Author Topic: Колко от историята, която познаваме, е вярна?  (Read 3773 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
1 Солунци 5:21. Всичко изпитвайте; дръжте доброто.

В момента виждате, че пред очите ви се подменят учебници, пишат се статии в подкрепа на тази подмяна и се съобщават съвсем различни факти от това, което е било в учебниците преди 15-20 години.

Един от тези примери е за турското робство. Днес има все още живи хора, чиито бащи или дядовци са участвали във въстания преди Освобождението или в Руско-Турската война. Независимо какво се приказва по медиите, независимо колко хора (платени или не) казват, че такова нещо не е имало, независимо, че се правят филми, пишат се книги с разкази, подменят се учебници, примерите, които имаме пред очите ни, фактите остават. Не фактите, които са лесни за написване в нов учебник. Говоря за живите факти. Ако пътувате малко повече из провинцията и обърнете внимание на имена на села, на махали, разговаряте с хора, които са локални, разпитате малко за историята на махалата и селото, купите книги, писани от локални хора, разгледате локалното читалище, локалния музей, локалната архитектура, локалните исторически места, ще видите, че тези, които вярват на постоянно променящите се официални исторически "факти" са хората, които никога не са проверили нещо сами.

По този начин едно време е имало учебници, които са говорили за неподвижна и хоризонтална земя, която след това в следващите учебници се подменила с учение, че всъщност се въртяла, а днес виждаме, че била топка, която се върти в нищото.

С това въведение искам да кажа, че подмяната на историята не е нищо ново. То се е правило преди, прави се в наши дни пред очите ни и ще се прави докато не дойде Христос да установи царството си.

Предвид тези неща, които днес виждате, е редно да се съмнявате в абсолютно всичко, което ви поднасят като исторически факти. Това все още ви звучи твърде абстрактно и далечно, но нека да ви дам няколко насоки и примери, за да разберете, че вероятно нищо от това, което официално се говори като история не е вярно.

Най-важното нещо от тази публикация тук е да разберете как можете да отсъдите дали ви лъжат или не. Четем го в Библията и това се нарича "изпитване" или "изследване". Да, някои неща е трудно да се изпитат или изследват, но най-малкото може да бъдете подозрителни към всичко, което виждате, че се различава от това, което сами откривате.

Филипяни 1:10. за да изпитвате нещата, които се различават, та да бъдете искрени и незлобни до деня на Христа

Има множество фалшиви документи, както и множество истински. Има множество фалшиви археологически разкопки, има и множество истински, както и множество унищожени.

Ще се спра на няколко основни фактора, с които може да изпитате дали това, което ви казват е вярно. Тази тема може да се продължи с много и много примери.

Електричество

Според официалната история, електричеството е открито от западни изследователи, които по случайно стечение на обстоятелството, почти всички, са от тайни общества и днес са представени като героите на електричеството. Казва ни се, че електричеството е навлязло в бита на хората едва в края на 19-ти век.

Ако открием снимки (от времето, когато официално е имало фотоапарати), картини, исторически документи, разкази, учебници и други подобни, които ни показват, че е било използвано електричество преди това, ще повярвате ли? Вие преценете сами.

На не една картина от различни художници през 17хх и 18хх (нарочно не казвам 18-ти и 19-ти век, за да подчертая за кои години става въпрос), има ясно изобразено използване на електричество в интериори и екстериори. Как разбираме, че не са свещи? Художниците рисуват свещи по един начин, а електричеството дава много по-силна светлина. Ако търсите за картини от коронясването на Иван Велики или Александър I или II, ще видите как дворците в тогавашните столици са покрити с множество лампички, които напомнят празнично осветление. На други картини се вижда как кораби разполагат с много силен фар, с който осветяват пред себе си. На трети се вижда улично осветление, което вечер свети точно както днешните лампи. В много картини на празненства се виждат контролирани арки (мълнии) от електричество, които идват от близки куполи или стълбове и хората изглеждат да не са изненадани от това.

Не само това, но на снимки от старо време се виждат множество стълбове, които имат много по-различна форма от сегашната и, забележете, нямат жици. Виждат се градски трамваи, които са без коне, без дим и без жици (в случай, че някой реши, че жиците били под земята). Снимки с подобни стълбове има и от по-големите градове в България.

Ако потърсите снимки на изложение в Париж от 1900 ще видите как там електрическите трамваи, електрически тротоари (да, като това, което виждате по летищата, но в Париж е имало такива тротоари), електромобили, камиони за доставка, управлявани на ток, са били нещо нормално. Ще видите няколко особено величествени сгради, както и една много красива, намираща се близо до Айфеловата кула, върху която има статуя на "феята на електричеството". Тези красиви сгради са били използвани и за изложения на техника. На снимки от тези изложения ще видите множество електромотори и машини, като близо до тях (до самите електромотори) има странни куполообразни "постройки" (като мини куполи), или неща с форма на конус. Подобни неща с форма на куполи е имало и на един от първите етажи на Айфеловата кула. Вижте снимките. Тези, на вид декоративни елементи, са били махнати от кулата, както и са сринати въпросните красиви сгради срещу нея. В момента там има парк. Защо са махнати?

Ако разгледате снимки за електромобили от същото време ще видите, че са изминавали 1600км с 1 акумулатор с 1 зареждане. Днес е голям "напредък" като ви кажат, че с кола с няколко акумулатора може да изминете разстояние от 300км с едно зареждане.

Какви са тези стълбове, които има по снимки и рисунки и защо днес ги няма? Къде са им жиците? Защо след това се появяват и съвременни стълбове, но от тях излизат жици. Има снимки (и от България), които имат старите стълбове от едната страна и съвременни от другата. Едните са без жици, но имат нещо, което прилича на тези белите изолатори. От другата страна са съвременните, които пак имат изолатори, обаче имат жици. Явно става въпрос за различни неща и различни принципи на действие.

Оставям да изследвате сами и да прецените доколко това, което днес ви казват е така.

Архитектура

Казано ни е, че днешната т.нар. "колониална архитектура" датира от края на 19-ти век, което означава, че в периода 1850-1900 е имало много строежи на красиви здания от типа архитектура на Народния театър "Иван Вазов". Това е важно да се отбележи, защото такива сгради не се строят за 3 дни, но са направени от тежки каменни блокове, които са изсечени прецизно с множество орнаменти, капители, масивни колони и т.н. Знаем, че днешните големи сгради се строят с много подемна техника и пак строежът на такива е в рамките на няколко години. Ето и изненадата: Ако потърсите за снимки или картини на стари сгради из всички големи градове по света ще видите следното: Навсякъде по света е имало почти еднаква архитектура, като тази, за която говоря тук. Много от тези сгради са строени далеч преди колонизирането на дадената територия. Как разбираме? Има картини, които показват военни действия и превземане на дадена сграда или крепост (в този стил) от колонизаторите. Няма да видите нито една снимка на строеж, а са снимани множество сгради, които са във видима дългогодишна експлоатация. Може да видите снимки от Япония, Чили, Африка, Куба, Либия, Русия и много други, като тези снимки изглеждат все едно се разхождате из Париж. Да, това са фотографии. Много от тези сгради днес са сринати и такива могат да се намерят основно в западна Европа. Защо?

Пробвайте да потърсите за снимки например с "Calcutta old buildings", като заместите "Calcutta" с някой друг град и вижте старите черно-бели снимки. Вижте архитектурата и сравнете със стари снимки на сгради от други градове по света. Няма да намерите нито един строеж, но и няма да познаете, че сте например в Индия, както примера, който ви дадох, защото сградите изглеждат т.нар. "европейски". Ще се изненадате само от това, че ще откриете индийски елементи (цвета на кожата на хората, облеклото на хората и тук-там индийски тип сгради). Тогава се замислете доколко този стил е наистина "европейски" или "колониален".

Същия този стил може да се види по стари рисунки от Америка, където ни казват, че имало индианци, които живеели като диваци. Там може да видите рисунки на сгради, които са на изящни замъци, които днес може да видите в Русия и в Западна Европа, но тези замъци ги няма вече в Америка.

Ще разберете, че сгради като гръцкия пантеон не са нещо, което е било само в Гърция, а по целия свят.

Доста голяма част от днешните туристически атракции-руини в Турция, например в Ефес, изглеждат с абсолютно същата архитектура, но са руини. Днес, заради военни действия има места в Близкия Изток, които са превърнати в подобни руини и след 50 години може да бъдат туристическа атракция, показваща "руини от преди 4000 години", а всъщност са били съвсем скорошни.

Ако разгледате рисунки на стари художници, търсейки "ancient buildings paintings" или "giovanni panini painter buildings", ще се натъкнете на множество картини на художници, изобразяващи съществуващи днес сгради и интериори, както и такива, които днес ги няма. Повечето от тези, които ги няма са огромни здания, които са сякаш строени за гиганти или от гиганти, с детайл, който е на изключително високо ниво. Ще разберете, че е имало множество пирамиди и в Европа. Всичко това днес го няма. Къде е отишло?

Внимателно вижте сградите по рисунките и по снимките. Как се работи камък по такъв начин? Как са изсичали сгради в твърди скали? Как са пренесли толкова много тежък материал на големи височини? Какви са тези гладко изрязани гранитни камъни на много места по света? Как са рязани? С каква технология? Стари хора казват, че имало майстори, които са размеквали камъка и така са го обработвали. Къде е това знание днес?

Географски карти и информация от пътешественици

Ако разгледате стари географски карти, може да се поинтересувате например от Париж и сградите, за които споменах и които днес ги няма (не пише да са били разрушени от бомбардировки, просто ги няма), ще видите доста изненадващи неща, като например, че е имало големи империи, които никой никога не ви е споменавал, обхващащи териториите на Русия, Индия, Китай, Япония, както и Америка. Не е малко, нали? Обаче никой не ви е казал за тях. Има ги не на една или две карти, а на множество карти на различни езици и от различни времена. Ако днешната официална история се базира на информация и от такива географски карти, тогава защо никой нищо не ни е казал за тази империя и за други подобни страни?

Много от пътешествениците от миналото, като Марко Поло, и други, рисуват и описват народите, при които са били. От най-различни картини се вижда, че в Монголия е нямало хора с дръпнати очи, както и в голяма част от Япония. В Америка е имало основно бели хора и по картините и по откритите мумии се виждат множество с руси коси. По картите се вижда, че са знаели не само за Северна и Южна Америка, но са и търгували с тях. Не само това, но се виждат още 4 огромни по територия острови (по-големи от България), които са точно на територията на днешния северен полюс.

Отново ще напомня, че ако има едни и други "факти", тогава защо някой е решил, че ще ни покаже само едните? Защо имаме много оскъдна информация за доказателства за съвременната история, а имаме толкова много данни за съвсем различна история, обаче никога не сме чували за нея?

Гиганти

Библията ни казва, че е имало гиганти в следствие на смесване на ангели с човешки дъщери. Такива гиганти е имало по времето на Ной, имало е и след него. В множество исторически документи виждаме рисунки на гиганти заедно с рисунки на хора. Виждаме и множество скулптури, в които заедно са изваяни и гигант и малък човек, които са в някакво взаимоотношение. Има множество гигантски книги (потърсете за "giant books"), които се вижда, че не са написани като за използване от човек с нашия ръст, защото и самите букви са по-големи. Не е просто да спестят място и да направят 1 голяма книга вместо множество малки. Къде са всичките разкопки от кости на гиганти (отново може да потърсите за "giants archaeology"), каквито са открити по цялата земя, но няма нищо по музеите? Защо все се предават на музеите и след това се "изгубват"?

Ако потърсите за "ancient giants", ще видите множество стари статуи, картини, че дори и снимки на гиганти и заедно с тях и хора от нашия ръст. Ще видите, че хората са имали тези хора за богове и са им се кланяли. Ще видите, че част от тези са също и на православни, както и в много от иконите (например на "свети Георги") има гигант и малък човек. Това изобщо не е случайно, предвид факта, че по цял свят има подобни изображения, както и информация за това как определени хора срещат гиганти и описват точно колко са били високи.

В Писанията имаме информация за гиганти от най-различни височини. Едни от най-високите, за които съм чел в Писанията са колкото кедрово дърво, което достига до около 50м височина:
Амос 2:9. Но аз изтребих пред тях аморееца, Чиято височина бе, като височината на кедрите, И който бе як като дъбовете; При все това, съсипах плода му изотгоре И корените му изотдолу.

Смятам, че тези размисли за момента са достатъчни, за да може всеки от вас да направи сам изследване на фактите, които ви се показват и това, което има като материали. Защо много от тези исторически факти (дори снимки) са пренебрегнати от официалната история?

Кара ли ви официалната история и това, което сега ви показах да се чувствате по-различно? Как бихте се чувствали ако бяхте убедени, че едно време хората не са били диваци, които не са знаели друго освен да ходят с препаски, да живеят в пещери и грубо да дялат камък? Как бихте се чувствали днес ако знаехте, че едно време са разполагали с подобни, ако не и много по-напредничави технологии отколкото днес?
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

7ivan

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 146
Всичко в този содомски свят е лъжа. Говоря за това което системата промотира. Всичко в тая система се променя,(нали и ~глобуса~ лети с 1000 мили в час!) и това се внушава на хората че едеинственото, което има значение е материалното СЕГА! Всичко се подменя непрекъснато. Няма абсолютни истини. Всичко е временно. Това са част от лъжите на дявола.

Палко

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 138
Quote
В Писанията имаме информация за гиганти от най-различни височини. Едни от най-високите, за които съм чел в Писанията са колкото кедрово дърво, което достига до около 50м височина:
Амос 2:9. Но аз изтребих пред тях аморееца, Чиято височина бе, като височината на кедрите, И който бе як като дъбовете; При все това, съсипах плода му изотгоре И корените му изотдолу.

За това твърдение не съм много съгласен. Не мисля че се визира точно определен човек а по-скоро сравнение за силата на аморейците по това време. В последната част става въпрос за плода и корените които не са присъщи за хората. Така че няма как да се приеме, че някакъв човек е бил висок колкото дърво от този стих. Мисля че най-високите са били около 3,5м-4м до 6м. А и този размер съответства на разни намерени скелети при разкопки. Но може и да греша в цифрите. Ще го проверя това. Но 50м ми се струва доста хиперболично и необосновано.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Пише, че височината им е била като височината на кедрите. Няма никакви метафори.

А когато съгледвачите с Исус Навиев се върнаха казаха, че са "като скакалци" пред Енаковите синове. Това също не е никакво преувеличение, имайки предвид, че един грозд го носиха на върлина. Един скакалец, по-едър, е около 7-8см. Един човек е средно около 170-180см. Значи скакалецът е около 20 пъти по-малък. Това означава, че Енаковите синове са били около 30-40 метра. Пише също, че са имали укрепени градове, т.е. с крепостни стени. Представи си какво нещо е било да застанат пред град с крепостни стени, които имат за цел да пазят великани, които са 30-40 метра. Това означава, че самите стени не са били по 40 метра, а са били поне двойно, т.е. 60-80 метра, ако не и повече. Сега разбираш ли защо са се чувствали толкова нищожни и отслабнали?

Каквото пише в Словото го пише без преувеличения и е ясно точно какво е било. Гигантите първоначално са били много високи, но следващите поколения са били по-ниски. Голиат е бил от "малките". Виждат се много стари египетски, шумерски, православни статуии и други изображения, където са показани едни до други и исполини и обикновени човеци и се вижда, че едни са били около 2 пъти по-високи от човеците, а други са били изключително дребни, точно както
четем за Енаковите синове и Амонците.

Ти явно не си виждал снимки на това, което са намирали, включително и неща, които в момента ги има. Сега ще ти дам само 2 примера.Ако това ти е много "лъскаво" като пример, можеш да потърсиш множество други с "giant skeleton" или "giants archaeology", където не е лъскаво, но е в момент на намирането им. Има най-различни височини.

Ето и едни стълби:


Вижда се, че височината на стъпалото е около 4м. Отстрани има стъпала като за нас. Ако едно стъпало е 4м, с бърза сметка можеш да прецениш, че тези, които са ги ползвали са били около 30-40 метра.

Потърси и видео, което се казва "women giants" и ще видиш съвременни снимки на жени, които са по над 3 метра и са напълно живи и здрави, а не както приказват, че били "болни".

Ако приемаме Божиите думи така, както са, ще имаме много по-голямо разбиране не само за истината и историята, но и за много технологии, които са загатнати, но нали сме научени да мислим "метафорично"...
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3396
Първата снимка е по-скоро фотошопната, но стъпалата са доста реалистични. Нормалното стъпало за човешки крак е 17-20 см височина. Ако ония стъпала са по 4 м високи, то това прави повече от 20 пъти за нормалния човешки ръст.

Quote
Чиято височина бе, като височината на кедрите, И който бе як като дъбовете;

Това въобще не прилича на метафора за нечия сила. Няма друго място в Писанията в която силата на даден народ да е била измервана във височина. Римляните са били по-силни от аморейците като империя, но никъде не се казва, че римляните са били високи колкото 5 кедъра. Ето защо няма никаква причина да не приемем написаното в Писанието за аморейците напълно буквално. Те са били високи като кедри и яки като дъбовете. Дъбовите греди са изключително яки и могат да носят огромна тежест. На моята къща има основна носеща греда от дъб, която носи тежестта на поне половината къща. А само покрива на къщата тежи няколко тона, защото е с каменни плочи. Въобще тази греда може да носи над 20 тона. Затова сравнението с дъб е много адекватно. Тия гиганти вероятно са можели да вдигнат 10 тона без да се озорят.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Палко

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 138
Е по тази логика щом приемаме  буквално това което пише за аморееца, трябва и да заключим че той е имал корени и е давал някакъв плод. Защото и това е част от написаното за него. Аз нямам нищо против да са съществували такива хора, но в Библията не един път са използвани и сравнения и смятам, че това е едно от тях и не може да се използва като доказателство, че е имало толкова високи хора. А то даже не са били и точно хора в истинския смисъл. Интересувал съм се за неща по тази тема заради нефилимите. И в някакво видео което бях гледал тогава мисля че споменаха някакъв размер от 18м ама вече ми е поизбледняло. А Библията като цяло не дава много изчерпателна информация за тях.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3396
А защо, за човек си се говори съвсем буквално че има плод (делата на ръцете му) и има корени (неговия род). Бог е унищожил и делата на ръцете на аморейците и целия им великански род. Всичко е съвсем ясно и логично.

Примерно за Веемота, за който пише в Йов 41-а глава се казва, че клати опашката си като кедър. И действително това животно, което обрисуват като диплодок, е има опашка точно с размери като кедър. Ако някой библейски текст има смисъл в буквалното си значение няма причина да търсим метафорично.

Верно че е трудно човек да си представи 50 метров гигант, но то беше и трудно да си представим как спира слънцето и луната в хелиоцентричната система, но се оказа че е станало точно така както пише в Библията. Напълно буквално, а не метафорично или преносно казано.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Второзаконие 9:1. Слушай, Израилю; днес ти преминаваш Иордан за да влезеш да завладееш народи по-големи и по-силни от тебе, градове големи и укрепени до небето

По-горе показах, че нищо чудно укрепените стени на тези градове да са били по поне 60-80м, а тук пише, че били "укрепени до небето" ("шамайим", което означава "въздушен простор", а не "твърд", за което думата е "ракия"). Ето защо нищо чудно да имаме град, чиито стени са високи като небостъргачи по 100-200м дори.

Тези размери изобщо не трябва да те учудват имайки предвид, че и днес виждаме здания, които са с огромни помещения, а какво остава за крепостна стена, която е многократно по-висока от интериор на помещение. Ето пример:


Евреите бяха изправени срещу народи, които бяха немислимо по-силни. Как се превзема град, който е със стени от по 30-40 метра дори, които ги виждаме и днес? А какво ще кажете за 100-200м? А ако обитателите му са високи по 30-40 метра? Дори и "дребните" исполини да бъдат, пак са огромни спрямо обикновения ръст на човека.

Ето пред това бяха изправени евреите: абсолютно невъзможна ситуация за човек.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Нели

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 203
Затова ли храмовете са толкова високи, защото храмовете са били на тези гиганти, за да могат и те да си влизат. Аз съм виждала високи врати, с малка вратичка в тях, но си мислех, че голямата е за някакви големи товари.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Много вероятно да е заради това, освен ако не става въпрос за врати на крепостни стени, които се отварят трудно. Особено ако вратите са в пъти по-големи, значи вероятно не става въпрос просто за товари, особено товари, които да се внасят в катедрали.

Същото е и със стълбите по-горе. Има два вида.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3396
Quote
но си мислех, че голямата е за някакви големи товари.

Големи товари или големи твари.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Палко

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 138
Quote
А защо, за човек си се говори съвсем буквално че има плод (делата на ръцете му) и има корени (неговия род). Бог е унищожил и делата на ръцете на аморейците и целия им великански род. Всичко е съвсем ясно и логично.

Е значи плода и корените са описателни а височината и силата са реални понятия?!? Как така го заключи това? Единия път викаш съвсем реално трябва да се чете а след малко казваш, че плода и корените са сравнение(с което аз съм съгласен) и описват делата на ръцете и рода на аморееца. Не може едната част от пасажа да казваме че е 1:1 а другата да си я обясняваме логически! Или е едно към едно или не е. Така е в Библията. Дори в Откровение може да се види как за някои неща е писано конкретно и как някои са символи. Аз нямам никакъв проблем да приема че са съществували такива хора, но просто изразих мнение че този стих не доказва това. Но виж примерно историята с израелците и Енаковите синове е с доста повече тежест според мен. Макар че някой като каже "направо хвърчи" за друг който бяга бързо......  Или ако стълбите от снимката са реални а не някакъв колаж, то от там може да се направи заключение за тези които са се изкачвали по тях. Така че аз съм съгласен с това че е имало огромни хора преди поради това което пише в Битие за Божиите синове и човешките дъщери(макар че не си обяснявам как се е случило това дух с плът), но не смятам че пасаж който е явно сравнение (използвано е "като" а не "колкото") може да бъде използван като потвърждение на този факт.
Това е което мисля.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Имаме сравнение на великан с височина на кедър. Пише: висок като кедрите. Не пише висок като чимшир, висок като люляк, висок като ябълка, но висок като кедър. Кедърът е едно от много високите дървета. Не пише "строен като кедрите", а "висок като кедрите". Силен като дъб е също много важно сравнение. Има "силен като вол", което е едно, а "силен като дъб" е много повече.

Аз за "плод на ръцете" буквално не съм чел (ако се хванеш за думите), но пише за "плод на устата" и "плод на Духа". Думата "плод" оригинално означава "продукция". Не означава ябълка, круша и т.н. Ето защо като се говори за продукцията на устата няма никакви сравнение, но е буквално.

Като пише за исполините колко са били високи си пише точно колко са били буквално. И за да не пише 100 лакътя или "бяха между 80 и 120 лакътя", пише "като кедрите". Всички знаят как варират кедрите като височини.

А за "хвърченето" има неща, които са в тази насока и са доста истински, но ако ги спомена тук може да ти дойде много. Пише неща, които са възможни, но днес хората са научени, че са немислими. Затова примерите, които ти даваш са малко по-абстрактни от примерите, които в Библията четем. Там думите са подбрани внимателно и ако човек в много приказки греши, Бог в приказките не греши.

Между другото, ангелите, които бяха на посещение в Содом, си бяха като нормални хора на външне вид, което означава, че могат да приемат такъв вид, за да имат деца от жени.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Палко

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 138
За сравнението казах какво мисля. Колкото за "хвърчането", защо реши че ще ми дойде в повече? След темата за формата на земята не знам дали има нещо което да ме учуди толкова. :) То за това беше толкова важна тя.
Сподели моля те повече за това което загатна.

А и сега видях това което си писал за ангелите и Содом. Намирам го за правдоподобно обяснение. Друг е въпроса защо Отец ги е оставял да го правят? И сякаш това вече не е "практика" освен в единични случаи в които може би Той сам го повелява.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Сравнението е коректно в Библията и е точно това, което казва.

Днес има също исполини и то не малко. По-горе в темата съм дал примери кой за какво да потърси. Има снимки на исполини, които са сред обществото, но има и други, за които хора разказват анонимно, защото ги е страх. Има не малко случаи с исполини-човекоядци, които са изолирани. Някои казват, че много от тях живеели в разни пещери и подземни градове. Дали това е така, не знам, но може да се види много снимков материал от стари дни и от наши дни на исполини, които се раждат и днес. Потърсете например за видеа за "giant women". Ще видите съвсем здрави жени, които са двойно по-високи от днешните.

Исполините ги има и днес, обаче не всички са показани. Възможно е да се открият в последните дни като част от заблудата. Ако разгледате разкопките, които не са публично в учебниците, ще видите много черепи с големи очи (като "зелените човечета"), дори такива с 1 око. Това означава, че е имало извращение на плътта точно както е записано:
Битие 6:12. И Бог видя земята; и, ето, тя бе развратена защото всяка твар се обхождаше развратно на земята.

Не случайно имаме примери с множество странни древни рисунки и разкопки, в които се виждат хора с глави на куче, жени с тяло на риба, мъж с тяло на кон и т.н.

Пише, че ще е както в дните на Ной. А дните на Ной се характеризират с исполини, твари, които са развратени в плътта си (не просто развращение в сърцето, но извращения в плътта), както и много беззаконие.

Исполините ги има и днес. Доколкото виждам, те идват по линията на Хам, синът на Ной. Ной беше чист, но жена му може би е имала някакви "генетични промени" (ако може да се каже по този начин). В рода на Хам са аморейците и Енаковите синове. Ето защо имаме исполини и след потопа и до днес. Обаче днес се казва, че това е болестно състояние. Имаше интересно интервю с бивш военен, който беше попитан защо смята, че не трябва да съобщава за тези неща, които е видял. Той каза, че ако го каже, ще излезе, че Библията е вярна по тези въпроси и това ще срине науката.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?