Author Topic: Преди да е твърде късно...  (Read 20301 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3416
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #120 on: January 18, 2019, 23:54:47 PM »
Те не са спирали да вилнеят. Това правителство е като машина на злото. Моята молитва е да паднат с такова голямо падане, че никога да не станат от него. И не само да паднат, но и да влязат в затвора отговорните за този терор. Пред очите на целия народ да получат въздаянието си.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 195
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #121 on: January 19, 2019, 20:17:12 PM »
Амин! Бог да им отсъди! И ние се молим подобно, Бог да ги отсече от властта, обаче една сестра беше имала откровение относно абревиатурата на самата им партия, която е като печат, неслучайна и това беше преди изборите, че ще си останат на власт, така и стана, въпреки че много хора не бяха гласували, а тези, които гласуваха казваха, че са слагали празни бюлетини. Това, което са намислили, да го обърне върху главите им, да отнемат децата на хората без причина.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3416
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #122 on: January 19, 2019, 22:11:09 PM »
Тази партия сама по себе си нищо не представлява. Това са картонени глави, които говорят и вършат това, което им се казва. Седалището на беззаконието е на Запад, от където спускат инструкциите от трите центъра на злото отговарящи за духовното, душевното (умственото) и физическото поробване на населението.

Основния проблем е че ние проспахме тези процеси и оставихме силите на злото да си изплетат кошницата без никаква духовна съпротива. И точно тук идва и проблема от учението за това, че понеже сме последни времена всичко трябва да става все по-зле и все по-зле и ние не трябва да правим нищо да обуздаем злото и нечестивите.

Аз не виждам такова учение в Писанието. Последните времена са започнали от времената на Исус и апостолите, но те по никой начин не са оправдание или причина да се оставят нечестивите да правят всичко, което си пожелаят. Да, Писанието казва, че ще се умножи беззаконието, но също така казва, че заедно с това ще се увеличи и благодатта, която Бог дава на Неговите хора. Тази благодат се дава за да се свърши определена работа, а не да си живуркаме въпреки беззаконието.

Ние трябва да се молим за пробуждане на българския народ, за да може той да се върне към правдата и да се смили Бог над него. На първо място обаче трябва да се молим за пробуждане на християните (които наистина са такива) за да може повече хора заедно и в единство да воюват за този народ и за Божиите цели сред него.

От друга страна менгемето на беззаконието,което е хитро да върши зло чрез закон се пристяга повече и повече. Аз такъв интензитет на злотворчество в правителството и парламента не съм виждал никога досега. Предстоят големи промени и те могат да са както за добро така и за зло. Всичко зависи от това дали Божиите хора ще заемат мястото си. На първо място като изчистят и осветят себе си, за да могат да воюват ефективно за Божиите цели.

Всички, които са участвали в гласуването, без значение дали са пускали празни или пълни бюлетини, трябва да се покаят във вретище и пепел, защото Бог ще изиска от тях сметка за злото, което това правителство върши. Гласуването е акт на делегиране на поверената от Бога власт на системата,това е влизане в завет със силите на мрака, които са замислили и сътворили тази система. Няма никакво значение за кого се гласува  и как се гласува. Щом човек доброволно се явява там той подкрепя системата и делегира богодадената си власт на нечестивата система и се обвързва да се подчинява на произлизащата от изборите власт. Искаме съд над нечестивите, но Божият съд започва с Божието домочадие. Затова трябва да представим молитвите си пред Бога с чисто сърце, чиста съвест и чисти ръце. Иначе няма как да се случи прелома за който се молим.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 195
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #123 on: January 21, 2019, 18:24:12 PM »
 dariknews.bg съобщава:

Държавите - членки, които все още не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да го направят незабавно. За това настоява с резолюция Европейският парламент. Според евродепутатите приемането на Истанбулската конвенция ще се спре дискриминацията и стигматирането на лесбийките, гейовете, бисексуалните, трансексуалните и интерсексуалните хора в Европейския съюз.
Резолюцията бе приета от ЕП в сряда с 309 гласа „за”, 153 „против” и 63-ма въздържали се.  Депутатите осъждат насилието и дискриминацията, основани на пола, нарушенията на върховенството на закона и езика на омразата, в оценката си на основните права в ЕС през 2017 г., предаде пресслужбата на институцията.

Текстът осъжда всички видове насилие срещу жените и призовава държавите членки, които все още не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да направят това незабавно. Резолюцията, която е незаконодателна подкрепя демонстрациите от 2017 г. срещу отстъплението по отношение на сексуалното и репродуктивното здраве и правата на жените, както и широкото медийно отразяване на случаите на сексуален тормоз.

В документа евродепутатите подчертават необходимостта от борба с нарастването на антисемитизма и ислямофобията, както и с продължаващата дискриминация и стигматизирането на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните и интерсексуалните хора (ЛГБТИ) в ЕС.
 
Европарламентът изразява съжаление, че през 2017 г. не е имало "никакво значително подобрение" в интеграцията и основните права на ромите.

Европарламентът осъжда нарастващите ограничения на свободата на словото и свободата на събранията в ЕС и подчертава, че подаването на сигнали за нарушения е от решаващо значение за разследващата журналистика и свободата на печата. Депутатите изразяват дълбоката си загриженост относно заплахите, натиска и рисковете, пред които са изправени журналистите в ЕС.

В резолюцията депутатите посочват, че езикът на омразата се омаловажава, и категорично осъждат възхода на крайнодесните движения.

В заключение Европарламентът призовава Съвета на ЕС да сложи край на сегашния застой в реформата на Регламента от Дъблин.

Евродепутатите също насърчават националните органи да улеснят предоставянето на хуманитарни визи на хората, търсещи международна закрила. Те посочват нарушенията на правата на мигрантите и търсещите убежище в някои страни от ЕС, например неосигуряването на ефективен достъп на мигрантите до процедури за даване на убежище или непредоставянето на ясна информация относно правните средства за защита след решение за връщане.

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 195
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #124 on: January 28, 2019, 19:32:58 PM »
"Ако има референдум за Истанбулската конвенция, той трябва да е ”За” или ”Против” да пребиваме жените и децата.

Ние ще я приемем тази конвенция с резерви, за да може всички да са спокойни”, заяви премиерът Бойко Борисов от Давос, където участва в Световния икономически форум.

„Дето се вика и арменския поп я е приел тази конвенция. Аз винаги съм работил и в диалог с обществото и църквата.

Надали има по-религиозен човек в държавата от мене. Така че малко да си пестят думите. Убеден съм, че ние не можем да не защитим жените и децата“, каза Борисов.

„Конвенцията касае закрилата на слабите, на жените и децата. Всичко останало съм готов да го приемем текст по текст с резерви, за да са спокойни всички. Ще питам и църквата, и мюфтиите какво толкова ги смущава“, отбеляза още премиерът.

„Те са двулични от БСП – в Европа говорят едно, в България гласуват друго“, завърши Борисов."

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3416
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #125 on: January 29, 2019, 17:30:37 PM »
Psa 64:1  Послушай гласа ми, Боже, като се оплаквам; Опази живота ми от страх от неприятеля. 
Psa 64:2  Покрий ме от тайния съвет на злодейците, От сганта на беззаконниците, 
Psa 64:3  Които острят езика си като меч, И прицелват горчиви думи като стрели, 
Psa 64:4  За да устрелят тайно непорочния; Внезапно го устрелват, и не се боят. 
Psa 64:5  Насърчават се в едно зло намерение, Наговарят се да поставят скришно примки, И казват: Кой ще ги види? 
Psa 64:6  Измислят беззакония; Думат: Изпълнихме добре обмислено намерение. А и вътрешната мисъл и сърцето на всеки от тях са дълбоки. 
Psa 64:7  Но Бог ще ги устрели; От внезапна стрела ще бъдат ранени. 
Psa 64:8  Така собственият им език, като ги осъжда, ще ги спъне; Всички, които ги гледат, ще поклащат глава. 
Psa 64:9  И всички човеци ще се убоят; Ще разгласят делото на Бога, Защото ще разберат действието Му. 
Psa 64:10  Праведният ще се развесели в Господа, и ще уповава на Него; И ще се хвалят всички, които са с право сърце. 

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 195
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #126 on: January 30, 2019, 09:19:46 AM »
Амин! Ние имаме увереност, че тази конвенция няма да бъде приета в България! Бог е силен да им запрети! Но злото се надига, тези дни в Ню Йорк са приели аборти до деня на раждането с цел да защители правата на жените. Вместо да изродят детето, ще го убият, като са сменили думата убийство с аборт! Страшно! Не мисля, че човешки мозък може да измисли такова нещо, знаем кой им диктува. Но Бог ще съди скоро всичко!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3416
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #127 on: January 30, 2019, 11:09:40 AM »
За нас е важно да разбираме, че конвенцията не е нещо изолирано и самостоятелно. Тя е част от една цялостна стратегия за пълно прекрояване на народите и обществата, унищожаване на националните държави и на всяка форма на национален, икономически, политически и личен суверенитет. И всичко това започва с унищожаване на семейството, срещу което се воюва от векове.

Всички тези неща са ясно заложени с програмите на ООН, - Програма 21 (Agenda 21) и продължението й Програма 2030 (Agenda 2030). Нещата, които са заложени в тези програми са толкова ужасяващи, че Истанбулската конвенция ще ни се стори детска игра спрямо тях.

Затова не трябва да гледаме на ИК, като на нещо изолирано, което ако избегнем значи всичко е наред. Ние трябва да се молим Бог да избави България от цялата програма 21 и 2030. И понеже това е глобален проблем няма да се мине с битка само за България. Ще трябва християните по целия свят да се събудят и да застанат срещу тези програми на седалището на беззаконието.

Ето някои от целите заложени в тези програми (под благовиден претекст разбира се):

- претопяване на коренното население чрез насилствена миграция
- непрестанно увеличаване на пречките пред това хората да произвеждат своя храна и да живеят на своя земя, чрез непосилни регулации и законови бариери
- постепенно изтласкване на хората от селата към големите градове
- превръщане на градовете в "умни" градове (за глупави хора) в които ще има непрестанно следене, заснимане и подслушване на всеки. Непрестанно облъчване чрез 5G мрежата.
- непрестанно намаляване на възрастта на децата за задължително присъствие в държавни институции (училища, детски градини, детски ясли). Нашето правителство вече заяви програмата си да вкарат 90% от децата в училищата и на този етап поне 30% от децата до 3 години в детски ясли. В крайна сметка целта е децата да се отнемат от родителите още в родилното и да израстват в пълен контрол от държавните институции от люлка до гроб.
- пълно унищожаване на дребния и средния бизнес и принуждаване на хората към пълна зависимост от работа в корпорациите или от ББД (безусловен базов доход даван от държавата "безплатно", разбира се срещу пълно подчинение към държавата).
- драстично увеличаване на смъртността на населението чрез болести разпространявани чрез ваксини, кемтрейлс, ГМО, 5G и лабораторни вируси.
- постепенна забрана на независимите източници на енергия (отопление на дърва) и храна (забрана за бране на билки, гъби, лов на дивеч и прочие естествени ресурси в природата).
- контрол на населението чрез глад и болести, включително психически заболявания.
- пълна ликвидация на националните държави и националния суверенитет с цел безпрепятствено въвеждане на горните цели и намерения.

И това, което описвам не е цялостната картина. ИК е само един елемент от пъзела и ние трябва да увеличим кръгозора си относно това, какво правят враговете ни и да се прицелим не в листата, а в корена на проблема.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 195
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #128 on: January 30, 2019, 13:10:35 PM »
Да, така е, многомащабен е проблема, но да си припомним, че точно в ИК беше заложено да се арестуват хора само по подозрение и да се отнемат деца, а за 5G четох доста зли неща, като едното беше, че телевизията ще стане вече холограмна. От 2020 планирали да я въвеждат.
"Апокалипсис 5G: учени, природозащитници, лекари и граждани по целия свят искат този експеримент, заплашващ човечеството, да бъде спрян.

Учени, екологични организации, лекари и граждани по целия свят призовават всички правителства да спрат телекомуникационните компании да внедряват 5G безжични мрежи (пето поколение), които те наричат ​​“експеримент над човечеството и околната среда, крадено от нтепознаетоккрадено от непознато който се определя като престъпление по международните стандарти“.

Проучванията показват, че безжичното излъчване може да доведе до увреждане на ДНК, психоневрологични ефекти и други здравословни проблеми.

„Въпреки че излъчването, свързано с 5G технологията, не е изучено толкова широко, колкото излъчването, свързано със съвременните технологии за мобилни телефони, има значително количество крадено от непознатоакрадено от неапсознато изследвания и доказателства, които показват значително въздействие върху човешкото здраве и развитие“ казва д-р Джери Филипс, професор по химия и биохимия, в Университета на Колорадо.

„Безпокойство предизвиква не само потенциалното въздействие на излъчването, свързано с 5G, но и това, което може да възникне в резултат от комбинираното въздействие на 5G крадено от непознатодкрадено от наепцознато излъчването с други източници на нейонизиращо излъчване в нашата околна среда“.

Тъй като 5G безжичната връзка става все по-популярна, ще бъдат построени повече кули за излъчване на сигнали, които да допълват съществуващите вече клетки. Това се дължи на факта, че за 5G е необходимо друго оборудване за доставяне на такива краддено от н епознатоскрадено от непознато сигнали. А 5G изисква много по-голям брой от тези кули, отколкото мрежите от предишното поколение – според съобщенията – на около 500 фута в много квартали – поради по-високата честота, която се разсейва много по-бързо в атмосферата.

5G инфраструктурата изисква клетъчните кули да бъдат много по-близки една до друга, като краденао аот непознатойкрадено от непознато по този начин се създава   мрежа за  безжични излъчвания 24/7 около домовете ни. Радиочестотите от безжичните излъчвания са класифицирани като канцероген от клас 2b от Световната здравна организация (СЗО). Това е опасно за нашето здраве.

През 2011 г. СЗО / Международната агенция за изследване на рака (IARC) класифицира радиочестотните краденоа от непознатоскрадено от непознсато електромагнитни полета като възможно канцерогенни за хората. Тази класификация, според първоначалното съобщение, се основава на „повишен риск от глиома, злокачествен тип рак на мозъка, свързан с използването на безжичните телефони“.

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 195
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #129 on: February 04, 2019, 20:32:14 PM »
Господ да ги смути тези слуги на Молох, да им запрети и да им отнеме всичките претенции към децата на хората!
Ето част от текста на стратегията, нещата са много сериозни, трябва сериозен молитвен отпор!"По данни на НСИ груповият нетен коефициент на записване на децата в
детските градини за учебната 2017/2018 г. е 78,4%. Националната цел на
България за обхвата в предучилищното образование е 90%. Броят на
децата в детските ясли и яслените групи през 2017 г. е 52 522 деца, което
представлява 20% от децата на възраст 0-3 г., обхванати от услуги за ранно
детско образование и грижа. Този дял е значително под поставената в
Барселона европейска цел за 33% обхват на децата в тази възрастова
група.
Право на участие – всяко решение, което има пряк или непряк ефект върху
живота или благосъстоянието на конкретно дете, независимо дали се
постановява от административен или от съдебен орган, или се взема от
възрастен, който работи или полага грижа за конкретно дете в лично или
професионално качество, следва да се основава на изслушване на детето и
на зачитане на мнението и на възгледите на детето.
Друга насока, определяща иновативността на подхода при разработването
на стратегията, е свързана с адресирането на нови предизвикателства и
рискове, които се генерират във външната среда на детското развитие. На
първо място, това са идентифицираните дълбоки промени в сферата на
мобилността и на миграцията. Бъдещите граждани на България ще живеят
сред хора, притежаващи различна културна идентичност. Придобиването на
ясни ориентири по отношение на собствената им идентичност,
формирането на култура на толерантност, на разнообразна езикова
компетентност, на способност за бърза адаптация и на емоционална
интелигентност ще имат все по-съществено значение за пълноценното
развитие на детето в България.
Съществуващите информационни източници и набираната по различен
начин и повод информация в различни публични институции, имащи
отношение към развитието на детето и към гарантирането на неговите
права, трябва да бъдат поставени в основата на разработваните и
реализираните публични политики. Целта е да бъде създаден надежден
модел за ефективно управление на информационните ресурси с оглед най-
добрите интереси на детето. Всички политики и програми за деца и за
подкрепа на родители трябва да са основани на конкретни данни и
доказателства.
Мерки, насочени към възрастова група 0 – 6 г:
Ранна детска възраст (0-6/7 г.)
Въвеждане на патронажна грижа под формата на редовни домашни
посещения от медицинско лице за всички деца на възраст 0 – 3 г.
Осигуряване на пълен обхват на децата със задължителни имунизации.
Системно събиране на данни за факторите, които обуславят уязвимостта
на семействата с деца, с цел насочване на социалните услуги и социалното
подпомагане към нуждите на уязвимите семейства с деца. Развиване на
родителските умения и подкрепа на бъдещите родители и родители, които
полагат грижи за деца в ранна възраст, за осигуряване на пълноценна
грижа в семейна среда, вкл. за осигуряване на условия за игра като основа
за развитието на децата в семейството.
Въвеждане на забрана за телесното наказание над деца и ефективна
работеща система за наблюдение и изпълнение на тази забрана.
Въвеждане на пълна и изрична забрана за телесно наказание над деца,
криминализиране на домашното насилие и въвеждане на ефективна
работеща система за превенция, наблюдение и изпълнение на тези
забрани.
От основно значение е създаването и приемането на нов Закон за детето и
семейството, който да насочи усилията на държавата към гарантиране на
правата на всички деца и да въведе механизмите и подходите, които да
допринесат за изпълнението на целите на Стратегията.
Интегрирането на данните трябва да се планира както вътре в отделните
системи, така и между тях, за да може всяка необходима информация за
детето да води до адекватна образователна подкрепа, лечение, мерки за
сигурност и закрила, както и други форми на подкрепа. За целта следва да
бъде създаден интеграционен модул, позволяващ координиран и защитен
обмен на данни за децата чрез различни нива на достъп между отделни
информационни системи и подсистеми (в здравната, социалната и
образователната сфера). В нея следва да се планира и администрира
необходимата нужда от подкрепа на детето и на семейството му и да се
проследява развитието на детето, конкретната подкрепа и реакцията на
професионалистите в общността. Работещите в системата на
здравеопазването, образованието, социалните услуги и в системата за
закрила на детето, както и полицията, а когато се налага – прокуратурата и
правосъдната система, трябва да бъдат в постоянна връзка помежду си за
всяко дете и родител, както и да координират своите усилия на всеки етап
от управлението на случая в своята система.
С цел разработване на посочените оперативни документи за изпълнение
на Стратегията към Националния съвет за закрила на детето ще се създаде
междуведомствена работна група, председателствана от Председателя на
ДАЗД, в чийто състав ще се включат експерти от органите по закрила на
детето, други държавни институции и представители на неправителствени
организации, развиващи дейност в области, свързани с гарантиране на
правата на децата.
Съгласно чл. 20а от Закона за закрила на детето, към всяка община се
създава Комисия за детето с консултативни и координационни функции, в
която участват представители на общинската администрация, областната
дирекция на Министерството на вътрешните работи, Регионалното
управление на образованието, Регионалната здравна инспекция, дирекция
„Социално подпомагане“, местната комисия за борба срещу
противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, както и на
юридическите лица с нестопанска цел и други, които осъществяват
дейности по закрила на детето.
Основният източник за финансиране на дейностите за изпълнение на
Стратегията се очаква да бъдат държавният бюджет на Република
България и общинските бюджети. Следва да се търсят и допълнителни
източници на финансиране по линия на Оперативните програми,
финансирани от Европейския съюз, и други партньори, донори и
заинтересовани страни.
Също така, в съответствие с Общ коментар No 19 (2016) към Конвенцията
на ООН за правата на детето относно финансирането от държавните
бюджети за осъществяване правата на детето (чл. 4), ще се цели
осигуряване на достатъчно бюджетни средства за правата на децата, така
че да се укрепи осъществяването на тези права, както и насърчаването на
постигането на реална промяна в начина, по който бюджетите се планират,
приемат, изпълняват и проследяват с оглед подпомагане на изпълнението
на Конвенцията и факултативните протоколи към нея. Това ще включва
мерките, предприемани през целия бюджетен процес от всички власти
(изпълнителна, законодателна и съдебна), на всички равнища (национално,
областно и местно) и от всички структури."

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 195
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #130 on: February 07, 2019, 01:42:42 AM »
Крайният срок за внасяне на становища е 8 февруари за стратегията за деца.
След това ще бъде гласувана от МС.


"1. Изземване на родителските права в полза на държавата

Стратегията пренебрегва в значителна степен конституционните права на родителите, прехвърляйки ги на държавата в лицето на държавните и социалните служители. Тя определя кое е вредното за децата на база на много общи и недефинирани в закона термини, което дава възможност за сериозни злоупотреби.

В центъра на чиновническото внимание е поставено детето, не семейството. Семейството се изключва и се противопоставя на детето. Родителят няма правото да откаже на детето да „се информира“ независимо от източника, няма право да го коригира и трябва на всяка цена да се съобрази с мнението на детето си, вместо да изпълнява своята традиционна роля на авторитет.

Приема се, че детето е съвършено същество, което не допуска грешки и с желанието на което родителят трябва да се съгласи, ако не иска да попадне под ударите на закона. Правото на подобен вид решения се прехвърля в ръцете на социалните служители, съдиите и кметовете, които могат да влязат по всяко време директно през вратата на което и да е българско семейство и то на база на субективни преценки.

2. Проява на дискриминация към родителите и потъпкване на техните най-основни човешки права

В Стратегията, държавните политики, свързани с децата, са равнопоставени с родителските грижи. Насърчава се търсенето и намирането на причини за отнемане на децата от техните семейства.

Изследванията и историята са категорични, че най-добрата грижа, защита и подкрепа, децата получават в семейството си. Никоя социална услуга, която обществото би могло да предостави в тази област, не може да има приоритет пред семейството. Пример в тази посока е заложеният принцип, че с постъпването на детето в ясла, грижата за него се измества от „публични институции, други деца и възрастни“. Конституционното право на родителите е заменено с държавна и институционална грижа, което намираме за силно обезпокоително.

В тази посока стратегията предвижда „набиране на информация по различен начин и повод“ за децата и техните родители. Правата на родителите се свеждат до грижа за децата. Всичко, свързано с „липса на грижи или небрежно отношение“ (субективни твърдения) се наказва с цялата строгост на закона.

Стратегията пряко нарушава Конституцията на Република България, според която в Чл.47(1) „Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата“. „Подпомага“ означава, че държавата няма правото да изземва правата на родителите, без доказана вина, а да ги счита за невинни до доказване на противното.

Протокол 1, чл.2, от Европейската Конвенция за Защита Правата на Човека и Основните Свободи, обнародван в ДВ, бр.137 от 1998 г., дословно гласи: „Никой не може да бъде лишен от правото на образование.

При изпълнението на функциите, поети от нея в областта на образованието и обучението, държавата уважава правото на родителите да дават на своите деца образование и обучение в съответствие със своите религиозни и философски убеждения.” Това показва, че държавата следва да зачита и уважава правото на родителите да отглеждат своите деца в съответствие със своите религиозни и философски убеждения през целия курс на образование.

Родителите, като хора, които обичат децата си най-много, са тези, които следва да вземат крайното решение при отглеждането, възпитанието и образованието на техните деца. Като най-добри защитници на правата на детето следва да бъдат считани неговите родители. Никой няма право да се самоназначава за защитник на правата на децата и техен представител пряко техните родители.

3. Възможност за бързо легално отнмане/отвличане на децата от страна на държавните служители

Едно дете може да бъде иззето насила от родителите си и настанено извън семейството, дори и само за това, че към него е проявено „небрежно отношение“, или е възпитавано по „вреден за развитието му начин“ – неясни и съмнителни формулировки.

С новата стратегия се дават права на държавни служители от най-ниски нива, да злоупотребяват с родителите и децата им, взимайки решения основани на неясни дефиниции, правила и субективни идеи. Основен принцип във всяко добро законодателство е да бъдеш считан за невинен до доказване на противното.

Ние не виждаме този принцип приложен в Стратегията. Социалните служби, с помощта на полицията, ще могат да се намесват и да изземват децата преди дори да са били доказани обстоятелствата около конкретния казус. Родителят се приема за виновен по презумпция.

Виждаме ясно, как подобни политики водят до редица злоупотреби в някои европейски страни. Деца биват легално отвличани от социалните служби за това, че родител е повишил тон, пропуснал е имунизация или просто е дисциплинирал детето си. Поведението на социалните служители в страни като Норвегия (полицейските структури Барневарн), Швеция и Германия, се е превърнало в средство за контрол върху родителите.

Тази Стратегия продължава тенденциите през последните години за налагане на диктат от страна на държавата върху семейството! Държавата няма право да изземва права и отговорности от гражданите под никакъв претекст. Тъкмо обратното – необходимо е намаляване на административното регулиране.

4. Създаване на предпоставки за финансови злоупотреби и престъпления

Стратегията всъщност изгражда огромна и тежка структура за осъществяването на държавния контрол и добавя сериозна финансова тежест върху българския данъкоплатец, докато официално се твърди съкращаване на апарата и пестене на финансови средства.

Овластяват се държавни институции, новосъздадени съвети и комитети, които при определени обстоятелства и интереси, биха преследвали родителите и техните деца.

5. Пълно обхващане на децата в държавната образователна система и контрол на държавата върху програмите за ранно сексуално обучение

Според Стратегията, почти всички деца между 3-7 годишна възраст трябва да бъдат обхванати от държавната образователна система без никаква алтернатива.

Стратегията дори изисква 33% от децата между 0 и 3-годишна възраст да бъдат обхванати от услуги за ранно детско образование и грижа, което представлява насилствена институционализация на децата.

Предвижда се ранно сексуално обучение в и извън държавните училища. Програмите, свързани със сексуалното обучение (и не само) на децата в предучилищната група и училище, се оставят в ръцете на държавните служители, както и в ръцете на неправителствените организации (доставчиците на услуги), работещи с тях. Те включват насърчаване на сексуалното експериментиране, абортите, промяната на пола. (След въвеждането на джендър образователни програми в училищата на Великобритания, броят на децата, които искат да променят пола си чрез хормони и оперативно е нараснал 40 пъти за последните десет години.)

Дори по отношение на една толкова фундаментална сфера на образованието, родителите отново се лишават от техните основни права в пълно противоречие с международното право.

Държавата ще решава какво точно е сексуално образование, включително ще „образова“ децата, без съгласието на родителите им, как да сменят пола си и да извършват безопасно аборт. Стратегията отваря възможността за узаконяване на евтаназията на деца в риск, каквато практика се прилага в страни като Белгия.

Стратегията включва „Намаляване на броя на децата, живеещи в пренаселени жилища, до достигане на средните стойности на държавите в ЕС“в условията на една толкова сериозна демографска криза!

В заключение: „Националната стратегия за детето 2019-2030 г.” е изключително далеч от българската реалност, идентичност и история, за които семейната институция е изиграла ключова роля при съхраняване на самосъзнанието и оцеляване на българския народ през вековете.

За българската нация ролята на родителите и семейството има фундаментално значение. С евентуалното прилагане на тази стратегия ще бъдат узаконени съмнителни европейски практики, водещи до разруха, контрол и отделяне на децата от техните семейства.

Стратегията не укрепва по никакъв начин семейната институция нито защитава най-добрия интерес на децата. Тя противоречи на Конституцията ни и на международното право. Като уреждаща вече съществуващи правни понятия и отношения тя е напълно излишна.  Ето защо ние призоваваме „Националната стратегия за детето 2019-2030 г.“ да бъде отхвърлена!"

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 195
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #131 on: February 07, 2019, 01:50:37 AM »
Приема се, че детето е съвършено същество, което не допуска грешки и с желанието на което родителят трябва да се съгласи, ако не иска да попадне под ударите на закона. Правото на подобен вид решения се прехвърля в ръцете на социалните служители, съдиите и кметовете, които могат да влязат по всяко време директно през вратата на което и да е българско семейство и то на база на субективни преценки.

Социалните служби, с помощта на полицията, ще могат да се намесват и да изземват децата преди дори да са били доказани обстоятелствата около конкретния казус. Родителят се приема за виновен по презумпция.

Това е основното от 72 страници, написани с дата, забележете, 26 декември 2018г.!
По времето на почивните дни!!!

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 195
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #132 on: February 07, 2019, 02:07:18 AM »
Становище относно Национална
стратегия за детето 2019-2030
Свобода за всеки

Част от Стратегията е изготвена в нарушение на основни конституционни и човешки права,
записани в Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи (ЕКПЧ).
1/7Контрол и всяване на страх у родители и деца. Нарушаване на
фундаментални човешки права
Истинската и скрита под благовидни доводи цел на стратегията е родителите да бъдат
държани под контрол, в постоянен страх чрез заплахата за възможно отнемане на децата им
във всеки момент и под всевъзможни предлози.

Такива могат да бъдат отказ от страна на родителите за ваксинация (с което, по мнението на
държавата, се нарушава най-добрият детски интерес), недостатъчна в дома – според чиновника
– наличност на храна, дрехи или жизнено пространство, все едно е престъпление по-бедните
семейства да имат деца. Настоятелно напомняме, че голямата част от националните ни герои
произхождат именно от бедни семейства, което очевидно по никакъв начин не им е попречило
да станат достойни, стойностни и пълноценни за цялото общество личности.

Недопустима намеса в личния и семеен живот в нарушение на ЕКПЧ, чл. 8
Информацията за всеки гражданин ще се трупа почти през целия му живот. Подобни досиета
накърняват личната свобода и могат да бъдат използвани за всякакви цели – от политическа
саморазправа до злоупотреби от страна на недобросъвестни чиновници и трети лица.
За да се постигне всеобхватността, се предвижда повишаване броя на „специалисти“, а
основното финансиране ще се взема от държавния бюджет. Така се получава парадоксът
данъкоплатецът да плаща, за да бъде следен и тероризиран от все по-растяща армия от
чиновници. (Вж. „Интегриран подход“, стр. 41, С.)

Стратегията предвижда намеса на държавата във всички сфери на живота, включително в
свободното време и почивка. Тези необосновани, нелепи и тотални претенции към всички
сфери и всички деца с ангажиране на всевъзможни държавни институции са възможни
единствено поради тоталитарното виждане, че децата и техните родители не са свободни
граждани, а са подлежащ на контрол и формиран придатък на фикцията „държава“.
Децата обаче не принадлежат на държавата. Те се раждат в семейства, между мъж и жена,
които са свободни граждани и също не са собственост на държавата

 На държавата се придават чисто тиранично-контролни функции. Липсва обяснение на
необходимостта от намеса на държавата във всички сфери, включително тези на свободното
време и отдих. Дори да би имало мотиви за това, то те не биха оправдали тоталитарното
навлизане на властите в личния живот на семействата и техните деца (вж. таблицата на стр. 25
от Стратегията).

Недопустим за едно свободно гражданско общество тоталитарен държавен контрол.
Предвиденото задължително въвеждане на патронажна грижа под формата на редовни
5/7домашни посещения за всички деца от 0 до 3 години е в пряко нарушение на чл. 33 от
Конституцията на Република България, който гарантира неприкосновеността на жилището,
както и нарушава вече цитираната разпоредба за неприкосновеност на личния живот. Отново
имаме намеса в неприкосновения личен и семеен живот.

Вписаните в „Национална стратегия за детето 2019-2030 г.“ текстове ще доведат до
въвеждането в България на система, идентична със злополучната норвежка социална служба
„Барневарн“, от която вече пострадаха хиляди деца в стотици семейства, включително
български такива.
Считаме подобно положение в нашата страна за категорично недопустимо и сме убедени, че
всички родители в България ще се борят срещу налагането на подобна унищожителна за
семействата и децата нормативна уредба.
Призоваваме тази Стратегия да не се прилага, а вместо нея да се гарантират правата на
родителите при отглеждането, възпитанието и обучението на техните деца, съгласно
Конституцията на РБ, ЕКПЧ и здравия разум и традиции на българите.
30 януари 2019 г.

Публикувам по-важното, цялото становище е на сайта им.

Георги-земеделец

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 83
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #133 on: February 07, 2019, 11:50:34 AM »
Ученик, да си срещал Исус да ни запознава със стратегиите на Римската империя? Правеше това което види Бащата да прави.

Полезно би било ясно виждане, а не слухове на какво е сложила ръка държавата. Както Моисей виждаше златни куки за завесите, да станат едно цяло и други детайли копие на Небесното царство.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3416
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #134 on: February 07, 2019, 12:31:48 PM »
Очевидно е че този текст на стратегията за (унищожаване) на детето не е писан от хора, а е диктуван от демонични началства и власти.

Ние трябва да осъзнаем, че за да стигнем до тук небесните началства и власти на тъмнината имат претенция спрямо нашия народ и нашите деца. В продължение на десетилетия българските родители са захвърляли и предавали децата си на държавната система делегирайки своята отговорност на родители поверена им от Бога към държавата или трети лица. В името на кариерата и правенето на пари майките даваха и продължават да дават децата си на детски ясли и детски градини. Народа ни постоянно се оплаква от липсата на места в детските градини, липсата на достатъчно детски градини и прочие. Това забележете не ни беше наложено със закон, а хората доброволно си го искат и търсят. Точно поради тази родителска безотговорност противника придобива законово право да изисква пред Бога още по-голям контрол над децата, защото родителите в продължение на няколко поколения извършват непрестанно предателство спрямо децата си и спрямо следващите поколения. Както в духовен смисъл, така и във физически смисъл. Дори християнските семейства предават децата си на света и на системата да формира техния мироглед. А хоумскулърите се надпреварват да се хвалят как децата им били влезли в светските университети, как били печелили олимпиади и всякакви други успехи в светската система.

Всичко това показва, че няма истинско разбиране дори сред християните за истинско библейско, домашно образование и възпитание на децата. Мирогледа продължава да бъде светски и родители и деца практикуващи хоумскулинг продължават да принасят жертви във високите места на системата (университети, кариери, престиж, конкурси, състезания). Липсва истинско и задълбочено разбиране за святостта (отделеността), което Бог изисква от Своя народ.

Всички тези неща дават правно основание на врага да претендира за собственост върху семействата и децата. Не само на светските семейства, но и на християнските.

Ето защо ние няма как да спечелим тази битка, ако първо не се покаем за своята родителска безотговорност спрямо Божиите цели и призвания. Подобно на пророк Даниил, ние трябва да се покаем и за нашите грехове и за греховете на народа, да се идентифицираме с нашия народ за да пледираме пред Бога да избавление и милост.

Писанието изрично казва, че проклетия не постига през причина /Пр.26:2/. Врагът има причина против нас и ние трябва да съкрушим сърцата си пред Бога, да издирим нашите собствени грехове и компромиси и да се идентифицираме с греховете и компромисите на другите християни и на целия народ, дори ние самите да не сме участвали във всички тях, за да можем да ходатайстваме пред Бога като представители на целия народ.

Дан. 9:5  Съгрешихме, постъпихме извратено, вършихме нечестие, бунтувахме се, и се отклонихме от Твоите заповеди и от Твоите съдби;
Дан. 9:6  и не послушахме слугите Ти пророците, които говориха в Твое име на царете ни и на началниците ни, на бащите ни и на всичките люде на земята ни.
Дан. 9:7  На Тебе, Господи, прилича правда, а на нас срам на лицето, както е и днес, на юдовите мъже, на ерусалимските жители, и на целия Израил, както и на ония, които са ближни, така и на ония, които са далечни по всички страни дето си ги изгонил подир престъплението, което извършиха против Тебе.
Дан. 9:8  Господи, срам на лицето подобава на нас, на царете ни, на началниците ни, и на бащите ни, защото Ти съгрешихме.
Дан. 9:9  На Господа нашия Бог принадлежат милост и прощение, защото се възбунтувахме против Него,

Само така можем да извикаме към Бога за милост и изкупление на народа от претенциите на врага, защото ако не успеем да отбием претенциите на врага спрямо нашия народ в небесните места, няма да можем да спечелим и битката на земята.

Време е и да си спомним всяко наше предателство и компромис спрямо децата ни, за да можем да изповядаме и да се изчистим от тези неща, за да стоим без петно и бръчка пред Небесния престол и да можем да придобием позиция на ходатаи пред Бога за домовете ни, за общностите ни и за народа ни.

Трябва също да спрем да се занимаваме с плътски напъни като протести, петиции, становища и прочие боричкания по плът, защото Писанието изрично казва - проклет онзи, който уповава на плътта и прави плътта своя мишца. /Ер. 17:5/

Ние имаме превъзходни оръжия с които да воюваме там където се води истинската битка, и където се вземат истинските решения за съдбата ни и за съдбата на народите.

2Кор. 6:7  с говорене истината, с Божия сила, чрез оръжията на правдата в дясната ръка и в лявата;
2Кор. 10:4  Защото оръжията, с които воюваме, не са плътски, но пред Бога са силни за събаряне на крепости.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.