая ти и дома ти да бъдете одобрени, затова те изобличавам за нещата, които виждам, че са криви, така и съм те насърчавал за нещата, които съм видял, че са прави. Затова и отказах да ти дам бан при настояването на другите, защото моята цел не е да те разкарам от тука, а да ти се помогне доколкото е възможно.

Ти има какво да дадеш, но има и какво да вземеш и да се поправиш. Ако искаш да даваш, трябва да знаеш и да приемаш. Ти трябва да осъзнаеш, че църковната среда от която произлизаш (както и всички ние) е болна, пълна с квас, заблуждения и тъмнина. Там хората са опиянени от виното на религията и не са в състояние да различат черно от бяло, тъмнина от светлина. Всички ние имаме от този квас и вино в себе си. Аз стоя на страна от тази религиозна система повече от 20 години с цел да изтрезнея от това вино и да започна да виждам нещата по-ясно, но не мога да кажа, че съм изтрезнял напълно. Колкото повече контакт хората имат с религиозната система и хората хванати в нея толкова повече кваса се поддържа и усилва.

Ролята на този форум е да послужи като катализатор за изтрезняване и пробуждане. Затова нещата тук се говорят без захаросване и кадифени ръкавици, и когато трябва да се изобличи нещо се прави директно и без церемонии.

Никога не съм твърдял, че ние винаги сме прави, бъркали сме в много неща, и в много вероятно продължаваме да бъркаме. Но във форума нещата остават написани и там се вижда колко пъти аз съм приемал корекция и съм се поправял, когато съм виждал своята грешка. За Дана Кавърстоун е само един от примерите. Аз съвсем ясно се коригирах и признах, че това, което съм писал от него и други като него напълно се е провалило.

Друг пример е за плоската земя, в началото тръгнах против това и твърдях, че това са някакви глупости, но когато видях, че Божието Слово подкрепя плоската земя, аз се поправих и промених позицията си. Такива примери във форума има много, когато аз лично съм приемал поправление. Хора, които твърдят че ние винаги сме се считали за прави, че даже и безпогрешни правят това от заядлив дух и поради факта, че нямат реални аргументи по дадената тема и се обръщат да атакуват лично своя опонент. Този подход е добре известен и се нарича ad hominem. T.e когато не можеш да се справиш с аргументите на противника, започни лична атака срещу него. Човек, който се бои от Бога няма да използва такива методи.

Ти трябва да осъзнаеш факта, че си заквасена от религиозния квас и си опиянена от вавилонското вино на религията. ВСИЧКИ НИЕ СМЕ. Няма изключения. Важното е да се поеме по пътя на изтрезняването и изчистването. Аз съм поел по този път преди много години и сега мога да помагам на други които искат да изтрезнеят, без да твърдя, че аз самия съм напълно чист и изтрезнял. Това вино е изключително коварно и много трудно да бъде извадено от съзнанието на опиянения. Бог ме прекара през жестока духовна катастрофа преди 25 години за да мога да поема по пътя на изтрезняването. Това вино консервира хората и ги поставя като в капсула на времето. Преди време влязох в една евангелска църква и бях шокиран как за 20 години нещата не са се придвижили напред и с 1 мм. Мои стари приятели от църквата като ги видях 25 години по-късно ме шокираха, че не бяха мръднали и 1 мм напред. Стоят като мариновани в това вино на религията. Две седмици след тази среща ходех като ударен с мокър парцал и не можех да повярвам, че този човек не е мръднал милиметър напред в духовно израстване и изтрезняване.

Наши съюзници в изтрезняването от това вино са Писанията, Божия Дух, съвестта и нашите братя и сестри, които са вече поели по пътя на изтрезняването.

Ако ти искаш да се цупиш, обиждаш и да обръщаш нещата на лична основа, добре остани си в маринатата. Аз съм тук да ти помогна да изтрезнееш ако имаш такова желание. Ако ти харесва в религиозната мараня, добре, това е твой избор. Ние в този форум уважаваме свободната воля.