Author Topic: Милениумът  (Read 42868 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Милениумът
« Reply #60 on: July 07, 2008, 19:40:07 PM »
Антихрист ще се издигне на власт
След грабването ще настъпи изгигането на Антихрист.
Ап.Йоан пише,че ще се появят много лъжехристи (1 Йоан 2:18;4:3).
Самуиле,

Трябва да четеш само Словото, а не книжките, защото на този етап, когато си още млад във вярата книжките ще те съборят и ще те заблудят.

Виж какво е записано за Господ Исус в Матей 12:24:
Исус им рече: Не за това ли се заблуждавате, понеже не знаете писанията нито Божията сила?

Самият Господ Исус показа, че трябва да се знаят Писанията и Божията сила, за да не се заблуждаваме.

Това, което си писал от книжката не е вярно, според Словото, защото Антихрист ще дойде преди идването на Христос и оживяването на праведните и възнесението на всички живи заедно с тях в изменени тела.


Остави книжката и по-добре започни от Словото от самото начало. Не прескачай да четеш само "любимите места", защото цялото Писание е боговдъхновено. Отхвърляйки една част като "скучна" или "не толкова насърчителна" хвърля позор върху нашия Бог, който е решил тази част да бъде записана в Словото. Ние нямаме право да даваме преценки върху Словото относно това коя част от Писанията "става за четене" и коя не е.

Ще намериш хора, които ще ти кажат, че "старият завет" не трябва да се чете, което е равносилно на отхвърляне на Бога. Христос проповядваше цитирайки от "стария завет". Апостолите правеха същото. Целият "нов завет" е базиран на Писанията (така са наричали книгите на "стария завет" - Писанията). Чети отначало докрай и после пак.

Не се впускай много в "тълкувания" и не вярвай на нищо и никого без да си го проверил. Гледай контекста на написаното. Ако някой ти цитира стих и ти каже "този стих означава това" - първо прочети пасажите (или главите) преди и след него, за да разбереш за какъв случай става въпрос и в какъв контекст го пише и чак тогава размишлявай.

Не оставай никога да ти отнемат здравия разсъдък със странни учения, велики "откровения" и "новости". Всичко проверявай от Словото и изпитвай всичко. Това го имаме като заповед (а не молба) в Словото.


Конкретно по въпроса - защо Антихрист ще дойде преди Христос - ето един от пасажите, които ясно говорят за това:

2 Солунци 2
[3] Никой да не ви измами по никой начин; защото |това няма да бъде|, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,
[4] който |така| се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог.
[5] Не помните ли, че когато бях още при вас, аз ви казах това?
[6] И сега знаете, какво |Го| възпира, да не се открие в своето си време.
[7] Защото оная тайна, |сиреч|, беззаконието, вече действува, |но| само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира;
[8] и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,
[9] тогава, чието идване се дължи на действието на сатана, |съпроводено| от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса
[10] и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят.


Виж внимателно, че книжката, която цитираш, всъщност е измама, защото в Словото пише "да не ви измами по никой начин... докато не дойде отстъплението". И по-надолу пише, че Господ Исус ще го убие с дъха на пришествието си. Ще убие Антихриста, който вече се е явил.

Дори самата книжка си противоречи, като казва, че Антихрист ще дойде след "грабването", а казва:
Quote
Ще убие милиони вярващи(Откр. 6:9-11;7:9-17)

Виж колко простичко и ясно го пише в Словото и няма нужда от тези книжки, които да вкарват допълнителни заблуди.

Храни се със Словото и се пази много от книжки и музика.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

pileran

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 16
 • Псалом 77
Re: Милениумът
« Reply #61 on: November 06, 2008, 11:39:58 AM »
А още всичко считам като загуба заради това превъзходно нещо - познаването на моя Господ Христос Исус, за Когото изгубих всичко и считам всичко за измет, само Христа да придобия (Фил. 3:8)

nebesnia

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 9
Re: Милениумът
« Reply #62 on: January 30, 2012, 20:08:42 PM »
ЗДРАВЕЍТЕ МОЛЯ ДА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НЕ КОГА ЩЕ ДОЍДЕ АНТИХРИСТА И КОИ Е ТОЍ А ДА ПРОВЕРИМ СЕБЕ СИ ДАЛИ НИЕ НЕ СМЕ АНТИХРИСТИ.ЗАЩОТО СЪВЕТА НА АПОСТОЛА Е:ИЗПИТАЍТЕ СЕБЕ СИ ДАЛИ СТЕ ВЪВ ВЯРАТА ДАЛИ ХРИСТОС Е В НАС ИЛИ ВЯРАТА НИ Е СУЕТНА.МОЕТО МНЕНИЕ Е ВИНАГИ ПЪРВО ДА ИЗПИТВАМЕ СЕБЕ СИ И АКО ХРИСТОС Е ВЪВ НАС ТОЍ ЩЕ НИ ДАДЕ МЪДРОСТ ЗА ВСИЧКО.ХРИСТОС ГОВОРИ НА АПОСТОЛИТЕ СИ И НА ЦЪРКВАТА ЧЕ СВЯТИЯТ ДУХ ЩЕ НИ  ИЗВЕСТИ И НАПОМНИ ЗА ВСИЧКО КОЕТО ХРИСТОС ИМА ДА НИ  КАЖЕ.ОСВЕН ТОВА ТОЍ КАЗВА ДА НЕ СЕ БЕЗПОКОИМ НО ДА БЪДЕМ БДИТЕЛНИ.ДОКАТО ХРИСТОС Е ВЪВ НАС НИЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАМЕ ОТ НИЩО НО ДА СЕ МОЛИМ БОГ ДА НИ ОПАЗИ ОТ САТАНА.АКО ИМАМЕ ТАЗИ ВЯРА ЧЕ БОГ ЩЕ НИ ОПАЗИ ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАМЕ ОТ АНТИХРИСТА ЛУКА12:5 БОГ Е ВЕРЕН И ТОЍ НЯМА ДА НИ ОСТАВИ.ИСУС КАЗВА В МАТ.16:1–4.КОЕТО ЗНАЧИ ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ТЪРСИМ ЗНАМЕНИЯ И ЧУДЕСА ЗАЩОТО ВЯРАТА Е ВЯРА ВЪВ НЕВИДИМОТО В ОБЕЩАНИЯТА ЗА  ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА И КОИТО ЖИВЕЕ ЧРЕЗ ВЯРА ЧЕ ИМЕТО МУ Е ЗАПИСАНО НА НЕБЕСАТА ТОЍ ПОБЕЖДАВА АНТИХРИСТА.ЗАТОВА ТЕМАТА ЗА МИЛЕНИУМА ЗАСЯГА ХОРАТА СЪС ВЯРА.ИЗВЪН НАШАТА ВЯРА ДЕЍСТВА АНТИХРИСТ КОИТО Е ВРАГ НА НАШАТА ВЯРА.ОТКР.12:11 ГОВОРИ ЗА БИТКА А НЕ САМО ЗА ЕДНО ЛЮБОПИТСТВАНЕ КОЕТО ЗНАЧИ ЧЕ НИЕ ТРЯБВА ДА СВИДЕТЕЛСТВАМЕ ЗА ХРИСТОС И С НАШЕТО СВИДЕТЕЛСТВО НИЕ ПОБЕЖДАВАМЕ ВЛИЯНИЕТО НА АНТИХРИСТА.ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ОТ КАКТО ХРИСТОС СЕ ЯВИ НА ТАЗИ ЗЕМЯ ТОЍ КАЗА ЧЕ Е БОГ И КОЍТО НЕ МУ СЕ ПОКЛАНЯ ТОЍ ГО СЧИТА ЗА ВРАГ ЛУКА11:23,ЛУКА19:27 ЗАТОВА НИЕ КАТО ПОВЯРВАЛИ ЧЕ ТОЍ Е БОГ И МУ Е ДАДЕНА ЦЯЛАТА ВЛАСТ НА НЕБЕТО И ЗЕМЯТА НИЕ ТРЯБВА ДА ИЗПОВЯДАМЕ ЧЕ ТОЍ Е ЦАР И ЦАРСТВОТО МУ ТРАЕ ДО ВЕКА.АМИН

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: Милениумът
« Reply #63 on: January 30, 2012, 20:42:01 PM »
nebesnia,

В българския език ГЛАВНИТЕ БУКВИ по какъв начин се използват запознат ли си?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 969
Re: Милениумът
« Reply #64 on: January 31, 2012, 11:56:32 AM »
nebesnia Здравей,
Първо ще те помоля да изключиш Caps Lock на клавиатурата си защото е наистина трудно да се чете така.

ДОКАТО ХРИСТОС Е ВЪВ НАС НИЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАМЕ ОТ НИЩО
Къде пише че Христос е в нас ?

Quote
АКО ИМАМЕ ТАЗИ ВЯРА ЧЕ БОГ ЩЕ НИ ОПАЗИ ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАМЕ ОТ АНТИХРИСТА ЛУКА12:5 БОГ Е ВЕРЕН И ТОЍ НЯМА ДА НИ ОСТАВИ.
Не виждам нищо подобно да пише в Лука 12:5.

Quote
ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ОТ КАКТО ХРИСТОС СЕ ЯВИ НА ТАЗИ ЗЕМЯ ТОЍ КАЗА ЧЕ Е БОГ И КОЍТО НЕ МУ СЕ ПОКЛАНЯ ТОЍ ГО СЧИТА ЗА ВРАГ ЛУКА11:23,ЛУКА19:27 ЗАТОВА НИЕ КАТО ПОВЯРВАЛИ ЧЕ ТОЍ Е БОГ И МУ Е ДАДЕНА ЦЯЛАТА ВЛАСТ НА НЕБЕТО И ЗЕМЯТА НИЕ ТРЯБВА ДА ИЗПОВЯДАМЕ ЧЕ ТОЍ Е ЦАР И ЦАРСТВОТО МУ ТРАЕ ДО ВЕКА.АМИН

Къде Исус каза, че е Бог в тези стихове ?
Аз чета това
Quote
Лука 11 глава
20 Но ако Аз с Божия пръст изгонвам бесовете, то Божието царство е достигнало до вас.

Като цяло мога да ти препоръчам като казваш нещо да го свързваш с правилните стихове. Също така е добре да се запознаеш с някакво помагало за правописа в българския език.
И накрая мога да те попитам - каква е тая мания и/или страх от Антихрист, че го споменаваш през няколко изречения ?
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

nebesnia

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 9
Re: Милениумът
« Reply #65 on: February 01, 2012, 16:14:02 PM »
В Галатяни 2:20,5:22/Първо Коринт.3:16/ЕФ.3:17/2Коринт.4:11/Кол.1:27/2Коринт.2:14,15/Римл.9:23,24/Ѝоан.14:17,19,20,23/Ѝоан.17:22,23 Това са стихове от които аз разбирам че Исус чрез Светия дух желае да се прояви като Господ във нас.Светия дух е наречен Духът на славата и Христос се прославя във нас чрез плодовете на Духа.Затова мисля че Милениум представлява Божията слава върху вярващите.Пример затова е Стефан.Когато го убиваха със камъни тоѝ погледна на горе и видя Божията слава–като Христос на трона.Човек може да види тази слава само чрез Светия дух.Когато доѝде обещания Свети дух в живота ни тоѝ свидетелства че Исус е цар.От наша страна ако ние признаем това свидетелство на Духа тоѝ започва да изгражда божия характер във нас и това означава Христос във нас.Виждаѝки неговата слава чрез духа ние царуваме заедно със Христос.Във Евреи.12:28се пише че сме приели царство което не се клати,а това означава че божието царство не е като да го пипнеш видимо а е невидимо.Ѝоан.18:36 Исус казва че неговото царство не е от този свят-видимия.Лука.17:20 Исус казва божието царство не идва така че да се забелязва.Което означава че царството му е невидимо.Затова мисля че молитвата на вяра е винаги необходима защото единствено чрез вяра–която е плод на духа/1коринт.12:9/ ние имаме достъп до неговото невидимо царство.Ние трябва да издържим като Моѝсеѝ коѝто виждаше невидимия.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Милениумът
« Reply #66 on: February 01, 2012, 16:34:39 PM »
1000 годишното царство ще бъде видимо царство и ще може "да се пипне". За това царство пише  на много места, особено в псалмите, но едно от най-добрите описания е в Захария 14:


Захария 14
  1. Ето, ден от Господа иде, Когато богатството ти ще се раздели всред тебе като обир.
  2. Защото ще събера всичките народи На бой против Ерусалим; Градът ще бъде превзет, Къщите ще бъдат обрани, И жените изнасилвани, И половината от града ще отиде в плен; А останалите люде не ще бъдат изтребени от града.

Тук се говори за обсадата на Ерусалим точно преди второто идване на Месията.


  3. Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой.
  4. В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток; И Елеонският хълм ще се разцепи През средата си към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голям дол, Като половината от хълма се оттегли към север, И половината му към юг.
  5. И ще побегнете през тоя дол на Моите хълмове, Защото долът на хълмовете ще стига до Асал; Да! ще побегнете както побягнахте от земетръса В дните на Юдовия цар Озия. И Господ мой Бог ще дойде, - И всичките свети ангели с Тебе.

Тук ясно се говори, че Бог ще дойде със святите си ангели, което и Христос потвърждава:

Матей 25:31. А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.

Когато Моисей беше с Израел в подножието на Синайската планина, планината си беше съвсем истински горяща. Нямаше трикове, нямаше "духовни огньове", а баш истински и истински гръмове и трусове.

Господ ще дойде и ще може да се види. Ще дойде човешкият син. Пише, че както се е възнесъл (в прославено тяло, но можеше да яде храна), така ще се върне като слезе на облаци и пак в прославено тяло и във физически образ.

Продължава:

  6. В оня ден Не ще има светлина; Блестящите тела ще намалят сиянието си;
  7. Но ще бъде единствен ден, Познат само на Господа, - Ни ден, ни нощ; А привечер ще има виделина.

Това е потвърдено от друг пророк:
Горко на ония, които желаят денят Господен! За какво ви е той? Денят Господен е тъмнина, а не виделина.


Продължава:

  8. И в оня ден Живи води ще излязат из Ерусалим, Половината им към източното море; И половината им към западното море; И лете и зиме ще бъде така.
  9. И Господ ще бъде цар върху целия свят; В оня ден Господ ще бъде един, и името Му едно.
  10. Цялата страна ще се преобърне в поле, От Газа до Римон на юг от Ерусалим; И Ерусалим ще се издигне и насели на мястото си, От Вениаминовата порта до мястото на първата порта, - До ъгълната порта, и от кулата на Ананеила До царските линове.


Не само пише, че Господ ще бъде цар на целия свят (като сега пише, че сатана владее в поднебесната), но и ще има деформация на земната повърхност и всичко ще стане поле. Това е съвсем реално, а не "духовни неща", каквито смяташ.


  11. Люде ще живеят в него, И не ще има вече проклетия; Но Ерусалим ще се насели в безопасност.
  12. И ето язвата, С която Господ ще порази всичките народи, Които са воювали против Ерусалим: Месата им ще тлеят, докато още стоят на нозете си, Очите им ще се разтопят в ямите си, И езикът им ще тлее в устата им.
  13. И в оня ден Между тях ще има голям смут от Господа, Тъй щото ще залавят всеки ръката на ближния си, И неговата ръка ще се подига против ръката на ближния му.
  14. Тоже Юда ще воюва в Ерусалим; И богатството на всичките околни народи ще се събере, - Злато, сребро и дрехи - в голямо изобилие.
  15. И каквато е тая язва, Такава ще бъде и язвата върху коня, мъската, Камилата, осела и всичките животни, Които ще бъдат в ония станове.

Тук се говори за язва, която ще падне върху воюващите срещу Ерусалим.  16. И всеки, който остане От всичките народи, Които са дохождали против Ерусалим, Ще възлиза от година на година Да се кланя на Царя, Господа на Силите, И да празнува празника на колибите.

Ето, че от оцелелите от нечестивите ЩЕ ОСТАНАТ множества, които ще бъдат там по време на 1000 годишното царуване на Месията и ще има такива, които ще Му се преструват на покорни, както пише в Псалмите. Също пише, че ще бъдат учени на правда.

Тогава ще се празнува задължително празника на колибите:

  17. И ако някои от домочадията на света Не възлизат в Ерусалим Да се поклонят на Царя, Господа на Силите, На тях не ще има дъжд.
  18. Дори ако не влезе египетското домочадие и не дойде, То и на тях не ще има дъжд; Тях ще сполети язвата, с която Господ ще порази народите, Които не влизат Да празнуват празника на колибите.
  19. Такова ще бъде наказанието на Египет, И наказанието на всичките народи, Които не възлизат Да празнуват празника на колибите.
  20. В оня ден и върху звънците на конете ще има надпис: Посветен Господу; И самите котли в дома Господен Ще бъдат като легените пред олтара.
  21. Дори всеки котел в Ерусалим и в Юда Ще бъде посветен Господу на Силите; Всички, които жертвуват, Дохождайки ще вземат от тях и ще варят в тях; И в оня ден не ще има вече който да търгува {Или: Ханаанец.} В дома на Господа на Силите.Това са съвсем реални неща. Как така пророчествата за първото идване на Христос се сбъднаха буквално и кой ни дава право да си мислим, че пророчествата за второто идване ще се сбъднат някак си "преносно"?

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: Милениумът
« Reply #67 on: February 01, 2012, 17:05:42 PM »
nebesnia,

Как можа в толкова кратко изказване да напишеш толкова много неверни неща, да се чуди човек откъде да почне да ти отговаря. Очевидно за теб християнството е някакво абстрактно витаене в облаците, а не реален живот в реално царство, и надежда за идването на това царство НА ЗЕМЯТА.

Quote
Затова мисля че Милениум представлява Божията слава върху вярващите.

Милениум означава хилядолетие, ако не си запознат. Това не е абстрактно понятие, а строго дефиниран термин означаващ период от 1000 години.

Наистина това е време, когато Божията слава ще бъде по цялата земя, не само "върху" вярващите.

Ис. 11:9  Защото земята ще се изпълни със знание за Господа Както водите покриват дъното на морето.

Евр. 2:14  Защото земята ще бъде пълна Със знанието на славата Господна Както водите покриват морето.

Целия смисъл от делото на Исус и всички светии и праведници от всички завети и времена е именно това възстановяване на Божият ред, управление и слава по цялата земя. Това е надеждата, която всеки праведник очаква.

Quote
Пример затова е Стефан.Когато го убиваха със камъни тоѝ погледна на горе и видя Божията слава–като Христос на трона.

Стефан видя Господната слава в Небесата, но Исус не случайно ни учи да се молим, тази слава да дойде както е на Небето ТАКА И НА ЗЕМЯТА.

Quote
Виждаѝки неговата слава чрез духа ние царуваме заедно със Христос

Виждайки Неговата слава чрез Духа - НИЕ СЕ ПРЕОБРАЗЯВАМЕ в същия образ и СЕ ПОДГОТВЯМЕ  за царуването, което ПРЕДСТОИ, а не че царуваме "виждайки" - това е едно напълно абстрактно и безсмислено съждение.

2Кор. 3:18  А ние всички, с открито лице, като в огледало, гледайки Господната слава, се преобразяваме в същия образ, от слава в слава, както от Духа Господен.

Quote
Във Евреи.12:28се пише че сме приели царство което не се клати,а това означава че божието царство не е като да го пипнеш видимо а е невидимо.

Този извод е напълно произволен. Това, че царството на Бога не се клати, означава, че в него няма нищо, което подлежи на премахване, а не че не може да се види или пипне. Напротив, точно чрез виждане и пипане се яви Божието Слово в плът между нас, показвайки, че небесните неща трябва да се въплътят в реалност на земята.

1Йоан  1:1  Това, което беше отначало, което чухме, което видяхме с очите си, което изгледахме и ръцете ни попипаха, за Словото на Живота,
1Йоан 1:2  (защото животът се яви, и ние видяхме, и свидетелствуваме, и ви възвестяваме вечния живот, който беше у Отца и се яви нам),


Quote
Исус казва че неговото царство не е от този свят-видимия.

Исус не говори в този пасаж за ВИДИМИЯ свят. Исус казва, че Неговото царство не е от светската система, от политическата и икономическа подредба а този свят.

Йоан. 18:36  Исус отговори: Моето царство не е от този свят; ако беше царството Ми от този свят, служителите Ми щяха да се борят да не бъда предаден на юдеите. А сега царството Ми не е оттук.

Тук става въпрос за източник, произход, а не видимост или невидимост. Царството на Исус не произхожда от системата и вървежа на света, нито от светските методи. Затова то няма да дойде като се бият и воюват Неговите хора с оръжията на войната, но то ще дойде по свръх естествен начин който малцина разбират.

Quote
Лука.17:20 Исус казва божието царство не идва така че да се забелязва.Което означава че царството му е невидимо.

Нека да видим какво наистина пише:

Лука 17:20  А Исус, попитан от фарисеите, кога ще дойде Божието царство, в отговор им каза: Божието царство не иде така щото да се забелязва:
Лука 17:21  нито ще рекат: Ето тук е! Или: Там е! Защото, ето Божието царство е всред вас.
Лука 17:22  И рече на учениците: Ще дойдат дни, когато ще пожелаете да видите поне един от дните на Човешкия Син, и няма да видите.
Лука 17:23  И като ви рекат: Ето, тук е! Да не отидете, нито да тичате подрие им.
Лука 17:24  Защото, както светкавицата, когато блесне от единия край на хоризонта, свети до другия край на хоризонта, така ще бъде и Човешкият Син в Своя ден.
Лука 17:25  Но първо Той трябва да пострада много и да бъде отхвърлен от това поколение.


Ето го целия контекст на думите на Исус. Тук много ясно се вижда, че бидейки запитан за това, кога ще дойде Божието Царство (на земята) - Той първо говори за това, че на първо място Божието Царство трябва да дойде ВЪТРЕ в човека, чрез истинско покаяние и истинска вяра, и чак след това човек ще бъде готов за идването на Божието царство в слава и сила по цялата земя, което ще стане при пришествието на Исус.

Фарисеите си мислиха, че Божието царство ще дойде чрез военни победи и сразяване на римляните от Месията. Но Исус им каза, да не се заблуждават. Царството няма да дойде тук или там на някакви локации, където Месията се възцарил локално, но ще дойде като светкавица която се вижда по цялата земя. Така, че няма нищо в този текст, което да говори, че Царството му е невидимо, напротив напълно видимо е, защото както се вижда светкавицата така ще се види и Царя, който се завръща да седне на Своя престол в Ерусалим, където ще царува с желязна тояга /Пс. 2:9/.

Пс. 66:3  Речете Богу: Колко са страшни делата Ти! Поради величието на Твоята сила Даже враговете Ти ще се преструват пред Тебе за покорни.

Божиите врагове никога не са били мъже на вяра, но са били беззаконници и нечестивци. Те не виждат чрез вяра, но пренебрегват Бога чрез неверие. Ето защо за тях в никакъв случай не може да се каже че виждат невидимите неща. Ето защо за да се УБОЯТ И ПРЕСТОРЯТ на покорни пред Христос те ще трябва да Го ВИЖДАТ съвсем физически, съвсем реално седнал със Своята сила и Слава на престола на баща си Давид, който е съвсем видим и физически престол намиращ се НА ЗЕМЯТА, и по точно в ЗЕМНИЯ Ерусалим.

Quote
Ние трябва да издържим като Моѝсеѝ коѝто виждаше невидимия.

Моисей виждайки Невидимия, изгради едно съвсем реално и видимо царство на земята, което беше прототип на Хиляда годишното царство за което се говори в тази тема. Ако ти наистина виждаше Невидимия щеше да ги разбираш тези неща. Но сега над теб се изпълнява Писанието:

Кол.  2:18  Никой да ви не отнема наградата с измама, чрез самоволно смиреномъдрие и ангелослужение, като наднича в неща, които не е видял и напразно се надува с плътския си ум,
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

nebesnia

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 9
Re: Милениумът
« Reply #68 on: February 01, 2012, 18:33:31 PM »
Kak разбирате евp.9:28?Второто идване не е ли повече свързано със спасението на тези които го чякат от колкото Христос да налага някакъв нов ред или господство? Мисля че със второто пришествие времето за покаяние ще е свършило или греша?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: Милениумът
« Reply #69 on: February 01, 2012, 19:58:42 PM »
nebesnia,

Твоето объркване идва от факта, че ти черпиш своите заключения на базата на това, което четеш в книгите на "Новия Завет" без да си направил връзката с тяхната основа, която са книгите на "Стария Завет"

Например очевидно твоята дефиниция за термина "Христос" е нещо по-скоро абстрактно и свързано с духовни преживявания и реалности. Това е грешка, която е първо допусната от най-първите християнски еретици - гностиците още през първи век. Постепенно тази грешка бива смекчена, но не изцелена и става основа на гръцкото християнство, което се изражда в католическата и православната система. Протестантската реформация прави опит да изцели тази заблуда, но не успява напълно. По късно в началото на 20-ти век с раждането на евангелското християнство тази заблуда бива отново широко възприета.

Корена на тази заблуда се крие във презумпцията, че книгите на "Новия Завет" - напълно самостоятелно и самодостатъчно дефинират вярата и духовните реалности, както и Божиите цели. Никой от апостолите, нито Исус не поддържаха подобно заблудително схващане. Нещо повече и Исус и апостолите непрестанно повтаряха Писано е, Писано е, Писано е... КЪДЕ е това Писаното? Разбира се в Писанията? Апостолите и Исус също не веднъж правят референция към Писанията. КОИ книги те наричаха Писанията? Безспорно  това бяха книгите на "Стария Завет." Те не само са по-големи като обем, но те бидейки изначални - те съдържат основата на всичко.

Няма абсолютно никаква реалност на вярата, която да е спомената в книгите на Новия Завет и която да не е вече дефинирана в Писанията.

Това важи с особена сила, когато се използва термин като "Христос." Христос на гръцки означава намазан с масло и се отнася само до неодушевени предмети. Гръцката дума няма в себе си дефиницията нито реалността, която Писанията влагат в този термин. На практика когато тя е съотнесена към човек или личност, тя е напълно несмислена. Това е и една от причините Павел да казва, че за гърците благовестието е глупост. За евреите обаче то не е глупост, но е напълно разбираемо, но в същото време представлява съблазън (препънка) - защото претендира да е нещо превъзхождащо Закона, който те са считали за най-великото откровение за Бога на земята.

Гностическото християнство обаче, което тръгва по пътя на одухотворяване на Божиите реалности и прехвърляне на всичко касаещо вярата и Христос в един мистичен свят на религиозни преживявания далеч не е било глупост за гърците, защото то отговаря на техния манталитет и начин на мислене. Истинското Благовестие обаче остава глупост за тях до ден днешен.

Как тогава е станало така, че в книгите на "Новия Завет" се използва гръцката дума "христос" - която не може да бъде съотнесена към жива личност? Ако разберем причината за това - книгите на Новия Завет ще станат доста по-разбираеми за нас.

И тази причина е много проста - всички гръцки думи и термини в "Новия Завет" са взаимствани от гръцкия превод на "Стария Завет" известен под името "Превода на Седемдесетте" или "Септуагинтата" Повечето от цитатите на СЗ в НЗ са взети не от друго място а от "Септуагинтата."

Ето защо за нас е от фундаментална важност да разберем, че Септуагинтата е мостът между писанията на СЗ и НЗ. Всички първи християни са го знаели това. И каква поука можем да вземем от това? Поуката е че ако искаме да разберем какво значи "христос" и как се дефинира, или който и да е друг фундаментален термин на вярата, то ние трябва да открием чрез Септуагинтата, какъв е оригиналния термин в Писанията, и как той вече е дефиниран там.

В случая термина "христос" не е нищо повече от най-близката гръцка дума на еврейското "мошиях" И ако искаме да разберем какво значи Христос, и що за Цар е Той и що за Царство има, ние трябва много сериозно да се захванем да изследваме в Писанията термина "мошиях" и цялата концепция, която Писанията представят пред нас относно "ха Мошиях" и царството Му.

Такова изследване, ако се направи с пълна искреност и сериозност ще ни спаси и отрезви от грешката на гностиците и гръцкото християнство и думите и ученията в Новия Завет ще станат ясни като ден пред очите ни. Така няма да си въобразяваме невидими царства и милениална слава почиваща на главите на вярващите във астралните измерения на религиозните преживявания.

Казвайки тези неща аз бих искал да знаеш, че аз не считам себе си за чист от същите заблуди. Дълги години аз съм изтезавал душата си с гръцката версия на християнството и съм бил ревностен да напредвам във същата невидима имагинерност на слава. И благодаря на Бога, който поради Собственото си Име и милост ме отрезви от тези неща, за да достигна до място от което не да отричам или подценявам невидимите неща, но да намеря здравата и стабилна хармония между видимото и невидимото.

Бог е създател и на видимото и невидимото.

Кол. 1:16  понеже чрез Него бе създадено всичко, което е на небесата и на земята, видимото и невидимото, било престоли или господства, било началства или власти, всичко чрез Него бе създадено;

Бог е заинтересуван Неговото праведно владение да бъде не само на Небето, но и на Земята /Мат. 6:10/. Божието Царство идва при нас чрез вяра, като започва от невидимото, но то не спира до там, то продължава да расте и да се развива, докато изпълни целия свят и цялата земя.

Дан. 2:34  Ти си гледал додето се е отсякъл камък, не с ръце, който е ударил образа в нозете му, които са били от желязо и кал, и ги е строшил.
Дан. 2:35  Тогава желязото, калта, медта, среброто, и златото са се строшили изведнъж, и са станали като прах по гумното лете; вятърът ги е отнесъл, и за тях не се е намерило никакво място. А камъкът, който ударил образа, е станал голяма планина и е изпълнил целия свят.


Божието изкупление не спира до човешката душа и дух, то продължава с връзкресението на тялото, но не спира и до там. Бог ще изкупи цялото творение, което е създал, включително животните, дърветата, водите и почвата, всичко което е било засегнато и замърсено от греха.

Римл. 8:19  Защото създанието с усърдно очакване ожида откриването ни като Божии синове.
Римл. 8:20  Понеже създанието беше подчинено на немощ ( Гръцки: Суетност ), не своеволно, но чрез Този, Който го подчини,
Римл. 8:21  с надежда, че и самото създание ще се освободи от робството на тлението, и ще премине в славната свобода на Божиите чада.


Виждаш, че според апостола изкуплението не свършва с невидимите неща, но продължава с пълна сила докато обхване и видимите.

Апостол Йоан пък пише, че Христос ще вземе власт над светските царства:

Откр. 11:15  И като затръби седмият ангел, станаха силни гласове на небесата, които казваха: Световното царство стана царство на нашия Господ и на Неговия Христос; и Той ще царува до вечни векове.

Забележи тука изрично се казва, че не някое НЕВИДИМО царство ще стане царство на Христос, но СВЕТОВНОТО царство ще дойде изцяло под Неговото царуване.

Същата идея е дадена още във Псалом 2:

Пс. 2:6  Но Аз поставих Царя Си На Сион, светия Мой хълм.
Пс. 2:7  Аз ще изявя постановлението; Господ ми каза: Ти си Мой Син; Аз днес те родих.
Пс. 2:8  Поискай от Мене и Аз ще ти дам народите за твое наследство, И земните краища за твое притежание.
Пс. 2:9  Ще ги съкрушиш с желязна тояга, Ще ги строшиш като грънчарски съд.
Пс. 2:10  Сега, прочее, вразумете се, о царе; Научете се земни съдии.
Пс. 2:11  Слугувайте на Господа със страх, И радвайте се с трепет.
Пс. 2:12  Целувайте Избраника, за да се не разгневи, Та погинете в пътя; Защото скоро ще пламне Неговият гняв. Блажени са всички, които се надяват на Него.


Тук Бог ни казва чрез Давид, че Неговия цар - Христос ще бъде не къде да е но на хълма Сион. Този хълм е съвсем видим и реален. Също така се казва земните царе да се страхуват и да треперят от Него за да не си навлекат гнева Му. Мислиш ли че те ще треперят от някой си невидим Христос царуващ в някакво невидимо царство, което те нито виждат, нито вярват в него? Да си видял някой от днешните управници и политици, да са се разтреперили от Христос, в момента в който Той остава невидим за тях?

Ето защо тръгвайки от невидимите неща ние трябва да продължим и да стигнем до край, а именно и до видимите. Гностиците учели че Бог е създател на невидимия свят, а дявола на видимия и от там тръгва аскетизма и презирането на видимите неща с оправданието, че се дава приоритет на невидимите. Бог не е Бог на половинчати неща, Той като се захване с нещо стига ДО КРАЙ. Затова и видимото и невидимото ще бъдат изкупени и славата Му ще бъде както на Небето ТАКА И на Земята.

И така да се върна на твоя въпрос:

Quote
Kak разбирате евp.9:28?Второто идване не е ли повече свързано със спасението на тези които го чякат от колкото Христос да налага някакъв нов ред или господство? Мисля че със второто пришествие времето за покаяние ще е свършило или греша?

Нека видим какво пише там в контекст:

Евр. 9:24  Защото Христос влезе не в ръкотворено светилище, образ на истинското, но в самите небеса, да се яви вече пред Божието лице за нас;
Евр. 9:25  и не за да принася Себе Си много пъти, както първосвещеникът влиза в светилището всяка година с чужда кръв,
Евр. 9:26  (иначе Той трябва да е страдал много пъти от създанието на света); а на дело в края на вековете се яви еднаж да отмахне греха, като принесе Себе Си в жертва.
Евр. 9:27  И тъй като е определено на човеците еднаж да умрат, а след това настава съд,
Евр. 9:28  така и Христос, като биде принесен еднаж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасението на ония, които Го очакват.


Контекста в който е написан стих 9:28 е че жертвата на Христос е принесена веднъж и за винаги и няма да има други жертви. Това от своя страна е казано в по-големия контекст на глави 7, 8 и 9 където се разглежда ролята на Първосвещеника. Имайки се предвид, че Христос когато се яви и седне на Давидовия престол, той ще бъде и Цар и Първосвещеник.

Зах. 6:13  Да! Той ще построи храма Господен; И като приеме славата, Ще седне на престола си като управител; Ще бъде и свещеник на престола си;

Забележи, че това е посланието към Евреите, не към езичниците. Евреите, които цял живот са били поучавани в Писанията са знаели, че Христос ще бъде свещеник на престола си, а те добре знаят, че една от ролите на свещеника е да принася жертви за грях. Ето защо автора на посланието изяснява, че понеже Христос е принесъл една напълно достатъчна жертва за всички грехове, веднъж и завинаги, когато седне на престола Си той вече няма да принася нови жертви за грях, ако и да бъде свещеник на престола Си.

Виж когато думите записани в НЗ се поставят върху основата на Писанията от СЗ, как всичко става съвсем ясно и идва на мястото си.

Що се отнася до втората част от въпроса ти. Аз бих искал да ти задам следния въпрос. Ти как разбираш тези думи:

1Тим. 4:10  понеже за това се трудим и подвизаваме, защото се надяваме на живия Бог, Който е Спасител на всички човеци, а най-вече на вярващите.

Тук под "всички човеци" очевидно се има предвид група, която бива разграничена от групата на "вярващите." И как става така, че има "човеци" даже "всички човеци" които се спасяват, без да са от групата на "вярващите"?

Това е въпрос над който да размишляваш за да видиш, че Писанията не учат това, което се приема по инерция в евангелското християнство.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Милениумът
« Reply #70 on: February 01, 2012, 20:25:01 PM »


Забележи тука изрично се казва, че не някое НЕВИДИМО царство ще стане царство на Христос, но СВЕТОВНОТО царство ще дойде изцяло под Неговото царуване.

Същата идея е дадена още във Псалом 2:

Пс. 2:6  Но Аз поставих Царя Си На Сион, светия Мой хълм.
Пс. 2:7  Аз ще изявя постановлението; Господ ми каза: Ти си Мой Син; Аз днес те родих.
Пс. 2:8  Поискай от Мене и Аз ще ти дам народите за твое наследство, И земните краища за твое притежание.
Пс. 2:9  Ще ги съкрушиш с желязна тояга, Ще ги строшиш като грънчарски съд.
Пс. 2:10  Сега, прочее, вразумете се, о царе; Научете се земни съдии.
Пс. 2:11  Слугувайте на Господа със страх, И радвайте се с трепет.
Пс. 2:12  Целувайте Избраника, за да се не разгневи, Та погинете в пътя; Защото скоро ще пламне Неговият гняв. Блажени са всички, които се надяват на Него.


Тук Бог ни казва чрез Давид, че Неговия цар - Христос ще бъде не къде да е но на хълма Сион. Този хълм е съвсем видим и реален. Също така се казва земните царе да се страхуват и да треперят от Него за да не си навлекат гнева Му. Мислиш ли че те ще треперят от някой си невидим Христос царуващ в някакво невидимо царство, което те нито виждат, нито вярват в него? Да си видял някой от днешните управници и политици, да са се разтреперили от Христос, в момента в който Той остава невидим за тях?

И още:

Psa 102:12  Но Ти, Господи, до века седиш Цар, И споменът Ти из род в род.
Psa 102:13  Ти ще станеш и ще се смилиш за Сион; Защото е време да му покажеш милост. Да! определеното време дойде.
Psa 102:14  Защото слугите Ти копнеят за камъните му, И милеят за пръстта му.
Psa 102:15  И тъй, народите ще се боят от името Господно, И всичките земни царе от славата Ти.
Psa 102:16  Защото Господ е съградил Сион, Той се е явил в славата Си,
Psa 102:17  Той е погледнал благосклонно на молитвата на лишените, И не е презрял молбата им.
Psa 102:18  Това ще се напише на за бъдещето поколение; И люде, които ще се създадат, ще хвалят Господа.
Psa 102:19  Защото Той надникна от Своята света височина, От небето Господ погледна на земята,
Psa 102:20  За да чуе въздишките на затворените, Да освободи осъдените на смърт;
Psa 102:21  За да възвестят името на Господа в Сион, И хвалата Му в Ерусалим,
Psa 102:22  Когато се съберат заедно племената и царствата За да слугуват на Господа.
Psa 102:23  Той намали силата ми всред пътя; Съкрати дните ми.
Psa 102:24  Аз рекох: Да ме не грабнеш, Боже мой, в половината на дните ми;
Psa 102:25  Отдавна Ти, Господи, си основал земята, И дело на твоите ръце са небесата.
Psa 102:26  Те ще изчезнат, а Ти ще пребъдваш; Да! Те всички ще овехтеят като дреха; Като облекло ще ги смениш, и ще бъдат изменени.
Psa 102:27  Но Ти си същият, И Твоите години няма да се свършат.
Psa 102:28  Чадата на слугите Ти ще се установят, И потомството им ще се утвърди пред Тебе
.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

nebesnia

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 9
Re: Милениумът
« Reply #71 on: February 02, 2012, 13:48:25 PM »
 Благодаря за коментарите отговарям относно 1.тим.4:10.Тук апостола има в предвид че благовестието важи за всички хора друг е въпроса коѝ ще повярва.1Тим.2:3,4
Бог иска да се спасят всички човеци,но при условие че достигнат до познание на истината,  която е Христос.Защото във съдния ден не мисля че ще има група хора отделна от вярващите които ще бъдат спасени.Много хора не разграничават божието търпение от неговото одобрение.От това ти което пишеш разбирам че можеме да си правим това което искаме и да не се съобразяваме със здравото учение на Христос и пак ще бъдем спасени така ли?Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: Милениумът
« Reply #72 on: February 02, 2012, 14:50:03 PM »
Quote
относно 1.тим.4:10.Тук апостола има в предвид че благовестието важи за всички хора друг е въпроса коѝ ще повярва.1Тим.2:3,4

Ако тръгнем по тази логика излиза, че Павел е написал следното:

"Понеже благовестието за спасение важи за всичките човеци, а най-вече за вярващите."

Само дето той ако искаше да напише това, щеше да напише ИМЕННО това, но той е написал нещо съвсем друго. Тук Пише, че Бог е спасител, а не потенциален спасител на всички човеци, както ти се опитваш да го тълкуваш. Няма нищо в този пасаж, което да намеква за "потенциални" и "възможни" неща. Защото ако приемем, че Бог потенциално (сиреч е възможно) да спаси всички човеци, то по тази логика тогава Бог потенциално най вече ще спаси вярващите. Но отново става въпрос само за потенциал, не за реалност.

Нещо повече думата "най-вече" в оригинала означава "в най-голяма степен" - т.е тук се говори за степени на спасение, като най-голямата степен е запазена за вярващите. Какви са тия степени става ясно от книгата Откровение, където се говори за Новото Небе и Новата Земя.

Quote
1Тим.2:3,4
Бог иска да се спасят всички човеци,но при условие че достигнат до познание на истината,  която е Христос.

Да видим какво точно пише:

1Tим. 2:4  Който иска да се спасят всички човеци и да достигнат до познание на истината.

Този пасаж, който според тебе противоречи на 1 Тим. 4:10 - на практика го потвърждава. Защото ако се казва, че Бог ИСКА да се спасят всички човеци, това означава, че Бог ще направи точно това, което ИСКА. Божията воля никога не се е проваляла, нито някой може да осуети намеренията Му.

Пр. 19:21  намерението Господно, то ще устои.

Пр. 21:30  Няма мъдрост, няма разум, Няма съвещание против Господа.

Няма нещо, което да може да възпре или да осуети онова, което Бог иска. Никой не може да провали Неговите желания.

Quote
Защото във съдния ден не мисля че ще има група хора отделна от вярващите които ще бъдат спасени.

Ти как четеш, съдния ден за който говориш КОГА точно се случва? След първото възкресение или след второто? И кой възкръсва на първото и кой на второто?

Откр. 20:6  Блажен и свет е оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години.

Вижда се, че първото възкресение е ПРЕДИ милениума. Това са светиите (вярващите), които възкръсват във първото възкресение. За тях се казва, че ще царуват с Христос. Въпроса е НАД КОГО ще царуват?

Откр. 20:5  Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години.

Очевидно второто възкресение ще бъде СЛЕД КРАЯ на Милениума. Между временно какво се случва малко преди това?

Откр. 20:7  И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си,
Откр. 20:8  и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък.
Откр. 20:9  И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде.


Очевидно през хилядата години (милениума) на земята освен царуващите възкресени светии, ще има и народи, които ще бъдат изпитани в края на Милениума от развързания Сатана. Въпрос - КАК се озоваха тия народи в Милениума?

Откр. 20:11  След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях.
Откр. 20:12  Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.
Откр. 20:13  И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си.
Откр. 20:14  И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това е втората смърт.
Откр. 20:15  И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро


Забележи, това е ВТОРОТО възкресение, при което възкръсват всички ония, които НЕ СА възкръснали при ПЪРВОТО възкресение, и следователно не са били истински вярващи. Какво обаче се случва? Оказва се, че някои от тях са записани в Книгата на Живота. Евангелското християнство поучава (както и ти си бил научен, а и аз навремето), че който остане за ВТОРОТО възкресение е ПОГУБЕН. Да обаче Бог не смята така. Ако Бог смяташе,че ВСИЧКИ възкръснали във второто възкресение СА ПОГУБЕНИ, то защо Му е да отваря Книгата на Живота и да види дали няма да има някой записан там? Също така стих 15 не казва: " И НИКОЙ от тях не се намери записан в Книгата на Живота" а казва " И АКО НЯКОЙ НЕ СЕ НАМЕРИ записан..." с други думи очевидно е че ще има такива, които са записани.

Именно ТЕ са онези "всички човеци" на който Бог е спасител, при все това Той е спасител НАЙ-ВЕЧЕ на вярващите, които ще възкръснат в ПЪРВОТО възкресение и ще получат много по-високо ниво на слава във вечността.

Ще кажеш, добре де, ама не се казва, че ВСИЧКИ от второто възкресение са записани в Книгата на Живота, следователно - как така Бог е спасител на ВСИЧКИ ЧОВЕЦИ.

Това е добър въпрос и отговора на този въпрос се намира в дефиницията, която Библията дава за това, какво значи някой да бъде ЧОВЕК. Писанието свидетелства,че има такива, които не могат да бъдат наречени човеци, ако и да приличат външно на такива:

2Пет. 2:12  Тия, обаче, като животни без разум, естествено родени, за да бъдат ловени и изтребвани, хулят за неща, които не знаят, и ще погинат в своя разврат,

Юда 1:12  Тия са подводни скали, когато пируват с вас в дружелюбните ви гощавки, и без страх напасват себе си; безводни облаци, носени от ветровете; есенни дървета, безплодни, дваж умрели, изкоренени;
Юда 1:13  свирепи морски вълни; които изпущат като пяна своите безсрамни дела; скитащи звезди, за които се пази мрачна тъмнина до века.


Израза "дваж умрели" е много важен и ключов в този пасаж, защото в Адам, всички човеци са мъртви в греховете си / Еф 2:5/, но има САМО НЯКОИ които са ДВАЖ умрели.

Какво означава "дваж умрял" човек и защо това го дисквалифицира от това да се нарича човек, но е приравнен на звяр (изразът "белега на звяра" не е случайно избран) е въпрос на съвсем друга тема, която сега няма да засягам.

Но мисля, че изложението, което направих на кратко, дава яснота защо Бог е спасител на всички човеци, защо има степени на спасение, като вярващите са тези, които получават най-високата степен на спасение.

Quote
От това ти което пишеш разбирам че можеме да си правим това което искаме и да не се съобразяваме със здравото учение на Христос и пак ще бъдем спасени така ли?

Ти ако така разбираш и Библията, нищо чудно че не си достигнал по-далеч от виртуалната реалност на невидимите религиозни преживявания. По коя логика го разбра това нещо? Нямаше ли фактори, свидетелства, обективни и очевидни факти, които ДА НЕ ТИ ПОЗВОЛЯТ да разбереш подобно нещо. Или въпреки това ти игнорира всичко и юнашки стигна до това блестящо разбиране?

Дай - разсъди отново и се огледай, ослушай и вникни малко повече и да видим дали ще имаш основание да си потвърдиш това впечатляващо заключение?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

nebesnia

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 9
Re: Милениумът
« Reply #73 on: February 02, 2012, 15:55:24 PM »
Благодаря за отговора.говори се за спасение чрез познаване на истината.за коя истина става въпрос и може ли само чрез познаването на истината да се спасим


Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: Милениумът
« Reply #74 on: February 02, 2012, 16:18:59 PM »
Тук трябва да си отговориш поне на няколко въпроса:

- Какво е спасение?

- Какво е Истина?

- Кои са източниците за познаване на Истината?

- Спасението ли е централната тема на Писанията или нещо друго?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.